Menu

Tenis

Challenger Maspalomas (antuka)

Oriol Roca Batalla – Vít Kopřiva (3)

1:0 0:0; 0-0

skreč Kopřiva

02.12.2022, 13:30 • Gran Canaria Court, Maspalomas (ESP) • Štvrťfinále • Filip Lefenda cz

Tipsport: 2.43 1.56

Vít Kopřiva si čtvrtfinále antukového challengeru ve španělském Maspalomas nakonec nezahraje. Českého tenistu, jenž měl v souboji s domácím Oriolem Rocou Batallou útočit na čtvrté sezonní semifinále, vyřadilo ze hry zranění. Ošetřovat se třetí nejvýše nasazený účastník turnaje nechával už v závěru včerejšího osmifinále s Němcem Stodderem. Duel poté dohrával viditelně limitován, a to zejména při podání. (13:20:36)
Hezké páteční odpoledne. Vít Kopřiva se po nepovedené halové části sezony vrátil v závěru roku na oblíbenou antuku. Ve španělském Maspalomas, kde je třetím nejvýše nasazeným účastníkem, dokázal po téměř dvou měsících vyhrát dvě utkání po sobě, a dnes si tak zahraje o postup do semifinále. Soupeřem mu bude domácí Oriol Roca Batalla.

Vít Kopřiva si odnesl z halové části sezony nelichotivou bilanci jediné výhry a čtyř porážek. V Maspalomas začal po návratu na antuku dobře. Pro úvodní kolo mu los přisoudil domácího leváka Javiera Barranca Cosana, jenž utkání za stavu 2:6 a 1:1 skrečoval. V osmifinále vedl Kopřiva nad Němcem Timmem Stodderem už 6:1, 4:1 a měl brejkbol, nakonec ale musel po dramatickém průběhu vybojovat postup až skrze třetí set a konečný výsledek 6:1, 5:7 a 6:3. Zkraje června si pětadvacetiletý Čech došel pro dosud největší titul na domácí antuce v Prostějově, kde ovládl tamější challenger. V žebříčku figuruje Kopřiva na 152. místě. Nejvýše byl na 124. pozici. Letos vyhrál 41 zápasů a 31 jich prohrál (antuka 32/20).

Oriol Roca Batalla se v žebříčku ATP nachází na 299. pozici. Nejvýše figuroval devětadvacetiletý Španěl na 193. místě. Na kontě má celkem 27 titulů z podniků ITF, přičemž dva vyhrál i v tomto roce. Na challengerech na druhou stranu dosud díru do světa neudělal. Jeho letošním maximem je čtvrtfinále a v Maspalomas se do něj dostal teprve podruhé v sezoně. V úvodním kole zdolal 6:2 a 6:4 krajana Nikoláse Sáncheze Izquierda. V tom druhém pak ve dvou zkrácených hrách 7:6(5) a 7:6(5) Belgičana Michaela Geertse. Roca Batalla je čistokrevným antukářem. Mimo oranžový písek odehrál za poslední tři ročníky pouhá tři utkání – v každém roce shodně jedno a pokaždé odešel z kurtu poražen. Jeho letošní antuková bilance činí 54 výher a 26 porážek.

Na vzájemná střetnutí vede 1:0 Kopřiva. Soupeře porazil po setech 7:6(7) a 6:1 na říjnovém challengeru v italské Parmě. Papírovým favoritem na vítězství bude rodák z Bílovce rovněž dnes. Vítěz narazí v dalším kole na lepšího z dvojice Moroni (ITA) – Diez (CAN).
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.

O. Roca Batalla – V. Kopřiva

1:0 0:0; 0-0

skreč Kopřiva

Späť na online