Menu

Futbal

Copa América

Argentína – Kolumbia

1:0

koniec po predl. (0:0)

15.07.2024, 03:15 • Hard Rock Stadium, Miami - Florida • Finále • Martin Augustin (@ogy_16) cz

To už je z mé strany vše. Přeji úspěšné vykročení do nového pracovního týdne! (06:21:40)
Úřadující mistři světa z Argentiny vyhrávají podruhé v řadě Copu Américu! Ve finále zdolali Kolumbii 1:0 po prodloužení.

Utkání začalo se zhruba 80 minutovým zpožděním kvůli problémům s fanoušky, kteří se dostali na stadion bez lístků a kvůli nim naopak organizátoři nechtěli vpustit lidi s platnými vstupenkami. V základní hrací době jsme viděli docela dost šancí, ale ani jeden z týmů ty své nedokázal proměnit. Utkání nedohrál argentinský kapitán Lionel Messi, který byl již v průběhu prvního poločasu ošetřován s podvrtnutým pravým kotníkem. Ten mu pak po změně stran definitivně vypověděl službu a legendární fotbalista po svém vystřídání na lavičce plakal. Nakonec ale smutnit nemusí, protože jeho spoluhráči dokázali trofej ukořistit. Rozhodující moment přišel ve 112. minutě a zařídili ho střídající hráči. Giovani Lo Celso nahrával a Lautaro Martínez následný únik proměnil. Kolumbie si už poté žádnou větší příležitost nevytvořila.

Po závěrečném hvizdu se vyrazil radovat na trávník se svými spoluhráči už rozesmátý Lionel Messi, jenž na sklonku reprezentační kariéry získává s Argentinou další trofej.

Samotný závěr s první radostí Argentinců.

Konec! Fotbalisté Argentiny obhajují triumf na Copa América!

120+4

Konec zápasu.

120+4

Zatím se dost emotivně diskutuje. VAR už ale rozhodl. Žádná penalta. Martínez kopne do míče a pak už zřejmě přijde konec!

120+3

Kolumbijští hráči ještě reklamují nedovolený zákrok na Miguela Borju... VAR situaci prověřuje, ale na penaltu to asi bylo málo.

120+2

Asi poslední nákop do pokutového území! Kolumbijci si tam vytvořili závar, ale balón nakonec uzmul Martínez! To už bude asi konec...

120+1

Tuším, že Rodrigo de Paul zkusil z vlastní poloviny přelobovat brankáře Vargase. Směr to mělo dobrý, ale Vargas měl dost času, aby se vrátil do své šestnáctky.

120+1

Rozhodčí přidá dvě minuty. Emiliano Martínez si před výkopem několikrát posunul míč a získal zas nějaké ty sekundy.

120

Mateus Uribe to zkusil z dálky, ale nebylo to vůbec povedené. Míč napálil vysoko nad bránu.

119

Centr z hloubi pole se stal kořistí Emiliana Martíneze. Ten si pak chvíli poležel se záminkou bolavého stehenního svalu. Tohle už je ale spíše natahování času.

118

Žlutá karta pro tým Argentina (Giovani Lo Celso).

117

Argentina střídá! Svůj poslední zápas v reprezentační kariéře má za sebou Ángel Di María, kterého nahrazuje další veterán Nicolás Otamendi.

115

Kolumbijský útočník Miguel Borja neudržel nervy na uzdě a dostal žlutou kartu za strčení do Lisandra Martíneze.

114

Kolumbie musí rázem vrhnout úplně vše dopředu. Argentinci nebudou pospíchat.

112

112. Lautaro MARTÍNEZ - 1:0

112

Argentina právě vstřelila branku!
LAUTARO MARTÍNEZ dává dost možná zlatý argentinský gól! Vše odstartoval Rodrigo de Paul ziskem míče na půlce. Ten pak předal Giovanimu Lo Celsovi, jenž z první vysunul Laurara Martíneze. Ten postupoval na Vargase z pravé strany a prosadil se střelou nad hlavu brankáře Kolumbie, který šel na zem.

Argentína – Kolumbia

1:0

koniec po predl. (0:0)

Späť na online

Góly: 112. La. Martínez (Lo Celso)

Karty:   61. Mac Allister (ARG), 118. Lo Celso (ARG) – 27. Jh. Córdoba (CLM), 115. Borja (CLM)

Argentína: E. Martínez I – Montiel (72. Molina), Romero, Li. Martínez, Tagliafico – Di María (117. Otamendi), de Paul, Fernández (97. Lo Celso), Mac Allister (97. Paredes) – Messi (C) (66. González), Álvarez (97. La. Martínez).
Náhradníci: Armani, Rulli – Acuña, Pezzella, Carboni, Palacios, Martínez Quarta, Garnacho, G. Rodríguez.

Tréner: Lionel Scaloni

Kolumbia: Vargas – S. Arias, Cuesta, Sánchez, Mojica – Ríos (89. Castaño), Lerma (106. Uribe) – J. Arias (106. Carrascal), Ja. Rodríguez (C) (91. Quintero), L. Díaz (106. Borja) – Jh. Córdoba (89. Borré).
Náhradníci: Ospina, Montero – Asprilla, Durán, Machado, Mina, Sinisterra, Lucumi.

Tréner: Néstor Lorenzo

Rozhodca: Claus – Pires, Correa (BRA)