Menu

Futbal

Nemecká Bundesliga

Werder Brémy – SC Freiburg

3:1

koniec (1:1)

27.01.2024, 15:30 • Wohninvest Weserstadion, Brémy • 19. kolo • Adam Mitáš (@MitasAdam) cz

Tipsport: 2.4 3.51 3.07

Ode mne je to pro dnešek vše! Loučím se s Vámi a přeji Vám hezký a pohodový zbytek dnešního večera! (17:33:09)
Držení míče: 45 % : 55 %.
Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 10:3. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 14:10.
O vítězi je rozhodnuto! Tři body získají domácí Brémy, které narozdíl od prvního poločasu působili v tom druhém o poznání živěji než jejich soupeř. Domácí celek nakopl v 5š. minutě gól Njinmaha. Werder poté udával tempo utkání. I když se hosté v závěru dostali k několika možnostem, o třech bodech rozhodl v nastaveném čase Malatini.

90+6

Konec zápasu.

90+5

O centr se postarala domácí obrana, přesto pak hosté rozehrávali znovu od rohového praporku, i tentokrát neúspěšně.

90+4

Na druhé straně rychlý útok po rozehrávce končí střelou na bližší tyč. Tu skvělé pokryl Zetterer. Hosté se dostanou k rohovému kopu.

90+3

Werder právě vstřelil branku!
Je rozhodnuto! V debutu za Brémy se prosazuje JULIÁN MALATINI, který využil velké chyby hostujícího obránce a dostal se osamocený před brankáře Atubola, kterého šikovně obešel a nic mu tak nebránilo zakončit do prázdné branky! Bez asistence.

90+2

Domácí nerozehráli rohový kop ideálně, Atubolu se tak dostane k rozehrávce od vlastní branky. Freiburgu se čas na vyrovnání krátí.

90+1

Střídání v týmu Werder Brémy:
ze hřiště odchází Felix Agu, přichází Julián Malatini.

90+1

Rozhodčí v druhém poločase nastavuje pět minut nad rámec základní hrací doby!

90

Žlutá karta pro tým SC Freiburg (Michael Gregoritsch).

89

Žlutá karta pro tým SC Freiburg (Streich C.).

89

Žlutá karta pro tým Werder Brémy (Senne Lynen).

88

Mohlo být rozhodnuto! Z úhlu pod tlakem se valil na bránu Agu. Jeho rána ale končí nad brankou Freiburgu.

87

Střídání v týmu SC Freiburg:
ze hřiště odchází Vincenzo Grifo, přichází Florent Muslija.

86

Ještě před střídáním si skvěle ve vápně Freiburgu pokryl míč tělem Woltemade, který pálil z otočky. Jeho ránu vyrazil gólman na rohový kop, který nepřinesl vetší možnost na ohrožení branky. V závěrečném tlaku mohou pokračovat hosté.

85

Střídání v týmu Werder Brémy:
ze hřiště odchází Justin Njinmah, přichází Rafael Borré.

85

Střídání v týmu Werder Brémy:
ze hřiště odchází Jens Stage, přichází Christian Groß.

83

Jung sebral přetažený centr hostů a postupoval po lajně vpřed, domácí ale ztrácí míč.

82

Tohle mohla být čistá fantazie! Atubolu byl poněkud daleko od vlastní branky, proto se ho snažil střelou z velké dálky překvapit Bittencourt, který nastřelil břevno!

82

Freibrug úspěšný v kombinaci na vlastní polovině, nikoliv ale na té útočné. Zatím se zdá, že domácí mají vše pod kontrolou.

80

Střídání v týmu SC Freiburg:
ze hřiště odchází Merlin Röhl, přichází Maximilian Philipp.

79

Na druhé straně to tak ihned zkoušeli hosté, Gregoritsch se ale k dlouhému balónu ve vápně soupeře nedostal. Před ním ho lapil Zetterer.

78

Njinmah vzal na pravém křídle vše na sebe a snažil se prodrat do vápna soupeře. Útočník Werderu ale končí na zemi, pískat se nebude.

76

Hra pokračuje. Míč od vlastní branky poslal do vzduchu Zetterer, v souboji o něj pak úspěšnější domácí hráči.

75

Zetterer zahazuje míč do zámezí, protože na zemi zůstává ležet jeden z jeho spoluhráčů, jenž bude muset být ošetřen. Rozhodčí ihned ukazuje na hodinky s tím, že se podobné prostoje projeví na závěrečném nastavení.

73

K několikanásobnému střídání na obou stranách se rozhodli oba trenéři. Freiburg logicky volí ofenzivní hráče, naopak domácí již nikam spěchat nepotřebují a budou se snažit hrát bez chyby v zadních řadách.

72

Střídání v týmu Werder Brémy:
ze hřiště odchází Marvin Ducksch, přichází Nick Woltemade,
ze hřiště odchází Romano Schmid, přichází Leonardo Bittencourt.

72

Střídání v týmu SC Freiburg:
ze hřiště odchází Lukas Kübler, přichází Attila Szalai,
ze hřiště odchází Jordy Makengo, přichází Nicolas Höfler.

70

Freibug drží balón, ale zatím to vůbec nikam nevede. Domácí fotbalisté skvěle dostupují hráče a nedají jim téměř žádný prostor ke kombinaci směrem dopředu.

69

Hosté to zkoušeli znovu. Tentokrát ale nijak nebezpečně. Míč končí až v rukavicích Zettterera, který neměl těžkou práci.

69

Naopak domácím se teď daří na co sáhnou. V obraně se jim podařilo zabránit nebezpečnému nákopu.

68

Ten už był méně nebezpečný, proto na chvíli opět mohou hrát hosté, kteří ale v posledních minutách nepředvádí ideální výkon.

68

Centr od rohového praporku směřoval na bližší tyč a zdálo se, že trochu překvapil ochránce svatyně Atubolu, jenž míč srazil na další rohový kop.

67

Rychlý přesun na druhou stranu, kam spěchal Njimah a následovat bude rohový kop.

66

Hosté po delší době zaměstnali domácí obranu, z pravé centry centrovali do vápna Brém, kde si poradili obránci.

64

V posledních minutách velice aktivní Njimah neměl daleko k tomu, aby se hnal sám na brankáře. Naštěstí pro Freibrug ale na poslední chvíli píchl míč k brankáři Atuboluovi jeden z obránců a zabránil tak velkému maléru.

63

Hlavní arbitr ještě chvíli komunikoval s videorozhodčím, ale netrvalo dlouho. Odkop od branky si vezme na starost Atubolu.

62

Deman si naběhl na přihrávku do vápna Freiburgu a skončil na zemi. Domácí fanoušci i hráči si přáli penaltu, ale Hartmann zatím nepíská.

61

Brémy si teď zahrávali s ohněm. Na vlastní polovině pod tlakem málem ztratili balón, nakonec se štěstím situaci zvládli.

60

Njinmah zkoušel zopakovat gólovou akci, po kombinaci pálil na zadní tyč, ale tentokrát nepřesně.

59

Nespokojená gesta k vidění z lavičky Freiburgu, který po inkasované brance úplně přestal hrát. Domácí jsou na koni.

58

Domácí po rozehrávce rohového kopu zůstali u míče, ale k ohrožení branky se nedostali. Míč ale zůstává v jejich držení.

57

Deman se pokusil překvapit Atubola, ale ten si tentokrát dal velký pozor a srazil míč na rohový kop. Na zemi zůstává ležet Makengo, jenž bude ještě před rozehrávkou od rohového praporku ošetřen.

55

Domácí ihned po brance opět získají balón a kombinují na vlastní polovině, další přechod vpřed byl neúspěšný.

53

Werder právě vstřelil branku!
Domácí si berou zpět své vedení! Tohle byla velká paráda. Po ukázkovém přechodu do útoku přihrával Schmid na JUSTINA NJINMAHA, který natáhl zpoza velkého vápna a překonal gólmana Atubola, který si na jeho ránu sáhl, ale byl krátký. Asistence: Schmid R.

51

Nepřesná rozehrávka Freiburgu vedla ke ztrátě míče. Domácí dostali více prostoru, k tvrdé ráně zpoza vápna se odhodlal Stane. Míč končí zhruba půl metru nad břevnem hostující branky.

51

Žlutá karta pro tým Werder Brémy (Niklas Stark).

50

Ducksch našel na levé straně Demana. Ten pohotově vyslal do vápna centr, ale s tím si bez větších problém poradili obránci SC.

49

Další nedovolený zákrok, tentokrát se provinili hosté a domácí budou rozehrávat z vlastní obranné poloviny.

48

Po něm sice žádná možnost k zakončení pro hosty nepřišla, ale vzápětí došlo k faulu asi deset metrů za velkým vápnem. Freiburg bude pokračovat s další rozehrávkou.

47

Grife sice odcentroval z levé strany, ale jeho přihrávka byla sražena za domácí branku. Následovat tak bude rohový kop.

46

Hostující začínají druhou půli utkání dlouhým nákopem. Rozhodčí ale hru zastavuje, protože si všiml ofsajdového postavení. Rozehrávka pro Werder.

46

Začal druhý poločas.
První poločas je minulostí! Viděli jsme dvě branky, obě padly z penaltového puntíku. Nejprve se v 9. minutě prosadil Ducksch. Hosté pak přebrali otěže utkání a byli aktivnějším celkem. Odměnou jim byl také signalizovaný pokutový kop, který v 28. minutě také s přehledem proměnil Grifo. Po brance byli stále aktivnější hosté, domácí hrozili spíše z rychlých brejků. Do druhého poločasu tak půjdeme za stavu 1:1!

45+7

První poločas skončil.

45+7

Nepřesný balón na pravé křídlo ze strany Brém. Míč se tak stehuje na kopačky hostů. Mnoho času jim ale do konce prvního poločasu již nezbývá.

45+5

Makengo se z pozice levého obránce vytáhl až na levé křídlo, kam na něho mířil dlouhý balón. Ten byl ale dlouhý až moc. Skončil pouze u Zetterera.

45+4

Werder se prokombinoval až před soupeře vápna, kde to ale bylo hodně přehuštěné. Domácí tak nedostali jakoukoliv možnost dostat se k přímému zakončení na branku.

45+2

Njimah se dokázal individuálně prosadit, když utekl po levém křídle a centrem našel ve vápně volného Ducksche, ten byl ale bráněn třemi hráči Freiburgu, navíc dlouho váhal, a tak byl jeho pokus zblokován.

45+1

Vinou řádění domácích fanoušků, kteří naházeli na hrací plochu na začátku poločasu mince se nastavuje sedm minut. S míčem na kopačkách operují na útočné půli hosté.

45

Rozhodčí v prvním poločase nastavuje sedm minut nad rámec základní hrací doby!

44

Freiburg měl k dispozici přímý kop od postranní čáry, ale hosté této příležitosti vůbec nevyužili. Zvolili dlouhý centr, který ale skončil někde u velkého vápna, protože byl příliš krátký.

42

Atubolu hodně riskoval, dostala se k němu přihrávka od jeho spoluhráčů a zbytečně dlouho držel balón. Na poslední chvíli ho ale zakopl do bezpečně vzdálenosti.

41

Na druhé straně pískán ofsajd. Rozehrávku na hranici velkého vápna si vezme na starost brankář Zetterer.

40

Sidillia měl těžkou práci, když se k němu dostal jako k poslednímu hráči vysoký balón a byl napadán, ale poradil s na jedničku. Doslova vymazal napadajícího protihráče a může postupovat s míčem dopředu.

39

Na zemi zůstává ležet Kubler, jenž si vyžádal ošetření. Hra je tak na malou chvíli přerušena, ale zdá se, že se nebude jednat o nic vážného a vzápětí se bude pokračovat dále beze změn.

38

Dlouhý nákop domácích byl sražen na levou stranu pole, kde si míč našel Njinmah. Ten ihned chtěl poslat balón centrem do vápna Freibrugu, ale nastřelil prvního hráče před sebou.

37

Míč putuje až na kopačky Zetterera, který se tak zapojuje do kombinace domácího celku na vlastní polovině.

36

Rychlá kombinace Werderu vedla až do vápna hostů, odkud se snažil zakončit jeden z útočících hráčů Brém, ale jeho pokus byl pohotově zblokován obránci.

35

Makengo a jeho další tvrdý zákrok znamená další rozvrhu pro domácí. Stane se tak několik metrů za polovinu hřiště.

34

Po útočném faulu rozehráli z vlastní poloviny hrací plochy domácí fotbalisté. Ti po delší době zůstávají nějakou chvíli s míčem na kopačkách.

32

Půlhodina hry je za námi! Otěže utkání jasně přebrali hosté, kteří mají mnohem více ze hry. I teď hrají s míčem na kopačkách na vlastní polovině.

31

Hra se rychle otočila a k autu se dostanou také hosté. Ti rozehrají zpoza vápna zhruba na půlící čáře.

30

Njinmah se hnal po levé straně dopředu, jeden z bránících hráčů zakopl míč do zámezí. Následuje altové vhazování Werderu.

28

Freiburg právě vstřelil branku!
Je vyrovnáno! VINCENZO GRIFO si postavil míč na penaltový puntík a rovněž nedal domácímu gólmanovi šanci! Stejně jako domácí exekutor poslal balón přesně k levé tyči.

27

Pozor! Máme tu penaltu i pro Freiburg! Demane ve snaze zabránit zakončení hostů poslal ve vápně k zemi Weisshaupta a SC tak má šanci na vyrovnání!

26

Ani hostům to nevyšlo po pravém křídle. Jejich akci zastavil dobrým obranným zákrokem Stane, jenže ten pak ve spolupráci s Demanem pouze odevzdal vinou nepřesnosti hostům.

25

Zdálo se, že se jim to povede nyní, ale přihrávka na pravé křídlo byla příliš dlouhá, tudíž míč sbírají hostující obránci, kteří opět mohou spěchat vpřed.

24

Freiburg ale pokračuje v tlaku a s míčem na kopačkách. Domácí se dlouho nedostali za polovinou pole.

23

Centr z velké dálky sice skončil ve vápně Werderu, ale doputoval až k Zettererovi, který ho lapil, navíc byl nedovoleně atakován.

22

Jenže netrvalo dlouho a Freiburg bude opět zahrávat standardku, tentokrát ale ještě z větší dálky, na přímé ohrožení branky to nebude.

21

Ta nevyšla vůbec ideálně, když exekutor poslal míč do připravené zdi před ním a vůbec neohrozil domácí branku.

20

Freiburg měl pak k dispozici rohový kop, poněvadž Zetterer vyrazil balón za vlastní branku. Po něm přišel další nedovolený zákrok, a tak budeme sledovat standardní situaci SC z větší dálky.

19

Z ničeho nic mohli hosté vyrovnat, ale proti byl Zetterer! Přesný centr zamířil na hlavu Holera, který se šikovně sklonil a nasměroval míč na branku. Domácí gólman ale předvedl skvělý reflexivní zákrok!

18

Freibrug zůstává od zisku míče právě s ním na kopačkách. Hosté ale zatím pouze kombinují někde ve středu hrací plochy. K zakončení to je ale zatím dosti daleko.

17

Tak přeci jen. Zetterer před malou chvíli vyslal dlouhý výkop na útočnou polovinu, kde ale míč hostující hráči, nikoliv domácí, jak gólman Werderu zamýšlel.

16

Tak už teď víme, že se v prvním poločase bude nastavovat minimálně pět minut. Vyklízení trávníku totiž stále pokračuje a na fotbal si tak budeme muset ještě malou chvíli počkat.

14

Utkání stále nemůže pokračovat, na hřišti je několik pracovníků Werderu, kteří vyklízejí hřiště, na které podle všeho fanoušci naházeli mince.

13

Akci Freiburgu na levé straně zastavuje ofsajdové postavení. Hra je teď na chvíli přerušena, protože fanoušci házejí na hrací plochu neidentifikovatelné předměty.

12

Nedovoleného skluzu ve středu pole si všiml arbitr Hartmann, následovat tak bude přímý kop SC.

11

Domácí ihned po vstřelené brance získali balón a nyní již opět kombinují na vlastní polovině, pomalými krůčky postupují vpřed.

9

Werder právě vstřelil branku!
Domácí jdou do vedení! Nařízenou penaltu proměňuje MARVIN DUCKSCH, který si ji sám vybojoval! Útočník Werderu zvolil přesnou ránu k levé tyči a nedal hostujícímu brankáři Atuboluovi žádnou šanci!

9

Werder Brems bude mít k dispozici pokutový kop! Hlavní arbitr došel k závěru, že se jednalo o nedovolený zákrok a domácí tak mají velkou šanci na to, aby šli do vedení!

8

Rozhodčí si jde ještě celou příležitost Werderu prověřit na video!

7

Po pohledné kombinaci ve středu pole se míč dostal k Njinmahovi, jenž vyslal do vápna Freibrugu přihrávku na nabíhajícího Ducksche, ale ten nezakončil, když skončil ve vápně na zemi.

5

Rohl sice odebral balón Stageovi, ale při této situaci si počínaje nedovoleně, tudíž je hra zastavena. Freiburg dostane výhodu standardní situace.

4

Lynen předvedl skvělý obranný zákrok, když u vlastního vápna skluzem zastavil jednoho z hostujících útočníků, který se zrovna chystal poslat balón před brankáře Zetterera.

3

Domácí zahrozili, když do vápna Freiburgu mířil vysoký centr. Ten ale dokázal pouze jeden z útočníku hlavou poslat výše do vzduchu, poté si poradila obrana hostů.

2

Ve snaze dostat se k prvnímu přímému zakončení nyní ztrácí míč hosté po nepřesné přihrávce na pravé křídlo, která byla zlikvidována jedním z domácích obránců.

1

Brémy se dostali k prvnímu nákopu dopředu, po kterém se za hranící vápna odhodlal k zakončení krajní obránce Deman. Jeho pokus ale mají branku o dobré dva metry. Následovat tak bude rozehrávka brankáře Atubolua.

1

Utkání právě začalo.
Do začátku utkání zbývají poslední tři minuty! Hráči se již chystají v tunelu s rozhodčími dnešního klání k nástupu na hřiště. Jediným českým zástupcem v souboji těchto celků je Jiří Pavlenka, který začne na střídačce.
Úvodní sestavy:

Werder Brémy: Zetterer – Stark, Friedl (C), Jung – Agu, Schmid, Lynen, Stage, Deman – Ducksch, Njinmah.
Náhradníci: Pavlenka – Bittencourt, Borré, Groß, Kownacki, Malatini, Woltemade.
Trenér: Werner O.

SC Freiburg: Atubolu – Kübler, Ginter, Sildillia, Makengo – Röhl, Eggestein – Weißhaupt, Höler, Grifo (C) – Gregoritsch.
Náhradníci: F. Müller – Adamu, Höfler, Johansson, Keitel, M. Philipp, Szalai, Muslija.
Trenér: Streich C.

Rozhodčí: Hartmann R.
SC Freiburg

Freiburgu s osmadvaceti body patří sedmá příčka, i když šestý Frankfurt má na kontě stejný počet bodů, dělí je rozdíl ve skóre. Hosté navíc zasáhnou v tomto roce do jarní fáze Evropské ligy, protože postoupili společně s anglickým West Hamem ze skupiny A, když za sebou nechali řecký Olympiakos a srbské TSC. Jedná se tedy o velmi vydařenou sezónu tohoto německého klubu, který v Bundeslize v probíhající sezóně osmkrát zvítězil, čtyřikrát remizoval a šestkrát prohrál. I když SC zakončilo rok 2023 prohrou na hřišti Heidenheimu, do toho nového vstoupilo lépe. Hostující mančaft začal 13. ledna remízou proti berlínskému Unionu a v posledním kole vyhrál 3:2 nad Hoffenheimem. Nejlepším střelcem mužstva je šestigólový útočník Lucas Höler.

Poslední odehraná ligová utkaní:
Freiburg – Hoffenheim 3:2
Freiburg – Union Berlin 0:0
Heidenheim – Freiburg 3:2
Werder Brémy

Domácí celek se v tabulce nejvyšší italské soutěže nachází na třináctém místě s počtem dvaceti bodů. Z osmnácti odehraných zápasů se Werderu podařilo v probíhajícím ročníku pětkrát zvítězit, připsali si stejný počet remíz a osmkrát zažili hořkost porážky. S formou z posledních soubojů však musí být hráči Brém spokojení. Na konci minulého roku v posledních třech utkáních vždy bodovali. Stejně tak se domácím daří na začátku toho nového, když v úvodních dvou kolech nejrpve získali bod na stadionu Bochumu a v tom posledním senzačně zvítězili v Allianz aréně. Brémy v probíhající sezóně nastříleli pětadvacet branek, naopak jich inkasovali jednatřicet. Nejlepším snajprem týmu je se sedmi přesnými trefami německý záložník Marvin Ducksch.

Poslední odehraná ligová utkání:
Bayern – Brémy 0:1
Bochum – Brémy 1:1
Brémy – RB Lipsko 1:1
Dobrý den! Vítám Vás u textového přenosu z utkání 19. kola italské Serie A, ve kterém se střetne domácí Werder Brémy proti hostujícímu SC Freiburg.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

Werder Brémy – SC Freiburg

3:1

koniec (1:1)

Späť na online

Góly: 9. Ducksch (pen.), 53. Njinmah (Schmid), 90+3. Malatini – 28. Grifo (pen.)

Karty:   51. Stark (BRM), 89. Lynen (BRM) – 89. Streich C. (FRE), 90. Gregoritsch (FRE)

Držení míče: 45 % : 55 %.
Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 10:3. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 14:10.

Werder Brémy: Zetterer – Stark, Friedl (C), Jung – Agu (90+1. Malatini), Schmid (72. Bittencourt), Lynen, Stage (85. Groß), Deman – Ducksch (72. Woltemade), Njinmah (85. Borré).
Náhradníci: Pavlenka – Kownacki.

Tréner: Werner O.

SC Freiburg: Atubolu – Kübler (72. Szalai), Ginter, Sildillia, Makengo (72. Höfler) – Röhl (80. M. Philipp), Eggestein – Weißhaupt, Höler, Grifo (C) (87. Muslija) – Gregoritsch.
Náhradníci: F. Müller – Adamu, Johansson, Keitel.

Tréner: Streich C.

Rozhodca: Hartmann R.