Menu

Ďalšie

Tlačové konferencie

Tisková konference HC Oceláři Třinec

koniec udalosti

30.08.2023, 16:00 • Adam Sušovský cz

Tisková konference klubu je u konce, fanoušci už nemají žádný dotaz. Sálem kina Kosmos se zároveń znovu ozývá velký potlesk. (17:14:01)
Zdeněk Moták: "Neznám hráče a trenéry, kteří mají rádi prohry. Všichni chceme jen vyhrávat, ale na začátku každého zápasu proti vám stojí celá organizace soupeře, která vás chce do ledě zašlapat a dostat vás dolů. Srdce je první předpoklad k tomu, že tomu dáte všechno a budete úspěšní nejen na konci daného zápasu, ale i na konci sezony. My chceme vyhrávat, patří to ke sportu stejně jako prohry, ale já se chci bavit o těch hezčích dnech."
Ján Moder: "Já prohru zvládnu, ale zvládnete ji vy, fanoušci? Každá písnička někdy končí, my ve vedení klubu to víme. A víme moc dobře, že bez porážek by nemohly být ani vítězství."
Jeden z fanoušků se ptá, zda jsou Oceláři připraveni prohrát.



"Tím, že se vyhrálo čtyřikrát po sobě, je tlak a očekávání fanoušků asi velké. Víme všichni, co dokázal Vsetín a co můžeme dokázat my, ale pan Moták řekl správně, že se musíme připravovat na každé utkání. Čeká nás spousta práce, v minulé sezoně jsme byli dlouho dole a vyhráli titul z předkola. Jediné, co můžu říct, že uděláme pro vítězství všechno, ale i prohra přijít může.
Jeden z dotazů míří na to, co klub udělá pro to, aby si lidé oblíbili Ligu mistrů. Jan Peterek mluví o tom, že Oceláři CHL milují a zdůrazňuje obrovské klubové výjezdy. Také letos byla kapacita míst v letadle na zápasy do Finska vyprodaná během pár hodin.
Tiskový mluvčí klubu Kuchař odpovídá na dotaz fanoušků, co klub chystá pro ně. Zdůrazňuje, že klub bude chtít cílit dlouhodobě na mladší generaci. Ján Moder dodává, že si velmi oblíbil hospodské kvízy i Dračí podcast.
Jeden z fanoušků vyjádřil prosbu: "Za starší generaci bych velmi rád viděl ještě jedno finále. Finále Ligy mistrů."
Novináři vyčerpali své otázky, ptá se veřejnost.
Jan Peterek: "David Krejčí je velké téma. Petr Vrána, jeho kamarád, by o něm mohl dlouho. Dal si teď pauzu. My bychom byli rádi, kdyby přišel hrát k nám, ale řada klubů je dlouhá, zájem má spousta týmů. Můžu říct jen to, že uděláme maximum pro to, abychom ho získali. Za mě je hlavní otázka, jestli se vůbec rozhodne v hokeji pokračovat. Jeho doba rozhodování je dlouhá, třeba na podzim zjistí, že se mu líbí čas s rodinou, že se mu nechce podstoupit další dřinu, další fyzickou přípravu... Otazníků je hodně, my sami jsme hodně zvědaví."

Přichází asi očekávaný dotaz: Přivede Třinec největší eso sezony, útočníka Davida Krejčího, který za Oceláře nastupoval v mládeži před odchodem do zámoří?
Petr Vrána: "Nová pravidla zatraktivní zápasy. Můžeme pokračovat v přesilovce po vstřelené brance nebo v oslabení vstřeleným gólem zrušit přesilovku soupeře. Tohle bude do budoucna určitě hodně zajímavé."
Moták: "Nová pravidla, která se v CHL budou zkoušet, jsou zajímavý oživením. Já věřím, že některá z nich se mohou později dostat i do evropských soutěží a na mistrovství světa."
Moták mluví po dalším dotazu novinářů o Lize mistrů: "Mám tu soutěž rád, protože díky ni dostáváme šance konfrontovat se s rozdílnými styly hokeje. Pro hráče i trenéry je to velice užitečná věc. Můžeme porovnávat naše umění s návyky soupeře. Tenhle celý týden už pracujeme na tom, abychom byli v pátek připraveni na Rapperswil."
Znovu odpovídá hlavní trenér, který mluví o zraněných třineckých hráčích. Veřejně známou informací je zranění Ondřeje Kacetla, který bude chybět do konce října. Náhradu za gólmana Třinec nehledá, šanci dostanou vedle Marka Mazance mladí brankáři z Frýdku.
Moták: "Trénovali jsme dvoufázově, na stadionu byli velkou část dne. Byla to poctivá hokejová dřina a já věřím, že se nám podařilo udělat vše, co jsme chtěli."
Zdeněk Moták odpovídá na otázku směrem k mladým hráčům: "Adaptace mladých hráčů je postupná, může trvat i déle. S novými i mladými hráči letos ale můžeme vyjádřit spokojenost. Oproti loňskému přípravnému období jsme mladých hráčů do přípravy zařadili víc, dali jsme prostor klukům z Frýdku-Místku a chtěli vidět, jak reagují na komfortní či nekomfortní situace na ledě i mimo něj. Podařilo se nám je poznat a ukázali, že mohou mít potenciál postupem času zařazovat do sestavy."
Ján Moder: "Důležité je, abychom hráli hokej, který se bude líbit našim fanouškům i fanouškům v České republice."
Květoslav Šimek se ptá Jána Modera, zda sní o tom, že Třinec získá také pátý titul v řadě a vyrovná rekord Vsetína... Prezident klubu odpovídá, že dělá sport, aby vyhrával. Že chce vyhrávat vždy a za každých okolností, zároveň se ale k rekordu neupíná. Věří, že hráči budou hrát kvůli zlatému dešti z konfet a poháru nad hlavou, ne kvůli vyrovnávání rekordů. To je dle jeho slov to úplně poslední, na co Třinec bude v nové sezoně myslet.

Na řadu přichází dotazy novinářů...

Tisková konference HC Oceláři Třinec

koniec udalosti