Menu

Hokej

Liga majstrov

EHC Biel-Bienne – HC Košice

3:1

koniec (1:1, 1:0, 1:0)

31.08.2023, 19:45 • Tissot Aréna Biel • 1. kolo • Ivan Harčár

Tipsport: 1.32 5.84 7.56

Slovenský majster prakticky doplatil na dve hrúbky a do Ligy majstrov vstupuje bez bodu. Rozhodne však Košičania majú na čom stavať, nakoľko mali niekoľko slušných fáz duelu a vyskúšali si švajčiarsky hokej. Na ten nadviažu už v sobotu 2. septembra. Do Steel Arény zavíta úradujúci šampión zo Ženevy. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia a dobrú noc. (22:06:12)

Koniec zápasu.

58:03

Biel dal gól! Hlúpa prihrávka Oceliarov už po skončení presilovky medzi kruhmi Bielu. JERE SALLINEN zadarmo získal puk a trafil prázdnu bránku cez celú plochu. Bez asistencie.

58:00

Prebiehajú posledné dve minúty tretej tretiny.

58:00

Košice hrajú power-play!

58:00

Biel hrá s piatimi hráčmi.

57:16

Rajala s Pokkom dostali puk von z tretiny. Košičania musia začať od Janusa.

56:59

Košice oddychový čas!

56:59

Výborná fáza presilovky Košíc! Patrik Lamper prinútil zasahovať Säteriho! Fín vo svätyni švajčiarskeho vicemajstra nemal prehľad o puku! Ten mu korčuľami pod betón zatlačili spoluhráči!

56:00

Vylúčenie v tíme EHC Biel-Bienne:
Brunner – 2 min., hákovanie.

55:37

Chyba košického hráča pred Janusom! Rajala ho odtlačil mimo puku! Brunner a jeho forhendové zakončenie! Janus to zlikvidoval!

Reklamná prestávka.

54:25

Haasovi umožnili Košičania urobiť si útočný kolotoč v pásme. Z toho plynula táto snaha Bielu odskočiť hosťom na dvojgólový rozdiel. Janus stiahol k sebe ďalšiu tvrdú strelu.

52:41

Košice hrajú s piatimi hráčmi.

51:58

Švajčiari majú aktivitu pri hre o jedného muža navyše. Pokka dal skutočne zabrať Janusovi, ale celkovo sú príchody domácich pred bránku nebezpečné.

50:41

Vylúčenie v tíme HC Košice:
Ferenc – 2 min., krosček.

50:00

Košice stále nie sú bez šance na výborný výsledok. V 50. minúte si drží Biel vedenie 2:1.

48:21

Lamper pomohol Janusovi. Koncovka prišla od Delémonta.

Reklamná prestávka.

47:44

Ville Pokka bol dva razy pri puku. Z prvej strely sa nič neudialo, pri nasledovnej sa predviedol výborný Janus.

46:53

Janus veľmi dobre zmenšil strelecký uhol Forsterovi. Gólman Košíc puk neudržal, ale predbránkový priestor bol voľný, a tak nehrozila prípadná švajčiarska dorážka.

45:54

Košice hrajú s piatimi hráčmi.

45:26

Bartánus a Lamper odvádzajú dobrú prácu v rámci tohto oslabenia. Oceliari zbierali veľmi cenné sekundy, ale ešte nie je tomu koniec.

44:37

Domáci hokejisti s dobrou strelou, ktorá naberala správny smer. Výzvu na teč nedokončil do úspešnej bodky spred Janusa Hofer.

43:54

Vylúčenie v tíme HC Košice:
Šedivý – 2 min., držanie.

43:39

Kapitán Michal Chovan si pripísal obranný zákrok hokejkou. Jakovenkovu strelu nepustil na Jaroslava Janusa.

42:53

Rogoň v obkľúčení Švajčiarov vo vlastnej tretine. Nemal tak šancu na to, aby poskytol nahrávku čakajúcemu Šimunovi či Jokeľovi.

41:34

Hráči medzi sebou súperili a zakrývali domáceho brankára Säteriho. Do tejto skrumáže hodil pokus švihom Bartoš, no puk sa neodrazil tam, kam by si želali hostia.

40:51

Hunter Fejes s fantastickou kľučkou za útočnou modrou čiarou! Vytvoril si potrebný priestor, ale na Säteriho betóny bekhendom nevyzrel!

40:43

Biel sa pomocou jednej kvalitnej nahrávky prepracoval do šance. Rajala vypálil poriadnu šupu z ľavej strany. Janus podržal Košice.

40:01

Začala sa tretia tretina.
Tretia tretina sa začne o 21:27.
Druhú sirénu okorenil súboj Rathgeba s Jääskeläinenom, čo by bolo vyrovnané z hľadiska parametrov. Toto nenechalo chladným Jakuba Ferenca a prišiel si to s ním vybaviť. Bitka sa nezrodila a aktéri už mieria do šatní. Nebyť Jaroslava Janusa, Košičania už by boli vybavení po dvoch tretinách.

40:00

Druhá tretina sa skončila.

39:17

Zechovi nie sú cudzie útočné výpady. Americký obranca si ako tak sám poradil pri prechode do pásma a zamestnal Säteriho lapačku.

39:00

Prebieha posledná minúta druhej tretiny.

37:23

Janus schoval do lapačky dobre mierený pokus od Rathgeba! Košického gólmana znovu atakoval Brunner! V tomto momente nepôjde Biel do oslabenia!

36:19

Hischier išiel drzo k bránke Košíc. Pri ľavej žŕdke si prehadzoval puk z bekhendu na forhend, ale neslávil úspech.

34:57

Toto bola slušná akcia Jakuba Ferenca. Košický najvyšší hráč to ideálne naservíroval Pollockovi. Jeho strela poštípala Säteriho lapačku.

34:05

Pollockova spolupráca s Fejesom skončila na brankárovi Säterim. Marek Bartánus už iba naprázdno ostal stáť pred bránkou.

Reklamná prestávka.

32:34

Biel hrá s piatimi hráčmi.

32:03

K uzavretiu útočného pásma neprichádza. Túto presilovkovú šancu zrejme zahodia Oceliari do koša.

30:34

Vylúčenie v tíme EHC Biel-Bienne:
Brunner – 2 min., nedovolené bránenie.

30:34

Janus spadol na ľad po kontakte s Brunnerom! Rozhodcovia nedovolili Šimunovi, aby sa do neho pustil! Košice si zahrajú početnú výhodu!

30:11

Košičania výborne a dostatočne obsadili svoju modrú čiaru. Okrem toho prišiel správny zásah obrancov hokejkou.

28:56

Hra Bielu je skutočne kvalitná a v tempe, no to sa jednoznačne očakávalo. Švajčiarsky vicemajster na chvíľku bol bez puku, keď ho získal Fejes, no iba ho naspäť odovzdal protivníkovi.

27:41

Krivošík bez akéhokoľvek ataku prešiel poľahky ľavým krídlom. Ale košická šanca neuzrela svetlo sveta.

26:51

Jaroslav Janus! Tohto muža budú dnes ospevovať v Košiciach! Prešovský rodák ukázal doslova zákrok florbalového gólmana! Neskutočné!

25:58

V tejto chvíli po úspešnom vhadzovaní letela kvalitná strela z hokejky Jakovenka. Janus sa stále nachádza na správnych miestach a je dobrou prekážkou domácich.

Reklamná prestávka.

25:48

Dvaja Košičania si prekážali v strednom pásme. Šanca sa ponúkla Bielu. Na konci švajčiarskej akcie bol však opäť brankár Janus.

24:19

Vynikajúca delovka domácich hráčov. Janus pôsobil v strede svojej bránky a spoľahlivo zasahoval.

23:57

Biel evidentne zvyšuje obrátky. Obranná tretina Košičanov je poriadne skúšaná. Nepríjemnú strelu v tieni hráčov zlikvidoval skvelý Janus.

23:04

Biel dal gól! Mizerná prihrávka Eduarda Šedivého stojí Košice druhý inkasovaný gól. Hosťujúci obranca chyboval na ofenzívnej modrej čiare. IAN DERUNGS išiel sám na Janusa a prepálil mu betóny. Bez asistencie.

22:41

Radek Deyl poslal strelecký pokus! Säteri to zneškodnil telom!

22:03

Zakázané uvoľnenie švajčiarskeho tímu sa nekonalo. Čiaroví rozhodcovia avizovali hrajte ďalej. Janus vzápätí vytesnil nepríjemné zakončenie Rathgeba.

20:54

Ferencovi nepomohli ani jeho centimetre! Jednoducho mu súper vypichol puk a začali sa horúce chvíle pre hostí! Jaroslav Janus ale zmaril tri pokusy po sebe! Skvelá práca!

20:01

Začala sa druhá tretina.
Druhá tretina sa začne o 20:34.
Košice zvládli úvodnú tretinu. Jej koniec patril Oceliarom. Na otvárací gól Haasa po chybe Pollocka odpovedali hostia v presilovke Jääskeläinenom.

20:00

Prvá tretina sa skončila.

19:00

Prebieha posledná minúta prvej tretiny.

17:35

Oceliari sú späť. Hunter Fejes sa zatiahol do ľavého rohu hracej plochy a snažil sa čo najdlhšie podržať puk. Domáci na neho spravili tlak a zmocnili sa puku.

16:58

Šimun s Rogoňom odrobili svoje v pásme. Puk už vypadával von, ale Ferenc nezaspal a nastrelil to na zadný mantinel.

16:03

Skvelé atakovanie Košičanov v tretine. Biel tomu takmer podľahol, ale napokon nebol vystavený nebezpečnej situácii.

15:42

Michal Chovan bol v útočnom pásme osamotený. Puk sa presúval po hokejkách švajčiarskych hokejistov.

14:46

Pekná kľučka Fejesa! Säteri zatvoril prvú tyčku!

14:36

V krátkom časovom horizonte druhé zbytočné zakázané uvoľnenie slovenského šampióna. Fejes mal prikrátku hokejku na dlhší puk.

14:20

Jakub Ferenc zakladal útok hostí. Pravé krídlo patrilo Bartánusovi, ale nestačil zachytiť jeho nepresnú nahrávku. Tentoraz je to icing Oceliarov.

Reklamná prestávka.

14:00

Šedivý zámerne vyslal strelecký pokus do klbka pred bránkou! Patrik Lamper tečoval hokejkou, ale Säteri sa nedal prekonať!

13:49

Švajčiari stratili pásmo, ale jednou dlhou prihrávkou sa rýchlo späť nevrátili. Zakázané uvoľnenie. Hokejisti prichádzajú pred Säteriho.

13:13

Antonín Bartoš poslal puk po mantineli, čo však nebolo ideálne. Na druhej strane iné možnosti nemal. Biel sa vďaka tomu drží v tretine.

11:55

Košice dali gól! Nemožno chváliť nášho majstra pri tejto presilovke, ale podarilo sa vyrovnať a nikto sa nebude pýtať na detaily. JOONA JÄÄSKELÄINEN z uhla vypálil nad pravé rameno Säteriho. Asistencie: Michal Chovan a Cooper Zech.

10:26

Vylúčenie v tíme EHC Biel-Bienne:
Tanner – 2 min., krosček.

09:55

Zaujímavá pirueta v podaní Rathgeba. Dokázal sa uvoľniť v prítomnosti hosťujúcich hráčov, ale k dokonalosti chýbalo už iba vystreliť.

08:43

Biel dal gól! Pollock sa rozhodne nehodí do obrany. Urobil veľkú chybu na vlastnej modrej čiary a zároveň zakrýval výhľad Janusovi. GÄETAN HAAS zaznamenal krásnu strelu švihom, ktorú oprel o ľavú tyčku. Asistencia: Liekit Reichle.

08:11

Säteri mal robotu po zakončení Fejesa. Košičania si to mohli oveľa lepšie pripraviť, nakoľko boli v prečíslení.

07:19

Filip Krivošík zakryl puk pri mantineli a nechal sa masírovať súperom, no ten mu ho nedokázal vziať. Krivošíkovou snahou bolo nájsť Bartánusa, ktorý číhal pri bránke, ale Biel otáča hru.

07:17

Košice hrajú s piatimi hráčmi.

06:24

Štvorica hostí pracuje vzadu veľmi zodpovedne. Švajčiari ostávajú v pásme bez puku, pretože ten bol odpálený do stredného pásma.

05:17

Košice hrajú so štyrmi hráčmi.

05:12

Janus výborne! Domácim vzal istý gól do otvorenej časti bránky!

04:43

Vylúčenie v tíme HC Košice:
Deyl – 2 min., nedovolené bránenie.

04:28

Nepríjemná delovka, na ktorú Janus veľmi nevidel, ale vytlačil to. Sallinen sa pokúšal o moment prekvapenia zakončením na bližšiu žŕdku.

03:17

Okrem oslabenia Košíc prichádza hneď do praxe aj nové pravidlo, týkajúce sa presiloviek a oslabení. Ak Biel skóruje, jeho presilovka pokračuje. Ak udrú hostia, Šedivý opustí trestnú lavicu.

03:17

Vylúčenie v tíme HC Košice:
Šedivý – 2 min., podrazenie.

02:33

Domáci hokejisti sú od prvej minúty poriadne nepríjemní. Pred Janusa sa natlačili dvaja, ale slovenský majster odolal. Následne sa Oceliari oslobodili ľahkou žabkou.

01:22

Košičania rozohrávali prostredníctvom Zecha z hĺbky vlastného obranného pásma. Na švajčiarskej striedačke skončil prišpendlený Lamper, ale chvalabohu sa nezranil.

00:26

Košický brankár Jaroslav Janus nemusel zasahovať. Tvrdá strela Rajalu vyletela s prispením hosťujúcej defenzívy na ochrannú sieť.

00:01

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

EHC Biel-Bienne: Säteri – Jakovenko, Grossmann, Rathgeb, Pokka, Forster, Burren, Delémont – Rajala, Sallinen, Brunner – Reichle, Haas, Hofer – Kessler, Heponiemi, Hischier – Derungs, Schläpfer, Tanner – Reinhard.

Tréner: Petri Matikainen.

HC Košice: Janus – Breton, Olsson, Zech, Ferenc, Deyl, Šedivý, A. Bartoš – Fejes, Pollock, Bartánus – M. Lunter, M. Chovan, Krivošík – Jääskeläinen, Berger, Lamper – Rogoň, Šimun, Jokeľ – Havrila.

Tréner: Dan Ceman.

Rozhodca: Štolc, Hurlimann – Fuchs, Stalder.
Vážení hokejoví fanúšikovia. Vítam vás pri sledovaní zápasu 1. kola Ligy majstrov medzi Bielom a Košicami.

EHC Biel-Bienne


Švajčiarsky vicemajster pred sezónou vymenil trénerov. Antti Törmänena nahradil Petri Matikainen, ktorý viedol v sezóne 2014/15 Slovan Bratislava v KHL. Švajčiari do príchodu CHL hrali tri prípravné zápasy so švajčiarskymi súpermi. Vyhrať ale dokázali iba s Chaux-de-Fonds, ktorý hrá nižšiu súťaž.

HC Košice

Slovenský majster skombinoval prípravné zápasy s Tatranským pohárom v Poprade, na ktorom sa umiestnil na druhom mieste, keď prehral finále s domácimi 2:4. Blok prípravných duelov uzavreli Oceliari na ľade Humenného, kde zvíťazili 2:0. Košičania smerujú do Ligy majstrov po siedmich rokoch. Až trinásť hráčov aktuálneho kádra má skúsenosti s medzinárodnými stretnutiami.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:45.

EHC Biel-Bienne – HC Košice

3:1

koniec (1:1, 1:0, 1:0)

Späť na online

Góly a asistencie: 9. Haas (Reichle), 24. Derungs, 59. Sallinen – 12. Jääskeläinen (M. Chovan, Zech)

EHC Biel-Bienne: Säteri – Jakovenko, Grossmann, Rathgeb, Pokka, Forster, Burren, Delémont – Rajala, Sallinen, Brunner – Reichle, Haas, Hofer – Kessler, Heponiemi, Hischier – Derungs, Schläpfer, Tanner – Reinhard.
Tréner: Petri Matikainen.

HC Košice: Janus – Breton, Olsson, Zech, Ferenc, Deyl, Šedivý, A. Bartoš – Fejes, Pollock, Bartánus – M. Lunter, M. Chovan, Krivošík – Jääskeläinen, Berger, Lamper – Rogoň, Šimun, Jokeľ – Havrila.
Tréner: Dan Ceman.

Rozhodca: Štolc, Hurlimann – Fuchs, Stalder.

Priebeh zápasu
1. tretina
03:17 KOS 2 Šedivý, podrazenie
04:43 KOS 2 Deyl, nedovolené bránenie
08:43 BIE 1:0 Haas (Reichle)
10:26 BIE 2 Tanner, krosček
11:55 KOS 1:1 Jääskeläinen (M. Chovan, Zech)
Po 1. tretine
2. tretina
23:04 BIE 2:1 Derungs
30:34 BIE 2 Brunner, nedovolené bránenie
Po 2.tretine
3. tretina
43:54 KOS 2 Šedivý, držanie
50:41 KOS 2 Ferenc, krosček
56:00 BIE 2 Brunner, hákovanie
58:03 BIE 3:1 Sallinen
Koniec