Menu

Hokej

Tipsport extraliga (ČR)

Mountfield HK – BK Mladá Boleslav

0:2

koniec (0:0, 0:1, 0:1)

29.11.2022, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • 24. kolo • Petr Šatalík cz

Tipsport: 2.1 4.0 3.13

Ode mne je to pro dnešek již úplně vše. Děkuji vám za pozornost a budu se těšit zase někdy příště, na počtenou. (20:36:23)
Nejlepší hráči utkání

Mountfield Hradec Králové – Henri Kiviaho
BK Mladá Boleslav – Filip Novotný
Střely na bránu ve 3. třetině (celkem):

Mountfield Hradec Králové – 23 (50)
BK Mladá Boleslav – 3 (15)
Zápas Hradce s Boleslaví tak končí vítězstvím Bruslařů v poměru 2:0. Středočeši tak perfektně oplácí svému soupeři porážku z letošního prvního vzájemného klání. Rozhodující moment celého zápasu přinesla 32. minuta, kdy se prosadil Pontus Åberg, jenž překonal Kiviaha ostrou ranou na přední tyč. Mountfield se snažil, ani jeden z jeho padesáti pokusů však za záda Filipa Novotného neprošel a hosté tak mohli v poslední vteřině pečetit své vítězství ranou do opuštěné klece, kterou vyslal Jan Stránský.

Hradec tak zapisuje čtvrtou porážku v řadě. Během této šňůry nedokázal získat ani bod a za posledních 134 minut nevstřelil jediný gól. Boleslav naopak navléká třetí vítězný korálek na nitku a úspěšně tak stoupá tabulkou.

Konec zápasu.

59:59

59:59 Jan STRÁNSKÝ - 0:2

59:59

Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
Finální akce dokonale dokumentuje dnešní duel. Jeremie Blain přihrával na osu hřiště k modré čáře Oliveru Okuliarovi, kterému ale pas prošel mezi bruslemi a dostal se tak na hůl JANA STRÁNSKÉHO, který jej prudkou střelou z půlící čáry poslal do opuštěné klece Mountfieldu. Bruslaři tak dnešní duel vyhrají 2:0! Bez asistence.

59:46

Jeremie Blain nyní obdržel puk na modrou čáru a přihrál na pravý kruh. Ránu Olivera Okuliara však znovu vykopává Novotný svým betonem.

59:34

Graeme McCormack dostal kotouč na osu hřiště k modré čáře a jeho přízemní projektil byl razantní, beton Novotného mu ovšem znovu vystavil stopku.

59:13

Filip Pavlík to zkusil s dalšími dvěma pokusy od modré čáry. Ani jeden však nepřešel přes skvěle blokující hokejisty Bruslařů. Následně letěl puk přes všechny čáry a po dojetí Blainem se píská icing.

59:01

Filip Pavlík dostal přihrávku na osu hřiště k modré čáře a vyslal tvrdou přízemní ránu. Filip Novotný si však prostor mezi betony pohlídal.

58:48

Jeremie Blain zachytil přihrávku na útočnou modrou a Henri Kiviaho tak znovu spěchá na střídačku. Mountfield zkouší hru v šesti podruhé.

58:21

Následně se Východočeši dopustili menšího přestupku, když jejich přechod útočné modré nebyl v pořádku a píská se ofsajd. Henri Kiviaho míří zpět do brankoviště.

58:04

Mislav Rosandić posouvá kotouč na pravé hrazení, kde Lukáš Cingel proniká do pásma soupeře. Následně poslal Rosandićovi puk zpět na modrou. Rána hradeckého beka na klec Novotného neprošla.

57:37

Cingel tentokrát neuspěl na vhazování v třetině soupeře a Mountfield nakonec musel pásmo opustit. Od vlastní klece rozehrává Christophe Lalancette.

57:15

Mountfield už zůstává s odkrytou klecí a šesti bruslaři na hrací ploše i po přerušení. Buly v útočném pásmu vyhrál, nahození Christopha Lalancetta od modré čáry však gólman Boleslavi kryje a stále drží čisté konto.

57:09

Oliver Okuliar se nyní snaží kličkami v rohu kluziště zbavit napadajícího soupeře. Henri Kiviaho míří na střídačku, Hradec hraje v šesti bez brankáře!

56:37

Graeme McCormack získal kotouč a drží jej za svou klecí. Rukavicí spoluhráčům naznačuje, že mají rychle vystřídat.

Mountfield HK – BK Mladá Boleslav

0:2

koniec (0:0, 0:1, 0:1)

Späť na online

Góly a asistencie: 32. Åberg (O. Najman, Pýcha), 60. J. Stránský

Mountfield HK: Kiviaho (J. Růžička) – Jank, McCormack, Kalina, Blain, Rosandić, F. Pavlík (C), Marcel – Lev (A), Cingel, Jergl – R. Pavlík, Zachar, Okuliar – Kev. Klíma, Lalancette, Kel. Klíma – Pajer, Štohanzl, Doležal.
Tréner: Tomáš Martinec.

BK Mladá Boleslav: Novotný (Stuchlík) – Pýcha, Pláněk (A), Jánošík, Lintuniemi, R. Jeřábek, Stříteský, Štich – Lantoši, O. Najman (A), Åberg – Kantner, Závora, P. Kousal – M. Beránek, Fořt, J. Stránský (C) – Kotala, Bičevskis, Šťastný.
Tréner: Ladislav Čihák.

Rozhodca: Jeřábek, Úlehla – Frodl, Komárek.

Diváci: 2715

Priebeh zápasu
1. tretina
14:49 MBL 2 Kantner, podrazenie
Po 1. tretine
2. tretina
21:26 HKM 2 Okuliar, podrazenie
25:02 HKM 2 McCormack, nedovolené bránenie
26:26 MBL 2 Lantoši, podrazenie
31:41 MBL 0:1 Åberg (O. Najman, Pýcha)
Po 2.tretine
3. tretina
45:23 HKM 2 Kev. Klíma, hákovanie
49:17 MBL 2 Pýcha, podrazenie
59:59 MBL 0:2 J. Stránský
Koniec