Menu

Futbal

Španielska LaLiga

Villarreal CF – Rayo Vallecano

0:1

koniec (0:0)

30.01.2023, 21:00 • Estadio de la Cerámica (Villarreal) • 19. kolo • Filip Lefenda cz

Na závěr 19. kola španělské La Ligy se zrodilo překvapení. Villarreal podlehl na svém stadionu nejtěsnějším rozdílem 0:1 Vallecanu a zaznamenal teprve druhou domácí porážku v sezoně. Domácí favorit byl po většinu zápasu lepším týmem, doplatil ale na neproměněné šance.

Villarreal mohl jít do vedení už ve 4. minutě, kdy střílel Piňo po zemi z levé strany jen těsně za vzdálenější tyčku. Stejný hráč jednou rozezvučel i břevno, avšak tato branka by pro ofsajd stejně neplatila. Po půlhodině hry si pak vylámali zuby na Dimitrievském Baena i dorážející Capoue. Za Rayo zahrozil až krátce před pauzou Ciss, leč i jeho patička zády k zařízení vzešla z ofsajdového postavení.

Druhá půle byla dlouho opatrná. Na větší příležitost se čekalo až do 70. minuty. A rovnou byla gólová. Sergio Camello se z levé strany nacpal před Albiola a křižnou střelou na zadní tyč pokazil Jörgensenovi ligový debut. Žlutá ponorka působila s přibývajícím časem křečovitým dojmem. Jedinou možnost měl v úvodu desetiminutového nastavení Gerard Moreno, jemuž ale ve výskoku sjel balon z kopačky.

Villarreal tak propásl možnost dotáhnout se bodově na čtvrté Atlético Madrid a zůstal na páté pozici. V příštím kole se svěřenci trenéra Setiéna představí na půdě posledního Elche. Vallecano vyhrálo podruhé z posledních tří kol a polepšilo si na sedmou příčku. V dalším kole bude Rayo hostit jedenáctou Almeríu. (23:05:28)
Držení míče: 61 % : 39 %.
Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 7:6. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 6:3. Fauly: 11:18.

90+10

Konec zápasu.

90+10

Stále se hraje. Merunu mají nicméně k dispozici hosté, kteří ji uvedou do hry vhazováním poblíž rohového praporku. To vše na polovině Villarrealu.

90+9

Již běží poslední minuta avizovaného nastavení. Teď už to s první ligovou porážkou Villarrealu v kalendářním roce 2023 vypadá hodně reálně.

90+8

Zdlouhavá kombinace Villarrealu. Álex Baena byl zblokován, Samuel Chukwueze poté střílel levačkou zpoza vápna několik metrů mimo branku.

90+7

Filip Jörgensen si hravě poradil se střelou Unaie Lópeze z větší distance a bleskově rozehrál. Fotbalisté Villarrealu potřebují operovat na protějším konci hrací plochy.

90+5

Álex Baena inkasuje žlutou kartu za protesty poté, co byl odpískán útočný faul Francisu Coquelinovi.

90+5

Balon si opět hýčká Stole Dimitrievski, u něhož skončil technický nákop do vápna. Míč nebyl nikým ve žlutém atakován.

90+4

Střídání v týmu Rayo Vallecano:
ze hřiště odchází Isi Palazón, přichází Mario Hernández.

90+3

Álex Baena vyslal do šestnáctky centrovaný balon. Do rukavic si ho stáhl brankář Stole Dimitrievski.

90+1

Francis Coquelin přiklepl z pravé strany balon na Gerarda Morena. Ten zakončoval z první, míč mu ale sjel po nártu a zamířil dost vedle levé tyčky!

90+1

Nastavovat se bude minimálně devět minut! To je stále pořádná porce času pro Villarreal na to, aby s výsledkem něco udělal.

90

Fran García trefen nepříjemně do hlavy spoluhráčem. Musí se opět ošetřovat.

89

V prvním poločase nenastavil sudí Pulida ani minutu. Nyní už se dá vzhledem ke střídáním a několika ošetřováním očekávat alespoň pětiminutová porce, ne-li vyšší.

88

Žádný závěrečný tlak Villarrealu se zatím nekoná. Teď je to ze strany domácího celku hodně kostrbaté.

87

Krátce po rozehrávce se provinil útočným faulem Unai López, jenž rozšířil bobtnající řady karetních hříšníků.

87

Johan Mojica strčil do Isiho Palazóna, který se pochopitelně ochotně poroučel k zemi. A s rozehráním standardky spěchat rozhodně nebude.

86

Gerard Moreno se zapomněl poměrně výrazně za ofsajdovou linií – dnes už celkově popáté. Ani z této akce Villarrealu nic nebude.

Villarreal CF – Rayo Vallecano

0:1

koniec (0:0)

Späť na online

Góly: 70. Camello (Trejo)

Karty:   66. Foyth (VLR), 90+5. Baena (VLR) – 34. Ciss (VLL), 52. Andr. Martín (VLL), 87. U. López (VLL)

Držení míče: 61 % : 39 %.
Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 7:6. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 6:3. Fauly: 11:18.

Villarreal CF: Jörgensen – Foyth (81. Femenía), Albiol (C), Cuenca, A. Moreno I (85. Mojica) – Parejo – Chukwueze, Capoue (81. Coquelin), Baena, Pino (81. Morales) – G. Moreno.
Náhradníci: I. Álvarez, Reina – D. Collado, Mándí, Morlanes, Nino, P. Torres, Trigueros.

Tréner: Quique Setién

Rayo Vallecano: Dimitrievski – Balliu, Catena, Lejeune, Fran García – Comesaña, Ciss (63. U. López) – Palazón (90+4. M. Hernández), Trejo (C) (78. Falcao), Andr. Martín (63. Chavarria) – Camello (78. Nteka).
Náhradníci: D. López I – Bébé, de Tomás, Mumin, J. Pozo, Salvi, M. Suárez.

Tréner: Andoni Iraola

Rozhodca: J. L. Pulida – X. Estrada, J. Iglesias

Diváci: 14378