Menu

Hokej

Chance Liga (CZ)

LHK Jestřábi Prostějov – SK Horácká Slavia Třebíč

2:0

koniec (1:0, 0:0, 1:0)

03.12.2022, 17:00 • Zimní stadion Prostějov • 26. kolo • Milan Huppert cz

Tipsport: 2.3 4.1 2.49

Prostějov po vítězství v derby nad Přerovem vynuloval i Třebíč, kterou na domácím ledě porazil výsledkem 2:0.

Důležitý, a nakonec i vítězný první gól padl ve 13. minutě, kdy se křižnou ránou z levého kruhu zapsal mezi střelce David Ostřížek. K navýšení náskoku došlo v závěrečné dvacetiminutovce, početní převahu využil ve 46. minutě střelou k pravé tyčce Tomáš Jansa. Snahy třebíčských hokejistů o závěrečný nátlak zhatil faulem vysokou holí Erik Meluzín, hosté z tohoto důvodu ani nedostali možnost sáhnout k powerplay.

Svěřenci kouče Tottera se v tabulce vyhoupli na páté místo a zařadili se za dnešního soupeře, Třebíč po dnešním utkání propadla za Vsetín a Litoměřice. (19:18:47)

Konec zápasu.

59:53

Matyáš Svoboda vzdal poslední snahy o útok. Rozmyslel si individuální průnik a forhendem jenom nasměroval kotouč za soupeřovu svatyni.

59:22

Jak to tak vypadá, tak Třebíč v oslabení ani nezkusí odvolat gólmana. Utkání probíhá ve středním pásmu, Pavel Jekel zůstává v bráně.

58:42

Brankář Jaroslav Pavelka po úspěšném zákroku zkusil vyslat do úniku Matouše Venkbce, toho ovšem rychlostně přebruslil Antonín Bořuta.

58:29

Pěknou kombinaci chtěl Jan Maruna vyšperkovat pasem na Matouše Venkrbce, nahrávku tečoval Vojtěch Šilhavý do střední třetiny.

57:52

V oslabení zahrozil Matěj Psota. Od pravého mantinelu se přes obránce dostal mezi kruhy, slabou ránou na střed ovšem napálil Pavelku přímo do výstroje.

57:01

Razítko na vítězství Jestřábů mohl dát Tomáš Jiránek. Obdržel pobídku do levého kruhu, ránu z voleje pokryl Mičán levým betonem.

56:37

O modré čáry nahodil forhendem Tomáš Valenta. Jan Mičán měl na puk velmi dobrý výhled, kus černé gumy podržel ve výstroji.

56:14

Jan Maruna čistě vyhrál vhazování na Tomáše Valentu, který neváhal a střílel forhendem z první, kotouč narazil do plexiskla za bránou.

55:57

Erik Meluzín zřejmě definitivně pohřbil šance Třebíče na bodový zisk. Vysokou holí nešťastně trefil Davida Ostřížka, v jehož obličeji se objevila krev, takže se jedná o čtyřminutový trest.

55:24

Bleskové vystřídání, po němž David Tureček vyslal dlouhou nahrávku na Michala Vodného, v souboji jeden na jednoho byl úspěšnější Robin Staněk.

54:49

Z levého kruhu střílel po ledě na zadní tyčku Radim Ferda. Pavelka pouze vyrážel, Psota se za dorážkou natahoval marně.

54:27

David Ostřížek tušil, že moc šancí na úspěch nemá. Přesto zleva vystřelil forhendem, Jan Mičán vyrazil hrací předmět do ochranné sítě.

53:49

Po přejeté červené čáry Michal Furch nahodil do útočného pásma. Jakub Hamšík udržel na zádech protihráče a kus černé gumy nasměroval do střední třetiny.

53:12

Domácí gólman Jaroslav Pavelka udržuje čisté konto. Správně očekával střelu Svobody z levého kruhu na přední tyč, zasáhl pravým betonem.

52:37

Rozjetý Matouš Venkrbec sice udržel na zádech posledního soka, jenže ztratil rychlost a nechal se vytlačit, z úhlu prostor brány netrefil.

52:20

Matěj Psota se z pravé strany natlačil před bránu, odkud střílel forhendem po ledě, puk se mezi tři tyče nevešel.

51:57

Hokejisté v červených dresech se ubránili útoku, který mohl vést k třetímu gólu soupeře. Michal Furch nepustil ke střele Filipa Jansu.

LHK Jestřábi Prostějov – SK Horácká Slavia Třebíč

2:0

koniec (1:0, 0:0, 1:0)

Späť na online

Góly a asistencie: 13. Ostřížek (Hašek, V. Burian), 46. Jansa (Valenta, T. Jáchym)

LHK Jestřábi Prostějov: Pavelka (J. Němeček) – Valenta, Kubeš, Poledna, Benda, Pěnčík, Staněk, Hamšík – Mar. Novák (C), T. Jáchym (A), Jiránek (A) – Hašek, Ostřížek, V. Burian – Jansa, Venkrbec, Slanina – Maruna, Jandus.
Tréner: Aleš Totter

SK Horácká Slavia Třebíč: Mičán (Jekel) – Tureček, Bořuta, Hunkes, Forman, Furch, Poizl – Psota, Bittner (C), Dočekal (A) – Ferda (A), D. Michálek, Krliš – Malý, Vodný, Meluzín – Svoboda, Šilhavý, Michalčuk.
Tréner: Kamil Pokorný

Rozhodca: Koziol, Rapák – Otáhal, Peluha

Diváci: 872

Priebeh zápasu
1. tretina
02:09 TRE 2 Poizl, hákovanie
12:35 PRO 1:0 Ostřížek (Hašek, V. Burian)
16:25 PRO 2 Benda, podrazenie
Po 1. tretine
2. tretina
27:35 PRO 2 Ostřížek, podrazenie
33:41 TRE 2 Bittner, hákovanie
Po 2.tretine
3. tretina
44:48 TRE 2 Ferda, zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku
45:39 PRO 2:0 Jansa (Valenta, T. Jáchym)
55:57 TRE 2+2 Meluzín, nebezpečná hra vysokou hokejkou
Koniec