Menu

Futbal

Nemecká Bundesliga

1.FC Heidenheim 1846 – Bayer Leverkusen

1:2

koniec (0:1)

17.02.2024, 15:30 • Voith-Arena, Heidenheim • 22. kolo • Igor Mainka (@igor_mainka) cz

Tipsport: 6.82 5.07 1.39

Z dnešního utkání je to vše. Já vám děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek víkendu. Od klávesnice se s vámi loučí Igor Mainka. (17:51:03)
Držení míče: 46 % : 54 %.
Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 3:13. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 15:5.
Leverkusen v tabulce odskočil druhému Bayernu Mnichov na rozdíl osmi bodů, ale aktuální mistr má nedělní zápas v Bochumi k dobru. Heidenheim se i přes prohru udrží na desátém místě s 27 body.

Další kolo zahájí už v pátek 23. února od 20:30 domácím zápasem Leverkusen. Jeho soupeřem bude Mohuč. Heidenheim bude hrát o den později od 15:30 v Berlíně proti místnímu Unionu.
Leverkusenu se to povedlo. Na stadionu v Heidenheimu přerušili domácím sérii osmi zápasů bez porážky a sami vyrovnali historický německý rekord Bayernu z let 2019 a 2020. Dnes neprohráli svůj 32. zápas Bundesligy.

Tým trenéra Xabiho Alonsa byl po drtivou většinu zápasu lepším celkem, vytvořil si mnohem více gólových příležitostí a dvě proměnil. U obou gólů byl Adli. Na první nahrával, druhý sám v 81. minutě vstřelil. Domácím se v závěru povedlo snížit a menším tlakem zazlobit v nastaveném čase, jenže bez vážnějšího efektu.

90+5

Konec zápasu.

90+5

Dlouhá nákop na hranici pokutového území odhlavičkoval před Mainkou Tah. Následně byl faulován u postranní čáry hráč Leverkusenu.

90+4

Domácí zkoušejí něco udělat, ale míč mají na kopačkách hráči trenéra Alonsa.

90+2

Přímý kop Busche zamířil za všechny hráče v pokutovém území a doskákal do zámezí. Odkopem zahájí hru gólman Hrádecký.

90+2

Traoré byl u postranní čáry faulován Andrichem, který uviděl z rukou rozhodčího žlutou kartu.

90+1

Čtvrtý rozhodčí zvedl nad hlavu tabuli, kde byla číslovka 5 na znamení nastaveného času.

90

Stanišić byl vytažen s míčem až k obrannému rohovému praporku, ale celou akci uhasil odkopem míče do Föhrenbacha, od kterého míč skončil v zámezí.

88

Trojité střídání na straně Leverkusenu. Ze hřiště odchoázejí Adli, Wirtz a Frimpong, na jejich místa přišli Tapsoba, Hofmann a Tella.

86

Heidenheim právě vstřelil branku!
Domácí měli výhodu přímého kopu. Sessa jej rozehrál do pokutového území, odkud míč odvrátil Xhaka pouze k Dovedanovi, ten hlavou zpátky vrátil míč před bránu, kde nejlépe zaúřadoval TIM KLEINDIENST a přesnou hlavičkou snížil na 1:2!

86

Traoré zkoušel odcentrovat z pravé strany, ale jeho pokus odrazil tělem Hincapié.

84

Föhrenbach zkoušel odcentrovat z levé strany, ale jeho pokus zablokoval Stanišić.

84

Pick dostal trochu prostoru na levé straně, ale střelou ze střední vzdálenosti trefil pouze záda bránícího hráče.

82

Domácí kouč na druhý gól zareagoval posledním střídáním. Stáhl obránce Gimbera a místo něj přišel útočník Pieringer.

81

Leverkusen právě vstřelil branku!
Dvě rychlé, kolmé přihrávky a byla z toho šance AMIRA ADLIHO, který z pravé strany obešel brankáře Müllera a uklidil míč do prázdné branky – 0:2!

81

Frimpong si zkisil v pravé části šestnáctky vyměnit míč s Adlim, ale do cesty jim vstoupil Mainka, který přerušil jejich kombinaci.

80

Domácí se na chvíli dostali k útoku, ale Pick nedokázal z levé strany odcentrovat přes Frimponga.

78

Obrovská šance Wirtze, který dostal míč do pravé části šestnáctky, ale jeho bomba se odrazila od břevna Müllerovy brány a zamířila zpět do pole.

76

Střídali také domácí a to hned dvakrát, když Besteho nahradil Pick a Dinkciho Busch.

74

Leverkusen znovu zahrozil, centr Grimalda z levé strany zamířil na Frimponga, který z první napálil balón vysoko nad bránu.

73

Poprvé střídá Leverkusen. V utkání končí český reprezentant Patrik Schick, jeho místo zaujal Borja Iglesias.

71

Centr Xhaky z levé strany zamířil přímo do rukou brankáře Müllera, toho ještě trochu naremploval vlastní obránce Gimber.

70

Beste byl i u další akce, kdy přihrál Gimberovi do šestnáctky, jeho střela zamířila k levé tyči, kam se natáhl gólman Hrádecký a gólovou střelu vyrazil vedle brány!

70

Besteho rohový kop mířil na přední tyč, kam si nabíhal Kleindienst, ale k míči se dostal bránící soupeř.

69

Stanišić se zalekl napadajícího Besteho a raději poslal míč vedle branky za cenu rohového kopu.

68

Po přihrávce Xhaky na levou stranu se protáhl pokutovým územím Grimaldo, ale následný centr odhlavičkoval obránce Mainka mimo šestnáctku.

67

Špatná finální fáze je hlavním vrahem ofenzivních akcí domácího celku. Beste přihrával na pravou stranu Dinkcimu, jenže přihrávka byla příliš dlouhá.

65

Kleindienst mohl vyrovnat, když dostal míč od Dovedana k pravé tyči, ale zkušený kanonýr nedokázal balón hlavou usměrnit do branky.

64

Heidenheim se vydal do rychlého protiútoku, Dovedan nahrál do levé strany na Maloneyho, který chtěl balón vrátit zpátky Dovedanovi, ale jeden z bránících hráčů soupeře na poslední chvíli odkopl míč do autu.

63

Domácí trenér Schmidt podruhé střídá. Hřiště opouští Schöppner, místo něj vyběhne na trávník Sessa.

61

Wirtz chtěl rozjet protiútok čtyři na čtyři, jenže Schick jeho úmysl zbrzdil. Přesto se míč dostal na pravou stranu k Frimpongovi, který si naběhl do střelecké pozice a křížnou střelou o centimetry minul vzdálenější tyč domácí branky!

60

Frimpong zahrál z pravé strany nebezpečný míč do pokutového území, odkud balón na poslední chvíli odkopl domácí Maloney.

59

Na druhé straně dostal kolmou přihrávku za obranu Adli, ale v době kopu se nacházel v ofsajdu. Akce tak byla zastavena rozhodčími.

58

Střelecký pokus si na své konto připsal střídající Dovedan, který se rozhodl vypálit zpoza šestnáctky, ale jeho pokus zamířil těsně nad zemí k levé části branky, kam doskočil gólman Hrádecký a míč zkrotil.

56

Schick před pokutovým územím uvolnil místo Wirtzovi, který si sebral skákavý míč a přihrál jej Adlimu, ten vběhl do pokutového území a pokusil se o střelu, ale ta vylétla kolmo k reklamnímu panelu.

53

Traoré dostal přihrávku od Schöppnera a střelou ze střední vzdálenosti vůbec neohrozil Hrádeckého. Míč se vykutálel daleko od branky Leverkusenu.

52

Hincapiého poslal u postranní čáry k zemi Kleindienst, rozhodčí odpískal domácímu útočníkovi faul.

51

Frimpong zkusil štěstí zpoza šestnáctky, jeho prudká střela zamířila těsně nad břevno Müllerovy brány.

50

Adli nacentroval míč z levé strany do chumlu hráčů, míč se od jednoho z nich odrazil k Wirtzovi, ale ten napálil pouze zmíněný chumel hráčů.

48

Föhrenbach musel jít na zem, aby skluzem vypíchl míč rozběhnutému Frimpongovi.

47

Rychlá spolupráce Dovedana s Traorém na pravé straně končí zbytečným sprintem druhého jmenovaného, který dostal balón do zámezí.

46

Domácí trenér o přestávce sáhl ke změně. V šatně nechal Becka a místo něj přišel Dovedan.

46

Začal druhý poločas.
Vypadalo to, že první poločas skončí bezbrankovou remízou, ale v samém závěru hosté rozjeli povedenou útočnou akci na jejímž konci byl Frimpong, který potvrdil zasloužené vedení Leverkusenu. Vedoucí celek soutěže byl v první půli jasně lepším celkem, jenže problémem byla finální fáze, která nedošla až do gólové fáze.

Pokud chce Heidenheim bodovat i v devátém zápase v řadě, bude muset ve druhém poločase přidat. Povede se mu to? Uvidíme.

45+2

První poločas skončil.

45+2

Leverkusen právě vstřelil branku!
Bayer jde do vedení v závěru prvního poločasu! Wirtz zrychlil útočnou akci přihrávkou na levou stranu, kam si naběhl Adli, který si převzal míč a odcentroval před branku, kam si velmi dobře našel prostor JEREMIE FRIMPONG a střelou po zemi uklidil míč do domácí branky – 0:1!

45+2

Hlavní rozhodčí Osmers prodlouží první poločas minimálně o dvě minuty.

45+1

Další rohový kop Grimalda vyboxoval brankář Müller do rychlého protiútoku domácích, jenže Beck nepřesně přihrával na rozběhnutého Kleindiensta a celou akci zmařil.

45+1

Grimaldo rozehrál míč na přední tyč, kam si nabíhal Andrich, ale balón odvrátili domácí na rohový kop.

45

V závěru první půle tady máme rohový kop pro Bayer.

43

Nepřesná přihrávka Kleindiensta na levou stranu, kam si nabíhal Beste, míč zachytil Stanišić a zastavil pokus o protiútok.

42

O centr do pokutového území se pokusil z levé strany Föhrenbach, ale míč odvrátil Tah. Domácí zůstávají u míče.

40

Trochu se nám bojuje ve středu pole, ale více ze hry má vedoucí Leverkusen.

37

Míč si na levé straně vyměnil Adli s Wirtzem, druhý jmenovaný poslal míč do pokutového území, kde se k odraženému balónu dostal domácí Schöppner, který nepovedeným kopem nacentroval před malé vápno, ale tam včas doběhl před Schickem brankář Müller a míč chytil do rukavic.

36

Po centru Traorého a souboji se Stanišićem se míč dostal ke Kleindienstovi, který se z otočky pokusil napálit skákavý balón, to se mu povedlo, ale střela mířila vysoko nad branku.

35

Rohový kop z pravé strany zahrál Beste na přední tyč, ale tam se k míči dostali hráči Leverkusenu.

35

Rohový kop pro Heidenheim, poté co po pravém křídle pláchl Traoré, přihrál Dinkcimu, ale ten nedokázal odcentrovat míč do pokutového území.

34

Přímý kop Grimalda z levé strany našel v pokutovém území hlavu Hincapiého, který ale balón usměrnil do míst, kde byl připravený gólman Müller.

32

Druhá žlutá karta je zapsána. Po faulu na Schicka uviděl kartónek této barvy domácí Benedikt Gimber.

31

Grimaldo hledal centrem z levé strany na vzdálenější tyči Frimponga, ale ten nestihl doběhnout na vysoký balón.

28

Müller musel hasit Schickův průnik po levé straně. Český útočník dostal přihrávku od Wirtze, naběhl si do pokutového území, ale brankář Müller včas vyběhl a míč rukou vyrazil od nohou Schicka.

27

Jonas Föhrenbach fauloval rozběhnutého Frimponga a uviděl od rozhodčího Osmerse první žlutou kartu zápasu.

26

Traoré zahrával sérii autových vhazování z pravé strany, ale domácí se k centru nebo jiné příležitosti nedostali.

25

Heidenheim rozehrál akci po levé straně, jenže centr Föhrenbacha z levé strany zamířil přes pokutové území do zámezí.

23

Adli se rozběhl středem pole a špičkou kopačky chtěl přisunout míč na levou stranu Wirtzovi, jenže našel pouze nohy domácího hráče.

22

Grimaldův centr našel hlavu Andricha v zadní části šestnáctky, jeho hlavička zamířila hodně vedle domácí branky.

22

Heidenheim si pomáhá fauly, u rohového praporku poslal Adliho k zemi Schöppner.

21

Následný rohový kop domácí beci odvrátili daleko od šestnáctky.

21

Rozhodčí ještě zkoumají kontakt mezi Adlim a Mainkou, který zůstal ležet u branky Heidenheimu, ale penalta se pískat nebude.

20

Zajímavý průnik Wirtze po levé straně, Wirtz si naběhl do pokutového území, ale přihrávku na Adliho nedostal. Míč se odrazil od Schöppnera vedle branky. Rohový kop pro Leverkusen.

19

Rychlá přihrávka do levé strany od Stanišiće na Grimalda, jeho prudký centr zamířil na přední tyč, kam si naběhl Schick, ale dobře bráněn Mainkou nedokázal zakončit mezi tři tyče.

18

Na druhé straně zkusil zahrozit centrem z pravé strany Dinkci, ale jeho nákop odhlavičkoval Stanišić.

17

Rohy hostům zatím nejdou, i tento odvrátili bránící hráči uvnitř pokutového území.

17

Schick zkusil v pokutovém území projít kolem Gimbera, ale neuspěl. Přesto po doteku Gimbera budou hosté zahrávat rohový kop.

15

Z přímého kopu nic nebylo. Grimaldův centr domácí odvrátili za šestnáctku, kde se k míči dostal Frimpong, ale jeho rána z voleje trefila domácího hráče na hranici pokutového území.

14

Frimpong byl faulován na pravé straně, nějakých pět metrů od pokutového území Heidenheimu.

14

Leverkusen se snažil zaútočit po levé straně, kam dostal přihrávku Wirtz. Záložník hostů si v pokutovém území zasekl míč a vysokým míčem chtěl najít někoho před brankou, ale marně.

13

Schick je zpět na trávníku.

12

Mainka fauloval Schicka a nabídl soupeři výhodu přímého kopu. Český útočník je často okopáván soupeřem. Schick potřeboval pomoc lékařů, uvidíme, zda bude pokračovat.

11

Grimaldo hodil aut na Adliho, ten si naběhl s míčem k šestnáctce a vrátil míč Grimaldovi, který z levé strany odcentroval do malého vápna. Na míč si následně naběhl Frimpong a nechybělo mnoho, aby skákající balón dopíchl do domácí branky!

10

Schick byl faulován ve středovém kruhu Gimberem, hráči v bílých dresech zůstávají u míče, který drží větší čas zápasu.

8

Zajímavá akce hostů, po dlouhém centru Grimalda zamířil do pokutového území Frimpong, z pravého rohu přihrál před šestnáctku volnému Andrichovi, který střelou z voleje trefil bránícího soupeře.

6

Kop od pravého praporku si pohlídal gólman Hrádecký a míč letící do malého vápna skončil v jeho rukavicích. Brankář Leverkusenu následně rozjel rychlý protiútok, jenže Schick z pravé strany šestnáctky trefil vracejícího se obránce, který ve skluzu odrazil jeho střelu zpět do hřiště.

6

Domácí budou zahrávat první rohový kop.

4

Adli přihrál z pravé strany na hranici vápna Wirtzovi, který se odhodlal z kroku ke střele, ale míč poslal pomalou rychlostí přímo do středu brány.

3

Leverkusen rozjel akci po pravé straně, kam poslal přihrávku Schick, ale Frimpong si při přechodu přes Besteho míč příliš předkopl, ten mu utekl do zámezí.

2

Dinkci zkoušel uniknout středem hřiště, ale včas jej doběhl Hincapié, který jej nepustil s míčem do pokutového území.

1

Utkání právě začalo.
Na stadionu v Heidenheimu už zní hymna domácího klubu, hráči už vycházejí na trávník. Domácí dnes tradičně v červených barvách, Bayer celý v bílém.
Úvodní sestavy:

1.FC Heidenheim 1846: K. Müller – Traoré, Mainka (C), Gimber, Föhrenbach – Schöppner, Maloney, Dinkçi – Beck, Beste – Kleindienst.
Náhradníci: Eicher – Busch, Siersleben, Schimmer, Sessa, Pick, Pieringer, Dovedan, Theuerkauf.

Bayer Leverkusen: Hrádecký (C) – Stanišić, Tah, Hincapié – Frimpong, Xhaka, Andrich, Grimaldo – Wirtz, Schick – Adli.
Náhradníci: Kovář – Kossounou, J. Hofmann, Iglesias, Tapsoba, Mbamba, Tella, Hložek, Puerta.

Rozhodčí: Osmers – Kempter, Schaal.
Hlavním rozhodčím dnešního utkání je Harm Osmers, pro kterého to bude 104. utkání Bundesligy v kariéře. Roli asistentů budou plnit Robert Kempter a Dominik Schaal, čtvrtým rozhodčím je Tom Bauer. U videa bude sedět dvojice Katrin Rafalská a Frederick Assmuth.
Poslední zápas obou celků statisticky

Brémy – Heidenheim 1:2 (1:2)
Branky: 19. Schmid – 12. Maloney, 18. Beste. Rozhodčí: Schröder – Grudzinski, Neitzel-Petersen. ŽK: Deman – Kleindienst, Maloney. Diváci: 41000.

Heidenheim: Müller – Traore (90+2. Siersleben), Mainka, Gimber, Föhrenbach – Schöppner, Maloney – Dinkci (81. Theuerkauf), Pieringer (81. Sessa), Beste (89. Schimmer) – Kleindienst (46. Beck). Trenér: Schmidt.

Leverkusen – Bayern Mnichov 3:0 (1:0)
Branky: 18. Stanisic, 50. Grimaldo, 90+5. Frimpong. Rozhodčí: Zwayer – Lupp, Achmüller. ŽK: Tapsoba, Adli, Hrádecký – Boey, Goretzka. Diváci: 30210 (vyprodáno).

Leverkusen: Hrádecký – Stanisic, Tapsoba, Tah – Hincapie, Xhaka, Andrich, Tella (65. Frimpong) – Wirtz (90. Hložek), Grimaldo (90. Puerta) – Adli (82. Hofmann). Trenér: Alonso.
Heidenheim se s Leverkusenem utkal v posledních letech pouze dvakrát. V podzimním vzájemném duelu platil Heidenheim nováčkovskou daň a musel ze své sítě lovit čtyři míče. Zápas skončil vítězstvím černočervených 4:1.

V roce 2019 se oba týmy utkaly v domácím poháru. Tam se překvapivě z domácího vítězství radoval Heidenheim, který postoupil dál po výsledku 2:1. Hosté vedli po brance Brandta, jenže Heidenheim góly Dovedana a Multhaupa ve druhém poločase otočil zápas na svou stranu a nakonec jej dovedl do vítězného konce.

Poslední vzájemné utkání

Leverkusen – Heidenheim 4:1 (1:0)
Branky: 9. a 74. (pen.) Boniface, 63. Hofmann, 82. Adli. – 58. Dinkci. Rozhodčí: Dingert – Kempkes, Kimmeyer. ŽK: Palacios – Theuerkauf. Diváci: 29557.

Leverkusen: Hrádecký – Kossounou, Tah, Tapsoba – Frimpong (79. Tella), Palacios (71. Andrich), Xhaka, Grimaldo (85. Hincapie) – Hofmann, Wirtz (71. Adli) – Boniface (85. Hložek).

Heidenheim: Müller – Traore, Mainka, Siersleben, Föhrenbach – Maloney, Theuerkauf (70. Pick) – Dinkci (82. Dinkci), Dovedan (63. Beck), Beste (82. Beste) – Kleindienst (82. Pieringer).
1. FC HEIDENHEIM 1846
10. místo, 21 zápasů (7-6-8), 27 bodů, skóre 30:36


Nováček překvapuje fotbalovou veřejnost. Tým trenéra Franka Schmidta má za zády sérii osmi zápasů bez porážky, rozdělenou přesně na polovinu – 4 vítězství, 4 remízy. Heidenheim dokázal doma remizovat s Dortmundem 0:0 a v posledním kole vyloupil Brémy v poměru 2:1.

Vítězství nad Brémami vyhouplo červenomodrý celek do první poloviny tabulky na 9. místo. Jenže páteční vítězství Wolfsburgu znamenalo pád na začátek spodní půlky.

Kouč Heidenheimu bude postrádat zdravotně indisponované Kellera, Quenaiho a Thomallu.
BAYER 04 LEVERKUSEN
1. místo, 21 zápasů (17-4-0), 55 bodů, skóre 55:14


Leverkusen dominuje letošnímu ročníku Bundesligy. Po 21 kolech je jediným neporaženým celkem, navíc v posledním kole roznesl na domácím trávníku dlouho dominujícího protivníka Bayern Mnichov rozdílem třídy 3:0. Navíc soupeři povolili pouze jednu střelu na bránu.

Hráči Bayeru jsou díky poslednímu vítězství blízko vyrovnání rekordu svého předchozího soupeře. Bayern od prosince 2019 do září 2020 v Bundeslize neprohrál 32 zápasů. Leverkusen je v tuto chvíli na čísle 31.

Trenér Xabi Alonso bude postrádat z důvodu zranění Arthura, Bonifaceho a Palaciose. I bez nich dokáže bývalý hráč Liverpoolu složit velice silnou jedenáctku.
Hezké sobotní odpoledne u sledování online přenosu z německé Bundesligy. V tomto zápase se představí lídr z Leverkusenu na hřišti rovněž dobře si vedoucího Heidenheimu. Nováček soutěže nedá svou kůži lacino. Tímto zápasem vás provede Igor Mainka.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

1.FC Heidenheim 1846 – Bayer Leverkusen

1:2

koniec (0:1)

Späť na online

Góly: 86. Kleindienst (Dovedan) – 45+2. Frimpong (Adli), 81. Adli (Wirtz)

Karty:   27. Föhrenbach (HEI), 32. Gimber (HEI) – 90+2. Andrich (LEV)

Držení míče: 46 % : 54 %.
Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 3:13. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 15:5.

1.FC Heidenheim 1846: K. Müller – Traoré, Mainka (C), Gimber (82. Pieringer), Föhrenbach – Schöppner (63. Sessa), Maloney, Dinkçi (76. Busch) – Beck (46. Dovedan), Beste (76. Pick) – Kleindienst.
Náhradníci: Eicher – Siersleben, Schimmer, Theuerkauf.

Tréner: Schmidt.

Bayer Leverkusen: Hrádecký (C) – Stanišić, Tah, Hincapié – Frimpong (88. Tella), Xhaka, Andrich, Grimaldo – Wirtz (88. J. Hofmann), Schick (73. Iglesias) – Adli (88. Tapsoba).
Náhradníci: Kovář – Kossounou, Mbamba, Hložek, Puerta.

Tréner: Alonso.

Rozhodca: Osmers – Kempter, Schaal.

Diváci: 15000