Menu

Hokej

Tatranský pohár

SaiPa Lappeenranta – HC Košice

2:3

koniec (0:2, 1:0, 1:1)

19.08.2023, 14:00 • Zimný štadión Poprad • Ivan Harčár

Tipsport: 2.02 4.2 2.87

HC Košice zvíťazil v prvom stretnutí na Tatranskom pohári a zároveň postúpil do finále, ktoré odohrá zajtra večer. Jeho súperom bude niekto z večerného dua Poprad – Třinec a pozývam vás k sledovaniu tohto duelu. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia. (16:07:59)
Najlepší hráči zápasu:

Otto Kivenmäki – SaiPa Lappeenranta
Jaroslav Janus – HC Košice

Koniec zápasu.

59:13

SaiPa hrá power-play!

58:38

Košice oddychový čas!

58:38

Vylúčenie v tíme SaiPa Lappeenranta:
Anttalainen – 2 min., nedovolené bránenie.

58:00

Prebiehajú posledné dve minúty tretej tretiny.

57:24

Pollock predviedol šikovnú prácu rukami. Medzi kruhmi si vytvoril streleckú parketu viacnásobnými sťahovačkami. V závere ale opäť zaúradoval Jan Lukáš.

56:53

Eduard Šedivý sa výborne presunul bližšie pred bránku a reagoval pohotovou strelou na výzvu Krivošíka. Lukáš drží SaiPu.

56:18

Vylúčenie v tíme SaiPa Lappeenranta:
Hietala – 5 min. + DKZ, hrubosť.

Vylúčenie v tíme HC Košice:
Lamper – 5 min. + DKZ, hrubosť.

56:18

Patrik Lamper vystrelil na Lukáša, ktorý zasahoval! Následne vznikla pästná výmena proti Hietalovi! Fínsky obranca udieral do košického hokejistu, keďže je oproti nemu vyšší, ale Lamper spravil rozhodujúci chvat a poslal protivníka na ľad!

56:07

SaiPa hrá s piatimi hráčmi.

54:07

Vylúčenie v tíme SaiPa Lappeenranta:
Oden – 2 min., zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku.

54:05

Východniari ale dostávajú ďalšiu možnosť na potvrdenie postupu do boja o trofej. SaiPa ide do štyroch.

54:03

Skončená presilovka bola skvelou šancou pre Košice opäť odskočiť Fínom na dvojgólový rozdiel. Lenže početná výhoda Oceliarov vôbec nespĺňala prísne kritériá.

53:58

SaiPa hrá s piatimi hráčmi.

51:58

Vylúčenie v tíme SaiPa Lappeenranta:
Kivenmäki – 2 min., hákovanie.
Dnešný zápas sleduje 451 divákov.

51:35

Tím SaiPa práve strelil gól! Ešte Košičania nemajú nič isté, pretože dostávajú gól. JOONAS ODEN správne reagoval na vyrazený puk od brankára Janusa a nasmeroval mu ho do siete. Asistencia: Otto Hokkanen.

50:00

Máme pred sebou posledných desať minút zápasu. Košice sú na najlepšej ceste do finále Tatranského pohára. Pod Tatrami vedú nad SaiPou 3:1.

49:35

Breton najskôr stratil rovnováhu v útočnom pásme. Postavil sa späť na nohy, ale v tom čase mierila na neho prihrávka Chovana, preto vytiahol hru do stredu.

48:23

Rýchle prečíslenie Fínov! Zakončujúceho hráča prečítal Janus!

47:37

Košice dali gól! Oceliari si okamžite vynahradili zahodenú presilovku o dvoch mužov. HUNTER FEJES umiestnil strelecký pokus nad vyrážačku Lukáša. Asistencia: Jens Olsson.

47:10

SaiPa hrá s piatimi hráčmi.

47:08

SaiPa hrá so štyrmi hráčmi.

46:49

Hunter Fejes si vypýtal presný puk na čepeľ a podarilo sa mu preveriť koncentráciu brankára Jana Lukáša.

45:35

Chovan videl Jääskeläinena, ale rozhodne by bolo pre neho lepšie, keby mal v tejto chvíli hokejku na ľavú stranu. Takto si to musel prehadzovať a už nezvýšil čas ohroziť Lukáša.

45:10

Vylúčenie v tíme SaiPa Lappeenranta:
Siikonen – 2 min., zdržiavanie hry / zašľapovanie puku.

45:08

Vylúčenie v tíme SaiPa Lappeenranta:
Helewka – 2 min., podrazenie.

45:05

Antonín Bartoš si nechal ujsť Helewku! Kanadský hokejista nevymiešal Janusa, ktorý pritlačil pravý betón k pravej žŕdke!

44:01

Nepríjemné zakončenie zabezpečil Cooper Zech. Vyslal razantnú strelu na Lukáša, ktorý ju nebol schopný udržať. SaiPa však mala prehľad o Rogoňovi a košický útočník nemohol dorážať.

43:04

Košice hrajú s piatimi hráčmi.

43:00

Jakub Ferenc zakliesnený do Adama Helewku, s ktorým urobil menší poriadok počas plynutia hry. Ich osobný súboj rozhodcovia nevyhodnotili ako nedovolený.

42:23

Chase Berger dobre čítal hru SaiPy. Po zmocnení sa puku ho bez premýšľania poslal k brankárovi Janovi Lukášovi.

41:53

Výborná presilovková akcia fínskych hokejistov. Viitasalo mal skvelú palebnú pozíciu, hoci to bolo z ťažšieho uhla, ale Janus musel zapracovať.

41:04

Vylúčenie v tíme HC Košice:
Breton – 2 min., sekanie.

40:23

Lunter sa uhol Michalovi Chovanovi na útočnej modrej čiare, ale už to bolo zbytočné. Postavenie mimo hry Košíc. Vhadzovanie v strednej tretine.

40:01

Začala sa tretia tretina.
Tretia tretina sa začne o 15:31.
SaiPa bola v druhej tretine pohyblivejšia, hokejovejšia, nebezpečnejšia a v jednom prípade sa tešila zo zníženia na súčasných 1:2.

40:00

Druhá tretina sa skončila.

39:00

Prebieha posledná minúta druhej tretiny.

38:38

Jan Lukáš s pokojom chytil strelecký pokus Fejesa z pravej strany!

38:21

Havrila dostal pred poloprázdnu bránku skvelú prihrávku od Rogoňa! Doplatil na to, že nemal dlhšiu hokejku v ruke, aby to dostal dovnútra!

37:33

Mário Lunter úspešne získal puk od súpera a bol priam nezastaviteľný. Michal Chovan sa nahneval na pískanie ofsajdu, v ktorom sa ocitol.

35:25

Tím SaiPa práve strelil gól! Fíni našli spôsob, ako prekabátiť Jaroslava Janusa, ktorý chytá skvelo. Čisté konto už ale nevybojuje. Zblízka ho prestrelil OTTO KIVENMÄKI. Asistencie: Ville Vainikainen a Adam Helewka.

34:16

Patrik Lamper použil tvrdosť v súboji s Morandom, ktorý sa s bolestivou grimasou zodvihol z ľadu pred vlastnou striedačkou a zamieril na ňu.

32:14

Puk, ktorý išiel po ľade, vypálil smerom na Lukáša Jääskeläinen. Strela netrafila priestor troch žŕdok.

31:18

Košičania musia počítať so zvýšenými obrátkami SaiPy. Zmena hry zahraničného súpera je veľmi evidentná.

30:28

Košický brankár Janus dostal puk do náručia a jeho tím je rád, že sa po dlhom čase prerušila hra, pretože už toho bolo veľa na hokejistov úradujúceho slovenského majstra.

29:35

Parádna spolupráca hráčov fínskeho klubu! Jaroslav Janus betónmi reagoval na tvrdú strelu zblízka! Hostia z Fínska ale stupňujú tlak!

29:11

SaiPa je v tejto chvíli aktívnejšia v útoku.

27:38

Berger slabšie bránil Appelgrena, ktorý sa takmer predral do gólovej strely. Janus bol však účastný pri tejto príležitosti.

26:40

Krivošík a Chovan mali pod kontrolou Kivenmäkiho. Ten ako jediný z hráčov SaiPy vynaložil úsilie, aby sa dostal k puku na polovici Oceliarov, čo mu nevyšlo.

25:33

Hráči štvrtej košickej formácie boli v akcii. Patrik Rogoň zodvihol hlavu a našiel po pravom krídle korčuľujúceho Havrilu. Lukáš sa k zásahu nedostal, pretože to bolo zablokované obrancom.

24:54

Oden vo vysokej rýchlosti presunul spoluhráčov čo najhlbšie do útočného pásma. Po krátkych manévroch však Jääskeläinen vyviezol von Košičanov.

23:42

Košický kapitán Michal Chovan mal vytvorené výborné podmienky na priame ohrozenie brankára Lukáša. Zo súboja s českým gólmanom však vyšiel ako porazený. Hra je prerušená.

23:03

Na ľade sa ukázal Vladimír Dravecký mladší, syn výborného útočníka Třinca takisto Vladimíra. Tréner Ceman ho vyslal do hry po boku Olssona.

22:08

Rogoň nemal vedomosť o tom, čo sa dialo za jeho chrbtom, nakoľko držal puk pri sebe a na chrbte protihráča. Zigo medzitým odišiel striedať.

21:34

Fínskym hráčom sa zásluhou Tammelu podarilo udržať tretinu. Ešte chvíľu pokračovala ofenzívna aktivita, ale Košičania sa vymanili spod kontroly súpera.

20:42

Jan Lukáš zasahuje. Košice získali vhadzovanie v útočnom pásme v pravom kruhu.

20:22

Krivošík si nakorčuľoval do stredového kruhu v snahe zmocniť sa oblúčika od Olssona. Nakoniec bol v tom, že mu niekde zapadol do výstroja, ale vykotúľal sa na hokejku Luntera.

20:01

Začala sa druhá tretina.
Druhá tretina sa začne o 14:48.
Košice mali problémy s disciplínou, keď trikrát za sebou zohrievali trestnú lavicu. Paradoxne však svoje presilovky využili a dostali sa do dvojgólového vedenia.

20:00

Prvá tretina sa skončila.

19:36

Fejes vystihol správny moment a vyhol sa elegantne možno aj likvidačnému zákroku! Za neho sa postavil Pollock, ale rukavice nezhodil!

19:00

Prebieha posledná minúta prvej tretiny.

17:44

Košice dali gól! MÁRIO LUNTER predviedol úspešnú dorážku pred brankárom Lukášom, ktorý mu neznemožnil vsietiť gól. Asistencie: Marek Bartánus a Alex Breton.

16:56

Minútku majú za sebou hráči Košíc v tejto presilovke. Ale ešte presne polovicu pred sebou.

16:04

Vylúčenie v tíme SaiPa Lappeenranta:
Anttalainen – 2 min., nedovolené bránenie.

15:23

Košice dali gól! COOPER ZECH sa uvoľnil do dobrej pozície na strelu. Brankár Jan Lukáš nemal šancu ísť do zákroku. Bola to skutočne silná a umiestnená koncovka. Asistencia: Michal Chovan.

15:12

Oceliari výrazne tlačia fínskeho súpera.

14:19

Bez prípravy skúšal šťastie Joona Jääskeläinen. Lukáš bol v správnom čase na správnom mieste, preto pokračuje košická početná výhoda.

14:02

Michal Chovan preniesol hru cez stred útočnej tretiny. Jääskeläinen vytvoril palebný priestor Zechovi. Puk skončil na brankárovi Lukášovi. Krivošík bol následne blokovaný, aby nešiel za dorážkou.

13:23

Vylúčenie v tíme SaiPa Lappeenranta:
Tammela – 2 min., podrazenie.

12:54

SaiPa sa usadila v útočnom pásme a najaktívnejšia bola v pravom rohu. Košičania mali s tým problémy, no vyriešil to veterán Olsson tvrdou a čistou hrou do tela na Kivenmäkiho.

12:24

Košice hrajú s piatimi hráčmi.

11:26

Sympatická súhra Fínov. Nastalo zrýchlenie v tejto fáze presilovej hry, čo prinieslo pomerne rýchlu strelu Kivenmäkiho na prvú žŕdku. Janus to zachytil.

10:55

Tretia presilovka fínskeho tímu je zatiaľ najlepšia. Janus čelil najprv streľbe od modrej čiary a ešte sa protivníkovi naskytol jeden pokus z uhla.

10:24

Vylúčenie v tíme HC Košice:
A. Bartoš – 2 min., podrazenie.

09:41

Len čo sa vrátil z trestnej lavice Mário Lunter, brankár Janus zachránil Oceliarov od inkasovania z hokejky Trejbala parádnym semaforom!

09:37

Košice hrajú s piatimi hráčmi.

08:31

Dobrú rýchlosť mal útočník SaiPy Oden. Posledný manéver mu však nevyšiel, a tak stratil puk v ofenzívnej zóne.

08:01

Veľký kus klziska sa otvoril fínskym hráčom! Janus zostal v strede bránky a len natiahol lapačku za strelou vedľa brány!

07:37

Vylúčenie v tíme HC Košice:
M. Lunter – 2 min., vrazenie na mantinel.

07:31

Moro vypomáhal svojmu spoluhráčovi v obrane. Rovnako tak eliminoval pohyb Krivošíka, ktorý sa k nemu približoval.

06:45

Zech po mantineli adresoval puk za bránku, kde prichádzal Berger, avšak robil mu spoločnosť jeden zo súperových obrancov.

06:16

Obidve strany striedajú počas hry. Z hĺbky vlastnej obrannej tretiny vychádzajú hokejisti z Fínska.

05:46

Košice hrajú s piatimi hráčmi.

04:42

Východniari veľmi dobre a poctivo bránia presilovku skúseného súpera. Dokonca mohol uniknúť Jääskeläinen, ale na konci už mu chýbali sily, aby všetkým ušiel. Natiahol však cenný čas pre svoj tím.

03:46

Vylúčenie v tíme HC Košice:
M. Chovan – 2 min., podrazenie.

02:00

Jaroslav Janus sa posunul viac k ľavej tyčke a získal dostatočný prehľad o situácii v hre. Zároveň dokázal schovať do lapačky zakončenie Airolu.

01:27

Fejes sa venoval puku v útočnom pásme. Okolie mu vyčistil Pollock dôraznejším dohraním protivníka. Oceliari už ale nie sú vpredu.

00:49

Prerušená hra. Hokejisti fínskeho mužstva mali jednu strelu, ktorá nešla na bránku. Košičania sa oslobodili za cenu zakázaného uvoľnenia.

00:01

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

SaiPa Lappeenranta: Piiroinen – Anttalainen, Viitasalo, Rajaniemi, Moro, Trejbal, Airola, Hietala – Tammela, Kalapudas, Oden – Kivenmäki, Helewka, Morand – Appelgren, Siikonen (C), Ojatakanen – Vainikainen, Hokkanen, Lipiäinen – Ruusunen.

Tréner: Ville Hämäläinen.

HC Košice: Janus – Breton, Olsson, Zech, Ferenc, Šedivý, A. Bartoš, V. Dravecký ml. – Fejes, Berger, Pollock – M. Lunter, M. Chovan (C), Krivošík – Jääskeläinen, Zigo, Bartánus – Rogoň, Havrila, Lamper – Jokeľ.

Tréner: Dan Ceman.

Rozhodca: Štefík, Goga – Durmis, D. Konc ml.
Vážení hokejoví fanúšikovia. Vítam vás pri sledovaní 1. zápasu 76. ročníka Tatranského pohára v Poprade medzi SaiPou a Košicami.

SaiPa Lappeenranta


Fínsky klub po jednom prípravnom zápase sa predstaví na druhom najstaršom európskom turnaji pod Tatrami. SaiPa vyhrala nad Jukuritom 4:3 po predĺžení. V aktuálnom kádri sa zo známych mien nachádza len český brankár Jan Lukáš, ktorý bol v minulosti hráčom Banskej Bystrice a Kanaďan Adam Helewka. Ten počas covidovej sezóny 2020/21 hrával za Zvolen.

HC Košice

Košický obhajca titulu si pred turnajom dohodol dve prípravné stretnutia s tímami z východu. Najprv si doma v Steel aréne hladko poradil s Humenným 5:0. Nasledovalo cestovanie do Spišskej Novej Vsi, kde sa zrodila remíza 1:1. O víťazstve Košičanov rozhodol v predĺžení Chase Berger.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:00.

SaiPa Lappeenranta – HC Košice

2:3

koniec (0:2, 1:0, 1:1)

Späť na online

Góly a asistencie: 36. Kivenmäki (Vainikainen, Helewka), 52. Oden (Hokkanen) – 16. Zech (M. Chovan), 18. M. Lunter (Bartánus, Breton), 48. Fejes (Olsson)

SaiPa Lappeenranta: Lukáš – Anttalainen, Viitasalo, Rajaniemi, Moro, Trejbal, Airola, Hietala – Tammela, Kalapudas, Oden – Kivenmäki, Helewka, Morand – Appelgren, Siikonen (C), Ojatakanen – Vainikainen, Hokkanen, Lipiäinen – Ruusunen.
Tréner: Ville Hämäläinen.

HC Košice: Janus – Breton, Olsson, Zech, Ferenc, Šedivý, A. Bartoš, V. Dravecký ml. – Fejes, Berger, Pollock – M. Lunter, M. Chovan (C), Krivošík – Jääskeläinen, Zigo, Bartánus – Rogoň, Havrila, Lamper – Jokeľ.
Tréner: Dan Ceman.

Rozhodca: Štefík, Goga – Durmis, D. Konc ml.

Diváci: 451.

Priebeh zápasu
1. tretina
03:46 KOS 2 M. Chovan, podrazenie
07:37 KOS 2 M. Lunter, vrazenie na mantinel
10:24 KOS 2 A. Bartoš, podrazenie
13:23 SAI 2 Tammela, podrazenie
15:23 KOS 0:1 Zech (M. Chovan)
16:04 SAI 2 Anttalainen, nedovolené bránenie
17:44 KOS 0:2 M. Lunter (Bartánus, Breton)
Po 1. tretine
2. tretina
35:25 SAI 1:2 Kivenmäki (Vainikainen, Helewka)
Po 2.tretine
3. tretina
41:04 KOS 2 Breton, sekanie
45:08 SAI 2 Helewka, podrazenie
45:10 SAI 2 Siikonen, zdržiavanie hry / zašľapovanie puku
47:37 KOS 1:3 Fejes (Olsson)
51:35 SAI 2:3 Oden (Hokkanen)
51:58 SAI 2 Kivenmäki, hákovanie
54:07 SAI 2 Oden, zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku
56:18 SAI 5+20 DKZ Hietala, hrubosť+hrubosť
KOS 5+20 DKZ Lamper, hrubosť+hrubosť
58:38 SAI 2 Anttalainen, nedovolené bránenie
Koniec