Menu

Futbal

Talianska Seria A

US Salernitana 1919 – Juventus Turín

1:2

koniec (1:0)

07.01.2024, 18:00 • Stadio Arechi, Salerno • 19. kolo • Michal Luxa (@MisakMispulin) cz

Tipsport: 7.1 4.27 1.52

Dlouho to vypadalo, že Salernitana obere favorita o body. Velmi dlouho domácí celek výborně bránil a nedovoloval Juventusu žádná ohrožení branky. Jenomže klíčovým mužem byl Giulio Maggiore, který sice vsítil vedoucí gól, ale ve druhém poločase byl vyloučený. Optický tlak staré dámy rostl a v nastaveném čase jí vystřelil tři body Dušan Vlahović.

Tímto se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek večera. (19:57:55)

90+6

Konec zápasu.

90+5

Centr z levé strany mířilo před branku Juventusu, kde si útočným faulem vypomohl Chukwubuikemi Ikwuemesi. Salernitana už moc času na vyrovnání nemá.

90+3

Další žlutou kartu uviděl Adrien Rabiot (Juventus), který nejprve fauloval soupeře a poté mu ukopl balon v přerušené hře.

90+2

Při gólové radosti skončil dres Dušana Vlahoviće (Juventus) na hrací ploše. A tak hlavní rozhodčí musel vytáhnout znovu žlutou kartu.

90+1

90+1. Dušan VLAHOVIĆ - 1:2

90+1

Juventus právě vstřelil branku!
Je tu obrat ve výsledku! Danilův centr mířil na malé vápno, kde mezi obránci naskakoval DUŠAN VLAHOVIĆ, jenž zamířil do bližšího spodního rohu branky. Stará dáma už je pouze kousíček od dalšího vítězství – 1:2. Asistence: Danilo.

90

Po dlouhé kombinaci vyplul za vápnem Arkadiusz Milik, který měl kolem sebe hodně prostoru. Ovšem jeho zakončení z dálky mířilo nad branku. Dušan Vlahović se hodně zlobí na svého spoluhráče.

89

Střídání v týmu US Salernitana 1919:
ze hřiště odchází Junior Sambia, přichází Agustín Martegani.

88

Federico Fazio se hodně zlobí na hráče Juventusu, protože nezakopli míč, když se jejich hráč kácel na hrací plochu. Salernitana už chystá další střídání.

87

Zatímco Junior Sambia má křeče, tak Juventus se hnal na útočnou polovinu. Jenomže Samuel Iling nepřešel přes soupeře, který míč poslal za postranní lajnu.

86

Weston McKennie ze stoje rozebíhal situaci k brankové lajně, jenomže cestu mu zamezil Domagoj Bradarić, a tak se bude rozehrávat pouze od branky.

84

Hráči v bílých dresech kombinují na útočné polovině, ale stále daleko od branky. Po chvíli sice přišel centr, ovšem Dušan Vlahović měl proti sobě přesilu soupeřů.

82

Kombinace střídajících hráčů na levé straně nevyšla. Joseph Nonge byl odstavený soupeřem a Salernitana se odkopem osvobozuje.

81

Střídání v týmu Juventus FC:
ze hřiště odchází Timothy Weah, přichází Joseph Nonge.

80

Daniele Rugani se na levé straně zbavil dvojice soupeřů, ovšem přihrávka na hranici vápna byla zachycená soupeřem.

79

Juventus se znovu musel bránit rychlému protiútoku, který opět zastavil nedovoleným zákrokem. Centr před branku poslal Junior Sambia, avšak míč byl odvrácený na hranici vápna, odkud byl zablokovaný Mateusz Łęgowski.

77

Střídání v týmu US Salernitana 1919:
ze hřiště odchází Simy, přichází Chukwubuikemi Ikwuemesi.

77

Z hranice vápna se napřáhl autor vyrovnávací trefy, který ale placírkou mířil vedle vzdálenější tyče. Hra se na chvíli přeruší, protože Salernitana bude střídat.

76

Dalším rohovým kopům se domácí mužstvo ubránilo. Navíc mohlo jít do otevřené obrany, ale individuální cestou to nevyšlo.

75

Kapitán Danilo trefil centrem prvního soupeře. Následně Domagoj Bradarić neodkopl míč, a tak mohl vybojovat rohový kop Fabio Miretti. Následný centr byl na první tyči odvrácený na další roh.

73

Daniele Rugani (Juventus) vystoupil proti soupeři, který si hostujícího zadáka obhodil a poté schytal spíše hokejový strom. Hlavní sudí tahá znovu žlutou kartu.

72

Z ostrého úhlu střílel Adrien Rabiot, který se snažil nachytat domácího brankáře. Jenomže pokusu chyběla razance a navíc byl Benoît Costil na správném místě.

71

Další centr hostujícího celku mířil před branku, kde hlavičkový souboj prohrál Arkadiusz Milik. Juventus ale pokračuje v kombinaci a hledá recept na překonání soupeřovy obrany.

70

Z pravé strany přišel centr na zadní tyč, kde se Simy zbavil kapitána Danila. Následně zakončení mířilo vedle bližší tyče, jelikož proti útočníkovi skvěle vyběhl Wojciech Szczęsny.

69

Dalším potrestaným hráčem je Weston McKennie (Juventus), který tahal za ruku Antonia Candrevu.

68

Střídání v týmu Juventus FC:
ze hřiště odchází Kenan Yildiz, přichází Fabio Miretti.

68

Za soupeřovu obranu si nabíhal Arkadiusz Milik, který už byl před brankářem. Ovšem praporek pomezního rozhodčího mířil nad hlavu – ofsajd.

67

Ze střední vzdálenosti se na druhé straně napřáhl Domagoj Bradarić, jenž pořádně protáhl polského brankáře. Wojciech Szczęsny podržel Juventus, který dál může myslet na otočení výsledku.

65

65. Samuel ILING - 1:1

65

Juventus právě vstřelil branku!
Přihrávku do vápna dostal Arkadiusz Milik, který jej posunul na lépe naběhnutého spoluhráče. Jeho přihrávku netrefil ideálně Dušan Vlahović, avšak u zadní tyče číhající SAMUEL ILING zamířil pod břevno – 1:1. Asistence: Dušan Vlahović.

64

Ze střední vzdálenosti se napřáhl Arkadiusz Milik, jehož pokus mířil jen doprostřed branky, kde byl připravený Benoît Costil. Stará dáma se dostává velmi špatně před branku domácího celku.

62

Simy byl faulovaný, a tak Salernitana pošle centr před branku, kde už má všechny hlavičkáře. Ovšem centr do zadní části vápna si pohlídali hráči Juventusu.

61

Arkadiusz Milik přihrával do vápna, kde se zády k brance nacházel Dušan Vlahović. Ten se rychle otočil a vystřelil kousek nad branku. Navíc se ještě rozčiloval, že jeho pokus byl tečovaný. Avšak hlavní rozhodčí ukazuje na odkop od branky.

60

Hodina hry je minulostí a průběžný výsledek je velmi překvapivý. Stará dáma má ještě třicet minut a nastavení na to, aby alespoň vyrovnala.

59

Střídání v týmu Juventus FC:
ze hřiště odchází Hans Nicolussi Caviglia, přichází Arkadiusz Milik.

59

Z pravé strany centroval Timothy Weah, na jehož centr nedoskočil ideálně Kenan Yildiz. Ten ukazuje, že potřeboval nižší pas před branku.

58

Dá se očekávat, že se Salernitana bude soustředit na bránění. Juventus čeká přechod přes zaparkovaný autobus domácího celku.

56

Střídání v týmu US Salernitana 1919:
ze hřiště odchází Loum Tchaouna, přichází Dylan Brún.

54

K rozehrání standardní situaci se postavila trojice hostujících hráčů. Zakončením nad branku se prezentoval Hans Nicolussi Caviglia, což Dušan Vlahović nese nelibě.

53

53. Červená karta po 2. žluté

53

Sice dal Giulio Maggiore (Salernitana) branku, ovšem teď inkasuje za podražení soupeře druhou žlutou, tedy červenou kartu. Juventus bude mít dlouhou přesilovku a velkou šanci na otočení výsledku.

52

Samuel Iling je hodně podrážděný, jelikož kopačkou proti němu šel Flavius Daniliuc. Ovšem rozhodčí viděl ještě dříve nedovolený zákrok v podání Kenana Yildize.

50

V přerušené hře se za bedra chytil Junior Sambia, který jde na útočnou polovinu s bolestivou grimasou v obličeji.

49

49. Weston McKennie měl na hlavě vyrovnání, ovšem branku hlavou netrefil

49

Hráči v bílých dresech kombinují s míčem, ale dlouhou dobu se nacházeli kolem středového kruhu. Zleva odcentroval Adrien Rabiot a sám si na míč číhal Weston McKennie. Jeho hlavička šla asi metr vedle vzdálenější tyče. Být v situaci Dušan Vlahović, zřejmě je vyrovnáno.

47

Ve vzdušném souboji si přistrčením pomohl Hans Nicolussi Caviglia, avšak rozhodčí ukázal, aby se pokračovalo ve hře. Juventus chtěl přejít do otevřené obrany, jenomže ho zastavila další nepřesnost.

46

Hlavní rozhodčí dal pokyn k zahájení druhého poločasu! Juventus se chopil balonu, ale začíná jen další kombinací.

46

Střídání v týmu Juventus FC:
ze hřiště odchází Federico Gatti, přichází Daniele Rugani,
ze hřiště odchází Filip Kostić, přichází Samuel Iling.

46

Začal druhý poločas.
Juventus byl v prvním poločase dominantní, ovšem nikoli nebezpeční. Stará dáma měla řadu rohový kopů a několik standardních situaci. Jenomže Benoît Costil nemusel zasahovat. A tak přišel trest v závěru poločasu, kdy se technický pokusem předvedl Giulio Maggiore, jenž poslal Salernitanu do nečekaného vedení.

45

První poločas skončil.

45

Danilo obloučkem hledal na levé straně rozeběhnutého spoluhráče. Jenomže Norbert Gyömbér se skvěle položil na zem a akci staré dámy zneškodnil.

44

Salernitana vyslal na útočnou polovinu dlouhý pas, za kterým se mohl Simy jen podívat. Wojciech Szczęsny otočil rychle kormidlem hry a Juventus už znovu míří na útočnou polovinu.

43

Dalším hráčem se žlutou kartou je Federico Gatti (Juventus), který se položil na zem, kde nejprve trefil balon a poté i hráče. Defenzivní hráč staré dámy nebude moci v dalším střetnutí nastoupit.

42

Hans Nicolussi Caviglia rozehrál standardní situaci a jeho centr přizvedl Weston McKennie. Díky tomu na zadní tyči balon netrefil Adrien Rabiot.

39

39. Giulio MAGGIORE - 1:0

39

Salernitana právě vstřelila branku!
Je tu pro Juventus tvrdý trest! Stará dáma si nepohlídala dlouhý pas, který Junior Sambia vracel pod sebe. Následně na hranici vápna přihrával Loum Tchaouna více na střed. GIULIO MAGGIORE pak technickým pokusem na zadní tyč nedal brankáři žádnou šanci – 1:0. Asistence: Loum Tchaouna.

38

Antonio Candreva centrem hledal na první tyči dvojici hráčů. Ovšem Simy na balon ideálně nedoskočil, a tak zakončení ohrožující branku nepřišlo.

37

Nepřesnou přihrávkou se prezentoval Gleison Bremer, a tak hostující celek musel spěchat do obrany. Z pravé strany centroval Junior Sambia, jenž vybojoval alespoň rohový kop.

36

Kenan Yildiz ztratil balon, který mu sebral Giulio Maggiore. Hostující ofenzivní hráč pak sáhl k nedovolenému zákroku a Salernitana si žádala žluté potrestání.

34

Favorit zápasu má dlouhou dobu balon na kopačkách a hraje na soupeřově polovině. Jenomže zatím nepřichází žádná šance. Uvidíme, co se stane po přestávce, protože zatím je kombinace Juventusu velmi pomalá.

32

V přerušené hře se hlavní rozhodčí vrací k nebezpečnému zákroku, který ocenil další žlutou kartou. Giulio Maggiore (Salernitana) se položil do skluzu, v němž trefil Kenana Yildize.

32

Centr z levé strany byl odvrácený za vápna, kde se napřáhl Hans Nicolussi Caviglia, jenž trefil spoluhráče. S rychlou střelou chtěl přispěchat ještě Timothy Weah, ovšem jeho snažení bylo zablokované.

30

Timothy Weah hlavou hledal Dušana Vlahoviće, ovšem domácí stoper byl dost obratný. Následně si ve vzdušném souboji faulem vypomohl Danilo.

29

Filip Kostić měl proti sobě dvojici soupeřů, a tak zvolil přihrávku zpátky. Následně Hans Nicolussi Caviglia přihrál do vápna, kde byl zády k brance Dušan Vlahović. Ten se pokoušel otočit, ale byl balonu zbavený.

27

Hostující fotbalista zastavil akci Salernitany faulem. Domácí hráči tak v klidu rozehrávají a po delší době míří na útočnou polovinu. Zatím to ale nevypadá na nějaké ohrožení branku staré dámy.

26

Na ofsajdové linii se pohyboval Adrien Rabiot, který byl v ofsajdovém postavení. A tak jeho pád v pokutovém území byl znovu zbytečný.

25

Filip Kostić centrem od rohového praporku hledal na první tyči Danila. Ovšem před ním byl balon odvrácený, Juventusu zatím klíčové fáze nevycházejí.

24

Hans Nicolussi Caviglia si stáhl míč kolem nohy a rychle se otočil. Faulu se dopustil Domagoj Bradarić a Juventus bude rozehrávat další standardní situaci. Sám faulovaný hráč poslal parádní centr na zadní tyč, kde byl balon přizvednutý na rohový kop.

23

Giulio Maggiore a Weston McKennie se u středového kruhu srazili. Zatímco domácí hráč skončil na hrací ploše, ten hostující stál jako by se nic nedělo.

22

Stará dáma je znovu na útočné polovině, kde trpělivě kombinuje. Vypadá to, že pohárové střetnutí se nebude opakovat, naopak uvidíme tradiční defenzivní výkon v rámci Serie A.

21

Dušan Vlahović měl na zádech soupeře, a tak míč posunul do strany, kde byl rozeběhnutý Weston McKennie. Tomu se povedla klička u lajny, ale následným centrem našel pouze soupeře.

19

Prvním potrestaným hráčem je slovenský reprezentant. Norbert Gyömbér (Salernitana) byl v souboji později, za což si řekl o žlutou kartu.

19

Zatímco Junior Sambia před branku neprošel, tak Mateusz Łęgowski se dočkal zakončení. Jeho pokus byl vyslaný z pravé strany vápna, avšak mířil jenom k rohovému praporku.

18

Dlouhý pas mířil na útočníka domácího celku, který se snažil balon přistrčit do strany. Salernitana vhazovala, ale následně přišla další přihrávka zpátky k půlící čáře.

17

Adrien Rabiot odebral soupeři balon a následně si ho velmi dobře pokryl. Mateusz Łęgowski se k němu chtěl dostat, jenomže nedodržel fotbalová pravidla.

16

Po delší době se Salernitana objevila s míčem na útočné polovině. Ovšem po chvíli mířila přihrávka zpátky mezi obránce. Uvidíme, kam to domácí dotáhnou.

14

Kenan Yildiz se znovu dral před branku, když ho atakoval Giulio Maggiore. Hostující hráč skončil na zeleném pažitu, který se hodně rozčiluje, že mu nebyl odpískaný pokutový kop. Rozhodčí celou situaci klidným gestem odmítá.

13

Filip Kostić centr od rohového praporku nezvládl, ovšem dostal šanci na reparát. Jenomže centr na Dušana Vlahoviće mu nevyšel, a tak balon skončil jen nad domácí brankou.

12

Další kombinace staré dámě nevyšla, a tak začne znovu až od polského brankáře. Juventus tentokrát volí pomalou postupnou kombinaci. Z pravé strany pak vystřelil Dušan Vlahović, jenž vybojoval další rohový kop.

10

Weston McKennie měl na zádech soupeře, a tak dával přihrávku mezi obránce, která ale byla nepřesná. V Itálii hustě prší, což by mohlo vyhovovat ofenzivním hráčům.

9

Hans Nicolussi Caviglia poslal na malé vápno dobrý centr, který Danilo namířil nad branku. Bylo to s tečí, a tak Juventus rozehrával další roh. Po dobré hlavičce musel vytáhnout parádní zákrok zkušený Benoît Costil. Případná branka by neplatila, jelikož rozhodčí viděli útočný faul.

8

Na pravé straně se rozeběhl Timothy Weah, který míč vracel zpátky. Po další kombinaci chtěl již zmíněný hráč centrovat a vybojoval další rohový kop.

7

Juventus je v úvodu zápasu aktivnější, ale musí se dávat pozor na protiakce soupeře. Hráči v bílých dresech jsou znovu na útočné polovině, kde hledají cestu k brance Salernitany.

6

Z pravé strany centroval Timothy Weah, jehož snažení bylo na hranici pokutového území odvrácené. Hráči v bílých dresech dál kombinovali, avšak Hans Nicolussi Caviglia jej poslal za postranní lajnu.

5

Polský brankář Juventusu vstoupil do zápasu dobře, když zneškodnil střelu soupeře. Právě stará dáma míří na útočnou polovinu, kde už kombinuje.

4

Salernitana do dnešního utkání nastoupila v rudých dresech, naopak Juventus hraje v bílé sadě. Na hrací ploše jsou domácí v útoku a k vidění byla první střela. Na první tyč střílel Junior Sambia, jehož snažení zlikvidoval Wojciech Szczęsny.

3

Stará dáma začala ve velkém stylu, ovšem po rohovém kopu balon jen proletěl pokutovým územím. Následně Hans Nicolussi Caviglia hledal na pravé straně Filipa Kostiće. Jenomže míč putoval mimo hrací plochy, následuje odkop od branky.

2

Zatímco hlavní rozhodčí domlouvá domácímu hráči, protože do tureckého soupeře strkal. VAR si prohlíží záběry, ale penalta z toho opravdu nebude.

1

Jdeme na to, hlavní sudí hvizdem zahájil dnešní utkání. Jako první se balonu chopilo domácí mužstvo, avšak nákop na útočnou polovinu nevyšel. Naopak do vápna se na druhé straně vydal Kenan Yildiz, který skončil na hrací ploše. Pokutový kop se zahrávat nebude.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

US Salernitana 1919: Costil – Daniliuc, Fazio, Gyömbér – Sambia, Maggiore, Łęgowski, Candreva, Bradarić – Tchaouna, Simy.
Náhradníci: Fiorillo, Ochoa – Brún, Stewart, Sfait, Botheim, Lovato, Martegani, Ikwuemesi.
Trenér: F. Inzaghi

Juventus FC: Szczęsny – Gatti, Bremer, Danilo – Weah, McKennie, Nicolussi Caviglia, Rabiot, Kostić – Vlahović, Yildiz.
Náhradníci: Pinsoglio, Perin – Milik, Rugani, Nonge, Miretti, Iling.
Trenér: Allegri

Rozhodčí: Guida – Imperiale, Bresmes.
Ještě jednou vás vítám u dnešního přenosu, který odstartuje zhruba za pětačtyřicet minut. Ještě před jeho zahájením si ale představíme sestavy.
Zatímco jeden bojuje o titul, druhý hraje o záchranu. Salernitana v dosavadním průběhu nasbírala dvanáct bodů, což jí zatím stačí na poslední příčku. Ovšem je pouhé tři body od záchrany. Dvacáté mužstvo tabulky potřebuje sbírat body a zlepšit svou hru. Domácí tým v posledních pěti duelech posbíral čtyři body, když porazil Veronu a remizoval se slavným AC Milán. Naopak Juventus je ne druhé pozici, když posbíral třiačtyřicet bodů. Na vedoucí Inter ztrácí v tuto chvíli pět bodů, ovšem mužstvo z Turína má dnešní střetnutí k dobru. Stará dáma nedává v lize moc branek, ale také jich moc nedostává. Bude to platit i dnes?

Oba celky se naposledy utkaly v týdnu, kdy si spolu zahráli pohárové střetnutí. V osmifinále si Juventus s chutí zastřílel a zvítězil 6:1. Bude se pohárové střetnutí opakovat? Nebo půjde o souboj jiného rázu? To se dozvíme v neděli v 18 hodin. Soubojem vás provede Michal Luxa.
Dobrý nedělní podvečer všem fanouškům fotbalu a především našim čtenářům. V devatenáctém kole italské Serie A na sebe narazí US Salernitana 1919 a Juventus FC. Stará dáma bude obrovským favoritem na vítězství.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

US Salernitana 1919 – Juventus Turín

1:2

koniec (1:0)

Späť na online

Góly: 39. Maggiore (Tchaouna) – 65. Iling (Vlahović), 90+1. Vlahović (Danilo)

Karty:   19. Gyömbér (SAI), 32. Maggiore (SAI) – 43. Gatti (JUV), 69. McKennie (JUV), 73. Rugani (JUV), 90+2. Vlahović (JUV), 90+3. Rabiot (JUV)   53. Maggiore (SAI)

Držení míče: 29 % : 71 %.
Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 3:9. Rohy: 2:8. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 9:15.

US Salernitana 1919: Costil – Daniliuc, Fazio (C), Gyömbér – Sambia (89. Martegani), Maggiore, Łęgowski, Candreva, Bradarić – Tchaouna (56. Bronn), Simy (77. Ikwuemesi).
Náhradníci: Fiorillo, Ochoa – Stewart, Sfait, Botheim, Lovato.

Tréner: F. Inzaghi

Juventus Turín: Szczęsny – Gatti (46. Rugani), Bremer, Danilo (C) – Weah (81. Nonge), McKennie, Nicolussi Caviglia (59. Milik), Rabiot, Kostić (46. Iling) – Vlahović, Yildiz (68. Miretti).
Náhradníci: Pinsoglio, Perin.

Tréner: Allegri

Rozhodca: Guida – Imperiale, Bresmes