Menu

Futbal

Nemecká Bundesliga

1. FC Kolín nad Rýnom – Borussia Dortmund

0:4

koniec (0:1)

20.01.2024, 15:30 • RheinEnergie Stadion, Kolín nad Rýnem • 18. kolo • Tomáš Kubečka cz

Tipsport: 3.99 4.05 1.77

Držení míče: 45 % : 55 %.
Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 11:4. Rohy: 13:4. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 16:7. (17:32:44)
Je konec! Dortmund ovládl duel na půdě Kolína nad Rýnem a vítězí vysoko 4:0. Už ve 12. minutě otevřel stav utkání po rohovém kopu Donyell Malen. Deset minut před přestávkou se Marvin Schwäbe vychytal obrovskou šanci Fullkruga. Ve 38. minutě vnějším nártem střílel Meunier, ale těsně minul zadní tyč. V nastavení měli domácí kupu rohových kopů, ale Kobel mohl zůstat klidný. Hned po změně stran měli domácí dvě obrovské šance, jenže Thielmann nepřekonal Kobela a následně obstřelem trefil zadní tyč. Na opačné straně po faulu na Sancha proměnil Niclas Füllkrug penaltu. Donyell Malen navíc z úniku přidal svůj druhý zásah. Gólovou tečku napsala Borussia v závěru, kdy se trefil Moukoko.

90+4

Konec zápasu.

90+2

Dortmund právě vstřelil branku! Ještě jedna branka pro Dortmund v závěru utkání! Bynoe-Gittens dostal od Reyny přihrávku do vápna, pohotově poslal míč levačkou před branku a YOUSOFA MOUKOKO dopravil míč do sítě!

90+1

Hlavní rozhodčí nastavuje 4 minuty.

90

Reyna si z pravé strany navedl míč na střed hrací plochy, jenže jeho pokus levačkou zablokoval obránce Timo Hübers.

89

Donyell Malen vyslal vpřed Meuniera, jenže ten se k míči nedostal. Defenziva Kolína ale lehce zaspala.

88

Střídání v týmu 1. FC Kolín nad Rýnem:
ze hřiště odchází Rasmus Carstensen, přichází Benno Schmitz,
ze hřiště odchází Jan Thielmann, přichází Sargis Adamjan.

87

Maatsen dostal přihrávku na levou stranu, jenže si nedokázal poradit s prvním napadajícím soupeřem. Dortmund už se nikam hnát nemusí.

85

Žlutá karta pro tým 1. FC Kolín nad Rýnem (Jan Thielmann).

84

Kolín zahrával další rohový kop. Centr přiletěl k přední tyči, nicméně defenziva Borussie znovu dokázala zasáhnout.

83

Žlutá karta pro tým Borussia Dortmund (Ian Maatsen).

82

Donyell Malen chtěl z levé strany přenést hru na rozběhnutého spoluhráče vpravo, ale trefil jen prvního soupeře před sebou.

81

Faride Alidou se ujal rozehrávky dalšího rohového kopu domácího Kolína. Jeho pobídka přiletěla na malé vápno, kde zasáhl Nico Schlotterbeck.

80

Další centr z pravé strany si ve vápně našel Chabot, ale Nico Schlotterbeck proti němu bleskově vystoupil a odehrál míč do bezpečí.

79

Rasmus Carstensen operoval s míčem u nohy na pravé straně hřiště, ale v poslední chvíli mu míč utekl do zámezí. Sudí ale nakonec ukázal překvapivě roh.

78

Sabitzer se ujal rozehrávky rohového kopu. Jeho pobídku ale bez problémů odvrátila defenziva.

77

Žlutá karta pro tým 1. FC Kolín nad Rýnem (Julian Chabot).

76

Reus se stáhl na vlastní polovinu, kde si výborně pokryl míč tělem a byl faulován. Rozehrávat bude hostující Borussia.

75

Střídání v týmu 1. FC Kolín nad Rýnem:
ze hřiště odchází Florian Kainz, přichází Jacob Steen Christensen.

Střídání v týmu Borussia Dortmund:
ze hřiště odchází Niclas Füllkrug, přichází Youssoufa Moukoko,
ze hřiště odchází Salih Özcan, přichází Giovanni Reyna.

74

Do rozehrávky Dortmundu se musel znovu zapojit Kobel. Jeho nákop směřoval na pravou stranu, kde neměl spoluhráče.

73

Početná skupina hostujících fanoušků si dnešní duel užívá. Dortmund hraje s míčem na kopačkách a nedává soupeři moc prostoru.

72

Rasmus Carstensen si z těžké pozice pomohl přihrávkou na spoluhráče z defenzivy. Kolín se nastěhoval na polovinu soupeře.

70

Jan Thielmann si navedl míč na hranici velkého vápna, jenže při zakončení měl míč pod nohou a Kobel jeho pokus s přehledem zneškodnil.

69

Marcel Sabitzer překvapil soupeře zakončením bez přípravy, ale jeho pokus zpoza vápna rozvlnil pouze boční síť.

68

Hendry Blank diriguje rozehrávku na vlastní polovině. Defenziva Borussie sice měla v úvodu druhé půle výpadek, ale jinak duel zvládá s přehledem.

67

Faride Alidou dostal přihrávku na pravou stranu, jenže nedokázal obejít soupeře a svou akci zakončil jen útočným faulem.

66

Střídání v týmu Borussia Dortmund:
ze hřiště odchází Julian Brandt, přichází Marco Reus,
ze hřiště odchází Jadon Sancho, přichází Jamie Bynoe-Gittens.

65

Na levé straně operoval s míčem u nohy Maatsen, ale tentokrát nepřechytračil defenzivu domácího Kolína.

64

Dortmund hraje s míčem na kopačkách a nikam se nežene. Hráči hostujícího celku bez problémů kráčejí za triumfem.

63

Střídání v týmu 1. FC Kolín nad Rýnem:
ze hřiště odchází Dejan Ljubičić, přichází Faride Alidou,
ze hřiště odchází Linton Maina, přichází Florian Dietz.

62

Dortmund právě vstřelil branku! Borussia bleskově přidává i třetí branku a prakticky potvrzuje svůj dnešní triumf! Na přihrávku za obranu si naběhl DONYELL MALEN, který překonal bezmocného gólmana!

61

Malen dostal přihrávku na pravou stranu, rozehrál na Juliana Brandta, jenže ten zpětnou přihrávkou nikoho ve žlutém nenašel.

60

Domácí Kolín měl sice v úvodu druhého poločasu dvě obrovské šance, ale opět jej srazila bídná produktivita. Naopak Dortmund ihned odskočil.

58

Dortmund právě vstřelil branku! Dortmund navyšuje své vedení! K penaltě se postavil NICLAS FÜLLKRUG, počkal si na pohyb brankáře a uklidil míč k opačné tyči!

57

Penaltu ještě kontrolovalo video, od nějž dostal sudí pokyn, že nemusí k obrazovce. Penalty se chopí Niclas Füllkrug.

56

Penalta pro Dortmund! Jadon Sancho se individuálně prosmýkl do vápna, kde jej fauloval Rasmus Carstensen.

55

Další centr před branku Borussie si bez problémů pohlídal Maatsen, který míč nechal proskákat do zámezí.

54

Stopeři domácího celku uklidňují hru kombinací na vlastní polovině. Domácí celek prožívá povedený vstup do druhé půle, ale chybí tomu branka.

53

Malen se přes dva obránce probil do vápna, kde si troufl vyslat prudký střílený centr, ale Marvin Schwäbe opět podržel domácí výběr.

52

Dortmund zahrával přímý kop na polovině soupeře. Exekuce se ujal Sabitzer, jehož projektil domácí brankář Marvin Schwäbe vyrazil.

51

Další obrovská šance domácího celku! Při signalizované výhodě se do míče opřel Thielmann, jehož technický obstřel zastavila tyč!

50

Malen dostal přihrávku na pravou stranu, ale tam si jeho pohyb pohlídal důrazný Chabot. Dortmund by potřeboval druhou branku na uklidnění.

49

Sabitzer se hnal za nákopem na střed, ale ke zpracování mu krůček chyběl. Domácí okamžitě otočili směr hry, ale útok Kolína zastavil faul Mainy.

48

Donyell Malen poslal přihrávku na polovinu soupeře, jenže tam neměl nikoho ze spoluhráčů. Defenziva Kolína se stačila stáhnout.

47

Hned v úvodu druhého poločasu mohlo být vyrovnáno! Do šance se dostal Jan Thielmann, ale Kobel vytasil vynikající zákrok!

46

Střídání v týmu Borussia Dortmund:
ze hřiště odchází Niklas Süle, přichází Hendry Blank.

46

Začal druhý poločas.
První poločas končí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce dnešního souboje mohou být spokojenější fotbalisté Borussie Dortmund. Už ve 12. minutě otevřel stav utkání po rohovém kopu Donyell Malen. Deset minut před přestávkou se Marvin Schwäbe vychytal obrovskou šanci Fullkruga. Ve 38. minutě vnějším nártem střílel Meunier, ale těsně minul zadní tyč. V nastavení měli domácí kupu rohových kopů, ale Kobel mohl zůstat klidný.

45+9

První poločas skončil.

45+8

I během závěrečné minuty nastavení prvního poločasu zahrávali domácí rohový kop. Z malého vápna jej odehrál Nico Schlotterbeck a následnou ránu Huseinbašiče zablokoval Donyell Malen.

45+7

Po dalším rohovém kopu Kolína se do zakončení hlavou dostal Chabot, jehož pokus Kobel raději přizvedl nad břevno.

45+6

Donyell Malen zbytečně dohrál soupeře na vlastní polovině a může být rád, že nedostal žlutou kartu.

45+5

Borussia se snaží uklidnit dění postupnou kombinací na vlastní polovině. Z těžké pozice získal pro Dortmund několik metrů Maatsen.

45+4

Kolín je v závěru prvního poločasu mnohem aktivnějším týmem, ale jsou z toho zatím pouze náznaky šancí.

45+3

Domácí zahrávali další standardní situaci. Florian Kainz odcentroval znovu k přední tyči, ale následné prodloužení si Borussia pohlídala.

45+2

Malen si naběhl na zpětnou přihrávku, jenže místo zakončení z první si chtěl míč futsalově převzít, což vyústilo ve ztrátu balónu.

45+1

Hlavní rozhodčí nastavuje 8 minut.

45

Centr od rohového praporku se snášel k přední tyči, kde na poslední chvíli zabránil překvapení Niclas Füllkrug.

44

Brandt napadal rozehrávku soupeře, jenže hráči v bílém si dokázali poradit. Max Finkgräfe dokonce odcentroval a získal pro své mužstvo roh.

43

Stopeři Dortmundu uklidňují hru kombinací na vlastní polovině. Hosté jsou zatím překvapivě mnohem méně u míče.

42

Malen dloubl míč na polovinu soupeře, kam spěchal Brandt, jenže Max Finkgräfe před ním stačil míč odehrát do bezpečí.

41

Eric Martel rozehrál na pravou stranu, kde neměl nikoho v bílém dresu. Kolín pokračuje v trpělivém obléhání velkého vápna Borussie.

40

Donyell Malen se hnal za nákopem na polovinu soupeře, kde jej zastavil Timo Hübers, jenž navíc pro domácí celek vybojoval vhazování.

39

Sabitzer si výborně pokryl míč, jenže následná akce skončila nepovedenou přihrávkou. Kolín stupňuje aktivitu a tlačí se do ofenzivy.

38

Exekuce rohového kopu se opět chopil Brandt. Míč nakonec propadl k Meunierovi, jehož pokus vnějším nártem minul vzdálenější tyč!

37

Ian Maatsen dokázal odcentrovat v obrovské rychlosti, ale před Malenem výborně zasáhl hlavou Max Finkgräfe. Roh pro Borussiu.

36

Žlutá karta pro tým Borussia Dortmund (Salih Özcan).

35

Marcel Sabitzer si skvěle pokryl míč a Chabot jej nedovoleným zákrokem poslal k zemi. Dortmund může pokračovat v ofenzivním snažení.

34

Dortmund mohl přidat druhou branku! Další povedená akce skončila přízemním centrem na malé vápno, kde před soupeřem zasáhl Marvin Schwäbe!

33

Marvin Schwäbe si rozehrávku zopakoval. Domácí gólman tentokrát přihrál na stopera, který se dostal pod tlak napadajícího Sancha.

32

Marvin Schwäbe nakopl míč na rozběhnutého Kainze, ale Schlotterbeck mu v souboji nedal šanci a v kooperaci s Kobelem míč odehráli do bezpečí.

31

Niclas Füllkrug dostal přihrávku na hranici velkého vápna, ale místo zakončení ještě hledal Malena. Nakonec stačil zasáhnout Timo Hübers.

30

Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje a favorizovaný Dortmund zatím na půdě předposledního bundesligového celku zaslouženě vede.

29

Dortmund táhl rychlý protiútok po pravé straně, jenže Julian Brandt se nedokázal uvolnit kolem Castensena.

28

Žlutá karta pro tým Borussia Dortmund (Thomas Meunier).

27

Kainz se uvolnil na levé straně, odkud poslal do vápna prudký centr, ale hostující brankář Gregor Kobel si pro míč bez problémů dokráčel.

26

Meunier táhl akci Dortmundu po pravé straně, ale nikdo ve žlutém se mu neuvolnil náběhem do volného prostoru.

25

Sabitzer byl o krok později v souboji na vlastní polovině a poslal k zemi rozběhnutého soupeře. Sudí měl situaci před sebou a nařídil rozehrávku pro domácí.

24

Gregor Kobel dostal těžkou malou domů, ale před domácím Kainzem si troufl na kličku a následně rozehrál na levou stranu hřiště.

23

Maina táhl útok domácího celku, přehodil si míč na pravou nohu, ale už nedokázal nebezpečně zakončit.

22

Kolín vhazoval na pravé straně hřiště. Skvělou práci směrem dozadu odvedl Jadon Sancho, který si nabral rozběhnutého soupeře.

21

Domácí se vydali vpřed, jenže defenziva Dortmundu situaci bez problémů ustála. Hráči v bílém ale zůstávají na míči.

20

Po necelých osmi minutách se pokračuje ve hře. Už nyní je jasné, že nastavení prvního poločasu bude hodně výživné.

18

Stále se nehraje. Na hrací plochu stále létají další a další mince z kotle hostujících příznivců.

16

Hráči už jsou zpátky na trávníku. Pokutové území před brankou domácího celku je ale nadále v obležení pořadatelů.

14

Utkání je přerušeno! Fanoušci na hrací plochu naházeli předměty, které nyní musí být uklizeny.

12

Dortmund právě vstřelil branku! Borussia se po dvanácti minutách dostává do vedení! Exekuce rohového kopu se ujal Julian Brandt, který překvapil domácí obranu přízemním nákopem, na který si naběhl DONYELL MALEN, který pohotovou ránou otevřel skóre!

12

Exekuce přímého kopu se ujal Julian Brandt. Před připraveným hlavičkářem Borussie jeden z domácích fotbalistů přizvedl míč na roh.

11

Eric Martel dohrál ostrým zákrokem Jadona Sancha a dostává od rozhodčího důraznou domluvu.

10

Dejan Ljubičić vypálil zpoza velkého vápna, ale jeho projektil se vznesl nad břevno Kobelovy svatyně. Kolín ale ukazuje, že s favoritem bude chtít hrát ofenzivně.

9

Denis Huseinbašić výborně přihrál na polovinu soupeře, kde si s míčem pohrál Kainz. Z pravé strany nakonec centroval Rasmus Carstensen, ale trefil prostor, kde byl Meunier.

8

Poprvé v utkání zajímavě zaútočil také domácí celek. Dejan Ljubičić měl kousek prostoru na pravé straně, ale přízemním centrem spoluhráče nenašel.

7

Sancho zkoušel oslovit dobíhajícího spoluhráče z druhé vlny, ale trefil prostor, kde byl fotbalista v bílém dresu domácího Kolína nad Rýnem.

6

Jadon Sancho zkusil individuální průnik z levé strany, ale obránce v bílém dresu mu vystavil důraznou stopku. Dortmund je v úvodu mnohem aktivnější.

5

První obrovská šance pro Dortmund! Po přihrávce Sancha zakončil Julian Brandt, ale Marvin Schwäbe jeho ránu směřující do středu branky zastavil!

4

Julian Brandt si došel pro míč na vlastní polovinu, kde se musel otočit a rozehrát do zadních řad.

3

Kolín v letošním ročníku vstřelil jen jedenáct branek. Pět z nich navíc vsítil Davie Selke, který dnes domácímu kouči schází.

2

Stopeři Kolína kombinují s míče na vlastní polovině. Dortmund od úvodních minut dnešního souboje napadá rozehrávku soupeře vysoko.

1

Hostující Borussia Dortmund obstarala výkop do prvního poločasu dnešního souboje. Do základní sestavy Dortmundu se po letech vrací Jadon Sancho.

1

Utkání právě začalo.
Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Domácí Kolín bude hrát v bílém, zatímco Borussia oblékne žlutou sadu.
Úvodní sestavy:

1. FC Kolín nad Rýnem: Schwäbe – Carstensen, Hübers, Chabot, Finkgräfe – Thielmann, Martel, Huseinbašić, Ljubičić – Kainz, Maina.
Náhradníci: Pentke – Adamjan, Alidou, Dietz, Heintz, Christensen, Kilian, Schmitz, Tigges.

Borussia Dortmund: Kobel – Meunier, Süle, N. Schlotterbeck, Maatsen – Brandt, Özcan, Sabitzer – Sancho, Füllkrug, Malen.
Náhradníci: Meyer – Hendry Blank, Bynoe-Gittens, Morey, Moukoko, Pohlmann, Reus, Reyna, M. Wolf.
Vzájemný zápas

Dnešní soupeři na sebe narazili hned v prvním kole. O vítězství Dortmundu 1:0 rozhodl v závěru utkání Malen.
1. FC Kolín nad Rýnem

Domácí Kolín nad Rýnem je na tom mnohem hůře. Domácí celek v jarní fázi potřebuje nutně zabojovat o udržení ligové příslušnosti. Po sedmnácti kolech má na kontě pouze jedenáct bodů a drží předposlední sedmnáctou pozici. Hůře je na tom jen Darmstadt. Na záchranu pak Kolín ztrácí tři body. Obrovským problémem domácího mužstva je slabá ofenziva. Soupeřům dosud nasázelo jen jedenáct branek. V posledním kole doma Kolín remizoval 1:1 s Heidenheimem.
Borussia Dortmund

Hostující Borussia Dortmund v letošním ročníku neprožívá zdaleka tak povedenou sezónu jako v předchozím ročníku, kdy do posledního hvizdu hrála o ligový triumf. Letos má v polovině soutěže po sedmnácti kolech třicet bodů a drží až pátou pozici. Na čtvrté Lipsko ztrácí tři body, na vedoucí Bayer Leverkusen dokonce bodů patnáct. Na vině je nepovedený prosinec, během nějž Borussia nedokázala zvítězit. Do jarní části ale vstoupila vítězstvím 3:0 na hřišti Darmstadtu.
Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání Bundesligy mezi 1. FC Kolín nad Rýnem a Borussií Dortmund.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

1. FC Kolín nad Rýnom – Borussia Dortmund

0:4

koniec (0:1)

Späť na online

Góly: 12. Malen (Brandt), 58. Füllkrug (pen.), 62. Malen (Maatsen), 90+2. Moukoko (Bynoe-Gittens)

Karty:   77. Chabot (KLN), 85. Thielmann (KLN) – 28. Meunier (DOR), 36. Özcan (DOR), 83. Maatsen (DOR)

Držení míče: 45 % : 55 %.
Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 11:4. Rohy: 13:4. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 16:7.

1. FC Kolín nad Rýnom: Schwäbe – Carstensen (88. Schmitz), Hübers, Chabot, Finkgräfe – Thielmann (88. Adamjan), Martel, Huseinbašić, Ljubičić (63. Alidou) – Kainz (75. Christensen), Maina (63. Dietz).
Náhradníci: Pentke – Heintz, Kilian, Tigges.

Borussia Dortmund: Kobel – Meunier, Süle (46. Hendry Blank), N. Schlotterbeck, Maatsen – Brandt (66. Reus), Özcan (75. Reyna), Sabitzer – Sancho (66. Bynoe-Gittens), Füllkrug (75. Moukoko), Malen.
Náhradníci: Meyer – Morey, Pohlmann, M. Wolf.