Menu

Hokejbal

Play-off CCM extraligy (CZE)

HBC Kladno – HBC Pardubice

5:2

koniec (1:0, 2:0, 2:2) Stav série: 2:0

08.05.2022, 15:00 • Městská hokejbalová aréna, Kladno • Semifinále • David Schlegel, Patrik Sandev (@Thimpu25) cz

Kladno v sobotu porazilo Pardubice v prvním sefinále Coalsoft play-off extraligy 3:2 po prodloužení, v neděli ale odehrálo pohodový zápas a vyhrálo přesvědčivě 5:2. Ráz zápasu udaly úvodní dvě branky domácího Adama Kubíka, na zbylých třech brankách měl zásadní podíl Michal Potechin, který dal dva góly a na další přihrál. Hosté stříleli branky až za rozhodnutého stavu. Série se te´d stěhuje do Pardubic. Z Kladna vám přejeme pěkné nedělní odpoledne! (16:56:45)

Konec zápasu.

44:51

Pardubice právě vstřelily branku! NICOLAS LANGR objel branku a zasunul puk za záda překvapeného Jirotky. Asistence: Filip Förstl.

44:15

Na zemi zůstává hostující Licek, který se drží za obličej. Po chvíli se ale zvedá.Domácí Patrik Barnošák jde ven za krosček.

44:11

Kladno právě vstřelilo branku! Domácí MICHAL POTECHIN v poslední minutě ještě po úniku přidává pátý gól domácích! Bez asistence.

44:06

Hostující Zajíček v dobré šanci, ale Jirotka ho vychytal.

43:52

Domácí Barnošák zůstává na zemi a přibíhá k němu zdravotník a hráč se nakonec zvedá a odchází z hřiště po svých.

43:30

Domácí Špaček ve velmi dobré pozici před Stárkem neuspěl.

43:01

Pardubice zvýšily aktivitu ale nakonec v útoku neuspěly.

41:03

Pardubice právě vstřelily branku! Tak hosté konečně využili přesilovou hru! Po rychlé přihrávce na pravou stranu střílel okamžitě z voleje JAN BÍLÝ a i když šel Jirotka na zem, míček nechytil. Asistence: Josef Česák, Tomáš Zajíček.

40:56

Pardubické snahy o snížení jsou bohužel veskrze platonické. Hosté se nedokáží dostat do nebezpečné situace. Přestože drží často míč, jsou daleko méně nebezpečné než Kladno.

40:27

Kladenští te´d zatáúěli před Stárkovou brankou, ale hosté nakonec vyhodili míček za soupeřovu branku. Navíc půjde ven domácí Špaček za hákování.

39:15

Rozmíška Barnošáka s hostujícím Krejčím, ale vylučovat se nebude.

37:22

Pardubice nečekaně vystřelily z dálky, ale Jirotka střelu s přehledem pokryl.

36:08

Kladno právě vstřelilo branku! MICHAL POTECHIN utekl v oslabení a zvyšuje už na 4:0! Asistence: Michal Dědič.

35:40

Hostující Vlasák skvěle vypálil, pak se pokoušel prostřelit vše, co mu stálo v cestě, Krejčí, ale ani on puk do sítě nedostal!

35:03

Rozhodčí k nelibosti hostů odpískal úmyslné vyhození míčku ze hřiště a Pardubice dostávají dvě minuty.

34:03

Pardubičtí už zvedali ruce nad hlavu, ale střelu zastavila tyčka a sudí rozpažili!

33:14

Kladenský Schnaubelt zazlobil z pravé strany, ale Stárek byl připravený.

31:49

Od modré pálil obránce Filip a pak doprážela před brankou ještě dvojice pardubických hráčů, ale ani z tohohle mráčku nezapršelo.

31:13

Pardubice uzamkly Kladenské do zámku, ale do střelecké pozice se zatím nedostaly.

30:01

Začala třetí třetina.
Třetí třetina začne přibližně v 16:20.
Ve druhé třetině domácí přidali další dvě branky. Pardubice se snažily, měly slušné držení míče, ale šancí si dokázaly vytvořit pramálo. Hosté se určitě ještě nevzdají a zkusí se zápasem něco udělat.

Střely na branku ve 2. třetině: 10:5

30:00

Druhá třetina skončila.

29:59

Vyloučení v týmu HBC Kladno:
Důras – 2 min., hrubost.

29:10

Domácí Pražák to zkoušel od modré, ale míč byl sražen mimo.

28:43

Hraje se už dlouho bez střely na branku, převážně ve středu hřiště.

27:32

Domácí jsou v plném počtu a Potechin kroužil za hostující brankou, obrana ho však k ničemu nepustila.

26:46

Kladno už podruhé v oslabení dokázalo vyhodit přes všechny čáry.

25:23

Vyloučení v týmu HBC Kladno:
Dědič – 2 min., podražení.

21:53

Kladno právě vstřelilo branku! MICHAL DĚDIČ po rychlé akci zvyšuje už na 3:0! Asistence: Michal Potechin.

21:00

Pardubice se tlačí dopředu a snaží se dostat na dostřel.

17:38

Kladno právě vstřelilo branku! A dlouhá přesilovka využita ze strany středočeského klubu. ADAM KUBÍK se zkrátka ukazuje i jako šikovný hokejbalista. Fanoušci mocně vyvolávají jeho jméno, je to miláček i hokejových Rytířů. Asistence: Ondřej Pražák, Jiří Hrabar.

17:20

Kladno má nyní dlouhou početní výhodu. A aby se přiblížilo druhému získanému bodu v této sérii, potřebovalo by nějakou tu branku určitě vsítit.

17:05

Nepříjemná situace pro Pardubice. Je tu první trest ve hře až do konce utkání. Rozhodčí už několik rozmíšek vyřešili řádným rozhodnutím. Uvidíme, jestli se situace na hrací ploše uklidní.

16:53

Vyloučení v týmu HBC Pardubice:
Kubeš – 5 min. + OK, sekání.

16:52

Na hrací ploše je nyní jeden z lékařů. V rohu kluziště se totiž ocitl na zemi jeden z kladenských hráčů.

15:25

Vhazovat se nyní bude před Stárkem. Zásadní informace – déšť na Kladně ustává. Nicméně hrací plocha může být kluzká, to bezpochyby ano.

15:01

Začala druhá třetina.
Jediná trefa, takový je verdikt první třetiny mezi Kladnem a Pardubicemi v rámci druhého semifinále. Dění na hrací ploše bylo vyrovnané, určitě ano, domácí každopádně využili hned svou první šancí a dostali se na koně. Hosté rozhodně nebudou skládat zbraně jen tak, do konce zápasu zbývá ještě fůra čas.

Střely na branku v 1. třetině: 9:9

15:00

První třetina skončila.

14:48

Vyloučení v týmu HBC Pardubice:
Vlasák – 2 min., napadení.

14:40

Na hrací ploše jsou k vidění zatím menší potyčky. Jedná se spíše jen o takovou kočkovanou. Zatím rozhodčí žádný z těchto momentů neřeší vyloučením.

14:24

A ještě jeden icing kladenských hráčů...

14:10

Zakázané uvolnění zhruba padesát sekund před koncem, takový je verdikt rozhodčích v tomto momentě. A hra se tak stěhuje před Jirotku.

14:00

Zahlášena poslední minuta první třetiny.

13:38

Jirotka pro jistotu schoval míček pod svou lapačku. Kladno jinak aktuálně skrápí déšť. Nepříjemná situace pro oba týmy, doteď bylo přitom krásně.

12:36

Vhazování na pravé straně prohrál domácí Kubík. Následně byla hra znovu přerušena. Tentokráte se dění stěhuje ke středové čáře.

12:16

Kladno se řítilo do brejku! Potekhin pláchl po pravé straně, následně svou přihrávkou vybídl na levé straně Hrabara, ten každopádně nechal vyniknout lapačku Stárka. Parádní zákrok pardubického gólmana.

11:50

Krkolomná kombinace kladenských málem vyústila v icing. Nakonec musel Stárek za bránu a rozehrát se svým spoluhráčem, Pardubice každopádně situaci zvládly.

11:16

První třetina se blíží ke svému konci. A nutno podotknout, že až na úvodní gól Kubíka, povoláním hokejisty, se nic zásadního na hrací ploše neudálo. Kladno i Pardubice obecně dobře brání.

10:19

Už delší dobu se hraje bez přerušení, nyní se snaží Důras vymyslet něco s míčkem ve středu pole. Avšak pardubická defenzíva si počíná moc dobře.

09:29

Pražák nyní dobře dobře míček jednomu z protihráčů, pak se snažil zakombinovat se Špačkem, jenže podklouzl. A z celé akce nezbylo Kladnu nic.

08:26

Krejčí se teď snažil najít svou přihrávkou zleva ve středu pole někoho ze svých spoluhráčů, ovšem nebyl úspěšný. Ještě vznikl jakýsi malý závar před kladenskou brankou, avšak klub ze středu Čech si situaci pohlídal.

07:57

Hosté jsou v posledních několika minutách přece aktivnějším mužstvem. A Jirotka musí být na pozoru, byť nyní na střelu z úhlu měl poměrně dobrý výhled. Následovat bude komerční přestávka.

07:21

Domácí v plném počtu.

07:15

Licek vypálil z pravé strany, ovšem neúspěšně. Jeho pokus zkrátka skončil v ochranné síti za bránou. Vhazovat se bude ve středním pásmu.

06:35

Domácí nyní vyhodili míček do bezpečí, přesně v útočném pásmu soupeře se jim pochopitelně líbí nejvíc. Ale ještě jejich oslabení není u konce.

05:40

Pardubice rozehrály tuhle početní výhodu moc dobře. Zamkly svého soka v pásmu. Kladenská obrana ale všechny střely blokuje, a když už ne, je mezi třemi tyčemi Jirotka.

05:21

Vyloučení v týmu HBC Kladno:
Dědič – 2 min., sekání.

04:51

Rychlá kombinace kladenských hráčů po vyhraném buly vyústila v rychlou střelu Plimla od modré čáry. Ta byla každopádně zablokována.

04:41

Domácí v plném počtu.

03:42

Rozhodčí Horský s Vokurkou nastavili na začátku docela přísný metr. Už podruhé vylučovali. A také Pardubice tak mají k dispozici početní výhodu. Zatím bezúspěšnou.

02:53

Hosté v plném počtu.

02:41

Vyloučení v týmu HBC Kladno:
Schnaubelt – 2 min., hákování.

02:29

Kladno se sice usadilo v pásmu Pardubic, ovšem zásadní šanci si nevytvořilo. Hrabarovu dělovku od modré čáry kryl v pohodě Stárek.

01:20

Pardubice opravdu nevystoupily do tohoto zápasu vůbec dobře. Nejenže inkasovaly po prvních okamžicích, zároveň šly okamžitě do oslabení. Uvidíme první využitou přesilovku této série?

00:53

Vyloučení v týmu HBC Pardubice:
Langr – 2 min., vysoká hůl.

00:22

Kladno právě vstřelilo branku! Tak tohle je famózní vstup domácího celku do tohoto utkání. Vyplatil se mu vysoký presing, pak si stačilo jen narychlo vyměnit míček a ADAM KUBÍK následně bez větších obtíží zacílil do potřebných míst. Parádní spolupráce kladenských hráčů. Asistence: Ondřej Pražák, Martin Špaček.

00:01

Utkání právě začalo.
Kladno se s nástupem na hrací plochu trochu opozdilo, teď si každopádně užívá atmosféru za přispění vlajek, jež drží malí caparti u modré čáry. Zanedlouho by mělo být vhozeno úvodní buly.
Úvodní sestavy:

HBC Kladno: Jirotka (Solar) – Dědič, Drechsler, Hrabar, Kudela, Pliml, Soukup, Teinitzer – Barnošák, Důras, Frolík, Kohout, Kubík, Potekhin, Pražák, Schnaubelt, Šíma, Špaček

HBC Pardubice: Stárek (Třináctý) – Filip, Krejčí, Kvapil, Novotný, Vlasák, Zajíček – Bílý, Česák, Förstl, Janeček, Kubeš, Langr, Licek, Moravec, Strouhal

Rozhodčí: Horský, Vokurka.
Skvělým výkonem se mimochodem prezentoval v prvním klání kladenský kapitán Martin Špaček, který zařídil onu vyrovnávací trefu ze závěru třetí třetiny a také se postaral o tu rozhodující. Možná až nečekaně dobře si přitom vedl taktéž Adam Kubík, čerstvá posila pro play-off, jehož běžnou náplní práce je hokej ve výběru Jágrových Rytířů. Ten zaznamenal celkem tři asistence.
Prakticky vyrovnaný počet střel mezi tři tyče, výsledkově není o čem, tam se jednalo o těsnou záležitost. Východočeši by každopádně měli více myslet na to, jak nebýt tak často v oslabení. Zatímco disciplinované Kladno bylo v sobotu vyloučeno jednou, Pardubice hned čtyřikrát. Naštěstí pro ně ani jednou z početní nevýhodu neinkasovaly.
Tahle semifinálová série hokejbalové extraligy by měla být opravdu pořádně zajímavá. Už první zápas ve středu Čech takovou skutečnost jasně naznačil. Pardubice ještě padesát čtyři vteřin před koncem vedly o branku, Kladno ovšem stačilo vyrovnat a nakonec vydolovat první bod pro sebe. Další mač je na pořadu jen o den později. A dá se očekávat znovu tuhá bitva.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

HBC Kladno – HBC Pardubice

5:2

koniec (1:0, 2:0, 2:2) Stav série: 2:0

Späť na online

Góly a asistencie: 1. Kubík (Pražák, Špaček), 18. Kubík (Pražák, Hrabar), 22. Dědič (Potechin), 37. Potechin (Dědič), 45. Potechin – 42. Bílý (Česák, Zajíček), 45. Langr (Förstl)

HBC Kladno: Jirotka (Solar) – Dědič, Drechsler, Hrabar, Kudela, Pliml, Soukup, Teinitzer – Barnošák, Důras, Frolík, Kohout, Kubík, Potekhin, Pražák, Schnaubelt, Šíma, Špaček

HBC Pardubice: Stárek (Třináctý) – Filip, Krejčí, Kvapil, Novotný, Vlasák, Zajíček – Bílý, Česák, Förstl, Janeček, Kubeš, Langr, Licek, Moravec, Strouhal

Rozhodca: Horský, Vokurka

Priebeh zápasu
1. tretina
00:22 KLA 1:0 Kubík (Pražák, Špaček)
00:53 PCE 2 Langr
02:41 KLA 2 Schnaubelt
05:21 KLA 2 Dědič
14:48 PCE 2 Vlasák
Po 1. tretine
2. tretina
16:53 PCE 5+20 OK Kubeš
17:38 KLA 2:0 Kubík (Pražák, Hrabar)
21:53 KLA 3:0 Dědič (Potechin)
25:23 KLA 2 Dědič
29:59 KLA 2 Důras
Po 2.tretine
3. tretina
35:03 PCE 2 Kubík
36:08 KLA 4:0 Potechin (Dědič)
40:27 KLA 2 Špaček
41:03 PCE 4:1 Bílý (Česák, Zajíček)
44:11 KLA 5:1 Potechin
44:15 KLA 2 Barnošák
44:51 PCE 5:2 Langr (Förstl)
Koniec