Menu

Futbal

Talianska Seria A

FC Turín – SSC Neapol

0:4

koniec (0:2)

19.03.2023, 15:00 • Stadio Olimpico Grande Torino, Turín • 27. kolo • Milan Huppert cz

Tipsport: 5.05 3.54 1.83

Držení míče: 47 % : 53 %.
Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 9:5. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 14:14. (16:59:17)
Fotbalisté Neapole potvrdili roli velkého favorita, na půdě Turína si s chutí zastříleli a tři body domů odváží po vítězství 4:0.

Lídr soutěže rozložil branky rovnoměrně do každého z poločasů. Hodně viditelný byl nejlepší střelec soutěže Victor Osimhen, jenž do statistik přidal další dvě trefy a statně mu sekundoval Chviča Kvaracchelija, který k proměněné penaltě přidal ještě jednu gólovou nahrávku. Domácí předvedli solidní výkon hlavně ve druhé polovině první půle, avšak za neefektivitu byli potrestáni měrou vrchovatou.

Svěřenci kouče Spallettiho navýšili náskok v čele tabulky na propastných 21 bodů a jen nevídaný kolaps by je mohl připravit o tolik očekávaný zisk titulu. Turín figuruje na jedenácté pozici s komfortním náskokem na sestupové pásmo.

90+3

Konec zápasu.

90+2

Narážečka ve vápně mezi Gianlucou Gaetanem a Tanguyem Ndombèlém nevyšla, zpětná nahrávka doputovala do rukavic brankáře.

90+1

Utkání se dohrává už jenom z povinnosti. Mathías Oliveira mohl hrát směrem dopředu, ale neriskoval a zapojil do postupné kombinace stopera Lea Østigårda.

90

Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby dvě minuty.

89

Turín rozehrál přímý kop nakrátko, načež Kim Min-čä vyhnal Dembu Secka na vlastní polovinu, domácí jsou skutečně směrem dopředu naprosto bezzubí.

88

Při další příležitosti už si Gianluca Gaetano tak suverénně nepočínal. Nezachytil pohyb Samueleho Ricciho, jehož ve finále zastavil pouze za cenu faulu.

87

Výborně zapracoval těsně za vlastním pokutovým územím Gianluca Gaetano. Přečet úmysl Ivana Iliće a špičkou levé nohy zabránil pasu na Nemanju Radonjiće.

86

Lídr soutěže bez větších obav nechává konkurenta kombinovat, ale jenom kolem poloviny hřiště, k blízkosti vlastního vápna zatím ponechávají cestu uzavřenou.

85

Střídání v týmu Turín FC:
ze hřiště odchází Nikola Vlašić, přichází Demba Seck.

85

Střídání v týmu SSC Neapol:
ze hřiště odchází Stanislav Lobotka, přichází Gianluca Gaetano.

84

Faul na svou osobu vybojoval Ola Aina. Balón si výborně pokryl tělem, zezadu konkurenta podrazil Chviča Kvaracchelija.

83

Turínští pokračují ve vysokém presinku, ale není jim to nic platné, protože Neapol hraje v obrovském klidu a žádné zbytečné ztráty nedělá.

82

Pěknou patičkou André Anguissa zkoušel uvnitř vápna uvolnit Eljifa Elmase, reprezentant Severní Makedonie na hrací předmět těsně nedosáhl.

81

Postupnou kombinací Neapol přesunula míč na útočnou polovinu. Eljif Elmas volil centr od pravé lajny, ve vzduchu kraloval Alessandro Buongiorno.

80

Dlouhý odkop od brány Alex Meret nasměroval do prostoru, kde viděl Giovanniho Simeoneho, argentinský útočník ani nezkoušel podstoupit hlavičkový souboj s Perrem Schuursem.

79

Nedorozumění mezi Kimem Min-čä a Alexem Meretem chtěl trestat Antonio Sanabria, jenž ve skluzu nepříjemně trefil místo míče gólmana. Nepíská se faul, nýbrž ofsajd.

78

Fotbalisté Neapole nikam přehnaně nespěchají. Mathías Oliveira mohl hrát směrem dopředu, nakonec volil přenesení k levé lajně na Di Lorenza.

77

Do komfortní pozice dostal malou domů Alex Meret. Italský brankář se nenechal rozhodit dotírajícím Vlašićem a míč odpálil z první na útočnou polovinu.

76

Ola Aina se okamžitě mohl uvést asistencí. Parádní centr nasměroval na Sanabriu, překvapený forvard však mířil rybičkou vedle pravé části brankové konstrukce.

75

Střídání v týmu Turín FC:
ze hřiště odchází Wilfried Stephane Singo, přichází Ola Aina.

74

Útok domácího mužstva pokračoval rohovým kopem. Ricardo Rodríguez volil střílený míč na přední tyč, odkud Samuele Ricci zakončoval o kus vedle brány.

73

Wilfried Stephane Singo pěknou kličkou do středu obelstil Eljifa Elmase, aby následně vyprodukoval přetažený centr, Nikola Vlašić mířil hlavou do bránícího Di Lorenza.

72

Střídání v týmu SSC Neapol:
ze hřiště odchází Amir Rrahmani, přichází Leo Østigård.

72

Střídání v týmu SSC Neapol:
ze hřiště odchází Victor Osimhen, přichází Giovanni Simeone.

71

Rychlá akce turínských hráčů úspěchem neskončila. Antonio Sanabria vyslal oblouček na Ivana Iliće, jenž nepřetlačil Amira Rrahmaniho.

70

Krátce po vstřeleném gólu Tanguy Ndombèlé zapisuje do statistik rovněž katónek žluté barvy, v souboji na polovině hřiště byl zbytečně moc agresivní.

68

68. Tanguy NDOMBÈLÉ - 0:4

68

Neapol právě vstřelila branku!
Lídr soutěže nadále dominuje a přidává čtvrtý gól. Po nedůrazu obránce získal míč Osimhen, posunul ho na Kvaraccheliju a Gruzínec přihrál před bránu úplně volnému TANGUYOVI NDOMBÈLÉMU, francouzský středopolař mířil tváří v tvář gólmanovi přesně mezi jeho nohy.

67

Nohama si zahrál i hostující brankář Alex Meret. Míč ani nezpracovával, prvním dotekem vyslal povedený oblouček přes Iliće na osamoceného Oliveru.

66

Chviča Kvaracchelija posunul balón k levé lajně na nabíhajícího Tanguye Ndombèlého, jemuž vyšlo nelehké zpracování, nicméně centr nasměroval přímo do rukavic gólmana.

65

Střídání v týmu SSC Neapol:
ze hřiště odchází Piotr Zieliński, přichází Tanguy Ndombèlé.

65

Střídání v týmu SSC Neapol:
ze hřiště odchází Hirving Lozano, přichází Eljif Elmas.

64

Piotr Zieliński vyslal centr do prostoru, kde moc dobře viděl Amira Rrahmaniho, těsně bráněný stoper hlavičkoval v záklonu mimo cílové zařízení.

63

Pod tlakem Chviča Kvaracchelija udělal zřejmě to nejlepší, co v danou chvíli mohl. Nastřelil clonícího Alessandra Buongiorna získal pro Neapol rohový kop.

62

Marně se hlasití fanoušci dožadovali odpískání standardky v prospěch Turína, arbitr Marcchetti posoudil střet Rodrígueze s Oliverou jako čistý.

61

Aktivita Turínu pokračovala rohovým kopem. Kulatý nesmysl směřoval na hranici malého vápna, kde si zařval Kim Min-čä a hlavou míč odhlavičkoval mimo vápno.

60

Milimetrově přesnou nahrávku obdržel na pravou stranu šestnáctky Nikola Vlašić. Místo očekávané střely vymýšlel zbytečnou patičku pod sebe na Nemanju Radonjiće, před nímž zakročil Amir Rrahmani.

59

Na snížení pomýšlel Antonio Sanabria. Tentokráte balón převzal už za velkým vápnem, odkud vyprodukoval přízemní pokus směřující těsně vedle pravé části brankové konstrukce.

58

Levou stranou se rozběhl Wilfried Stephane Singo. Dostal ideální nahrávku do nohy a prvním dotekem centroval do vápna, Kim Min-čä nepustil balón až k Antoniu Sanabriovi.

57

V koutku mysli Victor Osimhen určitě pomýšlí na hattrick. Uvnitř vápna si dokázal vyměnit balón s Lozanem, přizemní pokus placírkou zblokoval padající Perr Schuurs.

56

Z důvodu vysunutého presinku Samuele Ricci volil dlouhou nahrávku až na brankáře, Vanja Milinković-Savić po rychlém zpracování posunul balón k pravé lajně na volného Iliće.

55

Nově příchozí Alessandro Buongiorno se hned dostal do zakončení, neboť si nejvýše naskočil na centr od praporku, míč však poslal pouze do dobře prostor kryjícího Osimhena.

54

Střídání v týmu Turín FC:
ze hřiště odchází Mërgim Vojvoda, přichází Alessandro Buongiorno.

54

Střídání v týmu Turín FC:
ze hřiště odchází Andrew Gravillon, přichází Koffi Djidji.

54

Střídání v týmu Turín FC:
ze hřiště odchází Karol Linetty, přichází Ivan Ilić.

53

Narážečka mezi Antoniem Sanabriou a Nemanjou Radonjićem vyšla na jedničku. První jmenovaný posléze vypálil nártem příliš vysoko.

51

51. Victor OSIMHEN - 0:3

51

Neapol právě vstřelila branku!
Nezastavitelný VICTOR OSIMHEN načíná třetí desítku ligových gólů. Kvaracchelija zase ukázal svou genialitu, když na levé straně patičkou posunul balón za sebe na Oliveru, jehož přetažený centr našel přesně ten prostor, kam naběhl trestuhodně volný nigerijský útočník, proti hlavičce z bezprostřední blízkosti na bližší tyč byl Milinković-Savić bezmocný.

50

Hodně nepovedenou ránou se z pravé strany kousek za šestnáctkou prezentoval Samuele Ricci, v jasném ofsajdu stojící Nikola Vlašić balón tečoval nad bránu.

50

Na útočný výlet se vydal Perr Schuurs. V blízkosti vápna nahrával po levé ruce Nikolu Vlašićovi, jehož kličkovanou ukončil ukázkovým obranným zákrokem Kim Min-čä.

49

Faulem si proti Nemanju Radonjićovi pomohl slovenský reprezentant Stanislav Lobotka, který soka viditelně zatáhl za dres.

48

Sledujeme opatrný úvod druhé půle. Hosté kontrolují míč kolem poloviny hřiště, presink turínských fotbalistů zatím přichází vniveč.

47

Ani jeden z trenérů neudělal o poločasové přestávce žádnou změnu v sestavě, oba celky tak pokračují v původním rozložení.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 16:02.
Favorit míří za dalšími třemi body, kterými se přiblíží kýženému zisku titulu, po prvním poločase vede na půdě Turína dvoubrankovým rozdílem. Důležitý první gól vstřelil v 9. minutě Victor Osimhen, jenž po centr Zielińského od rohového praporku zakončoval hlavou nechytatelně k pravé tyči. Současnou podobu dal výsledku Chviča Kvaracchelija, který na svou osobu vybojoval penaltu, tu vzápětí sám proměnil sebevědomou střelou doprostřed brány, zatímco gólman skočil doprava. Turín prohrává, každopádně špatně nehraje a mohlo být vše jinak, pokud by ještě za stavu 0:1 proměnil stoprocentní šanci Sanabria. Ale na kdyby se nehraje, domácí forvard dorážku usměrnil jenom do tyče.

45

První poločas skončil.

44

Dlouhý odkop domácího gólmana Antonio Sanabria prodlužoval naslepo za sebe, kulatý nesmysl pomalým tempem doskákal až do Meretových rukavic.

43

Chviča Kvaracchelija si chtěl narazit s Piotrem Zielińským, jehož zpětná patička na Gruzínce neprošla, Andrew Gravillon splnil defenzivní povinnosti na jedničku.

42

Tradiční exekutor Ricardo Rodríguez přetáhl centr na Perra Schuurse, jenž se bez větších problémů vyšplhal nad Oliveru, ale hlavičkoval mimo tři tyče.

41

Po nedorozumění v hostující defenzivě domácí zadarmo získali rohový kop, Kim Min-čä již přes vysoké zrychlení nedokázal udržet míč ve hře.

40

Standardka v podobě rohu navýšení náskoku nepřinesla. Proti vysokému centru vystartoval brankář, kulatý nesmysl ze vzduchu sebral do rukavic.

39

Během chvilky si na malém prostoru našel prostor pro zakončení Victor Osimhen, tvrdou ránu těsně nad zemí Vanja Milinković-Savić pohotovým zákrokem vytěsnil na roh.

38

Nedovolený zákrok na svou osobu vybojoval Wilfried Stephane Singo. Snažil se ještě ustát souboj s Rrahmanim, nakonec ale po jeho podražení ztratil stabilitu.

37

Neapol chtěla bleskově přidat třetí vstřelený gól. Chviča Kvaracchelija svým centrem hledal Victora Osimhena, ten se proti trojici protihráčů neprosadil.

35

35. Chviča KVARACCHELIJA - 0:2

35

Neapol právě vstřelila branku!
Exekuci si vzal na starosti sám faulovaný CHVIČA KVARACCHELIJA. Gruzínec si poradil s chladnou hlavou, když zakončoval do středu brány, zatímco Milinković-Savić spadl po své pravé ruce.

34

34. Linetty ve vápně fauloval Kvaraccheliju, hlavní rozhodčí nařídil penaltu

34

Bude se kopat penalta! Odražený míč měl v plánu uvnitř vápna převzít Chviča Kvaracchelija, jehož zezadu evidentně podrazil Karol Linetty, arbitr Marcchetti neváhal ani vteřinu.

33

Ofenzivní složku týmu podpořil Kim Min-čä. V plné rychlosti odmítl Rodrígueze a centroval do vápna, ve skluzu zažehnal bezprostřední nebezpečí odkopem mimo vápno.

32

Domácí gólman rozehrál odkop na krátkou vzdálenost. Stoper Andrew Gravillon mu míč vrátil, následoval odkop směřovaný mimo hrací plochu.

31

Vedoucí celek Serie A kopal rohový kop. Po sérii odrazů se nakonec míč dokutálel k Vanju Milinkovićovi-Savićovi, ten ho sebral do rukavic.

30

A zase ten Osimhen, který místo očekávaného zakončení z levé strany šestnáctky nahrával pod sebe Chvičovi Kvaracchelijovi, jehož uhlídal Mërgim Vojvoda.

29

Victor Osimhen pěkným manévrem dokonale obelstil Perra Schuurse, avšak nebylo mu to nic platné, protože spoluhráči kryl záda Andrew Gravillon, jenž míč získal pro sebe.

28

Pod tlakem hrající Mathías Olivera volil malou domů na Alexe Mereta, jenž si nedělal těžkou hlavu se zpracováním, z první poslal nepovedený odkop do zámezí.

27

Nigerijský útočník Victor Osimhen si byl moc dobře vědom, že nemá podporu od spoluhráčů. Proto instinktivně práskl do balónu z dvaceti metrů z otočky, balón poslal nad bránu.

26

Opět si o pozornost řekl Perr Schuurs, který v hlavičkovém souboji nedal Hirvingu Lozanov šanci, ovšem ani do něj jít nemusel, protože Mexičan stál v ofsajdu.

25

Centr Ricarda Rodrígueze od praporku našel prostor, kde se pohyboval Perr Schuurs, stoper hlavou usměrnil kulatý nesmysl o pár čísel nad břevno.

24

Meretova svatyně je ostřelována ze všech stran. Wilfried Stephane Singo po převzetí balón okamžiku vypálil z druhého doteku, Piotr Zieliński v poslední chvíli zblokoval hrací předmět na roh.

23

Tlak domácích neutichá, spíše naopak. Na levé straně šestnáctky dostal mnoho volného prostoru k zakončení Karol Linetty, technický pokus zakroutil těsně vedle levé části brankové konstrukce.

22

22. Dělovku Ricciho zkrotil Meret, Sanabria v obrovské šanci dorážel do tyče

22

Obrovská příležitost domácího mužstva gólem nekončí! Nikola Vlašić převzal míč uvnitř vápna, načež sklepl pod sebe Samuelemu Riccimu. Tvrdou dělovku Meret pouze vyrážel, dorážející Antonio Sanabria ve stoprocentní šanci zakončoval pouze do levé tyče.

21

Hodně aktivní je v dosavadním průběhu utkání Hirving Lozano. Nyní ale prováhal ideální okamžik k centru, nastřelil Rodrígueze a od Švýcara míč zamířil mimo hrací plochu.

20

První žlutou kartu střetnutí obdržel Andrew Gravillon. Domácí stoper naprosto zbytečně dojel skluzem Chviču Kvaraccheliju a nemá se absolutně čemu divit, naopak může být rád, že inkasoval jenom kartu žluté barvy.

19

Už už si chystal míč na ránu Nemanja Radonjić, avšak v poslední chvíli mu míč odskočil od kopaček, čehož dokonale využil pozorný Amir Rrahmani.

18

Dlouho si hledal místečko k centru od pravé lajny Nikola Vlašić. Nenašel, takže nakonec nastřelil Oliveru a pro Turín vybojoval aut.

17

Po pravém křídle nabral velkou rychlost Hirving Lozano. Mexický reprezentant ale před dvěma protihráči zavrávoral a skončil na trávníku bez cizího přičinění.

16

Turínští fotbalisté jsou po inkasované brance lepším týmem. Do vnitra vápna zajímavě centroval Wilfried Stephane Singo, Kim Min-čä přehlavičkoval Antonia Sanabriu.

15

Za dlouhým pasem Andrewa Gravillona spěchal Antonio Sanabria. Nedíval se ale před sebe a cestou komicky zakopl o spoluhráče Singa.

14

První úspěšný zákrok má na kontě Alex Meret. Dobře viděl na tvrdou střelu Karola Linettyho zpoza velkého vápna, ne příliš dobře umístěnou střelu vyrazil mimo bezprostřední nebezpečí.

13

Znovu v akci André Anguissa, který dostal sklepnuto na střed od Victora Osimhena, rána z velké dálky mu ale hrubě nevyšla, míč zamířil vysoko nad břevno.

12

Jeden na jednoho si věřil André Anguissa. Brzy pochopil, že zřejmě neuspěje, proti Antoniu Sanabriovi si pomohl nedovoleným zákrokem.

11

Souboj mezi Schuursem a Osimhenem se opakoval, tentokráte ale daleko od brány na polovině hřiště. Frustrovaný stoper jako kdyby chtěl útočníka potrestat za vstřelený gól, strčil do něj a arbitr Marchetti odpískal neoddiskutovatelný faul.

9

9. Victor OSIMHEN - 0:1

9

Neapol právě vstřelila branku!
Favorit získává na svou stranu brzké vedení! Po Lozanově sražené střele Rodríguezem hosté kopali rohový kop. Zieliński dokonale zakroutil centr na hlavu kanonýra VICTORA OSIMHENA, jenž se vyhoupl nad Schuurse a zakončením k pravé tyčce nedal brankáři žádnou šanci zasáhnout.

9

Rozehrávka na krátkou vzdálenost nebyla dobrým řešením. Chviča Kvaracchelija už se k centru nedostal, čistě gruzínskou hvězdu tělem odtlačil Perr Schuurs.

8

Levou stranou postupoval do příležitosti nejlepší střelec soutěže Victor Osimhen. Chtěl propasírovat balón do vnitra vápna, jenže nastřelil Gravillona, pro Neapol získal alespoň rohový kop.

7

Vysoko presující domácí celek zahnal favorizovaného konkurenta na jeho vlastní polovině, hru nohama si vyzkoušel i gólman Alex Meret.

6

Za nákopem Stanislava Lobotky spěchal Piotr Zieliński. Polského reprezentanta udržel na uzdě Perr Schuurs, hlavou míč odvrátil do zámezí.

5

Do pokutového území pronikl Antonio Sanabria. V plné rychlosti si věřil na Amira Rrahmaniho, jehož si obhodil zleva a chtěl jej oběhnout zprava, stoper se ale nachytat nenechal.

4

Dobrou práci odvedl směrem dozadu Mathías Oliveira. Udržel velký náskok na Nikolu Vlašiće, načež si nekomplikoval situaci a nahrával brankáři.

3

U levé lajny byl faulován Chviča Kvaracchelija. Centr obstaral Giovanni Di Lorenzo, těsně bráněný Kim Min-čä zakončoval hlavou o několik metrů vedle levé tyče.

2

Domácí fotbalisté vstoupili do utkání v tradičních tmavě červených dresech. Také hosté vsadili na klasiku, pro dnešní ligové střetnutí oblékli dres barvy modré.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Turín FC: V. Milinković-Savić – Gravillon, Schuurs, R. Rodríguez (C) – Singo, Linetty, Ricci, Vojvoda – Vlašić, Radonjić – Sanabria.
Náhradníci: Fiorenza, Gemello – Adopo, Aina, Bayeye, Buongiorno, Djidji, Gineitis, Ilić, N'Guessan, Pellegri, Seck.
Trenér: Ivan Jurić

SSC Neapol: Meret – Di Lorenzo (C), Rrahmani, Kim Min-čä, Oliveira – Anguissa, Lobotka, Zieliński – Lozano, Osimhen, Kvaracchelija.
Náhradníci: Gollini, Idasiak – Bereszyński, Elmas, Gaetano, Jesus, Ndombèlé, Østigård, Politano, Rui, Simeone, Zedadka, Zerbin.
Trenér: Luciano Spalletti

Rozhodčí: Marchetti – Bresmes, Lo Cicero.
SSC Neapol

Neapol míří za historicky třetím titulem v nejvyšší italské soutěži, který by získala po dlouhých 23 letech. Spallettiho družina disponuje na čele komfortním osmnáctibodovým náskokem na druhý Inter, navíc předvádí po celou sezónu skvělé výsledky a poklesy ve výkonnosti nejsou viditelné, což dosvědčuje postup do čtvrtfinále Ligy mistrů na úkor Frankfurtu, o postup do semifinále zabojuje proti týmu ze stejné země, soupeřem jí bude milánské AC. Střelecké produktivitě mužstva vévodí třiadvacetigólový Victor Osimhen.
Turín FC

Fotbalisté Turína letos prožívají solidní sezónu. V tabulce se nachází na osmém místě a nadále mohou pomýšlet na kvalifikaci do pohárové Evropy pro příští ročník, neboť na šestou Atalantu, která má zápas k dobru, ztrácí devět bodů. Svěřenci kouče Juriće aktuálně drží sérii dvou vítězství v řadě, po výhře 1:0 nad Bolognou zdolali minulý víkend 2:0 Lecce. Nejlepším střelcem týmu je Antonio Sanabria se sedmi góly.
Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásné nedělní odpoledne. Vítám vás při sledování 27. kola italské Serie A, u zápasu mezi Turínem a Neapolí.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

FC Turín – SSC Neapol

0:4

koniec (0:2)

Späť na online

Góly: 9. Osimhen (Zieliński), 35. Kvaratskhelia (pen.), 51. Osimhen (Olivera), 68. Ndombèlé (Kvaratskhelia)

Karty:   20. Gravillon (TUI) – 70. Ndombèlé (NEA)

Držení míče: 47 % : 53 %.
Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 9:5. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 14:14.

FC Turín: V. Milinković-Savić – Gravillon (54. Djidji), Schuurs, R. Rodríguez (C) – Singo (75. Aina), Linetty (54. Ilić), Ricci, Vojvoda (54. Buongiorno) – Vlašić (85. Seck), Radonjić – Sanabria.
Náhradníci: Fiorenza, Gemello – Adopo, Bayeye, Gineitis, N'Guessan, Pellegri.

Tréner: Ivan Jurić

SSC Neapol: Meret – Di Lorenzo (C), Rrahmani (72. Østigård), Kim Min-jae, Olivera – Anguissa, Lobotka (85. Gaetano), Zieliński (65. Ndombèlé) – Lozano (65. Elmas), Osimhen (72. Simeone), Kvaratskhelia.
Náhradníci: Gollini, Idasiak – Bereszyński, Jesus, Politano, Rui, Zedadka, Zerbin.

Tréner: Luciano Spalletti

Rozhodca: Marchetti – Bresmes, Lo Cicero