Menu

Hokej

NHL

Washington Capitals – Chicago Blackhawks

6:1

koniec (2:0, 2:0, 2:1)

24.03.2023, 00:00 • Capital One Arena, Washington • Milan Huppert cz

Tipsport: 1.58 4.55 4.83

Statistika
Střely na bránu: 28 – 29 | Přesilová hra: 2/4 – 0/5 | Trestné minuty: 10 – 8

Kdo se postavil do brankoviště?
Darcy Kuemper (WSH) – 28 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,6 %, odchytal 60:00
Anton Chudobin (CHI) – 22 zákroků, 6 OG, úspěšnost 78,6 %, odchytal 60:00

Česká a slovenská stopa
Martin Fehérváry (WSH) – 0+0, +1 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 19:11

Tři hvězdy utkání
1. John Carlson (WSH) – 1+1
2. Nicklas Bäckström (WSH) – 1+1
3. Dylan Strome (WSH) – 0+2 (02:44:04)

Utkání přihlíželo 18 573 diváků.
Washington potvrdil roli velkého favorita, na domácím ledě rozstřílel Chicago vysoko 6:1.

Domácí mužstvo své góly rozložilo po dvou rovnoměrně do každé třetiny. Hokejisté Caps nebyli střelecky aktivnějším týmem, ovšem těžili z efektivity, kterou měl soupeř naopak mizernou. V závěrečné dvacetiminutovce se do střeleckých statistik zapsali ještě v přesilovce John Carlson a domácí kapitán Alexandr Ovečkin, Kuemperovi nedopřál čisté konto Nikita Zajcev.

Svěřenci kouče Lavioletteho udržují šance na postup do vyřazovací fáze, z desátého místa Východní konference vzhlíží na osmý Pittsburgh se čtyřbodovým mankem. Chicago zůstává na Západě předposlední před San Jose.

Konec zápasu.

59:52

Connor Murphy kontroluje kus černé gumy za vlastní svatyní a už jenom čeká na závěrečnou sirénu, ani nezkouší podniknout jeden závěrečný útok.

59:19

S těžkou nahrávkou mezi dva soky Nicklas Bäckström neuspěl, Dylan Strome na puk čekal marně. Nataženou hokejkou dobře myšlený pas zastavil Seth Jones.

58:45

Rasmus Sandin nikam zbytečně nespěchal. V momentě střídání spoluhráčů odjel za vlastní bránu, kde puk přenechal van Riemsdykovi a sám si odjel odpočinout.

58:14

Ihned po buly nahazoval Nick Jensen. Anton Chudobin další nebezpečí řešit nemusel, situaci za něj vyřešil zdárně blokující Taylor Raddysh.

57:46

Nahození Connora Murphyho po levém mantinelu se nesetkalo s úspěchem, protihráč Nick Jensen ztečoval hrací předmět mezi střídačky.

57:25

Spoluhráčům vypomohl do defenzivy Dylan Strome. Zachytil pohyb Jujhara Khairy, jemuž ukázkovým způsobem touš vypíchl.

56:59

Na zteč se vydal Jason Dickinson. Jednoho protihráče se zbavil, ovšem pozičně dobře postavený Rasmus Sandin již byl nad jeho síly.

56:27

Conor Sheary nastartoval po levém mantinelu. Vyzkoušel oblouček do pravého kruhu, kde Craigu Smithovi vůbec nevyšlo zpracování.

55:30

Hodně střelecky aktivní je dnes John Carlson. Ani teď se nedočkal svého druhého zásahu, poměrně vysoko totiž přestřelil.

54:56

54:56 Alexandr OVEČKIN - 6:1

54:56

Washington právě vstřelil branku!
Do střeleckých statistik se zapisuje i ALEXANDR OVEČKIN! Domácí kapitán sebral puk u obranné modré čáry, aby následně nabral rychlost a bez problémů projel rozestoupenými obrannými řadami konkurenta, ve finále si bekhendovým blafákem položil Chudobina a zakončil podél jeho pravého betonu. Bez asistence.

54:30

S přesilou si Jujhar Khaira poradil velmi dobře, když od mantinelu dokázal nahrát na střed Jasonu Dickinsonovi, ten však promáchl naprázdno.

53:55

Jarred Tinordi nahrál po modré čáře Connorovi Murphymu, jenž vyprodukoval forhendové zakončení na zadní tyč, Kuemper úřadoval pravým betonem.

53:24

Chybnou rozehrávku soupeře chtěl potrestat Wyatt Kaiser. Po rychlém zpracování střílel z mezikruží příklepem o pár čísel nad břevno.

52:51

Po pravém mantinelu nabral vysokou rychlost Tyler Johnson. S pukem na holi vyzkoušel pas na zadní tyč, Rasmus Sandin nepustil touš k Joeymu Andersonovi.

52:15

Chicago přestálo oslabení bez úhony. Každopádně na jejich dnešní porážce to nic nezmění, stáhnout čtyřgólové manko je vzhledem k jejich rozpoložení a výkonu nereálné.

51:47

Connor Murphy úspěšně vyhodil po levém mantinelu a soupeři rychlý nájezd zpět do útočného pásma nevyšel, výsledkem bylo postavení mimo hru.

51:12

Tvrdou dělovku vyslal kousek za kruhy John Carlson. Anton Chudobin měl velké štěstí, že hrací předmět proletěl nad břevnem.

50:10

Přesilovka pro Washington. Muži v pruhovaném zpozorovali nepovedené střídání Blackhawks, kterých se zapojilo do hry šest. Za katr putuje Taylor Raddysh.

50:01

Postavení mimo hru domácího týmu. Nic Dowd špatně vykomunikoval situaci s Alexejem Protasem, hráči si celou situaci vyříkávají ještě cestou ke střídačce.

49:58

Ofenzivní složku mužstva podpořil Seth Jones. Po přejetí útočné modré čáry vypálil tvrdou dělovku, tu Darcy Kuemper vyhlavičkoval.

49:27

John Carlson prozatím na druhý gólĺ nezaútočil, neboť nahrával do levého kruhu T. J. Oshiemu a ten vypálil příliš vysoko.

48:42

Ruský forvard Alexandr Ovečkin strávil na trestné lavici kompletní dvě minuty. Po návratu do hry zamířil na střídačku a na led pustil Dylana Stromea.

48:06

Caleb Jones zrušil nápřah a do levého kruhu nahrál Lukasi Reichelovi, jehož pokus po ledě Nick Jensen zblokoval pravou bruslí.

47:38

V mezikruží si počkal na kotouč Boris Katchouk. Dočkal se jej, načež vyprodukoval svižný projektil ze zápěstí, Darcy Kuemper podržel kus černé gumy ve výstroji.

47:01

Od modré čáry nahazoval Seth Jones. Darcy Kuemper zakročil pravým betonem, Tom Wilson zabránil v gólové dorážce Tayloru Raddyshovi.

46:38

Dnes už potřetí odjel na lavici hanby domácí kapitán Alexandr Ovečkin, podruhé vlastní vinou. V útočné třetině si pomohl k puku krosčekem proti Murphymu.

46:22

Postavení mimo hru Washingtonu. Jevgenij Kuzněcov si všiml rozjetého T. J. Oshieho pozdě, americký útočník přebíral dlouhý pas až za útočnou modrou čárou.

45:58

John Carlson si rozmyslel rychlou rozehrávku a zacouval do obranné třetiny, odkud přes Kurasheva procpal touš k Ovečkinovi.

45:23

Zpoza pravého kruhu vyprodukoval zajímavý projektil ze zápěstí Philipp Kurashev, brankáře Kuempera zachránila od inkasované branky boční síť.

44:59

Tom Wilson v situaci dvou proti dvěma nahrál k levému mantinelu Craigu Smithovi, rána bez přípravy rozvlnila jenom boční síť.

44:16

Joey Anderson byl ten, koho nahrávkou hledal před bránou Taylor Raddysh, hostující forvard z bezprostřední blízkosti trefil Kuempera do výstroje.

43:08

43:08 Nikita ZAJCEV - 5:1

43:08

Chicago právě vstřelilo branku!
Výhra s čistým kontem to nebude! Johnson vyhrál buly, načež Dickinson bruslí přikopl puk k NIKITU ZAJCEVOVI a proti svižné střele ruského zadáka Kuemper nestačil včas srazit betony k sobě. Asistence: Jason Dickinson a Tyler Johnson.

43:04

Zakázané uvolnění způsobil příliš prudkou přihrávkou Alexandr Alexejev. Tom Wilson ještě zabojoval, ovšem velkou ztrátu na Murphyho nesmazal.

42:49

Po levém mantinelu nahazoval Jarred Tinordi, přičemž jeho spoluhráč Joey Anderson neměl v rychlostním souboji se Sonnym Milanem žádnou šanci.

42:15

Do předbrankového prostoru obdržel přihrávku Lukas Reichel. Němec se procpal až k zakončení, leč na Kuempera recept nenašel.

41:04

41:04 John CARLSON - 5:0

41:04

Washington právě vstřelil branku!
Dominance mužstva z hlavního města USA pokračuje. Bäckström nahrál na modrou JOHNU CARLSONOVI, který zdánlivě ledabylé nahození dokonale schoval za Stromea s Murphym, Chudobin puk směřující k levé tyči nedokázal zastavit před brankovou čárou. Asistence: Nicklas Bäckström a Dylan Strome.

40:46

Poměrně dlouho hledal prostor pro zakončení v levém kruhu T. J. Oshie. Nenašel, nahrávku do levého kruhu posléze vládl lehce vychýlit Connor Murphy.

40:03

Závěrečná dvacetiminutovka odstartovala vyloučením Jasona Dickinsona, jenž při buly nedovoleně v pádu přikryl puk rukou, vyfasoval dvě minuty za zdržování hry.

40:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně v 1:58.
Střely na bránu po 2. třetině: 23 – 19.
Hokejisté Capitals v prostřední dvacetiminutovce přidali další dvě trefy a míří za důležitým ziskem dvou bodů v boji o play-off. Na rozdíl tří branek upravil střelou z levého kruhu na zadní tyč Nic Dowd, na nějž o sedm minut později navázal úspěchem z předbrankového prostoru Nicklas Bäckström. Domácí jsou na ledě lepším týmem a jejich náskok je zasloužený, Chicago jenom potvrzuje, že letošní sezóna zkrátka a dobře není povedená.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:58

Caleb Jones moc dobře věděl, že už musí střílet. Vypálil tvrdou ránu forhendem bez přípravy, kterou bolestivě schytal Tom Wilson.

39:27

Tak až Caleb Jones byl úspěšný. Nevyšla mu ale následná nahrávka po mantinelu, s vyhozením přes všechny čáry přispěchal Tom Wilson.

38:55

Hosté se nejsou schopni usadit v útočné třetině. Středem ji chtěl vybojovat Jujhar Khaira, ovšem ztroskotal na Sonnym Milanovi.

38:24

Tom Wilson v přečíslení počkal na doplnění Nickem Jensenem, jemuž adresoval nahrávku do pravého kruhu, střelu zápěstím Chudobin vyrazil pravým betonem.

37:59

Na trestnou lavici odjel John Carlson. Pyká za faul z kategorie zbytečných, neboť Hardmana ukázkově podrazil v útočném pásmu.

37:42

Jak již dnes Darcy Kuemper několikrát ukázal, tak ani rozehrávku mu není cizí. Gólman se nenechal rozhodit Dickinsonem a bekhendem posunul puk za sebe Jensenovi.

37:13

Už při hře pět na pět střílel Joey Anderson. Domácí gólman nadále udržuje čisté konto, ne příliš dobře umístěný pokus zastavil lapačkou.

36:31

Tlak Blackhawks pokračoval a z mezikruží vyzkoušel štěstí Andreas Athanasiou, touš směřující do levého horního růžku Darcy Kuemper ukryl do lapačky.

36:12

Zpoza levého kruhu střílel Lukas Reichel. Proti německému útočníkovi vystartoval Nick Jensen a jeho pokus srazil mimo nebezpečí levou bruslí.

35:46

Seth Jones vyprodukoval druhou ránu v krátkém časovém sledu, jež nejspíše směřovala mezi tři tyče, do ochranné sítě ji ovšem obětavě zblokoval Nic Dowd.

35:30

Od modré čáry vypálil Seth Jones. Darcy Kuemper měl zakrytý výhled, naštěstí pro něj puk prosvištěl vedle levé části brankové konstrukce.

34:57

Domácí jdou do čtyř. Důvodem je špatné střídání, kdy poměrně dlouho bylo na ledě šest hokejistů v červeném, což pozornosti rozhodčích neuniklo. Týmový trest míří odpykat kapitán Alexandr Ovečkin.

34:48

Mezi střelce střetnutí se chtěl přidat Alexandr Ovečkin. Z otočky vyprodukoval z levého kruhu pořádnou dělovku, kterou Anton Chudobin v poslední chvíli vytlačil nad břevno.

34:26

Německý talent Lukas Reichel se zpoza brány vytočil před ni, odkud vyzkoušel forhendové zakončení, to pravou nohou zblokoval Craig Smith.

33:54

Spoluhráčům vypomohl s rozehrávkou Darcy Kuemper. Za vlastní bránou zastavil prudké nahození Setha Jonese a nechal hrát Alexejeva.

33:17

V defenzivě se zapomněl Boris Katchouk, což nakonec přišlo vhod, protože po ztrátě Murphyho čistě zastavil rozjetého Milana.

32:50

Taylor Raddysh vyrazil do ofenzivy, jenže se mu nedostalo potřebné podpory, sám proti třem neměl hostující forvard šanci na úspěch.

32:23

Po pravém mantinelu dojel Nicklas Bäckström až do kruhu, kde vymýšlel zadovku na Dylana Stromea, tu bez problémů zastavil Philipp Kurashev.

31:55

U mantinelu si výborně počínal Trevor van Riemsdyk, když se nejlépe zorientoval ve spleti hokejek, pod tlakem nevymýšlel zbytečnosti a odjel do bezpečí za vlastní bránu.

31:14

Snížení bylo blízko. Do levého kruhu dojel Andreas Athanasiou a vystřelil zápěstím na zadní tyč, Darcyho Kuempera zachránilo břevno.

30:49

Jako další se pokusil navýšit náskok John Carlson. Dostal nabito do pravého kruhu, tvrdá rána z první rozvlnila pouze boční síť.

30:15

Alexandr Ovečkin si rozmyslel zakončení a vylepšil palebnou pozici pro Rasmuse Sandina, ten napálil obětavě zakleknuvšího Murphyho.

29:53

Směrem dozadu zahrál Caleb Jones na jedničku. Moc dobře věděl o blížícím se Sonnym Milanovi, po mantinelu uvolnil Setha Jonese.

29:22

Zrušit Darcymu Kuempeovi čisté konto se pokusil Taylor Raddysh. Neuspěl, když střelou z ostrého úhlu trefil jenom jeho pravé rameno.

28:12

28:12 Nicklas BÄCKSTRÖM - 4:0

28:12

Washington právě vstřelil branku!
Svěřenci kouče Lavioletteho odskakují disponují již čtyřgólovým vedením. Strome nahrál od levé tyče soupeřovy svatyně k levé Oshiemu. Přihrávku zastavil Murphy, ovšem příhodně před bránu pro NICKLASE BÄCKSTRÖMA, švédský forvard bez větších problémů rozvlnil síť. Asistence: Dylan Strome a John Carlson.

27:36

Situaci dvou proti jednomu hosté nesehráli vůbec dobře. Lukas Reichel přihrál příliš blízko brankáři, Darcy Kuemper sebral puk do lapačky před Jasonem Dickinsonem.

27:04

Síly na ledě se vyrovnávají. Před bránou konkurenta byl příliš agresivní Jujhar Khaira, jenž nedovoleným bráněním poslal k ledu Dowda.

26:51

Přečíslení Washingtonu tří proti dvěma úspěchem neskončilo. Dylan Strome nahrával na střed, před Nicem Dowdem úřadoval Seth Jones.

26:13

Střílený pas vyslal z levého kruhu Boris Katchouk, Nick Jensen nasměroval kus černé gumy mimo dosah Taylora Raddyshe.

25:42

Chicago má příležitost snížit v přesilové hře. Ve střední třetině si nedovoleným prostředky pomohl Jevgenij Kuzněcov, rozjetého Robinsona zastavil jenom za cenu hákování.

25:29

Ránou příklepem se prezentoval Alexandr Alexejev. Anton Chudobin v poslední chvíli přilepil levý beton k tyči, právě jím zabránil čtvrtému inkasovanému gólu.

24:42

Calebu Jonesovi nahození od modré čáry hrubě nevyšlo. Do protiútoku mohl startovat Jevgenij Kuzněcov, avšak už neměl potřebné síly, takže jen vyhodil a odjel střídat.

24:09

Ofenzivní složku mužstva podpořil Nikita Zajcev. Kličkou na Sonnyho Milana nevyzrál, tak soupeři od cesty uštědřil alespoň ostrý hit.

23:36

V permanenci musel být rovněž Darcy Kuemper. Se zákrokem neměl moc práce, protože na ne příliš dobře umístěný pokus Dickinsona viděl, puk ukryl do lapačky.

23:11

A další úspěšný zákrok pro zkušeného ruského gólmana. Zleva na něj najížděl Craig Smith, který neuspěl forhendovou střelou mezi betony.

22:54

Na druhé straně zahrozil Dylan Strome. Obdržel přihrávku do pravého kruhu, projektil vyslaný z voleje schoval Anton Chudobin ve výstroji.

22:23

Buddy Robinson na sebe navázal osobního strážce, aby posléze přihrál mezi kruhy MacKenziemu Entwistleovi, jenž z první přestřelil.

21:27

21:27 Nic DOWD - 3:0

21:27

Washington právě vstřelil branku!
Zaúřadovala čtvrtá útočná lajna Caps, důležité dva body jsou zase o kousek blíž. NIC DOWD nejprve rozjel po levém mantinelu Protase, aby následně sjel za něj do kruhu, kam dostal zadovku a zakončení z prvního doteku usměrnil na zadní tyč, Chudobin na puk lapačkou nedosáhl. Asistence: Alexej Protas.

21:15

Connor Murphy přihrával za bránu, kde tušil Jujhara Khairu, jenže ten ztratil stabilitu, takže kotouč zadarmo získal Rasmus Sandin.

20:32

První střelecký pokus mezi tři tyče obstaral v rámci druhé části Tyler Johnson, z velkého úhlu na Kuempera nevyzrál.

20:10

Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Úvodní buly ovládl Jason Dickinson, Seth Jones přihrával mimo dosah Philippa Kurasheva.

20:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně v 1:03.
První třetina zápasu mezi Washingtonem a Chicagem přinesla dva góly, přičemž o oba se postaral domácí favorit. Hokejisté Capitals si schovali obě trefy do 11. minuty, kdy nejprve skóroval po velké chybě gólmana Conor Sheary, o osmnáct vteřin později posunul stav do aktuální podoby Anthony Mantha nechytatelnou ránou z mezikruží do pravého víka.
Střely na bránu po 1. třetině: 8 – 11.

20:00

První třetina skončila.

19:50

Poslední útok první části zastavil zatím hodně viditelný Connor Murphy, který vyzrál na kličkujícího Alexandra Alexejeva.

19:13

Brejk Capitals zastavil svým hvizdem čárový rozhodčí, ofsajd správně odpískal po nedorozumění mezi Dylanem Stromem a Sonnym Milanem.

18:47

V předbrankovém prostoru číhal Andreas Athanasiou. Dočkal se stříleného pasu od Connora Murphyho, touš ale nasměroval jenom těsně vedle levé části brankové konstrukce.

18:20

Hosté pokračují v plném počtu. Mike Hardman zkusil počkat za defenzivní linií konkurenta, výborně se k němu však stáhl Nick Jensen.

17:53

Pokus o rychlou akci nevyšel. Nicklas Bäckström ostrý pas na svou osobu nezpracoval, přes všechny čáry vzápětí vyhazoval Caleb Jones.

17:17

Krásná rychlá kombinace nevyšla. T. J. Oshie ještě sklepával na Jevgenije Kuzněcova, jenž z bezprostřední blízkosti střílel do betonu Chudobina, Alexandr Ovečkin následně houf těl před sebou nepropálil.

16:41

Jevgenij Kuzněcov viděl mezi kruhy osamoceného T. J. Oshieho, ale nahrávka nebyla úplně ideální, americkému útočníkovi puk prošel mezi bruslemi.

16:15

Početní převahu si vyzkouší rovněž domácí celek. Při forčekinku fauloval Mike Hardman, když zvedl hokejku až do Wilsonova obličeje.

15:38

Útok domácího celku neměl dlouhého trvání. Právě Dylan Strome chtěl pro Washington získat útočnou třetinu, nicméně neuspěl jeden na jednoho proti Tayloru Raddyshovi.

15:16

Trevor van Riemsdyk pod hrozícím tlakem zacouval do obranné třetiny, odkud měl výrazně lepší pozici pro rozehrávku, křižným pasem si vybral osamocenému Stromea.

14:54

S koncem Ovečkinova trestu vypálil od modré čáry Seth Jones. Darcy Kuemper měl otevřený výhled, kus černé gumy skryl v lapačce.

14:24

Jujhar Khaira naznačil střelu, aby nakonec ještě volil přihrávku mezi kruhy, kde ovšem Andreasa Athanasioua zradilo zpracování.

13:50

Po téměř minutě se domácí dokázali osvobodit. Nick Jensen zachytil oblouček Raddyshe a úspěšně vyhodil středem.

13:26

Kombinace Blackhawks trvala poměrně dlouho. Nakonec po přihrávce napříč kruhy pálil z pravého Jason Dickinson, trefil jenom brankový oblouk.

12:52

První přesilovou hru si zahrají hokejisté Chicaga. Zbytečného faulu se ve střední třetině dopustil kapitán Caps Alexandr Ovečkin, když narazil do Tinordiho, ten přitom nebyl v držení puku a ani k němu neměl blízko.

12:07

Rána z první od modré čáry Rasmusi Sandinovi vůbec nevyšla, zakleknuvší Seth Jones neměl s jejím zblokováním moc práce.

11:18

S rychlou odpovědí chtě přispěchat Boris Katchouk. Svižnou jízdou projel po levém mantinelu až do útočné třetiny, ke střele soka nepustil Nick Jensen.

10:33

10:33 Anthony MANTHA - 2:0

10:33

Washington právě vstřelil branku!
Druhý gól v rozmezí dvaceti sekund a Caps rázem disponují dvoubrankovým náskokem! Ovečkinovu ránu z mezikruží ihned po buly ještě zvládl zastavit Anderson, avšak puk přisunul pouze k ANTHONYMU MANTHOVI, proti jehož prudké ráně do pravého víka byl brankář bezmocný. Asistence: Alexandr Ovečkin a Jevgenij Kuzněcov.

10:15

10:15 Conor SHEARY - 1:0

10:15

Washington právě vstřelil branku!
Podobné kiksy se v nejlepší soutěži světa příliš často nevidí, prakticky zadarmo získávají vedení na svou stranu domácí! Gólman Chudobin se rozhodl vypomoci spoluhráčům s rozehrávkou, takže vyjel na levou stranu, ale váhal příliš dlouho, až si nakonec dal puk daleko od vyrážečky, navíc jej posunul přímo do jízdy CONOROVI SHEARYMU a ten nabídnutou příležitostí nepohrdl, prázdnou bránu trefil s ledovým klidem. Bez asistence.

09:43

Ztrojený Alexandr Ovečkin neměl moc šancí na úspěch. Na poslední chvíli ještě zkusil nahrát Nicu Dowdovi, leč zasáhl pouze brusli Kurasheva.

09:06

Zpracování zdánlivě lehké nahrávky T. J. Oshiemu vůbec nevyšlo. Této skutečnosti využil Jujhar Khaira, ten před konkurenta natlačil tělo.

08:35

Spoluhráčům umožnil vystřídat Nicklas Bäckström. S pukem odjel až za červenou čáru, dle očekávání následoval oblouček po pravém mantinelu za svatyni Blackhawks.

08:11

Nahozením od modré čáry se prezentoval Connor Murphy. Výborně proti soupeři vystoupil Sonny Milano a hokejkou puk ztečoval do ochranné sítě.

07:40

Kde se vzal, tu se vzal na pozici centra John Carlson. Jako vítr proletěl mezi obránci, ale poslední dílek do skládačky nepřidal, forhendovou střelou po ledě narazil na Chudobinův levý beton.

07:14

Počínající zmatky před vlastní bránou bleskově zažehnal Darcy Kuemper, který si ve změti hokejek našel volný kotouč a přikryl ho lapačkou.

06:51

Rychlý protiútok podnikl Boris Katchouk, jenže se dostal do obležení tří protihráčů, střelu ze zápěstí vyslal spíše z nouze jen do bruslí Alexejeva.

06:30

Vysokou rychlost nabral po levé straně Dylan Strome. Ve finále individuální akce zkusil zakončení z úhlu, bránu však minul.

05:58

Jestřábi zatím brání velmi dobře. Znovu to byl Connor Murphy, jenž soupeře nepustil do šance, když dokonale zakřižoval T. J. Oshieho.

05:28

Od levého mantinelu Sonny Milano nahrával před bránu, kde číhal Nic Dowd, Connor Murphy na protihráče touš nepustil.

04:52

Marně Rasmus Sandin chtěl udržet pro Washington útočné pásmo, poskakující hrací předmět zpracoval až těsně za modrou čárou.

04:03

Domácí kapitán Alexandr Ovečkin na sebe natáhl dva hráče, aby následně nahrál za sebe Johnu Carlsonovi, pokus zpoza levého kruhu obětavě zblokoval Lukas Reichel.

03:33

Nick Jensen vyhodil takovým způsobem, aby nemohla být řeč o zakázaném uvolnění, jeho ostrý nástřel zvládl tečovat Craig Smith.

03:19

Do přehuštěného prostoru nahazoval Lukas Reichel. Darcy Kuemper si našel místečko, odkud viděl na kotouč a kus černé gumy schoval ve výstroji.

02:55

Slibně vypadající útok domácího mužstva zastavil svým hvizdem čárový rozhodčí, Conor Sheary vystavil do ofsajdu Nicklase Bäckströma.

02:20

Pod tlakem T. J. Oshie nevymýšlel žádné složitosti a nahrál za vlastní bránu Trevoru van Riemsdykovi, ten počkal na vystřídání svých čtyř spoluhráčů.

01:39

Dobrou práci odvedl směrem dozadu Connor Murphy. Nejprve obral po levém mantinelu sprintujícího Oshieho, načež kolem Kuzněcova dostal hru do střední třetiny.

01:09

Z ostrého úhlu zkoušel štěstí Alexandr Ovečkin. Zkušený Anton Chudobin se zaskočit nenechal, střelu krajana vyrazil mimo bezprostřední nebezpečí.

00:34

Nejprve Caps způsobili postavení mimo hru, následně zakázané uvolnění. Dylan Strome marně natahoval hokejku za dlouhým pasem Sonnyho Milana.

00:10

Utkání mezi Washingtonem a Chicagem odstartovalo! Favorit je jasný. Jsou jím domácí, jejichž neúspěch by byl velkou komplikací v boji o play-off.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Washington Capitals: Kuemper (C. Lindgren) – Fehérváry, Carlson (A), Jensen, Sandin, T. van Riemsdyk, Alexejev – Wilson, D. Strome, Ovečkin (C) – Oshie, Bäckström (A), Milano – Cr. Smith, Kuzněcov, Mantha – Sheary, Dowd, Protas.
Trenér: Peter Laviolette

Chicago Blackhawks: Chudobin (Stalock) – S. Jones (A), C. Jones, Murphy (A), Tinordi, Zajcev, Kaiser – Athanasiou, Kurashev, L. Reichel – T. Raddysh, Dickinson, T. Johnson (A) – Joe. Anderson, Khaira, Katchouk – B. Robinson, Entwistle, Hardman.
Trenér: Luke Richardson

Rozhodčí: Furlatt, Sandlak – Murray, Kovachik.
Chicago Blackhawks

Přestavbou procházející tým je podle očekávání už poměrně dlouho bez reálných šancí na proniknutí do play-off. Jestřábi okupují na Západě předposlední patnáctou pozici, hůře na tom jsou pouze Žraloci ze San Jose. Svěřenci trenéra Richardsona momentálně drží sérii dvou porážek v řadě, po nezdaru 2:4 v Arizoně padli ještě výraznějším rozdílem 0:5 v Coloradu. Týmové produktivitě vévodí třiatřicetibodový Taylor Raddysh.
Washington Capitals

Mužstvo z hlavního města USA potřebuje začít získávat body jako na běžícím páse, protože konec základní části se blíží a z desátého místa Východní konference zaostává za osmým Pittsburghem šestibodovým rozdílem. Washington ale aktuálně nemá vůbec dobrou formu, když prohrál už třikrát v řadě, naposledy doma nezvládl divokou přestřelku a výsledkem 6:7 po prodloužení nestačil na nejhorší tým celé soutěže, tím je Columbus. Nejproduktivnějším hráčem celku je kapitán Alexandr Ovečkin s 69 body.
Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Washingtonem a Chicagem.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 00:00.

Washington Capitals – Chicago Blackhawks

6:1

koniec (2:0, 2:0, 2:1)

Späť na online

Góly a asistencie: 11. Sheary, 11. Mantha (Ovečkin, Kuzněcov), 22. Dowd (Protas), 29. Bäckström (D. Strome, Carlson), 42. Carlson (Bäckström, D. Strome), 55. Ovečkin – 44. Zajcev (Dickinson, T. Johnson)

Washington Capitals: Kuemper (C. Lindgren) – Fehérváry, Carlson (A), Jensen, Sandin, T. van Riemsdyk, Alexejev – Wilson, D. Strome, Ovečkin (C) – Oshie, Bäckström (A), Milano – Cr. Smith, Kuzněcov, Mantha – Sheary, Dowd, Protas.
Tréner: Peter Laviolette

Chicago Blackhawks: Chudobin (Stalock) – S. Jones (A), C. Jones, Murphy (A), Tinordi, Zajcev, Kaiser – Athanasiou, Kurashev, L. Reichel – T. Raddysh, Dickinson, T. Johnson (A) – Joe. Anderson, Khaira, Katchouk – B. Robinson, Entwistle, Hardman.
Tréner: Luke Richardson

Rozhodca: Furlatt, Sandlak – Murray, Kovachik

Diváci: 18 573

Priebeh zápasu
1. tretina
10:15 WSH 1:0 Sheary
10:33 WSH 2:0 Mantha (Ovečkin, Kuzněcov)
12:52 WSH 2 Ovečkin, nedovolené bránenie
16:15 CHI 2 Hardman, nebezpečná hra vysokou hokejkou
Po 1. tretine
2. tretina
21:27 WSH 3:0 Dowd (Protas)
25:42 WSH 2 Kuzněcov, hákovanie
27:04 CHI 2 Khaira, nedovolené bránenie
28:12 WSH 4:0 Bäckström (D. Strome, Carlson)
34:57 WSH 2 HL príliš veľa hráčov na ľade, odpyká Ovečkin
37:59 WSH 2 Carlson, podrazenie
Po 2.tretine
3. tretina
40:03 CHI 2 Dickinson, zdržiavanie hry / úprava výstroja
41:04 WSH 5:0 Carlson (Bäckström, D. Strome)
43:08 CHI 5:1 Zajcev (Dickinson, T. Johnson)
46:38 WSH 2 Ovečkin, krosček
50:10 CHI 2 HL príliš veľa hráčov na ľade, odpyká T. Raddysh
54:56 WSH 6:1 Ovečkin
Koniec