Menu

Hokej

Liga majstrov

Skellefteå AIK – EC Red Bull Salzburg

4:0

koniec (1:0, 2:0, 1:0)

01.09.2023, 19:00 • Skellefteå Kraft Arena, Švédsko • 1. kolo • Vendula Zdražilová cz

Tipsport: 1.33 5.73 7.47

Díky za pozornost a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (21:08:33)
Je dobojováno. Domácí hokejisté byli jediným týmem, který v tomto utkání skóroval. Konto týmu Salzburgu zatížili čtyřmi góly a v prvním utkání v hokejové Lize mistrů zapisují tři body do tabulky. Hosté recept na domácího brankáře nenašli a ani jednou ho nepřekonali. David Rautio tak získal čisté konto.

Konec zápasu.

59:57

Vyloučení v týmu Skellefteå AIK:
Petter Granberg – 2 min., podrážení.

59:40

Ještě se vhazovalo před domácí brankou, hosté se snažili o alespoň čestný úspěch, ale znovu marně dobývali domácí branku. Zatím to vypadá, že David Rautio své čisté konto uhájí až do konce zápasu.

Dnešní utkání sleduje 3285 diváků.

58:30

Po zisku puku se ještě do akce hnali domácí hráči, ale na Kickerta si tentokráte nepřišli. Litovat však nemusí, minutu a půl před koncem třetí třetiny mají luxusní čtyřbrankový náskok.

58:11

Ali Wukowits z levého kruhu vyslal svižnou ránu, kterou kryje David Rautio. Hned na to nechává hru zastavit a buly bude vhozeno po jeho pravé ruce.

58:00

Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.

56:49

Hosté jsou v plném počtu.

55:21

55:21 Pär LINDHOLM - 4:0

55:21

Skellefteå právě vstřelila branku!
Od modré čáry střílel Oskar Nilsson a k odraženému puku se těsně před Kickertem dostal PÄR LINDHOLM, jenž pak za jeho záda umístil kotouč – 4:0. Asistence: Oskar Nilsson a Oscar Lindberg.

54:49

Vyloučení v týmu EC Red Bull Salzburg:
Tyler Lewington – 2 min., krosček.

54:05

Následuje další komerční přestávka.

53:28

Hosté se rychle vraceli zpět do obrany, protože na ně mířili tři hráči Skeleftey, ale nakonec se do zakončení vůbec nedostali.

52:21

Salomonsson se natlačil na levou stranu a jeho dopíchnutí před Kickertem končí na jeho betonu. Hned na to pak hosté otáčejí hru před Rautia.

50:56

Ofsajdová akce Skeleftey, následoval útok soupeře, který se ale znovu nedostal do přesnějšího zakončení před Davidem Rautiem.

50:26

Peter Hochkofler od modré čáry střílel na soupeřovu klec, ale kotouč skončil jen vedle protější tyče. Poté si ho sebrali opět domácí hráči a rozvíjejí další útočnou akci.

49:23

Hosté se stále nemohou dostat zpět do hry nějakým gólem, nyní jsou u puku zase domácí a operují před Davidem Kickertem.

47:57

Pär Lindholm se z otočky v prostoru mezi kruhy napřáhl ke střele, tu ale v pohodě likviduje David Kickert. Poté jdou dopředu zase jeho spoluhráči.

47:08

Zakázané uvolnění Salzburgu a vše se nyní stěhuje před Davida Kickerta. Buly po jeho pravé ruce.

46:20

Po nepřesném zakončení domácích pak získali puk hráči Salzburgu a hnali se s ním dopředu. Ale vystavili se ofsajdové pasti, hra je vykázána do středního pásma, kde se bude vhazovat.

45:22

Salzburg je v plném počtu.

45:07

Hosté se osvobozují a vypadá to, že tohle oslabení zvládnou bez úhony.

44:29

Axel Sandin-Pellika napřáhl ke střele a jeho projektil se zastavil až u brankáře Davida Kickerta. Ten poté přerušuje hru a bude se vhazovat před jeho brankou.

43:22

Vyloučení v týmu EC Red Bull Salzburg:
Benjamin Nissner – 2 min., hákování.

43:22

Další pokus Pära Lindholma končí mimo tři tyče. Hosté tak v krátkém sledu po sobě čelili dalším nebezpečným akcím soupeře.

42:44

Dalekonosná střela ze středního pásma mířila na hostujícího brankáře, který ale puk bezpečně pokryl a poté ho rozehrál svým spoluhráčům.

41:22

Pär Lindholm se dostal do samostatného úniku až před Davida Kickerta, kterého tváří v tvář nepřekonal!

40:25

Ali Wukowits nabral rychlost a proháčkoval se do útočného pásma, ale hned na něho vyběhli dva beci Skeleftey, kteří ho o puk připravili.

40:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně ve 20:35.
Také druhá třetina je minulostí. V ní domácí přidali další dva góly, jeden dokonce v oslabení a mají tak bezpečný třígólový náskok. Hosté ještě mají před sebou poslední dvacetiminutovku, ve které se pokusí s nepříznivým stavem něco udělat.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:41

Další pokus domácích, který holí vypichl do bezpečí David Kickert a znovu tak svůj tým podržel.

39:00

Hraje se poslední minuta druhé třetiny.

38:37

Martins Dzierkals byl znovu vidět, jeho přízemní pokus doklouzal až k brance soupeře, ovšem tam byl připraven David Kickert s dalším zákrokem.

37:21

David Kickert si musel dávat pozor proti jedovce Sandina-Pelliky, jenž táhlou střelou nechal hostujícího brankáře jen vyniknout.

36:30

Hosté jsou v plném počtu.

36:12

36:12 Martins DZIERKALS - 3:0

36:12

Skellefteå právě vstřelila branku!
Ve vlastním oslabení se utrhl MARTINS DZIERKALS, nabruslil si na pravý kruh a odtud pak svižnou ranou prostřelil zaskočeného Davida Kickerta. Domácí tak navyšují svůj náskok a ten je už třígólový – 3:0. Asistence: Linus Lindström a Peter Granberg.

35:44

Peter Schneider se prodral po pravé straně do zakončení, ale jeho pokus byl sražen mimo. Domácí se poté velmi rychle opět osvobozují.

35:15

Hostům se zatím nedaří dostat se do tlaku před domácí brankou a toho hráči Skeleftey využívají k výhozům puků až před Davida Kickerta.

34:30

Vyloučení v týmu EC Red Bull Salzburg:
Elias Stenman – 2 min., držení hole.

33:22

Do ofsajdové pasti se dostali hosté, hra je tedy vykázána zpět do středního pásma, kde se bude vhazovat blíže brance Skeleftey.

32:30

V obranném pásmu domácích střílel z levého kruhu Lucas Thaler, ale ten z nápřahu netrefil z ideální pozice domácí branku.

31:32

Kickert nyní zakročil proti další jedovaté střele domácích a drží stále svůj tým v naději. Hned na to pak hru před Rautia otáčejí hosté.

30:13

Polovina řádné hrací doby je minulostí, domácí mají stále dvoubrankový náskok, hosté se marně snaží o kontaktní branku.

29:27

Thomas Raffl získal kotouč po přihrávce od spoluhráče a pohotovou střelou pak nechal vyniknout Davida Rautia. Ten přerušuje hru a vhazovat se bude po jeho pravé ruce.

28:24

Petter Granberg na levém kruhu vyslal bekhendovou střelu a u tyče se dobře postavil David Kickert, jenž jeho střelu zneškodnil a podržel svůj tým.

27:38

Podél levého hrazení nabral rychlost Zeb Forsfjäll, ale nakonec se nedostal ke kotouči, který mezitím získal domácí celek a otáčí hru opačným směrem.

26:55

Jonathan Pudas, dnešní TOP-SCORER vyslal nebezpečný pokus na hostující branku, ale jeho střela skončila mimo tři tyče.

26:14

Tyler Lewington zkrotil skákavý puk a poté ho nasměroval k brance Rautia, ten ale nastavil svoji hůl a akci soupeře tak zneškodnil.

25:25

Hosté tak ztrácejí dva góly a navíc nadále čelí ataku soupeře. Domácí hráči jsou nabuzeni a rádi by přidali další pojistku.

23:24

23:24 Oskar VUOLLET - 2:0

23:24

Skellefteå právě vstřelila branku!
Domácí hokejisté navyšují své vedení a mají tak náskok dvou branek. Rickard Hugg zpětnou přihrávkou vytval OSKARA VUOLLETA, který vyslal z hrany levého kruhu pokus, který se poté odrazil před Kickerta a sám Vuollet poté svou vlastní střelu dorazil za záda Davida Kickerta – 2:0. Asistence: Rickard Hugg.

22:18

Mario Huber přetlačil soupeře, nabruslil si na pravou stranu do blízkosti Davida Rautia, ale po jeho po zemi mířené střele končí kotouč v moci brankáře AIK.

20:55

Hosté se znovu pokusili o akci před domácí brankou, znovu z toho však není vyrovnání. Naopak po zisku puku unikli hráči Skeleftey před Kickerta, jenž chytil jedovku Maxe Lindholma.

20:22

Tyler Lewington napřáhl na pravé straně od hrazení, jeho pokus ale končí jen na betonu Rautia. Domácí poté ihned otáčejí hru opačným směrem.

20:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně v 19:45.
První dějství je u konce. V něm byla k vidění jediná branka, o kterou se v jedenácté minutě postaral Rickard Hugg, jenž po pěkné individuální akci zakončil mezi betony Kickerta a poslal Skelefteru do vedení. Poté měly nějaké šance oba týmy, ale oba gólmani byli pozorní a neinkasovali. Poprvé do kabin se tak jde domácím s lepší náladou, protože mají v zádech jednobrankový náskok.

20:00

První třetina skončila.

19:45

Ještě to také zkusili hosté před brankou hostů, ale pokus Oskara Vuoletta šel jen vedle Kickertovy branky.

19:13

Rakouský celek se natlačil před Rautia, ten musel být v pozoru. Nakonec ale na něho nešla žádná střela a akce Salzburgu je tedy u konce.

19:00

Hraje se poslední minuta první třetiny.

18:26

Salzburg je v plném počtu.

17:59

Hosté se osvobodili a Oskar Nilsson převzal kotouč, se kterým se dostal až před soupeřovu branku, nicméně zakončit před Kickertem se mu nepovedlo.

17:22

Ve vlastním oslabení se do dobré střelecké pozice dostal Paul Huber, jeho pokus z hrany levého kruhu však končí na pozorném Davidu Rautiovi.

16:51

Domácí jsou v plném počtu a začíná jejich zkrácená přesilová hra.

16:26

Vyloučení v týmu EC Red Bull Salzburg:
HL – příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Thomas Raffl.

15:36

Mario Huber se na pravém kruhu dostával do zakončení, místo toho ale poslal touš do předbrankového prostoru, kde byla menší skrumáž. Z té ale vítězně vyšli domácí hráči, kteří se poté osvobozují.

14:59

Po vhazování před domácí brankou převzali kotouč obránci Skeleftey a hned ho odpálili až před branku Davida Kickerta. Pošetřili tak cenné vteřiny ze své početní nevýhody.

14:51

Další komerční přestávka.

14:51

Vyloučení v týmu Skellefteå AIK:
Elias Salomonsson – 2 min., vysoká hůl.

14:35

Thomas Raffl se dostal do zakončení na kruhu, jeho švih byl tečován spoluhráčem, ale nakonec puk končí mimo tři tyče.

13:26

Elias Salomonsson se prodral skrze obranu soupeře až do útočného pásma, tam byl ale osamocen a nemohl z prostoru mezi kruhy pořádně zakončit.

12:40

Hosté se nyní dostali do nebezpečného zakončení před Rautiem, ale domácí brankář vše dobře viděl a pokus soupeře zneškodnil.

10:58

10:58 Rickard HUGG - 1:0

10:58

Skellefteå právě vstřelila branku!
Na konci jedenácté minuty se mění skóre, a to na straně domácí Skeleftey. Krásnou individuální akci předvedl RICKARD HUGG, který si podél pravého mantinelu nabruslil do útočného pásma, poté si obhodil beka před sebou a dostal se do mezikruží, odkud pak Davida Kickerta překonal mezi jeho betony – 1:0. Asistence: Oskar Vuollet a Arvid Lundberg.

09:56

Salomonsson objel branku hostů, v rohu obranného pásma soupeře se ale nedostal k přihrávce do prostoru mezi kruhy a po chvilce domácí ztrácejí puk a hosté toho využívají k průniku do soupeřova teritoria.

09:22

Hosté jsou v plném počtu.

08:40

Po další nepřesné akci domácích vyhazují touš až před branku Davida Rautia hosté a šetří tak cenné vteřiny ze své početní nevýhody.

07:48

Sandin-Pellika poslal kotouč na modrou čáru Pudasovi, ten akci vylepšil zpětnou nahrávkou na prvně jmenovaného a ten poté vyslal prudký projektil, který končí jen na betonu Davida Kickerta.

07:22

Vyloučení v týmu EC Red Bull Salzburg:
Adam Payerl – 2 min., nedovolené bránění.

07:17

Zeb Forsfjäll si nabruslil do útočného pásma a z levého kruhu poté vyslal nepříjemnou střelu, kterou musel krýt David Kickert. Hra je přerušena a po krátké komerční pauze se bude vhazovat před brankářem Salzburgu.

06:10

Salzburští se vydali do akce, v cestě jim však stála pozorná obrana domácích, která svého soupeře do zakončení nepustila.

05:08

Skellefteå se opět usadila v pásmu soupeře, kde se museli hosté opět bránit nebezpečné akci. Nakonec to ustáli a vytáhli hru opačným směrem až před branku Davida Rautia.

04:38

Domácí tlačili před hostující klecí a Zeb Forsfjäll střílel nebezpečně a do akce musel jít David Kickert, jenž jeho nebezpečné zakončení pokryl a následně nechal hru přerušit.

04:08

Red Bull Salzburg je v plném počtu.

03:06

Linus Lindström operoval s pukem před Kickertem, ale jeho nepovedená střela znamenala ztrátu puku a s ním se do akce hnali hosté, ale nakonec Rautia neohrozili.

02:08

Vyloučení v týmu EC Red Bull Salzburg:
Mario Huber – 2 min., podrážení.

01:16

Ve slibně se rodící akci se hosté vystavili ofsajdové pasti a to postranním sudím neuniklo. Je pískáno a vhazovat se bude ve středním pásmu blíže domácí brance.

00:39

Domácí se poté zmocnili kotouče a namířili si to do útočné akce. Ovšem obránci rakouského celku se k puku dostali zpět a už se zase tlačí opačným směrem před branku Rautia.

00:12

Po okamžité akci Salzburgu je hra přerušena, buly bude vhozeno po pravé ruce Davida Rautia.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Skellefteå AIK: Rautio (Söderström) – Pudas (C, TS), M. Forsfjäll, Solomonsson, Nilsson, Granberg, Lundberg, Sandin-Pellika, Vuollet – Robertsson, P. Lindholm (A), Lindström – Bergström, Johnson, Hugg (A) – Dzierkals, Lindberg, M. Lindholm – Keilin, Z. Forsfjäll, Stenman
Trenér: Rober Ohlsson

EC Red Bull Salzburg: Kickert (Tolvanen) – Murphy, Robertson, Lewington, Genoway, Schreier, Stapelfeldt, Auer, Wimmer – Schneider (A), Nissner, P. Huber – Payerl, Bourke, Wukovits – M. Huber (A), Harnisch, Hochkofler – Thaler, Baltram, Raffl (C, TS)
Trenér: Oliver David

Rozhodčí: Öhlund (SWE), Björk (SWE) – Persson (SWE), Yletyinen (SWE).

Změny v systému Ligy mistrů a úprava některých pravidel

Liga mistrů v letošním ročníku doznala změn. Ještě loni tuto prestižní soutěž hrálo dvaatřicet týmů rozdělených do skupin. Nyní je pouze jedna tabulka, která čítá čtyřiadvacet klubů. Každý klub v základní části odehraje šest utkání, tři doma a tři venku. Nemohou na sebe narazit týmy ze stejné země.

Mezi změny patří i některé úpravy pravidel. Například pokud mužstvo hraje přesilovou hru a využije ji, potrestaný hráč zůstane na trestné lavici až do konce trestu. Změna je i u situace, kdy sudí signalizuje vyloučení a tým hrající v šesti tuto výhodu promění v branku. Místo odvolání trestu však hráč, na kterého sudí ukáže, i přesto poputuje na lavici hanby.
EC Red Bull Salzburg

Rakouský celek EC Red Bull Salzburg se i v loňském ročníku účastnil hokejové Ligy mistrů a v ní se ze základní části probojoval do šestnáctifinále, kde narazil na švýcarský Zug. S ním prohrál dvakrát 1:5 a vyřazovací boje tak pro hráče Salzburgu skončily velmi brzy a mohl se tak plně soustředit na domácí rakouskou ligu. V ní dokráčel až do finále a nakonec po vyhrané sérii 4:3 na zápasy s Bolzanem slavil ligový titul.

V přípravě se ale zatím Salzburgu nedaří, za sebou má pět odehraných přípravných utkání, ve kterých jednou vyhrál a čtyřikrát pak odešel z ledu jako poražený tým. Chuť si tak Salzburští budou chtít spravit v prvním kole Ligy mistrů.
Skellefteå AIK

Zástupce švédského hokeje, Skellefteå AIK v uplynulém ročníku Ligy mistrů dokráčela do čtvrtfinále této soutěže, když v osmifinále vyřadila švýcarský Curych. Tam ale hráči Skelleftey narazili na tým ze stejné země, a sice na Frölundu. První duel sice zvládli a vyhráli 1:0, ten druhý ale zase ovládla Frölunda, která vyhrála 4:2 a po celkovém součtu gólů 4:3 šla dále a byla před branami finále, ale nakonec se mezi dva nejlepší týmy neprobojovala.

Co se týče švédské ligy, tam Skellefteå dokráčela do finále, ale Växjo bylo nad její síly. Skončila ale i tak na pěkném druhém místě. Nyní už mají hráči tohoto týmu za sebou tři přátelské duely, ve kterých pokaždé uspěla a nastartovala se tak na úvodní duel Champions Hockey League.
Hezký páteční večer přeji všem příznivcům hokeje. Ve čtvrtek odstartovala ostrá nová sezóna, konkrétně v hokejové Lize mistrů. Na programu jsou další utkání a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy Skellefteå AIK a EC Red Bull Salzburg.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

Skellefteå AIK – EC Red Bull Salzburg

4:0

koniec (1:0, 2:0, 1:0)

Späť na online

Góly a asistencie: 11. Hugg (Vuollet, Lundberg), 24. Vuollet (Hugg), 37. Dzierkals (Lindström, Granberg), 56. Lindholm (Nilsson, Lindberg)

Skellefteå AIK: Rautio (Söderström) – Pudas (C, TS), M. Forsfjäll, Solomonsson, Nilsson, Granberg, Lundberg, Sandin-Pellika, Vuollet – Robertsson, P. Lindholm (A), Lindström – Bergström, Johnson, Hugg (A) – Dzierkals, Lindberg, M. Lindholm – Keilin, Z. Forsfjäll, Stenman
Tréner: Rober Ohlsson

EC Red Bull Salzburg: Kickert (Tolvanen) – Murphy, Robertson, Lewington, Genoway, Schreier, Stapelfeldt, Auer, Wimmer – Schneider (A), Nissner, P. Huber – Payerl, Bourke, Wukovits – M. Huber (A), Harnisch, Hochkofler – Thaler, Baltram, Raffl (C, TS)
Tréner: Oliver David

Rozhodca: Öhlund (SWE), Björk (SWE) – Persson (SWE), Yletyinen (SWE)

Diváci: 3285

Priebeh zápasu
1. tretina
02:08 SLZ 2 Mario Huber, podrazenie
07:22 SLZ 2 Payerl, nedovolené bránenie
10:58 SKE 1:0 Hugg (Vuollet, Lundberg)
14:51 SKE 2 Salomonsson, nebezpečná hra vysokou hokejkou
16:26 SLZ 2 HL príliš veľa hráčov na ľade, odpyká Raffl
Po 1. tretine
2. tretina
23:24 SKE 2:0 Vuollet (Hugg)
34:30 SLZ 2 Stenman, držanie hokejky
36:12 SKE 3:0 Dzierkals (Lindström, Granberg)
Po 2.tretine
3. tretina
43:22 SLZ 2 Nissner, hákovanie
54:49 SLZ 2 Lewington, krosček
55:21 SKE 4:0 Lindholm (Nilsson, Lindberg)
59:57 SKE 2 Granberg, podrazenie
Koniec