Menu

Hokej

Play-off NHL

Carolina Hurricanes – Boston Bruins

5:1

koniec (0:0, 2:0, 3:1) Stav série: 1:0

03.05.2022, 01:10 • PNC Arena, Raleigh • Štvrťfinále V. konferencie • Petr Šatalík cz

Tipsport: 2.33 3.94 2.62

Ode mne je to pro dnešek již vše. Děkuji vám za pozornost a přeji dobré ráno či noc. Zítra se budu těšit u prvního souboje Rangers s Pens, do té doby na počtenou. (04:09:47)
Dnešní utkání sledovalo 18 680 diváků (vyprodáno).
3 hvězdy utkání

1. Antti Raanta (CAR) – 35 zákroků
2. Vincent Trocheck (CAR) – 1+1
3. Nino Niederreiter (CAR) – 1+0
Kdo se postavil do brankoviště

Antti Raanta (CAR) – 35 zákekoků, 1OG, úspěšnost zákroků 97,2 %, odchytal 59:50
Linus Ullmark (BOS) – 20 zákroků, 4 OG, úspěšnost zákroků 83,3 %, odchytal 59:06
Československá stopa v utkání

Martin Nečas (CAR) – 0+1, účast +1, 1 střela na bránu, 0 TM, čas ve hře 16:00
David Pastrňák (BOS) – 0+0, účast -1, 5 střel na bránu, 0 TM, čas na ledě 20:00
Tomáš Nosek (BOS) – 0+0, účast 0, 1 střela na bránu, 0 TM, čas na ledě 12:37
Statistiky utkání

Střely na bránu: 25 – 36
Bloky: 16 – 17
Úspěšnost na buly: 57 % – 43 %
Využití přesilovek: 0/3 – 0/3
Hity: 48 – 42
Trestné minuty: 6 – 16
Je dobojováno, je konec! PNC Arena slaví se svými miláčky první výhru v sérii po vzoru islandských fotbalistů. Carolina poráží Boston v 1. čtvrtfinále Východní konference 5:1! O své výhře rozhodla v závěru druhého dějství, kdy se dvěma rychlými brankami dostala do vedení a Bruins zvládli recept na brankáře Raantu najít jen v jednom případě. Ve třetím dějství sice snížili na 1:2 díky přesné střele Halla, jenže Canes během pěti minut znovu odskočili na rozdíl dvou branek po zásahu Teräväinena, který využil situaci 2 na 1. Trefy Trochecka a Svečnikova v samotném závěru už byly jen pojišťovací, druhý jmenovaný ji zaznamenal do prázdné klece Bruins.

Hurricanes se tak v sérii ujímají vedení 1:0 na zápasy!

Konec zápasu.

59:54

PNC Arena je na nohou a hlasitě povzbuzuje své svěřence, jenže se ještě bude vylučovat, protože ve středu hrací plochy se střetli Trent Frederic a Brendan Smith. Útočník Bruins narazil beka Caroliny na hrazení a dostává 2+10 minuty za hrubost, trest odpyká Lazar.

59:20

Max Domi se ještě na levém křídle dostal k tvrdé ráně z kruhu, jenže Linus Ullmark měl přední tyč pokrytou a pokus vyráží!

58:55

Brandon Carlo rozehrává z obranné modré na levé křídlo, kde je Trent Frederic zatlačen dvěma protivníky zpět do vlastní třetiny.

58:18

Brady Skjei nahazuje kotouč bekhendem do třetiny Bostonu, hokejisté Hurricanes nyní chtějí bránit především střed kluziště.

57:59

57:59 Andrej SVEČNIKOV - 5:1

57:59

Carolina právě vstřelila branku!
Hurricanes zásahem do prázdné branky pečetí svou dnešní výhru! Sebastian Aho se dostal na levé straně s pukem do útočného pásma. Nehamounil a přihrál na pravý kruh, odkud se tvrdou ranou do opuštěné klece trefil ANDREJ SVEČNIKOV, jenž zvyšuje na 5:1! Asistence: Sebastian Aho, Seth Jarvis.

57:27

Linus Ullmark ihned po vyhraném buly jede na střídačku, Boston hraje s šesti hokejisty v poli s odkrytou klecí vabank.

56:59

56:59 Vincent TROCHECK - 4:1

56:59

Carolina právě vstřelila branku!
A je rozhodnuto, první bod uzme Carolina! VINCENT TROCHECK dostal kotouč na útočnou modrou, sjel s pukem na levé křídlo a bekhendovou ranou takřka z nulového úhlu propálil nyní chybujícího Linuse Ullmarka na přední tyči. Kotouč zaplul pod břevnem rovnou do sítě Bruins, Hurricanes vedou 4:1! Asistence: Max Domi, Brett Pesce.

56:39

Sebastian Aho spadl u pravého hrazení na led, takže mohl hrát Erik Haula. Ani on však nedokázal najít pasem volného spoluhráče.

56:18

Matt Grzelcyk spěchá s pukem na ose hřiště do pásma Caroliny, kde se však ke kotouči dostal Sebastian Aho, jeho přihrávku ale zachytává Matt Grzelcyk.

55:38

Blíží se vyvrcholení duelu. Brady Skjei se nyní dostal do úniku a šel sám na klec Bostonu, nasadil k bekhendové kličce, ale Linus Ullmark jeho pokus betonem vykopl!

55:05

Craig Smith si šikovně najel na pravý kruh a pálil nebezpečně nad beton k vzdálenější tyči, kam to brankáři nemají rádi. Antti Raanta však jeho pokus nohou vykopl!

54:48

Na druhé straně šli Canes do situace dva na jednoho, Nino Niederreiter se na levé straně rozhodl pro ránu, která však trefilo jen tvrzené sklo za svatyní soupeře.

54:04

Patrice Bergeron a Jake DeBrusk si vyměnili přihrávku na pravé straně útočného pásma, ale do zakončení se nakonec nedostal ani jeden z nich.

53:49

Bruins stupňují tlak. Nyní zavřeli Carolinu v jejím obranném pásmu a Brad Marchand střílel na levé straně z ostrého úhlu, Raanta připraven.

53:24

David Pastrňák vypálil jen kousek za útočnou modrou a jeho přízemní rána jen těsně minula klec Anttiho Raanty, jenž si určitě oddechl, že nemusel zasahovat.

52:48

Martin Nečas vybojoval kotouč v rohu kluziště pro Carolinu, která z toho však větší užitek neměla a naopak je to Boston, kdo zakládá další útok.

52:15

Carolina je kompletní a Antti Raanta zachytává nahození za svou klec, následně může po levém křídle rychle kupředu Jesperi Kotkaniemi.

51:57

Sebastian Aho vystřelil z větší vzdálenosti na klec Bostonu, Linus Ullmark byl připraven a jeho pokus chytá. Následně stihne i rozehrát.

51:28

Bostonu vůbec nevychází přesilovky, Charlie Coyle se probíjí od obranné modré kupředu, jenže ho dokonale dostoupil Jordan Martinook, který mu nedal moc prostoru na přihrávku.

50:45

Patrice Bergeron se snažil zavést puk na levé straně do pásma Canes, což se mu povedlo, jenže Carolině se povedlo rychle vyhodit až k Ullmarkovi.

50:00

Boston si zahraje přesilovou hru, protože Brendan Smith před svou klecí přidržel jednoho ze soupeřů a už sedí na trestné lavici.

49:59

Trent Frederic udržel kotouč proti dvěma soupeřům a následně pálil nejprve od modré Brandon Carlo, po něm se k dorážce dostal Charlie Coyle, jehož bekhendový pokus vytáhl z brankové čáry rukavicí Ian Cole.

49:40

Charlie Coyle ještě vystřelil z levého kruhu také až ve chvíli, kdy se už pískalo a sudí tak musí řešit další strkanici, vylučovat ale nebudou.

49:28

Taylor Hall si sjel s pukem za klec Caroliny, kde na něj ale číhal Jaccob Slavin, který soupeře zastavil výstavním hitem.

49:18

Hampus Lindholm zachytil vyhození Canes na obranné modré a poslal kotoučna levý mantinel, kde jde kupředu Patrice Bergeron.

48:47

Nino Niederreiter dostal přihrávku na levou stranu k modré čáře a rychle pálil. Jenže jeho pokus už přišel po odpískání a trefil Ullmarka. Neiderreieter se omlouvá.

48:18

Jake DeBrusk musí rozehrát akci Bostornu od obranné modré, předává ještě za sebe, kde je Charlie McAvoy, jenž sleduje najíždějící spoluhráče.

47:49

Buly po levici Ullmarka dopadlo lépe pro Bruins, kteří pronikají na pravé straně do třetiny soupeře, Connor Clifton však z ostrého úhlu trefil jen Raantu do masky.

47:02

47:02 Teuvo TERÄVÄINEN - 3:1

47:02

Carolina právě vstřelila branku!
Canes si berou dvoubrankové vedení zpět po výstavní akci dva na jednoho! Vincent Trocheck najel s pukem v plné rychlosti na pravé křídlo a přihrál křižně doleva, odkud se tvrdou ranou přesně pod horní tyč trefil TEUVO TERÄVÄINEN, jehož střela byla skutečně výstavní, Linus Ullmark se proti jeho zakončení nestihl přesunout a inkasuje potřetí. Carolina vede 3:1! Asistence: Vincent Trocheck.

46:37

Sebastian Aho dostal přihrávku na levé hrazení k útočné modré čáře, ale puk si užil sotva vteřinu, Charlie McAvoy mu ho odpálil od hole.

46:10

Taylor Hall nyní získal černou pryž na levém kruhu a po jeho rychlé střele zvoní Anttimu Raantovi ještě v uších! Útočník Bruins trefil svou ranou pravou tyč klece Canes!

45:57

David Pastrňák najel z levé strany na klec Caroliny, jenže jeho bekhendová klička z ostrého úhlu na levé straně Raantu nepřekvapila.

45:18

Andrej Svečnikov se protáhl po levém křídle kupředu a z kruhu pálil na přední tyč, Linus Ullmark však jeho prudký pokus vyráží!

44:58

Martin Nečas nyní neudržel kotouč na levém hrazení v třetině Bostonu a Medvědi se okamžitě snaží zformovat, aby mohli jít do protiútoku.

44:28

Brendan Smith rozehrává z obranné modré Caroliny. Jeho přihrávka putuje do levého křídla, kde je Jesperi Kotkaniemi, jenž proniká s pukem do třetiny soupeře.

43:58

Trent Frederic a Ian Cole se srazili ve středu hřiště a chvilku se pošťuchovali u hrazení, sudí ale jejich potyčku nechá vet povšimnutí.

43:28

Trent Frederic má puk na pravém křídle a spěchá s nim do třetiny Caroliny. S pukem se dostává až za klec soupeře a pohledem hledá volného spolurháče.

42:53

42:53 Taylor HALL - 2:1

42:53

Bruins právě vstřelili branku!
Bruins korigují na 1:2! Erik Haula vydoloval na zadním hrazení puk a zpoza klece Caroliny jej přihrál na vrchol kruhů, odkud vyslal nechytatelnou přesnou ránu k pravé tyči TAYLOR HALL a Antti Raanta už se lapačkou natahoval marně! Boston snižuje na rozdíl jedné branky! Asistence: Erik Haula, Charlie McAvoy.

42:18

Curtis Lazar musel na buly místo Noska a vhazování s Nečasem a prohrál. Jordan Martinook se po pravém křídle dostal do třetiny soupeře.

41:49

Jesper Fast neúspěšně zkoušel rukou zpracovat vysoký puk, který na něj mířil k útočné modré, takhle však skončil jen na hrazení za klecí Bostonu.

41:19

Brandon Carlo našlapuje na levé straně kupředu, předal kotouč přihrávkou na pravý kruh a Craig Smith pálil na přední tyč, Antti Raanta však jeho pokus vyráží.

40:50

Charlie McAvoy nahazuje kotouč na levé hrazení v třetině Hurricanes, po něm může hrát David Pastrňák, který je s pukem v rohu kluziště.

40:18

Jordan Staal zachytává kotouč na půlící čáře a bekhendem ho napaluje do pásma Bostonu. Následně hraje Andrej Svečnikov.

40:01

Začala třetí třetina.
Hokejisté obou celků se vrací na hrací plochu. Třetí třetina odstartuje za malý moment.
Třetí třetina začne přibližně v 3:03.
Střely na bránu v 2. třetině (celkem

Carolina Hurricanes – 9 (19)
Boston Bruins – 11 (25)
Druhé dějství souboje Hurricanes s Bruins patří dějinám. Lépe na něj budou vzpomínat hokejisté Caroliny, kteří se v něm ujali dvoubrankového vedení, které získali krátce před zazněním druhé sirény. V čase 36:28 se prvním gólem série a precizní tečí prezentoval Seth Jarvis, který otevřel skóre utkání. 130 sekund po jeho zásahu pak přidal tvrdou ránu k zadní tyči Nino Niederreiter a brankář Linus Ullmark, jenž pokus stěží viděl, mohl černou pryž lovit ze své sítě podruhé. Hurikány tak vstoupí do třetí části hry s dvoubrankovým náskokem.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:58

Hurricanes ještě nahazují puk do pásma soupeře, Jordan Staal za ním spěchá, jenže první bude u kotouče Linus Ullmark.

39:40

Nino Niederreiter trefil za klecí Bostonu tvrdým čistým hitem Matta Grzelcyka, který se svezl na led jak šiška, ale v duelu bude moci pokračovat.

38:58

Charlie McAvoy vypálil na pravém kruhu na klec Caroliny, kterou ale prudkým projektilem minul a Antti Raanta tak nemusel zasahovat.

38:38

38:38 Nino NIEDERREITER - 2:0

38:38

Carolina právě vstřelila branku!
Něco málo přes dvě minuty to trvalo a Canes přdávají druhý zásah! NINO NIEDERREITER dostal přihrávku na vrchol levého kruhu a tvrdou ranou na zadní tyč propálil Linuse Ullmarka, kterému výhled zaclonili Martin Nečas a Jordan Staal, brankář Bruins neměl nejmenší šanci na ránu reagovat a ta tak končí v jeho síti! Asistence: Anthony DeAngelo, Martin Nečas.

37:58

Nick Foligno vystřelil na pravé straně z hodně ostrého úhlu, jenže Antti Raanta měl přední tyč pokrytou a jeho pokus vyráží do rohu hrací plochy.

37:27

Jordan Martinook najel do situace dva na jednoho. Na pravé straně mu najížděl volný Nečas. první jmenovaný zvolil střelu na přední tyč, tu však Linus Ullmark vyráží.

36:58

Nick Foligno zavezl puk do třetiny Canes, kde mu však chybí podpora. Až nyní ho doplnil Curtis Lazar, pas na něj ale defenziva Caroliny zblokovala.

36:28

36:28 Seth JARVIS - 1:0

36:28

Carolina právě vstřelila branku!
Máme tu první branku série! Carolina jde krátce před koncem druhé třetiny do vedení! Jaccob Slavin vypálil z pravé strany od modré čáry. Jeho pokus asi nešel na klec Bostonu, jenže v předbrankovém prostoru natáhl svou dlouhou hůl po puku SETH JARVIS, jenž ho dokonalou tečí sklepl na přední tyči mezi betony Ullmarka do sítě a Hurricanes tak těsně vedou 1:0! Asistence: Jaccob Slavin, Ian Cole.

35:49

Andrej Svečnikov zavezl touš do pásma Bostonu a drží se s ním na zadním hrazení, přihrávkou nachází Setha Jarvise.

35:28

Brad Marchand ve středu hřiště předal kotouč na Davida Pastrňáka, který měl ale před sebou zavřený prostor a musel tak otočit směrem vzad.

34:49

Tomáš Nosek měl nyní v předbrankovém prostoru dvě velké šance, kdy posílal bekhendem touš na klec Caroliny. První projektil byl nepřesný, druhý šel do betonu Raanty.

34:27

Martin Nečas tvrdě dohrál u hrazení Dereka Forborta avrací se k vlastní kleci, kde mezitím hraje s pukem Curtis Lazar.

33:42

Sebastian Aho tečoval na levém kruhu ránu od modré čáry, jenže jeho pokus zamířil přímo do náruče Linuse Ullmarka.

33:25

Anthony DeAngelo zastavil na obranné modré průnikový pas Bruins kupředu a obrací hru. Krátkým pasem nachází Andreje Svečnikova.

32:42

Vhazování po pravé ruce Raanty dopadlo lépe pro Carolinu, která vyráží s pukem na čepeli po křídle kupředu. Touš má Seth Jarvis.

32:05

Jordan Staal zavezl touš do rohu útočného pásma, kde se mu důkladně věnoval Taylor Hall, jenž puk získá a předává na Mattq Grzelcyka.

31:27

Bruins zavřeli soupeře v jeho pásmu a Patrice Bergeron dosal přihrávku na osu hřiště k modré čáře a jeho ránu nadvakrát krotí Antti Raanta.

31:18

Hampus Lindholm vystřelil od modré čáry a na brankovišti jeho pokus tečoval Charlie Coyle, jenže přímo do náruče gólmana Raanty!

30:44

Carolina již samozřejmě hraje v plném počtu. Martin Nečas se mezitím snažil najít na levé straně Jesperiho Kotkaniemiho, což se mu povedlo.

30:04

Sebastian Aho získal puk ve středovém kruhu, vydal se k bráně soupeře a ranou přes Hampuse Lindholma protáhl Linuse Ullmarka.

29:38

Martin Nečas dobře zasáhl do přesilovkové kombinace Bostonu a vyhozením posílá černou pryž ke kleci Bruins.

29:19

Linus Ullmark musí vypomoci obráncům s rozehrávkou, protože se Carolina zvládla rychle osvobodit a opět hází puk ke kleci protivníka

28:37

David Pastrňák vystřelil z osy hřiště od modré čáry, jenže jeho pokus trefil jen zadní hrazení za svatyní Anttiho Raanty.

28:15

Ian Cole podrazil na pravém kruhu v pásmu Bostonu Trenta Frederica, za což dostává dvě minuty. Přesilovka pro Boston.

27:39

David Pastrňák prodlužuje drobnou tečí nastřelený touš do třetiny Caroliny a sám se za ním vydává. První u puku je však Vincent Trocheck.

27:17

Seth Jarvis se dral kupředu po pravém křídle a následně chtěl žabičkou vyslat do úniku Svečnikova, jeho pas však skrz defenzivu soupeře neprošel.

26:38

Linus Ullmark má kotouč na hokejce za vlastní svatyní a ihned vysunul po levé straně Erika Haulu jehož rána od hrazení však letí nad klec Hurricanes.

26:15

Charlie McAvoy rozehrává od vlastní svatyně, jenže přihrávka se mu vůbec nepovedla a puk tak má za klecí soupeře pod nohama Nino Niederreiter.

25:37

Jesperi Kotkaniemi se na vrcholu kruhů dostal ke střele, jenž Linus Ullmark ji dokázal ukrýt ve své náruči a znovu tak přeruší hru.

25:18

Brendan Smith vypálil z levé strany od modré čáry, Ullmark ránu vyrazil s Teuvo Teräväinen nádlrfnš zakončoval z mezikruží. Jenže zase jen do gólmana Bostonu.

24:58

Seth Jarvis nyní vytvořil společně s Andrejem Svečnikovem pěkný závar v brankovišti Bostonu, ale Linus Ullmark jejich tanečky ustál.

24:26

David Pastrňák dostal přihrávku za klec Caroliny, vytáhl puk k brankovišti a rychle se snažil procpat puk na přední tyči do sítě, Antti Raanta se stihl přesunout.

23:56

Nino Niederreiter se nyní nemohl protlačit kupředu, protože mu cestu zastoupil Erik Haula, kterého před sebou Neiderreiter tlačí jako kus ledu.

23:28

Vhazování před vlastní klecí hokejisté Bostonu nezvládli, jenže k puku se po chvíli dostal David Pastrňák, který pošle touš do středu kluziště.

22:47

Rozehrávat bude na ose hřiště Charlie McAvoy, který našel na pravé straně Curtise Lazara. Jeho ránu však vyráží Antti Raanta na zadní hrazení.

22:16

Connor Clifton nedokázal vyhodit kotouč z rohu kluziště pře obrannou modrou. Hokejisté Caroliny se k němu slétají jako včely na med.

21:55

Max Domi se hnal z levé strany na klec Bostonu a ranou přes beka zkoušel zaskočit Ullmarka, jenž však byl opět připraven.

21:26

Sebastian Aho nedokázal ve středu kluziště prodloužit nahozený puk do pásma Medvedů, puk tak sbírá na obranné modré Matt Grzelcyk.

20:58

Další buly před klecí Bostonu vyznělo lépe pro Boston, jenže Taylor Hall poslal kotouč jen na střídačku Caroliny.

20:28

Znovu se dostal ke kotouči obránce Hurricanes Brett Pesce, který střílel od modré čáry, ale Linus Ullmark jeho pokus vyráží na zadní hrazení.

20:08

Úvodní buly druhého dějství bylo úspěšnější pro Carolinu, Brett Pesce navezl puk do útočného pásma a ranou od pravého hrazení chtěl zaskočit Ullmarka, jehož lapačka však byla hbitá.

20:01

Začala druhá třetina.
Hokejisté se zvolna vrací na ledovou plochu, druhá třetina může začít.
Druhá třetina začne přibližně ve 2:09.
Střely na bránu v 1. třetině

Carolina Hurricanes – 11
Boston Bruins – 14
První dějství souboje Caroliny s Bostonem branku nepřineslo. Start utkání rozhodně patřil Bruins, kteří byli v prvních deseti minutách zřetelně aktivnějším celkem, který na střely tuto část hry jasně vyhrál. Hurricanes však v druhé desetiminutovce šlápli do pedálů a byli Medvědům přinejmenším zcela vyrovnaným soupeřem. Zajímavé situace se děly na obou stranách. Touš však do sítě dotlačil jen Nino Niederreiter, jehož trefa ale neplatila pro postavení útočícího hráče v brankovišti. Druhá třetina tak začne za stejného stavu, jako ta první.

20:00

První třetina skončila.

19:38

Linus Ullmark nyní rozehrál od vlastní svatyně mizerně a málem toho využil Max Domi. Ten však z bezprostřední blízkosti zařízení Bruins minul.

19:25

Andrej Svečnikov neudržel soupeře na levém hrazení v pásmu Carlony a kupředu se tak vydal Craig Smith, jenž však na útočné modré přišel o touš.

19:02

Další buly před Ullmarkem vyhráli hokejisté Caroliny. Brett Pesce se šikovně vyhnul soupeři a z ostrého úhlu vypálil. Brankář Bostonu však byl opět připraven.

18:50

Seth Jarvis ještě střílel z vrcholu pravého kruhu, ale trefil pouze Hampuse Lindholma a to už Patrice Bergeron skáče zpět na hrací plochu.

18:17

Jaccob Slavin měl obrovskou šanci na levém kruhu, když se k němu odrazila zblokovaná rána Nečase zprava. Svým projektilem však přední tyč o fous minul.

17:48

Hampus Lindholm získal kotouč za vlastní svatyní, jenže se mu ho nepodařilo vyhodit z třetiny Bostonu a puk tak má na pravé straně u modré čáry Jesperi Kotkaniemi.

17:27

Sebastian Aho drží kotouč na levé straně kluziště u brankové čáry. Rychlým pasem našel na modré Anthonyho DeAngela, jehož ránu kryje Linus Ullmark na své hrudi.

16:42

Sotva jedna přesilovka Caroliny skončila, je tu druhá. V souboji kapitánů podrazil Patrice Bergeron Jordana Staala v rohu kluziště za klecí Bostonu a dostává dvě trestné minuty.

16:28

Jesper Fast nezpracoval skákavý kotouč na levé straně a ten tak doputoval až pod rukavici brankáře Linuse Ullmarka. Vhazovat se bude po jeho pravici.

16:15

Linus Ullmark vypomůže svým bekům s rozehrávkou a rovnou posílá touš přes obrannou modrou ,kde bude v akci pokračovat Taylor Hall. Boston je kompletní.

15:37

Derek Forbort drží puk v rohu hrací plochy, bekhendovou zadovkou však našel jen soupeře, kterým je Nino Niederreiter, jenž je dnes hodně vidět.

15:01

Anthony DeAngelo vypálil z levé strany od modré čáry, ale Linus Ullmark na jeho pokus dobře viděl a posouvá puk zákrokem do ochranné sítě.

14:49

Nino Niederreiter se po levém křídle protáhl do pásma Bruins a po hrazení přihrává na modrou čáru, kde je Seth Jarvis.

14:16

Jenže Hurikány se zatím nemohou dostat do pásma Bostonu, který precizně brání obrannou modrou. Až nyní zpracovává touš za útočnou modrou Teuvo Teräväinen.

13:53

Erik Haula v rohu kluziště za bránou soupeře na vteřinku přidržel Andreje Svečnikova a Hurricanes si tak zahrají první přesilovku utkání.

13:37

Carolina má ponechanou výhodu a Antti Raanta už je na střídačce, Sebastian Aho skáče na led, nyní už se ale Boston dotkl puku.

13:15

Branka však uznána nebude, sudí zapískali postavení útočícího hráče v brankovišti a buly se hází ve středním pásmu, kotouč získává Andrej Svečnikov.

12:56

Jordan Staal behkhendedm zády ke kleci natlačil kotouč do brankoviště, kde ho nakonec nejspíš Nino Niederreiter dotlačil do sítě Bruins a nyní se bude studovat na videu, zda se tak nestalo dokonce před tím, než sudí zapískali, což by znamenalo, že Carolina vstřelila gól!

12:48

Vhazování před svatyní Hurricanes zvládla lépe Carolina a Jordan Staal vyváží kotouč po levém hrazení do třetiny Bostonu.

12:37

Obrovská šance Bostonu! Patrice Bergeron pálil z pravého kruhu a Antti Raanta vyrazil puk jen před sebe, kde puk srazil zpět na bránu Caroliny Charlie McAvoy. I s jeho dorážkou si však poradil hbitý brankář Hurricanes!

12:16

Jaccob Slavin podrží touš za klecí Caroliny a počká na to, až oba týmy pošlou na led čerstvé síly, jeho rozehrávka však nebyla přesná.

11:39

Canes se prodrali po pravém hrazení kupředu, Max Domi obešel Coyla, dostal se s pukem do rohu kluziště, kde touš předává na Vincenta Trochecka.

11:15

Connor Clifton nahazuje touš po hrazení za bránu Caroliny, kde bude hrát s pukem Ian Cole, jenž se sem z pozice beka vysunul.

10:37

Linus Ullmark zastavuje touš za svou klecí, jenže Jesperi Kotkaniemi byl agresivní při napadání a v rohu kluziště vydoloval puk.

10:04

David Pastrňák zachytil vyhození Hurricanes ve středu hrací plochy u hrazení a vrací puk do třetiny soupeře, tam si však jeho parťáci černé pryže příliš dlouho neužili.

09:38

Jake DeBrusk dostal přihrávku na pravou stranu k obranné modré a Medvědům se nyní podařilo prodrat do třetiny soupeře. Ránu Charlieho McAvoye od modré čáry sráží Antti Raanta pod sebe a následně přikrývá puk rukavicí.

09:17

Taylor Hall zpracoval kotouč na pravém hrazení a předal ho na levý kruh, odkud pálil David Pastrňák, jenže jeho pokus vyráží Antti Raanta na mantinel za svou klecí.

08:55

Taylor Hall to nyní zkusil svým projektilem od levého hrazení, jenže Antti Raanta měl lapačku připravenou a pokus soupeře chytá.

08:25

Sebastian Aho měl nyní na ose hřiště podstatně nebezpečnější pozici než před chvílí Svečnikov, ale z vrcholu kruhů pálil jen do pozorného Ullmarka!

07:51

Andrej Svečnikov se dostal ke střele z levého kruhu, jenže jeho pokus zvládl Linus Ullmark vyrazit k levému hrazení a drží čisté konto.

07:17

Nino Niederreiter spěchá pro kotouč do rohu hrací plochy za svou svatyní. Posouvá puk na Jordana Staala, který vyhazuje puk do středu kluziště.

06:48

Jesperi Kotkaniemi se šikovně protáhl kluzištěm na levou stranu a z úhlu vypálil na klec Bruins, jenže Linus Ullmark jeho pokus ramenem vyráží.

06:16

Taylor Hall vyhazuje kotouč z obranného pásma Bostonu, Erik Haula napadal za klecí Caroliny, takže beci Hurricanes byli nuceni hrát, icing se nepíská.

05:38

Derek Forbort a Charlie Coyle nyní prověřili Anttiho Raantu dalšími dvěma ostrými projektily z ideální pozice na ose hřiště, ale brankář Caroliny tlaku soupeře odolal!

05:15

A tohle byl nakonec solidní závar! Craig Smith vystřelil z levého kruhu, kotouč Raantovi propadl, ale brankář Caroliny spadl na záda a vyrážečkou vyrazil puk z brankoviště. Následně bojující hokejisté jeho klec posunuli.

04:53

Přesilovka Bostonu končí bez toho, aby Bruins výraznějši ohrozily Raantu. Přesto jde ještě po levé straně kupředu Jake DeBrusk.

04:18

Hurikány zvládly po snazším zákroku Raanty a vyhraném buly před svým gólmanem znovu poslat puk přes všechny čáry. Za svou klecí ho tak má opět Linus Ullmark.

03:48

Patrice Bergeron má puk na pravé straně útočného pásma, jenže křižný pas doleva se mu nepovedl a Hurricanes vyhazují touš přes všechny čáry.

03:27

Sebastian Aho sebral kotouč Bradu Marchandovi a vydal se na zteč. Na útočné modré pálil přes beka, ale Linus Ullmark vyráží jeho pokus do ochranné sítě.

02:59

Uvidíme první přesilovku utkání a tu si zahrají hokejisté Bostonu. Brady Skjei vyhodil touš v obranném pásmu ven z kluziště a za to jsou dvě trestné minuty za zdržování hry.

02:28

Brady Skjei udržel kotouč za vlastní klecí před napadajícím Connorem Cliftonem a na levé straně nakonec může rozehrát.

01:48

Charlie Coyle vybojoval u hrazení touš ve vlastním pásmu a na levé straně se snaží vysunout Tomáše Noska, který je ve středu hrací plochy.

01:16

Andrej Svečnikov nezpracoval přihrávku na levou stranu, puk mu utekl za útočnou modrou, kde se dostal do spárů beků Bostonu.

00:28

Jake DeBrusk hned v první akci pálil z pravého kruhu na přední tyč, ale Antti Raanta jeho pokus vyrazil a poradil si i s dorážkou Brada Marchanda.

00:18

Úvodní buly se dvakrát opakovalo, ale nakonec bylo přece jen vhozeno a Jordan Staal byl na něm úspěšný, získává tak puk pro Carolinu.

00:01

Utkání právě začalo.
Dochází ještě k malému pozdržení, ale za malou chvilku už začneme, oba celky se připravují na úvodní vhazování.
Celá PNC Arena je už na nohou a hokejisty Caroliny právě přivádí na ledovou plochu Antti Raanta. Na druhé straně nastupují na kluziště také hráči Bostonu vedení Linusem Ullmarkem.
Start letošního play-off NHL se nezadržitelně blíží!
Start zámořských duelů bude jako tradičně lehce zpožděn. Očekáváme, že úvodní buly by mělo padnout v 1:10. Prvně totiž musí proběhnout úvodní ceremonie. Na kluzišti Caroliny startuje celé play-off NHL.
Úvodní sestavy:

Carolina Hurricanes: Raanta (Kočetkov) – DeAngelo, Slavin (A), Pesce, Skjei, Cole, B. Smith – Jarvis, Aho, Svečnikov – Teräväinen, Trocheck, Domi – Fast, Staal (C), Niederreiter – Nečas, Kotkaniemi, Martinook (A).
Trenér: Rod Brind'Amour.

Boston Bruins: Ullmark (Swayman) – McAvoy, Lindholm, Carlo, Grzelcyk, Clifton, Forbort – DeBrusk, Bergeron (C), Marchand (A) – Pastrňák (A), Haula, Hall – C. Smith, Coyle, Frederic – Lazar, Nosek, N. Foligno.
Trenér: Bruce Cassidy.

Rozhodčí: T. Luxmore, K. Pollock – M. MacPherson, A. Smith.
Československá stopa v utkání

Martin Nečas (CAR) – útočník
David Pastrňák (BOS) – útočník
Tomáš Nosek (BOS) – útočník
Vzájemné zápasy z letošní sezóny

Pokud chcete najít důvod pro vítězství Caroliny, stačí se podívat na vzájemné zápasy z tohoto ročníku. V nich totiž Hurricanes Bruins doslova smetli. Ve třech duelech skóroval Boston proti Hurikánům jen jedenkrát! Sám v nich naopak inkasoval hrůzostrašných šestnáct gólů a je otázkou, zda svou defenzivu zvládne tentokrát proti neoblíbenému protivníkovi vylepšit.

29.10.21 Carolina Hurricanes – Boston Bruins 3:0
19.1.22 Boston Bruins – Carolina Hurricanes 1:7
11.2.22 Boston Bruins – Carolina Hurricanes 0:6
Boston Bruins

Medvědi se po základní části umístili na 6. pozici Východní konference, na své konto dokázali nashromáždit celkem sto sedm bodů. Za svými zády nechali Pittsburgh či Washington, naopak na Toronto, Floridu a právě Carolinu výrazněji nestačili. Také Medvědi měli hru postavenou především na dobré defenzivě. Branek obdrželi jen 220.

Forma Bostonu na konci základní části byla velice dobrá, ne však tolik jako ta Caroliny. Bruins prohráli dva z předchozích šesti duelů. Například Buffalo rozdrtili na vlastním ledě 5:0. Jenže úplně poslední střetnutí se jim nevyvedlo, na kluzišti Toronta Maple Leafs padli 2:5.

Medvědy táhly kupředu dva lídři. V kanadském bodování zvítězil s 80 body milovaný či nenáviděný Brad Marchand. Nejlepším střelcem mužstva, který za Marchandem zůstal jen o tři kanadské bodíky, byl David Pastrňák (40+37). Brankoviště si svorně po 41 zápasech rozdělili Jeremy Swayman a Linus Ullmark. Lehounce lepší statistiky měl druhý jmenovaný, získal více výher a měl vyšší procentuální úspěšnost zákroků – 91,68 %.
Carolina Hurricanes

Hurikány skončily po základní části v letošní sezóně NHL na 2. příčce Východní konference a zapsaly na svůj účet celkem sto šestnáct bodů. V součtu obou konferencí se po dvaaosmdesáti duelech základní části umístily na 3. příčce nejlepší hokejové soutěže světa. Jejich defenziva byla vůbec nejlepší z celého ligového pelotonu – inkasovaly jen 202 branek.

Forma Hurricanes byla před koncem základní části doslova neskutečná. Carolina vyhrála posledních šest utkání, přičemž pokaždé inkasovala maximálně tři góly. Vůbec poslední z dvaaosmdesáti duelů odehráli svěřenci Roda Brind'Amoura na vlastním kluzišti, kde porazili New Jersey Devils 6:3.

Lídrem a tahounem týmu byl Sebastian Aho, který v ročníku zaznamenal 81 (37+44) kanadských bodů, současně byl nejlepším střelcem mužstva. Nejtrestanějším borcem Hurikánů byl obránce Ian Cole, který nasbíral 83 trestných minut. Jasnou jedničkou Caroliny je brankář Frederik Andersen, který vyšrouboval svou úspěšnost zákroků na parádních 92,24 %. Ten je však zraněný a místo něj se mezi tyče nejspíš postaví Antti Raanta, jehož úspěšnost zásahů činila 91,22 %.
Příjemnou hlubokou noc přeji všem fandům toho nejlepšího hokeje! Ani jsme se nenadáli, sezóna NHL práskla dveřmi za základní částí a už je tu očekávané play-off! To začne v dnes čtyřmi zápasy a celou vyřazovací část odstartuje duel, který budeme detailně sledovat v textovém přenosu. Jde o první utkání čtvrtfinále Východní konference, ve kterém na sebe narazí Carolina Hurricanes a Boston Bruins.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

Carolina Hurricanes – Boston Bruins

5:1

koniec (0:0, 2:0, 3:1) Stav série: 1:0

Späť na online

Góly a asistencie: 37. Jarvis (Slavin, Cole), 39. Niederreiter (DeAngelo, Nečas), 48. Teräväinen (Trocheck), 57. Trocheck (Domi, Pesce), 58. Svečnikov (Aho, Jarvis) – 43. Hall (Haula, McAvoy)

Carolina Hurricanes: Raanta (Kočetkov) – DeAngelo, Slavin (A), Pesce, Skjei, Cole, B. Smith – Jarvis, Aho, Svečnikov – Teräväinen, Trocheck, Domi – Fast, Staal (C), Niederreiter – Nečas, Kotkaniemi, Martinook (A).
Tréner: Rod Brind'Amour.

Boston Bruins: Ullmark (Swayman) – McAvoy, Lindholm, Carlo, Grzelcyk, Clifton, Forbort – DeBrusk, Bergeron (C), Marchand (A) – Pastrňák (A), Haula, Hall – C. Smith, Coyle, Frederic – Lazar, Nosek, N. Foligno.
Tréner: Bruce Cassidy.

Rozhodca: T. Luxmore, K. Pollock – M. MacPherson, A. Smith.

Diváci: 18 680 (vyprodáno)

Priebeh zápasu
1. tretina
02:59 CAR 2 Skjei, zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku
13:53 BOS 2 Haula, držanie
16:42 BOS 2 Bergeron, podrazenie
Po 1. tretine
2. tretina
28:15 CAR 2 Cole, podrazenie
36:28 CAR 1:0 Jarvis (Slavin, Cole)
38:38 CAR 2:0 Niederreiter (DeAngelo, Nečas)
Po 2.tretine
3. tretina
42:53 BOS 2:1 Hall (Haula, McAvoy)
47:02 CAR 3:1 Teräväinen (Trocheck)
50:00 CAR 2 B. Smith, držanie
56:59 CAR 4:1 Trocheck (Domi, Pesce)
57:59 CAR 5:1 Svečnikov (Aho, Jarvis)
59:54 BOS 2+10 Frederic, hrubosť+hrubosť, odpyká Lazar
Koniec