Menu

Hokej

Turnaj piatich krajín (U20)

Česko – Fínsko

0:5

koniec (0:0, 0:2, 0:3)

09.02.2023, 18:00 • Catena Arena, Ängelholm • Milan Huppert cz

Finská dvacítka potvrdila roli velkého favorita, českou reprezentaci porazila vysokým rozdílem 5:0.

Hokejisté ze severu Evropy začali dominovat po bezbrankové úvodní dvacetiminutovce. Důležitý první gól Oiva Keskinen, který se stal nejdůležitějším článkem k finskému vítězství, neboť zaznamenal hattrick, k tomu přidal jednu asistenci. Češi nebyli vyloženě horším týmem, soupeře dokonce přestříleli, dostali ovšem pořádnou lekci z efektivity.

Svěřenci kouče Kalouse zůstávají i po druhém zápase bez bodu, o ty se pokusí ve třetím utkání proti Německu. Finové navázali na vítězství 6:1 nad Německem tím nejlepším možným způsobem. (20:14:57)
Nejlepší hráči: Jan Gaspar – Oiva Keskinen.

Konec zápasu.

59:46

Přesilovka Česka pět na tři končí čtrnáct vteřin před koncem zápasu. Útočník Jan Gaspar si k puku pomohl hákováním.

59:11

Topias Leinonen udržuje čistý štít i po dělovce Marka Vlasáka. Střelci výborně zmenšil úhel a kotouč vykopl koncem pravého betonu.

58:48

Poměrně dlouho trvající kombinační akci završil ránou bez přípravy František Němec. Puk směřující k levé tyčce Leinonen zastavil betonem.

58:10

Dočkáme se alespoň jednoho českého gólu? Finsko je totiž potrestáno dvakrát ve stejném čase. Nestor Noiva za podrážení a Elmeri Laakso za nesportovní chování směrem k rozhodčím.

57:45

Individuálně pokusil štěstí Marek Soukup. Získal útočné pásmo a zadovkou vybídl ke střele Pavlatu, forhendový pokus proletěl o kousek vedle levé tyče.

57:12

Češi se osvobozují. Dílčí úspěch zaznamenal František Němec, když obral Koskipirttiho a odpálil touš po levém mantinelu.

56:47

Po vzájemné výměně puku mezi Nestorem Noivou a Elmerim Laaksem střílel první jmenovaný. Ostrý projektil proletěl vedle levé tyče.

56:18

Dnes podruhé je vyloučen Adam Dvořák. Centr čtvrtého útoku zvedl hokejku příliš vysoko, protihráče smolně trefil do helmy.

55:40

Zase hokejisté ze severu Evropy útočnou třetinu získali. Od modré čáry pálil Thomas Grönlund, mířil příliš vysoko.

55:11

Hráči v tmavě modrých dresech najeli do útočné třetiny ve třech, avšak k zakončení nedošlo, Kasper Lundell si zamotal puk mezi brusle.

54:52

54:52 Nestor NOIVA - 0:5

54:52

Finsko právě vstřelilo branku!
Finští hokejisté přidávají druhou přesilovkou trefu, Češi jsou na ručník. Laakso nahrál na pravou stranu NESTORU NOIVOVI, který po klidném zpracování zamířil a kus černé gumy nasměroval milimetrově přesně do pravého víka. Asistence: Elmeri Laakso a Oiva Keskinen.

54:32

Finové si zahrají přesilovku. Fauloval obránce Matěj Prčík, protihráče poslal nebezpečně na mantinel, což rozhodčí ocenili dvěma minutami.

54:00

Icing českého celku. Způsobil jej Jakub Koudelka, když pod tlakem nahrával po levém mantinelu mimo dosah jakéhokoliv spoluhráče.

53:51

Velkou sebedůvěrou oplýval Robin Keihas při střele z ostrého úhlu. Vondraš zasahovat nemusel, puk zamířil nad horní tyčku.

53:20

Finský útok tří proti třem kýžené ovoce nepřinesl. Skvěle zapracoval Matěj Vovsík, který vystoupil a zastavil nahrávku napříč pásmem.

52:45

Na chvíli ještě pro Finy udržel útočné pásmo Topi Vuori, jenže okamžitě byl zdvojen, finský zadák nasměroval nahrávku pouze do těla Marka Soukupa.

52:27

Proti dvěma soupeřům si Rasmus Toivainen s velkou lehkostí stáhl kotouč do mezikruží, odkud vyslal střelu zápěstím. Úřadovala lapačka Jakuba Vondraše.

51:59

Za vlastní bránou rozehrával nový útok Vít Beran. Dlouhým pasem hledal Dominika Pavlatu, jemuž nevyšlo zpracování.

51:17

Šikovně Vojtěch Polák dával před posledního obránce tělo, jenže Arttu Kärki se odstavit nenechal, naopak soka vytlačil k mantinelu.

50:49

Další akci hráčů v bílých dresech zastavil svým hvizdem čárový rozhodčí. Matěj přibyl vystavil do ofsajdu Lukáše Strnada.

50:08

O vítězi už není pochyb, každopádně cíl český tým ještě má, a sice vstřelit alespoň jeden gól. Samuel Šmajda střelou z úhlu Leinonena nepřekvapil.

49:20

49:20 Oiva KESKINEN - 0:4

49:20

Finsko právě vstřelilo branku!
Hattrick dokonán! OIVA KESKINEN využil chybné české rozehrávky a od útočné modré postupoval sám na bránu. Bez zbytečných kliček vystřelil forhendem a Vondrašovi puk přes levou ruku smolně propadl za záda. Asistence: Joona Väisänen a Janne Naukkarinen.

48:45

Nestor Noiva s velkou lehkostí přejel přes útočnou modrou, protože nebyl nikým neatakován. Poté však neuspěl kličkou proti Matěji Vovsíkovi.

48:13

Výborné reflexy Jakuba Vondraše. Bleskově reagoval na hodně rychlý pokus Arttu Kärkiho, lapačkou hrací předmět vyškrábl do ochranné sítě.

47:55

Za bránu soupeře dojel Otto Hokkanen. Pod tlakem musel rychle jednat, zápěstím vyslal svižný projektil do gólmanovy lapačky.

47:28

Kdo už mířil mezi tři tyče, to byl Samuel Šmajda. Topias Leinonen ovšem šel včas do pokleku a zapsal úspěšný zákrok lapačkou.

46:56

Do levého kruhu dobruslil Lukáš Plos. Nevymýšlel složitosti a do puku se vší silou opřel forhendem, finskou bránu minul.

46:22

Přes obránce Vovsíka střílel ze zápěstí Janne Naukkarinen. Jakub Vondraš byl v pozoru, včas vykopl pravý beton.

45:57

Je zřejmé, že Češi chtějí zaznamenat alespoň čestný úspěch. Matěj Přibyl nabil Lukáši Strnadovi, který vypálil z voleje nad břevno.

45:21

Joona Väisänen vyslal tvrdou střelu od modré čáry. Jakub Vondraš měl zakrytý výhled, naštěstí pro něj puk zamířil vedle levé tyčky.

44:44

Janne Naukkarinen nahazoval od levého mantinelu na teč. Oiva Keskinen útočil na hattrick, kus černé gumy nasměroval vedle levé tyče.

44:11

Pravou stanou nabral vysokou rychlost Adam Dvořák. Pronikl až do útočné třetiny, odkud střílel na zadní tyč nepřesně.

43:16

S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Dominik Pavlata. Těsně bráněný osobním strážcem vypálil forhendem z levého kruhu, rozvlnil pouze boční síťku.

42:40

42:40 Oiva KESKINEN - 0:3

42:40

Finsko právě vstřelilo branku!
Svěřenci kouče Mikkoly dělají další důležitý krok směrem k vítězství. Rychlou akci završil Raiman parádním křižným pasem na OIVU KESKINENA, centr třetí lajny forhendem s přehledem zvedl kotouč nad beton marně se přesunujícího Vondraše. Asistence: Lauri Raiman a Saku Joutsi.

42:20

Icing domácího celku. Adam Burian zkusil vyslat do protiútoku Samuela Šmajdu, ten však neměl žádnou šanci puk dostihnout.

41:44

Protiútok táhl po levém mantinelu Janne Naukkarinen. Nedostalo se mu podpory od spoluhráčů, proto pouze nahazoval do útočného pásma a odjel vystřídat.

41:12

Zpoza brány si Marek Vlasák individuálně nevěřil. Zkusil přihrávku před bránu, Arttu Kärki však pohlídal Gaspara na jedničku.

40:43

Pravou stranou ujel Max Koskipirtti. V plné rychlosti vyprodukoval bekhendovou střelu, tu nasměroval těsně vedle levé tyčky.

40:10

Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Na buly uspěl český útočník Adam Bareš. Vyslal po pravém mantinelu Marka Vlasáka, jehož Hakala zastavil čistým hitem.

40:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně v 19:28.
Střely na bránu po 2. třetině: 19 – 13.
Favorizované Finsko v prostřední dvacetiminutovce zadělalo na zisk tří bodů, vypracovalo si dvoubrankový náskok. Důležitou první branku vsítil ve 23. minutě Oiva Keskinen, který po pěkném objetí brány zakončil bekhendem pod beton brankáře. Současnou podobu dal výsledku o šest minut později Jere Lassila, ten využil početní převahu tvrdou ránou do levé šibenice. Pokud Češi chtějí vydolovat ze zápasu alespoň bod, musí se ve třetí části výrazně zlepšit.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:49

Přeci jen Finové podnikli poslední rychlý útok, který zakončoval v pravém kruhu Otto Hokkanen, střela na přední tyč ale nebyla přesná.

39:23

Dobrou práci odvedl směrem dozadu Matěj Vovsík. Udržel na zádech rozjetého Noivu a pomohl si přihrávkou po mantinelu na Adama Buriana.

38:50

Česko pokračuje v pěti bruslařích. Vojtěch Polák mohl v klidu zamířit na střídačku, protože puk se v době jeho návratu pohyboval ve středním pásmu.

38:20

Výbornou práci odvedl Jan Gaspar. Vyhodil takovým způsobem, že donutil hrát Leinonena a i na něj dotíral, takže gólman raději přerušil hru.

37:41

Pár finských hokejistů na střídačce už se po křižné střele Hakaly směřující do horního rohu chtělo radovat, Vondraš ale zakročil koncem vyrážečky.

37:13

Jere Lassila je při chuti. Opět dokázal od modré čáry sjet do levého kruhu, odtud forhendovou dělovku namířil touš nad břevno.

35:49

Výsledkem finského neutichajícího tlaku je český faul. Na trestnou lavici zamířil Vojtěch Polák, který soka trefil do obličeje vysokou holí.

35:30

Navýšit náskok se nepodařilo ani Jannemu Naukkarnenovi. Kličkou k levému mantinelu vyřadil Plose, z těžkého úhlu pak vystřelil mimo tři tyče.

35:15

Češi potřebují přerušení hry, protože soupeřův tlak ne a ne skončit. Venni Toppola střílel po dobré pobídce mimo tři tyče.

35:01

Z ostrého úhlu pokusil střelecké štěstí Rasmus Toivainen. Jakub Vondraš předvádí výborný výkon, vyrážečkou zabránil nejhoršímu.

34:43

Po špatném zpracování Vuorinena vystartoval do protiútoku Matěj Prčík. Neměl podporu a sám proti dvěma byl bez šance.

34:19

Češi marně zkoušejí Finy vytlačit do střední třetiny. Od modré střílel Arttu Kärki, napálil pouze boční brankový oblouk.

33:33

Při následné akci měl český gólman namále. Po úspěšném zákroku nevěděl, kde je kotouč, kousek před brankovou čárou ho do bezpečí odpálil Matěj Zavřel.

33:17

Finsko obsadilo útočné pásmo. Pěknou kombinační akci završil Nestor Noiva ránou z pravého kruhu, Jakub Vondraš znovu nezaváhal.

32:50

K přerušení dochází minimálně, hra má spád i ve druhé třetině. Jan Gaspar vyslal oblouček mimo dosah Samuela Šmajdy.

32:09

Pochvalu zaslouží Jakub Vondraš. Do poslední chvíle neviděl na nebezpečné nahození od modré čáry, nakonec stihl dát beton k levé tyčce a jím i zakročit.

31:47

Hokejisté v bílých dresech zastavili i další slibný útok finského celku, Vojtěch Polák čistým způsobem vypíchl kotouč z pod hole Hokkanenovi.

31:15

Češi jsou v plném počtu. Lukáš Plos strávil za katrem kompletní dvě minuty a vydává se spoluhráčům vypomoci do defenzivy.

30:45

V rohu mantinelu zafungoval Samuel Šmajda na jedničku. Touš vydoloval z pod bruslí Toivainena a vyhodil přes všechny čáry.

30:12

Češi mohli udeřit při vlastním oslabení. Dominik Pavlata v přečíslení přihrával, bránící Jusso Vesala srazil puk mimo dosah adresáta.

29:44

Druhou finskou přesilovku plánoval využít znovu Jere Lassila. Znovu volil tvrdou ránu, ta v tomto případě zamířila vysoko nad břevno.

29:20

Další početní převaha pro Finsko. Na trestnou lavici nedobrovolně odjel Lukáš Plos, muži v pruhovaném jej vyloučili za zásah do oblasti hlavy a krku.

28:05

28:05 Jere LASSILA - 0:2

28:05

Finsko právě vstřelilo branku!
Reprezentace Suomi odskakuje do dvoubrankového náskoku! Hakala zprava křižným pasem oslovil na modré čáře připraveného JEREHO LASSILU, před nímž se otevřel volný prostor. Zadák dobruslil od levého kruhu, odkud vyslal nechytatelnou ránu do protější šibenice. Asistence: Aaron Hakala a Arttu Kärki.

27:47

Přesilovka pro Finsko. Menší dvouminutový trest si vysloužil Adam Bareš, unikajícího soka zastavil jenom za cenu drobného, leč viditelného háčku.

27:30

Při rozehrávce zazmatkoval Matěj Vovsík. Nechal se rozhodit forčekujícím Noivou a touš poslal přes všechny čáry na zakázané uvolnění.

27:16

Obtočením brány chtěl po Keskinenovi uspět také Robin Keihas, ovšem Matěj Zavřel k němu výborně dostoupil a odstavil ho tělem.

26:49

Zdvojení české defenzivě vyšlo na jedničku. Joona Väisänen s tímto krokem viditelně nepočítal a puku se zbavil vlastně dobrovolně.

26:20

Vepředu pro změnu Finové. Z minusového úhlu směrem k bráně Janne Naukkarinen nahrával pod sebe, Oiva Keskinen promáchl naprázdno.

25:46

Lukáš Strnad si všiml před bránu najíždějícího Lukáše Plose, leč pasu dal přílišnou razanci, adresát touš pouze píchl vedle levé části brankové konstrukce.

25:11

Zády k bráně převzal puk v útočném pásmu Matěj Přibyl. Bleskově se v pravém kruhu natočil a střelu nasměroval do chráněných míst clonícího Vuoriho.

24:44

O pozornost si řekl Janne Naukkarinen. Natáhl na sebe dva protihráče, načež přenesl touš doprava na Venniho Tolppolu, ten z první minul bránu.

24:13

Od modré vystřelil Matěj Vovsík. Jenže Topias Leinonen měl před sebou otevřenou dálnici, takže snadno zakročil lapačkou.

23:30

Bude zajímavé sledovat, jak Češi na inkasovanou branku zareagují. Útočné pásmo chtěl vybojovat Lukáš Strnad, jenže osobního strážce nepřechytračil.

22:46

22:46 Oiva KESKINEN - 0:1

22:46

Finsko právě vstřelilo branku!
Bezbrankové skóre prolomeno, vedení na svou stranu získává tým ze severu Evropy! OIVA KESKINEN se v rychlosti obtočil kolem brány, vyjel před ni a bekhendovým zakončením nasměroval puk za brankovou čáru pod levém Vondrašovým betonem. Asistence: Venni Tolppola.

22:22

Na teč nahazoval František Němec. Ondřej Hrabík vložil do kotouče hokejku, kus černé gumy adresoval mimo tři tyče.

21:50

Český útok táhl středem ledové plochy Adam Bareš. Po přejetí útočné modré čáry vystřelil o pár čísel vedle pravé části brankové konstrukce.

21:12

Po pravém mantinelu ujel osobnímu strážci Max Koskipurtti. Už neměl moc síly, takže vypálil ještě za kruhem, bránu výrazně přestřelil.

20:41

Na modrou čáru dostal nabito Elmeri Laakso. Neváhal a vypálil tvrdou ránu z první, tu nasměroval těsně vedle pravé tyčky.

20:10

Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Jako první zaútočili Finové, avšak Aaron Hakala se až do útočné třetiny nepodíval.

20:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně v 18:42.
Střely na bránu po 1. třetině: 8 – 5.
Úvodní dvacetiminutovka zápasu mezi Českem a Finskem branku nepřinesla. K vidění je vyrovnaná hra, jež zatím moc šancí nepřinesla. Tu největší měl v samotném závěru třetiny Lukáš Strnad, nařízené trestné střílení ovšem neproměnil.

20:00

První třetina skončila.

19:47

Úvodní dějství skončí bezbrankovým výsledkem, to je jasné! Před Jakubem Vondrašem došlo k ještě jednomu závaru, obranným odpalem přes celé kluziště ho vyřešil Samuel Šmajda.

19:11

Výborná práce českých mladíků. Konkrétně Matěje Zavřela, který vystihl přihrávku po levém mantinelu a po levé straně také vyhodil.

18:47

18:47 Strnad neproměnil trestné střílení

18:47

Poté, co finský zadák fauloval konkurenta při zakončení, nařídil rozhodčí trestné střílení. Provedl jej Lukáš Strnad, který zkusil bekhendový blafák, načež nenašel mezeru mezi brankářovými betony.

18:14

Za nahozením Keihase spěchal Kasper Lundell. Velkou ztrátu na Matěje Prčíka nesmazal, český bek vyhodil touš do střední třetiny.

17:58

Keskinen už mohl střílet, avšak ještě volil nahrávku na lépe postaveného Tolppolu, ten rozvlnil pouze boční síť.

17:22

Příliš dlouho váhal s kotoučem na holi za svatyní soupeře Noiva. Nakonec vyzkoušel nahrávku mezi kruhy, kde Kärkiho pokryl Burian.

16:50

Finské přečíslení úspěchem neskončilo. Toivainen hledal žabičkou Hokkanena, tomu puk přeskočil přes čepel hole.

16:19

Početní převahu si zahraje také Finsko. Menší dvouminutový trest vyfasoval Adam Dvořák, na vině je hra vysokou holí.

16:13

Dobrou práci odvedl směrem do defenzivy František Němec. Zachytil pohyb rozjetého Lassily a jeho ránu ztečoval do ochranné sítě.

15:49

Pravou stranou vyzkoušel štěstí Max Koskipirtti. Přes posledního beka se natlačil před bránu, ale nakonec mu puk sjel z čepele hole.

15:21

Finové jsou čím dál tím aktivnější. Jere Lassila vypálil kousek za kruhy z forhendu, puk těsně minul volný prostor u levé tyčky.

14:44

Situaci dvou proti dvěma řešil Aaron Hakala individuálně. Vypálil příklepem, cílové zařízení minul o pořádný kus.

14:15

Pod tlakem Ondřej Hrabík zvládl zakončit, byť slabě bekhendem. Topias Leinonen byl v pozoru, úspěšně zasáhl pravým betonem.

13:47

Tentokráte Jakub Vondraš měl situaci pod kontrolou. Kopíroval pohyb Maxe Koskipirttiho a jeho pokus ze zápěstí z levého kruhu skryl ve výstroji.

13:12

Jakub Vondraš reagoval na dělovku Topiho Vuoriho pozdě. Měl velké štěstí, že kotouč zamířil vysoko nad horní tyčku.

12:45

Souboj v rohu mantinelu zvládli lépe bránící čeští hokejisté. Jmenovitě jej vydoloval z pod hokejek Vít Beran.

12:12

Několikrát si vyměnili touš Ondřej Dorot s Adamem Burianem. Následně první jmenovaný zkusil dlouhý pas za obranu, zastavil ho Joona Väisänen.

11:46

Naopak začali útočit Finové. Právě Ramus Vuorinen nahazoval od pravého mantinelu, Jakub Vondraš si s jeho pokusem poradil.

11:10

Trest Rasmuse Vuorinena je minulostí. Na lavici hanby strávil poklidné dvě minuty, Češi si nevytvořili žádnou zajímavější příležitost.

10:43

Českému týmu se zatím přesilová hra vůbec nedaří. Soupeř potřetí úspěšně vyhodil, v tomto případě Elmeri Laakso.

10:11

A další finské vyhození. Postaral se o něj Max Koskipirtti, ten vystihl nahrávku Bareše na Hrabíka.

09:41

Češi ovládli buly, jenže v útočné třetině dlouho nepobyli. Prudkou nahrávku po pravém mantinelu Matěj Zavřel zastavil až za modrou čárou.

09:12

Krátce po buly vypálil forhendem zpoza levého kruhu Ondřej Dorot. Topias Leinonen šel do pokleku včas, puk udržel ve výstroji.

08:18

První přesilovou hru si zahraje Česko. Na trestnou lavici zamířil obránce Rasmus Vuorinen, který se u levého mantinelu provinil držením.

08:12

Elitní česká lajna útočné pásmo neudržela. Právě Marek Vlasák do něj sice najel, jenže přihrávku na Bareše zastavil Arttu Kärki.

07:50

Zpoza vlastní brány obstaral rozehrávku František Němec. Obránce brněnské Komety měl hlavu nahoře, nahrával rozjetému Vlasákovi.

07:13

Do útočné třetiny si touš nahodil Lukáš Strnad a sám ho dojel, z minusového úhlu nicméně Leinonena nezaskočil.

06:40

Křídelník Venni Tolppola čekal na doplnění od spoluhráčů. Nedostalo se mu jej, sám proti dvěma neměl šanci na úspěch.

06:17

Vysoký forčekink Lukáše Plose nepřinesl kýžené ovoce. Útočník dostal pod tlak Vuoriho, jenž si pomohl nahrávkou po mantinelu.

05:51

Levý mantinel se otevřel před Jannem Naukkarinenem. Člen třetího útoku této skutečnosti využil k najetí do útočné třetiny, nahrávka na střed skončila na brusli konkurenta.

05:24

Zklidnění hry způsobil Rasmus Vuorinen. Chtěl hrát směrem dopředu, jenže neměl na koho, takže zacouval za vlastní svatyni.

04:58

V poslední chvilce si Otto Hokkanen našel prostor ke střele a z levého kruhu vypálil přes dva protihráče, jednoho z nich trefil do chráněných míst.

04:28

Středem nabral vysokou rychlost Jan Gaspar. Věřil si jeden na jednoho Arttu Kärki ale konkurenta za svá záda nepustil.

03:56

Zakázané uvolnění finského celku. Juuso Vesala přecenil rychlostní schopnosti Robina Keihase, puk nasměroval mimo jeho dosah.

03:30

Zápas zatím probíhá v rychlém tempu, ještě se nepřerušovalo. Od modré nahazoval Prčík, Dominik Pavlata tečoval vedle pravé tyčky.

02:47

Obráncem tečovanou ránu českého forvarda Topias Leinonen levým betonem pouze vyrazil před sebe, o dorážku se marně pokoušel Hrabík.

02:22

K individuální akci zavelel Adam Dvořák. Už to vypadalo, že se natlačí před bránu, v tom mu však zabránil poslední bránící Fin.

01:55

Pod tlakem Thomas Grönlund nevymýšlel složitosti a po přejetí červené čáry nahodil touš do útočného pásma po levé straně. Oba celky střídají.

01:20

Za finskou bránou operoval s kotoučem na hokejce Marek Vlasák. Vyzkoušel pas před bránu, kde Bareše výborně pokryl Laakso.

00:42

Na druhou stranu se vydal Aaron Hakala. Po pravém mantinelu dobruslil do útočné třetiny, ovšem kličkou na střed na Františka Němce nevyzrál.

00:10

Zápas mezi Českem a Finskem odstartoval! První útok podnikli čeští hokejisté, ovšem až do útočného pásma nepronikli.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Česko: Vondraš (Volevecký) – Němec, Zavřel, Dorot, Burian, Vovsík, Beran, Koudelka, Prčík – Vlasák, Bareš, Hrabík – Šmajda, Gaspar, Polák – Strnad, Přibyl, Plos – Dvořák, Soukup, Pavlata.
Trenér: Jiří Kalous

Finsko: Leinonen – Grönlund, Laakso, Vuorinen, Kärki, Vuori, Väisänen, Joutsi, Vesala – Hakala, Lassila, Koskipirtti – Noiva, Hokkanen, Toivainen – Tolppola, Keskinen, Naukkarinen – Keihas, Lundell, Raiman.
Trenér: Lauri Mikkola

Rozhodčí: M. Eriksson, D. Eriksson – Hellström, Granath.
Česká dvacítka úvodní duel na turnaji nezvládla. Po první třetině sice vedla nad Švýcarskem 2:0, jenže v prostředním dějství třikrát inkasovala a v závěrečné dvacetiminutovce už žádný gól nepadl.

Reprezentace Suomi zahájila turnaj suverénním vítězstvím. Už během úvodní dvacetiminutovky si nad Německem vybudovala tříbrankový náskok, přičemž nepolevila a konečný výsledek ukazoval skóre 6:1, čtyřmi kanadskými body se blýskl osmnáctiletý útočník Nestor Noiva.
Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásný čtvrteční podvečer. Vítám vás při sledování turnaje pěti zemí reprezentací do 20 let, u zápasu mezi Českem a Finskem.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

Česko – Fínsko

0:5

koniec (0:0, 0:2, 0:3)

Späť na online

Góly a asistencie: 23. Keskinen (Tolppola), 29. Lassila (Hakala, Kärki), 43. Keskinen (Raiman, Joutsi), 50. Keskinen (Väisänen, Naukkarinen), 55. Noiva (Laakso, Keskinen)

Česko: Vondraš (Volevecký) – Němec, Zavřel, Dorot, Burian, Vovsík, Beran, Koudelka, Prčík – Vlasák, Bareš, Hrabík – Šmajda, Gaspar, Polák – Strnad, Přibyl, Plos – Dvořák, Soukup, Pavlata.
Tréner: Jiří Kalous

Fínsko: Leinonen – Grönlund, Laakso, Vuorinen, Kärki, Vuori, Väisänen, Joutsi, Vesala – Hakala, Lassila, Koskipirtti – Noiva, Hokkanen, Toivainen – Tolppola, Keskinen, Naukkarinen – Keihas, Lundell, Raiman.
Tréner: Lauri Mikkola

Rozhodca: M. Eriksson, D. Eriksson – Hellström, Granath

Diváci: 30

Priebeh zápasu
1. tretina
08:18 FIN 2 Vuorinen, držanie
16:19 CZE 2 Dvořák, nebezpečná hra vysokou hokejkou
Po 1. tretine
2. tretina
22:46 FIN 0:1 Keskinen (Tolppola)
27:47 CZE 2 Bareš, hákovanie
28:05 FIN 0:2 Lassila (Hakala, Kärki)
29:20 CZE 2 Plos, napadnutie oblasti hlavy a krku
35:49 CZE 2 Polák, nebezpečná hra vysokou hokejkou
Po 2.tretine
3. tretina
42:40 FIN 0:3 Keskinen (Raiman, Joutsi)
49:20 FIN 0:4 Keskinen (Väisänen, Naukkarinen)
54:32 CZE 2 Prčík, vrazenie na mantinel
54:52 FIN 0:5 Noiva (Laakso, Keskinen)
56:18 CZE 2 Dvořák, nebezpečná hra vysokou hokejkou
58:10 FIN 2 Noiva, podrazenie
FIN 2 Laakso, nešportové správanie
59:46 CZE 2 Gaspar, hákovanie
Koniec