Menu

Futbal

Španielska LaLiga

FC Sevilla – Getafe CF

2:1

koniec (1:0)

08.01.2023, 18:30 • Estadio Ramón Sánchez Pizjuán (Sevilla) • 16. kolo • Denisa Józsová cz

Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (20:30:25)
Držení míče: 58 % : 42 %.
Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 4:6. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 13:16.
Je konec! Sevilla nakonec potvrdila roli mírného favorita sázkových kanceláří a bere tři body za vítězství, které se však nerodilo vůbec lehce. Všechno vypadalo ideálně, když deset minut před koncem základní hrací doby zůstal Rafa Mir úplně osamocený na malém vápně a prudkou hlavičkou nedal gólmanovi šanci. O sedm minut později ale Borja Mayoral využil parádní práce Portua a prosadil se taktéž hlavou. Přesně tak dnes padly všechny góly. Na víc se ale Getafe nezmohlo, a tak domácí tým vyhrál dnešní utkání poměrem 2:1.

90+3

Konec zápasu.

90+2

Hosté měli k dispozici rohový kop, ale nenaložili s ním úplně nejlépe. Sevilla následně odpálila míč co nejdále a je velmi blízko výhře v dnešním zápase.

90+1

Nastavovat se budou tři minuty!

90

Žlutá karta pro tým Sevilla FC (Carlos Alvarez).

89

Getafe ještě cítí nějakou šanci na srovnání a dává všechny své síly do útočné fáze hry.

87

Getafe právě vstřelilo branku! Ještě z toho ale bude drama! Parádní práci odvedl Portu, který se zbavil na straně soupeře a poslal míč někam na penaltu. Tam byl připravený BORJA MAYORAL, jenž prudkou hlavičkou o zem překonal jinak skvělého Búnúa.

86

Naopak Geatef se nyní nemůže chytiti a nedaří se mu držet míč na svých kopačkách moc dlouho.

85

Sevilla je samozřejmě povzbuzená vstřelenou brankou a drží míč na svých kopačkách. Dokonce se jí povedlo vybojovat roh, ale bez většího efektu.

84

Dnešní utkání sleduje 35 389 diváků.

83

Střídání v týmu Getafe CF:
ze hřiště odchází Enes Ünal, přichází Juan Latasa.

83

Žlutá karta pro tým Getafe CF (Portu).

83

Marcos Acuňa schytal tvrdý úder loktem někam do zátylku, a tak si chvilku na zemi poleží.

82

Střídání v týmu Sevilla FC:
ze hřiště odchází Óliver Torres, přichází Carlos Alvarez.

80

Sevilla právě vstřelila branku! A je nejspíše rozhodnuto! Domácí celek totiž využívá trochu otevřenější obrany hostů a jde do dvoubrankového vedení. Óliver Torres našel centrem z pravé strany na malém vápně úplně volného RAFAA MIRU, který poslal hlavičku do protipohybu brankáře.

79

A klidně mohlo být srovnáno! Juan Iglesias se dostal k odraženému míči na levé straně vápna a vyslal dobrou ránu, kterou Búnú vyráží na roh!

78

Nyní se navíc domácí celek dostal k míči a rozhodně nikam nespěchá. Getafe ale aktivně napadá.

77

Getafe už drží míč výhradně na svých kopačkách, ale nedaří se mu probít přes pevnou obranu soupeře. Sevilla totiž aktivně napadá od půlky hřiště.

76

Střídání v týmu Getafe CF:
ze hřiště odchází Carles Aleñá, přichází Munír.

75

Marcos Acuňa to udělal na polovině hřiště moc hezky a domácí se dostali ke dvěma centrům. Ani jeden z nich ale nenašel nějakého hráče v bílém.

74

Střídání v týmu Sevilla FC:
ze hřiště odchází Érik Lamela, přichází Rafa Mir.

73

Střídání v týmu Sevilla FC:
ze hřiště odchází Ivan Rakitić, přichází Suso.

73

Žlutá karta pro tým Getafe CF (Borja Mayoral).

72

Sevilla se vlastně soustředí už jen na bránění, je otázkou, jestli to není cesta do pekel.

71

Střídání v týmu Getafe CF:
ze hřiště odchází Damián Suárez, přichází Portu.

70

Jásín Búnú rozhodně nespěchal se svou rozehrávkou, ale následně našel parádním pasem spoluhráče na útočné polovině. Tomu se navíc povedlo míč udržet.

69

Každopádně Getafe může být povzbuzeno šancí, kterou mělo před chvilkou a bude bušit do obrany soupeře. Sevilla přece jen ubrala z tempa.

68

Střídání v týmu Sevilla FC:
ze hřiště odchází Júsuf Nasírí, přichází Loïc Badé.

67

Celkový počet střel: 8 – 7!

66

Obrovská chyba domácího obránce, jenže ta zůstala nepotrestána! Borja Mayoral se totiž dostal úplně zadarmo k míči, ale po kličce gólmanovi se dostal do těžkého úhlu, ze kterého bránu minul.

65

Hráči v modrém se dostali po krátké době k balónu, avšak i oni mají problémy s napadáním soupeřů.

64

Jásín Búnú je znovu v akci a pomůže spoluhráčům s rozehrávkou. Ti mají problémy s aktivním napadáním, ale zatím se jim daří držet míč pod kontrolou.

63

Nemanja Gudelj si pomohl s gólmanem, ale hostující celek se pustil do hodně nepříjemného napadání.

62

Getafe vybojovalo standardku z nějakých třiceti metrů ze středu hřiště. Slabý centr na hranici vápna ovšem žádné nebezpečí do obrany Sevilly nepřinesl.

61

Žlutá karta pro tým Sevilla FC (Ivan Rakitić).

60

Patnáct minut druhé půle je za námi a nic zajímavého se nestalo. Getafe je ale aktivnější než v první části hry. Sevilla se ale zatím brání bez problémů.

58

Nyní to byl spíše takový zápasnický boj, který dopadl lépe pro Nemanju Gudelja, na něhož byl odpískán faul. Jásín Búnú bude odkopávat téměř od brány.

57

Hráči v modrém předváděli trochu krkolomnou kombinaci, která nakonec skončila faulem Damiána Suáreze. Je z toho tedy míč pro domácí celek.

56

Už to vypadalo, že Érik Lamela parádním skluzem vybojuje balón u postranní lajny. Míč se ale nakonec odrazil přesně na druhou stranu, než potřeboval.

55

Sevillský hráč se dostal do ofsajdu, který pomezní ihned mával a hlavní odpískal. Hosté se tak zadarmo dostávají k balónu a mohou rozehrávat.

54

Carles Aleñá nezachytil naprosto jednoduchý balón na polovině hřiště a měl obrovské štěstí, že ho nikdo nenapadal. Jinak by měl obrovské problémy.

53

Náhradníci na obou stranách se již pilně rozcvičují, tak uvidíme, kteří z nich se jako první dostanou do hry. O ofenzivu se po delší době pokouší Getafe.

52

Držení míče: 65% – 35%!

51

Tohle nevypadalo vůbec zle na straně Sevilly! Poslední obránce ovšem centr do vápna odvrátil a Óliver Torres následně mířil vysoko nad.

50

Už pět minut je za námi a u míče jsou, celkem nepřekvapivě, fotbalisté domácího celku. Ti tak pokračují v nastavené hře z prvního poločasu.

49

David Soria nyní spíše kontroloval pobídku před bránu, která ale nakonec vylétla mimo hřiště.

48

Je dobré říci, že ani jeden z trenérů se nerozhodl pro nějakou změnu v zahajovacích sestavách.

47

A už se zase hraje! Domácí celek bude chtít určitě navýšit své vedení, zatímco ten hostující alespoň srovnat. Tak snad se dočkáme ještě nějakých gólů.

46

Začal druhý poločas.
První poločas je za námi! Sevilla byla jasně lepším celkem, ale dlouho nemohla najít recept na obranu hostujícího celku. Následně ale Ivan Rakitić vyslal parádní centr z levé strany přesně na hlavu Marca Acuni, který prudkou hlavičkou rozvlnil síť. I hosté se sice dočkali pár minut před koncem poločasu, ale Enes Ünal byl v ofsajdu, a tak branka nemohla být uznána.

Další poločas začne přibližně v 19:35.

45+4

První poločas skončil.

45+4

To byla asi poslední šance tohoto poločasu. Enes Ünal to na sebe vzal z hodně velké dálky. Zeď sice přestřelil, jenže to samé se dá říct i o bráně.

45+3

Žlutá karta pro tým Sevilla FC (Tanguy Nianzou).

45+2

Hra se nám v posledních minutách přece jen trochu uklidnila. Dočkáme se ještě nějaké branky?

45+1

Nastavovat se budou čtyři minuty!

45

Júsuf Nasírí zůstává ležet na hřišti, když schytal hodně nepříjemný šlapák na nárt. Sudí tento faul ovšem neviděl, a tak neodpískal ani faul proti hostům.

44

Érik Lamela měl trochu smůly, když podklouzl, jenže to faul prostě je. Po centru se k hlavičce dostal Enes Ünal, jenže zamířil těsně vedle pravé tyče.

43

Hráči v modrém ale začínají vystrkovat růžky a dostávají se do ofenzivy mnohem častěji. Nyní vybojovali standardní situaci, a tak uvidíme centr zprava.

42

Sudí si chce ale nechat vše posvětit VARem, a tak se v současné době nehraje...

41

Getafe se sice už radovalo ze vstřelení branky, jenže ta uznána být prostě nemohla... Enes Ünal stál v naprosto jasném ofsajdu, a tak jeho radost dlouho netrvala.

40

Jinak se dnes ale rozhodně nehraje v rukavičkách, nyní vybojovali hosté svůj první rohový kop.

38

Tohle je hodně nepříjemný moment pro hostující hráče. Domingos Duarte a David Soria se totiž vůbec nedomluvili a samozřejmě došlo ke srážce, po které se proletěl hlavně gólman. Po chvilce je voláno ošetření, ale vypadá to, že brankář Getafe bude pokračovat.

36

Sevilla právě vstřelila branku! A domácí se konečně prosazují, v tomto utkání jsou zatím jasně lepším celkem. Ivan Rakitić posadil svůj centr z levé strany přesně na hlavu MARCA ACUNI, který hlavičkou nedal gólmanovi šanci.

35

Hráči v bílém jsou zatím všude o krok dříve, takže lehce zachytávají i odražené balóny.

34

Chvilku jsme čekali, ale Sevilla už zahrála svůj přímý kop. Nemanja Gudelj to nakonec vzal na sebe, ale střela mu nesedla a šla vysoko nad břevno.

32

Žlutá karta pro tým Getafe CF (Omar Alderete).

32

Getafe se snad poprvé v utkání dostalo na útočnou polovinu, jenže celkem záhy o míč přišlo.

31

Počet střel: 4 – 0!

30

Třetina duelu je za námi a na úvodní branku zatím stále čekáme! Domácí celek má sice obrovskou převahu na míči, jenže gólman hostí měl jeden lepší zákrok.

29

Sevillští fotbalisté se drží na balónu, jenže centry ze stran zatím nejsou nijak nebezpečné.

28

David Soria se musel mít znovu na pozoru. Érik Lamela to zkusil z hranice vápna, jenže jeho technický pokus mířil přesně doprostřed brány. Žádný problém.

27

Júsuf Nasírí schytal hodně nepříjemný direkt míčem, když Djené Dakonam odkopával, jenže trefil jen obličej svého soupeře. Domácí útočník ale bude pokračovat.

26

Držení míče: 78% – 22%!

25

Celkem často se nám navíc přerušuje, což se potvrdilo. Omar Alderete zezadu naprosto jasně fauloval, načež sám upadl. Míč pro domácí tým.

24

No, zatím nesledujeme nijak záživnou podívanou. Domácí se nyní provinili druhým ofsajdem v duelu.

23

Jesús Navas vyslal dobrý centr do malého vápna, jenže tam byli především hráči v modrém, kteří si poradili. Vše nakonec utnul David Soria.

22

Érik Lamela si pomohl rovnou dvěma fauly, takže sudí nakonec pískat prostě musel. Getafe se ale na míči dlouho neudrželo a bude se muset zase bránit.

20

Ani po dvaceti minutách jsme se přesného zásahu nedočkali. Nezměnil na tom nic ani rohový kop, po kterém hlavičkoval Júsuf Nasírí přesně doprostřed.

19

David Soria tak znovu mohl zůstat jen v roli diváka, načež posílá balón až na polovinu hřiště. Tam si ovšem lépe ve vzdušných soubojích vedli domácí.

18

Hráči v bílém nadále pevně kontrolují dnešní zápas a drží míč na útočné polovině. K vidění byl další centr, jenže ten se z pravé strany nepovedl ani trochu.

17

Celkový počet střel: 2 – 0!

16

David Soria má zatím mnohem více práce než jeho kolega, to je zřejmé. Marcos Acuňa se ho pokoušel přelobovat z dálky, ale gólman Getafe byl připraven.

15

Sevilla zatím svému soupeři míč moc nepůjčuje, jenže střelecky se ještě vyjádřit nedokázala.

14

A to byla šance! Centr na přední tyč si totiž našel hlavu jednoho z domácích, ale David Soria byl u své tyče včas a míč vyráží!

13

Sevilla vyslal centr tentokrát z levé strany. S tím si Getafe poradilo, ale bude z toho rohový kop.

12

Domácí celek předvedl obrovské zmatky v obranné činnosti, ale odražený míč se nakonec dostal ke kopačce hráče Sevilly, který balón poslal dopředu.

11

Držení míče: 82% – 18%!

10

Je za námi úvodních deset minutek, ve kterých se toho mnoho zajímavého zatím nestalo. Sevilla sice drží míč na svých kopačkách, ale daleko od brány.

9

Hostující obránce s číslem dva ale bude schopen pokračovat ve hře, nyní ale musí mimo hřiště.

8

S touto situací si ale hosté bez problémů poradili a na zemi zůstává ležet Djené Dakonam. Ten dostal ránu míčem někam do ledvin a je k němu voláno ošetření.

7

Jesús Navas byl odstrčen od míče, což dal patřičně najevo. Domácí tak budou zahrávat standardku.

6

Domácí zatím působí o něco aktivnějším dojmem a snaží se být nebezpeční hlavně po stranách. Z té pravé přišel centr, ovšem zakončení už ne.

5

Tu ovšem ukončila dlouhá přihrávka, na kterou neměl hostující hráč ani nejmenší nárok. Netrvalo to ovšem dlouho a Sevilla se dostává zase k míči.

4

Hráči v bílém rychle zamezili akci soupeře a pokouší se o akci po levé straně.

3

Jesús Navas se ocitl na zemi a sudí se rozhodl pro odpískání faulu. Sevilla tak získává míč na polovině hřiště a může se vydat také do ofenzivy.

2

Domingos Duarte odkopl dlouhou přihrávku na polovinu hřiště, což bylo pro Sevillu hodně dobře. Za něj už si totiž nabíhal úplně osamocený hráč soupeře.

1

A toto utkání španělské nejvyšší soutěž nám právě odstartovalo! Domácí jsou kurzovým favoritem a hrají v bílých dresech, zatímco hosté hrají v modrých.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Sevilla FC: Búnú – Navas, Nianzou, Fernando, Acuňa – Jordán, Gudelj, Rakitić, Ó. Torres – Lamela, Nasírí.
Náhradníci: Flores, Dmitrović – Januzaj, Salas, Hormigo, Ortiz, M. Bueno, Quintana, Badé, Mir, Suso, Alvarez.
Trenér: J. Sampaoli.

Getafe CF: Soria – Da. Suárez, Dakonam, Alderete, Duarte, J. Iglesias – Algobia, L. Milla, Aleñá – Mayoral, Ünal.
Náhradníci: Casilla, D. Conde – Mitrović, Portu, Maksimović, Amavi, G. Álvarez, Munír, Seoane, Mata, Latasa, Angileri.
Trenér: Quique Sánchez Flores.

Rozhodčí: J. Martínez – M. Martínez, Núñez.
Getafe CF

Je to až s podivem, ale v roli tabulkového favorita půjde do tohoto duelu jako favorit hostující celek. Ten má na svém kontě sedmnáct bodů po patnácti duelech a patří mu patnáctá pozice. Se střílením branek je na tom Getafe úplně stejně jako jho dnešní soupeř, ale defenzivu má o tři branky lepší. Hosté půjdou navíc povzbuzeni do tohoto zápasu, jelikož první zápas po MS se jim povedlo vyhrát, když přehráli Mallorcu 2:0.
Sevilla FC

Sevilla letos hraje doslova tragicky! Po patnácti kolech má na svém kontě jen dvanáct bodů a patří jí až devatenáctá pozice v LaLize... Horší je jen poslední Elche se čtyřmi body. Asi tedy není překvapením, že domácím se moc nedaří ani na jedné straně hřiště. Dosud totiž vstřelili jen čtrnáct branek, zatímco jich inkasovali rovnou třiadvacet. Po mistrovství světa odehrála Sevilla zatím jedno utkání, ve kterém si připsala bod za remízu proti Celtě Vigo.
Hezké nedělní odpoledne při sledování textového přenosu ze španělské LaLigy. Dnes budeme společně sledovat utkání 16. kola mezi Sevillou a Getafe. Začínáme v 18:30.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

FC Sevilla – Getafe CF

2:1

koniec (1:0)

Späť na online

Góly: 36. Acuňa (Rakitić), 80. Mir (Ó. Torres) – 87. Mayoral (Portu)

Karty:   45+3. Nianzou (SEV), 61. Rakitić (SEV), 90. Alvarez (SEV) – 32. Alderete (GET), 73. Mayoral (GET), 83. Portu (GET)

Držení míče: 58 % : 42 %.
Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 4:6. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 13:16.

FC Sevilla: Bounou – Navas, Nianzou, Fernando, Acuňa – Jordán, Gudelj, Rakitić (73. Suso), Ó. Torres (82. Alvarez) – Lamela (74. Mir), En-Nesyri (68. Badé).
Náhradníci: Flores, Dmitrović – Januzaj, Salas, Hormigo, Ortiz, M. Bueno, Quintana.

Tréner: J. Sampaoli.

Getafe CF: Soria – Da. Suárez (71. Portu), Dakonam, Alderete, Duarte, J. Iglesias – Algobia, L. Milla, Aleñá (76. Munir) – Mayoral, Ünal (83. Latasa).
Náhradníci: Casilla, D. Conde – Mitrović, Maksimović, Amavi, G. Álvarez, Seoane, Mata, Angileri.

Tréner: Quique Sánchez Flores.

Rozhodca: J. Martínez – M. Martínez, Núñez

Diváci: 35 389