Menu

Hokej

Tipos Extraliga (SR)

HC Košice – HC 19 Humenné

4:1

koniec (3:0, 0:1, 1:0)

15.09.2023, 17:30 • STEEL Aréna Košice • 1. kolo • Ivan Harčár

Tipsport: 1.35 6.41 6.26

Majster nezaváhal a zdolal extraligového nováčika. Oceliari vybehli na Zemplínčanov vo veľkom štýle, no napokon z toho nebol debakel, ako sa mnohí domnievali na základe hry z prvej tretiny. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia. (19:45:35)

Koniec zápasu.

58:52

Vylúčenie v tíme HC 19 Humenné:
Handlovský – 2 min., sekanie.

58:01

Rogoň v šarvátke s Meliškom! Viac výrečný bol humenský obranca! Pokračuje sa bez udeľovania trestov!

58:00

Prebiehajú posledné dve minúty stretnutia.

57:28

Janus zobral puk Handlovskému!

56:34

Hannu Kuru sa dostal do možnosti! Ľahučkú koncovku však neprepasíroval do siete okolo ľavej žŕdky Jaroslava Janusa!

55:42

Košice dali gól! Hlavný rozhodca Milan Novák zodvihol pravicu a signalizoval vylúčenie hosťa. Oceliari však ďalej búšili do Galimova a PATRIK LAMPER upravuje skóre na 4:1. Asistencia: Chase Berger.

Reklamná prestávka.

55:09

Hostia našli Lapšanského prakticky na dostrel Janusa. Od mantinelu získal puk na hokejku, ale strelecký pokus mu zmaril Olsson.

54:06

Jakub Meliško svojim pomalým konaním zavaril Zemplínčanom. Lunter spoločne s kapitánom Chovanom ale nezaznamenali úspešnú spoluprácu.

52:39

Šimun šiel do kombinácie so Zigom. Tomáš na neho aj pozeral, ale rozhodol sa zobrať tento náznak šance do vlastných rúk. Strela minula Galimova.

51:18

Handlovský je jednoducho veľký bojovník a klobúk dole, že túto činnosť vykonáva takmer v štyridsiatke. Bolo však jasné, že sám proti triu Oceliarov pred Janusom nedokáže nič.

50:00

V 50. minúte Košice – Humenné 3:1. Ale rozhodne je to iný hokej ako v prvej tretine. Nováčik od druhého dejstva hryzie majstra.

Reklamná prestávka.

49:04

Handlovského strela poštípala Janusovu lapačku. Košický brankár mal v súčasnosti plné ruky práce. Prerušená hra.

47:59

Humennému pomohla konštrukcia brány!

47:24

Lamper skončil na tyčke humenskej bránky po kontakte s Damiánom Novickým! Obaja hlavní rozhodcovia ostali pokojní! Žiadny trest či trestné strieľanie!

46:43

Sergijenko začínal z vlastnej tretiny. Jeho partnerom bol Meliško, ktorý prihrával nechytateľne. Hráči prichádzajú na vhadzovanie pred Galimova.

45:00

Zemplínčania v tejto chvíli prejavujú, že už im nie je cudzia dlhšia hra v súperovom pásme. Janus z toho ale vyšiel bez práce.

44:15

Novický so zlým načasovaním. Pustil puk pod seba, aj keď najskôr za ním išiel a veľmi ľahko ho nechal Krivošíkovi.

43:34

Brankár hostí Galimov veľa toho nevidel. Šťastím pre jeho tím bolo, že zakončenie Košíc smerovalo na prvú tyčku, ktorú mal utesnenú.

41:51

Drobná chybička domáceho Pollocka tesne pri vlastnej modrej čiare. Kuru sa nedokázal lepšie popasovať so vzniknutou situáciou.

41:03

Cooper Zech zvládol manévre za útočnou modrou čiarou. Stačilo to na to, aby sa zbavil dotieravého Lineta.

40:43

Lukáš Handlovský už asi nemal dostatok síl, keďže chcel dostať puk na Krišku a odísť striedať. Praktizoval to však nešťastne. Zakázané uvoľnenie.

40:01

Začala sa tretia tretina.
Tretia tretina sa začne o 19:14.
Humennému oveľa lepšie sadla druhá tretina. Hra tímu bola na dobrej úrovni a želaným efektom bol strelený gól z hokejky Lukáša Handlovského.

40:00

Druhá tretina sa skončila.

39:00

Prebieha posledná minúta druhej tretiny.

37:23

V strednom pásme mierne vyčnieval Denis Paršin. Signalizoval Meliškovi, aby ho vyslal do príležitosti. Prosba skúseného Rusa ostala nevypočutá.

36:32

Ak by Lapšanský s Pavlovsom pochopili zámer Handlovského, ktorý čisto dohral Deyla a skoro získal puk, mohlo byť Košičanom horúco.

Reklamná prestávka.

34:51

Krajňák dostal za seba košického obrancu. Na ľavom krídle videl Lačného. Janus musel byť pozorný.

33:57

Košice hrajú s piatimi hráčmi.

33:18

Handlovský zachránil puk v pásme. Prebehla distribúcia k prvej košickej tyčke na Pavlovsa. Filip Vaško vyčkával za dvomi Košičanmi, ktorí však prihrávku neprepustili. Oceliari vyhodili preč.

32:44

Paršin zaviezol puk do tretiny. Jakub Linet sa natlačil k Janusovi, pretože tečoval nastrelenie Meliška. Prerušená hra.

31:57

Vylúčenie v tíme HC Košice:
Zigo – 2 min., podrazenie.

Reklamná prestávka.

30:56

Humenčania sa postupne osmeľujú. Je to citeľné z ich herného prejavu po zmene strán. Početnú výhodu nezužitkovali na kontaktný gól, o ktorý sa však v tejto chvíli pokúšal Glazkov. Na Janusa nevyzrel.

30:12

Košice hrajú s piatimi hráčmi.

30:10

Stanislav Galimov uhol zo svojej bránky, pretože do nej vletela dvojica hráčov. Arbitri ju vrátia späť na miesto.

29:57

Pavlovs si zakryl puk pred Jääskeläinenom. Útočník Košíc ho aj možno fauloval a zamieril do šance. Handlovský musel zahrať obetavo a vrhol sa mu do zakončenia.

28:56

Dobrý úmysel Kuruho po spolupráci s Lapšanským. Na modrej čiare bol Sergijenko, ale nespracoval prudkú prihrávku.

28:12

Vylúčenie v tíme HC Košice:
M. Lunter – 2 min., držanie.

27:55

Humenné dáva gól! Jaroslav Janus stráca čisté konto. LUKÁŠ HANDLOVSKÝ sa vynikajúco oprel do puku, ktorý skončil v bránke od hornej žŕdky. Asistencie: Kirill Djakov a Martin Kriška.

27:35

Hostia poslali na presilovku skúsené postavy ako Handlovský, Kriška alebo Djakov, ktorý ohrozil Janusa dobre umiestneným pokusom. Brankár Košíc naďalej drží nulu.

27:14

Vylúčenie v tíme HC Košice:
Šedivý – 2 min., krosček.

Reklamná prestávka.

25:49

Humenné hrá s piatimi hráčmi.

25:06

Sľubne vyzerajúca robota Bergera. Vylepšoval si svoju pozíciu na strelu, no zamieril to len do dobre postavenej defenzívy Zemplínčanov.

24:23

Martin Kriška zabezpečil oslobodenie nováčika. Puk skončil pri Jaroslavovi Janusovi.

23:49

Vylúčenie v tíme HC 19 Humenné:
Djakov – 2 min., podrazenie.

23:36

Bartánus neposlal pomalšiu nahrávku do jazdy Lunterovi. Kontroval mu Djakov a osobný súboj zviedli pri zadnom mantineli. Avšak bude sa vylučovať, pretože hosťujúci obranca si počínal nedovolene.

23:06

Spolu so zákrokom Janusa sa zranil Košičan Patrik Lamper. Jeho kroky už smerujú do útrob štadióna s uterákom na tvári.

23:06

Jaroslav Janus sa trochu posunul sprava vľavo a schoval do lapačky humenský strelecký pokus. Pavlovs popred neho prekorčuľoval neskoro.

22:21

Borov minul ľahký puk. Keď sa ako tak spamätal, už bol obkľúčený Košičanmi.

21:17

Denis Paršin to mal trochu pod palcom v okolí Janusovej bránky. Nakoľko neuspel individuálne, umožnil strieľať Meliškovi od modrej čiary. Prišla jedna strela do súpera a druhá vedľa bránky.

20:36

Humenné hrá s piatimi hráčmi.

20:01

Začala sa druhá tretina.
Druhá tretina sa začne o 18:24.
V otváracom stretnutí ročníka medzi majstrom a nováčikom ukázala prvá tretina, že to budú mať hostia zo Zemplína veľmi ťažké pravdepodobne počas celej sezóny. Oceliari nasúkali tri góly do trinástich minút, no potom sa to ustálilo.

20:00

Prvá tretina sa skončila.

19:00

Prebieha posledná minúta prvej tretiny.

18:36

Vylúčenie v tíme HC 19 Humenné:
Pavlovs – 2 min., podrazenie.

Reklamná prestávka.

17:48

Kuru oproti Janusovi! Fínskemu útočníkovi sa nepodarilo uspieť svojimi ťahmi a znížiť skóre!

17:21

Adam Lapšanský prenikal dravo a chcel sa natlačiť do bránky. Jeho práca bola jednoducho vyprodukovaná a ešte jednoduchšie to pokazil Novota priamou strelou do nohy Košičana.

15:15

Rýchly prechod Zemplínčanov do ofenzívnej zóny bol podporovaný Pavlovsom. Handlovský prepustil puk na Krišku, ktorý si ho prikopol, ale Novický nemohol skúsiť strelu, nakoľko ho domáci zablokovali.

13:48

Krivošík odovzdal prihrávku Michalovi Chovanovi a už si išiel nájsť vhodné miesto k bránke. To však nevedel, že v súboji s ním bude úspešnejší Hannu Kuru.

12:42

Veľké zahraničné skúsenosti už sú poslané do bránky Humenného. Extraligový debut zažíva ostrieľaný gólman Stanislav Galimov, dvojnásobný víťaz Gagarinovho pohára. Či bude pre tím prínos, uvidíme.

12:05

Striedanie v tíme HC 19 Humenné:
z ihriska odchádza Kozel, prichádza Galimov.

12:05

Košice dali gól! Humenné je pomaly zrelé na uterák. Určite sme čakali odlišný prístup k zápasu, ako to vidíme od prvého vhadzovania. Z neprehľadnej situácie vyťažil svoj prvý gól v ročníku HUNTER FEJES. Asistencie: Eduard Šimun a Cooper Zech.

11:46

Za dorážkou sa naťahoval Tomáš Zigo. Patrik Kozel mu v poslednej chvíli vypichol puk.

11:04

Hostia sú v menšej nevýhode, pretože Pavlovs nemá hokejku, ktorá leží zlomená. Košičania si robia ofenzívny kolotoč a majú jasne v rukách nováčika extraligy.

09:41

Košice dali gól! MÁRIO LUNTER časoval prihrávku pre Krivošíka, ktorý sa pohyboval pred bránkoviskom Humenného. Puk však netrafil, a tak to švihom zakončil slovenský reprezentant. Asistencia: Filip Krivošík.

09:27

Ferenc z polovice klziska hodil puk na zadný mantinel pre Pollocka. Oceliari znovu dominujú v útočnej tretine.

08:31

Košice dali gól! Úvodným strelcom košického tímu novej sezóny je CHASE BERGER. Pred Kozelom stál otočený chrbtom. Skóroval bekhendovým spôsobom. Asistencie: Patrik Lamper a Joona Jääskeläinen.

08:18

Novický nedostal šancu na to, aby pomohol dostať Humenčanov spod tlaku. Výborná práca v podaní Jääskeläinena.

07:38

Paršin dostúpil Deyla, ale domáci obranca si správne pokrýval puk, ktorý nedal ruskému protivníkovi. O chvíľu zakladal akciu Glazkov, ale znamenalo to iba zakázané uvoľnenie. Kuru mal krátku hokejku na zachytenie prudkej prihrávky.

06:02

Handlovský dostal do úzkych svojho útočného partnera Pavlovsa. Ten sa nestačil rýchlo zorientovať na vlastnej modrej čiare. Sila Košíc je veľmi veľká.

05:01

Lamper ušiel za hosťujúcou bránkou Glazkovovi. Následne ho úspešne vypol čistým zákrokom telo na telo Lukáš Lačný.

03:35

Humenné hrá s piatimi hráčmi.

03:28

Michal Chovan chcel vyslať prekvapivú strelu spoza brániaceho obrancu na Kozela. Hosťujúci hráč bol výborne postavený a nohou to zblokoval.

02:18

Zemplínčania zvládajú časť oslabenia. Majstra vyhnali von vyhodením puku cez všetky čiary.

01:49

Zákrok Glazkova proti Bergerovi do istej miery zaváňal faulom. Košický útočník skončil na ľade po krosčeku do chrbta, ale rozhodcovia to neriešili.

01:35

Vylúčenie v tíme HC 19 Humenné:
Paršin – 2 min., hákovanie.

00:53

Košice už v prvých sekundách ukazujú svoju silu. Dlho boli v útočnej tretine, až si vypýtali aj presilovku. Avšak hostia sa musia dotknúť puku. Avizované vylúčenie je už poriadne dlhé.

00:01

Stretnutie sa práve začalo.

Dnešný večer je v znamení slávností! Ešte 5. septembra oslávil krásne jubileum bývalý úspešný slovenský hokejista Peter Bartoš! Vedenie klubu mu odovzdalo dres s číslom 50!

Obrovský potlesk na otvorenej scéne! Domáci kotol kričí "Majstri, majstri, majstri!"

Na záver sa vyvesí majstrovská vlajka pod strop Steel arény! A urobí to trojica skúsených hráčov – Michal Chovan, Marek Bartánus a Jakub Ferenc!

V stredovom kruhu je na koberci pult s trofejou, ktorú Košičania vyhrali v apríli vo finále proti Zvolenu! Hlásateľ postupne menuje domácich hokejistov, ktorí prichádzajú na ľad a berú si majstrovské prstene!

Skôr, ako začneme nový ročník extraligy v košickej Steel aréne, úradujúci šampión pripravil pre divákov slávnostný akt!
Úvodné zostavy:

HC Košice: Janus – Breton, Olsson, Zech, Ferenc, Šedivý, Deyl, J. Hudec – Fejes, Pollock, Bartánus – M. Lunter, M. Chovan, Krivošík – Lamper, Berger, Jääskeläinen – Šimun, Zigo, Rogoň.

Tréner: Dan Ceman.

HC 19 Humenné: Kozel – Novota, Djakov, Sergijenko, Meliško, Glazkov, Novický, R. Novák – Handlovský, Pavlovs, Kriška – Lapšanský, Kuru, Paršin – Borov, Linet, Vaško – Michalík, M. Krajňák, Lačný.

Tréner: Andrej Parfenov.

Rozhodca: Snášel, M. Novák – D. Konc ml., Šoltés.
Vážení hokejoví fanúšikovia. Vítam vás pri sledovaní zápasu 1. kola Tipos extraligy sezóny 2023/24 medzi Košicami a Humenným.

HC Košice


Oceliari si skvalitnili prípravné obdobie mimoriadne cennými zápasmi v Lige majstrov. A hoci v nich zakaždým ťahali za kratší koniec a nemajú ani bod, nachytali veľké skúsenosti. Košičania vstúpia do sezóny proti nováčikovi súťaže, ktorého si dvakrát preklepli v auguste. Dosiahli skóre 7:0 po úspechoch 5:0 a 2:0.

HC 19 Humenné

Nikdy o extralige nechyrovali, ale sú v nej. Humenský klub zaznamenal poctivú letnú prácu pred príchodom na najvyšší hokejový stupeň. Funkcionári hľadali posily všade, kde sa dalo. Najväčšie úlovky predstavujú brankár Stanislav Galimov z KHL, obranca Kirill Djakov aj Juri Sergijenko z Astany či útočníci Lukáš Handlovský, Martin Kriška, Vitalij Pavlovs alebo Hannu Kuru. Humenčania výsledkovo v priebehu prípravy veľmi nezaujali. Tréneri to obhajovali tým, že tím si ešte na seba zvykal.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.

HC Košice – HC 19 Humenné

4:1

koniec (3:0, 0:1, 1:0)

Späť na online

Góly a asistencie: 9. Berger (Lamper, Jääskeläinen), 10. M. Lunter (Krivošík), 13. Fejes (Šimun, Zech), 56. Lamper (Berger) – 28. Handlovský (Djakov, Kriška)

HC Košice: Janus – Breton, Olsson, Zech, Ferenc, Šedivý, Deyl, J. Hudec – Fejes, Pollock, Bartánus – M. Lunter, M. Chovan, Krivošík – Lamper, Berger, Jääskeläinen – Šimun, Zigo, Rogoň.
Tréner: Dan Ceman.

HC 19 Humenné: Kozel (13. Galimov) – Novota, Djakov, Sergijenko, Meliško, Glazkov, Novický, R. Novák – Handlovský, Pavlovs, Kriška – Lapšanský, Kuru, Paršin – Borov, Linet, Vaško – Michalík, M. Krajňák, Lačný.
Tréner: Andrej Parfenov.

Rozhodca: Snášel, M. Novák – D. Konc ml., Šoltés.

Priebeh zápasu
1. tretina
01:35 HUM 2 Paršin, hákovanie
08:31 KOS 1:0 Berger (Lamper, Jääskeläinen)
09:41 KOS 2:0 M. Lunter (Krivošík)
12:05 KOS 3:0 Fejes (Šimun, Zech)
12:05 HUM -Kozel +Galimov (Striedanie)
18:36 HUM 2 Pavlovs, podrazenie
Po 1. tretine
2. tretina
23:49 HUM 2 Djakov, podrazenie
27:14 KOS 2 Šedivý, krosček
27:55 HUM 3:1 Handlovský (Djakov, Kriška)
28:12 KOS 2 M. Lunter, držanie
31:57 KOS 2 Zigo, podrazenie
Po 2.tretine
3. tretina
55:42 KOS 4:1 Lamper (Berger)
58:52 HUM 2 Handlovský, sekanie
Koniec