Menu

Hokej

Prípravný zápas

HK Spišská Nová Ves – Debreceni DEAC

4:2

koniec (2:1, 1:1, 1:0)

25.08.2023, 18:00 • Spiš Aréna Spišská Nová Ves • Ivan Harčár

Nakoniec sa podarilo utíšiť rozvášnených hráčov. Spišská Nová Ves ďalej produkuje výhry v príprave. Rysy sa najbližšie predstavia v utorok na ľade Popradu. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia. (20:28:51)

Koniec zápasu.

59:50

Ališauskas, Rapáč aj Džugan už zamierili do kabíny!

59:50

Aby toho nebolo málo – Róbert Džugan stratil nervy na hráča s číslom 17 Antonom Vasilevom, ktorý snáď skákal do všetkých! Džugan ale zhodil rukavice a vytrel s ním ľadovú plochu!

59:50

Branislav Rapáč sa pustil do jedného z maďarských hokejistov a melie sa to jedna radosť!

59:50

Hromadná bitka! V nej boli zapletení hlavne Nerijus Ališauskas, ktorý zmastil súpera a upokojiť to chcel Rapáč, ale stal sa pravý opak a tiež použil päste!

59:29

Spišská Nová Ves dala gól! Východniarom vyšiel opravný pokus, a to dokonca IVANOVI NOVÁKOVI, ktorý tak odčinil zaváhanie. Bez asistencie.

59:14

Debrecín hrá power-play! A gól na 4:2 nedal Ivan Novák, ktorý trafil hokejku ležiaceho protivníka!

58:00

Prebiehajú posledné dve minúty tretej tretiny.

57:39

Prerušená hra. Puk sa nachádza pri Hetényim, ale Krollis pokračoval v dohrávaní Spišiakov. Slovné vysvetlenie mu podal Michael Vandas.

57:19

Krollis mal plné ruky práce, aby ubránil Rapáča. Po domácom kapitánovi prišiel na rad aj Marosz.
Dnešný zápas sleduje 793 divákov.

55:07

Hamráček skúsene viedol puk za útočnú modrú čiaru. Barikádu mu chceli vytvoriť traja hráči v bielom, ale on výborne počkal na príchod spoluhráčov z prvej päťky. Archambault to mohol zobrať do vlastných rúk, ale neohrozil Hetényiho, keď mu trošku viac skĺzol puk z hokejky.

54:20

Hetényi zneškodnil prudkú koncovku Ališauskasa. Títo dvaja si súboj zopakovali ešte raz a opäť to vyznelo v prospech gólmana Debrecínu.

53:19

Súboj dvoch devätnástok. Rapáč získal mierny náskok nad Ušnevom, ktorý ho v konečnom účtovaní čistým spôsobom odviezol na zadný mantinel.

50:45

Myklucha pohrdol príležitosťou odskočiť Maďarom na rozdiel dvoch gólov! Bol sám pred Hetényim, no nechal ho vyniknúť!

50:00

Spišská Nová Ves vyhráva nad Debrecínom 3:2 a aktívne okupuje útočnú tretinu, ale chýbajú tomu výrazné šance. Začalo sa záverečných desať minút riadnej hracej doby.

48:01

Spišiaci začínajú tlačiť Maďarov! Ališaukas výborne usmernil svoju strelu! Hetényi išiel na brucho s roztiahnutými betónmi! Finálne nadvihnutie puku pri žŕdke nezvládol Giľák!

47:01

Hetényi dáva Debrecínu nádej na skvelý výsledok! V tomto momente zlikvidoval strelu zápästím Džuganovi, ktorý nepochodil zoči-voči!

46:33

Marosz zvládol jednou rukou držať puk na čepeli a druhou tiesniť protihráča. Branislav Rapáč následne nezašiel hlbšie do tretiny, aby sa pokúsil podkúriť súperovi.

45:34

Na konto Spišskej Novej Vsi naskočila ďalšia strela. Na bránku vypálil od modrej čiary Matej Giľák. Hetényi domácim neumožnil dorážkový pokus.

44:58

Hetényi si poradil s dobre pripravenou akciou Rysov. Puk mu z lapačky vyberá čiarový rozhodca a zvoláva hráčov na buly po jeho ľavej ruke.

44:31

Malina napevno korčuľoval popri Briceovi. Toho chceli zapojiť do diania spoluhráči, ale domáci obranca včas zaúradoval hokejkou.

43:48

Oba tímy striedali počas hry. Debrecín mal puk vo svojej moci, ale zároveň ťažkosti pri prechode z pásma. Rostislav Marosz krátko na to ohrozil brankára Hetényiho.

42:28

Spišiaci zamkli útočné pásmo. Adam Žiak chvíľku počkal so strelou a mohlo to byť úspešné. Nastala nepríjemná situácia pre Hetényiho, ktorému ale pomohol jeden z obrancov. Priamy odraz puku nedopravil do siete sústredený Vartovník.

41:09

Juraj Majdan cítil za sebou Grocha, ktorý bol v tesnom závese. Z jeho zadovky vznikol strelecký pokus. Hetényi vytlačil zakončenie na ochrannú sieť.

40:01

Začala sa tretia tretina.
Tretia tretina sa začne o 19:51.
Spišská Nová Ves je aj po druhej časti hry v tesnom náskoku. Debrecín veľa toho nepredvádza, ale to, čo sa mu vyskytlo, využil.

40:00

Druhá tretina sa skončila.

39:00

Prebieha posledná minúta druhej tretiny.

38:38

Benjamín Varša vzápätí zneškodnil aj Bricea! Ten mu to tlačil popri ľavom betóne, ktorý nechal pevne na tyčke!

38:17

Nepozornosť v defenzíve Spišskej Novej Vsi! Z ničoho nič mal samostatný nájazd Gergö Mihalik! Vyčkal do poslednej chvíle a rozhodol sa o zakončenie vpravo! Netrafil!

37:16

Debrecín môže byť spokojný s tým, ako sa teraz prezentoval v útočnom pásme. Síce z toho nevyťažil niečo väčšie, ale Varša musel zasiahnuť.

36:16

Na niektorých miestach komplikuje hru hmla, ktorá zakrýva hráčov. Archambault ešte videl na blízku Giľáka, ale ten ďalšieho adresáta medzi kruhmi už nie.

34:51

Hetényi už bol prekonaný, ale Beaudry opečiatkoval jeho ľavú konštrukciu! Poriadne to cinklo!

32:48

Tím Debreceni práve strelil gól! Maďari veľmi rýchlo strieľajú kontaktný presný zásah. ANDRÁS MIHALIK sa vytiahol na gólmana Varšu. Asistencie: Raymond Brice a Gergö Mihalik.

31:08

Spišská Nová Ves dala gól! OLIVIER ARCHAMBAULT využíva presilovú hru. Puk poslal do horných poschodí Hetényiho brány. Asistencie: Rostislav Marosz a Igor Merežko.

30:39

Vylúčenie v tíme Debreceni DEAC:
Rivera – 2 min., napadnutie.

30:39

Spišiakov zodvihol z lavičky zákrok Nicka Riveru! Pocítil to Beaudry, no zastal sa ho Myklucha! Vylúčenie ale prebehne len na strane Maďarov!

30:12

Debrecín hrá s piatimi hráčmi.

28:12

Vylúčenie v tíme Debreceni DEAC:
Rivera – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou.

28:12

Brankár Hetényi bol pánom po zakončení domácej akcie. Nellisov pokus s pokojom ulovil v lapačke. Bude sa vhadzovať v ľavom kruhu.

27:06

Marosz hodil žabku pred bránkovisko hostí. Juraj Majdan o sekundu neskôr prikorčuľoval a ťukol Hetényiho po výstroji. Nikto ale po ňom nešiel, pretože to plynulo z hry.

26:06

Pekne zahral Šimon Groch. Mohol si vybrať z dvoch alternatív. Namiesto priamej paľby ešte našiel medzi kruhmi Hamráčka, ktorému sa však nepodarilo vystreliť bez prípravy.

25:11

Branislav Rapáč v dobrej polohe na zakončenie! Ale nezamestnal Hetényiho po tom, ako skvelý kus práce odviedol Ivan Novák pri vytláčaní Krollisa!

23:32

Slušný strelecký pokus Debrecínu. Vladislav Barkovsky tesne pred odchodom na striedačku preveril koncentráciu Varšu. Mladučký gólman zovrel puk a hneď aj rozohral.

22:41

Merežko okato nahrával Nellisovi. Kanadský útočník bol v zákryte za obrancom Ušnevom, ktorý si splnil defenzívnu povinnosť.

21:53

Ďalšia zaujímavá kombinácia Spišskej Novej Vsi. Ľubomír Malina naznačil koncovku, ale rýchlo to prihral Mykluchovi. Zo svojej pozície zvnútra ľavého kruhu nebol úspešný.

21:01

Michael Vandas bol na čele tejto útočnej súhry Spišiakov. Pokúšal sa zamieriť na druhú žŕdku súperovej bránky, ale nakoniec len prestrelil.

20:28

Maďarský brankár Hetényi zachytával pomalšiu strelu švihom. Pomohol si pravým betónom a prerušil hru.

20:01

Začala sa druhá tretina.
Tretia tretina sa začne o 19:01.
Sledovali sme dosť dlhú prvú tretinu, no bola v nej šarvátka, veľa vylúčení aj krvavé zranenie debrecínskeho hokejistu. Výsledkovo je to zatiaľ naklonené k Spišiakom.

20:00

Prvá tretina sa skončila.

19:34

Beaudry nepotreboval veľa práce s vylepšovaním si palebnej pozície. Z pravej strany od modrej čiary otestoval Hetényiho.

19:00

Prebieha posledná minúta prvej tretiny.

18:38

Iba spomalené reakcie hosťujúcich hokejistov pomáhajú Rysom, aby nemali zbabraný odchod do kabín. Mingazov mal slabé ruky, preto neohrozil Varšu.

17:22

Debrecín hrá s piatimi hráčmi.

17:12

Marosz svojou bombou zamestnal všetkých na hranici maďarského bránkoviska! Puk vypadol pred Vandasa, no ten sa nestačil zorientovať a vznikla veľká mela! Riešenie poskytol Hetényi, ktorý sa rozvalil pred bránkou a uzavrel okolie!

16:24

Kombinácia Spišiakov v presilovke! K predčasnému ukončeniu pobytu Riveru na trestnej lavici mohol prispieť Matej Giľák! Hetényi sediac si s ním poradil! Beaudryho následne spacifikovali obrancovia!

15:22

Vylúčenie v tíme Debreceni DEAC:
Rivera – 2 min., držanie.

14:53

Na ľade je množstvo krvi! Tvrdú strelu pod prilbu inkasoval hosťujúci Bence Sándor, ktorý s pritlačeným uterákom na hlave smeruje na ošetrovňu! Nasleduje čistenie ľadovej plochy!

14:43

Merežko si pekne vyčistil priestor pred sebou. Keď dostal puk na čepeľ, potiahol si to viac vľavo a Hetényi čelil jeho pokusu, ktorý udržal na tele.

13:17

Tím Debreceni práve strelil gól! Mladík Varša si z tohto stretnutia neodnesie nulu. Práve mu ju zmazal presným zakončením NORBERT HÁRI. Asistencia: Kamil Mingazov a Raymond Brice.

12:18

Debrecínski hokejisti až v tomto momente mali možnosť niečo ukázať. Dobmayer urobil otočku a nasledovala nahrávka na Ušneva. Spišiaci s obranným blokom.

11:26

Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
I. Novák – 2 min., podrazenie.

11:14

Spišská Nová Ves dala gól! JÉRÉMY BEAUDRY sa oprel do puku a Hetényi si ho našiel za vlastným chrbtom. Asistencia: Juraj Majdan.

10:16

Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
Ališauskas – 2 min., hrubosť.

Vylúčenie v tíme Debreceni DEAC:
Vasilev – 2 min., hrubosť.

10:16

Bude sa vylučovať! Ališauskas sa pri trestnej lavici naťahoval s Vasilevom!

10:04

Na bránku Debrecína zakončoval pri avizovanom vylúčení domáci hokejista Nerijus Ališauskas. Hetényi mal dostatok času nachystať sa na zákrok.

09:17

Mark Smirnov získal svojpomocne puk v strednej tretine. Následne ho chcel presunúť na Vasileva, lenže adresoval mu silnejšiu prihrávku, ktorú druhý menovaný nezachytil.

08:11

Spišská Nová Ves dala gól! Už bolo toho viac než dosť, aby sme sa dopracovali k prvej zmene skóre. Stačilo, že Archambault zobral puk na hokejku, prešiel cez všetkých a ROSTISLAV MAROSZ mohol pohodlne prekonať Hetényiho. Asistencie: Olivier Archambault a Juraj Majdan.

07:45

Vylúčenie v tíme Debreceni DEAC:
Hetényi – 2 min., zdržiavanie hry / posunutá bránka.

07:27

Hostia s dobrou príležitosťou ísť do vedenia! Spoľahlivo zachytal Benjamín Varša, ktorého tréneri uprednostnili pred Surákom! Výborný moment pre neho!

07:10

Žiak si nechal pustiť k sebe protihráča Dominika Novotného. Momentálne sprevádza domácich problém vyjsť zo svojej polovice.

06:13

Debrecín hrá s piatimi hráčmi.

06:08

Maďarský tím sa dokázal zosúladiť tak, aby narušil aktivitu východniarov pri pôsobení za útočnou modrou čiarou. Hosťom v tejto chvíli pomáha aj prerušená hra pri posunutej bránke.

05:33

Sólo ukázal obranca Igor Merežko. Jeho mohutná postava, dobrá rýchlosť a šikovné ruky do zaviezli do hĺbky ofenzívnej tretiny. Teraz už len to niekomu naservírovať.

04:47

Krásna nahrávka! Anthony Nellis vyšiel spoza svätyne a krížnym pukom vyzval na strelu z prvej Giľáka! Tesne to minulo Hetényiho priestor!

04:13

Vylúčenie v tíme Debreceni DEAC:
Kozma – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou.

03:17

Nátlaková hra Rysov robí značné problémy Maďarom! Opäť Archambault bol v hlavnej roli! Zblízka nerozvlnil sieť s prispením pravej žŕdky!

02:44

Archambault predviedol krátku individuálnu akciu. Jednoduchým pohybom pomýlil súpera v jeho pravom kruhu a prenikol do streleckej pozície. Hosťujúci gólman odolal.

01:57

Kde sa dvaja bijú, tretí vyhráva. Ivan Novák upratal maďarského obrancu a vydláždil cestičku Hamráčkovi. Po jeho prihrávke mohol páliť Merežko. Hetényi vyrazil.

01:11

Spišská Nová Ves mala opäť šancu v útočnom pásme. Adam Žiak získal presnú prihrávku na os hracej plochy, ale strelecký pokus tečoval brániaci súper.

00:22

Toto bola pekná súhra domácich Spišiakov. Kompletne celá úvodná formácia v tom mala prsty. Na záver sa Olivier Archambault dostal pred Hetényiho, no ten si nedal prestreliť betóny.

00:01

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

HK Spišská Nová Ves: Surák – Ališauskas, Merežko, Beaudry, Groch, Žiak, Malina – Giľák, Nellis, Archambault – Vandas, Marosz, Majdan – Rapáč, Myklucha, I. Novák – Hamráček, Vartovník, Džugan.

Tréner: Vlastimil Wojnar.

Debreceni DEAC: Gönczi – Mingazov, Krollis, Barkovsky, Ušnev, Bukor, Dobmayer, Sándor, Jakábfy – Bučkin, Rétfalvi, Molnár – Rivera, Brice, Hári – Smirnov, D. Novotný, Vasilev – G. Mihalik, Kozma, A. Mihalik.

Tréner: Arťom Vaszjunyin.

Rozhodca: Smrek, Kocúr – Ordzovenský, Beniač.
Vážení hokejoví fanúšikovia. Vítam vás pri sledovaní prípravného zápasu medzi Spišskou Novou Vsou a Debrecínom.

HK Spišská Nová Ves


Ostatný týždeň boli Spišiaci zameraní len na trénovanie a vylaďovanie vecí pred štartom nového ročníka. Rysy mali doteraz prevažne medzinárodné konfrontácie. Piatkovým stretnutím s maďarským klubom ukončia polovicu prípravných zápasov a navyše to bude posledný súper spoza hraníc. Sanok aj Krakov boli zdolaní a uvidíme, či k tejto dvojici pribudne i Debrecín.

DEAC Debrecín

Účastník Erste Ligy iba začína sériu prípravných stretnutí. Preto až v tejto chvíli, pretože maďarská súťaž štartuje v závere septembra. Debrecín v uplynulej sezóne nezaznamenal priaznivý výsledok. Liga bola skrátená kvôli energetickej kríze a mužstvo vypadlo už v kvalifikácii, kde nestačilo na Fehévári AV19. Vlani v tíme pôsobil Rastislav Špirko, ktorý dokončil sezónu v Poprade. Aktuálne sa na súpiske nenachádza žiadny slovenský hokejista.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

HK Spišská Nová Ves – Debreceni DEAC

4:2

koniec (2:1, 1:1, 1:0)

Späť na online

Góly a asistencie: 9. Marosz (Archambault, Majdan), 12. Beaudry (Majdan), 32. Archambault (Marosz, Merežko), 60. I. Novák – 14. Hári (Mingazov, Brice), 33. A. Mihalik (Brice, G. Mihalik)

HK Spišská Nová Ves: Varša – Ališauskas, Merežko, Beaudry, Groch, Žiak, Malina – Giľák, Nellis, Archambault – Vandas, Marosz, Majdan – Rapáč, Myklucha, I. Novák – Hamráček, Vartovník, Džugan.
Tréner: Vlastimil Wojnar.

Debreceni DEAC: Hetényi – Mingazov, Krollis, Barkovsky, Ušnev, Bukor, Dobmayer, Sándor, Jakábfy – Bučkin, Rétfalvi, Molnár – Rivera, Brice, Hári – Smirnov, D. Novotný, Vasilev – G. Mihalik, Kozma, A. Mihalik.
Tréner: Arťom Vaszjunyin.

Rozhodca: Smrek, Kocúr – Ordzovenský, Beniač.

Diváci: 793.

Priebeh zápasu
1. tretina
04:13 DEB 2 Kozma, nebezpečná hra vysokou hokejkou
07:45 DEB 2 Hetényi, zdržiavanie hry / posunutá bránka
08:11 SNV 1:0 Marosz (Archambault, Majdan)
10:16 SNV 2 Ališauskas, hrubosť
DEB 2 Vasilev, hrubosť
11:14 SNV 2:0 Beaudry (Majdan)
11:26 SNV 2 I. Novák, podrazenie
13:17 DEB 2:1 Hári (Mingazov, Brice)
15:22 DEB 2 Rivera, držanie
Po 1. tretine
2. tretina
28:12 DEB 2 Rivera, nebezpečná hra vysokou hokejkou
30:39 DEB 2 Rivera, napadnutie
31:08 SNV 3:1 Archambault (Marosz, Merežko)
32:48 DEB 3:2 A. Mihalik (Brice, G. Mihalik)
Po 2.tretine
3. tretina
59:29 SNV 4:2 I. Novák
Koniec