Menu

Hokej

NHL

Ottawa Senators – Philadelphia Flyers

5:4

koniec po predl. (1:0, 2:1, 1:3 - 1:0)

31.03.2023, 01:00 • Canadian Tire Centre, Ottawa • Martin Augustin (@ogy_16) cz

Tipsport: 1.94 4.11 3.32

Kdo se postavil do brankoviště?
Cam Talbot (OTT) – 7 zákroků, 4 OG, úspěšnost 63,6 %, odchytal 60:40
Felix Sandström (PHI) – 41 zákroků, 5 OG, úspěšnost 89,1 %, odchytal 61:36

Česká a slovenská stopa
Do utkání nezasáhl žádný český ani slovenský hráč

Tři hvězdy utkání
1. Tim Stützle (OTT) 1+1
2. Claude Giroux (OTT) 1+0
3. Anthony DeAngelo (PHI) 1+1 (04:04:16)
Statistika
Střely na bránu: 46 – 11 | Přesilová hra: 1/3 – 2/2 | Trestné minuty: 41 – 33
Máme za sebou hodně zajímavé a dramatické utkání. Ottawa v něm byla výrazně lepší, soupeře přestřílela v poměru 46:11 a v průběhu třetí třetiny vedla už 4:1. Přesto však duel muselo rozhodnout až prodloužení. Letci totiž dokázali skórovat z každé příležitosti a v čase 57:21 srovnal Owen Tippett na 4:4. V prodloužení pak mohl dokonce dokonat obrat Ristolainen. V té chvíli se však štěstí přiklonilo na stranu lepšího týmu, když rána finského obránce skončila na tyčce. Hra se pak přelila na druhou stranu, brankář Sandström chyboval při rozehrávce a za to ho potrestal střelou do prázdné klece Alex DeBrincat. Kanadský celek tak získává důležité dva body, které ho ještě drží v reálné hře o play-off.

Konec zápasu.

61:36

61:36 Alex DEBRINCAT - 5:4

61:36

Ottawa právě vstřelila branku!
Tak spravedlnost nakonec přeci jen existuje! V prodloužení se na Senátory usmálo štěstí. Po přežité šanci Ristolainena domácí otočili hru na druhou stranu. Giroux nahodil puk za branku, kam si pro něj vyjel Sandström. Dnes jinak velmi dobře chytající gólman Flyers však rozehrál jen na hůl ALEXE DEBRINCATA, který to už měl snadné a poděkoval brankáři soupeře střelou do odkryté klece. Bez asistence.

61:24

Mohlo být vymalováno! Frost sebral puk protihráči a v přečíslení 2 na 1 našel Rasmuse Ristolainena. Ten orazítkoval tyčku domácí svatyně!

60:32

Batherson připravil šanci pro Jakea Sandersona, který z levé strany přestřeluje.

60:01

Začalo prodloužení.
Hosté dokázali ve třetí třetině smazat třígólové manko a stačilo jim k tomu jen šest střel na branku. Ottawští si musejí drbat hlavy, jak mohli tento duel nevyhrát v normální hrací době.

60:00

Třetí třetina skončila.

59:25

Drake Batherson spěchal dopředu na pravé straně. Před brankou se snažil najít Bradyho Tkachuka. Přihrávku tečoval obránce, čímž zahnal domácího kapitána do ostrého úhlu, ze kterého už Tkachuk nepřekonal dobře postaveného Sandströma.

59:01

Ohlášena poslední minuta třetí třetiny. Nakonec to vypadá na prodloužení.

58:39

Morgan Frost donutil Talbota přikrýt puk a podržet ho. Hosté tak získali buly v útočném pásmu.

58:07

Po vhazování pálil z jedničky Arťom Zub. Sandström vyráží jeho dělovku!

57:21

57:21 Owen TIPPETT - 4:4

57:21

Philadelphia právě vstřelila branku!
Hosté nějakým způsobem dokázali srovnat utkání, v němž prohrávali už 1:4 a většinu času jsou jasně horší! Tippett bojoval za brankou a puk se nakonec dostal na levý kruh k Travisovi Sanheimovi. Ten posunul právě na OWENA TIPPETTA, jenž se mezitím stačil přemístit do předbrankového prostoru a už to měl jednoduché. Před sebou měl odkrytou klec – 4:4. Asistence: Travis Sanheim a Kieffer Bellows.

56:36

Morgan Frost si srovnal puk na střelu z levého kruhu, ale do rány mu klekl obránce Kleven.

55:40

Čas utíká. Hosté by už pomalu měli začít myslet hlavně na útok. Tato činnost se jim dnes ale moc nedaří. Když tedy pomineme úspěšnost střelby. ta je naopak velmi vysoká.

54:06

Poprvé od gólu na 4:3 se znovu připomněli hosté. Joel Farabee se dobře uvolnil na levém kruhu a po stahovačce střílel na Talbota. Ten desátý střelecký pokus Philadelphie v celém utkání pokryl a lehce si vylepšil nízkou procentuální úspěšnost. Poslední reklamní přestávka.

53:20

Střely na branku – 40:9

51:54

Neskutečné! Drake Batherson a Alex DeBrincat jeli ve dvou sami na branku hostí. Batherson se rozhodl zakončovat sám, ovšem ránu mezi betony pokryl Sandström. Ten odolává obrovskému náporu Senátorů a matní Flyers jsou tak stále ve hře o body.

51:10

Claude Giroux najížděl sám na Sandströma. Bekhendem se snažil zakončit do protipohybu gólmana, zároveň však minul levou tyčku!

50:31

Domácí po reklamní pauze bušili do brankáře soupeře. Ránu DeBrincata vyrazil Sandström, Brännström od modré čáry minul a Zubovu bombu, který na pravém kruhu napřáhl až ke stropu arény, pokryl gólman Flyers!

50:17

Střelu Drakea Bathersona schoval ve výstroji Sandström. Reklamní přestávka.

49:54

49:54 Noah CATES - 4:3

49:54

Philadelphia právě vstřelila branku!
A z jednoznačně vypadajícího utkání máme rázem drama! Od modré čáry vypálil Rasmus Ristolainen. Letící kotouč se otřel o nohu před brankou clonícího NOAHA CATESE a zapadl za Talbotova záda – 4:3. Asistence: Rasmus Ristolainen a Anthony DeAngelo.

49:43

Dvě minuty za nedovolené bránění vyfasoval Austin Watson. Letci budou hrát přesilovku a dostávají možnost na vstřelení kontaktního zásahu.

49:11

V levého kruhu střílel Anthohy DeAngelo. Jeho rána byla možná i tečována, Talbot ji ale našel ve výstroji.

48:35

Nyní ale vyrazili dopředu. Batherson táhl akci na levém křídle. Následně hledal před branku najíždějícího Pinta, který jeho pas neusměrnil mezi tyče.

47:58

Domácí už trochu slevili z forčekinku a více na soupeře vyčkávají. Přeci jen vedou o dva góly a nemusejí se tlačit dopředu za každou cenu.

47:05

Hostující hráč se spokojil s nahozením puku za branku soupeře a Letci mění svou sestavu.

46:10

Kotouč nyní skončil v ochranné síti za brankou hostí. Reklamní přestávka.

45:49

Felix Sandström drží naděje hostí! Ránu Bradyho Tkachuka z levého kruhu zneškodnil efektním semaforem.

45:22

45:22 Cameron YORK - 4:2

45:22

Philadelphia právě vstřelila branku!
Teprve sedmá střela hostí na branku Ottawy znamená druhý gól za zády Cama Talbota! Morgan Frost si vybruslil s pukem z rohu až na osu a předal ho doprava CAMERONOVI YORKOVI, který se z kruhu pro vhazování trefil nad lapačku. Asistence: Morgan Frost a Ivan Provorov.

44:59

Dylan Gambrell se snažil natlačit před branku přes bránícího Provorova. Po kontaktu s ním ale narazil hlavou do zadního mantinelu. Naštěstí se zdá, že bude v pořádku.

44:37

Asistenci u Girouxova zásahu si připsal také Tyler Kleven. Ten tak bodoval hned ve svém premiérovém duelu v NHL!

43:35

Senators hrají s velkou chutí. Pokud takto budou pokračovat, mohou ještě nějaké góly přidat.

42:28

42:28 Claude GIROUX - 4:1

42:28

Ottawa právě vstřelila branku!
Domácí zvyšují na 4:1! Sice neproměnili několik šancí v krátkém sledu, ale nyní obdržel CLAUDE GIROUX přihrávku od Tima Stützleho za obranu, z levé strany najížděl proti Sandströmovi a situaci vyřešil nechytatelnou ranou do vzdálenějšího horního růžku nad lapačku. Asistence: Tim Stützle a Tyler Kleven.

41:34

Ránu Erika Brännströma z levé strany vyrazil Sandström. Zdá se, že domácí chtějí zůstat aktivní.

40:46

Na puk si sáhl také Cam Talbot, který podržel v rukavici nahozený kotouč.

40:37

Shane Pinto se snažil v pádu dorážet. Puk do hostující branky neprocpal.

40:26

Nahození Jakea Sandersona od modré čáry pokryl Felix Sandström, který měl volný výhled.

40:01

Začala třetí třetina.
Třetí třetina začne přibližně ve 3:08.
Statistika
Střely na bránu: 27 – 5 | Přesilová hra: 1/3 – 1/1 | Trestné minuty: 39 – 33
Ve druhé třetině pokračovala převaha Ottawy, která za 40 minut hry povolila soupeři jen pět ran na branku Cama Talbota. Také se přitvrdilo, viděli jsme ostré zákroky a také několik pěstních soubojů. Co se týče gólů, tak hosté nejprve ve 23. minutě srovnali, když jejich přesilovku využil Anthony DeAngelo. Sens však byli aktivnější a ve 28. minutě dorazil puk po Holdenově ráně, která skončila na tyčce, do branky Tim Stützle. Ve 37. minutě se domácí dočkali také přesilovkového zásahu. Po velkém závaru nadvakrát dorážel Joseph a puk ještě usměrnil do sítě Shane Pinto. Radost ottawských hráčů však utlumilo zranění Dericka Brassarda, který nechal nohu pod lapačkou brankáře Sandströma a při pádu si v lepším případě vymknul kotník.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:01

Běží už poslední minuta druhé třetiny.

38:40

Domácí mohli ještě navýšit skóre! Rána Drakea Bathersona skončila na tyčce.

37:40

Zakázané uvolnění domácích.

36:50

36:50 Nešťastné zranění Brassarda.

36:50

Brassard opustil led v doprovodu spoluhráčů a zamířil rovnou na ošetřovnu. Doufejme, že tam nebude nějaká zlomenina nebo třeba přetrhané vazy.

36:50

36:50 Shane PINTO - 3:1

36:50

Ottawa právě vstřelila branku!
Domácí přesilovku využívají, ale jejich radost okamžitě zkalilo zranění Dericka Brassarda! Ten se snažil dorážet po ráně Claudea Girouxe, ovšem brusle se mu dostala pod lapačku brankáře Sandströma a při následném pádu si útočník Sens ošklivě poranil zřejmě kotník!

Zatímco už ležel v bolestech na ledě, dostal se kotouč k Mathieuovi Josephovi, který měl před sebou jen ležícího gólmana soupeře. První dorážku ještě obětavě zablokoval Sanheim, druhá však už skončila v brankové síťce. Nakonec to bylo ještě s přispěním teče SHANEA PINTA. Asistence: Mathieu Joseph.

36:34

Nápor elitní přesilovkové formace Sens utnul Sandström, který přikryl puk a přerušil hru.

36:17

Brady Tkachuk našel krosem Alexe DeBrincata. Ten měl na levém kruhu problémy se zpracováním a pak už střílel v momentě, kdy byl Sandström připraven!

35:32

Domácí to dobře sehráli. Sanderson dostal přihrávku od DeBrincata na osu. Ještě hledal Bradyho Tkachuka, jehož volej z pravého kruhu těsně minul branku!

35:01

Shane Pinto se hrnul před branku, v čemž mu zabránil faulem Ivan Provorov. Po reklamní pauze přijde na řadu další přesilovka Senátorů.

34:28

Hosté oslabení přestáli a nyní už jsou v plném počtu.

33:19

Po ráně Bradyho Tkachuka z vrcholu levého kruhu přerušil hostující gólman hru.

32:55

Od modré čáry vypálil Jake Sanderson. Sandström vyráží.

32:27

Hosté se ještě před šarvátkou provinili tím, že jich bylo na ledě příliš. Po dvou minutách za hrubost pak vyfasovali Erik Brännström s Kiefferem Bellowsem. V součtu je z toho přesilovka pro Ottawu.

32:27

Utkání ve druhé třetině výrazně přitvrdilo! Nyní se strhla šarvátka u střídačky hostí, do které se zapojili snad všichni hráči, kteří byli v tu chvíli na ledě kromě gólmanů! Reklamní přestávka, po ní uvidíme, zda padly nějaké tresty.

31:48

Po nahrávce Tkachuka střílel Erik Brännström vedle. Tkachukovi poté nevyšel pokus o střelu s hokejkou mezi bruslemi.

30:57

Shane Pinto v dobré pozici míjí hostující branku.

30:13

Tyler Kleven pálil z levé strany do pravého ramena Felixe Sandströma.

29:10

Deslauriers a Watson dostávají pětiminutové tresty za bitku. Stejně je potrestán také Mark Kastelic. Pro Deslaurierse pak za druhou rvačku zápas končí, ale na počtu hráčů na ledě se nic měnit nebude.

29:10

Další bitka! Ve středovém kruhu si to rozdali Austin Watson a Nicolas Deslauriers! Hostující hráč vyhrál a ještě neměl dost! Vzápětí se totiž pustil do dalšího souboje s Markem Kastelicem. No, jsem zvědav, jaké budou tady padat tresty.

28:59

Lehké nahození Cama Yorka od modré čáry skončilo v lapačce domácího brankáře Talbota. Ten přerušil hru.

28:13

Vyloučení v týmu Ottawa Senators:
Alex DeBrincat – 5 min., bitka.

Vyloučení v týmu Philadelphia Flyers:
Joel Farabee – 5 min., bitka.

28:13

Alex DeBrincat trefil Joela Farabeeho a vzápětí se oba hokejisté poprali! Farabee se tak mstil za hit, který schytal v jednom z předchozích střídání. Domácí diváci i hráči jsou nadšeni. Jedná se snad o první bitku v DeBrincatově kariéře. Rozhodně to není hráč, který se má na ledě srážet nebo prát.

27:43

27:43 Tim STÜTZLE - 2:1

27:43

Ottawa právě vstřelila branku!
Domácí si vytvořili velký tlak a jsou odměněni gólem! Střela Nicka Holdena od modré čáry skončila na tyčce. Puk, který se odrazil do brankoviště, si ale našel TIM STÜTZLE, který ho posunul za záda bezmocně ležícího Sandströma – 2:1. Asistence: Brady Tkachuk a Nick Holden.

27:07

Domácí kroužili v útočném pásmu. Brassardova zadovka hledala před branku sjíždějícího Girouxe, kterému puk sjel z hole.

25:47

DeAngelova střela, která znamenala vyrovnání, byla teprve třetím střeleckým pokusem Letců v zápase. A zatím jediným ve druhé třetině.

24:58

Alex DeBrincat byl atakován DeAngelem a z ledu se zvedá jen těžce. Domácí fanoušci bučí, zlobí se, že obránci Flyers tento zákrok prošel.

24:17

Jake Sanderson nahazoval puk na zadní mantinel za hostující brankou a málem sestřelil jednoho z čárových rozhodčích. Tomu puk prolétl těsně vedle hlavy!

22:51

22:51 Anthony DEANGELO - 1:1

22:51

Philadelphia právě vstřelila branku!
Je srovnáno! ANTHONY DEANGELO byl v této přesilovce Letců hodně aktivní. Nakonec se dostal ke střele z vrcholu pravého kruhu a ta zapadla k bližší tyčce Talbotovy branky. Domácímu gólmanovi dobře clonil James van Riemsdyk. Asistence: Cam York a Kevin Hayes.

22:23

Domácí přestáli nápor soupeře a nyní se jim už podařilo vyhodit.

21:32

Shane Pinto je vyloučen za vysokou hůl. První přesilovka pro Flyers.

20:50

Zdá se, že Senátoři budou pokračovat s pěti obránci. Travis Hamonic, který odkulhal z ledu po vstřeleném gólu, se už do hry asi nevrátí.

20:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně v 2:04.
Statistika
Střely na bránu: 17 – 2 | Přesilová hra: 0/1 – 0/0 | Trestné minuty: 0 – 2
První třetina herně patřila Ottawě. První šanci si sice připravili hosté, když van Riemsdyk trefil z nájezdu tyčku, ovšem od té doby si příležitosti vytvářeli už jen Senátoři. Proměnili jednou. V 11. minutě zamířil přesně Austin Watson. Za zmínku pak stojí ještě parádní akce Claudea Girouxe, jenž s pukem žongloval ve vzduchu, ale v koncovce trefil jen masku brankáře Sandströma.

20:00

První třetina skončila.

19:49

Opět Claude Giroux. Jeho dělovku chytá Sandström.

19:13

19:13 Žonglovaná Girouxe. Moc nechybělo a byl z toho krásný gól.

19:13

Nevěřitelná situace, kdy Claude Giroux v útočném pásmu sebral skákavý kotouč a doslova s ním žongloval na čepeli. Takto se dostal až před branku a ze vzduchu puk poslal do masky zaskočeného Sandströma! Pokud by tohle byl gól, jednalo by se možná o akci sezóny!

19:01

Další icing Ottawy. Do konce první třetiny schází minuta.

18:23

Ottawa zahrála na zakázané uvolnění. Vhazuje se před domácí brankou.

18:03

Talbot si zahrál za vlastní brankou a rozehrává další akci domácích.

17:35

V posledních minutách se hra uklidnila a hraje se bez větších šancí.

16:13

Tim Stützle schytal ostrý hit od Owena Tippetta. Vypadá to, že domácí útočník to přestál ve zdraví, ovšem o Tippetta se už začíná zajímat kapitán Sens Brady Tkachuk. Možná předzvěst nějaké bitky?

15:03

Nyní ofsajd Philadelphie. Po něm následuje reklamní přestávka.

14:37

Hosté zatím spíše jen posouvají kotouče ven ze své obranné třetiny. Vázne jim kombinace.

13:40

Zakázané uvolnění hostí.

Střely na branku – 11:2

12:31

Senátoři mají opravdu výrazně více ze hry. Felix Sandström si nemůže stěžovat na nedostatek činnosti.

11:40

Po buly vypálil Nick Holden. Směr letu puku změnil bránící van Riemsdyk, Sandström však ukázal kvalitní reflex a schoval kotouč v lapačce.

11:08

Další tutovka Austina Watsona, který zůstal po nahrávce zpoza branky volný před brankovištěm. Sandström natáhl proti jeho zakončení levý beton!

10:58

Nahrávající Hamonic zůstal po gólové situaci ležet na hrací ploše. Krátce poté, co odehrál puk, ho totiž u mantinelu nepříjemně trefil obránce Nick Seeler. Ten to tak zřejmě ani nezamýšlel, protože se hned k protihráči sehnul a omlouval se. Domácí obránce nakonec opustil led v doprovodu spoluhráčů a zamířil do útrob arény. Vypadá to na poraněnou pravou nohu.

10:58

10:58 Austin WATSON - 1:0

10:58

Ottawa právě vstřelila branku!
Domácí se ujímají vedení! Předcházel tomu další velký tlak v útočném pásmu. Nakonec poslal Travis Hamonic puk od pravého mantinelu před branku, ten se odrazil do slotu k AUSTINOVI WATSONOVI, jenž zamířil z ideální pozice přesně. Bez asistence.

10:26

Od pravého mantinelu vypálil Nick Holden. Sandström vyráží jeho ránu.

09:50

Utkání je zatím přerušováno minimálně. To má rozhodně dobrý vliv na tempo hry.

08:38

Další tlak domácích končí u Travise Hamonica, který zachytil puk až za modrou čarou a nemohl tedy zpátky do pásma.

07:40

Sens jsou zatím výrazně nebezpečnější než Philadelphia. Hosté ale odolávají.

06:56

06:56 Krásná akce Stützleho neskončila gólem.

06:56

Tim Stützle obdržel přihrávku na pravé křídlo od Tkachuka. Krásně se zbavil obránce Provorova a dostal se až před Sandströma. Po forhendové kličce poslal kotouč těsně vedle vzdálenější tyčky!

06:47

Hra je přerušena po úspěšném zákroku domácího Talbota. Následuje reklamní přestávka.

06:09

Hostům nakonec pomohl Brady Tkachuk. Ten z dobré pozice mírně zleva těsně minul branku a kotouč se od zadního mantinelu odrazil do středního pásma. Unavení hráči Letců spěchají na střídačku!

05:47

Už se hraje hodně dlouho v obranném pásmu hostí, kteří tak nemohou střídat!

05:14

Giroux posunul puk doleva na Tylera Klavena. Jeho ránu vyrazil Felix Sandström ramenem.

04:30

Flyers přežili úvodní oslabení. Senators ale momentálně zůstávají v tlaku.

04:11

Hosté v plném počtu.

04:03

Brady Tkachuk si vytáhl puk před branku a u levé tyčky zkoušel překvapit Sandströma. Hostující brankář položil beton na led včas.

03:38

Střílený pas Claudea Girouxe netrefil na vzdálenější tyčku najíždějící Shane Pinto. To byla dobrá možnost!

03:03

Hosté nyní vyhodili.

02:44

Na pravé straně útočného pásma měl dost prostoru Drake Batherson. Jeho rána však přeletěla hostující branku.

02:10

Vyloučení v týmu Philadelphia Flyers:
Brendan Lemieux – 2 min., vražení na hrazení.

01:55

James van Riemsdyk se dostal do samostatného úniku a po krátké forhendové kličce trefil pravou tyčku! Talbot měl navíc štěstí, že si odražený kotouč nekopl za brankovou čáru!

00:50

Přihrávka zpoza branky téměř propadla na čepel hole Austina Watsona. Útočník Ottawy nakonec nebyl připuštěn ke střele.

00:27

Pro ránu Rasmuse Ristolainena si sáhl lapačkou domácí brankář Cam Talbot. Ten dnes chytá svůj první zápas po návratu z marodky.

00:01

Utkání právě začalo.
Aktéři zápasu už jsou na hrací ploše. Zazní národní hymny Spojených států amerických a Kanady.
Úvodní sestavy:

Ottawa Senators: Talbot (Sögaard) – Zub, Sanderson, Hamonic, Brännström, Holden, Kleven – Giroux (A), Stützle, B. Tkachuk (C) – Batherson (A), Pinto, DeBrincat – M. Joseph, Gambrell, Brassard – Watson, Kastelic, P. Brown.
Trenér: D. J. Smith

Philadelphia Flyers: Sandström (Ersson) – York, Provorov, Ristolainen, Sanheim, DeAngelo, Seeler – Tippett, Frost, Farabee – Allison, N. Cates, Lemieux – Bellows, Hayes, J. van Riemsdyk – Laczynski, Laughton (A), Desnoyers.
Trenér: John Tortorella

Rozhodčí: Furlatt, Markovic – Murray, Murchison.
Ottawa Senators:
Senátoři odehráli 74 zápasů a se ziskem 77 bodů jim patří jedenácté místo v tabulce Východní konference. Na poslední postupové místo do play-off, které drží Pittsburgh, ztrácejí pět bodů, takže na vyřazovací boje ještě stále mohou myslet. K tomu by ale potřebovali uspět i v dnešním duelu. Z posledních pěti zápasů Ottawští vyhráli třikrát. Naposledy doma zdolali Floridu 5:2. Sens postrádají klíčového obránce Thomase Chabota. Hrát nemůže ani nedávná posila z Arizony Jakob Chychrun. Kromě toho je mimo hru také brankářské duo Cam Talbot – Anton Forsberg.

Nejproduktivnější hráči:
Tim Stützle – 82b (36+46)
Brady Tkachuk – 77b (34+43)
Claude Giroux – 71b (28+43)

Brankáři:
Cam Talbot – 32 zápasů, průměr 2,85, úspěšnost 90,5 %, 1 nula
Anton Forsberg – 28 zápasů, průměr 3,26, úspěšnost 90,2 %, 2 nuly
Mads Sögaard – 15 zápasů, průměr 3,18, úspěšnost 89,4 %, 0 nul
Kevin Mandolese – 3 zápasy, průměr 3,29, úspěšnost 91,6 %, 0 nul
Dylan Ferguson – 2 zápasy, průměr 2,52, úspěšnost 94,0 %, 0 nul
Philadelphia Flyers:
Flyers nasbírali ze 73 zápasů 70 bodů a v tabulce Východní konference jim patří čtrnáctá pozice. Momentální forma svěřenců Johna Tortorelly je ale dobrá, o čemž nejlépe svědčí čtyři vyhraná utkání v řadě. Všechna ale před domácím publikem. Naposledy tam Letci zdolali 3:2 Montreal. Na marodce figuruje několik známých jmen v čele s brankářem Carterem Hartem, obráncem Rianem Ellisem či útočníky Travisem Konecnym a Seanem Couturierem.

Nejproduktivnější hráči:
Travis Konecny – 54b (27+27)
Kevin Hayes – 52b (17+35)
Owen Tippett – 41b (22+19)

Brankáři:
Carter Hart – 52 zápasů, průměr 2,90, úspěšnost 90,9 %, 2 nuly
Felix Sandström – 15 zápasů, průměr 3,38, úspěšnost 88,7 %, 0 nula
Samuel Ersson – 10 zápasů, průměr 3,07, úspěšnost 89,8 %, 1 nula
Vítám tu všechny hokejové příznivce! NHL nabídne v noci ze čtvrtka na pátek také souboj Ottawy Senators a Philadelphie Flyers. Domácí stále drží určitou naději na postup do play-off. Letci naopak už sezónu spíše jen dohrávají.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

Ottawa Senators – Philadelphia Flyers

5:4

koniec po predl. (1:0, 2:1, 1:3 - 1:0)

Späť na online

Góly a asistencie: 11. Watson (Hamonic), 28. Stützle (B. Tkachuk, Holden), 37. Pinto (M. Joseph), 43. Giroux (Stützle, Kleven), 62. DeBrincat – 23. DeAngelo (York, Hayes), 46. York (Frost, Provorov), 50. N. Cates (Ristolainen, DeAngelo), 58. Tippett (Sanheim, Bellows)

Ottawa Senators: Talbot (Sögaard) – Zub, Sanderson, Hamonic, Brännström, Holden, Kleven – Giroux (A), Stützle, B. Tkachuk (C) – Batherson (A), Pinto, DeBrincat – M. Joseph, Gambrell, Brassard – Watson, Kastelic, P. Brown.
Tréner: D. J. Smith

Philadelphia Flyers: Sandström (Ersson) – York, Provorov, Ristolainen, Sanheim, DeAngelo, Seeler – Tippett, Frost, Farabee – Allison, N. Cates, Lemieux – Bellows, Hayes, J. van Riemsdyk – Laczynski, Laughton (A), Deslauriers.
Tréner: John Tortorella

Rozhodca: Furlatt, Markovic – Murray, Murchison

Diváci: 17 518

Priebeh zápasu
1. tretina
02:10 PHI 2 Lemieux, vrazenie na mantinel
10:58 OTT 1:0 Watson (Hamonic)
Po 1. tretine
2. tretina
21:32 OTT 2 Pinto, nebezpečná hra vysokou hokejkou
22:51 PHI 1:1 DeAngelo (York, Hayes)
27:43 OTT 2:1 Stützle (B. Tkachuk, Holden)
28:13 OTT 5 DeBrincat, údery
PHI 5 Farabee, údery
29:10 OTT 5 Watson, údery
PHI 5+20 OK Deslauriers, údery
OTT 5 Kastelic, údery
32:27 PHI 2 Bellows, hrubosť
OTT 2 Brännström, hrubosť
PHI 2 HL príliš veľa hráčov na ľade
35:01 PHI 2 Provorov, podrazenie
36:50 OTT 3:1 Pinto (M. Joseph)
Po 2.tretine
3. tretina
42:28 OTT 4:1 Giroux (Stützle, Kleven)
45:22 PHI 4:2 York (Frost, Provorov)
49:43 OTT 2 Watson, nedovolené bránenie
49:54 PHI 4:3 N. Cates (Ristolainen, DeAngelo)
57:21 PHI 4:4 Tippett (Sanheim, Bellows)
Po 3.tretine
Predĺženie
61:36 OTT 5:4 DeBrincat
koniec po predl.