Menu

Hokej

Tatranský pohár

HC Košice – HK Poprad

2:4

koniec (1:0, 0:2, 1:2)

20.08.2023, 19:30 • Zimný štadión Poprad • Finále • Ivan Harčár

Skončil sa 76. ročník Tatranského pohára v Poprade a jeho víťazom sa stávajú hokejisti HK Poprad, ktorí ho získali po troch rokoch. Vo finále si poradili s Košicami 4:2. Ďakujem za pozornosť pri sledovaní všetkých stretnutí spod Tatier. Dočítania priatelia a dobrú noc. (21:55:34)
Najlepší hráči zápasu:

Dominik Riečický – HC Košice
Adam Vay – HK Poprad

Koniec zápasu.

59:46

Košice dali gól! Oceliari strelili gól, ale v tomto prípade urobil MATÚŠ HAVRILA už iba kozmetickú úpravu. Asistencie: Alex Breton a Cooper Zech.

59:25

Vylúčenie v tíme HC Košice:
Berger – 2 min., hrubosť.

Vylúčenie v tíme HK Poprad:
Česánek – 2 min., hrubosť.

59:25

A ďalšia šarvátka! Prilby popadali dole a ďalší hráči sa pôjdu schladiť na trestnú lavicu! Michal Chovan ešte provokoval Tomáša Záborského, čo bolo absolútne zbytočné!

59:10

Brett Pollock neprekonal Vaya! Jeho blafák išiel vedľa ľavej tyčky!

58:00

Prebiehajú posledné dve minúty stretnutia.

57:51

Vylúčenie v tíme HK Poprad:
Drgoň – 2 min., nedovolené bránenie.

56:36

Vylúčenie v tíme HC Košice:
M. Lunter – 2 min., faul kolenom.

Vylúčenie v tíme HK Poprad:
Straka – 2 min., nešportové správanie.

56:36

Andreas Straka v centre pozornosti! Mário Lunter ho fauloval v strednom pásme, no tínedžer si to nenechal páčiť a utrúsil mu nejakú poznámku! Smutné však je, že Michal Chovan mal za potreby strčiť do neho a že sa to nerobí, prišiel mu to vysvetliť Drgoň!

56:09

Riečický mal opäť pred sebou náročnú úlohu! Peresunko mu vytiahol spod betónu puk, ale nestihol mu ho poslať za chrbát!

54:30

Vylúčenie v tíme HC Košice:
Fejes – 5 min. + DKZ, hrubosť,
Bartánus – 2 min., hákovanie.

Vylúčenie v tíme HK Poprad:
D. Jendek – 5 min. + DKZ, hrubosť.

54:30

Pästná výmena! Hunter Fejes prišiel za Dominikom Jendekom, ktorý jeho výzvu prijal! Obaja si to rozdali pred striedačkou Košíc! V skutočnosti išlo o rýchly proces! Na body vyhral Popradčan!

54:01

Zbytočne Matúš Havrila po dohratí len 15-ročného popradského útočníka Andreasa Straku strčil do chrbta, keď kľačal za bránkou Riečického. Arbitri to nebudú riešiť.

53:01

Kamzíci si môžu v tomto momente trochu vydýchnuť. Pri puku je robustný obranca Ben Betker.

52:34

Poprad hrá s piatimi hráčmi.

52:09

Neskutočné, ako Popradčania bránia toto oslabenie. Košický tlak bol veľký, ale každá strela bola zablokovaná brániacimi hráčmi.

50:34

Vylúčenie v tíme HK Poprad:
Gerlach – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou.

49:33

Poprad začína dominovať. Košičania doplatili na disciplínu. Kamzíci majú šancu po troch rokoch obhájiť prvenstvo na domácom turnaji.

48:46

Košice hrajú s piatimi hráčmi.

48:25

Poprad dal gól! Prihrávky na jeden dotyk, strela a gól. Takto to vyzeralo pri tejto dvojnásobnej presilovke tímu spod Tatier. ANDREJ KUKUČA pridáva ďalší klinec do rakvy Košíc. Asistencie: Tomáš Záborský a Oldrich Kotvan.

48:06

Dominik Riečický to vôbec nemal ľahké! Najnebezpečnejším mužom na strane Popradu bol strelec Max Gerlach! Ferenc po prerušení hry trochu vytiekli nervy a chcel vyprovokovať krosčekom Peresunka, no ten sa nedal!

46:46

Vylúčenie v tíme HC Košice:
M. Chovan – 2 min., nešportové správanie.

46:46

Poprad dal gól! Exkapitán domáceho celku PATRIK SVITANA zvyšuje na 3:1 strelou sprava. Asistencie: Andrej Kukuča a Tomáš Záborský.

46:22

Vylúčenie v tíme HC Košice:
Pollock – 2 min., hákovanie + 2 min., nešportové správanie.

46:13

Pollock pretlačil nahrávku pre Bergera. Bývalý útočník Banskej Bystrice si ju pravdepodobne všimol neskôr, a tak nepredviedol zakončenie.

45:45

Videli sme súvislú hru z obidvoch strán. Ani jeden tím však nemal blízko k presnému zásahu. Vay už nevrátil puk do hry, keď na neho opätovne vystrelil Šedivý.

42:51

Eduard Šedivý vyskúšal pokus na Vaya. Maďarský brankár ho jednoducho zovrel v lapačke. Prerušená hra a nasleduje vhadzovanie po jeho pravici.

41:45

Poprad hrá s piatimi hráčmi.

40:50

Zech posunul puk Jääskeläinenovi. Ten nemal veľa možností na distribuovanie prihrávky, ale predsa to skúsil krížom cez popradské hokejky na Chovana. Košice stratili pásmo.

40:32

Filip Krivošík mal príležitosť vyrovnať a zároveň predčasne ukončiť pobyt Brejčáka na trestnej lavici. Výborne zabral Kotvan.

40:01

Začala sa tretia tretina.
Tretia tretina sa začne o 21:12.
Zápas nestratil na atraktivite ani v druhej tretine. Podstatný fakt je ten, že domáci Poprad otočil skóre po góloch Drgoňa aj Kotvana. Úvod tretej tretiny sa ponesie v pokračovaní košickej presilovky.

40:00

Druhá tretina sa skončila.

39:45

Vylúčenie v tíme HK Poprad:
D. Brejčák – 2 min., krosček.

39:45

Košičania boli zažratí do hry! Fejes opäť neprehovoril z nájazdu a po koncovke Zecha, ktorý spadol na Vaya a odopol mu prilbu z hlavy, sa to začalo mlieť! Vinníkom tejto situácie je Daniel Brejčák!

39:00

Prebieha posledná minúta druhej tretiny.

38:02

Poprad dal gól! Nádherná akcia Popradčanov. Dominik Jendek sa síce nepretlačil cez brániaceho košického súpera, ale vyprodukoval geniálnu nahrávku na OLDRICHA KOTVANA. Ten si vytiahol Riečického z bránky a zasadil mu bekhendový blafák. Asistencie: Dominik Jendek a Patrik Svitana.

37:03

Ešte jedna popradská vlna na košickú bránku. Tyler Coulter nevystihol správny smer streleckého pokusu, ktorý mu Oceliari pomohli dostať na ochrannú sieť.

36:22

Andrej Kukuča si vypýtal dlhý pas, keďže stál za chrbtami Košičanov! Nájazd dopadol katastrofálne! Spred Riečického minul jeho ľavú žŕdku!

33:54

Poprad dal gól! Trojica popradských pravákov udrela v početnej výhode. ADAM DRGOŇ sa znovu nemýlil zo svojej parkety, keď poslal bombu ako z kanóna z ľavého kruhu. Asistencie: Andrej Kukuča a Patrik Svitana.

33:40

Skvelý Riečický! Na prudké zakončenie Beaudoina nasadil pravé rameno! Okamžite mu chcel adresovať puk do siete pripravený Jakub Urbánek, ale nepodarilo sa to!

32:50

Vylúčenie v tíme HC Košice:
Berger – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou.

32:10

Výborný zákrok Adama Vaya! Fejes nemal najlepšiu pozíciu, nakoľko ho nespustil z očí Boris Česánek, no mohlo sa to skončiť gólom!

31:54

Košice hrajú s piatimi hráčmi.

31:31

Zmenu neprináša ani popradský hokejista Kukuča. Toľko čo sa pri ňom objavil puk, už ho nemal.

30:43

Oceliari sú ako osy. Nenechávajú takmer žiadny priestor Popradčanom realizovať sa v hĺbke útočnej tretiny.

29:54

Vylúčenie v tíme HC Košice:
Bartánus – 2 min., nedovolené bránenie.

29:45

V tejto chvíli pohrozil košický útočník Marek Bartánus. Vyšla mu koncovka z bezprostrednej blízkosti popradského gólmana, ktorý Kamzíkov nesklamal.

29:27

Publikum tlieskalo. Hunter Fejes zakončil košickú akciu strelou z ľavého krídla. Vay si ho vychutnal lapačkou.

28:42

Adam Vay so zákrokom. Kotvan ešte spoločne s Česánkom ťahali preč košického Fejesa.

28:17

Tomáš Záborský mal na výber Kotvana a Borisa Česánka. Svoju prihrávku nasmeroval na druhého menovaného, ktorý ho však nepresvedčil streleckým pokusom.

27:22

Drgoň ostal v stredovom kruhu a mal puk v moci. Z tejto vzdialenosti vypálil solídnu strelu, ale rozvlnila sa ochranná sieť po teči od jedného z Oceliarov.

25:54

Domáci hokejisti striedali, preto Olsson poľahky získal puk.

24:28

Fejes mierne vystrašil popradského brankára Vaya nastrelením, ktorému popred bránkovisko v rovnakom čase prekorčuľoval aj Pollock.

23:44

Riečický čelil strele do protipohybu. Puk sa nezakliesnil do sieťky jeho bránky.

22:42

Kukuča potreboval trochu viac rýchlosti, aby mohol lepšie zahrať akciu s Mlynarovičom. Dal mu to na hokejku, no zozadu mu uštedril krosček Lamper, ale vylučovať sa nebude.

21:57

Čiarový rozhodca ukazuje hrajte. Adam Drgoň teda nemôže poľaviť, keďže sú za ním Košičania. Zo spoluhráčov ho však nenechal v štichu Peresunko.

20:36

Šikovný pokus cez celú ľadovú plochu vymyslel Cooper Zech. A spravil to fakt odvážne, pretože zamieril presne na Vaya spoza Riečického. Prerušená hra.

20:01

Začala sa druhá tretina.
Druhá tretina sa začne o 20:21.
Nejaké dve sekundičky pred sirénou ešte vypálil priamo na Riečického Adam Drgoň, no nezopakoval si včerajšok, keď prekonal Mazanca z Třinca. Finále zatiaľ lepšie vyznieva pre Košice, no do konca je poriadne ďaleko.

20:00

Prvá tretina sa skončila.

20:00

Košice hrajú s piatimi hráčmi.

19:00

Prebieha posledná minúta prvej tretiny.

18:00

Vylúčenie v tíme HC Košice:
Ferenc – 2 min., hrubosť.

18:00

Ferenc sa pustil do Coultera, ktorý strpčoval život Riečickému v bránke! Svätyňa hostí spadla a obaja sa chvíľu pasovali na ľade! Trestať sa však bude len košický hokejista!

17:31

Brincko súbežne korčuľoval za pukom s Lamperom. Rozhodcovia prerušili hru kvôli zakázanému uvoľneniu. Hráči pôjdu na buly po pravici košického brankára.

17:14

Dominik Jendek prebral nahrávku pred útočným pásmom. Hneď k nemu korčuľoval Zech a nedovolil mu ohroziť Riečického dobrou prácou telom.

16:00

Do hry naskočila druhá formácia Košíc. Krivošík podržal puk a ďalej už nechal pracovať kapitána Chovana. Vay si pripísal zákrok s prerušením hry.

14:51

Trochu nervozity doniesol na ľadovú plochu hosťujúci Pollock. V rohu klziska po ňom na chvíľu chňapol Coulter, no Košičan následne si ešte vybral na modrej čiare Peresunka.

13:34

Popradčania jednoducho prešli do založenia útoku. Týkalo sa to kvalitnej trojice legionárov Coulter – Beaudoin – Gerlach. Vlaňajší kanonier extraligy zakončil len do obetavého košického obrancu.

12:43

Dominik Riečický zasahoval po peknom prieniku Svitanu. Popradská opora mu poslala strelu na vyrážačku.

12:22

Vylúčenie v tíme HC Košice:
Krivošík – 2 min., hákovanie.

11:54

Oldrich Kotvan za popradskou bránkou doprial masáž chrbta Bergerovi, ktorý to ustál. Košičania si nevypracovali strelecký pokus.

10:58

Urbánek pri spätnej jazde do vlastnej defenzívy pokrýval Mareka Bartánusa, ktorý si robil zálusk na puk od Brejčáka, ale márne.

08:43

Samuel Mlynarovič vyštartoval po pravej strane a vystrelil poriadnu delovku. Z druhej strany sa mu snažil sekundovať Kundrik, ale nemal šancu reagovať na vyrazený puk Riečickým.

08:06

Oceliari poslali puk do stredného pásma. Ten však skončil v moci Betkera, ale kanadskému obrancovi nevyšiel úmysel rozpútať útočnú akciu.

06:33

Jakub Ferenc aktívne klepal hokejkou po ľade, čím signalizoval ostatným hráčom, že chce nahrávku. Keď ju dostal, nevystrelil akurát najlepšie, ale Vaya musel predsa zasiahnuť.

06:20

Poprad oddychový čas!

06:20

Košičania spravili tlak do bránky Popradu. Vay nateraz nedopustil inkasovanie druhého gólu. Navyše McFadden čistil priestor v spolupráci s Kundrikom.

05:51

Košice dali gól! MÁRIOVI LUNTEROVI pasuje popradský ľad, nakoľko strelil gól aj v sobotu do siete SaiPy. Asistencia: Michal Chovan.

05:20

Deyl sa rozhodol v značnej miere podporiť svojich útočníkov. Zvládol aj otočku pri mantineli a Šedivý mohol svojou kvalitnou delovkou preveriť Vaya.

03:58

Patrik Svitana mal na hokejke veľkú šancu! Riečickému nezmazal nulu na konte, keďže spred kruhov pálil vedľa!

03:25

Fejesa našli spoluhráči v strednom pásme. Snažil sa nabrať dostatočnú rýchlosť, ale dobre ho blokoval Betker, cez ktorého ruku sa nedostal do zakončenia.

02:34

Daniel Brejčák ochotne počkal na to, kedy Andrej Kukuča vystúpi z útočného pásma, aby sa domácim nepískalo postavenie mimo hry.

01:48

Mužstvá začali vo vysokom tempe. V tejto chvíli sa druhýkrát prerušila hra. Brankár Adam Vay si stiahol k sebe nastrelenie Radka Deyla.

00:01

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

HC Košice: Riečický – Breton, Olsson, Zech, Ferenc, Šedivý, Deyl, A. Bartoš – Fejes, Berger, Pollock – M. Lunter, M. Chovan, Krivošík – Bartánus, Zigo, Jääskeläinen – Lamper, Havrila, Rogoň – Jokeľ.

Tréner: Dan Ceman.

HK Poprad: Vay – Betker, McFadden, D. Brejčák, Drgoň, Kotvan, Česánek, Brincko – Záborský, Coulter, Gerlach – Straka, Beaudoin, Svitana – D. Jendek, J. Urbánek, Peresunko – Kundrik, Mlynarovič, Kukuča.

Tréner: Aleš Totter.

Rozhodca: Štefík, Snášel – Stanzel, Šoltés.
Vážení hokejoví fanúšikovia. Vítam vás pri sledovaní finálového zápasu na 76. ročníku Tatranského pohára v Poprade medzi Košicami a Popradom.

HC Košice


Obhajca titulu k dvom výhram v príprave nad Humenným a Spišskou Novou Vsou pridal tretiu na prestížnom a druhom najstaršom turnaji v Európe, keď si poradil s fínskou SaiPou 3:2. Košičanov posunuli do finále Zech, Mário Lunter a Fejes.

HK Poprad

Najväčšie prekvapenie vystrojili Popradčania počas sobotného večera, keď si zgustli na českom Třinci jednoznačne 4:0. Takýto výsledok určite neočakával ani ten najväčší optimista. Popradská hra so sebou niesla najvyššie kritériá, s ktorými si nevedeli poradiť českí hokejisti. Finále tak predstavuje skvelú bodku za turnajom, kedy na seba narazia odvekí rivali z východu.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.

HC Košice – HK Poprad

2:4

koniec (1:0, 0:2, 1:2)

Späť na online

Góly a asistencie: 6. M. Lunter (M. Chovan), 60. Havrila (Breton, Zech) – 34. Drgoň (Kukuča, Svitana), 39. Kotvan (D. Jendek, Svitana), 47. Svitana (Kukuča, Záborský), 49. Kukuča (Záborský, Kotvan)

HC Košice: Riečický – Breton, Olsson, Zech, Ferenc, Šedivý, Deyl, A. Bartoš – Fejes, Berger, Pollock – M. Lunter, M. Chovan, Krivošík – Bartánus, Zigo, Jääskeläinen – Lamper, Havrila, Rogoň – Jokeľ.
Tréner: Dan Ceman.

HK Poprad: Vay – Betker, McFadden, D. Brejčák, Drgoň, Kotvan, Česánek, Brincko – Záborský, Coulter, Gerlach – Straka, Beaudoin, Svitana – D. Jendek, J. Urbánek, Peresunko – Kundrik, Mlynarovič, Kukuča.
Tréner: Aleš Totter.

Rozhodca: Štefík, Snášel – Stanzel, Šoltés.

Priebeh zápasu
1. tretina
05:51 KOS 1:0 M. Lunter (M. Chovan)
12:22 KOS 2 Krivošík, hákovanie
18:00 KOS 2 Ferenc, hrubosť
Po 1. tretine
2. tretina
29:54 KOS 2 Bartánus, nedovolené bránenie
32:50 KOS 2 Berger, nebezpečná hra vysokou hokejkou
33:54 POP 1:1 Drgoň (Kukuča, Svitana)
38:02 POP 1:2 Kotvan (D. Jendek, Svitana)
39:45 POP 2 D. Brejčák, krosček
Po 2.tretine
3. tretina
46:22 KOS 2+2 Pollock, hákovanie+nešportové správanie
46:46 POP 1:3 Svitana (Kukuča, Záborský)
46:46 KOS 2 M. Chovan, nešportové správanie
48:25 POP 1:4 Kukuča (Záborský, Kotvan)
50:34 POP 2 Gerlach, nebezpečná hra vysokou hokejkou
54:30 KOS 5+20 DKZ Fejes, hrubosť+hrubosť
KOS 2 Bartánus, hákovanie
POP 5+20 DKZ D. Jendek, hrubosť+hrubosť
56:36 KOS 2 M. Lunter, faul kolenom
POP 2 Straka, nešportové správanie
57:51 POP 2 Drgoň, nedovolené bránenie
59:25 KOS 2 Berger, hrubosť
POP 2 Česánek, hrubosť
59:46 KOS 2:4 Havrila (Breton, Zech)
Koniec