Menu

Motorsport

Cestné motocykle

Velká cena Argentiny - Moto2

T. Arbolino (ITA)

koniec zavodu

02.04.2023, 17:15 • Termas de Río Hondo • Libor Novák cz

Pořadí MS

1. Tony Arbolino (ITA/Kalex) 41 b
2. Arón Canet (ESP/Kalex) 33 b
3. Pedro Acosta (ESP/Kalex) 29 b
4. Jake Dixon (GBR/Kalex) 26 b
5. Filip Salač (CZE/Kalex) 22 b
6. Alonso López (ESP/Boscoscuro) 20 b
7. Manuel González (ESP/Kalex) 16 b
8. Sam Lowes (GBR/Kalex) 15 b
9. Somkiat Chantra (THA/Kalex) 15 b
10. Albert Arenas (ESP/Kalex) 15 b (18:19:34)
Tony Arbolino se stává vítězem Velké ceny Argentiny 2023! Italský závodník se po většinu závodu držel na druhé pozici, vyčkával na svou šanci a ta nakonec přišla! Dvě kola před cílem se po chybě Lopéze dostal Ital na první příčku, mírně poodjel a svůj náskok udržel až do cíle! Druhý Alonso Lopéz většinu závodu odvedl, v závěrečných kolech na tempo svého soupeře ale nestačil. Stupně vítězů doplnil Jake Dixon, který byl po celý závod velmi nenápadným závodníkem.

Nebýt penalizaci dvojitého dlouhého kola, Aron Canet by nejspíše bojoval o vítězství, alespoň tedy jeho tempo to naznačovalo. Nakonec Španěl dojel do cíle na 4. místě. Za ním dojel jeho týmový kolega Sergio Garciá, který předvedl bravůrní jízdu z 28. místa na stratu až na 5. místo v cili!

Filip Salač po penalizaci Chantry dojel na 7. místě a zapisuje tak další cenné body do celkového pořadí, kde se aktuálně nachází na parádním 5. místě.

Nedařilo se favoritovi na titul Pedrovi Acostovi. Ten se po startu propadl až do třetí desítky, následně dokázal minimalizovat škody a vytáhl to alespoň na 12. místo. I tak ale ambiciózní Španěl rozhodně očekával více.

Somkiat Chantra dostal po závodě penalizaci a propadne se o jednu pozici. Vydělá na tom český závodník Filip Salač, který se tak posune na 7. pozici.

Vítězem Velké ceny Argentiny v Moto2 je Tony Arbolino

Konec závodu.

14

Čtvrtý dorazil Aron Canet, poté jeho týmový kolega Sergio García a skupinka v pořadí Binder, Chantra, Salač, Arenas a Lowes.

14

Je to tak, Tony Arbolino si skutečně dojel pro vítězství, za ním do cíle dojíždí Alonso Lopéz a třetí Jake Dixon.

14

Lopéz se snaží stáhnou Arbolina, ten však vůbec nedělá chyby a svůj náskok stále udržuje komfortní! Jake Dixon už do boje o vítězství nezasáhne určitě.

14

Chantra předjel Salače a ten se tak propadá na 8. místo.

14

Jezdci najíždí do posledního kola závodu!

13

Arbolino zdá se zatroubil k útoku a svůj náskok navýšil na půl sekundu! Ovšem Lopéz nám moc dobře ukázal, jak lze takový náskok jednou zatáčkou ztratit...

13

Garcia se dostává před Bindera na páté místo a svojí bývalé skupince začíná mírně poodjíždět. Filip Salač se drží na 7. pozici.

12

Zapomínat nesmíme ani na Jake Dixona. Britský závodník má na vedoucí dvojici ztrátu okolo tří desetinek a rozhodně se ho boj o vítězství ještě týkat může.

12

Arbolino jde před Lopéze na první místo

12

Zase jako přes kopírák, Lopéz byl dlouhý a Tony Arbolino se dostává do čela závodu! Dokáže Lopéz zareagovat? Do konce závodu zbývají tři kola.

11

Sergio García jede poslední kola famózně! Nyní se dostal před Filipa Salače a už je na 6. místě. Neskutečná jízda!

11

Lopéz chyboval, ale první místo udržel

11

Lopéz dělá další chybu, v jedné ze zatáček byl opět dlouhý, ale opět si první příčku udržel. Tony Arbolino za ním však číhá a je připravený každého zaváhání využít!

10

Salač dotáhl Bindera na půl sekundu, ovšem za sebou vede i celý vláček dalších jezdců, kteří mají aktuálně o něco lepší tempo než český závodník. O pozice na pátém až desátém místě to bude taktéž ještě velký boj.

10

Na čele závodu se nachází i nadále Alonso Lopéz, který drží půl sekundový náskok před Tonym Arbolinem a Jakem Dixonem. Nabídne posledních 5 kol ještě nějaké drama nebo pořadí zůstane neměnné?

9

Na vodě se zatím vůbec nedaří největšímu favoritovi na titul Pedru Acostovi, který se po startu propadl až do třetí desítky. Nyní se Španěl nachází na 12. pozici a postupně se prodrává kupředu.

9

Na devátou příčku se nyní dostává nováček Sergio Garcia, který se pěkným manévrem na brzdách dostal před Alberta Arenase.

8

A Bindera nyní dojíždí český závodník Filip Salač, aktuálně na něj ztrácí něco okolo jedné vteřiny.

8

Aron Canet skvělé tempo neudržel a na vedoucí trojici nabírá stále větší ztrátu. Pozitivní pro Španěla ale je, že alespoň utrhl nepříjemného Darryna Bindera.

7

Nakonec se Španěl udržel ve vedení a hned maličko poodskočil. Když si všiml dotírajícího Arbolina, dodalo mu to zdá se novou energii.

6

Lopéz udělal z prvního místa lehkou chybu a i když se ještě před Arbolinem udržel, nyní mezi sebou oba jezdci svádí neskutečné souboje!

6

Pořadí po 5. kole: Lopéz, Arbolino, Dixon, Canet, Binder, Salač, González, Chantra, Arenas, Garcia.

5

Aron Canet jede na vodě opravdu neuvěřitelným způsobem a už předjel Darryna Bindera. Španěl jede zběsilé tempo, před sebou má aktuálně díru okolo dvou vteřin.

5

Nejrychlejší kolo jde nyní k Arbolinovi, který stáhl náskok Lopéze o pár setinek. Jezdec týmu MarcVDS začíná nabírat velmi dobré tempo.

5

Filip Salač předjíždí Gonzáleze a posunuje se na 6. místo. Před ním aktuálně vyjel z druhého dlouhého kola Aron Canet, který i přes trest nakonec neztratil vůbec mnoho! Španěl jeho opravdovou hranu.

4

Tony Arbolino nechce nechat Lopéze ujet, dostal se před Dixona a snaží se Španěla stahovat! To se mu ale zatím moc nedaří, Lopéz svůj náskok zvýšil na šest desetin.

4

Aron Canet se dostal před Dixona na druhé místo, ovšem záhy si jel odpykat svůj trest za předčasný start. Dlouhé kolo projel jednou, teď musí ještě podruhé. První projetí jej poslalo na 5. místo.

3

Alonso Lopez se dostává před Dixona do čela závodu a hned se snaží ujet svým pronásledovatelům! Při průjezdu navíc jeho jméno zčervenalo, což znamená nejrychlejší kolo závodu.

2

Filip Salač se sice propadl na sedmé místo, ovšem je v přímém kontaktu se skupinkou před ním.

2

Ulitý start Caneta

2

Aron Canet sice odstartoval skvěle, ovšem počínal si nedovoleně. Ředitelství závodu mu nařídili trest dvojitého dlouhého kola za předčasný start. Velká rána pro průběžné třetího muže dnešního závodu.

2

Alonso Lopez se začíná po nevydařeném startu vzpamatovávat. Nyní si vyšlápl na Arona Caneta a už je na 2. pozici.

2

Pořadí po 1. kole: Dixon, Canet, Lopez, Arbolino, Gonzalez, Salač.

1

Salač jde na 6. místo

1

Chantra byl nyní při průjezdu zatáčkou dlouhý a využívá toho Filip Salač, který se posunuje na šestou příčku.

1

Filip Salač odjel skvěle a po startu ze 13. místa už je na 7. příčce. Jen tak dál!

1

Velmi špatný start zaznamenal Alonso Lopez, který jel z pole position, ale totálně zaspal. Na průjezdu prvním sektorem jej evidujeme na 5. pozici.

1

Červená světla zhasla a závod je odstartován! Skvěle odstartoval Aron Canet, který se vrhá do první zatáčky na první pozici.

Start dnešní VC

Závod právě odstartoval.
Závodníci se rozjeli do zahřívacího kola a na kamerách je vidět, že déšť dokonce ještě sílí! Zdá se, že všechny tři kategorie bude mít dnes plně mokré závody.

Ai Ogura se rozhodl do dnešního závodu nenastoupit. Japonec je po zranění z předsezónní přípravy a závod v těchto podmínkách nechce riskovat kvůli svému zdravotnímu stavu.
Mechanici pomalu odchází ze startovního roštu a jezdci se pomalu chystají do zahřívacího kola.

Závod bude zkrácen kvůli dešti na 14 kol! Start je zároveň 5 minut posunut, jezdci by měli jít do akce v 17:20 našeho času.
Kvalifikace

1. Alonso López (ESP/Boscoscuro) 1:42,472
2. Arón Canet (ESP/Kalex) +0,041
3. Somkiat Chantra (THA/Kalex) +0,048
4. Jake Dixon (GBR/Kalex) +0,114
5. Pedro Acosta (ESP/Kalex) +0,202
6. Celestino Vietti (ITA/Kalex) +0,220
...
13. Filip Salač (CZE/Kalex) +0,658
První závod sezóny – Velká cena Portugalska:

Závod kategorie Moto2 v portugalském Algarve opanoval španělský jezdec Pedro Acosta. Osmnáctiletý talent převzal vedení ve třetím kole a ve zbývajících kilometrech už se předjet nenechal. Jako jediný se jej dokázal držet Arón Canet, jenž ale nenašel dostatek sil na útok. Na bednu se naprosto po zásluze postavil ještě Tony Arbolino, když sice výrazně ztratil na Caneta, ale zároveň měl dostatečně velký náskok na čtvrtého Filipa Salače. Český vítěz kvalifikace neudržel své postavení, každopádně za předvedený výkon zaslouží velkou pochvalu, ukázal, že se dokáže měřit s těmi nejlepšími.

1. Pedro Acosta (ESP/Kalex) 36:04,193
2. Arón Canet (ESP/Kalex) +1,358
3. Tony Arbolino (ITA/Kalex) +4,460
4. Filip Salač (CZE/Kalex) +7,110
5. Manuel González (ESP/Kalex) +8,193
6. Jake Dixon (GBR/Kalex) +9,146
Okruh – Autódromo Termas de Río Hondo

Dějiště Grand Prix Argentiny se nachází 6 km od města Termas de Río Hondo. Okruh byl oficiálně otevřen 11. května roku 2008 a v roce 2012 prošel rozsáhlou modernizací, kterou řídil italský architekt Jarno Zaffelli a jenž z autodromu učinila nejmodernější závodiště v Latinské Americe. MS silničních motocyklů zde mělo premiéru v roce 2014. Trať je dlouhá 4,805 km a nalezneme na ní 14 zatáček, z toho 9 je pravotočivých a 5 levotočivých.
Vítám tu všechny příznivce motocyklového závodění! MS silničních motocyklů se týden po startu v portugalském Portimau přesouvá do Argentiny. Na okruhu v Termas de Río Hondo si to rozdají jezdci ve všech třech hlavních třídách. Chybět nebude ani kategorie Moto2, v níž půjde do akce také jediný český zástupce v šampionátu Filip Salač.
Vítáme vás u on-line přenosu. Závod začíná v 17:15.

Velká cena Argentiny - Moto2

T. Arbolino (ITA)

koniec zavodu

Späť na online


Listiny
...
  • 1. Tony Arbolino (ITA/Kalex) 41 b
  • 2. Arón Canet (ESP/Kalex) 33 b
  • 3. Pedro Acosta (ESP/Kalex) 29 b
  • 4. Jake Dixon (GBR/Kalex) 26 b
  • 5. Filip Salač (CZE/Kalex) 22 b
  • 6. Alonso López (ESP/Boscoscuro) 20 b
  • 7. Manuel González (ESP/Kalex) 16 b
  • 8. Sam Lowes (GBR/Kalex) 15 b
  • 9. Somkiat Chantra (THA/Kalex) 15 b
  • 10. Albert Arenas (ESP/Kalex) 15 b
...
  • 1. Tony Arbolino (ITA/Kalex)
  • 2. Alonso López (ESP/Boscoscuro)
  • 3. Jake Dixon (GBR/Kalex)
  • 4. Arón Canet (ESP/Kalex)
  • 5. Sergio García (ESP/Kalex)
  • 6. Darryn Binder (RSA/Kalex)
  • 7. Filip Salač (CZE/Kalex)
  • 8. Somkiat Chantra (THA/Kalex)
  • 9. Albert Arenas (ESP/Kalex)
  • 10. Sam Lowes (GBR/Kalex)
  • 11. Manuel González (ESP/Kalex)
  • 12. Pedro Acosta (ESP/Kalex)
  • 13. Celestino Vietti (ITA/Kalex)
  • 14. Joe Roberts (USA/Kalex)
  • 15. Fermín Aldeguer (ESP/Boscoscuro)
  • 16. Jordi Torres (ESP/Kalex)
  • 17. Jeremy Alcoba (ESP/Kalex)
  • 18. Zonta van den Goorbergh (NED/Kalex)
  • 19. Barry Baltus (BEL/Kalex)
  • 20. Sojčiro Minamimoto (JPN/Kalex)
  • 21. Borja Gómez (ESP/Kalex)
  • 22. Bo Bendsneyder (NED/Kalex)
  • 23. Lorenzo Dalla Porta (ITA/Kalex)
  • 24. Marcos Ramírez (ESP/Forward)
  • 25. Dennis Foggia (ITA/Kalex)
  • Rory Skinner (GBR/Kalex) DNF
  • David Sanchís (ESP/Forward) DNF
  • Sean Dylan Kelly (GBR/Kalex) DNF
  • Aj Ogura (JPN/Kalex) DNS
...
  • 1. rad: Alonso López (ESP/Boscoscuro), Arón Canet (ESP/Kalex), Somkiat Chantra (THA/Kalex)
  • 2. rad: Jake Dixon (GBR/Kalex), Pedro Acosta (ESP/Kalex), Celestino Vietti (ITA/Kalex)
  • 3. rad: Manuel González (ESP/Kalex), Tony Arbolino (ITA/Kalex), Joe Roberts (USA/Kalex)
  • 4. rad: Albert Arenas (ESP/Kalex), Darryn Binder (RSA/Kalex), Barry Baltus (BEL/Kalex)
  • 5. rad: Filip Salač (CZE/Kalex), Sam Lowes (GBR/Kalex), Jeremy Alcoba (ESP/Kalex)
  • 6. rad: Fermín Aldeguer (ESP/Boscoscuro), Bo Bendsneyder (NED/Kalex), Sean Dylan Kelly (GBR/Kalex)
  • 7. rad: Marcos Ramírez (ESP/Forward), Zonta van den Goorbergh (NED/Kalex), Aj Ogura (JPN/Kalex)
  • 8. rad: Dennis Foggia (ITA/Kalex), Jordi Torres (ESP/Kalex), Lorenzo Dalla Porta (ITA/Kalex)
  • 9. rad: Rory Skinner (GBR/Kalex), David Sanchís (ESP/Forward), Sojčiro Minamimoto (JPN/Kalex)
  • 10. rad: Sergio García (ESP/Kalex), Borja Gómez (ESP/Kalex)