Menu

Futbal

Nemecká Bundesliga

Borussia Dortmund – 1.FC Heidenheim 1846

2:2

koniec (2:0)

01.09.2023, 20:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • 3. kolo • Dávid Švec

Tipsport: 1.25 6.96 11.3

Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (22:47:03)
Držení míče: 62 % : 38 %.
Střely na branku: 9:6. Střely mimo: 11:9. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 9:22.
Po remíze v Bochumi Dortmund zaváhal s dalším aspirantem na sestup a hned zkraje sezóny nabírá v souboji o titul významnou ztrátu. Naopak Heidenheim odčinil krach s Hoffenheimem a ve třetím kole slaví první bundesligový bod.
Na domácí fotbalisty (a nejspíše i na rozhodčí) se z hlediště Signal Iduna Parku snáší obrovský pískot. Borussia měla po brzkých gólech Brandta a Cana vydlážděnou cestu za třemi body. V dalších šancích se ale gólově nevyjádřila a místo toho přišel velký šok. Heidenheim po kontaktní brance Dinkciho ztratil veškerý ostych a díky Hallerem zaviněné penaltě slavila v 82. minutě Kleindienstovo vyrovnání na 2:2. Vykolejený Dortmund se v dlouhém nastavení zmohl jen na jednu šanci. V souvislosti se střelou Nmechy ligového nováčka zachránilo břevno.

90+12

Konec zápasu.

90+12

Malen promarnil otevřený střed nepřesnou přihrávkou. Poslední slovo měli hosté, Dovedan zahnal Kleindiensta k zadní čáře a Kobel nástřel z nulového úhlu nepodcenil.

90+11

Střídání v týmu 1.FC Heidenheim 1846:
ze hřiště odchází Jan-Niklas Beste, přichází Kevin Sessa.

90+10

Dortmund byl blízko! Brandt využil služeb Wolfa, který se tentokrát dobře zhotovil k přihrávce na Nmechu. Rodák z Hamburku bez otálení vypálil a trefil břevno!

90+9

Další minela Wolfa. Heidenheim neměl na rychlý přechod síly, Kleindienstova nekvalitní střela z dálky Kobela nezaměstnala.

90+8

Pieringer servíroval míč před Kobela. Zasáhl tam Wolf a po chybce Kleindiensta už bude hrát Borussia.

90+7

Aktivní Beste se z půlky probojoval k okraji pokutového území. Dlouhodobě ale bojoval s gravitací a Reichel na jeho pád nereagoval.

90+6

Špatný Wolfův centr zapadl do náruče Kevina Müllera. Poblíž hostující branky je v křečích Omar Haktab Traoré, takže se dvanáctiminutové nastavení asi protáhne.

90+5

Ligový nováček chce tři body. Brzo po nepovedené Besteho standardce se opět zabydlel na útočné polovině. Trvalo to do nepřesné přihrávky Pieringera.

90+4

Beste si troufal na střelu z ohromné vzdálenosti. Trefil jen zeď, nicméně další faul Malena na Besteho drží v útoku Heidenheim.

90+3

Emre Can zastavil přečíslení pět na dva dobrým faulem za žlutou kartu. Zezadu milosrdně poslal na zem Dovedana.

90+2

Füllkrug překopl Brandta. V levé části pokutového území Dortmund nikoho dalšího neměl, pro míč si doběhl Müller.

90+1

Nastavuje se dlouhých 12 minut.

90

Střídání v týmu 1.FC Heidenheim 1846:
ze hřiště odchází Eren Dinkci, přichází Florian Pick.

89

Střídání v týmu Borussia Dortmund:
ze hřiště odchází Marcel Sabitzer, přichází Youssoufa Moukoko.

88

Brandt udržel ve hře propadlý centr Wolfa, jenže ani on z levé strany nedoručil míč k Füllkrugovi s Malenem.

87

Hráče Dortmundu dva inkasované góly ochromily. Žádný závěrečný tlak se nekoná, byť na něj bude ještě prostor. Čekat můžeme dlouhé nastavení.

85

Bestemu uletěl centr za úroveň brankové čáry. Gregor Kobel rozehrával na krátko a byl faulován Pieringerem.

84

Lennard Maloney se srazil s hlavou Sabitzera. Vážnější zranění se nepotvrdilo, zásah hostujících doktorů trval jen pár sekund.

82

Heidenheim právě vstřelil branku!
TIM KLEINDIENST proměnil penaltu kopem doprostřed branky. Ještě nedávno jednoznačný zápas dostává za stavu 2:2 novou zápletku.

82

Vystřídaný Sébastien Haller si ještě prohlédl žlutou kartu.

80

Rozhodčí odvolali odvolané a nařídili penaltu pro Heidenheim!

79

Tak to je zajímavá situace. Rozhodčí se vrátili k odvolané penaltě a faul Hallera, který už na hřišti není, se opět zkoumá. U monitoru je hlavní rozhodčí i jeden z jeho asistentů.

78

Střídání v týmu Borussia Dortmund:
ze hřiště odchází Sébastien Haller, přichází Niclas Füllkrug.

76

Obrovské štěstí pro Dortmund. Haller se z nějakého záhadného důvodu ocitl v pozici posledního obránce. Situaci ve vápně masivně podcenil, v souboji s Bestem fauloval a teprve dodatečně odhalený ofsajd způsobil, že Heidenheim nebude kopat penaltu.

75

Jan-Niklas Beste kroutil balon za vzdálenější tyč, ovšem Maloneyho hlavička šla od Brandta zpátky do autu.

74

Malenovu ztrátu vystřídal brejk hostů, na jehož konci Tima Kleindiensta zastavil Niklas Süle. Bude se konat rohový kop.

72

Wolf propadl u půlící čáry. Dinkci si kvůli Canovi protiútok rychle rozmyslel a dal obraně Borussie čas na zkonsolidování.

71

Marcel Sabitzer si na první zásah ve žlutočerném dresu bude muset ještě počkat. Přímý kop mu pokazila pětičlenná zeď.

70

Nmecha skončil na zemi nedaleko od pokutového území. Dortmund zkusí zahrozit z přímého kopu.

69

Traoré hodil aut do křídelního prostoru, nicméně Besteho centr pomohl ubránit hodně zatažený Malen.

67

Marvin Pieringer vystoupal vysoko do vzduchu. Při dopadu se rukou ohnal po hlavě Schlotterbecka a může být rád, že od Reichela nedostal druhou žlutou kartu.

64

Střídání v týmu Borussia Dortmund:
ze hřiště odchází Karim Adeyemi, přichází Felix Nmecha.

62

Střídání v týmu 1.FC Heidenheim 1846:
ze hřiště odchází Adrian Beck, přichází Nikola Dovedan.

62

Brandt a Sabitzer dostali do šance Malena, který ztroskotal na pravé noze brankáře Müllera. Binsibajního následný pokus zpoza šestnáctky tak nebezpečný nebyl.

61

Rámí Binsibajní a Marvin Pieringer se bezprostředně po gólu ocitli v menším konfliktu. Sudí Reichel oba uklidnil žlutými kartami.

61

Heidenheim právě vstřelil branku!
Wolf na začátku přechodové fáze zkazil přihrávku na vlastní polovině. Theuerkauf hned poslal diagonálu na ERENA DINKCIHO a ten z druhého doteku učebnicově napasoval míč do bližšího dolního rohu Kobelovy brány.

59

Z autu vyrazil do útoku Brandt. Po přihrávce do druhé vlny Malen uvolnil Binsibajního. Ten asi chtěl předložit balon před prázdnou branku Hallerovi, jenže ten na přihrávku přes malé vápno nedosáhl.

58

Wolf kooperoval s Hallerem, jenž ze zadní čáry na druhý pokus přihrál před malé vápno. Adeyemi se nesrovnal ke střele a levačkou ji nasměroval za vzdálenější tyčku.

57

Marcel Sabitzer byl na půlce stažen Bestem. Sudí Tobias Reichel trestá hostujícího fotbalistu žlutou kartu.

56

Eren Dinkci rýsoval průnikovou přihrávku za obranu. Beck si ale nabíhal jiným směrem a Kobel zůstal klidný.

55

Hosté zaváhali v rozehrávce a zachraňovat je musel Müller, který vyrazil přízemní střelu Malena. Další rána Sabitzera šla vysoko nad břevno.

52

Emre Can zezadu povalil Besteho a ten rozehrál nařízenou standardku na Maloneyho. Jeho hlavičku Kobel vyrazil, dobíhající Beck trefil před sebou stojící tyčku a míč se ocitl v brance až z další dorážky Mainky. Gól přesto nebyl uznán, neboť se balon ještě otřel o ruku Pieringera.

51

Haller se z rohu pokoušel o zakončení zády brance. Trefil sám sebe do hlavy a Borussia se musela spokojit s dalším rohem, z něhož nic nevymyslel Brandt.

50

Dlouhý Dinkciho pas z půlky se nečekaně snesl za Süleho s Schlotterbeckem. Kleindienst se vzniklé šance trochu zalekl a levačkou slabě vystřelil přesně na Kobela.

49

Sabitzerův centr se neujal. Can udržel míč pro Dortmund a Wolf ho obloučkem nasměroval k neškodně hlavičkujícímu Adeyemimu.

48

Adeyemi získal míč uprostřed hřiště a distribuoval ho na Kampfa, jenž zlevo nenašel recept na bránícího kapitána Mainku.

47

Haller sklepl dlouho připravovaný Wofův aut za pomezní čáru. Míč je přisouzen hostům, konkrétně šestatřicetiletému Theuerkaufovi.

46

Střídání v týmu 1.FC Heidenheim 1846:
ze hřiště odchází Denis Thomalla, přichází Marvin Pieringer.

46

Začal druhý poločas.
Heidenheim v Signal Iduna Parku navázal na hororovou koncovku zápasu s Hoffenheimem. Převaze Borussie vzdoroval s čistým štítem jen do sedmé minuty, kdy z hezkého voleje udeřil Julian Brandt. Po čtvrthodině hry už favorit disponoval dvougólovým vedením. Penaltu za ruku Maloneyho suverénně proměnil Emre Can. Ve 26. minutě těsně minul Müllerovu branku Sabitzer. Později minul zařízení Malen, a tak v poločase platí stav 2:0.

45+2

První poločas skončil.

45+2

Kleindienst se nepochopil s Dinkcim, když se Heidenheimu poprvé povedlo rozhodit obranu Dortmundu.

45+1

Sabitzer zapojil do plynulé kombinace Malena, kterému při chystání finální fáze narušil plány Jan-Niklas Beste. Ze souboje tělo na tělo profitoval Müller.

45

Nastavují se 2 minuty.

44

Wolf, Adeyemi a Brandt se nevymanili z prostoru u pravé postranní čáry. V těchto místech taktéž zůstal chvíli ležet Theuerkauf.

43

Haller sklepl nepovedený Binsibajního volej pod sebe. Malen navázal pohotovou střelou ze sedmnácti metrů, jež prosvištěla nad břevnem.

42

Sébastien Haller odešel ze souboje s Maloneym s pochroumanou nohou. Vytáhlý útočník Borussie není moc ve hře.

41

Dortmund si užívá mezihry uprostřed hřiště. Zkompletované přihrávky sbírají hlavně Süle a Schlotterbeck.

40

Kevin Müller se prezentoval čtvrtým úspěšným zákrokem. Tento nepatřil mezi ty těžší, protože Malenova střela zpoza šestnáctky zdaleka neměla gólové parametry.

39

Besteho standardka z hloubi pole skončila nepovedenou střelou z dálky v podání Dinkciho.

38

Sabitzer se objevil na hrotu. Na Brandtovu průnikovou přihrávku ale nedosáhl a práci tak bude mít dvaatřicetiletý gólman Heidenheimu.

37

Schlotterbeck nepustil Dinkciho přihrávku do prostoru před brankou Kobela. Heidenheim zůstává bez zakončení.

36

Ačkoliv balon ležel v nejpřívětivějším úhlu, tak se Donyell Malen rozhodl pro přímou střelu. Ta byla ve zdi tečovaná a po dorážce se ještě sápal Wolf. Balonu se ale nedotkl a ten se vykulil vedle Müllerovy pravé tyče.

35

Eren Dinkci pár centimetrů před pokutovým územím podkopl Binsibajního. Vzešla z toho žlutá karta a také přímý kop pro domácí barvy.

33

Jan-Niklas Beste si dal tělem moc dlouhý první dotek. Zároveň byl sražen Wolfem, takže ani tento náznak šance Heidenheim rozvinout nemůže.

32

Ofsajd a v něm Adrian Beck.

31

Hallerovi se patičkou nepovedlo přihrát na Malena, který si sbíhal za obrannou linii. Klíčový defenzivní zákrok měl na svědomí Mainka.

30

Držení míče: 67 % – 33 %.

29

Svěřenci Franka Schmidta nejsou schopni déle podržet míč. Teď ho okamžitě ztratil po vlastním autu, BVB kombinuje od Kobela.

28

Donyell Malen se dostal s míčem do těžkého úhlu. Ve společnosti skluzujícího Thomally vystřelil, ale Müller měl bližší tyč pokrytou.

27

Eren Dinkci postupoval vpřed tak dlouho, až narazil do žlutočerné zdi stojící na hraně vápna. Když bylo jasné, že dál neprojde, tak aspoň propagačně prošťouchl balon ke Kobelovi.

26

Malen rozvinul Binsibajního akci roztažením na Wolfa. Ten z jedničky našel Sabitzera a zakončení bez přípravy prošlo těsně vedle Müllerovy branky.

25

Dinkciho centr z pravého křídla se snášel k hraně malého vápna. Kleindienst se vyšrouboval do vzduchu, ale hlavičkou ze záklonu Kobelovi moc starostí nepřidělal.

24

Niklas Süle se mezi několika hlavičkáři Heidenheimu neztratil a hlavou přemístil balon zpátky za koncovou čáru.

23

S opraveným obutím se Schlotterbeck zapojil do hry a hned musel čelit útoku Dinkciho, jenž byl proměněn v rohový kop.

21

Nico Schlotterbeck ztratil kopačku, když se snažil blokovat přihrávku Maloneyho. Hra se na chvíli přeruší.

20

Canův centr z pravé strany hosté ubránili, jenže kvůli ofsajdu těsně za půlící čarou museli míč opět vrátit.

19

Chybu hostující obrany odčinil Kevin Müller! Dvaatřicetiletý gólman zmenšil unikajícímu Sabitzerovi střelecký úhel a pravou nohou vypálený balon vykopl.

18

Neadresný centr Sabitzera opustil hrací plochu. Hosté zanedlouho odevzdali míč nepřesností Traorého.

17

Hra kočky s myší pokračuje faulem na Hallera. Pro ligového nováčka to asi bude hodně dlouhý večer.

15

Dortmund právě vstřelil branku!
EMRE CAN kopl penaltu do levé části branky. Kevin Müller se odrazil k opačné tyčce, takže v patnácté minutě už podruhé kapituluje.

14

Penalta za ruku Maloneyho opravdu bude. Lepší vstup do zápasu si papírový favorit nemohl přát.

13

Reichel se jde podívat na obrazovku. Troufám si říci, že Borussia bude mít k dispozici pokutový kop.

12

Maloney byl ve vlastním vápně trefen Brandtem do pravé ruky. Vypadá to, že hlavní sudí komunikuje s videem.

11

Haller nepředal míč podle svých představ. Reagovat na to musel Süle, jenž před Beckem poslal malou domů na Kobela.

10

Standardní situaci Borussia ubránila. Brandt se nehnal do protiútoku a spokojil se s vhazováním.

9

Beste přenesl hru k Dinkcimu. Od toho vzal míč Traoré a střílenou přihrávkou vylekal Schlotterbecka, od kterého se balon odrazil na roh.

7

Dortmund právě vstřelil branku!
Malen precizně zalepil diagonálu do pravého křídla. Centr z jeho pravačky byl před Hallerem odvrácen k Beckovi, jehož odkop Can srazil k JULIANU BRANDTOVI a ten parádní ranou z voleje stylově poslal Dortmund do vedení.

6

Niklas Süle ve skluzu obral o míč Kleindiensta. Udělal to velmi šikovně, vhazovat může jeho spoluhráč Wolf.

5

Jan-Niklas Beste odnesl míč za půlící čáru, ale zastaven byl ještě u střídačky BVB. Vhazování se ujme Theuerkauf.

4

Prvního centru před branku Müllera se Sébastien Haller nedotkl. Heidenheim přesto zůstává bez míče a pod tlakem.

3

Binsibajního ráně z dálky se nechtěně postavil do cesty hlavní rozhodčí Reichel. Po přerušení hry zůstane míč Dortmundu.

2

Zahajovacího výkopu se zhostil Heidenheim, který nastupuje v bílých dresech. Dortmund je v obvyklé žlutočerné kombinaci.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Borussia Dortmund: Kobel – M. Wolf, Süle, N. Schlotterbeck, Binsibajní – Sabitzer, Can (C), Brandt – Malen, Adeyemi, Haller.
Náhradníci: Meyer – Hummels, Ryerson, Özcan, F. Nmecha, Reus, Bynoe-Gittens, Füllkrug, Moukoko.
Trenér: Edin Terzić

1.FC Heidenheim 1846: K. Müller – Traoré, Mainka (C), Siersleben, Theuerkauf – Maloney, Thomalla – Dinkci, Beck, Beste – Kleindienst.
Náhradníci: Eicher – Schöppner, Gimber, Sessa, Pick, Dovedan, Schimmer, Pieringer, Keller.
Trenér: Frank Schmidt

Rozhodčí: Reichel – Kleve, Assmuth.
1.FC Heidenheim 1846

Ligový nováček se v úvodu sezony nepřekvapivě pohybuje ve spodních patrech tabulky, kde spolu s Kolínem, Darmstadtem a Brémami čeká na první získané body. V prvním kole k nim měl Heidenheim velmi daleko. Na hřišti Wolfsburgu paběrkoval a odvezl si porážku 0:2. V domácí premiéře to byla trochu jiná písnička. Bez ohledu na zahozenou penaltu se svěřenci Franka Schmidta dostali proti Hoffenheimu do dvougólového vedení. V závěrečné čtvrthodině si ale prošli peklem a kvůli penaltě Kramariče z 90. minuty kousali krutou porážku 2:3. Kromě nezkušeného útočníka Qenaje je na marodce pouze obránce Marnon Busch.
Borussia Dortmund

Dortmund táhne od začátku dubna sérii osmnácti zápasů bez porážky. Přesto se dá tvrdit, že ho začátek sezony v dobré formě nepotkal. Borussia se v prvním kole trápila s Kolínem a tři body si zajistila až gólem Malena v 88. minutě. Na hřišti Bochumi podalo mužstvo Edina Terziće ještě horší výkon. Po závěrečném hvizdu bylo rádo za remízu 1:1, přičemž Marco Reus odseděl celý zápas na lavičce. Na listině zraněných je americký záložník Reyna a obránci Ryerson s Meunierem.
Všem fotbalovým příznivcům přeji příjemné chvíle u sledování textového přenosu ze zápasu třetího kola německé Bundesligy. Od dvaceti hodin a třiceti minut se můžeme těšit na konfrontaci mezi Borussií Dortmund a Heidenheimem!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

Borussia Dortmund – 1.FC Heidenheim 1846

2:2

koniec (2:0)

Späť na online

Góly: 7. Brandt (Can), 15. Can (pen.) – 61. Dinkci (Theuerkauf), 82. Kleindienst (pen.)

Karty:   61. Binsibajní (DOR), 82. Haller (DOR), 90+3. Can (DOR) – 35. Dinkci (HEI), 57. Beste (HEI), 61. Pieringer (HEI)

Držení míče: 62 % : 38 %.
Střely na branku: 9:6. Střely mimo: 11:9. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 9:22.

Borussia Dortmund: Kobel – M. Wolf, Süle, N. Schlotterbeck, Binsibajní – Sabitzer (89. Moukoko), Can (C), Brandt – Malen, Adeyemi (64. F. Nmecha), Haller (78. Füllkrug).
Náhradníci: Meyer – Hummels, Ryerson, Özcan, Reus, Bynoe-Gittens.

Tréner: Edin Terzić

1.FC Heidenheim 1846: K. Müller – Traoré, Mainka (C), Siersleben, Theuerkauf – Maloney, Thomalla (46. Pieringer) – Dinkci (90. Pick), Beck (62. Dovedan), Beste (90+11. Sessa) – Kleindienst.
Náhradníci: Eicher – Schöppner, Gimber, Schimmer, Keller.

Tréner: Frank Schmidt

Rozhodca: Reichel – Kleve, Assmuth