Menu

Florbal

Livesport Superliga (CZ)

ACEMA Sparta Praha – FBC ČPP Bystroň Group Ostrava

4:6

koniec (0:2, 1:0, 3:4)

22.01.2023, 17:00 • UNYP ARENA, Praha • 20. kolo • Patrik Czepiec cz

Tipsport: 1.4 6.3 4.43

Sparta a Ostrava dnes zaokrouhlily počet odehraných superligových zápasů na dvacet, FBC vrátilo Pražanům porážku z předchozí fáze základní části a pojede domů se ziskem tří bodů. Dobře zvládli hosté zejména první část, kdy nasázeli dva góly zásluhou Daniela Chatrného a Matěje Sedláčka. Sparta vyrovnala hru, kuriózní zásah si připsal Mikuláš Krbec, jenže ve třetí části tlak domácím nestačil, jelikož FBC zvládalo vyrážet do nebezpečných protiútoků a své šance proměňovalo. Rozhodující trefu zaznamenal v čase 48:17 Matěj Sedláček, i když domácí měli velkou snahu srovnat, risk bez gólmana jim tak úplně nevyšel. Sparta prohrává s Ostravou 4:6 a zůstává na pátém místě tabulky. FBC se ještě výrazněji přiblížilo účasti v osmifinále.

Online přenos je u konce. Děkujeme za pozornost. (18:50:49)

Konec zápasu.

59:40

Košir i Zouzal měli fantastické příležitosti, které mohly Ostravu ještě více nahlodat. Jenže kvalita zakončení – to je hlavní důvod zkázy Sparty v tomto zápase.

59:30

Sparta právě vstřelila branku!
Vychytrale to Jiří Curney zkusil a k překvapení Ostravanů končí míček v síťce. Sudí diskutoval se zdí, zatímco zkušený bard přihrál na pravé křídlo a MAREK ZOUZAL už jen zvednul míček pod horní tyčku. FBC pochopitelně protestuje, ale s tímto faktem už nepohne a musí se dál bránit. Třicet sekund pro Pražany a jejich snahu srovnat. Asistence: Jiří Curney.

59:03

Ostrava právě vstřelila branku!
Málokdy se útočník tolik natrápí na gól do prázdné klece, jenže LUKÁŠ POBOŘIL nakonec slaví a to je pro FBC v tuto chvíli nejdůležitější. Autor kritického zásahu měl hned dvě šance k zakončení do nestrážené svatyně, ale dvakrát se s míčkem zamotal. Pak už přece jen ujel a zblízka trefil. Bez asistence.

58:26

Kapitán Lukáš Pešat zastavil přihrávku v podání Košira a Sparta nyní působí poměrně bezradně. Hodně se hraje přes Košira, který následně minul prázdnou klec.

58:09

Již probíhají poslední dvě minuty, Pruner se hlásil o pas na střed marně. Sparta si míček dál hýčká ve své moci.

57:35

Fantastická souhra! Na jejím konci byl Dominik Bartoš, jenže po přisunutí z hole Curneyho selhal a mířil znovu mimo prostor tří tyčí. To by Spartu mohlo mrzet, ještě ovšem zbývá dost času.

56:43

Laciná ztráta v podání Prunera, jenže Daniš nedokázal zamířit na prázdnou klec. FBC si znovu koleduje, po střele Bartoše se však píská nedovolená vzdálenost při výhozu hostujícího brankáře.

56:08

Znovu se o slovo přihlásil Krbec, po něm ještě Pruner tečoval míček těsně před Binderem, ale tentokrát se ani jedno zakončení neujalo, a to i vinou brankáře hostů.

55:35

Sparta právě vstřelila branku!
Zatím domácím risk vychází, to když Mikuláš Krbec krásně natáhnul hru na střed hřiště a v nečekané chvíli předal míček dál. ROBERT KOŠIR byl připravený pálit, zatímco Jan Binder se přesouval hodně pozdě a na zákrok nemohl dosáhnout. Sparta snižuje na 3:5 a ještě má naději na srovnání. Asistence: Mikuláš Krbec.

55:02

Sparta po oddechovém čase rovnou naskočila do v uvozovkách přesilové hry. Na střídačce už zůstal gólman Beneš.

54:59

Oddechový čas pro tým FBC ČPP Bystroň Group Ostrava.

54:53

Vysoká hůl zastavila snahu o rychlý přechod v podání Filipa Šuberta. Tomu ještě domlouval rozhodčí, zřejmě si Šubert neodpustil nějaký komentář.

54:15

Další bombu zaznamenal Křenek, jenže Binder se drží ve vysoké provozní teplotě. Našel si letící stíhačku a rukou parádně zasáhnul.

53:26

Zkušená otočka v podání Lukáše Pešata. Jenže když se zdálo, že Sparta nemá kde brát, Jakub Kolstrunk uzmul míček v brankovišti a po jeho střele dorážel ještě Matěj Čermák. Binder se hlásí o potlesk.

52:38

Ke střele tahem už se chystal sáhnout Krbec, jenže balonek ho neposlechnul. Pruner se pak emotivně rozčiluje, když další sparťanská střela končí vysoko nad horní tyčkou.

51:54

Byť si Matěj Pruner šikovně prohodil míček z bekhendu na forhend a okamžitě to zkusil rovnou na Bindera, ke gólu jeho snaha nevedla a závěrečná perioda se dávno přehoupla za svou polovinu.

51:06

Ostrava právě vstřelila branku!
Svůj druhý zásah dnes večer přidává také MAREK BRÄUER. A to už je pro Spartu hodně těžká facka, Jiří Curney vzteky odpálil míček až na tribunu. Na střídačce sklidí chválu za pěknou asistenci Lukáš Pešat, po výběhu na středu nic náročného nevymýšlel a soustředil se na přesnost provedení. To se ukázalo jako dokonalý recept, Bräuer mohl napřáhnout až ke stropu haly a nechytatelně střílet. Asistence: Lukáš Pešat.

50:44

Pražané teď prožívají pasáž, kdy se těžko dostávají na míček. Adam Choma naskočil ze střídačky a znovu operuje spolu se svými parťáky ve velkém klidu.

49:57

Ostrava se z obranné ulity znovu trochu vysouká, měla volný úder na útočné polovině. Jenže Filip Šubert nedostal ideální nápad a přihrávkou na levou stranu zkomplikoval život svým kolegům.

49:24

Pruner vystřelil poměrně nenápadně, ale před Janem Binderem ještě probíhal Juha a ostravský brankář měl co dělat, aby mu míček nevypadnul před hladové sparťany. Nakonec mu pomohli i obránci, kteří raději celou situaci kontrolovali zblízka.

48:17

Ostrava právě vstřelila branku!
Sparta tlačí, Ostrava skóruje. I tak by se dala popsat třetí třetina v kostce. Zatím jasně nejužitečnější hráč celého zápasu MATĚJ SEDLÁČEK se znovu zapisuje do statistik, smeknout klobouk však musel před Adamem Mikolášem, jehož přesná přihrávka odemkla cestu k brance. Martin Beneš se zatím v poslední části stává divákem, brankové situace těžko mohl odrážet. FBC znovu vede o dva góly – 4:2. Asistence: Adam Mikoláš.

48:04

Na pravém hrazení zpracovává Curney, Krbec dostal šanci zleva, ale ani on ji nevytěžil.

47:21

V hodně atypické pozici zakončoval Zouzal, nicméně neuspěl. Přesto Pražané zůstali nastěhovaní před Binderem a moc nechybělo, aby Dominik Bartoš dosáhnul na prudkou přihrávku směřující na malé brankoviště.

46:20

Pobořil obstaral další zisk na půlce hřiště, čas mezitím dál plyne a blíží se polovina třetí třetiny. Pro zakončení se snažil uvolnit Martin Šulc, sáhnul ke střele, jenže míček zapadnul za hrazení.

45:40

Třetí část v rychlém tempu pokračuje, byť teď hráči v modrých dresech přece jen trochu běh zápasu uklidnili. O ztrátu se postaral až Lukáš Pešat, zklamaně se vrací do obrany.

44:47

Sparta vůbec neubírá, naopak. Kareš si nabíhal na přihrávku, ale Matěj Čermák se opozdil. Na pravé straně už pak bylo hodně husto, Ostravané se stáhli zpět.

44:18

Ostrava právě vstřelila branku!
Tak to je blesk z čistého nebe. Z ničeho nic FBC přeneslo míček na druhou stranu hřiště a Lukáš Pobořil vymyslel parádní úsečku. Volný MAREK BRÄUER sice málem prázdnou klec přestřelil, balonek však nakonec přece jen zapadnul do levého horního rohu a vrací Ostravě nečekaně vedení. Vzhledem k dosavadnímu průběhu třetí třetiny je to skutečně překvapení, mělo by jít o vůbec první střelu Ostravy v této fázi zápasu. Asistence: Lukáš Pobořil.

43:42

A na hřišti už zase Mikuláš Krbec, Sparta od startu druhé třetiny hodně omezila rotaci, aby zvýšila tempo. Pokud jí vydrží fyzický fond, má nakročeno k obratu.

43:03

Tentokrát už sice Krbec dokázal zlepšit rozehrávku, jenže zakončující Radim Křenek potřeboval pálit o deset centimetrů více vlevo. Pak by se možná přece jen radoval.

42:44

Zpracování nezvládnul Radim Křenek, vzhledem k situaci na hřišti ho to ovšem nemuselo vůbec mrzet. Nakonec se dostal k zakončení Curney a v dobré šanci byl znovu faulován. Volný úder.

42:16

Až teď se může s míčkem na holi uklidnit Pavel Barabáš, jenže nikdo se mu příliš nenabízel. Michal Kareš kraloval u mantinelu, což se nelíbilo ostravské střídačce.

41:33

Kombinace Sparty nabírá na potřebné kvalitě. Znovu míček putoval z lopaty na lopatu, po další rozehrávce Josef Juha dokonce tahem zasáhnul tyčku. Pokud chtějí Ostravané zůstat v zápase, musí nutně něco změnit.

40:58

Dopředu si postrčil míček Kareš, ale byl osekáván, čehož si rozhodčí velmi dobře všimli a odvolali ponechanou východu. To už byla hozená rukavice pro Krbce, ten se po výjezdu znovu pokusil o bombu do horních pater, ale bez žádného účinku.

40:43

Znovu se po přestávce ukazuje zcela jiná Sparta. Nebezpečná, aktivní, kousavá. Ostravané neví, kde jim hlava stojí, další standardní situaci zakončoval Krbec zprava do bloku.

40:21

Sparta právě vstřelila branku!
Tak to bylo rychlé. Robert Košir v útočném rohu navázal hned dva protihráče, přihrávku dokázal narýsovat fantasticky. Odskočený MATĚJ ČERMÁK pálil z první, čímž překvapil Jana Bindera, jemuž balonek prošel zřejmě po zemi až do sítě. Ostravané se bránili po značnou část druhé třetiny a nyní za pasivitu platí daň. Asistence: Robert Košir.

40:01

Začala třetí třetina.
I po druhé třetině trvá ostravské vedení, zúžilo se nicméně po hodně kuriózní situaci. Sparťanský Mikuláš Krbec se prosadil ze záporného úhlu, když zpoza klece přihrával naslepo k malému brankovišti, kde stál nešťastně obránce Lukáš Herblich. Jeho teč zapadla přesně mezi nohy do té doby bezchybného Jana Bindera, Sparta snížila na 1:2. Ještě ji ovšem čeká hodně práce, a to hlavně v rámci kvality střelby.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:51

Matěj Čermák se neprokličkoval až k velkému brankovišti, Marcel Jakubec chtěl oplatit hodnotnější mincí, jenže ani jemu se nevedlo. V závěru ještě vypálil Curney a Chatrný měl velkou smůlu, když dostal míčkem mezi nohy.

39:29

V probíhající poslední minutě rozjíždí útok Sparta. Pražané chtějí být trpěliví.

38:50

Krbec dostal na levém křídle ponechanou výhodu a sudí se rozhodli velmi správně. Curney si vyžádal balonek za branku, pokračoval na Košira a ten zaměstnal Bindera, jenž neudržel střelu ve výstroji.

37:47

Znovu se vytáhnul Beneš, měl ale velký kus štěstí. Na střelu Lukáše Pobořila ze dvou metrů už prakticky rezignoval, jenže útočník FBC nezasáhnul míček ideálně. Za půlící čarou pak vypálil i Curney, snad nejčastější zakončovatel se ovšem gólu ne a ne dočkat.

37:05

Kombinace Sparty teď trošku drhla, proto Jakub Kolstrunk dostal míček na paty a než se ke střele vůbec vytočil, byl už Binder ve správné pozici. Pohotový zákrok znamená udržení ostravského náskoku.

36:29

Nádhernou otočku a následně ránu tahem vymyslel Matěj Čermák. Sparťanský florbalista chtěl vymést pavučinky v pravém horním rohu a míček jen prosvištěl kolem ucha Jana Bindera.

35:38

Svižnou kombinaci dovršil Robert Košir, jenže místečko u levé tyčky mu zůstalo zapovězeno vinou neseřízených mířidel. Sparta nicméně dál tlačí.

34:54

Dvakrát obstřeloval branku Marek Bräuer, v prvním případě si musel povyskočit znovu Beneš. Ramenem míček vytěsnil nad horní tyčku.

34:02

Martin Beneš sklízí po delší době ohlasy fanoušků, dostal se totiž před něj Martin Šulc. Ten potřeboval míček zvednout nad tělo gólmana, což se absolutně nepovedlo.

33:15

Sparta právě vstřelila branku!
Tak to je velká smůla, ale hráči z hlavního města šli snížení naproti. Mikuláš Krbec hledal z otočky zpoza branky znovu Curneyho, ten už ovšem jen přihlížel odrazu před ostravskou brankou. Lukáš Herblich sáhnul do míčku s obrovským pechem, od jeho čepele se odrazil rovnou mezi nohy brankáře Bindera. Podle oficiálního zápisu skóroval MIKULÁŠ KRBEC. Asistence: Jiří Curney.

32:47

Skákavá žabka se dostala až k Benešovi, předcházela jí ovšem přihrávka domácích, a tak šlo o malou domů. Pražané se ubránili, do kontru vyrazil Curney, jenže pouze vytloukl ostravské bloky.

31:58

Pouze na připravený blok narazil Bartoš, nedá se ovšem tvrdit, že by Sparta svůj projev nezlepšila. Ostrava si koleduje, před malým brankovištěm zůstával nepokrytý Matěj Čermák a Dominik Bartoš následně zakončil těsně nad.

31:14

Sparta zavřela FBC blízko brankoviště. Na levé straně si odskočil Juha, ovšem v dolních patrech má Jan Binder kvalitní beton. Znovu to prokázal.

30:47

Nejatraktivnější standardní situace v utkání pro Spartu. Faul před velkým brankovištěm, k míčku se postavil Jiří Curney i Mikuláš Krbec. K zakončení nakonec sáhnul první jmenovaný, ale Krbec mu nepředal kvalitní pas a zkušený útočník pálil ze záklonu.

30:13

V polovině utkání vede Ostrava stále 2:0 a teď navíc ve velké pohodě může kombinaci rozjíždět Filip Šubert. Případné vítězství může být pro FBC hodně důležité, proto nebude příliš spěchat.

29:41

Bekhend Jakuba Kolstrunka zaplaval vysoko ve vzduchu a překlenul i zadní mantinel. Tohle nebyl pokus, který by měl Bindera jakkoliv vystresovat.

28:55

Naslepo nahrával Adam Choma, manévr jako při karambolu mu ovšem vůbec nevyšel. Odraz sebral ze země Martin Beneš, který v posledních minutách postrádá zákroky. Aktivnější Sparta.

28:12

Hodně schovaná střela Roberta Košira. Ten nad ní hezky přemýšlel, což se odrazilo v problémech hostujícího brankáře Jana Bindera. Za pět minut dvanáct vytrčil svou pravou končetinu.

27:19

Odskočený Šimon Soukup nedokázal přes dva protihráče vyslat jakýkoliv pokus a málem litoval. Na svou příležitost opět čekal zkušeně Jiří Curney, někdejší hvězda Mladé Boleslavi ovšem nedostala přesný pas.

26:36

Faul a zajímavá standardní situace pro Spartu. Jenže jako by Matěj Čermák vůbec nečekal zpětnou přihrávku po rozehrávce. Martin Šulc získal děrovaný balonek a z levé strany vyslal velmi ambiciózní zakončení.

25:54

Směr střed hřiště zvolil Košir, i teď musí míček předhodit Karešovi. Sparta už zase marně hledá cestu k velkému brankovišti.

25:09

Vysoko postavený Martin Beneš zachytil míček ještě předtím, než ho kdokoliv mohl dorazit. Chystal se i na výhoz, jenže sudí ho zastavili, protože pískali sekání útočícího hráče.

24:46

Hodně velké sousto si ukousnul Filip Šubert a nezvládnul to. Jednou rukou se snažil míček protáhnout mezi dvěma soupeři, ale bez šance.

24:17

Ostrava se potřebuje uklidnit, i proto teď raději Jan Daniš přihrával za svou svatyni. V šatně Sparty zřejmě proběhnul pověstný fén a je to znát.

22:12

Do třetice Binder. Čermák postupoval z levé strany, vymyslel i nadějný blafák do forhendu, ale gólman hostů má fantastickou fazonu a odmítá opustit nulu na svém kontě. Připisuje si další parádní zásah.

21:44

Rychlá výměna a Jiří Curney vypálil do prázdné branky! Alespoň si to myslel. Jenže z ničeho nic se zjevil ve volném prostoru Jan Binder a zvednutou nohou zastavil fantastického snajpra. Sparta může litovat.

20:56

Na malém brankovišti stál Jakub Kolstrunk! Binder jen kroutí hlavou a hledá míček, který už ovšem dávno visí v ochranné síti za brankou. Teď měli Pražané nejblíž první gól, nicméně zakončení není jejich nejsilnější stránkou v tomto utkání.

20:20

Pražští fanoušci si přejí vyrovnání, to ovšem musí Sparta vylepšit rozehrávku. Adam Kuchynka znovu nepředal dobrý pas a dopředu mohl vyrazit Marek Bräuer. Jenže Lukáš Pobořil v rychlosti rovněž selhal a míček neposlal přesně.

20:01

Začala druhá třetina.
Sparta nemůže být s průběhem první třetiny spokojená, Pražané ztrácí dvě branky při výsledku 0:2. I když první tři minuty Ostrava pouze bránila bez míčku, po jeho zisku už jasně diktovala tempo. Góly jsou alespoň dosud exkluzivní záležitostí třetí formace FBC. Nejprve na levém křídle proměnil svižný únik Daniel Chatrný, stejný hráč následně osm sekund před sirénou zapracoval za brankou a přihrávkou zprostředkoval trefu nepokrytého Matěje Sedláčka. Ostravané těží i z kvalitní obrany. Chystá se buly.

20:00

První třetina skončila.

19:52

Ostrava právě vstřelila branku!
Tento gól bude domácí hodně mrzet. Jednoduchou situaci za vlastní svatyní měl Radim Křenek, jenže nezvednul hlavu a při napadání hostů se dopustil zbytečné ztráty. Třetí útočná letka FBC tak mohla znovu udeřit. Výborně zapracoval Daniel Chatrný, který tak přidává svůj druhý bod. O zasunutí balonku se postaral MATĚJ SEDLÁČEK. Pálil z bezprostřední blízkosti opět k pravé tyči, Benešovi nicméně nemohou trenéři nic vyčíst, jelikož situace se odehrála tak rychle, že ani nemohl povyjet. Asistence: Daniel Chatrný.

19:31

Po souboji Jakubce a Juhy vzplanuly na ostravské střídačce vášně, ale vylučovat se určitě nebude. Faul se nicméně píská správně.

18:51

Na pravé straně už zase Robert Košir, spoluhráči ho často vyhledávají a není se čemu divit. Byl to totiž právě on, kdo vymyslel skryté zakončení na přední tyčku. Jan Binder ovšem dokázal narovnat své tělo a zasáhnul.

18:00

I když se Pobořil tentokrát netrefil na místo určení, míček se od mantinelu odrazil velmi kuriózně přímo na hůl Kuczery. Kdyby lépe zvládnul souboj, mohl mířit do odkryté klece.

17:23

Šimon Kuczera si ještě vyříkává předchozí situaci s Binderem, ale už rozehrál z rohu hřiště. Na levém mantinelu pak zůstal Lukáš Pobořil a jeho prudký pokus nadělal Benešovi solidní starosti.

16:36

Před brankou číhal Matěj Pruner, jehož dokázal vyhledat Mikuláš Krbec. Jenže zase stejná písnička. Balonek sjel z Prunerovy čepele, o deset sekund později nezvládl ani dvě střely, které namířil do bloku.

15:47

Teď už Košir sice našel na levém křídle Sedláčka, jenže ten se neodhodlal k zakončení. Domácí by měli začít střílet.

15:02

Na mantinelu udržel míček Robert Košir. Rozehrávka se ovšem v tomto utkání zatím Spartě příliš nedaří, je složité dostat se přes blok hostů.

13:35

Ostrava právě vstřelila branku!
Nejprve se do solidní možnosti dostal Jiří Curney, když ho našel Juha. Jenže ostrostřelec Sparty minul a na druhé straně už přichází úvodní gól. Volný DANIEL CHATRNÝ zůstal za bukem, přijal přihrávku a využil toho, že se na pravé straně nacházel Matěj Sedláček. Ten strhnul posledního hráče na osu, takže Chatrnému se nabídla střela na zadní tyč. S ní už Martin Beneš nic neudělal a FBC vede 1:0. Asistence: Marcel Jakubec.

12:47

Situaci u svého brankáře hezky uklidnil Pavel Barabáš, když nikam nespěchal a zadovkou našel Daniše. Ostrava vylákala pražský presink hodně vysoko, jenže průnik vůbec nevyšel Filipu Šubertovi.

12:14

Rozehrávat může z vlastní poloviny Ostrava, Pražané si neodpustili už poněkolikáté přestupek při svém postupu směrem k Binderovi a pykají za to.

11:33

Úplně volný zůstával na hraně brankoviště Marek Bräuer, ale oběma týmům zatím schází centimetry k vyloženým příležitostem. Ani teď útočník hostujícího celku nedokázal vypálit.

11:11

Napadání odrazil dobrým pohybem Filip Šubert. FBC se znovu dostalo až do rohu, kde se ovšem utopil Adam Mikoláš. Zajímavější možnost měl hned nato Matěj Sedláček, jeho zakončení ze vzduchu ovšem maskou odráží pozorný Martin Beneš.

10:44

Ladislav Gál oslovil přihrávkou za branku Jana Daniše, který předal dál na Barabáše, kde ovšem akce Ostravanů končí. Sparta vyrazila dopředu, akci zhatil útočný faul.

09:59

Velké potíže v rozehrávce FBC. Míček se po přihrávce přes osu odrazil až k Binderovi, ten pak musel krotit i Matěje Čermáka, který ze středu zvolil přízemní zakončení.

09:24

Nejlepší domácí střelec Jiří Curney vymyslel ránu z první, jenže nezamířil přesně a míček pouze prolétnul kolem pravé tyče.

09:00

Teď už si Daniel Chatrný střihnul individuální akci a z levé strany postupoval hodně rychle. Stačilo jen zakončit, znovu se ovšem obrana Pražanů včas zformovala.

08:22

Hned dvojici obránců měl na zádech Matěj Sedláček, ale vybojoval faul. Po rychlé rozehrávce od pravého mantinelu Adam Mikoláš hledal krásně Chatrného, jenže ten vypálil naprázdno. Těsně před ním zasáhl jeden ze sparťanů.

07:36

Výjezd na střed zvládnul Pavel Barabáš. FBC se drželo na ofenzivní půlce a Beneš skákal riskantně po přihrávce, která šla daleko od velkého brankoviště. Málem se dočkal trestu, ale domácí měli štěstí.

06:53

Dobře se do obrany vrátil Robert Košir, tím pádem nemůže Ostrava dál rozvíjet svou snahu.

06:07

Další zajímavou možnost ve velkém brankovišti měl Marek Bräuer. Bekhendem zasáhnul nohu Beneše, který byl přilepený na přední tyčce. Na druhé straně z otočky zkusil štěstí Marek Zouzal.

05:35

Po střele Šuberta se ještě k dorážce natlačil Matěj Sedláček, nicméně míček netrefil čistě a ani na středu parkující Daniel Chatrný už úspěšnou střelu nezvládnul. Ostrava začíná zlobit.

04:56

Matěj Pruner odhodil hůl Marcela Jakubce, který tak logicky v útočném rohu mnohé nevymyslel. Kontr Sparty skončil už na polovině hrací plochy.

04:10

Přece jen se Ostrava osměluje, ale ani tato střela nepřekvapí Beneše, který si poradil levou nohou. Hráči v modrých dresech pokračují v kombinaci.

03:19

První zakončení v utkání vymyslel těsně před polovinou čtvrté minuty Robert Košir, branku nicméně netrefil. Ostrava se konečně také dostala k zisku míčku a Marek Bräuer ze středu hřiště vypálil přímo do připraveného Martina Beneše, účastníka stříbrného mistrovství světa.

02:28

Za brankou se octnul Jakub Mühlfait, ale přesnou přihrávku nepředal Adamu Kuchynkovi, který tak musel zahrát do bezpečí. Ladislav Gál byl připravený na rychlý sprint a chyběl kousek k tomu, aby se dostal do protiútoku.

01:28

Na levém mantinelu se poprvé ke slovu dostal Daniel Fišer, ale ani on si netroufnul na kličku a raději bekhendem posílá zpět. Sparta ještě FBC nepůjčila balonek.

00:45

Ostravané zatím poctivě vyčkávají, přece jen Sparta se nechystá na nějaký zběsilý postup. Míček předal Robert Košir a aniž by výrazněji změnil pozici na hřišti, odešel střídat.

00:02

Utkání se rozeběhlo s mírným opožděním, ale už je za námi úvodní buly, které dopadlo lépe pro Pražany. Rozehrává Dominik Bartoš.

00:01

Utkání právě začalo.
POSLEDNÍ ZÁPASY

Sparťané naposledy nakoupili deset gólů od florbalistů Bohemians. Prohráli 4:10 a přišli tak o čtvrté místo tabulky právě na úkor svého soupeře. Dva góly nasázel Jiří Curney, nadále nejproduktivnější útočník Sparty, který počítá už 24 tref. K vítězství Spartě nepomohly ani dvoubodové příspěvky Mikuláše Krbce a Radima Křenka. Všichni zmínění hrají i dnes.

FBC Ostrava si v minulém kole sice neporadila s Mladou Boleslaví, ale utkání na svém hřišti dovedla poněkud překvapivě až do prodloužení, čímž na dálku pomohla městskému rivalovi z Vítkovic. Po prohře 2:3 v nastaveném čase brali hráči z Moravskoslezského kraje jeden bod, přesilovkové zásahy zaznamenali Pavel Barabáš a Marek Bräuer

POSLEDNÍ VZÁJEMNÝ DUEL

Od dnešního měření se dá očekávat napínavá podívaná, hned sedm předchozích utkání mezi těmito soupeři totiž skončilo maximálně dvougólovým rozdílem. V říjnu uplynulého kalendářního roku byli šťastnější Pražané, když na hřišti FBC odskočili do vedení díky Roberta Košíře už po 46 sekundách. Skóre následně obrátil Pešat s Gálem, jenže ve třetí části už se zase činili hosté. Vítězným gólem v přesilové hře rozhodnul Radim Křenek, snížení Daniela Chatrného 49 sekund před koncem už moc neřešilo. Konečný stav měl hodnotu 3:4.
SITUACE V TABULCE

Sparta se bezpečně drží mezi šestkou nejlepších týmů, které postupují rovnou do čtvrtfinále, přičemž ještě pomýšlí na zlepšení svého postavení. Pouhých šest bodů ztrácí na druhé Vítkovice, hodně odskočený je pak vedoucí střešovický Tatran. Zezadu se na Pražany dotírá šestý Chodov, který už má za sebou ovšem 20 utkání z celkových 26 kol.

Ostravě schází sedm bodů na Black Angels, kteří jsou momentálně nejlépe postaveným celkem ze skupiny potenciálních osmifinálových účastníků. I když matematicky ještě existuje šance, aby se FBC posunulo rovnou do čtvrtfinále, Ostravanům je v tuto chvíli jasné, že budou spíše hlídat své současné postavení. O lepší pozici totiž hraje Česká Lípa, Liberec a své snahy ještě nevzdávají ani v sestupovém pásmu namočené Královské Vinohrady.

1. Střešovice – 57 bodů
2. Vítkovice – 45
3. Mladá Boleslav – 43
4. Bohemians – 39
5. Sparta – 39
6. Chodov – 38
7. Black Angels – 29
8. Ostrava – 22
...
14. Karlovy Vary – 5
Úvodní sestavy:

ACEMA Sparta Praha: Mart. Beneš (Hejna) – Bartoš, Marvánek, Křenek, Kozák, J. Sedláček, Pruner – Kuchynka, Kolstrunk, Juha, Zouzal, J. Mühlfait, Košir, Fišer, Curney, Mat. Čermák, Kareš, Krbec.
Trenér: Marek Vojta

FBC ČPP Bystroň Group Ostrava: Binder (Klinka) – Daniš, Herblich, Mikoláš, Šubert, Kuczera, Barabáš – Šulc, Chatrný, Choma, Soukup, Jakubec, Gál, Pešat, Bräuer, Košarišťan, M. Sedláček, Němec, Pobořil.
Trenér: Jakub Robenek

Rozhodčí: Drápal, Pospíšil.
Příjemné nedělní odpoledne u online přenosu ze zápasu nejvyšší české soutěže ve florbale. V rámci 20. kola Superligy se proti sobě postaví domácí ACEMA Sparta Praha a hosté reprezentující FBC ČPP Bystroň Group Ostrava. Úvodní hvizd tohoto utkání by měl proběhnout přesně v 17:00. Celým průběhem vás bude provázet komentátor Patrik Czepiec. Přeji vám hezkou zábavu.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

ACEMA Sparta Praha – FBC ČPP Bystroň Group Ostrava

4:6

koniec (0:2, 1:0, 3:4)

Späť na online

Góly a asistencie: 34. Krbec (Curney), 41. Mat. Čermák (Košir), 56. Košir (Krbec), 60. Zouzal (Curney) – 14. Chatrný (Jakubec), 20. M. Sedláček (Chatrný), 45. Bräuer (Pobořil), 49. M. Sedláček (Mikoláš), 52. Bräuer (Pešat), 60. Pobořil

Využitie: 0:0. Zásahy brankárov: 13:23.

ACEMA Sparta Praha: Mart. Beneš (Hejna) – Bartoš, Marvánek, Křenek, Kozák, J. Sedláček, Pruner – Kuchynka, Kolstrunk, Juha, Zouzal, J. Mühlfait, Košir, Fišer, Curney, Mat. Čermák, Kareš, Krbec.
Tréner: Marek Vojta

FBC ČPP Bystroň Group Ostrava: Binder (Klinka) – Daniš, Herblich, Mikoláš, Šubert, Kuczera, Barabáš – Šulc, Chatrný, Choma, Soukup, Jakubec, Gál, Pešat, Bräuer, Košarišťan, M. Sedláček, Němec, Pobořil.
Tréner: Jakub Robenek

Rozhodca: Drápal, Pospíšil

Priebeh zápasu
1. tretina
13:35 BGR 0:1 Chatrný (Jakubec)
19:52 BGR 0:2 M. Sedláček (Chatrný)
Po 1. tretine
2. tretina
33:15 SPA 1:2 Krbec (Curney)
Po 2.tretine
3. tretina
40:21 SPA 2:2 Mat. Čermák (Košir)
44:18 BGR 2:3 Bräuer (Pobořil)
48:17 BGR 2:4 M. Sedláček (Mikoláš)
51:06 BGR 2:5 Bräuer (Pešat)
55:35 SPA 3:5 Košir (Krbec)
59:03 BGR 3:6 Pobořil
59:30 SPA 4:6 Zouzal (Curney)
Koniec