Menu

Futbal

Nemecká Bundesliga

FC Schalke 04 – Bayer Leverkusen

0:3

koniec (0:0)

01.04.2023, 15:30 • VELTINS-Arena, Gelsenkirchen • 26. kolo • Milan Huppert cz

Tipsport: 4.42 3.79 1.86

90+2

Leverkusen právě vstřelil branku!
Po rohovém kopu rozehraném na krátkou vzdálenost centroval za hry z pravé strany Diaby přesně do prostoru, kde se pohyboval SARDÁR AZMÚN. Fährmann si na jeho hlavičku mířící do levé šibenice sáhl, z brány ale míč vytlačit nezvládl.

90+1

Vylepšit vítězství Bayeru mohl Moussa Diaby, který z pravé strany velkého vápna zakončoval k bližší tyči, padající Ralf Fährmann v poslední chvíli vymrštil levou ruku a míč vytěsnil na roh.

83

Střídání v týmu Bayer Leverkusen:
ze hřiště odchází Piero Hincapié, přichází Mitchel Bakker.

83

Střídání v týmu Bayer Leverkusen:
ze hřiště odchází Kerem Demirbay, přichází Daley Sinkgraven.

82

Střídání v týmu Bayer Leverkusen:
ze hřiště odchází Jeremie Frimpong, přichází Callum Hudson-Odoi.

82

Střídání v týmu FC Schalke 04:
ze hřiště odchází Rodrigo Zalazar, přichází Tobias Mohr.

80

Domácí celek zachránilo od třetího inkasovaného gólu břevno! Wirtz si na ránu z úhlu nevěřil, proto poslal míč patičkou za sebe na Diabyho, jehož pokus prošel Fährmannovi mezi nohama, ale byl to Henning Matriciani, kdo v poslední chvíli stehnem zvedl míč do horní tyč, od níž se odrazil zpátky do hry.

78

Velká příležitost obratem i na druhé straně! Jeremie Frimpong ukázal klid při řešení situace a zprava vyslal parádní pas na střed vápna, odkud Moussa Diaby usměrnil balón levou placírkou o centimetry vedle pravé části brankové konstrukce.

77

Ke kontaktnímu gólu moc nechybělo! Centrovaný balón lehce tečoval Maja Jošida, míč doputoval o kousek vedle levé tyčky.

71

Střídání v týmu FC Schalke 04:
ze hřiště odchází Tom Krauss, přichází Tim Skarke.

66

Střídání v týmu Bayer Leverkusen:
ze hřiště odchází Amine Adli, přichází Sardár Azmún.

65

Střídání v týmu Bayer Leverkusen:
ze hřiště odchází Exequiel Palacios, přichází Kerem Demirbay.

61

Střídání v týmu FC Schalke 04:
ze hřiště odchází Michael Frey, přichází Simon Terodde.

61

Leverkusen právě vstřelil branku!
Svěřenci kouče Alonsa odskakují do dvoubrankového náskoku! FLORIAN WIRTZ si parádně narazil s Adlim, načež pohybem zmátl dvojici protihráčů, kteří se před ním rozestoupili, pohotovým zakončením špičkou pravé kopačky ve finále usměrnil míč k levé tyči mimo dosah pozdě padajícího brankáře.

56

Nebylo co řešit. Éder Balanta viditelně stáhl za dres k zemi do slibného protiútoku sprintujícího Floriana Wirtze, žlutá karta je logickým vyústěním situace.

51

Krátce po inkasovaném gólu si vysloužil kartónek žluté barvy Henning Matriciani za faul na Diabyho a arbitr Aytekin mu dal jasně najevo, že mu sečetl všechny menší fauly v průběhu utkání.

50

Leverkusen právě vstřelil branku!
Bezbrankové skóre prolomil aktivněji hrající Bayer! Tapsoba vymyslel fantastický průnikový pas na levou stranu, kde za obranou vyplaval Moussa Diaby a s hlavou nahoře nabídl balón před prázdnou bránu JEREMIEMU FRIMPONGOVI, ten nemohl minout.

49

Kousek za velkým vápnem si našel prostor ke střele Michael Frey, jehož Tahem lehce tečovanou ránu k pravé tyči Lukáš Hrádecký vytáhl reflexivně pravou rukou!

46

Střídání v týmu FC Schalke 04:
ze hřiště odchází Dominick Drexler, přichází Éder Balanta.

39

První žlutou kartu střetnutí obdržel Exequiel Palacios, když u levé lajny naprosto zbytečně zajel zezadu do Mariuse Bültera, ten naštěstí vyvázl bez zranění.

27

Další výborný zákrok Ralfa Fährmanna, na úvodní gól střetnutí nadále čekáme! Wirtz skvěle vysunul Adliho, jenž si píchl míč na levou stranu šestnáctky, vyběhnuvšího brankáře ovšem nepropálil.

10

Fantastický Ralf Fährmann! Domácí brankář nejprve skvělým reflexem udržel před brankovou čárou střelu Adliho z otočky, načež si v pádu poradil i s dorážkou Frimponga.

FC Schalke 04 – Bayer Leverkusen

0:3

koniec (0:0)

Späť na online

Góly: 50. Frimpong (Diaby), 61. Wirtz (Adli), 90+2. Azmoun (Diaby)

Karty:   51. Matriciani (SCH), 56. Balanta (SCH) – 39. Palacios (LEV)

Držení míče: 49 % : 51 %.
Střely na branku: 4:10. Střely mimo: 9:8. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 20:13.

FC Schalke 04: Fährmann – Brunner, Jošida, Greiml, Matriciani – Král, Krauss (71. Skarke) – Drexler (46. Balanta), Zalazar (82. Mohr), Bülter – Frey (61. Terodde).
Náhradníci: Schwolow – Aydin, M. Kamiński, J. Müller, Tauer.

Tréner: Thomas Reis

Bayer Leverkusen: Hrádecký (C) – Kossounou, Tah, Tapsoba, Frimpong (82. Hudson-Odoi) – Palacios (65. Demirbay, 83. Sinkgraven), Andrich, Hincapié (83. Bakker) – Diaby, Wirtz, Adli (66. Azmoun).
Náhradníci: Pentz – Bellarabi, Fosu-Mensah, Mbamba.

Tréner: Xabi Alonso

Rozhodca: Aytekin – Dietz, Beitinger