Menu

Hokej

Play-off NHL

St. Louis Blues – Colorado Avalanche

3:6

koniec (1:0, 2:4, 0:2) Stav série: 1:3

24.05.2022, 03:30 • Enterprise Center, St. Louis • Semifinále Z. konferencie • Lukáš Mihal (@mihal_lukas) cz

Tipsport: 2.94 4.16 2.07

To už je ode mě pro tuto chvíli vše. Tímto Vám děkuji za pozornost a přeji příjemný vstup do nového pracovního dne. (06:33:39)
Československá stopa v utkání

Pavel Francouz (COL) strávil utkání na střídačce.
Tři hvězdy utkání

Nazem Kadri (COL) – 3+1
David Perron (STL) – 2+0
Pavel Bučněvič (STL) – 1+1

Dnešní utkání sledovalo 18096 diváků.
Kdo se postavil do brankoviště?

Ville Husso (STL) – 31 zákroků, 5 OG, úspěšnost 86,1%, odchytal 56:32
Darcy Kuemper (COL) – 17 zákroků, 3 OG, úspěšnost 85%, odchytal 60:00
Statistiky
Střely na branku: 20 – 37
Zblokované střely: 17 – 12
Tresné minuty: 6 – 8
Využití: 2/3 – 0/2
Úspěšnost vhazování: 55% – 45%
Hity: 23 – 27
Colorado si v dnešním utkání zajišťuje mečbol v sérii, za což vděčí zejména povedené třetí desetiminutovce utkání. Dnešní hosté totiž během tohoto času nasázeli čtyři góly, které nakonec rozhodly. St. Louis sice v závěru druhé části snížilo na rozdíl jediné branky, avšak poslední perioda už sedla mnohem lépe Lavině, která v klidu bránila, navíc Nazem Kadri zkompletoval hattrick a na finálních 3:6 upravil Mikko Rantanen.

Konec zápasu.

59:58

59:58 Mikko RANTANEN - 3:6

59:58

Colorado právě vstřelilo branku!
MIKKO RANTANEN svým prvním gólem v play off ještě esteticky upravuje skóre na konečných 6:3. Do šance ho vysunul dobrým vypíchnutím Nazem Kadri a finský útočník to už následně měl jednoduché. Asistence: Nazem Kadri.

59:08

Hra je přerušena, protože Brayden Schenn byl trefen hokejkou Gabriela Landeskoga do obličeje. Vylučovat se každopádně nebude a navíc se vhazuje ve středním pásmu.

58:44

Erik Johnson zkusil přes celé kluziště trefit odkrytou branku, avšak to se mu nepovedlo, takže bude následovat vhazování před jeho brankářem.

58:08

Domácí se pořád drží v útočném pásmu, ale stejně nemohou střílet. Nakonec přišla alespoň rána od modré čáry, ale ta nenašla prostor mezi tyčemi.

57:24

Při další šanci domácího celku zvoní za brankářem Colorada tyčka. Gólman se následně mistrovsky zorientoval a zvládl kotouč schovat pod svým tělem!

57:05

St. Louis už hraje bez gólmana a hned z toho mohl být gól! Pavel Bučněvič totiž při přečíslení uvolnil Braydena Schenna, kterého ale skvělým přesunem vychytal Darcy Kuemper!

56:27

Blues ještě našli cestu dopředu, ale tam mohli hrát jen u mantinelu, kde se těžko něco vymýšlí. Hosté se tak opět zadarmo osvobodili.

56:08

Colorado zkušeně drží hru mimo svou třetinu a míří za vítězstvím. V žádném případě si to už nechce zbytečně zkomplikovat.

55:13

Alexej Toropčenko se skvěle uvolnil po přechodu modré čáry a i pod tlakem vypálil, avšak našel pouze připravený beton Darcyho Kuempera!

54:13

St. Louis začíná další útok od své brány, směrem dopředu je to ale hodně složité. Domácí většinou dostanou puk do pásma jen za pomoci nahození, u kterého ale stejně nejsou první.

53:38

Colton Parayko si na dalekonosné střele nedal příliš záležet, kotouč tak skončil pouze na zadním hrazení a Avalanche následně míří dopředu.

53:16

Hosté toto oslabení zvládnou a při další těžké zkoušce tentokrát obstáli. Hru ještě přeruší Darcy Kuemper, takže se před ním bude vhazovat.

52:36

Colorado se tentokrát velmi dobře brání, hru totiž drželo u mantinelu, kde nakonec vydolovalo kotouč a osvobodilo se vyhozením.

51:46

Blues zatím využili všechny své přesilovky v utkání, klidně se tedy mohou vrátit do zápasu. Početní výhodu začínají dobře, protože se usadili v pásmu.

51:27

Vyloučení v týmu Colorado Avalanche:
Artturi Lehkonen – 2 min., sekání.

50:39

St. Louis konečně trochu ožilo a začíná se dívat směrem dopředu. Od modré čáry tak vypálil Colton Parayko, jeho pokus byl ale zablokován.

49:38

49:38 Nazem KADRI - 3:5

49:38

Colorado právě vstřelilo branku!
Lavina z tlaku nakonec těží pátou branku a NAZEM KADRI kompletuje hattrick! Valerij Ničuškin vyhrál souboj u hrazení, kotouč tak posunul do levého kruhu k dnešnímu nejlepšímu střelci, který zaskočil brankáře prudkou střelou pod vyrážečku. Asistence: Valerij Ničuškin.

48:54

Coloradu se nepovedl přechod do útoku, kotouč alespoň dopředu nahodilo, aby mohlo vystřídat. Vzápětí se může vrátit do útoku, protože Blues rozehrávali pouze na zakázané uvolnění.

48:04

Hosté velmi nebezpečně kombinují, díky tomu se ve slušné pozici ocitl Valerij Ničuškin, ale Ville Husso byl zase o krok napřed.

47:18

Scott Perunovich nestihl kotouč v útočném pásmu, takže jeho spoluhráči museli pásmo vyklidit. Díky dobrému napadání však mohou v útočení pokračovat.

46:27

Darcy Kuemper se v této třetině zatím nudí, protože nemusel zasahovat ani jednou. Mezitím se celkem rychle blížíme do poloviny poslední části.

45:48

Gabriel Landeskog střílel během krátké chvíle rovnou dvakrát, avšak jeho rány v obou případech postrádaly přesnost, protože skončily přímo na gólmanovi.

45:02

Josh Manson je první u nahozeného kotouče soupeře, rychle ho tedy odehrál pryč z pásma. Následně ještě musel strávit hit, ale nic zrovna tvrdého to nebylo.

44:24

Blues opět nezvládli přechod prostřední třetiny, což ale neplatí o Coloradu, které tak zase útočí.

43:55

Kotouč se pořád nachází hlavně na hokejkách hostů, kteří tak kupují čas, ale zároveň chtějí navýšit vedení. Domácí zatím odolávají, ale nevíme, jak dlouho to ještě vydrží.

43:07

Nathan MacKinnon nebezpečně pálil z pozice mezi kruhy, Ville Husso ale i nadále drží naději pro své spoluhráče, protože střelu moc dobře viděl.

42:14

Lavina zase zahrozila při napadání, J. T. Compher tak servírovalo kotouč před Villa Hussa, dobrý návrat ale předvedl Brayden Schenn, který tak zabránil jasné gólové příležitosti.

41:48

Domácí už krouží v pásmu, něco zkouší u mantinelu vymyslet Pavel Bučněvič, který ale nedostal prostor. Kotouč alespoň vrátil na modrou čáru.

41:04

St. Louis se prakticky vůbec nedostalo ke kotouči, nyní je ale hlavní, aby neinkasovalo. Pokud to splní, časem se určitě dostane dopředu.

40:18

Colorado se neplánuje stáhnout do obrany, naopak si chce vrátit vyšší vedení. Proto kombinuje v útoku a hledá gólovou pozici.

40:01

Začala třetí třetina.
Druhé dějství tohoto utkání muselo pořádně bavit i nezaujatého fanouška! Colorado tuto periody začalo raketovým nástupem, protože nejprve vyrovnal Erik Johnson a následně se prosadili také Devon Toews a Nazem Kadri. Kadri se trefil dokonce dvakrát, díky čemuž Avalanche vedl o tři góly a vypadalo to, že už si zápas podrží až do konce. Blues však v závěru druhé části povstali jako fénix, první početní výhodu využil David Perron a při druhé skóroval Pavel Bučněvič. Výsledkem je jednobrankový rozdíl a následovat tak bude velmi zajímavá závěrečné perioda.
Další třetina začne přibližně v 5:45.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:27

39:27 Pavel BUČNĚVIČ - 3:4

39:27

St. Louis právě vstřelilo branku!
Tak máme tady zaděláno na pořádné drama, protože St. Louis se díky přesilovkám vrací do hry! Třetí branku ale domácí vstřelili s pořádným štěstím, protože po zakončení Brandona Saada se kotouč snad třikrát odrazil, přičemž nakonec skončil u PAVLA BUČNĚVIČE, který ho dorazil za záda Darcyho Kuempera. Asistence: Jordan Kyrou, Brandon Saad.

39:09

Z mezikruží tentokrát pálil Pavel Bučněvič, přičemž jeho rána měla rychlost i razanci, ale nakonec se těsně nevešla mezi tyče.

38:35

Vladimir Tarasenko svou ránou rozezněl gólovou sirénu, radovat se ale nemůže, protože kotouč skončil přímo na horní tyči a tlak Blues tak pokračuje!

37:53

Vyloučení v týmu Colorado Avalanche:
Erik Johnson – 2 min., nedovolené bránění.

37:33

Blues jsou jako pokropení živou vodou. Na Darcyho Kuempera tak letěla další střela, brankář hostů si ale tentokrát věděl rady.

37:02

37:02 David PERRON - 2:4

37:02

St. Louis právě vstřelilo branku!
Tak zápas ještě určitě není rozhodnutý, což potvrzuje DAVID PERRON svým druhým gólem večera! Domácího střelce výborně v levém kruhu uvolnil Scott Perunovich a vzhledem k tomu, že Darcy Kuemper byl pořádně rozhozený, tak ten zakončoval do odkryté klece. Asistence: Scott Perunovich, Brayden Schenn.

36:04

Brayden Schenn dostal parádní přihrávku k pravé tyči, kde se ještě rozhodl o další pas na Davida Perrona, to už ale bylo zbytečné, protože kotouč nenašel svého adresáta.

35:39

Vyloučení v týmu Colorado Avalanche:
Darren Helm – 2 min., hákování.

35:09

Scott Perunovich nebezpečně pálil od modré čáry, Darcymu Kuemperovi ale nikdo nekryl výhled, proto kanadský brankář jistě zasáhl.

34:36

Hostům už trochu docházejí síly, protože prakticky vůbec neútočí. Vadit jim to nemusí, ale musí doufat, že se to nepodepíše na jejich defenzivě.

33:58

J. T. Compher schytal zezadu poměrně tvrdý hit, bylo to ale v rámci pravidel, takže se musí co nejrychleji zvednout a pokračovat ve hře.

33:29

Domácí jsou směrem dopředu pořád hodně opatrní, i když už by ani nemuseli. Už prakticky nemají co ztratit, měli by tedy začít hrát vabank.

32:32

Vladimir Tarasenko mohl razantně vylepšit náladu na aréně St. Louis, protože se z pravé strany protlačil až před Darcyho Kuempera, ale v přímém souboji ho nedokázal překonat!

32:00

Andrew Cogliano operuje v prostoru za bránou, tam ale nemůže nic vymyslet, protože to domácí velmi důsledně brání.

31:27

Artturi Lehkonen měl na hokejce pátou branku svého týmu, protože se ocitl v brejku, svou střelou k levé tyči ale Villa Hussa nepřekonal!

30:48

Colorado už zase kombinuje v útočném pásmu, kde se k zakončení prodral Alex Newhook. Ten však trefil jen prvního beka před sebou.

29:56

Brankář hostů vůbec neviděl nahození od modré čáry, které navíc bylo ještě tečované, ale nakonec zasahovat nemusel, postarali se o to jeho obránci.

29:29

Darcy Kuemper v klidu chytá nahození soupeře a úspěšně rozehrává, jeho spoluhráči ale směrem dopředu nic nevymysleli.

28:56

Domácí se rozhodně nevzdávají, ale dopředu to nyní jde hodně těžko. Lavina naopak hraje s lehkostí a s klidem.

27:37

27:37 Nazem KADRI - 1:4

27:37

Colorado právě vstřelilo branku!
Blues sice dvojnásobné oslabení zvládli, ale vzápětí stejně inkasovali a vypadá to, že definitivně ztrácí zápas! Ville Husso v závěru početní nevýhody vytáhl několik důležitých zákroků, proti NAZEMU KADRIMU už ale byl krátký, protože ho Bowen Byram uvolnil před odkrytou klecí. Ostřílený forvard tak nemohl minout. Asistence: Bowen Byram, Cale Makar.

26:47

Colorado víceméně celou dobu hraje v útoku, ale nemůže ani vystřelit. Nakonec to napravil J. T. Compher, ale ten mířil jen příliš vysoko.

26:05

David Perron neumí kontrolovat emoce, proto úplně zbytečně posílá svůj tým do dvojnásobného oslabení. Tam mohou hosté snadno navýšit svůj náskok.

25:30

Vyloučení v týmu St. Louis Blues:
Pavel Bučněvič – 2 min., hrubost,
David Perron – 2 min., krosček.

25:13

Blues je pochopitelně otřesení a těžko se sbírají po takovém tvrdém zásahu. I přesto už nachází cestu dopředu a s výsledkem chtějí něco dělat.

24:26

24:26 Devon TOEWS - 1:3

24:26

Colorado právě vstřelilo branku!
Kouzlo mladého domácího brankáře je minulostí, Colorado tak vede o dva góly! Nyní to pokazili domácí obránci, kteří při rozehrávce přišli o kotouč, což ukázkově potrestal DEVON TOEWS, který nemilosrdně mířil do levé tyčky, od které se kotouč odrazil do sítě. Bez asistence.

24:07

24:07 Nazem KADRI - 1:2

24:07

Colorado právě vstřelilo branku!
Avalanche se během minuty a půl dostává do vedení! Hosté vyhráli buly ve vlastním pásmu a poté hned zamířili do útoku, který vedl NAZEM KADRI. Ten na pravé straně dostal příliš mnoho prostoru, díky tomu mohl v klidu zamířit pod lapačku Villa Hussa a v klidu skóroval. Asistence: Valerij Ničuškin.

23:57

Domácí si z vyrovnání nic nedělají a už mohli jít zpátky do vedení, avšak Darcy Kuemper také ukazuje své kvality a zapisuje důležitý zásah.

22:44

22:44 Erik JOHNSON - 1:1

22:44

Colorado právě vstřelilo branku!
Výtečný Ville Husso poprvé kapituluje, máme tedy vyrovnáno! Domácí brankář si nejprve připsal důležitý zákrok, avšak útok hostů i nadále pokračoval. Od modré čáry tak mohl poté vypálit ERIK JOHNSON, který svou střelu schoval a díky tomu nakonec propadla až do sítě. Asistence: Alex Newhook, Bowen Byram.

22:09

Mikko Rantanen při protiútoku pálil pořádně tvrdě, kvůli čemuž měl Ville Husso problémy s udržením puku. Nakonec to i pod nátlakem od Valerije Ničuškina zvládl.

21:43

St. Louis se pevně usadilo v útočném pásmu a zapisuje jednu střelu za druhou. Darcy Kuemper však drží, pozornost ale bude muset držet i nadále, jelikož jeho spoluhráči vyhodili puk na icing.

20:45

Ivan Barbašev zůstal zapomenutý na modré čáře a po přihrávce mířil do brejku, jenže neměl dostatečnou rychlost, proto musel zaseknout a pálit z otočky, ale tím brankáře prakticky neohrozil.

20:16

Darcy Kuemper musí ve druhé periodě zasahovat jako první, nic složitého to ale nebylo, protože betonem pokryl lehké nahození od modré čáry.

20:01

Začala druhá třetina.
St. Louis čtvrtý zápas v sérii započalo lépe než Colorado, a to zejména proto, že Ville Husso chytá naprosto skvěle. Avalanche totiž svého soka jednoznačně přestřílel, protože má na kontě patnáct střeleckých pokusů, zatímco Blues vystřelili jen čtyřikrát, ale domácí mančaft i přesto drží vedení. To v šesté minutě zajistil David Perron, následně domácí velmi dobře bránili. Aktuální stav ale nejspíš až do konce utkání neudrží.
Další třetina začne přibližně ve 4:44.

20:00

První třetina skončila.

19:45

Nathan MacKinnon pálil celkem nebezpečně z dorážky, jeho pokus z otočky však Ville Husso pokryl a přerušil hru. V první periodě tak bude muset ještě chvíli zůstat čilý.

19:19

První útočné trio St. Louis si po delší době našlo cestu do pásma, David Perron však nedostal žádný prostor, takže nemohl ani přesně přihrát.

18:43

Domácí pokračují v poklidné defenzivě, první siréna se mezitím rychle blíží. Vypadá to, že v první třetině už další gól neuvidíme.

17:48

Ville Husso v klidu zasahuje proti střele z dálky, kotouč navíc vyrazil ke spoluhráčům, kteří se tak ještě opatrně vydávají do útoku.

17:16

Blues už chtějí první dějství dohrát v klidu, veškeré síly tedy vrhají do defenzivy, což se vyplácí, protože soupeř se nemůže dostat do žádné vyložené šance.

16:38

Colorado se usazuje v útočné třetině, po chvíli zkusil štěstí z úhlu Gabriel Landeskog, ale ten v těžké pozici pouze přestřelil.

15:59

Cale Makar je sice obránce, ale i přesto patří mezi nejaktivnější útočníky svého týmu. Další jeho pokus byl ale nepřesný.

15:24

Bowen Byram si našel velmi nebezpečnou pozici, avšak Ville Husso potvrzuje, že pokud má přehled, úspěšně zasáhne. Na konto si tak připisuje další zákrok a po komerční přestávce se před ním bude vhazovat.

14:43

Oba potrestaní hráči už jsou zpátky na ledě, oba týmy tedy hrají v plném počtu. Aktivnější stále zůstává St. Louis, po střele Davida Perrona už se ale puku ujímají hosté.

14:10

Lavina sice dobře pracuje při bránění, avšak nyní se po zisku puku dopustila zbytečného zakázaného uvolnění, takže se hra přesune před Darcyho Kuempera.

13:27

Při hře čtyř proti čtyřem se oba celky vystřídaly u kotouče, v útočném pásmu se ale nakonec usadili Blues, kteří si tak mohou hledat střeleckou pozici.

12:29

Vyloučení v týmu St. Louis Blues:
David Perron – 2 min., krosček.
Vyloučení v týmu Colorado Avalanche:
Cale Makar – 2 min., krosček.

12:07

Alexej Toropčenko sklepl puk vysokou holí, hra proto musí být přerušena a následovat bude buly ve středním pásmu.

11:21

Mikko Rantanen se uvolnil s nehoráznou lehkostí, i jeho následná rána měla oči, ale Ville Husso měl ruku opět na správném místě.

10:55

Hraje se ve vysokém tempu, protože se už dlouho nepřerušilo. Po delší době se o to stará Darcy Kuemper, který raději podržel nahození Coltona Parayka.

10:13

Nicolas Aube-Kubel si sice prohodil kotouč skrz protihráče, své tělo ale přes něj už nedostal, takže z nadějného protiútoku nakonec nic nebylo.

09:27

Colorado se naplno nastěhovalo do útočné třetiny, kde branku soupeře pořádně odstřeluje. Zatím to ale k vyrovnávacímu gólu nevede.

08:49

Darren Helm je také pořádně vidět, nyní se mu otevřel prostor v pravém kruhu, takže okamžitě pálil ke vzdálenější tyči, avšak Ville Husso byl se svou vyrážečkou připraven.

08:07

Supertalent Laviny opět střílel od modré čáry, tentokrát však nastřelil pouze jednoho z protihráčů, protože jich před bránou bylo opravdu mnoho.

07:21

Cale Makar se poprvé v dnešním duelu ozval, jeho dalekonosný pokus z těžké pozice se však mezi tři tyče nevešel.

06:49

Colorado už se také podívalo dopředu, ale tam si mohlo přihrávat pouze na malém prostoru. To Gabriel Landeskog nevyřešil nejlépe, protože puk poslal do volného prostoru.

06:08

Domácí jsou po úvodním zásahu na nohou a směrem dopředu jsou mnohem aktivnější. Zatím ale nemohou úspěšně přejít modrou čáru.

05:07

05:07 David PERRON - 1:0

05:07

St. Louis právě vstřelilo branku!
První útočná trojice St. Louis se stará o úvodní branku utkání! Celou akci začal domácí kapitán, který kotouč udržel o hrazení a posunul ho za branku, odkud okamžitě přihrával do mezikruží Pavel Bučněvič. Tam se pohyboval DAVID PERRON, který v rychlosti přebral kotouč, položil si gólmana a úspěšně zakončil do odkryté klece. Asistence: Pavel Bučněvič.

04:26

Darren Helm byl v první větší šanci utkání, jeho nadějná rána ale skončila jen v lapačce Villa Hussa, který zatím drží své spoluhráče!

04:05

Darcy Kuemper za brankou nerozehrál zrovna ideálně, protože kotouč zachytil Tyler Bozak, ale ten pod tlakem protihráčů nedokázal nic dalšího vymyslet.

03:07

Zasahovat už musí také Darcy Kuemper, který nejprve vyrazil ránu Justina Faulka a o chvíli později schoval do své výstroje pokus Ryana O'Reillyho.

02:38

Hosté zatím dominují především bruslařky, proto na domácího gólmana létá jedna střela za druhou. Ville Husso to zatím zvládá, ale už tak brzo v zápase to má pořádně těžké.

02:08

Nicolas Aube-Kubel vybojoval kotouč u levého hrazení a odtud rychle zkusil štěstí. Ville Husso měl však dobrý výhled, takže pohotově zasáhl.

01:44

Na ledě už to pořádně jiskří, rozohnil se Nazem Kadri, který už na protihráče směřoval několik ostrých slov.

00:55

Vladimir Tarasenko se na pravé straně snažil o šikovnou prohazovačku, ta mu ale nevyšla, takže Avalanche okamžitě míří do protiakce.

00:17

Úvodní buly patří Coloradu, které se tak ihned dostává dopředu za pomoci nahození, ale po něm domácí dokázali dostat puk z vlastní třetiny.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

St. Louis Blues: Husso (C. Lindgren) – Leddy, Parayko, Rosén, Faulk, Mikkola, Bortuzzo, Perunovich – Bučněvič, O'Reilly (C), Perron – Barbašev, Schenn (A), Tarasenko (A) – Saad, Thomas, Kyrou – Toropčenko, Bozak.
Trenér: Craig Berube.

Colorado Avalanche: Kuemper (Francouz) – Toews, Makar, J. Johnson, Manson, Byram, E. Johnson – Landeskog (C), MacKinnon (A), Lehkonen – Ničuškin, Kadri, Rantanen (A) – Newhook, Compher, Aube-Kubel – Cogliano, Helm, L. O'Connor.
Trenér: Jared Bednar.

Rozhodčí: Sutherland, McIsaac – Brisebois, MacPherson.
Československá stopa v utkání

Pavel Francouz (COL)
Průběh série – 1:2 na zápasy:

1. zápas: Colorado vs. St. Louis – 3:2pp (0:1, 2:0, 0:1 – 1:0)
Branky a nahrávky:
24. Ničuškin (Rantanen, Makar), 32. Girard (Manson, Landeskog), 69. Manson (Landeskog, Kadri) – 7. O'Reilly (Schenn), 57. Kyrou (Faulk).

2. zápas: Colorado vs. St. Louis – 1:4 (0:0, 0:2, 1:2)
Branky a nahrávky:
42. Landeskog (Rantanen, MacKinnon) – 26. Kyrou (O'Reilly, Bučněvič), 40. Perron (Bučněvič, Tarasenko), 51. Perron, 59. Saad (Schenn, Faulk).

3. zápas: St. Louis vs. Colorado – 2:5 (1:1, 1:2, 0:2)
Branky a nahrávky:
4. Parayko (O'Reilly), 40. O'Reilly (Leddy, Bučněvič) – 11. L. O'Connor (Manson, Helm), 34. Kadri (Makar, Rantanen), 38. Lehkonen (Kadri), 58. Landeskog (MacKinnon, Rantanen), 60. Lehkonen (Ničuškin).
Colorado Avalanche
Colorado už několik let patří mezi špičku ligy, ale stejně se nemůže ke Stanley Cupu ani přiblížit. Lavina tak doufá, že letošní rok by mohl být konečně výjimkou. Dnešním hostům jde zatím všechno skvostně, protože ovládli Západní konferenci a následně v osmifinále nejrychlejším možným způsobem vyřadili Nashville. Proti Blues však už přišla první porážka v play off, která však se psychikou hráčů nejspíš neotřásla. Colorado totiž následně zvítězilo podruhé v sérii, takže v případě dnešního triumfu si může zajistit mečbol.

Zápasy v osmifinálové sérii
Nashville vs. Colorado – 3:5
Nashville vs. Colorado – 3:7
Colorado vs. Nashville – 2:1pp
Colorado vs. Nashville – 7:2

Nejproduktivnější hráči v play off
Cale Makar – 11 bodů (3+8)
Gabriel Landeskog – 10 bodů (5+5)
Nathan MacKinnon – 9 bodů (5+4)
St. Louis Blues
Blues letos předvádí celkem slušné výkony, avšak při porovnání se zbývajícími celky je můžeme považovat za outsidery. St. Louis ale ukázalo, že se s ním musí počítat, protože zvládlo velmi náročnou osmifinálovou sérii s Minnesotou. Proti Wild prohrávalo 1:2 na zápasy, následně ale dnešní domácí zvítězili třikrát v řadě, přičemž při každé výhře nastříleli pět branek. Díky tomu se radovali z postupu, avšak moc času na odpočinek nedostali, protože o pět dní později stáli proti Coloradu. To zatím porazili jednou, stejně ale v sérii prohrávají 1:2.

Zápasy v osmifinálové sérii
St. Louis vs. Minnesota – 5:1
Minnesota vs. St. Louis – 2:5
St. Louis vs. Minnesota – 5:2
St. Louis vs. Minnesota – 1:5
Minnesota vs. St. Louis – 6:2
Minnesota vs. St. Louis – 0:4

Nejproduktivnější hráči v play off
Ryan O'Reilly – 12 bodů (7+5)
David Perron – 11 bodů (7+4)
Vladimir Tarasenko – 7 bodů (5+2)
Dobré ráno všem hokejovým fanouškům! Zámořská NHL si pořád nebere přestávku a play off tak neustále pokračuje v rychlém tempu. Dnes v noci tak St. Louis s Coloradem sehraje čtvrté utkání v sérii. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:30.

St. Louis Blues – Colorado Avalanche

3:6

koniec (1:0, 2:4, 0:2) Stav série: 1:3

Späť na online

Góly a asistencie: 6. Perron (Bučnevič), 38. Perron (Perunovich, Schenn), 40. Bučnevič (Kyrou, Saad) – 23. E. Johnson (Newhook, Byram), 25. Kadri (Ničuškin), 25. Toews, 28. Kadri (Byram, Makar), 50. Kadri (Ničuškin), 60. Rantanen (Kadri)

St. Louis Blues: Husso (C. Lindgren) – Leddy, Parayko, Rosén, Faulk, Mikkola, Bortuzzo, Perunovich – Bučnevič, O'Reilly (C), Perron – Barbašev, Schenn (A), Tarasenko (A) – Saad, Thomas, Kyrou – Toropčenko, Bozak.
Tréner: Craig Berube.

Colorado Avalanche: Kuemper (Francouz) – Toews, Makar, J. Johnson, Manson, Byram, E. Johnson – Landeskog (C), MacKinnon (A), Lehkonen – Ničuškin, Kadri, Rantanen (A) – Newhook, Compher, Aube-Kubel – Cogliano, Helm, L. O'Connor.
Tréner: Jared Bednar.

Rozhodca: Sutherland, McIsaac – Brisebois, MacPherson

Diváci: 18096

Priebeh zápasu
1. tretina
05:07 STL 1:0 Perron (Bučnevič)
12:29 COL 2 Makar, krosček
STL 2 Perron, krosček
Po 1. tretine
2. tretina
22:44 COL 1:1 E. Johnson (Newhook, Byram)
24:07 COL 1:2 Kadri (Ničuškin)
24:26 COL 1:3 Toews
25:30 STL 2 Bučnevič, hrubosť
STL 2 Perron, krosček
27:37 COL 1:4 Kadri (Byram, Makar)
35:39 COL 2 Helm, hákovanie
37:02 STL 2:4 Perron (Perunovich, Schenn)
37:53 COL 2 E. Johnson, nedovolené bránenie
39:27 STL 3:4 Bučnevič (Kyrou, Saad)
Po 2.tretine
3. tretina
49:38 COL 3:5 Kadri (Ničuškin)
51:27 COL 2 Lehkonen, sekanie
59:58 COL 3:6 Rantanen (Kadri)
Koniec