Menu

Hokej

Majstrovstvá Európy v inline hokeji U19

Česko – Fínsko

4:3

koniec (3:2, 1:1)

21.07.2023, 15:15 • Charleroi • Milan Huppert cz

Česká reprezentace odstartovala evropský šampionát vítězně, v dramatickém utkání přestřílela Finy výsledkem 4:3.

Gólově bohatší bylo první dějství, v němž Finové dvakrát odskočili do těsného vedení, ovšem Češi v obou případech odpověděli a zásluhou druhé branky Lukáše Nováka z poslední minuty první části nakonec odcházeli do šaten spokojenější. Ve druhé půli se povedlo srovnat Severimu Varemu, ovšem ani tato trefa Finům nestačila k bodovému zisku, protože 67 vteřin před koncem základní hrací doby rozhodl o těsném českém vítězství křižnou ránou do šibenice Adam Hamrla.

Finové ještě dnes odehrají druhé skupinové utkání proti Slovensku, Češi se proti východním sousedům střetnou v sobotu v pravé poledne. (16:23:11)

Konec zápasu.

39:53

Je to jasné, Češi zvítězí! Elias Puolanne u pravého mantinelu nezvládl zpracování, puk získal soupeř a utkání se dohrává u Jakuba Žmoly.

39:15

Nacházíme se v poslední minutě a Finové už podnikli první ofenzivní akci v honbě za srovnáním, se slabým nahozením si André Lequin poradil s ledovým klidem.

38:53

Oddechový čas pro Finsko.

38:53

38:53 Adam HAMRLA - 4:3

38:53

Česko právě vstřelilo branku!
Gól, Češi se ujímají těsného náskoku pouhých 67 vteřin před koncem základní hrací doby! Hanák se neprocpal skrze dvěma protihráči, načež v levém kruhu převzal puk ADAM HAMRLA a zápěstím mířil neomylně do levé šibenice. Asistence: Jan Hanák.

38:13

Zmatky před bránou Finskem gólem neskončily. Pochvalu zaslouží finský brankář, puk si našel u brusle Nováka.

37:46

Mio Rantanen kontroloval dělovku Adama Hamrly, kterou vysoko zvedl clonící Antti Kangasniemi. Zápas pokračuje kolem středového kruhu.

37:23

Tentokráte už Češi zaútočili, ale neúspěšně, Alexander Sandman pravou bruslí zblokoval střelu Adama Vosmíka těsně nad zemí.

36:54

Česku se rýsovalo zajímavé přečíslení, které se však neuskutečnilo, protože Nuuttinen vypíchl puk Žmolovi.

36:20

Vhazování proběhne po levici Andrého Lequina, střelu zápěstím Romea Kuloara obětavě zblokoval Adam Vosmík.

35:57

U levého mantinelu na vlastní polovině zakvedlal s kotoučem Jesse Nuttinen, křižným pasem potom přenesl hru na Vareho.

35:32

Velká škoda, že Lukáši Novákovi vyšlo zakončení mezi kruhy na bekhend, pukem nastřelil jenom levou brusli clonícího Inhaly.

34:59

Závěr střetnutí slibuje dramatickou podívanou. Nadále panuje nerozhodný výsledek, rozhodovat může každá maličkost.

34:24

André Lequin byl zaměstnaný a poradil si na jedničku, levým betonem zabránil čtvrtému puku ve své síti.

33:57

Aapo Rautee nejprve chtěl bleskově rozehrát, ale kolegové se vydali na střídačku, proto podržel puk za vlastní bránou.

33:33

Zahrozili i Finové. Jmenovitě Romeo Kuloaro, který se zbavil dvou konkurentů, ale na třetího, Daniela Dundu, už nevyzrál.

32:49

Lukáš Novák ze středu posouval touš doleva na Adama Vosmíka, křižný pas na Zdeňka bez větších problémů zastavil Kangasniemi.

32:30

Do pravého kruhu sjel Adam Hamrla a pálil zápěstím přes dva protihráče, Mio Rantanen nepustil puk mezi betony za brankovou čáru.

31:47

V obležení dvou protihráčů bojoval Jakub Zdeněk statečně, nakonec se ale musel sklonit před Eliasem Puolannem.

31:20

Sám proti třem si věřil Samuel Villanen, ovšem palebnou pozici nenašel, z mezikruží nakonec přihrával na vlastní polovinu Varemu.

30:47

Adam Vosmík na sebe natáhl dva hráče a za sebe nabil Lukáši Novákovi, ostrý forhendový projektil se mezi tři tyče nevešel.

30:15

Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Češi působí mírně aktivnějším dojmem, Finové ovšem hrají výborně směrem dozadu.

29:57

Při snaze o přihrávku zpoza brány před ni Jakub Zdeněk přišel o kotouč, jehož se chopil Antti Kangasniemi.

29:30

Na středové červené čáře Pavel Šimek zadovkou našel Filipa Žabu, ani ten si na průnik nevěřil a ještě posunul hru dozadu na Dundu.

28:49

Po buly v obranném pásmu bez větších problémů vyhodil Pavel Šimek, Aapo Rautee byl nucen se stáhnout k vlastní svatyni.

28:30

Z ostrého úhlu vypálil forhendem Jesse Nuuttinen. André Lequin šel do pokleku a puk podržel až do přerušení hry.

27:44

Defenzivní povinnosti si Alexander Sandman splnil na jedničku, do poslední chvíle vystál Samuela Villanena a úspěšně mu touš vypíchl z pod hokejky.

27:23

Pavel Šimek měl políčeno na asistenci, ale v poslední chvíli si úmysl rozmyslel a nahrával směrem dozadu Žabovi.

26:52

Křižně vzal svou jízdu Adam Vosmík, zastavil se v pravém kruhu, odkud mířil na zadní tyčku, Rantanen znovu zaměstnal svůj pravý beton.

26:21

Pod tlakem Jan Hanák zvládl vystřelit, dobře blokující Jesse Nuuttinen odrazil puk mimo hrací plochu. Vhazování proběhne ve středovém kruhu.

25:56

Přes obránce vypálil zápěstím Lukáš Novák, Mio Rantanen reagoval včas a vykopl pravý beton, jímž zabránil nejhoršímu.

25:20

Dobrou práci odvedl ve vlastním obranné třetině Jesse Nuuttinen, navázal na sebe dva konkurenty a zvládl i nahrát Rauteemu.

24:57

Filip Žaba vypálil z ostrého úhlu. Mio Rantanen zasahovat nemusel, kus černé gumy proletěl nad břevnem.

24:20

Vysokou rychlost nabral Lukáš Novák, ale příliš dlouho otálel s řešením, nahrávku proto vystihl Romeo Kuloaro.

23:26

23:26 Severi VARE - 3:3

23:26

Finsko právě vstřelilo branku!
Reprezentace Suomi se nevzdá bez boje. Inhala ve středu přenechal touš SEVERIMU VAREMI, následovalo stažení hry k pravému mantinelu, odkud Lequina dokonale zaskočila střela z velkého úhlu. Asistence: Joose Inhala.

22:55

Romeo Kuloaro vypálil od pravého mantinelu. André Lequin reagoval pozdě, naštěstí pro něj kotouč skončil v boční síti.

22:22

Vysokým forčekinkem se prezentoval Matyáš Beran, ale zisku puku se nedočkal, Alexander Sandman zvládl rozehrát na Nuuttinena.

21:32

Krátce po buly vypálil ze střední vzdálenosti Filip Žaba, dělová střela prosvištěla poměrně vysoko nad horní tyčkou.

21:24

Práce pro Mia Rantanena, jenž očekával forhendový projektil Pavla Šimka a puk bez problémů zkrotil mezi betony.

20:45

Už to vypadalo, že Daniel Dunda završí individuální akci nájezdem před bránu, ale na Severiho Vareho si nakonec netroufl.

20:10

Druhý poločas je v plném proudu, tak pojďme na něj! Jesse Nuuttinen vyzkoušel střelu z velké vzdálenosti, cílové zařízení ale minul.

20:01

Finský trenér se pro druhý poločas rozhodl k vystřídání brankářů, místo Misky Podschivalowa nastupuje do brány Mio Rantanen.

20:01

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 15:48.
První poločas zápasu mezi Českem a Finskem rozhodně nenudil, o gól napřed jsou čeští inline hokejisté. Dvakrát se do vedení dostala reprezentace ze severu Evropy, ovšem soupeř v obou případech našel odpověď a v poslední minutě úvodního dějství strhl poprvé vedení na českou stranu parádní ránou do protější šibenice už dvougólový Lukáš Novák.

20:00

První poločas skončil.

19:48

Finové zaútočili zleva. Casper Johansson na sebe natáhl dva soky, následnou nahrávku nezvládl nasměrovat k adresátovi Nuuttinenovi.

19:13

19:13 Lukáš NOVÁK - 3:2

19:13

Česko právě vstřelilo branku!
Důležitý gól do šatny! Jak je to jednoduché. Po levém mantinelu se rozjel Beran, křižnou přihrávkou napříč kruhy vybídl k zakončení LUKÁŠE NOVÁKA, který vypálil nechytatelnou dělovku do protější šibenice. Asistence: Matyáš Beran.

18:58

Zmatky před vlastní bránou vyřešil André Lequin na jedničku, puk si našel ve změti hokejek a bruslí hráčů a ukryl jej do lapačky.

18:19

Ostrý pas po pravém mantinelu vymyslel Adam Vosmík, hokejku do ní vložil Antti Kangasniemi a touš vyletěl mimo hrací plochu.

17:44

Česko útočilo do plných. Pavel Šimek si rozmyslel přihrávku, místo toho udělal ještě jeden oblouk k vlastní bráně.

17:22

Jesse Nuuttinen si sám narazil o pravý mantinel, ale o moc dopředu se neposunul, křižnou přihrávkou pak našel Villanena.

16:57

Český kapitán Pavel Šimek odjel za vlastní bránu, kde počkal na vystřídání spoluhráčů, následně přihrál Vosmíkovi.

16:30

Finové zkusili něco podobného, kdy za českou obranu vystartoval Elias Puolanne, ovšem Miroslav Dobner na něj kotouč nepustil.

15:58

Dokonale se za finskou obranou schoval Jan Hanák, jenže si najel příliš blízko bráně, po dobrém zpracování si na gólmana nepřišel.

15:23

Jessemu Nuuttinenovi se nedostalo podpory. Na útočné polovině zkontroloval postavení spoluhráčů a zpětným pasem oslovil Johanssona.

14:38

Jakub Žmola nevymýšlel žádné složitosti, prostě nabral rychlost po levém mantinelu a z kruhu vypálil, Miska Podschivalow schoval puk ve výstroji.

14:09

Do třetice chtěl strhnout vedení na finskou stranu Elias Puolanne, vystřelil ze zápěstím vysoko nad Lequinovu svatyni.

13:33

13:33 Adam VOSMÍK - 2:2

13:33

Česko právě vstřelilo branku!
Přesilovka využita, česká reprezentace i napodruhé srovnává! Pěknou kombinační akci završil Šimek pasem mezi kruhy na ADAMA VOSMÍKA a ten našel mezeru mezi Podschivalowými betony. Asistence: Pavel Šimek.

12:50

Prvnímu českému náporu se Finové bez problémů ubránili. Křižný pas zleva vystihl Casper Johansson a bez rozmýšlení vyhodil až za bránu soupeře.

12:26

První přesilovou hru si zahrají Češi. Na trestnou lavici již usedl Romeo Kuloaro, ten si vysloužil dvě minuty za podrážení.

11:58

Filip Žaba musel pořádně zabrat směrem dozadu. Zvládl na zádech udržet Nuuttinena, taktéž na jedničku rozehrál.

11:23

V posledních minutách mají navrch Češi. Lukáš Novák vyslal střílený pas před bránu, Jakub Žmola nepřetlačil Severiho Vareho.

10:50

Potlesk od fanoušků si vysloužil Onni Rannikko, který si načasoval pád pod nohy protihráče ideálně, navíc puk získal pro Finsko.

10:22

Tentokráte o sobě dal hlasitě vědět Elias Puolanne, když se pokusil dorazit nepovedenou střelu Rannikka, ztroskotal ale na levém Lequinově betonu.

09:54

Volnějšího středu chtěl využít Romeo Kuloaro a natlačil se až před bránu, z bezprostřední blízkosti však Lequina nepropálil.

09:22

Protože neměl komu nahrát, tak Miroslav Dobner odjel za vlastní bránu, kde si párkrát vyměnil puk s Adamem Hamrlou.

08:46

Krásnou kličkou do bekhendu si Lukáš Novák položil obránce, ovšem na Podschivalowa nevyzrál, brankář zakročil vyrážečkou.

08:23

Casper Johansson si rozmyslel nájezd dopředu, zastavil u pravého mantinelu a situaci zklidnil přihrávkou na Puolanneho za vlastní bránu.

07:40

Rychlý protiútok Finska nevypadal vůbec zle. Onni Rannikko žabičkou našel Romea Kuloara, tvrdý projektil vytěsnil mimo tři tyče jeden z bránících hokejistů.

07:26

Český tlak pokračuje. Jakub Zdeněk nahazoval do předbrankového prostoru, toto území měl plně pod kontrolou Alexander Sandman.

06:59

O pozornost se přihlásil Adam Hamrla, který nabral rychlost po levém mantinelu, střílel zápěstím z kruhu a trefil výstroj brankáře.

06:14

Do přehuštěného prostoru posílal kotouč Václav Komínek. Miska Podschivalow zasahovat nemusel, touš se zastavil o Villanena.

05:52

Útočit nezapomněla ani reprezentace Suomi. Casper Johansson vyzkoušel obtočení soupeřovy svatyně, leč neuspěl.

05:31

Češi ujeli do přečíslení dvou na jednoho, které bohužel srovnáním neskončilo, protože přihrávku před bránu zastavil bránící Kangasniemi.

04:55

Krátce po buly vypálil tvrdou forhendovou střelu Onni Rannikko, André Lequin byl připravený a zdárně zakročil pravým betonem.

04:22

04:22 Casper JOHANSSON - 1:2

04:22

Finsko právě vstřelilo branku!
A znovu jsou o gól napřed hráči ze severu Evropy! I v tomto případě padla branka z mezikruží, když tvrdou ránu CASPERA JOHANSSONA sice Lequin ztlumil, ale nevytěsnil mimo tři tyče. Bez asistence.

03:58

Rýsující se přečíslení Česka nakonec k příležitosti nevedlo, protože Adam Hamrla přihrál za brusle Pavlu Šimkovi.

03:30

Finové pod tlakem nevymýšleli žádné složitosti. Severi Vare odjel za vlastní bránu, kde trpělivě počkal na vystřídání spoluhráčů.

02:39

02:39 Lukáš NOVÁK - 1:1

02:39

Česko právě vstřelilo branku!
Je vyrovnáno! Václav Komínek obhlédl prostor a dlouhým pasem od vlastní brány v levém kruhu našel najetého LUKÁŠE NOVÁKA, proti jehož křižnému pokusu byl Podschivalow bezmocný. Asistence: Václav Komínek.

02:20

S odpovědí chtěl přispěchat český kapitán Pavel Šimek, ovšem příliš daleko nedojel, čistě ho zastavil dobře postavený Jakub Žmola.

01:12

01:12 Jesse NUUTTINEN - 0:1

01:12

Finsko právě vstřelilo branku!
Důležitý první gól střílí Finové! Pravou stranou nastartoval JESSE NUUTTINEN, v kruhu dostal dost prostoru na zamíření a křižnou střelou propálil Lequina mezi pravou rukou a tělem. Bez asistence.

01:01

Češi vyzkoušeli štěstí pravou stranou. Pavel Šimek hledal Adama Vosmíka, jemuž nevyšlo zpracování. Hraje Finsko.

00:41

Středem si najel do dobré palebné pozice Casper Johansson, jenž vypálil tvrdou ránu zápěstím z mezikruží a těsně minul levou tyčku.

00:10

Zápas začal! Úvodí buly patřilo Finům, načež se ihned ozvali jejich fanoušci. Nahození po prvém mantinelu pohlídal pozorný Dunda.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Česko: Lequin (Hejpetr) – Šimek (C), Dobner, Hanák, Vosmík, Zdeněk (A), Komínek (A), Novák, Žmola, Beran, Hamrla, Dunda, Žaba.

Finsko: Podschivalow (Rantanen) – Johansson, Inhala (C), Jylha, Kangasniemi, Korpisaari, Kuloaro (A), Nuutinen (A), Puolanne, Rannikko, Rautee, Sandman, Suonpää, Valve, Vare, Villanen.

Rozhodčí: Grayson, Siegl.
Nominace českého týmu

Brankáři: Jakub Hejpetr (IHC Roller Storm Praha), André Lequin (ILHK Hradec Králové).

Obránci: Matyáš Beran a Václav Komínek (oba HC Cvočkaři Hořovice), Daniel Dunda a Filip Žaba (oba ILHK Hradec Králové), Adam Hamrla (IHC Devils Zlín), Jakub Zdeněk (Mad Parrots Úhřetice).

Útočníci: Jakub Žmola a Lukáš Novák (oba HC Cvočkaři Hořovice), Miroslav Dobner a Adam Vosmik (oba IHC Roller Storm Praha), Jan Hanák (IHC Night Birds Přerov), Pavel Šimek (ILHK Hradec Králové).
Česká reprezentace patří k největším favoritům na titul. Působit bude ve skupině A, která je kvalitativně rozhodně nejlepší, kromě Finů v ní působí ještě Slováci. Skupiny B a C mají po čtyřech účastnících, zajímavou skutečností je například účast Namibie z afrického kontinentu.

Minulý rok Česko obsadilo na turnaji ve Valladolidu v kategorii hráčů do 18 let zlatou medaili a na podobný úspěch se bezpochyby pokusí navázat i letos v belgickém Charleroi.
Všem fanynkám a fanouškům inline hokeje přeju krásné páteční odpoledne. Vítám vás při sledování evropského šampionátu hráčů do 19 let, u zápasu mezi Českem a Finskem.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.

Česko – Fínsko

4:3

koniec (3:2, 1:1)

Späť na online

Góly a asistencie: 3. Novák (Komínek), 14. Vosmík (Šimek), 20. Novák (Beran), 39. Hamrla (Hanák) – 2. Nuuttinen, 5. Johansson, 24. Vare (Inhala)

Česko: Lequin (Hejpetr) – Šimek (C), Dobner, Hanák, Vosmík, Zdeněk (A), Komínek (A), Novák, Žmola, Beran, Hamrla, Dunda, Žaba.

Fínsko: Podschivalow (21. Rantanen) – Johansson, Inhala (C), Jylha, Kangasniemi, Korpisaari, Kuloaro (A), Nuutinen (A), Puolanne, Rannikko, Rautee, Sandman, Suonpää, Valve, Vare, Villanen.

Rozhodca: Grayson, Siegl

Priebeh zápasu
1. polčas
01:12 FIN 0:1 Nuuttinen
02:39 CZE 1:1 Novák (Komínek)
04:22 FIN 1:2 Johansson
12:26 FIN 2 Kuloaro, podrazenie
13:33 CZE 2:2 Vosmík (Šimek)
19:13 CZE 3:2 Novák (Beran)
Prestávka po pol.
2. polčas
20:01 FIN -Podschivalow +Rantanen (Striedanie)
23:26 FIN 3:3 Vare (Inhala)
38:53 CZE 4:3 Hamrla (Hanák)
Koniec