Menu

Futbal

Talianska Seria A

Atalanta Bergamo – Lazio Rím

3:1

koniec (2:0)

04.02.2024, 18:00 • Gewiss Stadium, Bergamo • 23. kolo • Filip Lefenda cz

Tipsport: 2.05 3.32 4.19

Atalanta byla v souboji s Laziem jasně lepším týmem, a zaslouženě tak vítězí 3:1. Aktivní vstup do zápasu korunoval v 16. minutě gólem Mario Pašalić. Scalvini vracel hlavou před branku centr z levé strany. Míč si na prsou zpracoval právě chorvatský záložník a v pádu jej akrobaticky umístil k levé tyči mimo dosah Provedela. Hra se postupně vyrovnala, závěr už ale znovu patřil Bergamu. Krátce před pauzou proměnil Charles De Ketelaere po ruce Marušiće penaltu a stanovil tím poločasový výsledek. Vedení zvýšil v 76. minutě druhou trefou De Ketelaere. Lazio v závěru už jen snížilo z penalty, kterou proměnil po faulu na svou osobu Ciro Immobile. Atalanta tak Římanům odskočila v tabulce na rozdíl pěti bodů. Je čtvrtá, zatímco Lazio až deváté. (20:08:52)
Držení míče: 53 % : 47 %.
Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 9:3. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 13:14.

90+5

Konec zápasu.

90+4

Rozběhla se poslední minuta avizovaného nastavení. Matías Vecino pálil pouze do obětavého bloku Giorgia Scalviniho.

90+3

Centr z pravé strany doplachtil jen do rukavic brankáře Marca Carnesecchiho. Na zadní tyči číhající Ciro Immobile měl smůlu.

90+2

Své premiérové minuty v nejvyšší italské soutěži si v závěru odbyde teprve sedmnáctiletý záložník Leonardo Mendicino.

90+1

Střídání v týmu Atalanta Bergamo:
ze hřiště odchází Éderson, přichází Leonardo Mendicino.

90+1

Druhý poločas bude nastaven minimálně o čtyři minuty.

90

Pedro načechral kratším centrem zleva balon na hlavu Cirovi Immobilemu. Ten jej zakroutil těsně vedle levé tyčky! Mohlo to být o jediný gól.

88

Matteo Guendouzi se dral za kolmicí za domácí obranu. U míče byl o něco dříve Marco Carnesecchi, který ještě schytal úder kopačkou. Naštěstí je v pořádku.

87

Fotbalisté Lazia operují s balonem. Zatím dost daleko od domácí šestnáctky. Navzdory proměněné penaltě se žádné drama nekoná. A čas rychle kvapí.

84

84. Ciro IMMOBILE - 3:1

84

Lazio právě vstřelilo branku!
Exekuce pokutového kopu se ujal sám faulovaný CIRO IMMOBILE a poslal přízemní střelu do pravé poloviny branky a protipohybu Marca Carnesecchiho.

83

83. Penaltový faul Djimsitiho

83

Tak pozor! Ciro Immobile se prodral k míči v pokutovém území a byl nakopnut do pravačky Beratem Djimsitim. Lazio má možnost snížit z penalty.

82

Marco Carnesecchi si pohodlně stáhl do rukavic přetažený nákop do pokutového území. Chvíli si poležel i na zemi, není kam spěchat.

81

Luis Muriel uhlídán v pokutovém území Nicolou Rovellou. Nadějný útok Atalanty přišel vniveč, domácí to za současného skóre trápit nemusí.

79

Střídání v týmu Atalanta Bergamo:
ze hřiště odchází Mario Pašalić, přichází Rafael Tolói.

79

Střídání v týmu Atalanta Bergamo:
ze hřiště odchází Charles De Ketelaere, přichází Luis Muriel.

78

Éderson si vykoledoval žlutou kartu. Lazio ze standardky branku neohrozilo. Hosté už by se zřejmě nejraději viděli v šatně.

76

76. Charles De Ketelaere - 3:0

76

Atalanta právě vstřelila branku!
A je z něj třetí gól domácího celku! CHARLES DE KETELAERE si z pravé strany navedl míč na střelu. Kličkou se zbavil Pellegriniho a vypálil levačkou po zemi přesně k bližší pravé tyči.

75

Ciro Immobile hledal v pokutovém území Matíase Vecina, který mu sbíhal do tandemu. Míč se k němu nedostal. Atalanta zakládá protiútok.

74

Felipe Anderson tělem zablokoval rozběhnutého Seada Kolašinace a ještě zastihl balon na hrací ploše. Výborný obranný zákrok u postranní čáry.

73

Zatím to na žádný závěrečný tlak Lazia nevypadá. S míčem kombinují už delší dobu fotbalisté v pruhovaných dresech.

70

Marten de Roon přiťukl míč po zemi nalevo. Gianluca Scamacca ho zakroutil vysoko nad branku. Šlo o secvičený signál, který částečně vyšel – obrana Lazia Scamaccu úplně ignorovala. Chybělo jen lepší zakončení.

69

Střídání v týmu S. S. Lazio:
ze hřiště odchází Luis Alberto, přichází Matías Vecino.

69

Gianluca Scamacca trefen do levačky Lucou Pellegrinim. Ten nejprve dělal, jako že nic, poté se za svůj zákrok omluvil. Přímý kop z hodně nebezpečné pozice.

66

Střídající Gianluca Scamacca se dostal do zakončení hlavou po centru z pravé strany. Míč umístil nepřesně daleko od pravé tyčky.

64

Střídání v týmu S. S. Lazio:
ze hřiště odchází Valentín Castellanos, přichází Ciro Immobile.

64

Střídání v týmu S. S. Lazio:
ze hřiště odchází Gustav Isaksen, přichází Pedro.

64

Střídání v týmu Atalanta Bergamo:
ze hřiště odchází Alexej Mirančuk, přichází Gianluca Scamacca.

64

Střídání v týmu Atalanta Bergamo:
ze hřiště odchází Emil Holm, přichází Hans Hateboer.

61

Mario Pašalić propasíroval z levé strany prudký přízemní pas na Alexeje Mirančuka. Ten pohotovou ranou Ivana Provedela nepodstřelil, ráně chybělo lepší umístění. Přesto šlo o obrovskou možnost na další gól.

60

Je za námi hodina zápasu. Zatím vše nasvědčuje tomu, že všechny body zůstanou v Bergamu. Marco Carnesecchi je dnes v podstatě bez práce.

59

Charles De Ketelaere chtěl po centru z pravé strany sklepnout míč pro Maria Pašaliće, placírka mu nevyšla. Atalanta velmi rychle vybojovala balon zpátky.

58

Luis Alberto střílel bez přípravy smolně jen do vlastního spoluhráče Felipeho Andersona. I to dokumentuje prozatímní zmar Lazia.

56

Éderson naskakoval na Ruggeriho centr z levé strany. Tísněný protihráčem hlavičkoval napravo od branky.

55

Marten de Roon střílel zhruba z hranice šestnáctky pouze do před sebou stojícího Mattea Guendouziho.

52

Z první nyní vystřelil také Gustav Isaksen. Jeho technické zakončení zapadlo za vzdálenější levý horní roh branky.

51

Odražený míč se dostal do druhé vlny k Martenu de Roonovi. Ten se do něj opřel z voleje. Mířil vedle levé tyče.

51

Charles De Ketelaere byl na levé straně zatažen za dres Nicolòu Casalem. Tohle mohlo být klidně za žlutou. Standardní situace pro Atalantu, která je i v úvodu druhého poločasu lepším celkem.

50

Emil Holm dostal balon do pravého křídla. Jeho přízemní pokus lapil Ivan Provedel. Po balonu se těsně před ním natahoval ještě Mario Pašalić, na nepříjemnou teč nedošlo.

48

Alexej Mirančuk hledal centrem od levého praporku Emila Holma. Míč byl pro švédského záložníka příliš vysoký.

47

Nicolo Rovella udeřil zezadu Alexeje Mirančuka a je už třetím karetně trestaným hráčem na straně Lazia.

46

Střídání v týmu S. S. Lazio:
ze hřiště odchází Manuel Lazzari, přichází Luca Pellegrini.

46

Střídání v týmu S. S. Lazio:
ze hřiště odchází Mario Gila, přichází Nicolò Casale.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 19:02.
Atalanta vede po úvodním poločasu nad Laziem 2:0. Aktivní vstup do zápasu korunoval v 16. minutě gólem Mario Pašalić. Scalvini vracel hlavou před branku centr z levé strany. Míč si na prsou zpracoval právě chorvatský záložník a v pádu jej akrobaticky umístil k levé tyči mimo dosah Provedela. Hra se postupně vyrovnala, závěr už ale znovu patřil Bergamu. Krátce před pauzou proměnil Charles De Ketelaere po ruce Marušiće penaltu a stanovil tím poločasový výsledek. Hosté toho směrem dopředu příliš nepředvedli a budou muset po změně stran výrazně přidat.

45+1

První poločas skončil.

45+1

Nastavuje se jedna minuta.

45+1

Mohlo to být o tři branky! Po centru do šestnáctky otřel Emil Holm svou hlavičku o břevno!

45

Alexej Mirančuk upaloval do nadějného brejku. Felipe Anderson zatáhl za záchrannou brzdu. Žlutá karta a přímý kop pro Bergamo.

45

Žlutá karta pro tým S. S. Lazio (Alessio Romagnoli).

43

43. Charles De Ketelaere - 2:0

43

Atalanta právě vstřelila branku!
Je to o dva góly! CHARLES DE KETELAERE umístil přízemní střelu levačkou do pravé části branky. Ivan Provedel se vrhnul na opačnou stranu.

43

Penalta pro Atalantu!

42

42. Marušić zahrál rukou

42

Po Mirančukově centru levačkou a přizvednutí Giorgia Scalviniho reklamovali domácí ruku Adama Marušiće! Rozhodčí Guida komunikuje s kolegou u videa.

41

Marten de Roon centroval z levé strany. Emil Holm číhal na zadní tyči, vinou teče jednoho z hostů se k míči nedostal. Další roh pro Atalantu

39

Rohy byly nakonec rovnou dva. Po tom prvním odvracel zakončení hlavou Felipe Anderson ještě na jeden. Po něm už se Atalanta k ohrožení branky nedostala.

38

Alexej Mirančuk obdržel kolmici na pravou stranu pokutového území. Před brankou hledal přihrávkou Charlese De Ketelaerea. K tomu míč nedoputoval, na roh jej odvrátil Alessio Romagnoli.

36

Na centr z pravé strany si naskakovalo hned několik domácích hráčů. Kromě autora úvodní branky Pašaliće i Charles De Ketelaere. Hlavičkoval hodně nepřesně.

34

Stále stejný obrázek. S míčem hrají více hosté, domácí je ale aktivním napadáním pravidelně vytlačují za půlící čáru.

32

Sledujeme méně záživnou pasáž utkání. Oba týmy si pravidelně vyměňují míč. Hraje se v prostoru mezi šestnáctkami, bez výraznějších momentů.

29

Římanům se v posledních minutách jakž takž podařilo vyrovnat hru. Fotbalisté Atalanty už se dopředu nedostávají tak pohodlně jako v úvodní polovině dějství.

27

27. Přímý kop Luise Alberta

27

Luis Alberto nebyl zase tak daleko od vyrovnání! Svou zajímavou střelu zakroutil něco málo nad pravý horní roh domácí branky.

26

Matteo Guendouzi byl nakopnut do levačky Martenem de Roonem zhruba dva metry před hranicí šestnáctky. Lazio může poprvé ohrozit domácí svatyni.

24

Obrana Lazia roh z kopačky Charlese De Ketelaerea odvrátila. Balon se dostal mimo vápno, přesto se chvíli poté mohl opřít do míče Sead Kolašinac. Jeho pokus zamířil nad bránu.

24

Roh se naopak bude kopat na druhé straně. Gustav Isaksen a Matteo Guendouzi protestují, není jim to ale nic platné.

23

Marten de Roon vypomohl v obraně. Zdálo se, že Lazio bude zahrávat roh, podle rozhodčího to ale bylo bez teče. Hrát tak může znovu Bergamo. Na střely aktuálně vede už 5:0.

21

Je za námi úvodní dvacetiminutovka zápasu. Atalanta vede nad nevýrazným Laziem zaslouženě 1:0. Hosté se stále ne a ne dostat do tempa.

18

Lazio směrem dopředu ještě nepředvedlo zhola nic. Po faulu Mattea Guendouziho má Atalanta k dispozici další standardku.

16

16. Mario PAŠALIĆ - 1:0

16

Atalanta právě vstřelila branku!
Další akce Bergama už končí gólem! Giorgio Scalvini vracel hlavou před branku centr z levé strany. Míč si na prsou zpracoval MARIO PAŠALIĆ a v pádu jej akrobaticky umístil k levé tyči mimo dosah Provedela. Asistence: Giorgio Scalvini.

15

Nakonec přišla překvapivá rozehrávka nakrátko. Alexej Mirančuk poté odcentroval na zadní tyč. Na balon si naskočil Sead Kolašinac, svou hlavičkou ale nechal vyniknout jen Ivana Provedela.

14

Felipe Anderson se opřel do Emila Holma a poslal ho k zemi. Bergamo má standardku. Z pravého okraje hřiště ji rozehraje Alexej Mirančuk.

12

Charles De Ketelaere se dral za balonem. V pokutovém území si nakonec neobhodil Manuela Lazzariho, jenž mu na poslední chvíli zhatil možnost dostat se do zakončení.

10

S verdiktem hlavního arbitra nesouhlasil domácí trenér Gian Piero Gasperini. Rovněž on si vykoledoval žluté napomenutí.

9

Mario Pašalić sundal skluzem na polovině hřiště Valentína Castellanose. Už v 9. minutě zápasu vidí naprosto zbytečnou žlutou kartu.

8

Laziu se podařilo uklidnit hru. Marten de Roon se provinil útočným faulem na Mattea Guendouziho, a tak můžou s míčem nadále kombinovat hostující zadáci.

6

Mario Pašalić obdržel centr z křídla. Zpracoval si balon, jeho střela z pokutového území byla tečovaná. Atalanta je v úvodu lepším týmem.

5

Matteo Ruggeri se snažil o centr z levé strany. Byl zblokovaný, a tak Ivan Provedel opět zasahovat nemusel.

3

Éderson střílel z hranice pokutového území. Jeho střela byla sražena na rohový kop. Ten odvrátil Matteo Guendouzi. Krátce poté byl domácím pískán útočný faul.

2

Oba týmy nastoupily do zápasu ve svých tradičních dresech – Atalanta v pruhovaných modro-černých, Lazio v bledě modrých.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Atalanta Bergamo: Carnesecchi – Scalvini, Djimsiti, Kolašinac – Holm, de Roon (C), Éderson, M. Ruggeri – Pašalić – De Ketelaere, Mirančuk.
Náhradníci: Musso, Rossi – Bakker, Bonfanti, Hateboer, Mendicino, Muriel, Scamacca, Tolói, Touré, Zappacosta.
Trenér: Gian Piero Gasperini.

S. S. Lazio: Provedel – Lazzari, Gila, A. Romagnoli, Marušić – Guendouzi, Rovella, Luis Alberto (C) – Isaksen, Castellanos, F. Anderson.
Náhradníci: Mandas, Sepe – Casale, Fernandes, Hysaj, Immobile, Kamada, Pedro, Lu. Pellegrini, Vecino, Kamenović.
Trenér: Maurizio Sarri.

Rozhodčí: Guida – De Meo, Capaldo.
VZÁJEMNÉ ZÁPASY

Poslední vzájemné klání na Gewiss Stadium dopadlo lépe pro Lazio. Kouč Sarri tehdy slavil výhru 0:2. I poslední vzájemný duel skončil lépe pro Římany a i přes lepší postavení domácích v tabulce dnes těžko hledat favorita.

08.10.2023 – Lazio vs. Atalanta – 3:2
11.02.2023 – Lazio vs. Atalanta – 0:2
2310.2022 – Atalanta vs. Lazio – 0:2
NEJLEPŠÍ STŘELCI

Atalanta Bergamo:
Ademola Lookman (7+3)
Gianluca Scamacca (6+2)

S. S. Lazio
Ciro Immobile (4+0)
Luis Alberto (3+2)

*pouze ligové statistiky.
ATALANTA BERGAMO

Atalanta zažívá velmi povedené období. V tomto roce zatím neprohrála a drží se na pěkném čtvrtém místě zajišťující Ligu mistrů. Atalanta doma v Bergamu odehraje již třetí zápas v řadě, což je určitě výhoda nejen z hlediska cestování. Předchozí dva duely Atalanta vyhrála a navíc ani neinkasovala. Nejprve si poradila 5:0 s Froscione a minulou sobotu také zvládla utkání proti Udinese výsledkem 2:0. Domácí dnes budou chtít natáhnout vítěznou šňůru a udržet se v nejlepší čtyřce, avšak se v tabulce musí dívat především pod sebe, kde hned tři týmy mohou využít jejich zaváhání a posunout se právě před Bergamo. Jedním z těch týmů je i dnešní soupeř S. S. Lazio.
S. S. LAZIO

Ani celek z hlavního města by se rozhodně neměl podceňovat. Kromě nepovedeného utkání v italském Superpoháru zatím Lazio poměrně úspěšně bojuje o TOP 4 a výhra na půdě Atalanty by svěřencům trenéra Sarriho výrazně pomohla. Poslední ligové klání skončilo bezbrankovou plichtou s Neapolí a před více jak dvěma týdny si dokázali poradit doma s Lecce poměrem 1:0. Rozhodně by se mělo zmínit také vyřazení městského rivala AS Řím v ligovém poháru. Lazio potřebuje každý bod a zisk plného počtu by Římany posunul minimálně před Atalantu.
Hezký den všem příznivcům italského fotbalu. V rámci 23. kola Serie A se proti sobě utkají týmy Atalanta Bergamo a S. S. Lazio.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

Atalanta Bergamo – Lazio Rím

3:1

koniec (2:0)

Späť na online

Góly: 16. Pašalić (Scalvini), 43. De Ketelaere (pen.), 76. De Ketelaere – 84. Immobile (pen.)

Karty:   9. Pašalić (ABC), 78. Éderson (ABC) – 45. A. Romagnoli (LAZ), 45. F. Anderson (LAZ), 47. Rovella (LAZ)

Držení míče: 53 % : 47 %.
Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 9:3. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 13:14.

Atalanta Bergamo: Carnesecchi – Scalvini, Djimsiti, Kolašinac – Holm (64. Hateboer), de Roon (C), Éderson (90+1. Mendicino), M. Ruggeri – Pašalić (79. Tolói) – De Ketelaere (79. Muriel), Mirančuk (64. Scamacca).
Náhradníci: Musso, Rossi – Bakker, Bonfanti, Touré, Zappacosta.

Tréner: Gian Piero Gasperini.

Lazio Rím: Provedel – Lazzari (46. Lu. Pellegrini), Gila (46. Casale), A. Romagnoli, Marušić – Guendouzi, Rovella, Luis Alberto (C) (69. Vecino) – Isaksen (64. Pedro), Castellanos (64. Immobile), F. Anderson.
Náhradníci: Mandas, Sepe – Fernandes, Hysaj, Kamada, Kamenović.

Tréner: Maurizio Sarri.

Rozhodca: Guida – De Meo, Capaldo