Menu

Futbal

Ligue 1 McDonald’s

Lille OSC – Stade Brestois 29

2:1

koniec (0:1)

24.02.2023, 21:00 • Stade Pierre-Mauroy, Lille • 25. kolo • Milan Huppert cz

Tipsport: 1.31 5.4 10.7

Držení míče: 70 % : 30 %.
Střely na branku: 4:0. Střely mimo: 7:1. Rohy: 11:2. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 8:11. (23:02:36)
Páteční předehrávka 25. kola francouzské Ligue 1 nabídla až nečekaně dramatickou podívanou. Lille nakonec potvrdilo roli favorita a na domácí půdě porazilo houževnatý Brest těsně 2:1.

Hosté dostali favorita pod tlak v 8. minutě, kdy si centr Laly od praporku srazil do vlastní sítě Tiago Djaló. Domácí dlouho hledali recept na defenzivu soupeře a našli ji až v 60. minutě, kdy rovněž po rohu vyrovnal hlavičkující Bafodé Diakité. A rohový kop hrál klíčovou roli i při obratu, v 80. minutě Angel Gomes zakroutil centr na hlavu Alexsandra a brazilský stoper potrestal špatné vyběhnutí gólmana.

Svěřence kouče Fonsecy, jenž nervózním závěru inkasoval červenou kartu, si výhrou polepšili na páté místo před Rennes a Lorient. Brest zůstává šestnáctý a během víkendových zápasů mu hrozí sešup do sestupového pásma.

90+6

Konec zápasu.

90+6

Po závěrečném hvizdu byl Mahdi Camara viditelně rozhořčen z porážky Brestu. Chtěl rozpoutat další potyčku, ale neuspěl, cestou do kabin navíc vyfasoval jako dárek červenou kartu, tím pádem i stopku pro další utkání.

90+5

Zřejmě poslední útok hostujícího celku skončil v blízkosti pokutového území Lille, kde Gabriel Gudmundsson obral o míč Albertha Elise.

90+4

Nervózní chvilky pokračují. Domácí trenér Paulo Fonseca si zřejmě neodpustil směrem k rozhodčímu nějaké to ostřejší slůvko, odměnou mu byla rovnou červená karta.

90+3

Rozhodčí nakonec vyřešil situaci udělením dvou žlutých karet. Jednu dostal domácí Rémy Cabella, druhou hostující Noah Fadiga.

90+3

Arbitr Gaillouste závěr utkání vůbec nezvládá. V průběhu celého střetnutí byl dosti benevolentní a nyní se mu situace vymkla z rukou, kdy došlo k hromadné potyčce u pravé lajny, do níž se zapojili i členové realizačního týmu.

90+2

Brankář Lucas Chevalier se s míčem dlouho nemazlil. Po rychlém zpracování odkopl kulatý nesmysl do zámezí, Brest čeká autové vhazování z vlastní poloviny.

90+1

Střídání v týmu Lille OSC:
ze hřiště odchází Jonathan David, přichází Mohamed Bayo.

90

Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.

89

Zleva centroval Gabriel Gudmundsson. Hledal ve vápně jediného přítomného spoluhráče Jonathana Davida, jehož Achraf Darí uhlídal.

88

Rovněž Jonathan Bamba zvolil velmi jednoduché pojetí útočné akce. Těsně bráněný Duvernem konkurenta nastřelil. Lille bude kopat rohový kop, zřejmě nakrátko.

87

Zkušeně si u pravé lajny počínal Angel Gomes. Nikam přehnaně nespěchal, kličkou si nepřišel na Brassiera, ovšem získal autové vhazování.

86

Na trávníku zůstává v bolestech ležet Jean-Kévin Duverne. Je jisté, že nefilmuje, protože Brest v aktuální situaci potřebuje každou vteřinu.

85

Volnější prostor se otevřel před Jonathanem Bambou. Křídelník otálel příliš dlouho, hostující defenziva se mezitím stihla zformovat a nahrávku na střed zastavil Achraf Darí.

84

Střídání v týmu Stade Brestois 29:
ze hřiště odchází Bradley Locko, přichází Jean-Kévin Duverne.

83

Střídání v týmu Stade Brestois 29:
ze hřiště odchází Mahdi Camara, přichází Karamoko Dembélé.

82

Hosté si jsou vědomi, že potřebují výrazně přidat směrem do ofenzivy, pokud chtějí pomýšlet na bodový zisk. Hugo Magnetti vyslal oblouček za obranu, který pokryl Gabriel Gudmundsson.

Lille OSC – Stade Brestois 29

2:1

koniec (0:1)

Späť na online

Góly: 60. B. Diakité (Žegrova), 80. Alexsandro (Ang. Gomes) – 8. Djaló (vla.)

Karty:   62. Djaló (LIL), 90+3. Cabella (LIL) – 62. Brassier (BST), 90+3. Fadiga (BST)   90+4. Fonseca (trenér) (LIL) – 90+6. Ma. Camara (BST)

Držení míče: 70 % : 30 %.
Střely na branku: 4:0. Střely mimo: 7:1. Rohy: 11:2. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 8:11.

Lille OSC: Chevalier – B. Diakité (65. Gudmundsson), Alexsandro, Djaló, Weah – André (C), And. Gomes – Žegrova (65. Ang. Gomes), Cabella, J. Bamba – David (90+1. Bayo).
Náhradníci: Costil – Baleba, Martin, Ramet, Virginius, Yoro.

Tréner: Paulo Fonseca

Stade Brestois 29: Bizot – Lala (55. Fadiga), Dari, Brassier, Locko (84. Duverne) – Lees-Melou (C) – Arconte (67. Elis), Ma. Camara (83. K. Dembélé), Magnetti, Lemaréchal (67. Belkebla) – Le Douaron.
Náhradníci: Blázquez, Coudert.

Tréner: Éric Roy

Rozhodca: Gaillouste – Evrard, Favre