Menu

Hokej

TIPOS Slovenská hokejová liga (SR)

HC Prešov – Modré Krídla Slovan

2:0

koniec (1:0, 1:0, 0:0)

28.02.2024, 18:00 • Zimný štadión Prešov • 42. kolo • Ivan Harčár

Tipsport: 1.31 5.74 6.48

Prešov rozhodol o tom, že do play-off vykročí z druhej priečky. Krídla potrebujú ešte bojovať o postupovú šestku. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia. (20:08:21)

Koniec zápasu.
Dnešný zápas sleduje 972 divákov.

58:17

Vylúčenie v tíme Modré Krídla Slovan:
L. Jendek – 2 min., sekanie.

58:00

Prebiehajú posledné dve minúty stretnutia.

56:26

Vyzeralo to na peknú súhru prešovských hráčov, ale nedopadlo to dobre. Už v tom bolo veľa kombinácie a záchranu nezvládol Knižka. Po jeho odstrelení puku našiel puk vo výstroji Andrisík.

Reklamná prestávka.

53:51

Juraj Ovečka sa zmocnil puku, ktorý na neho vyslal Richard Petráš.

51:42

Črtala sa možnosť Šarišanov na podkúrenie belasým. Kohút vyvinul úsilie, aby prehodil puk na Leščenka. Samuel Petráš sa ale predstavil v kvalitnom bránení.

49:09

Modré Krídla Slovan hrajú s piatimi hráčmi.

47:59

Lačný nastavil chrbát Andrisíkovi. Kohút získal potrebný čas na spracovanie puku vo vnútri pravého kruhu. Gólman Krídel so šťastím vytlačil puk na ochrannú sieť.

47:09

Vylúčenie v tíme Modré Krídla Slovan:
S. Petráš – 2 min., podrazenie.

46:59

Príležitosti Prešova volali po úspechu! Zlyhali však ruskí legionári! Leščenko nekompromisne vypálil mimo! Sigarev z lepšieho postavenia vydoloval zakončenie vedľa ľavej žŕdky!

Reklamná prestávka.

46:21

Námietky Dávida Kohúta smerom k strážcom pravidiel sú absolútne zbytočné!

46:21

Andrisík inkasoval tretíkrát, ale neskutočná kuriozita, ktorú vidia diváci v Prešove! Puk je v bránke, ale nemôže platiť, nakoľko Šarišania boli v ofsajde a hrali tiež vysokou hokejkou!

45:19

Demovo nahodenie, ktoré sa nedostalo k bratislavským adresátom. Puk si s ľahkosťou zobral domáci obranca Semaňák.

43:36

Prešovčanov stopla píšťalka arbitra. Leščenkovo prenesenie hry na Kohúta sa uskutočnilo rukou, čo je neprípustné.

43:02

Jendroľ sa zviezol po kolenách k zadnému mantinelu. Demo v tom nemal prsty, preto nedošlo ani k zaváhaniu zo strany hlavných rozhodcov.

42:33

Tomášovi Klímovi musela chýbať jeho práca. Chcel by sa však gólovo zviditeľniť, no ešte stále to nepôjde. Bratislavský brankár Andrisík ukoristil i oblúčik.

41:20

Sigarev obkorčuľoval bratislavskú svätyňu. V jeho úmysle bolo po ľade pripojiť k sebe Leščenka, lenže Andrisík skočil po puku, ktorý schoval pod lapačkou.

40:01

Začala sa tretia tretina.
Tretia tretina sa začne o 19:38.
Po druhej tretine je to ešte veselšie na prešovskej strane. Skóroval Andrej Sigarev. Takmer žiadne šance nezaťažovali Juraja Ovečku. Preto sa aj momentálne môže chváliť čistým kontom.

40:00

Druhá tretina sa skončila.

39:00

Prebieha posledná minúta druhej tretiny.

38:25

Modré Krídla Slovan hrajú s piatimi hráčmi.

37:23

Konečne by sa mohol aj v SHL nachádzať videorozhodca, aby sa predchádzalo takýmto sporným okamihom! Možno niekedy v budúcnosti sa toho dočkáme!

37:23

Druhý prešovský gól, ktorý neplatil! Tento vlastne ani nepadol! Domáci organizátori sa nechali zmiasť! Poliačekovu strelu zachytil Andrisík a korčuľou rozvlnil vlastnú sieť! Bránkové svetlo sa rozsvietilo, ale všetko je napravené!

36:25

Vylúčenie v tíme Modré Krídla Slovan:
Bertók – 2 min., podrazenie.

36:25

Klíma nemal problém prejsť do útočného pásma. Následne zrýchlil, čím získal náskok pred Bertókom, ktorý siahol po nedovolenom zákroku. Bratislavčania opäť budú pykať.

35:28

Modré Krídla Slovan hrajú s piatimi hráčmi.

34:28

Volkov odviedol prospešnú robotu pre hostí. Bekhendom nahodil puk na zadný mantinel. Toto teraz belasým absolútne vyhovuje v oslabení.

33:40

Andrej Sigarev bol teraz v pozícii zakončujúceho hráča. Nemieril to vôbec zle na vzdialenejšiu žŕdku. Andrisík to ale dokázal zneškodniť vyrážačkou.

33:28

Vylúčenie v tíme Modré Krídla Slovan:
Jasenec – 2 min., hákovanie.

33:14

Domácim celkom vyšla akcia. Po Knižkovom nastrelení túžil po dorážke Sigarev. Musel si ale nechať zájsť chuť, nakoľko Andrisík pohotovo reagoval.

31:02

Druhá tretina je veľmi biedna. Nemá to spád, ani patričné nasadenie. Čo však môže tešiť diváka je len priaznivý výsledok pre východniarov.

28:59

V rozpätí pár sekúnd riešil dve jednoduché situácie prešovský brankár Ovečka. Hostia to musia lepšie zahrávať, aby to mal muž v domácej svätyni náročnejšie.

28:16

Prešov hrá s piatimi hráčmi.

Reklamná prestávka.

26:16

Vylúčenie v tíme HC Prešov:
Lačný – 2 min., faul kolenom.

25:06

Tím Prešov práve strelil gól! Teraz už nebudú pochyby o prešovskom góle. ANDREJ SIGAREV si odsedel celý trest za lavičku a po návrate upravil skóre. Andrisík si môže spytovať svedomie, že si nedokázal pokryť pravú žŕdku a poľahky inkasoval po ľade. Asistencie: Samuel Hrabčák a Martin Knižka.

24:59

Prešov hrá s piatimi hráčmi.

22:59

Vylúčenie v tíme HC Prešov:
hráčska lavica Prešov – 2 min., príliš veľa hráčov na ľade.

22:59

Kuriózna situácia! Domáci namiesto vedenia na 2:0 pôjdu do oslabenia! Na ľadovej ploche boli v šestici!

22:28

Putala pritlačil na mantinel Trubača. Medzi nich nevstupoval Jakub Nemec, ktorý venoval pozornosť Jasencovi.

21:27

Dušan Klučiar vypracoval parádnu príležitosť pre Jasenca! Krídelník prvého útoku belasých skúsil strelu z prvej a mýlil sa!

20:47

Modré Krídla Slovan hrajú s piatimi hráčmi.

20:01

Začala sa druhá tretina.
Druhá tretina sa začne o 18:48.
Slovanu chýbajú skúsenejší hráči v boji o prvú šestku. Prešov bol pravidelne v tlaku, z ktorého však vydoloval zatiaľ jeden gól.

20:00

Prvá tretina sa skončila.

19:00

Prebieha posledná minúta prvej tretiny.

18:47

Vylúčenie v tíme Modré Krídla Slovan:
Demo – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou.

17:52

Martin Ďaloga hoci nezapríčinil svojim pobytom na trestnej lavici vyrovnanie Slovana, chcel teraz k prvému gólu pridať i druhý. Andrisík mu však túto možnosť zobral.

17:22

Prešov hrá s piatimi hráčmi.

15:53

Klučiar zrazil Glazkovova k ľadu, ale jeho spoluhráči neboli chytrejší. Naopak Šarišania sa oslobodili.

15:22

Vylúčenie v tíme HC Prešov:
Ďaloga – 2 min., podrazenie.

13:52

Ovečkovi sa postaral o robotu útočník Samuel Petráš, ktorý sa pekne prekľučkoval do zakončenia. Prerušená hra.

12:28

Poliaček sa uponáhľal! Jendroľovu ponuku bekhendom nepretavil spred bránkoviska hostí na presný zásah! Andrisík predviedol rybičku!

11:07

V tomto momente čelil Andrisík ďalšej ofenzívnej snahe Prešova. Pulščák ho dokázal zamestnať prudkým streleckým pokusom, ktorý spracoval na betónoch.

Reklamná prestávka.

10:42

V rýchlom slede mohol padnúť druhý puk za chrbát bratislavského brankára! Tomu sa podarilo roztiahnuť nohy na čiare a do betónov dostal dorážku Sigareva z uhla!

10:01

Tím Prešov práve strelil gól! Nikým neobsadený MARTIN ĎALOGA spečatil polovicu tretiny otváracím presným zásahom. Asistencia: Ivan Glazkov.

09:43

Prešovská šanca plynula z chybičky Andrisíka! Ten sa nedohodol s obrancami! Knižka napálil puk na bránku! Vrábeľova hokejka si nepripísala gólový teč!

08:12

V tejto chvíli prišiel prvý zákrok Juraja Ovečku v bránke Šarišanov. Raz vykukol spoza hradby tiel a skončil v jeho moci priamy pokus z modrej čiary.

Reklamná prestávka.

07:04

Lapačka brankára Patrika Andrisíka vystrelila správnym smerom. Pekným spôsobom schmatol zakončenie jedného z domácich obrancov.

06:28

Modré Krídla Slovan hrajú s piatimi hráčmi.

05:19

Andrisík zvládol presun s prešovskou strelou z pravého kruhu! Oprel sa do toho Rus Leščenko, keď ho vyzval Sigarev!

04:28

Vylúčenie v tíme Modré Krídla Slovan:
Královič – 2 min., podrazenie.

03:31

Tomáš Klíma je späť po zranení. Teraz zahral ako obranca, keď mu miesto na modrej čiare uvoľnil Knižka. Pokus na pravú tyčku nedopadol ideálne.

02:44

Vyhodený puk cez všetky čiary. Bratislavčania prichádzajú do ľavého kruhu v útočnom pásme. Oško sa postavil proti Samuelovi Petrášovi.

01:47

Zatavení sú hráči Modrých Krídel. Mali veľmi predĺžené striedanie a míňali sily. Filip Vrábeľ aktívne sa presúval z rohu do rohu, ale k puku ho hostia nepustili.

00:30

Prešov pohrozil po pol minúte. Strieľaný puk vyslal obranca Glazkov na krajana Sigareva, pri ktorom rátal s jeho úspešným tečom, no ten sa nevydaril.

00:01

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

HC Prešov: Ovečka – Knižka, Glazkov, Semaňák, Pulščák, J. Nemec, Putala, Janák – Leščenko, D. Kohút, Sigarev – S. Hrabčák, Vrábeľ, Ďaloga – Poliaček, Oško, Lačný – K. Jendroľ, T. Klíma, L. Greš.

Tréner: Tibor Tartaľ.

Modré Krídla Slovan: Andrisík – Demo, Královič, Myšiak, Bertók, Volkov, Vidovič – Jasenec, Trubač, Klučiar – Ožvald, R. Petráš, Mamonov – L. Jendek, S. Petráš, Olos – Pšenko.

Tréner: Ján Lipiansky.

Rozhodca: Moller, Valach – Hanko, Ševčík.
Vážení hokejoví fanúšikovia. Vítam vás pri sledovaní zápasu 42. kola TIPOS SHL medzi Prešovom a Modrými Krídlami Slovan.

HC Prešov


Prešovskí hokejisti si môže definitívne poistiť postup do play-off z druhého miesta. Na meno súpera v prvom kole play-off si budú musieť čakať, pretože to vzíde z kvalifikačných bojov. Prešov výrazne posilnil mužstvo v posledných hodinách prestupového obdobia, čo sa odrazilo na výsledkoch. Štyri výhry v sérii to dokazujú.

Modré Krídla Slovan

Veľkú dôležitosť stretnutia v metropole Šariša si uvedomujú aj Bratislavčania. Tým ide o šestku, kde to je poriadne nahustené a otvorené. Slovan je momentálne tam, kde chce byť, ale musí sledovať dianie pod sebou. Skalica, Dubnica a dokonca i Žiar nad Hronom poškuľujú po tejto lákavej méte. Hostia v minulom týždni zvíťazili v Poprade nad Šťukami 4:2 a predtým zobrali dva body zo stretnutia s Rimavskou Sobotou.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

HC Prešov – Modré Krídla Slovan

2:0

koniec (1:0, 1:0, 0:0)

Späť na online

Góly a asistencie: 11. Ďaloga (Glazkov), 26. Sigarev (S. Hrabčák, Knižka)

HC Prešov: Ovečka – Knižka, Glazkov, Semaňák, Pulščák, J. Nemec, Putala, Janák – Leščenko, D. Kohút, Sigarev – S. Hrabčák, Vrábeľ, Ďaloga – Poliaček, Oško, Lačný – K. Jendroľ, T. Klíma, L. Greš.
Tréner: Tibor Tartaľ.

Modré Krídla Slovan: Andrisík – Demo, Královič, Myšiak, Bertók, Volkov, Vidovič – Jasenec, Trubač, Klučiar – Ožvald, R. Petráš, Mamonov – L. Jendek, S. Petráš, Olos – Pšenko.
Tréner: Ján Lipiansky.

Rozhodca: Moller, Valach – Hanko, Ševčík.

Diváci: 972.

Priebeh zápasu
1. tretina
04:28 MKD 2 Královič, podrazenie
10:01 PEN 1:0 Ďaloga (Glazkov)
15:22 PEN 2 Ďaloga, podrazenie
18:47 MKD 2 Demo, nebezpečná hra vysokou hokejkou
Po 1. tretine
2. tretina
22:59 PEN 2 Prešov, príliš veľa hráčov na ľade
25:06 PEN 2:0 Sigarev (S. Hrabčák, Knižka)
26:16 PEN 2 Lačný, faul kolenom
33:28 MKD 2 Jasenec, hákovanie
36:25 MKD 2 Bertók, podrazenie
Po 2.tretine
3. tretina
47:09 MKD 2 S. Petráš, podrazenie
58:17 MKD 2 L. Jendek, sekanie
Koniec