Menu

Ďalšie

Cyklistika

Okolo Flámska 2023

Víťaz: Tadej Pogačar (Slov./UAE Team Emirates)

koniec udalosti

02.04.2023, 14:30 • Bruggy - Oudenaarde, 273 kilometrov • Viktor Kalinács

Výsledky Okolo Flámska 2023:

1. Tadej Pogačar (Slov./UAE Team Emirates) 6:12:01 hod

2. Mathieu van der Poel (Hol./Alpecin-Deceuninck) +16 s
3. Mads Pedersen (Dán./Trek-Segafredo) +1:12 min

4. Wout van Aert (Bel./Team Jumbo-Visma) +1:12 min
5. Neilson Powless (USA/EF Education-EasyPost) +1:12 min
...
Peter Sagan (SR/TotalEnergies) preteky nedokončil.

Cieľ

Šprint o tretie miesto ovládol Mads Pedersen pred Woutom van Aertom!

Cieľ

Druhý finišoval Mathieu van der Poel za tím Alpecin-Deceuninck.

Cieľ

Slovinec Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) sa stáva víťazom cyklistických pretekov Okolo Flámska! Cieľovú pásku preťal po šiestich hodinách a dvanástich minútach.

10 km

Dvadsať sekúnd k dobru má Tadej Pogačar na Mathieua van der Poela desať kilometrov pred koncom. Vyzerá byť rozhodnuté.

16 km

Totálna cyklistika! Pogačar sa odtrhol od van der Poela, dobehol Pedersena a je v čele!

28 km

Wout van Aert v problémoch! Van der Poel a Pogačar mu unikli. Stráca na nich len osem sekúnd, ale v týchto fázach je každá sekunda dôležitá.

30 km

Pedersen sa dvíha zo sedla a rozhodol sa osamostatniť na čele!

55 km

Bol to práve Pogačar, ktorý to celé odštartoval. Van Aert a van der Poel sa ho držia zubami-nechtami.

67 km

Znovu sa padalo v hlavnom balíku. Biniam Grimay a Matej Mohorič vyzerali zranení, o ich šanciach na triumf bolo rozhodnuté.

80 km

Výsledkom dobrého ťahu nižšie vymenovaných borcov sa vytvorila jedna veľká unikajúca partia 19 pretekárov s náskokom dvoch minút.

90 km

A definitívne sa vytvorila druhá unikajúca skupina: Matteo Trentin, Stefan Küng, Kasper Asgreen, Jhonatan Narváez, Neilson Powless, Fred Wright, Nathan Van Hooydonck, Mads Pedersen a Florian Vermeersch.

Tá zaostáva za vedúcim únikom o minútu, rovnaký náskok ale mala aj na hlavný balík.

110 km

Následne prišla nepríjemná správa pre slovenských fanúšikov. Peter Sagan z pretekov odstúpil. Aj on sa dokázal vrátiť do balíka, ale nakoniec spolu s tímom došli k finálnemu rozhodnutiu.

142 km

Problém a nepríjemnosti už ale boli na svete. Popadali viacerí favoriti na čele s van Aertom, Wellensom, Alaphillippom a aj Petrom Saganom, celkovo spadlo približne tridsať jazdcov. Slovák nemal evidentné zranenie, bol doudieraný, no musel čakať na nový bicykel, starý kus už bol nepoužiteľný.

142 km

Lenže potom prišiel pád 142 kilometrov pred cieľom. Zavinil ho Filip Maciejuk z Bahrainu Victorious. Poliak vyprodukoval najväčší pád v aktuálnej sezóne.

Počas fázy pretekov, keď vozovka bola príliš úzka, sa rozhodol ísť po chodníku. Po jeho konci prišla hlboká mokrá tráva, Poliak sa jej zľakol, stiahol bicykel späť na cestu, ale s tým zlikvidoval prakticky polovicu balíka. Mladého borca po niekoľkých minútach vedenie jarnej klasiky diskvalifikovalo.

153 km

Skupina piatich sa rozrástla o ďalších troch mužov. Únik teda tvorili Guillaume van Keirsbulck (Bingoal WB), Daan Hoole (Trek-Segafredo), Jasper de Buyst (Lotto-Dstny), Filippo Colombo (Q36.5) Elmar Reinders (Jayco-AlUla), Jonas Rutsch (EF Education-EasyPost), Tim Merlier (Soudal-QuickStep) a Hugo Houle (Israel-Premier Tech).

Vážení diváci, náš textový prenos začíname o 14:25 v momente, keď už Slovák Peter Sagan v drese tímu TotalEnergies ďalej v pretekoch nepokračuje.

Okolo Flámska 2023

Víťaz: Tadej Pogačar (Slov./UAE Team Emirates)

koniec udalosti

Späť na online