Menu

Hokej

NHL

Edmonton Oilers – Vancouver Canucks

3:4

koniec (1:2, 2:1, 0:1)

15.10.2023, 04:00 • Rogers Place, Edmonton • Milan Huppert cz

Tipsport: 1.73 4.53 4.01

Statistiky
Střely na bránu: 40 – 16 | Přesilová hra: 2/7 – 1/3 | Trestné minuty: 6 – 14

Kdo se postavil do brankoviště?
Stuart Skinner (EDM) – 12 zákroků, 4 OG, úspěšnost 75,0 %, odchytal 57:38
Casey DeSmith (VAN) – 37 zákroků, 3 OG, úspěšnost 92,5 %, odchytal 60:00

Česká a slovenská stopa
Filip Hronek (VAN) – 0+0, +1 účast, 1 střela na bránu, TM 4, čas na ledě 25:57

Tři hvězdy utkání
1. Sam Lafferty (VAN) – 1+0
2. Casey DeSmith (VAN) – 37 zákroků
3. Ryan Nugent-Hopkins (EDM) – 1+2 (07:02:52)

Utkání přihlíželo 18 347 diváků.
Hokejisté Vancouveru ukázali, že úvodní drtivá výhra 8:1 nad Edmontonem v prvním utkání nového ročníku nebyla náhodná, v tom druhém vyloupili arénu Oilers výsledkem 4:3.

Domácí strhli vedení na svou stranu hned v první minutě, ale Kosatky ještě před koncem úvodní části dokonaly obrat. Olejářům se v prostřední dvacetiminutovce podařilo dvakrát vrátit stav do vyrovnané podoby, do třetí části tedy týmy šly za remízového výsledku 3:3. Rozhodující moment střetnutí nastal ve 43. minutě, kdy Höglander nastartoval po pravém mantinelu Sama Laffertyho, který vstřelil první gól v novém dresu střelou na zadní tyč. Střelecky výrazně aktivnější domácí se do třetice srovnání nedočkali, nepomohla jim ani powerplay v posledních dvou minutách.

Svěřenci trenéra Toccheta po dvou střetnutích mají na kontě plný počet čtyř bodů a naznačují, že se s nimi letos musí počítat. Edmonton zůstává na nule, takový vstup do sezóny si při dvojzápase s Canucks určitě nepředstaval.

Konec zápasu.

59:56

Kosatky dělí poslední čtyři vteřiny od vítězství. Zleva střílel z bekhendem z velkého úhlu Zach Hyman, Ryan Nugent-Hopkins čekal na vypadnuvší puk z DeSmitha neúspěšně.

59:28

Od modré si sjel blíže bráně Evan Bouchard, po kvalitní nahrávce vyprodukoval tvrdou střelu z první, tu DeSmith pokryl vyrážečkou.

58:46

Connor McDavid místo střely ještě vymýšlel těsně před DeSmithem blafák do bekhendu, jímž narazil do levého betonu brankáře.

58:01

Vhazování v útočném pásmu už se zúčastnilo šest bruslařů Edmontonu, domácí zkouší powerplay! Elias Pettersson se pokusil trefit odkrytou svatyni, leč výrazně minul, takže se píská icing.

57:53

Rozjetý Connor McDavid se ze středu stáhl doleva, odkud rovněž pálil zápěstím, Casey DeSmith zaznamenal snadný zákrok, kdy hrací předmět podržel ve výstroji.

57:42

V levém kruhu si připravil puk na střelu zápěstím Leon Draisaitl, trefil ovšem pouze obětavě blokujícího Tylera Myerse.

57:18

Noah Juulsen vyhodil takovým způsobem, že se nemohlo pískat zakázané uvolnění, Cody Ceci tedy musel zabrat dozadu, aby nepřišly další vteřiny na zmar.

56:38

Ještě více přiblížit Vancouver k druhému vítězství nad Edmontonem v sezóně chtěl Dakota Joshua, střelu zápěstím zleva poslal do Skinnerovy výstroje.

56:17

Po levém mantinelu získal útočnou třetinu Ryan Nugent-Hopkins a bez podpory kolegů z tohoto prostoru i střílel, pokus na lapačku DeSmitha se mezi tři tyče nevešel.

55:53

Protože Brock Boeser v rychlostním souboji porazil Kulaka, tak se nepískalo zakázané uvolnění, Stuart Skinner rozehrál na Nurse.

55:17

Znovu perfektně organizovaná obrana Canucks nepustila soupeře do vlastního obranného pásma, Ian Cole zpacifikoval Evandera Kanea.

54:49

Anthony Beauvillier hledal cestičku k proniknutí od levého mantinelu až před bránu, v tomto kroku mu úspěšně zamezil Cody Ceci.

54:20

Zakázané uvolnění hostujícího týmu. Tyler Myers nevymýšlel žádné složitosti a pod tlakem Hymana napálil kus černé gumy přes všechny čáry.

53:59

Leon Draisaitl do útočné třetiny nakoukl, ale opravdu jen na chvilku, protože nechal puk za sebou a chopil se ho protihráč Anthony Beauvillier.

53:27

Edmontonu se nedaří vybudovat potřebný tlak. Mattias Janmark nabral vysokou rychlost, ale kličkou k pravému mantinelu si s Juulsenem neporadil.

52:51

Hosté šikovně šetří čas v útočném pásmu. Sam Lafferty udržel puk dlouho za bránou soupeře, navíc zvládl po levé ruce nahrát Studnickovi.

52:23

Před bránou si počíhal na odražený touš Connor McDavid, ale při zakončení upadl pod tlakem Hughese, gólman ani nemusel zasahovat.

51:55

Utkání pokračuje v pěti na obou stranách. Od modré střílel Cody Ceci těsně nad ledem, Casey DeSmith kontroloval kotouč letící vedle pravé tyče.

51:24

Útočící Kosatky zastavil v rozletu hvizd čárového rozhodčího, J. T. Miller přihrál Brocku Boeserovi do ofsajdové pozice.

50:46

Vancouver již hraje přesilovku. První kombinace nevyšla, křižný pas doprava dokázal vypíchnout Mattias Ekholm.

50:11

Zpoza kruhů se prezentoval ostrou, ale nepřesnou dělovkou Filip Hronek, puk usměrnil výrazně vedle levé části brankové konstrukce.

49:35

Klasická přesilová hra je předčasně u konce. Frustrovaný Connor McDavid hitem počastoval nic netušícího Petterssona, ačkoliv puk byl úplně někde jinde. Zasloužení dvě minuty pro domácího kapitána.

49:06

Hosté jsou ve čtyřech, na led se vrátil Filip Hronek. Současně Connor McDavid vypálil zápěstím z levého kruhu, DeSmith včas vytrčil rameno.

48:20

Domácí dělily od srovnání centimetry! Opět si v pravém kruhu počkal na přihrávku Leon Draisaitl, DeSmitha zachránila levá tyč.

48:10

Oddechový čas pro tým Vancouver Canucks.

48:10

Kosatky míří do tří! Phillip Di Giuseppe uspěchal forhendové vyhození, puk poslal až mezi diváky, takže rozhodčí museli vylučovat za zdržování hry. Přesilovka 5 na 3 může trvat až 52 vteřin.

47:41

Z pravého kruhu vypálil po křižném pasu z první Leon Draisaitl, Casey DeSmith se parádně přemístil a zakročil ramenem.

47:02

Po přerušení hry Filip Hronek zvedl hokejku a tou zasáhl do obličeje Zacha Hymana. Zbytečné dvě minuty, které by Vancouver mohly hodně mrzet.

46:51

Ofenzivní složku mužstva podpořil Cody Ceci. Zprava přihrával do brankoviště, kde Filip Hronek nedovolil vystřelit Ryanu Nugentu-Hopkinsovi.

46:12

S nahozením Boucharda od modré čáry neměl Casey DeSmith žádné starosti, kotouč podržel ve výstroji až do přerušení hry.

45:57

Pozornost na sebe strhl Dylan Holloway. Osobního strážce se zbavil, načež vypálil zápěstím přes Juulsena o kousek nad břevno.

45:21

Nils Höglander nahazoval po levém mantinelu a sám se potom pokusil touš dojet, ale tělem se nedokázal natlačit před Ceciho.

44:44

Vysokou rychlost vyvinul po pravém mantinelu Connor McDavid, ale nebylo mu to nic platné, protože ho Evander Kane vystavil do ofsajdu.

44:21

Jeden na jednoho vyzval Zach Hyman Akita Hiroseho, ze souboje hokejek vyšel jako vítěz obránce Canucks.

43:30

Nechybělo moc, aby hosté odskočili na rozdíl dvou gólů, ostrý projektil Quinna Hughese vyrážel Stuart Skinner s problémy nad břevno.

42:56

42:56 Sam LAFFERTY - 3:4

42:56

Vancouver právě vstřelil branku!
Už potřetí jde Vancouver do těsného náskoku! Od levého mantinelu v obranném pásmu vymyslel Höglander křižný pas na SAMA LAFFERTYHO, jenž se v plné rychlosti dostal za posledního obránce Ekholma a ve sprintu zvládl i gólově zamířit na zadní tyč, čímž zaznamenal svou první trefu v novém dresu. Asistence: Nils Höglander.

42:16

Krásně se Dylan Holloway proháčkoval kolem dvou konkurentů, ale na zakončení už mu viditelně nezbyly síly, slabou střelu bekhendem po ledě kryl DeSmith betonem.

41:34

Brett Kulak vyslal oblouček do mezikruží. Warren Foegele se prodral k puku, ale potom nepřesně nahrával do středu Ryanovi.

41:10

Potlesk fanoušků si vysloužil Stuart Skinner, domácí brankář do lapačky skryl dobře mířený pokus Eliase Petterssona.

40:42

Navrátivší se Leon Draisaitl okamžitě získal puk a troufl si na dvojici konkurentů, kotouč si však dal příliš daleko od hokejky.

40:25

Poslední vteřiny Draisaitlova trestu přestáli domácí bez úhony. Dokonce vyrazili dopředu, střelu Nugenta-Hopkinse od levého mantinelu DeSmith sebral do lapačky.

40:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně v 6:11.
Střely na bránu po 2. třetině: 26 – 13.
Stejně jako v první, tak i ve druhé třetině padly tři góly, tentokráte ovšem o jeden více vstřelili domácí, takže po čtyřiceti minutách panuje vyrovnaný stav 3:3. Ve 22. minutě vyrovnal domácí kapitán Connor McDavid, ale hned o minutu později vrátil těsný náskok na stranu Canucks Jack Studnicka. Těsně předtím, než se utkání přehouplo do své druhé poloviny, tak Olejáři využili druhou přesilovku, křižnou střelou zápěstím z levého kruhu se trefil Ryan Nugent-Hopkins. Třetí část slibuje dramatickou podívanou, rozhodovat mohou maličkosti.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:51

V závěru prostřední části ještě zahrozil Elias Pettersson, forhendová střela zápěstím z pravého kruhu skončila na boční síti.

39:15

Brock Boeser najel do útočného pásma, v němž posléze Vancouver pár vteřin kombinoval, nakonec rozehrávku vystihl Derek Ryan, a protože domácí už hrají v oslabení, tak mohl v klidu vyhodit po pravém mantinelu.

38:35

Od modré vystřelil Tyler Myers, ovšem Stuart Skinner na tuto střelu dobře viděl a s přehledem ji vyrazil pravým betonem.

38:24

Početní převaha Oilers končí předčasně z důvodu nedovoleného zákroku Leona Draisaitla, Němec na hraně brankoviště nedovoleným způsobem bránil v potenciálním zákroku gólmanovi.

37:57

Do levého kruhu dobruslil Ryan Nugent-Hopkins a vyslal svižnou ránu ze zápěstí, tu Tyler Myers zdárně zblokoval nad břevno.

37:25

Hokejistům v modro-oranžových dresech se zatím nedaří usadit v útočné třetině. Bezprostředně po Millerovi vyhodil i Sam Lafferty.

36:55

A další přesilovka pro Edmonton. Proti pravidlům hrál Ian Cole, který výborně bránil Kanea, ale zbytečně do něj pak narazil dávno po odehrání, vykoledoval si proto menší trest za hrubost.

36:02

Krátce před návratem vyloučeného Juulsena útočil na druhý gól v utkání Leon Draisaitl, střelu Němce do poloodkryté brány v poslední chvíli zblokoval Phillip Di Giuseppe.

35:32

Ryan Nugent-Hopkins přihrál po levém mantinelu Zachu Hymanovi, ten se vytočil před bránu, ale z bezprostřední blízkosti na brankáře nevyzrál.

35:01

Kombinace Oilers se rychle přesunula zleva doprava, Leon Draisaitl střílel forhendem z kruhu jen do betonu brankáře.

34:19

Z vrcholku levého kruhu natáhl ke svižné střele ze zápěstí Ryan Nugent-Hopkins, Casey DeSmith poslal puk vyrážečkou do ochranné sítě.

34:08

Možnost strhnout vedení na svou stranu dostává domácí celek v početní převaze, za zásah hokejkou do obličeje McDavida totiž inkasoval dvouminutový trest Noah Juulsen.

33:45

Sledujeme drtivý tlak Oilers. Od modré vypálil pro změnu Cody Ceci, DeSmith lapačkou vyrážel k pravému mantinelu.

33:23

Nahození Nurse způsobil velký rozruch před svatyní Canucks, ale ani McDavidovi, ani Draisaitlovi se nepovedlo puk dostat za brankovou čáru.

32:59

Netradičně od modré čáry se rozhodl vypálit Connor McDavid, Casey DeSmith reagoval včas a i on zaznamenal úspěšný zákrok betonem.

32:23

U levého mantinelu pořádně napřáhl Akito Hirose, tvrdou forhendovou ránu vykopával pozorný Stuart Skinner levým betonem.

31:49

Nadějným nahozením od modré čáry se prezentoval Filip Hronek, pobídku českého obránce mistr v oboru Andrej Kuzmenko tečoval o kousek vedle pravé tyče.

31:20

Střelu Evana Boucharda od modré čáry hostující gólman pouze vyrazil, Zach Hyman potom bekhendem zasáhl pouze Juulsenovu brusli.

30:47

Nahození po mantinelu zastavil za vlastní bránou Stuart Skinner a nerozehrával, kotouč přenechal kolemjedoucímu Bouchardovi.

30:26

Vyrovnávací trefou nabuzený Edmonton okamžitě vyrazil dopředu znovu, nepovedenou střelu zápěstím v podání Hymana pokryl Casey DeSmith bez problémů.

29:29

29:29 Ryan NUGENT-HOPKINS - 3:3

29:29

Edmonton právě vstřelil branku!
Ano, zadaří! RYAN NUGENT-HOPKINS si v blízkosti modré čáry vyměnil kotouč s Bouchardem, aby následně dojel do levého kruhu, odkud vyslal svižnou ránu k protější tyčce, za níž DeSmith natahoval lapačku marně. Asistence: Evan Bouchard a Connor McDavid.

29:04

Jednu přesilovku Edmonton využil, zadaří se mu podruhé? Smolné dvě minuty dostává Conor Garland, jemuž se hokejka zamotala mezi nohy Draisaitla, výsledkem bylo podrážení.

28:34

Do přehuštěného prostoru vypálil Conor Garland. Stuart Skinner měl štěstí, že střela mířila do středu brány, puk s přehledem podržel ve výstroji.

28:02

Connor McDavid nabral vysokou rychlost po pravém mantinelu. Dojel až do kruhu a střílel bekhendem, střelu výborně zblokoval Brock Boeser.

27:49

Zprava Evander Kane nahazoval kus černé gumy do předbrankového prostoru, odtud jej Noah Juulsen odkopl před McDavidem.

27:20

Evan Bouchard musel rychle jednat, protože na něj začal nebezpečně dotírat Brock Boeser přesto obránce zvládl rozehrát na Janmarka.

26:47

S nahozením od levého mantinelu neměl Casey DeSmith výraznější starosti, kus černé gumy bez problémů lapil do lapačky.

26:23

Situaci dvou proti dvěma nevyřešil Adam Erne vůbec dobře, dlouho dopředu avizovanou žabičku zastavil Ian Cole.

25:39

Zpoza brány se Warren Foegele vytočil před ni, avšak bekhendem puk podél pravého betonu DeSmitha za brankovou čáru neprocpal, neuspěl ani dorážející Derek Ryan.

25:07

Cody Ceci se dostal ke druhé střele v krátkém časovém sledu a tentokráte si vedl o poznání lépe. DeSmith pouze vyrážel levým betonem, Anthony Beauvillier pak zabránil v dorážce McDavidovi.

24:58

Dělovou ránu vyslal od pravého mantinelu Cody Ceci. Caseyho DeSmitha nezaměstnal, touš napálil vysoko nad břevno.

24:16

Domácí mužstvo pokračuje v útočení. Adam Erne si věřil individuálně, jeden na jednoho však na Filipa Hronka recept nenašel.

23:58

Zach Hyman si z mezikruží sjel do levého kruhu, odkud napřáhl k ostré forhendové ráně, ta rozvlnila jenom boční síťku.

23:27

Domácí tedy zase musí dotahovat. Mattias Ekholm u levého mantinelu nechal puk za sebou pro Mattiase Janmarka, jenž zápěstím výrazně přestřelil.

22:36

22:36 Jack STUDNICKA - 2:3

22:36

Vancouver právě vstřelil branku!
Jenže nerozhodné skóre příliš dlouho nevydrželo! Mizernou zpětnou nahrávku k útočné modré vyslal Foegele protihráče do brejku dvou na nikoho. Pettersson přihrál po levé ruce JACKU STUDNICKOVI, čtyřiadvacetiletý Kanaďan propálil sedícího Skinnera po levým betonem. Asistence: Elias Pettersson.

21:45

21:45 Connor MCDAVID - 2:2

21:45

Edmonton právě vstřelil branku!
Přesilovka využita, hokejisté Oilers vrací výsledek do vyrovnané podoby! Draisaitl bekhendovou střelou po ledě trefil jenom padajícího Colea, který následně bránil i další pokusy soupeře o zakončení, ale nakonec se puku chopil sám kapitán CONNOR MCDAVID a bez problémů touš poslal do volné pravé poloviny brány. Asistence: Ryan Nugent-Hopkins a Leon Draisaitl.

21:12

Vancouver míří do čtyř. Na lavici hanby usedl Dakota Joshua, jemuž se povedlo zastavit Connora McDavida pouze za cenu nedovoleného bránění.

20:48

Vysoko forčekující Derek Ryan vyvinul velký tlak na Conora Garlanda, ten nevymýšlel nic složitého a za vlastní bránu nahrával Hughesovi.

20:24

Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Dopředu se vydal Brock Boeser, ovšem kličkou navíc před modrou způsobil ofsajd.

20:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně v 5:15.
Střely na bránu po 1. třetině: 8 – 7.
Úvodní dvacetiminutovka zápasu mezi Edmontonem a Vancouverem rozhodně nenudila. Hned v první minutě strhl vedení na stranu domácího celku Leon Draisaitl, ovšem hosté ještě do konce části dokonali obrat, když v darované přesilovce skóroval perfektně tečující Andrej Kuzmenko a 18. minutě se zapsal mezi střelce také Švéd Nils Höglander, i on nechytatelně tečoval nahození od modré těsně před bezmocným Skinnerem.

20:00

První třetina skončila.

19:42

Protože se ostatní spoluhráči vydali na střídačku, tak ani Dylan Holloway neútočil a pouze po pravém mantinelu nahazoval do útočného pásma.

19:12

Za nahozením Kuzmenka po mantinelu se vydal Stuart Skinner, v komfortní pozici si jako cíl rozehrávky vybral beka Darnella Nurse.

18:53

Adam Erne zkusil vyslat do úniku Zacha Hymana, jenže nahrávka byla příliš dlouhá, před útočníka se navíc natlačil Akito Hirose, takže se pískal icing.

17:51

17:51 Nils HÖGLANDER - 1:2

17:51

Vancouver právě vstřelil branku!
Kosatky v blížícím se závěru první třetiny dokonávají obrat! NILS HÖGLANDER zpoza brány přihrál na modrou Boesereovi, aby pak sám před cílovým zařízením tečoval jeho nahození k levé tyči, Skinner i v tomto případě nemohl dělat vůbec nic. Asistence: Brock Boeser a Tyler Myers.

17:34

Ian Cole musel rychle jednat, protože na něj zezadu nebezpečně dotíral Adam Erne, obránce Canucks zvládl situaci obstojně, když vyhodil do střední třetiny bekhendovým odrazem o levý mantinel.

17:00

Edmonton zastavil v rozletu hvizd čárového rozhodčího, který odpískal ofsajdové postavení hodně nespokojenému Zachu Hymanovi.

16:35

Levá strana se otevřela před Dakotou Joshuou, který ale nenabral úplně ideální rychlost, tělem posléze nepřetlačil Boucharda.

16:02

Spoluhráčům vypomohl s rozehrávkou Stuart Skinner. A počínal si na jedničku, po volném levém mantinelu našel Ceciho.

15:44

Po vysokém obloučku za obranu měl Zach Hyman velkou touhu kotouč dostihnout, ale narazil do Akita Hiroseho, načež sám ztratil stabilitu.

15:08

Filip Hronek ustál náraz od Nugenta-Hopkinse a udržel útočné pásmo, pokračující akci završil nepřesným nahozením zleva Brock Boeser.

14:39

Dobře cílené nahození před bránu si našel číhající Warren Foegele, bekhendem však trefil DeSmitha pouze do pravého betonu.

14:15

Brock Boeser sice získal útočnou třetinu, ovšem bez podpory spoluhráčů, obtočit kolem Darnella Nurse se mu nepodařilo.

13:53

Útočné pásmo ještě udržel Derek Ryan, ale potom nepřesně přihrával na Adama Erneho, novým majitelem hracího předmětu se stal Quinn Hughes.

13:01

Mattias Janmark měl v plánu proniknout za bránu soupeře, ukázkovým způsobem mu ovšem Elias Pettersson vypíchl puk z pod bruslí.

12:39

Na zteč se vydal Andrej Kuzmenko. Nedostal se ale ani do útočného pásma, těsně před modrou soka hitem zastavil Brett Kulak.

12:12

Přečíslení tří proti dvěma vyřešil Darnell Nurse bekhendovou nahrávkou doleva na Connora Browna, jehož forhendovou střelu DeSmith mezi betony nepustil.

11:46

Dlouhá Ceciho nahrávka měla oči, ale Ryan Nugent-Hopkins přebíral touš až za útočnou modrou, takže čárový správně odpískal ofsajd.

11:20

Leon Draisaitl zabrzdil u levého mantinelu a vyslal křižnou přihrávku do prostoru, kam najel Zach Hyman, toho zradilo zpracování.

10:59

Tlak Oilers pokračuje. Od modré pokusil štěstí Evan Bouchard, dobře mířená rána jen těsně minula volný prostor u pravé tyče.

10:29

Connor McDavid zase ukázal své schopnosti. Od levého mantinelu se s velkou lehkostí prokličkoval až před bránu, ale na DeSmitha nevyzrál.

09:25

09:25 Andrej KUZMENKO - 1:1

09:25

Vancouver právě vstřelil branku!
Zbytečný Hymanův faul potrestán! Ve středu si připravil kotouč na nahození kapitán Hughes a byl to ANDREJ KUZMENKO, kdo nechytatelným způsobem tečoval pobídku spoluhráče těsně před Skinnerem k pravé tyči. Asistence: Quinn Hughes a Elias Pettersson.

08:37

Početní převahu si vyzkouší i Vancouver. Po ztrátě kotouče v útočném pásmu zbytečně fauloval Zach Hyman, příliš dlouho držel rozehrávajícího Myerse.

08:24

Nahození od mantinelu v podání Codyho Ceciho splnilo kýžený efekt. Casey DeSmith chytil puk do lapačky a na rozehrávku si netroufl.

08:12

Načas si dal s rozehrávkou Brett Kulak, aby mu ve finále stejně vůbec nevyšla, nepřesným pasem zařídil zakázané uvolnění.

07:54

Zatím se hraje ve svižném tempu. Mattias Janmark nahazoval na teč, bránící Quinn Hughes zvedl kus černé gumy nad vlastní bránu.

07:21

Už při hře v plném počtu vyrazil do ofenzivy Brock Boeser, nikým nepodporován však na dvojici obránců recept nenašel.

06:52

Pod tlakem Mattias Ekholm zakončoval bekhendem z velkého úhlu a brankáře nevystrašil, protože cílové zařízení minul o velký kus.

06:18

06:18 DeSmith lapačkou parádně vychytal Draisaitla

06:18

Olejáři byli blízko druhému vstřelenému gólu! Connor McDavid vymyslel zleva parádní přihrávku napříč kruhy na Leona Draisaitla, jehož forhendovou střelu z první ležící Casey DeSmith vyškrábl lapačkou.

05:51

Chybnou rozehrávku Evana Boucharda mohl trestat J. T. Miller, ovšem jeden na jednoho si proti obránci nevěřil, raději pošetřil cenné vteřiny v blízkosti útočné modré čáry.

05:03

První přesilovou hru si zahraje domácí mužstvo. Proti pravidlům hrál český zadák Filip Hronek, u mantinelu v obranné třetině viditelně přidržel Hollowaye.

04:43

Connor Brown si vyměnil touš s Connorem McDavidem a pokračoval v jízdě do útočné třetiny po levém mantinelu, z velkého úhlu cílové zařízení minul.

04:29

V pravém kruhu si kotouč zpracoval a svižnou střelu zápěstím vyprodukoval Jack Studnicka, ovšem přímo do středu brány, kde byl připravený Skinner.

03:57

Vysokou rychlost nabral po levém mantinelu Evander Kane, nicméně až před bránu se neprodral, stopku mu vystavil dobře pozičně pracující Akito Hirose.

03:28

Nechybělo moc ke šťastnému srovnání. Nahození před bránu trefilo nic netušícího J. T. Millera do brusle, od níž se puk odrazil vedle pravé tyčky.

02:45

Philip Broberg chtěl středem poslat do příležitosti Leona Draisaitla, ovšem německému spoluhráči smolně poslal puk na brusle.

02:12

Na modré si puk připravil a ostrý projektil vyprodukoval Cody Ceci. Casey DeSmith na střelu velmi dobře viděl a bez problémů ji podržel ve výstroji.

01:49

Od modré čáry vyslal tvrdou střelu Brett Kulak. Od zadního mantinelu se puk odrazil k Philipu Brobergovi, ten si na střelu z první netroufl.

01:12

Fanoušky ještě více dostal do varu Evander Kane, když v plné rychlosti tvrdě, ale čistě hitoval za bránou soupeře jednoho z obránců.

00:42

00:42 Leon DRAISAITL - 1:0

00:42

Edmonton právě vstřelil branku!
Odměnou za počáteční tlak je Olejářům vedoucí gól! Napoprvé LEON DRAISAITL ve velké příležitosti neuspěl, nicméně počkal si u druhé tyče na puk a ten k němu skutečně doputoval, německý forvard jej posléze zvládl propasírovat za brankovou čáru. Asistence: Ryan Nugent-Hopkins a Zach Hyman.

00:10

Po poměrně dlouhé představovačce utkání mezi Edmontonem a Vancouverem konečně odstartovalo! A domácí začínají s velkou chutí, hned obsadili útočnou třetinu.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Edmonton Oilers: S. Skinner (Campbell) – Bouchard, Ekholm, Ceci, Nurse, Broberg, Kulak – C. Brown, McDavid (C), Kane – Hyman, Draisaitl (A), Nugent-Hopkins (A) – Foegele, R. McLeod, Holloway – Erne, Ryan, Janmark.
Trenér: Jay Woodcroft

Vancouver Canucks: DeSmith (Demko) – Hronek, Q. Hughes (C), Myers, Cole, Juulsen, Hirose – Garland, E. Pettersson (A), Kuzmenko – Boeser, J. Miller (A), Di Giuseppe – Beauvillier, P. Suter, Joshua – Studnicka, Lafferty, Höglander.
Trenér: Rick Tocchet

Rozhodčí: Skilliter, Lee – Murchison, Toomey.
Vancouver Canucks

Vancouver v loňském ročníku obsadil pozice daleko za postupem, v Západní konferenci obsadil jedenáctou příčku s odstupem dvanácti bodů na poslední postupující Winnipeg. Ani příprava Tocchetovým svěřencům příliš nevyšla, zapsali v ní negativní bilanci dvou výher a čtyř porážek. Jak už ovšem bylo zmíněno, tak v prvním ligovém utkání si Kosatky s chutí zastřílely, Olejáře rozstřílely 8:1, každá jejich čtvrtá střela mezi tři tyče skončila v síti. Parádní střeleckou formu na úvod ukázal Brock Boeser, jenž mířil do černého hned čtyřikrát.
Edmonton Oilers

Hokejisté Edmontonu v loňské sezóně předváděli solidní výkony, aby se nakonec dostali do čtvrtfinále, v němž vypadli v šesti zápasech s pozdějším vítězem z Vegas. Letos parta okolo McDavida a Draisaitla určitě pomýšlí ještě dále, přičemž v přípravě zaznamenala v osmi utkáních pět vítězství a tři porážky. První zápas ostré sezóny nicméně Woodcroftově družině vůbec nevyšel, v aréně Vancouveru utržila nepříjemný debakl 1:8, takže dnes rozhodně má co napravovat, navíc proti stejnému soupeři.
Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásné brzké ráno. Vítám vás při sledování nejlepší hokejové ligy světa, u zápasu mezi Edmontonem a Vancouverem.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.

Edmonton Oilers – Vancouver Canucks

3:4

koniec (1:2, 2:1, 0:1)

Späť na online

Góly a asistencie: 1. Draisaitl (Nugent-Hopkins, Hyman), 22. McDavid (Nugent-Hopkins, Draisaitl), 30. Nugent-Hopkins (Bouchard, McDavid) – 10. Kuzmenko (Q. Hughes, E. Pettersson), 18. Höglander (Boeser, Myers), 23. Studnicka (E. Pettersson), 43. Lafferty (Höglander)

Edmonton Oilers: S. Skinner (Campbell) – Bouchard, Ekholm, Ceci, Nurse, Broberg, Kulak – C. Brown, McDavid (C), Kane – Hyman, Draisaitl (A), Nugent-Hopkins (A) – Foegele, R. McLeod, Holloway – Erne, Ryan, Janmark.
Tréner: Jay Woodcroft

Vancouver Canucks: DeSmith (Demko) – Hronek, Q. Hughes (C), Myers, Cole, Juulsen, Hirose – Garland, E. Pettersson (A), Kuzmenko – Boeser, J. Miller (A), Di Giuseppe – Beauvillier, P. Suter, Joshua – Studnicka, Lafferty, Höglander.
Tréner: Rick Tocchet

Rozhodca: Skilliter, Lee – Murchison, Toomey

Diváci: 18 347

Priebeh zápasu
1. tretina
00:42 EDM 1:0 Draisaitl (Nugent-Hopkins, Hyman)
05:03 VAN 2 Hronek, držanie
08:37 EDM 2 Hyman, držanie
09:25 VAN 1:1 Kuzmenko (Q. Hughes, E. Pettersson)
17:51 VAN 1:2 Höglander (Boeser, Myers)
Po 1. tretine
2. tretina
21:12 VAN 2 Joshua, nedovolené bránenie
21:45 EDM 2:2 McDavid (Nugent-Hopkins, Draisaitl)
22:36 VAN 2:3 Studnicka (E. Pettersson)
29:04 VAN 2 Garland, podrazenie
29:29 EDM 3:3 Nugent-Hopkins (Bouchard, McDavid)
34:08 VAN 2 Juulsen, nebezpečná hra vysokou hokejkou
36:55 VAN 2 Cole, hrubosť
38:24 EDM 2 Draisaitl, nedovolené bránenie brankárovi
Po 2.tretine
3. tretina
42:56 VAN 3:4 Lafferty (Höglander)
47:02 VAN 2 Hronek, nebezpečná hra vysokou hokejkou
48:10 VAN 2 Di Giuseppe, zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku
49:35 EDM 2 McDavid, nedovolené bránenie
Koniec