Menu

Ďalšie

Tlačové konferencie

Tlačová konferencia ŠK Slovan Bratislava pred LM

koniec udalosti

05.07.2022, 16:30 • Dávid Švec

Výkop stredajšieho zápasu je naplánovaný na 20.30 h. Stretnutie môžete sledovať v našom on-line prenose. (21:11:46)
Premiéru na novom pôsobisku by si mal odkrútiť stredopoliar Juraj Kucka, ktorý prišiel do Slovana ako voľný hráč. Podľa neho bude najdôležitejšie ukázať dobrú hru a zvíťaziť. "Očakávam, že budú veľmi nepríjemní na lopte a rýchli. Sú v polovici sezóny a na rozdiel od nás sú rozbehnutí. Musíme sa vyvarovať chybám, zbytočným stratám, aby sme im nedali priestor na kontry," myslí si Kucka.
Pre oba tímy pôjde o prvé vzájomné stretnutie a hostia si odbijú aj premiéru v najprestížnejšej európskej súťaži. Víťaz dvojzápasu sa v ďalšej fáze stretne s lepším z dvojice Ferencváros Budapešť a Tobol Kostanaj. "Času na prípravu bolo málo. Osem hráčov malo v júni reprezentačné povinnosti a ja som dostal covid hneď po skončení sezóny. Dúfam, že sa stihneme do stredy pripraviť ešte lepšie a uvidíme mužstvo, ktoré má bližšie k mojim predstavám. Aj keď ja nebudem nikdy úplne spokojný," dodal Weiss st.
"Gruzínsky futbal sa vyznačuje veľkou plejádou talentov a dynamickou technikou. Sú rýchli a silní na lopte, majú radi hravý futbal a takýmto štýlom sa prezentuje aj náš zajtrajší súper, ktorý ešte pred štyrmi rokmi pôsobil v druhej lige a odvtedy spravil veľký vzostup. Ich tréner si vybral hráčov, ktorých pozná a vedia, čo chcú hrať. Nečaká nás žiadna prechádzka, máme pred nimi rešpekt, ale určite sa ich nebojíme. Musíme ukázať našu kvalitu, hlavne veľa behať bez lopty. Nechceme hrať naivne a radi by sme si vytvorili dobrú pozíciu pred odvetou," dodal Weiss st. na utorkovej predzápasovej tlačovej konferencii.
Slovenský šampión sa vlani predstavil v hlavnej súťaži novovzniknutej Európskej konferenčnej ligy (EKL), keď v druhom predkole LM nestačil na švajčiarsky klub Young Boys Bern a v baráži o Európsku ligu sa neprebojoval cez Olympiakos Pireus. V samotnej F-skupine EKL obsadil nepostupové tretie miesto.

"Tento duel musíme zvládnuť. Hráme proti kvalitnému súperovi, ktorého poznám a oni poznajú nás, keďže som tam pôsobil päť rokov," povedal tréner Vladimír Weiss st. Súper úradujúceho slovenského majstra má pritom výhodu rozbehnutej domácej súťaže. "Sú behaví. Vedia, čo chcú robiť a sú v tempe, pretože majú rozbehnutú ligu," dodal kormidelník bratislavského tímu, ktorý má k dispozícii takmer kompletný káder. Využiť nebude môcť iba brazílskeho krajného obrancu Lucasa Lovata a nigérijského stredopoliara Ibrahima Rabiua.
Futbalový Slovan Bratislava sa chce tento rok prebojovať do skupinovej fázy jednej z európskych klubových súťaží. Prvý krok k tomuto cieľu bude môcť spraviť už v stredu v domácom zápase 1. predkola Ligy majstrov proti gruzínskemu Dinamu Batumi.
Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 16:30.

Tlačová konferencia ŠK Slovan Bratislava pred LM

koniec udalosti