Menu

Hokej

Maxa Liga (CZ)

HC RT TORAX Poruba 2011 – HC LERAM Orli Znojmo

2:1

koniec (0:0, 2:1, 0:0)

22.11.2023, 18:00 • Buly Aréna, Kravaře • 23. kolo • Matěj Kotala cz

Tipsport: 1.36 5.66 6.8

Očekával se možná větší výsledek, ale i přesto berou s výhrou jen 2:1 všechny tři body domácí, kteří tak zvyšují svůj náskok na druhé místo, na které se dnes dostaly Litoměřice, již o 15 bodů. Třetí třetina nám už gól nenabídla, o šancích se však to stejné říct nedá. Do velké šance se dostal třeba Razgals, kterému ale nevyšla klička v závěru. Co se týče celého zápasu, nebyla to taková podívaná jako jiné zápasy Poruby, vždyť skóre bylo otevřeno až ve 31.minutě hry, kdy se prosadil Gřeš. Následně se pár minut na to trefil také Svoboda, který tak srovnal skóre na 1:1 a pro Znojmo to vypadalo nadějně. V závěru třetiny ale ještě udeřil Razgals, který si připsal vítězný gól, když se trefil 52 sekund před koncem, což bylo nejspíš klíčové. Domácí už ve třetí třetině dokázali svoje vedení udržet a berou tak další tři body do tabulky, které jednoznačně vládnou. (20:29:29)

Konec zápasu.

59:39

Groh opět sprintoval z brány, avšak hned se musí vrátit. Jeho spoluhráči totiž poslali kotuč řes všechny čáry na icing.

59:26

Oddechový čas pro tým HC LERAM Orli Znojmo.

59:26

Posledních 44 sekund do konce třetiny a skóre je stále příznivé pro domácí. Pro Znojmo to tak nevypadá moc dobře.

58:09

Znojmo to zkouší v šesti! Groh opustil bránu a Orli se tak pokusí vyrovnat.

57:21

Už několikátý ofsajd v dnešním duelu zapříčinil další přerušení hry. Ve třetí třetině je hra opravdu hodně rozkouskovaná, což by domácím vadit nemuselo.

56:29

Matúš vyslal na domácího gólmana střelu z kruhu. Pokus hostujícího útočníka ale opět zneškodnil Dolejš a předvedl se dokonce pouze ve stoje.

55:40

Razgals se dostával do obrovské šanci, při které mu ale nevyšla finální fáze, když mu sjel kotouč z hole.

55:16

Groh na druhé straně byl také pouze prověřen, když na něho svůj pokus vyslal Lednický.

54:31

Dolejš opět neměl problém se střelou Sedláčka, který se následně dostal do konfliktu s Voráčkem.

53:30

Beránek si skvěle sjel řed bránu, kde také dostal přihrávku. Svým pokusem ale, stejně jako jeho spoluhráči, nedokázal překonat Dolejše.

51:00

Znojemským Orlům se v přesilovce nepodařilo vymyslet nic velkého, a tak jsme dnes pořád bez využité přesilovky.

50:51

Domácí v plném počtu.

48:51

Gutwald se zbytečně provinil za vlastní bránou, když ztratil kotouč a zachránil to tak podrážením.

48:24

S pokusem Tejnora od modré čáry si Dolejš hravě poradil. Nebyl to pro něj žádný těžký zákrok, ale i takovéto se počítají.

48:20

Další icing Ostravanů, který tak domácí vyhání opět před Dolejše.

47:15

Jakub Masař se při šanci, do které se řítil s Adámkem, rozhodl vystřelit sám. Jeho pokus ale zblokovali domácí a ten tak skončil v ochranné síti.
Hlášení ze stadionu porubského soupeře v tabulce. Vsetín podlehl ve svém zápase poslednímu Frýdku-Místku, a tak může Poruba Valachům odskočit již o 16 bodů.

45:38

Domácí v plném počtu.

44:17

Vachovec se dostal k nebezpečné střele a Groh se tak musel mít na pozoru. Následně se po pokusu domácího hráče za bránou strhla mela, když se do sebe pustili Vachovec s Bukačem a Svobodou.

43:38

Příležitost ke srovnání pro hosty, když se provinil Klimíček.

43:25

Ve velké šanci se objevil Střondala, který mohl zvýšit skóre. Ostravská raketa však už byla blízko gólmanu Grohovi a tak skóre zůstává stejné.

42:58

Hra plná nepřesností v přihrávkách teď doprovází začátek poslední dvaceti minutovky. Teď se kvůli icingu vhazovalo před Dolejšem, Poruba však opět vyhrála.

42:07

Dolejš si ve třetí třetině připisuje první rutinní zákrok a hosté se ho tak snaží dostat do tempa a případných problémů.

40:27

Mrázek se z ničeho nic ocitl v samostatném úniku, který ale bohužel pro něj nedokázal proměnit.

40:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně v 19:45.
Prostřední třetina už nám platné góly nabídla. Skóre se podařilo po 10 minutách hry otevřít šikovnému Gřešovi, který dostal pěkný pas od Klimka. O dvě a půl minuty později se gólu dočkali i hosté, když srovnal nejlepší střelec orlů Svoboda, který doklepal puk za záda bývalého extraligového gólmana Dolejše. Následovalo spoustu velkých šancí, do kterých se dostali například Sklenář na straně Znojma a Šedivý na straně domácích, ani jeden z nich se však neprosadil a skóre tak bylo pořád vyrovnané. Zápas se hrál nahoru a dolů a oba celky se dopouštěly chyb v rozehrávkách či střídáních. Po jedné chybě v útočném pásmu Znojma se do šance dostal Tvrdoň, jenž si skvěle počkal na Razgalse a 52 sekund před koncem poslal lotyšský reprezentant svůj tým do vedení. Poruba tak do šaten odchází rozhodně šťastnější, navíc se vstřeleným gólem do šatny a uvidíme zda si dokážou své vedení ve třetí třetině udržet popřípadě ho ještě navýšit.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:08

39:08 Frenks RAZGALS - 2:1

39:08

Poruba právě vstřelila branku!
Lotyšský reprezentant FRENKS RAZGALS zvyšuje skóre na 2:1 a dává tak svému týmu opět vedení o jednu branku. Skvělou přihrávku dal Razgalsovi Tvrdoň, který si výborně na Lotyše počkal. Asistence: Marek Tvrdoň.

36:33

Gřeš se pokusil překvapit Groha z velkého úhlu. Dopadlo to tak, jak se asi čekalo, zákrokem Groha.

35:32

Šedivý se objevil v obrovské šanci, když dostal skvělý pas před bránu akorát tak na teč. Po jeho pokusu se však opět blýsknul Groh, který dnes opravdu drží svůj tým.

34:50

Groh betonem dokázal vytáhnout ránu Střondaly, která byla výsledkem pěkné kombinace domácích.

34:22

Beránkův pokus opět pokryl Dolejš, který si tak možná trochu napravil sebevědomí po obdržené brance.

33:10

33:10 Tomáš SVOBODA - 1:1

33:10

Orli právě vstřelili branku!
A prévě z buly po icingu se dokázali trefit i hosté, čímž srovnali skóre na 1:1. Za záda Dolejše dotlačil kotouč TOMÁŠ SVOBODA. Asistence: Jan Zahradníček, Pavel Jenyš.

33:05

Teď trochu kostrbatější hra domácí Poruby. Po nepovedené rozehrávce Vachovce skončil puk na zakázaném uvolnění.

30:31

30:31 Tomáš GŘEŠ - 1:0

30:31

Poruba právě vstřelila branku!
A je to tady! První gól domácího celku v dnešním utkání vstřelil TOMÁŠ GŘEŠ, který může poděkovat Klimkovi, jenž mu poslal náramný pas. Asistence: Daniel Klimek

29:45

Na led se nepěkně svalil jeden z porubských hráčů, jmenovitě tedy Sedlák, kterého trefil Doudera pukem do obličeje.

29:27

Mrázek poslal střelu z mezikruží, kterou měl ohrozit Groha. Jeho pokus ale skončil mimo bránu.

28:06

Domácí v plném počtu.

27:55

Bartko prověřil domácího gólmana střelou z kruhu. Dolejš však potvrdil proč je jedním z nejlepších gólmanů ligy a střelu vyrazil mimo.

27:01

Bukačovu ránu dokázal tak tak vytáhnout Dolejš mimo bránu, což bylo těžké, vzhledem k tomu, že puk neměl šanci vidět.

26:06

Poruba se po čtyřech přesilovkách bude muset také bránit. Po špatném střídání odpyká trest Razgals.

24:51

Sklenář se dostal do velké šance, když se mu po nepřesné rozehrávce Gutwalda otevřel prostor před Dolejšem. Právě zmiňovaný gólman si ale se střelou poradil a vytěsnil ji nad.

24:27

Hosté v plném počtu.

23:50

Sedlák prověřil hostujícího gólmana z hranice kruhu. Groh si ale s dalším pokusem domácích poradil.

23:08

Klimíček vyslal od modré čáry svůj pokus na Groha, který jej prvně vytěsnil mimo a následně přikryl odražený puk od mantinelu.

22:27

Hosté se teď nemohli dopočítat a na led tak naskočili v šesti. Nabídnou tak domácím další přesilovku.

21:52

Obrovská šance Gřeše, který tečoval přihrávané nahození. Následně pak ještě zkoušel nacpat puk před bránu zpoza ní a Groh měl opět zaděláno na porušení čistého štítu.

21:21

Klimíček chtěl vybídnout Christova přihrávkou zpoza brány. Puk po jeho pasu ale zblokoval jeden z obránců a ještě tak ohrozil svého brankáře Groha.

20:23

Na ledě zůstal nepěkně ležet Šťovíček. Po pár vteřinách až minutě vstal a nakonec odjel na střídačku, kde jej ošetří kluboví lékaři.

20:07

Groh hned po sedmi sekundách musel zasahovat, když ho prověřil Lednický po pasu Střondaly.

20:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně v 18:48.
Skončilo nám první dějství, které patřilo spíše rozjezdu obou celků. Domácí však ihned začali velkou šancí, do které se dostal Lednický, jenž byl ale v koncovce hákován Zahradníčkem a Poruba měla možnost trestného střílení. Právě faulovaný Lednický nedokázal překonat Groha, který podržel svůj tým také v následujících třech oslabeních. Hosté se také dostávali do šancí, ze kterých největší měl asi Sedláček, jenž prověřil Dolejše z rychlého výpadu. Znojemští hráči dokonce dokázali dotlačit puk do brány, povedlo se jim to však již po přerušení hry a oba celky tak odešly do šaten bez vstřelené branky.

20:00

První třetina skončila.

18:05

Puk se poprvé dostal do brány, avšak těsně před gólem hostů hlavní rozhodčí přerušil hru. Ve skrumáži před bránou Dolejše se puk najednou schoval pod výstroj domácího gólmana. Puk následně vypíchl jeden z hostů, měl však smůlu, protože už bylo pozdě.

15:49

Klimek právě rozlnil síť, když dostal skvělou přihrávku od Gřeše. Pokus ostravského útočníka ale skončil pouze na síti boční.

13:08

Zahradníčkovu střelu od modré si do lapačky chytil Dolejš a přerušil tak hru.

12:43

Ostravanům se dlouho dařilo držet kotouč v útočném pásmu. Teprve před chvíli osvobodil Znojmo zhruba po minutě a půl své spoluhráče Jenyš.

11:39

Hosté v plném počtu.

10:43

Poruba se dostává do tempa a zavírá soupeře v útoku. Teď se pokusil otevřít skóre Doudera, jehož střelu ale zneškodnil Groh.

09:39

A už třetí přesilovku domácím nabídne Šťovíček, který zahákoval svého soupeře.

09:11

Dolejš musel být pozorný proti pokusu Sedláčka. Bývalý brankář extraligových Vítkovic však neměl s pokusem svého soka žádný problém.

08:06

Hosté v plném počtu.

07:26

Domácím se podařilo semknout své protihráče v útočném pásmu prakticky celé 2 minuty. Po zajímavých pokusech ale nakonec neskončil v puk mezi třma tyčema.

06:49

Pokus Tvrdoně dokázal do lapačky chytit Groh.

06:06

Další přesilovka pro domácí Porubu.

05:30

Razgals se pokusil prodrat se přes obránce Znojma až před Groha. Jeho klička se mu ale nakonec nepovedla a tak jeho akce skončila.

04:35

Adámek, jenž se vrátil z trestné lavice prověřil Dolejš. Brankář Poruby však střelu zlikvidoval.

04:06

Hosté v plném počtu.

03:30

Poruba se zatím nedokázala dostat k většímu tlaku v útočné třetině a Znojmu se tak daří zatím úspěšně bránit nebezpečnou domácí přesilovku.

02:40

Douderovi sjel kotouč z hokejky a znojemští tak úspěšně vyhodili.

02:06

Poruba má velmi nebezpečné přesilovky, o čemž se může přesvědčit také Znojmo, které poslal do čtyř Zahradníček.

00:45

Daniel Dolejš také pokryl první pokusy hostů. Zatím se tedy brankáři na obou stranách rozehřáli výborně.

00:16

Lednický se dostal do obrovské šance, ve které byl zahákován a následně si vyzkoušel také trestné střílení. Pokus kmenového hráče Vítkovic ale dokázal zneškodnit Groh.

00:01

Utkání právě začalo.
Hráči obou celků jsou již na ledě a za malinkou chvíli tak bude vhozeno úvodní buly.
Úvodní sestavy:

HC RT TORAX Poruba 2011: Dolejš (O. Bláha) – A. Sedlák, Doudera, Lemcke, Klimíček, Gutwald, Voráček – Tvrdoň, Střondala (A), Lednický – Razgals, Berisha, Christov – Klímek, Vachovec (A), Gřeš – P. Mrázek, Krenželok (C), O. Šedivý.
Trenér: Jiří Režnar

HC LERAM Orli Znojmo: Groh (Durný) – Bartko, Zahradníček, Bukač, Stránský, Tejnor (A), J. Jenáček – Jenyš, Šťovíček, T. Svoboda (C) – Karlsson, Matuš (A), Beránek – Sklenář, Hruška, L. Adámek – Masař, Čermák, J. Sedláček – Horváth.
Trenér: Václav Baďouček

Rozhodčí: Cabák, Maršálek – Bezděk, Tvrdý.
HC LERAM Orli Znojmo

Znojmo se po návratu do Chance ligy řadí mezi týmy na spodu tabulky a dalo by se tak říct, že se jim tolik nedaří. Jihomoravané drží 12.příčku ze 14 a to s počtem 22 bodů, což znamená, že aktuálně získali jeden bod na zápas. Hosté však samozřejmě také vítězí, naposledy porazili Slavii 3:1 a v posledních pěti utkáních se jim povedlo získat více bodů, než soupeř ještě v dalších dvou. Obrana ani útok Znojma nepatří mezi to nejlepší v lize, ba naopak, řadí se spíše mezi horší polovinu. Nejproduktivnějším hráčem hostujícího celku je jednoznačně velmi zkušený Tomáš Svoboda, který si připsal bod na zápas a na kontě jich tak má 18, když se sedmkrát trefil a jedenáctkrát pomohl svým kolegům.
HC RT TORAX Poruba 2011

Ostravané prožívají až utopickou sezónu, když vládnou celé soutěži s náskokem 13 bodů na druhý Vsetín. Domácí nejsou nejlepší jen v celkové tabulce, vévodí také ofenzívě i defenzívě celé ligy, když vstřelili 85 branek a obdrželi jich 43. Poruba navíc neprohrála, až na 2 zápasy, vůbec nic a drží tak skvělou formu, která znamená že vyhráli již 10 utkání v řadě, v nichž vstřelili 38 branek. Ostravští hráči vévodí také tabulce produktivity, kde se v první pětce nachází hned tři hráči, kterými jsou Ondrej Šedivý s 24 body, Vojtěch Střondala s 22 body a Marek Tvrdoň s 21 body. Zapomínat určitě nelze ani na obranu a brankáře domácích, v nejlepší pětce ligy jsou totiž i oba brankáři Poruby, jmenovitě Daniel Dolejš s 94,5 % a také Ondřej Bláha, který má úspěšnost 93,8%.
23.kolo Chance ligy nám nabídne souboj Poruby se Znojmem. Nováčci v letošní sezóně se představí v Kravařích, kde našla azyl ostravská Poruba a náramně se jí zde daří. Kvůli dlouhým sezónám Orlů v mezinárodní EBEL lize se Ostravané s jihomoravany střetnou teprve podruhé. Vůbec první vzájemný zápas se uskutečnil v letošní sezóně v rámci 10.kola, kdy dnes domácí tým zvítězil 2:7 a Střondala si připsal dokonce 4 body.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

HC RT TORAX Poruba 2011 – HC LERAM Orli Znojmo

2:1

koniec (0:0, 2:1, 0:0)

Späť na online

Góly a asistencie: 31. Gřeš (Klímek), 40. Razgals (Tvrdoň) – 34. T. Svoboda (Zahradníček, Jenyš)

HC RT TORAX Poruba 2011: Dolejš (O. Bláha) – A. Sedlák, Doudera, Lemcke, Klimíček, Gutwald, Voráček – Tvrdoň, Střondala (A), Lednický – Razgals, Berisha, Christov – Klímek, Vachovec (A), Gřeš – P. Mrázek, Krenželok (C), O. Šedivý.
Tréner: Jiří Režnar

HC LERAM Orli Znojmo: Groh (Durný) – Bartko, Zahradníček, Bukač, Stránský, Tejnor (A), J. Jenáček – Jenyš, Šťovíček, T. Svoboda (C) – Karlsson, Matuš (A), Beránek – Sklenář, Hruška, L. Adámek – Masař, Čermák, J. Sedláček – Horváth.
Tréner: Václav Baďouček

Rozhodca: Cabák, Maršálek – Bezděk, Tvrdý

Diváci: 534

Priebeh zápasu
1. tretina
02:06 ZNO 2 Zahradníček, nebezpečná hra vysokou hokejkou
06:06 ZNO 2 Stránský, držanie
09:39 ZNO 2 Šťovíček, hákovanie
Po 1. tretine
2. tretina
22:27 ZNO 2 príliš veľa hráčov na ľade, odpyká Karlsson
26:06 POR 2 príliš veľa hráčov na ľade, odpyká Razgals
30:31 POR 1:0 Gřeš (Klímek)
33:10 ZNO 1:1 T. Svoboda (Zahradníček, Jenyš)
39:08 POR 2:1 Razgals (Tvrdoň)
Po 2.tretine
3. tretina
43:38 POR 2 Klimíček, nebezpečná hra vysokou hokejkou
48:51 POR 2 Gutwald, podrazenie
Koniec