Menu

Hokej

Prípravný zápas

VHK ROBE Vsetín – HK Nitra

2:3

koniec (1:1, 1:2, 0:0)

31.08.2023, 18:00 • Zimní stadion Na Lapači • Jan Tajzler (@HonzaTajzler) cz

Tipsport: 2.05 4.33 2.56

Je dobojováno! Nitra nakonec ve třetí třetině udržela na Lapači hubený náskok a i podruhé v přípravě vítězí nad týmem z Valašska. Děkuji vám za pozornost při sledování dnešního přenosu a ze Vsetína přeji příjemný zbytek večera. (20:04:35)

Konec zápasu.

59:55

Vyloučení v týmu HK Nitra:
Slovák – 2 min., podrážení.

59:48

Vsetín v plném počtu.

59:13

Vít Jonák postupoval s Tomášem Jandusem do přečíslení, přihrávka nebyla ideální, ale puk po zásahu Janduse přeci jen poskakoval před brankou Nitry, na dorážku spěchal Ondračka, ale obrana hostů si situaci dokázala pohlídat.

58:00

Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny.

57:48

Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín:
Hryciow – 2 min., vysoká hůl.

56:38

Nyní se zdálo, že by to domácím mohlo vyjít, Jonák poslal puk na Ondračku, ve výhodné palebné pozici domácí obránce vystřelil, obětavě však do střely lehly bránící Gajdoš.

56:20

Nitra zabezpečila obranné pásmo, Vsetínským se nedaří usadit a tvořit kombinaci.

54:35

Další individuální průnik předvedl obránce Ondračka, prostor mezi betony si však pozorný Beržinec pohlídal.

54:28

Nitra hraje v plném počtu.

53:59

Znovu letí puk až k brankáři Žukovovi.

53:27

Nitra obětavě brání a znovu vyhnala Valachy z obranného pásma.

52:39

Hosté už jsou ve čtyřech.

52:28

Vyloučení v týmu HK Nitra:
Stacha – 2 min., krosček.

52:28

Po dalším neúspěšném pokusu Hrni hostující brankář přerušil hru, následně se před brankou hostů strhla potyčka a bude se vylučovat.

52:00

Po výzvě Smetany pálil z voleje Hrňa, jeho prudkou ránu dokázal Beržinec vyrazit a hosté vyhazují.

51:25

Valaši se nyní sami připravili o možnost usazení se v útočné třetině.

51:15

Nitra se osvobozuje.

50:39

Vsetín bude mít možnost vyrovnat, dvě minuty za podrážení obdržel Branislav Mezei.

49:54

Valaši mají problémy s rozehrávkou, forčeking Nitry neumožňuje domácím přechod do útoku.

47:57

Vsetínu se teď delší dobu nedaří dostat ke kotouči, né že by jej Nitra tlačila, ale hosté hrají spíš chytře tak, aby nemuseli čelit brejkovým situacím ze strany domácích.

46:48

Dnešní utkání sleduje 1385 diváků.

46:47

Šarmaty poslal puk Fabulovi na modrou čáru, jeho prudkou ránu Žukov zachytil a hru přerušil.

45:35

Okoličány poslal puk na hranici vsetínského brankoviště, kde se jej pokoušel mezi betony Žukova umístit Lacka, tak domácí brankář teď podržel svůj tým stále pouze v jednobrankovém manku.

45:28

Nitra na chvíli sevřela Valachy v obranném pásmu, akci zakončil střelou od modré čáry Mezei, Žukov měl ale pohodlný výhled na jeho ránu a stejným způsobem i zasáhl.

44:26

Erik Hrňa mohl trestat nepřesnosti v rozehrávce Nitry, když si vzal odražený kotouč mezi kruhy a okamžitě vystřelil, Beržinec si vyjel z branky a připsal si důležitý zákrok.

43:18

Na druhé straně po tečoval Okoličány prudkou ránu Fatula, Žukovovi tím prokázal službu, neboť puk zamířil mimo branku Vsetína.

42:52

Vsetínští se nadále snaží najít cesty k vyrovnání, Jenáčkovo nahození se snažil tečovat Vaňo, ale letící puk netrefil.

41:58

Ondračka nahazoval puk na branku Nitry, Beržinec pouze vyrazil, ale nikdo ve žlutém dresu nebyl připraven na možnost dorážet.

40:30

Vsetínští se pustili do třetí třetiny aktivně a byli blízko k vyrovnání, po střele Berzinše vyrazil Beržinec puk pouze před sebe a z dorážky těsně minul branku Jonák!

40:01

Začala třetí třetina.
Prostřední dějství přineslo bojovný hokej a přelévání hry ze strany na stranu. Nejprve Vsetín odskočil do vedení díky využité přesilové hře zásluhou Danielse Berzinše. Hosté poté napnuly síly do útoku a odměnou jim bylo srovnání z hole Samuela Bučka. Vsetín pak chvíli hosty tlačil, ale do vedení se znovu nedostal. V samotném závěru druhé třetiny rozjeli hráči Nitry ještě jednu útočnou akci, na jejímž konci byl přesný střelec Jakub Lacka. Uvidíme, co tato inkasovaná branka do šatny udělá s domácím týmem. Třetí třetina odstartuje v 19:36.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:59

39:59 LACKA - 2:3

39:59

Nitra právě vstřelila branku! Už se zdálo, že i druhá třetina skončí za vyrovnaného stavu. Hosté však rozjeli ještě jednu útočnou akci a po přihrávce Pobežala se z osy hřiště prosadil přesnou střelou JAKUB LACKA. Asistence: Tomáš Pobežal, Branislav Mezei.

38:29

Tom Ondračka už dnes jednu branku dal a nyní si troufá znovu na další zářez, po jeho individuálním průniku se dostal až před Beržince, ale puk až příliš zvedl nahoru.

37:48

Na druhé straně dal o sobě vědět prudkou ránou od mantinelu Smetana, také Beržinec byl připraven jeho pokus zastavit včasnou lapačkou.

37:11

Okoličány připravil palebnou pozici pro Greena, ten na nic nečekal a vystřelil, lapačkou byl připraven reagovat i vsetínský brankář Žukov a hru přerušil.

34:59

Po delší době zahrozila Nitra, znovu povedená přihrávka tentokrát z dílny Greena, jenže Čederle nedokázal zužitkovat této výzvy a než stačil zakončit, sjel mu puk z čepele hole.

34:05

Tuhé souboje nyní za brankou Nitry, oba celky si nechtějí darovat ani metr ledu zadarmo.

32:47

Hra má teď rychlý spád, už dlouho jsme nebyli svědky přerušení, hostům se podařilo otupit nápor domácího týmu, nyní se bojuje o puk ve středním pásmu.

31:34

Velký závar se nyní zrodil před brankou Nitry, kde se ležícího Beržince snažil překonat domácí mladíček Dědek, obrana Nitry svému brankáři včas pomohla a hrozící nebezpečí zažehnala.

31:09

Nitra v posledních okamžicích pouze vyhazuje puky, ale tak šikovně, že vždy musí do hry zasáhnout brankář Žukov.

30:30

Vsetín přidal na tempu, Vaňo se dostal k dalšímu slibnému zakončení, bekhendem mířil mezi betony Beržince, brankář Nitry byl opět připraven včas zasáhnout.

29:59

Jenáček napřáhl od modré čáry, jeho střela měla potřebnou razanci, ale chybělo ji pár čísle k přesnosti.

28:46

Hosté hrají v plném počtu.

28:42

Po výzvě Hryciowa pálil z voleje Vávra, Beržinec se stačil včas přemístit a prudkou ránu vsetínského útočníka vyrazil.

28:09

Vsetínu se přesilová hra příliš nedaří, hosté drží kotouč v bezpečné vzdálenosti od Beržince.

27:19

Luboš Rob vzal na sebe postup do útočného pásma, z pravého křídla se dostal až před Beržince, ale nedostal puk skrz jeho betony.

27:02

Nitra vyhazuje.

26:46

Vsetín čeká další přesilová hra, menší trest za napadení nafasoval Luke Green.

26:32

26:32 BUČEK - 2:2

26:32

Nitra právě vstřelila branku! Hosté se dočkávají zaslouženého vyrovnání! Perfektní přihrávkou se prezentoval Sahir Gill, který na centimetry přesně našel čepel hole SAMUELA BUČKA, tomu stačilo jen mít správně nastavenou hokejkou, aby překonal Žukova. Asistence: Sahir Gill.

25:52

Čederle postupoval po pravém křídle, mohl vylepšit pozici pro Okoličányho, ale volil individuální zakončení, po kterém rozvlnil pouze boční síť vsetínské branky.

25:23

Fatulovo nahození bylo sraženo mimo branku Vsetína i tak jsou ale domácí stále pod tlakem.

24:30

Nitra se snaží vyrovnat a na její útočné aktivitě to jde znát, do uzamknuté vsetínské obrany pálil prudkou ránu Mezei, trefil ale jen boční konstrukci vsetínské branky.

23:42

Marko Stacha se dostal k další střele, mířil ale pouze do připraveného brankáře Žukova, vhazuje se před brankou domácího týmu.

23:09

Další možnost pro zkušeného Holce, tentokrát to vzal z levé strany, ale trefil připraveného brankáře Beržince.

22:49

Valaši jsou při chuti, v další slibné pozici byl na pravém kruhu Holec, ale puk až příliš zvedl nahoru.

22:22

22:22 BERZINŠ - 2:1

22:22

Vsetín právě vstřelil branku! Valaši využívají po osmi vteřinách přesilovou hru! Jonák zpoza branky dlouho rozmýšlel, kam pošle puk, nakonec si vybral DANIELSE BERZINŠE, který usměrnil kotouč mezi betony Beržince. Asistence: Vít Jonák, Jakub Ďurkáč.

22:14

Nitra si komplikuje start druhé třetiny faulem. Dvě minuty za podrážení obdržel Jakub Lacka.

21:47

Griffin nyní směřoval přihrávku na hranici brankoviště, kde byl připraven zakončovat Gates, Žukov na poslední chvíli sklepl betony a zabránil inkasované brance!

21:13

Další střeleckou příležitost si vypracoval Griffin, branku Vsetína těsně minul.

20:38

Čederle ve středním pásmu vysunul Bučka, který dostal za záda vsetínského obránce, ale před Žukovem nedokázal ideálně zakončit a branku minul.

20:01

Začala druhá třetina.
Úvodní dějství na Lapači přineslo vyrovnanou hru a můžeme říct, že stav skóre odpovídá obrazu hry. Nejprve otevřeli brankový účet zápasu domácí, konkrétně Tom Ondračka. Nitra reagovala přesnou střelou Marka Stacha. Oba celky si také zkusily početní výhody, ale i díky spolehlivým brankářům se další změny ve skóre neuskutečnily. Druhá třetina odstartuje na Valašsku v 18:47.

20:00

První třetina skončila.

19:53

Vsetín byl ještě blízko rozdílové brance, skákavý kotouč na hranici brankoviště se snažil usměrnit Vaňo, Beržinec byl ovšem na správném místě.

19:22

Tomáš Vávra se snažil dostat do ideální zakončení před Beržince, rychlost měl dostatečnou, ale přesnost v bekhendu už nikoliv.

18:13

Nitra hraje v plném počtu.

17:57

Vávra si nerozuměl se Smetanou a Valaši se sami připravili o útočné pásmo.

17:31

K dalšímu slibnému zakončení se po souboji o puk dostal Holec, ale ani tento zkušený útočník teď neprostřelil připraveného Beržince.

16:38

Robovu přihrávku usměrnil k brance Berzinš, na hranici brankoviště nadvakrát zakončoval Vít Jonák, ke zklamání vsetínských fanoušků, ale nedokázal ve vyložené pozici skórovat!

16:13

Vsetín si zahraje první přesilovou hru v utkání, dvě minuty za podrážení obdržel brankář Juraj Beržinec.

15:30

Erik Hrňa vybojoval puk ve skrumáži hráčů a z mezikruží se snažil ihned zakončit, ačkoliv jeho rána neměla potřebnou razanci, dokázala pořádně protáhnout brankáře Beržince.

14:03

Pohledná akce první útočné formace Vsetína! Jonák vybojoval za brankou puk pro Berzinše, ten mu kotouč ihned vrátil a Jonák se snažil vyšperkovat zakončení pro Luboše Roba, který z bezprostřední blízkosti trefil připraveného brankář Beržince!

13:08

13:08 STACHA - 1:1

13:08

Nitra právě vstřelila branku! Hosté vyrovnávají skóre! Nitra se usadila v útočném pásmu a přihrávku na osu hřiště obdržel MARTIN STACHA a prostřelil Žukova. Asistence: Brent Gates, Patrick Bajkov.

12:51

Oba celky se dopouštějí řady nepřesností v přihrávkách, což brání větší atraktivitě hry.

11:13

Čederle se pokoušel vzít akci na sebe a zakončoval bekhendem, branku Vsetína přestřelil.

10:43

Obě obrany se nyní snaží pracovat zodpovědně, hra se přelévá ze strany na stranu bez vážnějších příležitostí.

09:03

Nitra se snaží o bleskové vyrovnání, po přihrávce Okoličányho promáchl puk před prázdnou brankou Šramaty!

08:29

08:29 ONDRAČKA - 1:0

08:29

Vsetín právě vstřelil branku! Valaši se ujímají vedení! Dobrou práci a také dostatek kuráže předvedl vsetínský útočník Roman Vaňo, který se po individuální akci dostal až před Beržince, nedokázal sice ideálně zakončit, ale z jeho práce těžil TOM ONDRAČKA, vsetínskému obránci se podařilo propasírovat puk za záda brankáře Nitry. Asistence: Roman Vaňo, Tomáš Vávra.

07:29

Gates si najel s pukem mezi kruhy, Žukov byl připraven znovu zasahovat, tentokrát použil lapačku a hru přerušil.

06:30

Luboš Rob zpoza branky poslal puk mezi kruhy, kde byl osamocený Vít Jonák, ten si puk zpracoval na holi, ale branku Beržince přestřelil!

06:10

Vsetín hraje v plném počtu.

05:57

Obrana Nitry chybovala v rozehrávce a díky tomu Jandus posbíral další cenné vteřinky pro domácí tým.

05:11

Tomáš Jandus nyní předvedl rychlé nohy, díky čemuž se dostal ve vlastním oslabení do brejkové situace, na Beržince najížděl z levého křídla a stačil i zakončit, hostující brankář jeho ránu vyrazil ramenem.

04:33

Od modré čáry to zkusil Gajdoš, Žukov měl připravené betony a po jeho zákroku se vsetínská obrana osvobodila.

04:10

Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín:
Jonák – 2 min., hákování.

04:08

Lincoln Griffin nyní předvedl individuální akci, při které překonal obranný val Valachů, už se zdálo, že dotáhne i bekhendovou kličku, ale na poslední chvíli byl nedovoleně zastaven Vítem Jonákem!

03:27

Hráči Nitry se více tlačí směrem do útoku, Vsetínští se před vlastním brankářem musejí mít na pozoru.

02:47

Okoličány našel přihrávkou z rohu pásma Šramatyho, ten na nic nečekal a ihned zamířil na vsetínskou klec, tu však minul.

01:54

Hosté se snaží usadit v útočném pásmu, vsetínská obrana zatím stíhá a neumožňuje Nitranům kombinovat.

01:05

První vážnější střelecká pozice, kterou si vypracoval hostující Slovák, Žukov byl připraven úspěšně zasáhnout.

00:38

První útočnou snahu Vsetína obrana Nitry bez problémů odrazila, sama se však do protiakce zatím nedostala.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

VHK ROBE Vsetín: Žukov (Uhrin) – Staněk, Ondračka, Smetana, Jenáček, Ďurkáč, Hryciow – Jonák, Berzinš, Rob – Holec, Dědek, Hrňa – Hořanský, Kern, Jandus – Bláha, Vávra, Vaňo.
Trenér: Jiří Weintritt

HK Nitra: Beržinec (Kašík) – Gajdoš, Vitáloš, Stacha, Green, Mezei, Valent, Bača, Fatul – Buček, Gill, Čederle -Griffin, Gates, Bajkov – Lacka, Slovák, Hrnka – Pobežal, Šramaty, Okoličány.
Trenér: Antonín Stavjaňa

Rozhodčí: Škrobák, Kovařčík – Lainka, Šimek.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

VHK ROBE Vsetín – HK Nitra

2:3

koniec (1:1, 1:2, 0:0)

Späť na online

Góly a asistencie: 9. Ondračka (Vaňo, Vávra), 23. Berzinš (Jonák, Ďurkáč) – 14. Stacha (Gates, Bajkov), 27. Buček (Gill), 40. Lacka (Pobežal, Mezei)

VHK ROBE Vsetín: Žukov (Uhrin) – Staněk, Ondračka, Smetana, Jenáček, Ďurkáč, Hryciow – Jonák, Berzinš, Rob – Holec, Dědek, Hrňa – Hořanský, Kern, Jandus – Bláha, Vávra, Vaňo.
Tréner: Jiří Weintritt

HK Nitra: Beržinec (Kašík) – Gajdoš, Vitáloš, Stacha, Green, Mezei, Valent, Bača, Fatul – Buček, Gill, Čederle -Griffin, Gates, Bajkov – Lacka, Slovák, Hrnka – Pobežal, Šramaty, Okoličány.
Tréner: Antonín Stavjaňa

Rozhodca: Škrobák, Kovařčík – Lainka, Šimek

Priebeh zápasu
1. tretina
04:10 VSE 2 Jonák, hákovanie
08:29 VSE 1:0 Ondračka (Vaňo, Vávra)
13:08 NIT 1:1 Stacha (Gates, Bajkov)
16:13 NIT 2 Beržinec, podrazenie
Po 1. tretine
2. tretina
22:14 NIT 2 Lacka, podrazenie
22:22 VSE 2:1 Berzinš (Jonák, Ďurkáč)
26:32 NIT 2:2 Buček (Gill)
26:46 NIT 2 Green, napadnutie
39:59 NIT 2:3 Lacka (Pobežal, Mezei)
Po 2.tretine
3. tretina
50:39 NIT 2 Mezei, podrazenie
52:28 NIT 2 Stacha, krosček
57:48 VSE 2 Hryciow, nebezpečná hra vysokou hokejkou
59:55 NIT 2 Slovák, podrazenie
Koniec