Menu

Futbal

Ježek Cup (U18)

Česko – USA

1:4

koniec (0:2)

25.09.2022, 11:00 • Dolní Němčí • Milan Huppert cz

To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (12:52:25)
V souboji dvou týmů, které do dnešního dne čekaly na vítězství, se radovala reprezentace USA, jež porazila Čechy s přehledem 4:1.

Fotbalisté ze zámoří položili základ k vítězství už v první půli, kdy skórovali Brian Carmona Romero a Keyrol Figueroa Norales. Další dva americké góly obstaral střídající Ezekiel Soto, jenž vstřelil dvě branky v rozmezí jediné minuty. Čestný zásah českého mužstva zaznamenal z pokutového kopu Roman Horák.

Přestože Američané zvítězili, tak do play-off nepostoupili, protože výhra nad Českem byla zároveň jejich jedinou v celém turnaji. Domácí Češi odehráli turnaj bez jediného vítězství.

90

Konec zápasu.

88

88. Roman HORÁK - 1:4

88

Česko právě vstřelilo branku!
Pokutový kop si vzal na starosti ROMAN HORÁK. Poradil si s velkým přehledem, balón poslal do středu brány. Gólman Adam Beaudry se vydal k levé tyči.

87

87. Špangr nastřelil ruku protihráče, rozhodčí odpískal penaltu

87

Penalta pro Česko! Jan Paluska se nerozpakoval a po obdržení nahrávku hrál z první na střed vápna k nohám Štangra, který viditelně nastřelil ruku bránícího hráče.

85

Proti balónu vyběhl gólman Matěj Čechal. Hlasitě si zakřičel a jak spoluhráči, tak i protihráči jej nechali skákat samotného.

84

Rohový kop vybojoval Ezekiel Soto. S přehledem si poradil proti přesile, když šikovně nastřelil do pravé nohy clonícího Hunala.

83

Zápas už se jenom dohrává. O vítězi je jasno, Češi se na Ježek Cupu nedočkají jediného vítězství, zatímco reprezentace USA zapíše alespoň jednu výhru.

81

Střídání v týmu USA:
ze hřiště odchází David Vazquez, přichází Andre Gitau.

80

80. Ezekiel SOTO - 0:4

80

Američané právě vstřelili branku!
Rozdíl ve skóre je už čtyřgólový! A znovu sehrál hlavní roli EZEKIEL SOTO, jenž obdržel výborný pas za obranu od Hearda a vyběhnuvšího Čechala zkušeně přeloboval.

79

Střídání v týmu Česko:
ze hřiště odchází Arsen Vitarigov, přichází Daniel Karsten.

79

79. Ezekiel SOTO - 0:3

79

Američané právě vstřelili branku!
Je rozhodnuto. Oscar Verhoeven parádním centrem od levé lajny hledal a našel EZEKIELA SOTA, který se odpoutal od Palusky a hlavou zacílil neomylně k pravé tyči.

78

Micah Burton zkontroloval situaci a nahrál do druhé vlny Paulovi Rudisillovi, ostrá rána z první skončila na blokujícím Strykovi.

77

Na žluté karty máme vyrovnáno. Kartu žluté barvy si vykoledoval Jan Paluska, když u lajny ve skluzu nebezpečně sestřelil Gilla.

76

Český kapitán Eric Hunal vyzkoušel nadýchaný oblouček za obranu. Nejspíše hledal Adama Špangra, toho příkladně pokryl Tylel Hall.

75

Exekuci standardní situace provedl Jan Novák. Mířil na bránu, ale střela nebyla vůbec dobře umístěná, doputovala přímo do rukavic gólmana.

74

Standardka pro Česko. Vybojoval ji Jan Tobias Stryk, proti němuž se provinil faulem nově příchozí Micah Burton.

73

Po centru od rohového praporku si málem vstřelil vlastní gól jeden z bránících hráčů, míč proskákal těsně vedle levé tyčky.

72

Gill podklouzl a trestat mohl Jan Novák. Mířil do protipohybu brankáře, jenže jeden z bránících hráčů míč zvládl vychýlit vedle pravé tyče.

71

Svěřenci kouče Segarese nikam nespěchají, což je vzhledem k aktuálnímu výsledku pochopitelné. Češi marně usilují alespoň o kontaktní zásah.

70

Střídání v týmu USA:
ze hřiště odchází Brian Carmona Romero, přichází Micah Burton.

70

Střídání v týmu Česko:
ze hřiště odchází Edwyn Mendoza, přichází Cruz Medina.

70

Střídání v týmu USA:
ze hřiště odchází Pedro Soma, přichází Aaron Heard.

69

A znovu Oscar Verhoeven. Tentokráte si poradil s velmi dobře provedeným centrem Jana Tobiase Stryka od levé lajny.

68

Kontaktní gól byl blízko! Michal Málek využil mizerného vyběhnutí gólmana Beaudryho, jenže hlavičku vyprodukoval příliš slabou, Oscar Verhoeven zvládl kulatý nesmysl odpálit do zámezí ještě před brankovou čárou.

67

Po ose Soma – Romero se míč dostal k Gillovi, jenž vyzkoušel oblouček za českou defenzivu, Eric Hunal se přehodit nenechal.

66

Nepovedený pas za obranu skončil až u amerického brankáře Beaudryho, který po ryhlém zpracování posunul balón k pravé lajně na Halla.

65

Nepříjemný zákrok na pravý kotník schytal Roman Horák. Musí dojít k jeho ošetření, fotbalisté tohoto brejku využívají k drobnému občerstvení.

64

Fotbalisté v červených dresech sice hrají s míčem na kopačkách, ale jedná se o kombinaci na obranné polovině, odkud jen těžko dojde ke snížení.

63

Střídání v týmu Česko:
ze hřiště odchází Pavel Hašek, přichází Filip Červený.

63

Střídání v týmu Česko:
ze hřiště odchází Jakub Svatoš, přichází Martin Černý.

63

Střídání v týmu Česko:
ze hřiště odchází David Planka, přichází Jan Novák.

62

Adam Špangr se uvolnil přes osobního strážce, načež vyzkoušel z úhlu zakončení na přední, pravou tyč. Gólman Adam Beaudry se zaskočit nenechal.

61

Hodina z utkání je minulostí, do konce základní hrací doby zbývá posledních třicet minut. Američané udržují dvoubrankový náskok a míří za premiérovým a jediným vítězstvím na turnaji.

60

Dlouhý nákop do pokutového území vyzkoušel Eric Hunal. Roman Horák v osobním souboji Ianem Shaulem neuspěl.

59

Střídání v týmu USA:
ze hřiště odchází Keyrol Figueroa Norales, přichází Ian Shaul.

58

Gólman Matěj Čechal zvolil rozehrávku na krátkou vzdálenost. Odvážnou přihrávkou středem našel Jakuba Svatoše, u nějž je česká akce dále rozvíjena.

57

Útočný faul byl odpískán Cruz Medina. Ani neprotestuje, zřejmě si sám byl moc dobře vědom svého přečinu.

56

Pochvalu zaslouží Michal Málek. Výborně natlačil tělo před Noralese, naslepo navíc zvládl přenést hru na osamoceného Špangra.

55

Američané hrají s velkou lehkostí. Pedro Soma si nejprve na polovině hřiště narazil s Noralesem, načež mezi dvěma protihráči poslal přihrávku k nohám Halla.

54

V těžké pozici si Pavel Hašek našel místečko k centru, který ovšem neprovedl ideálně, trefil před sebou stojícího Oscara Verhoevena.

53

Druhý americký ofsajd v krátkém časovém sledu, v tomto případě se za posledním obráncem nechal nachytat Adrian Gill.

52

Brian Carmona ROomero na sebe navázal dva hráče, aby následně posunul míč na Noralese, jeho rána měla k přesnosti hodně daleko.

51

Z levé strany vypálil kousek za šestnáctkou Jan Tobias Stryk. Adam Beaudry nechal proletěl hrací předmět vedle pravé tyče.

50

V ofsajdovém postavení byl nachytán střelec druhého amerického gólu Keyrol Figueroa Norales, byť se mu rozhodnutí pomezního vůbec nelíbilo.

49

V akci znovu Matěj Čechal, k němuž doputovala nepřesná nahrávka protihráče Somy, balón sebral do rukavic.

48

David Vazquez se s velkou lehkostí prosmýkl kolem dvojice protihráčů. Posléze volil zakončení zleva na přední tyč, Čechal zakročil pravou nohou.

47

David Holoubek dle očekávání sáhl do sestavy, udělal hned tři změny. Jednu změnu udělal i americký kouč Gonzalo Segares.

46

Střídání v týmu Česko:
ze hřiště odchází Adam Uriča, přichází Roman Horák.

46

Střídání v týmu Česko:
ze hřiště odchází Jiří Hamza, přichází Michal Málek.

46

Střídání v týmu Česko:
ze hřiště odchází Filip Šancl, přichází Adam Špangr.

46

Střídání v týmu USA:
ze hřiště odchází Sawyer Jura, přichází Oscar Verhoeven.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně ve 12:04.
První poločas zápasu mezi Českem a USA přítomné fanoušky v Dolním Němčí nepotěšil, protože domácí celek prohrává dvoubrankovým rozdílem. Skóre střetnutí otevřel ve 22. minutě tečovanou střelou Brian Carmona Romero, současnou podobu dal výsledku po slabém obranném odkopu Hunala Keyrol Figueroa Norales přesnou střelou do pravého dolního rohu.

45+2

První poločas skončil.

45+1

Američané si zahrávali s ohněm, když navzdory vysokému presinku soupeře kombinovali na malém prostoru i s gólmanem, právě Beaudry míč dlouhým odkopem poslal na útočnou polovinu.

45

Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec prvního poločasu jednu minutu.

44

Z levého křídla centroval do pokutového území soupeře Jan Tobias Stryk, Tylel Hall odvrátil nebezpečí za cenu rohového kopu.

42

42. Keyrol Figueroa Norales - 0:2

42

Američané právě vstřelili branku!
Svěřenci kouče Segarese odskakují do dvoubrankového náskoku. Po centru zprava Hunal slabě odvrátil míč přímo k nohám KEYROLA FIGUEROY NORALESE, ten po rychlém zpracování ve vápně vypálil nechytatelně do pravého dolního rohu.

41

Ke sprintu natáhl po pravé lajně Pedro Soma. Lehce tečovaný centr našel Cruze Medinu, který ovšem byl tímto faktem překvapený a reagoval příliš pozdě.

40

David Plano z pravé strany skvěle přetáhl centr na Pavla Haška, který zvolil křižné zakončení z první, balón těsně minul cílové zařízení.

39

Centr Adriana Gilla zamířil na zadní tyč, kde naskakoval úplně volný Pedro Soma, hlavička o zem doputovala o kus vedle levé tyčky.

38

Standardka pro USA. Cruz Medina si věřil na kličku proti Ericu Hunalovi, český kapitán konkurenta zastavil jenom za cenu faulu.

37

Christian Diaz si neúmyslně narazil s Adrianem Gillem, aby následně vyslal nákop po levé lajně, adresát David Vazquez nestáhl velkou ztrátu na Uriču.

36

Podruhé v krátkém časovém sledu vyslal ostrou ránu Keyrol Figueroa Norales. I kdyby gól vstřelil, tak by neplatil, stál totiž v ofsajdovém postavení.

35

Z pravé strany vymyslel zajímavé křižné zakončení těsně nad zemí Keyrol Figueroa Norales. Matěj Čechal zakročil pravou nohou.

34

První žlutou kartu střetnutí vyfasoval americký reprezentant Pedro Soma, který přišlápl rozběhnutému Vitarigovovi pravou nohu, dokonce mu vyzul kopačku.

33

Včas z brankové čáry vystartoval Matěj Čechal. Hrací předmět odpálil do bezpečné vzdálenosti od vlastní svatyně těsně před Diazem.

32

S těžkým zpracováním si Adrian Gill poradil na jedničku. S balónem na kopačkách navíc proletěl mezi dvěma protihráči a hru přenesl na útočnou polovinu.

31

Pod tlakem Jiří Svatoš nevymýšlel komplikovanou rozehrávku, fotbalista Pardubic raději na jistotu odkopl míč do autu.

30

Po pravé lajně nabral velkou rychlost Adam Uriča. Stříleným centrem oslovil Pavla Haška, Adam Beaudry pomalou střelu snadno zkrotil v rukavicích.

29

Faul z přehnané snahy i na druhé straně. Cruz Medina ve snaze o kličku úplně minul balón, naopak bolestivě stoupl na nohu Vitarigovovi.

28

Český tlak ukončil útočný faul, jímž se prezentoval Jan Paluska, spoluhráčům se hned za zbytečný přečin zdviženou rukou omluvil.

27

Centrovaný balón do pokutového území nebyl vůbec dobrý. Byl to Tylel Hall, kdo prodloužil kulatý nesmysl mimo hrací plochu.

26

Výborné krytí míče ukázal Jiří Hamza. Nechal se dostihnout Davidem Vazquezem, ten protihráči zezadu poslal na trávník.

25

Do křižné nahrávky Jury se smolně přimotal rozhodčí Černý. Protože jako další hrál český hráč, tak arbitr správně přerušil hru a vrátil hrací předmět do držení reprezentace USA.

24

Američtí junioři vstřelili svůj první gól na turnaji. Češi teď rozhodně mají nad čím přemýšlet, zakončit turnaj bez jediného vítězství by nebylo vůbec dobrou vizitkou.

22

22. Brian Carmona Romero - 0:1

22

Američané právě vstřelili branku!
Hosté se ujímají vedení! Střílet mohl už Gill, který ale ještě volil nahrávku na střed, odkud vypálil z hranice velkého pokutového území BRIAN CARMONA ROMERO, jeho ne dobře provedený pokus tečoval skluzující Hunal mimo dosah bezmocného Čechala.

21

Kvalita zápasu zatím není kdovíjak vysoká. Je vidět, že oba celky, jež čekají na vítězství, nemají úplně nejvyšší sebevědomí.

20

U pravé lajny si proti konkurentovi pomohl nedovoleným zákrokem Hamza. Sawyer Juta vyvázl ze střetu bez zranění.

19

Na pravém křídle si vytvořil prostor Jiří Hamza. Zvládl i odcentrovat, americký kapitán Tylel Hall zažehnal nebezpečí za cenu rohového kopu.

18

Jakub Svatoš nedostal od spoluhráčů informaci, že je sám. Proto při zpracování hodně spěchal a balón se od jeho pravé nohy odrazil do autu.

17

Pozorný Filip Šancl udržel na zádech dotírajícího Romera. Nevymýšlel nic složitého, poslal malou domů k brankáři Beaudrymu.

16

Na malém prostoru si velmi pěkně poradil David Vazquez. Vyřadil dva protihráče, aby následně po levé straně posunul hru na Noralese, jehož křižná rána se mezi tři tyče nevešla.

15

15. Beaudry si poradil s pokusem Haška

15

První českou tutovku spálil Pavel Hašek. Dostal výbornou nahrávku do vnitra vápna, prudkou, leč ne dobře umístěnou střelu Beaudry zvládl vyrazit.

14

Utkání se zatím poměrně dost kouskuje. Jako další fauloval Jakub Svatoš, americká akce je tedy pozastavena.

13

Aktivitou hýří Brian Carmona Romero. S velkou lehkostí vyřadil ze hry osobního strážce, načež odcentroval do rukavic gólmana.

12

Presink českého týmu ukončil hlavní rozhodčí Černý fouknutím do píšťalky, všiml si útočného faulu Arsena Vitarigova.

11

Brian Carmona Romero vyzkoušel přenesení hry k pravé lajně, kde číhal Pedro Soma. Balónu dal však malou razanci, zpracoval jej pro sebe Filip Šancl.

10

Výborně zapracoval směrem do defenzivy Adam Uriča. Správně očekával americkou nahrávku po levé lajně, ve skluzu hrací předmět odvrátil do zámezí.

9

Další českou standardku rozehrával Pavel Hašek. Vyslal hodně pomalou střelu směrem na bránu, Beaudry zaznamenal snadný zákrok.

8

Za centrem od levé lajny se natahoval Adam Uriča. Těsně, ale přece na míč nedosáhl, Adam Beaudry bude odkopávat od brány.

7

Nedovolený zákrok na svou osobu vybojoval Jiří Hamza. V plné rychlosti českého reprezentanta podrazil Cruz Medina.

6

Český útok neměl dlouhého trvání. Jakub Svatoš dostal balón příliš do běhu, ten doputoval až mimo hrací plochu.

5

Přes veškerou snahu Adrian Gill neudržel balón na hrací ploše, což pomezní zpozoroval a nařídil autové vhazování ve prospěch Česka.

4

Brian Carmona Romero zatím dělá české defenzivě obrovské problémy. Jako vítr se prohnal kolem dvou protihráčů, načež střílel k bližší, levé tyči. Čechal vyrazil míč na roh.

3

3. Carmona Romero trefil břevno, dorážející Vazquez přestřelil

3

Američané byli blízko vedoucímu gólu! Brian Carmona Romero se na levé straně šestnáctky zasekávačkou zbavil Planky, načež technický pokus nasměroval do břevna, dorážející David Vazquez hlavou přestřelil.

2

Domácí vstoupili do utkání v tradičních červených dresech. Američané pro dnešní střetnutí oblékli dresy barvy bílé.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Česko: Čechal – Uriča, Hašek, Paluska, Hunal (C), Svatoš, Hamza, Vitarigov, Stryk, Planka, Šancl.
Náhradníci: Tomas – Červený, Remiáš, M. Černý, Novák, Horák, Málek, Špangr, Karsten.
Trenér: David Holoubek

USA: Beaudry – Jura, Hall (C), Mendoza, Romero, Soma, Medina, Gill, Diaz, Norales, Vazquez.
Náhradníci: Kochen – Verhoeven, Hawkins, Burton, Gitau, Heard, Soto, Rudisill, Shaul.
Trenér: Gonzalo Segares

Rozhodčí: D. Černý – Hurych, Dohnálek.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00.

Česko – USA

1:4

koniec (0:2)

Späť na online

Góly: 88. Horák – 22. Romero, 42. Norales, 79. Soto, 80. Soto

Karty:   77. Paluska (CZE) – 34. Soma (USA)

Česko: Čechal – Uriča (46. Horák), Hašek (63. Červený), Paluska, Hunal (C), Svatoš (63. M. Černý), Hamza (46. Málek), Vitarigov (79. Karsten), Stryk, Planka (63. Novák), Šancl (46. Špangr).
Náhradníci: Tomas – Remiáš.

Tréner: David Holoubek

USA: Beaudry – Jura (46. Verhoeven), Hall (C), Mendoza, Romero (70. Burton), Soma (70. Heard), Medina (70. Rudisill), Gill, Diaz, Norales, Vazquez (81. Gitau).
Náhradníci: Kochen – Hawkins.

Tréner: Gonzalo Segares

Rozhodca: D. Černý – Hurych, Dohnálek