Menu

Futbal

Španielska LaLiga

Deportivo Alavés – Osasuna Pamplona

0:2

koniec (0:1)

01.10.2023, 16:15 • Estadio de Mendizorroza (Vitoria-Gasteiz) • 8. kolo • Vojtěch Martinek (@mrtnkv) cz

To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek večera. Napočtenou někdy příště! (18:34:53)

Dnešní utkání sledovalo 19 035 diváků.
Oba kluby v příštím kole čekají velké výzvy, i když ta Osasuny je opravdu mohutná. Za týden totiž ve druhém venkovním duelu v řadě narazí na lídra ligy z Madridu, zatímco Alavés bude bojovat o body na hřišti Betisu.
Souboj dvou celků s nevalnou formou dopadl lépe pro hosty z Pamplony, kteří si díky výsledku 2:0 odváží všechny body domů! Osasuna sice v prvním poločase tahala za kratší konec a Alavés chtěl srovnat, vyloučení Blanca ve 49. minutě mu ale vzalo vítr z plachet a fakticky ukončilo jeho snahy nějak výrazněji zamávat s výsledkem utkání. Vítězství červenomodrých pak jen v závěru potvrdil přesnou ranou Ante Budimir.

Držení míče: 46 % : 54 %.
Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 6:5. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 13:13.

90+10

Konec zápasu.

90+10

Omorodion se ještě dostal do zakončení, které bylo zblokováno. Dnešní souboj na Mendizorroze tak uzavře rohový kop v podání Alavésu.

90+9

Nastavení se pomalu chýlí ke konci. Zřejmě poslední útok Deportiva v zápase šanci nepřinesl.

90+8

Obrana Alavésu je zralá na ručník! Další akci Osasuny musel likvidovat sám Sivera, který se zapojil do obranných prací a vyběhl proti hned dvěma protihráčům ve svém vápně, jen aby jim znemožnil zakončit na branku!

90+7

Utkání ve Vitorii se už jen dohrává, ani jeden tým se netlačí vpřed. Hra se tak drží u středu hřiště.

90+5

Nasypat trochu soli do otevřených domácích ran mohl Budimir, který se protáhl obranou jako nůž máslem a Sivera jeho střelu zkrotil až napodruhé.

90+4

Deportivo by vzhledem k délce nastavení možná ještě mohlo zkusit zamávat s výsledkem, ale vše nasvědčuje tomu, že už mu k tomu nezbývají síly.

90+3

Tak pozor, VAR si prohlédl situaci a vše je jinak! Pokutový kop neuvidíme, o hru rukou totiž nešlo, a současně je též odvolána žlutá karta pro domácího hráče. Pokračujeme dál...

90+2

Po hře rukou v domácím vápně byla nařízena penalta pro Osasunu, tak tohle je pro Deportivo už přímo hororový závěr zápasu! Marín zblokoval další zakončení Budimira nataženou paží!

90+1

Hlavní rozhodčí nastavuje hned 10 minut.

90

Osasuna právě vstřelila branku!
Sice nás čeká ještě hodně tučné nastavení, ale dovolím si říct, že už nyní je o vítězi rozhodnuto! Cruz se dostal na hranici vápna a krátkou přihrávkou podél lajny připravil pěknou střelu pro ANTEHO BUDIMIRA, na kterou Sivera nestihl zareagovat. Míč prošel do dolního růžku – 0:2!

88

Sledujeme sérii přihrávek Osasuny u středového kruhu, červení hledají cestu zpět před Siveru.

87

Karrikaburu si nedokázal rychle zpracovat odražený míč, který následně opodál stojící protihráč odkopl hodně daleko od hostující šestnáctky.

Deportivo Alavés – Osasuna Pamplona

0:2

koniec (0:1)

Späť na online

Góly: 36. Arnáiz (R. Peña), 90. Budimir (J. Cruz I)

Karty:   64. Guevara (DAL), 65. Omorodion (DAL) – 43. R. Peña (OSS), 55. J. Cruz I (OSS), 71. S. Herrera (OSS)   49. Blanco (DAL)

Držení míče: 46 % : 54 %.
Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 6:5. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 13:13.

Deportivo Alavés: Sivera – Tenaglia (55. Gorosabel), R. Marín, Sedlar, R. Duarte (C) – Guevara (83. Karrikaburu), Blanco, Hagi (55. Benavídez) – Sola, K. García (55. Omorodion), Rioja (83. Alkain).
Náhradníci: Owono, Montero – Abqár, J. López, Diallo Selu, Rebbáš.

Tréner: Luis García Plaza.

Osasuna Pamplona: S. Herrera (80. A. Fernández) – R. Peña, Catena, David García (C), J. Cruz I – Moncayola, I. Muñoz (63. Torró), Oroz – Rubén García, Raúl García (68. Budimir), Arnáiz (63. Mojica, 68. Areso).
Náhradníci: Valencia – Herrando, Vidal, Brašanac, Barja, Ibáñez.

Tréner: Jagoba Arrasate.

Rozhodca: Figueroa – Granel, G. García.

Diváci: 19 035