Menu

Ďalšie

Tlačové konferencie

Tisková konference SFC Opava

koniec udalosti

17.07.2024, 13:00 • Tomáš Chalupa cz

To je z tiskové konference Slezského FC vše. Hezký zbytek středečního dne přeje z Městského stadionu v Opavě Tomáš Chalupa. (13:40:28)
Latka o spolupráci s hráčskou agenturou Karola Kisela: Jsme otevření spolupráci s kýmkoliv, teď se to takto sešlo. Jsme v kontaktu se všemi agenty.
Latka o působení v Opavě: Trvalo mi, než jsem si zvykl. Všeobecně nám ve společnosti chybí hladovost, kterou jsem zažíval během hráčské kariéry. Na to narážím i tady a vadí mi to. Chci hladové hráče, kteří chtějí být nejlepší a posunout se. Snažím se Opavu v tomto směru za pochodu měnit. Kvůli těmto aspektům pak nezvládáte zápasy a sami sebe dostáváte pod tlak.
Hůlovec o absenci firmy Andreje Krajíčka na dresech: Chceme přivést co nejvíce sponzorů zvenčí. Proto jsme se s Andrejem dohodli, že pozici na dresu uvolníme, aby velcí hráči věděli, že ten prostor je tam připravený. Jednání probíhají, věřím, že to brzy zaplníme.
Latka o výběru Zápotočného: Sledoval jsem jeho práci v Budějovicích, byl jsem na hodně zápasech. Vím, jakým způsobem pracuje. Chtěl jsem na hráče větší náročnost a všude okolo větší profesionalitu. Na hřišti nikomu nedal nic zadarmo a teď se stejně snaží vést také kluky. Vloni jsme body ztráceli i kvůli naší pohodlnosti, což bychom chtěli odbourat. Slibuju si v tomto směru zlepšení.
Latka o zahraničních hráčích v béčku: Mají okolo dvaceti let, dostali jsme na ně tipy a chtěli jsme je vidět. Podobný případ je Gustavo Telles, který je s áčkem. Uvidíme, jak jsou připravení na přechod do dospělého fotbalu.
Latka o béčku: Tým se tvoří, hráči se postupně doplňují. Je to složitější, ale zvládneme to. Trenéři zůstávají stejní.
Zápotočný o mládeži: Je důležité, aby kluci věděli, že trenér áčka o nich ví. Chci co nejvíce na zápasy devatenáctky chodit. Můžeme vychovat třeba dalšího Šiguta, kterého jsem zažil v Budějovicích. To by měl být náš cíl.
Latka o odchodu Pawlika do Slavie: Nebyl za mého působení v klubu prvním a mrzí mě to. Kluci ze Slavie mi zavolali, že ho budou kupovat, tak jsem se o tom dozvěděl. Je to jedna z věcí, které musíme napravit. Mládež s áčkem musí fungovat v harmonii. Někdy hrají roli i rodiče, ale věřím, že v budoucnu budeme schopni takové hráče držet do té doby, než nakouknou do profesionálního fotbalu.
Zápotočný o Rychlém: Měl velice komplikované problémy, pomalu se dostává zpět. Je mimo tým a připravuje se s maséry a kondičním trenérem.
Zápotočný: Trénuje s týmem a příští týden by se měl zapojit naplno. Těším se na něj, je to lídr.
Latka o Srubkovi: Měl problém s kolenem, nakonec nemusel na chirurgický zákrok. Trénuje individuálně, v nejbližších dnech by měl naplno trénovat.
Zápotočný o posilách: Hledáme stopera, záložníka a útočníka. Tři hráči by stoprocentně měli přijít.
Zápotočný o případném angažování bývalých hráčů: Měl jsem pod sebou Babku i Čejku, teď tady ti kluci jsou. Víte, co od nich můžete čekat. S Martinem jsme se bavili i o některých možných posilách z Budějovic. Tým máme velice dobrý, cílíme na kvalitu. Výsledkově to nebylo ono, ale tým má vůli a charakter, to je pro mě nejdůležitější. Na posilách dál pracujeme, dobře víme, že přestupové období končí až v říjnu. Do té doby se může stát cokoliv. Nikdo v kabině si nesmí být ničím jistý, to by bylo nejhorší, co se může stát.
Hůlovec o Černajovi: Oficiálně ani neoficiálně není Dan Černaj v klubu v žádné roli.
Krajíček o fotbale: Druhá liga je vyrovnaná. Všichni bychom byli rádi, kdybychom se dostali tam, kam chceme.
Hůlovec o rozpočtu: Zatím není vyrovnaný, o tom by Andrej (Krajíček) mohl povídat. Na příjmových stránkách ale doznal pozitivních věcí, LFA díky televizním právům a novým partnerům získala o hodně víc peněz, což se promítlo i na příspěvku pro nás. Pro nás je to signifikantní částka. Stále samozřejmě trvá podpora města, věřím, že mu to budeme vracet na tréninku. Bez města by tady fotbal dlouhodobě nešel dělat. Za podporu děkujeme všem partnerům. Rozpočet je o něco příznivější, uvidíme, jak teď bude vypadat výdajová stránka, hlavně v rámci hráčského kádru.

Chceme do Opavy dostat ligu a děláme všechno, aby byl klub připraven. Aby to pak někdy v budoucnu nebyl pouze jednoroční výlet. Věřím, že přivedeme i další partnery z lokálních firem. Pokud nám kluci pomůžou na trávníku a klub bude opět spojován s pozitivními věcmi, věříme, že obraz nového SFC bude rezonovat i u partnerů.
Hůlovec: Tomáše doplním. Zmiňoval jsem, že musíme z Opavy udělat moderní produkt, který rezonuje. Opava musí být destinací, kam mladí kluci chtějí chodit. Máme trenéra, který tyto hráče umí zapracovávat, na druhou stranu to není pouze o trenérovi, ale snažíme se udělat celé zázemí tak, aby věděli, že Opava je dobré místo. Pracujeme s daty, nově je v realizáku na plný úvazek kondiční trenér, abychom předcházeli zraněním a podobně.
Zápotočný: Je důležité, aby tady takoví hráči chtěli jít, zažil jsem to v Příbrami. Je potřeba hrát atraktivní fotbal.
Latka o potenciálních posilách z první ligy: Finanční nůžky se rozevírají, ve druhé lize chceme vychovávat hráče, kteří pak mají jít do první ligy. V loňské sezoně bylo několik příkladů, dneska ti kluci hrají v lize důležitou roli. Druhou ligu bychom obecně měli finančně podporovat, měl by to být pro první ligu zajímavý produkt. Čekáme na pár kluků, kteří by mohli z ligy v následujících dnech vypadnout. Už bych je tady samozřejmě rád měl, ale realita je taková, jaká je.
Janoščín o Kozákovi: Libor zapadl skvěle, všichni k němu skrz jeho kariéru mají respekt. Když ho vidím v trénink, doufám, že to přenese i do zápasů. Jsem rád, že se takovou ikonu podařilo dovést zpátky.
Latka o Kolínkovi: Jarda je moje pravá ruka, pomáhá s každodenní agendou. Já teď mám zodpovědnost za sportovní stránku.
Zápotočný: Martina bych jenom doplnil – oba jsme jako fotbalisté byli vítězné typy a vidím to i na našich hráčích. Potřebujeme vytvořit silný tým a vytvořit s pomocí fanoušků nedobytnou tvrz. Uvědomuji si, že jsme skončili vloni šestí a mělo by se to takhle nějak pohybovat a vyšší pozice budou navíc. Budeme pracovat, letní příprava byla hrozně krátká a trvala jenom měsíc. V zimě pak budou tři měsíce, tam bude velký prostor doladit veškeré detaily.
Latka o dvouleté vizi: Byl bych nejradši, kdyby to vyvrcholilo už letos postupem. Máme nejvyšší cíle, ale musíme být realisté a respektovat sílu soupeřů. Přecházíme obdobím, ve kterém hodně měníme hráče a nemůžeme očekávat, že to půjde mávnutím kouzelného proutku. Ambice mám ale nejvyšší.
Latka o Kozákovi: Dolaďujeme smlouvu, měl ještě drobné zdravotní problémy. Myslím si, že bychom to měli zhruba do dvou dnů dotáhnout.
Latka: Jdeme do nové sezony s Tomášem Zápotočným a jeho týmem. Máme nějakou dvouletou vizi, kterou chceme jít. Kádr doznal řady změn, bylo tady hodně odchodů. Příchody chceme jít kvalitou hráčů, kteří jsou na pomezí první a druhé ligy. Tým ještě není uzavřený a nějaké příchody ještě budou. Na dvou intenzivně pracujeme a uvidíme, jestli to stihneme ještě tento týden. Ligové týmy ještě nemají úplně uzavřené týmy. Přišli i mladí hráči, chtěli jsme to okysličit. Primárně ale chceme ještě posílit do kvality.
Hůlovec: Dovolte mi, abych Vás přivítal na prahu nové sezony, kterou začínáme v pátek doma s Vlašimí. Vloni jsme skončili nakonec šestí, což vypadá celkem hezky, nicméně jsme si to interně vyhodnotili tak, že to nebylo optimální. Šesté místo vypadá až moc pozitivně vůči tomu, jaký byl průběh. Tým podával zejména doma nevyrovnané výkony. Doma přitom chceme být dominiantní, z Opavy se body nemají vozit. Z toho důvodu jsme sáhli ke změně trenéra. Tomáš Zápotočný splňuje to, co chceme od týmu na hřišti vidět. Chceme, aby projev fanoušci ocenili.

Jako klub jsme pro fanoušky přichystali mnoho novinek. Představili jsme nové domácí dresy, venkovní ještě představíme. Snad se fanouškům budou líbit, více zatím neprozradím. Zároveň jsme přišli s novou grafikou, snažíme se s tím vyhrát. Propisují se tam fragmenty slezské orlice a podobně. Vstupujeme také s novým mottem #ZAOPAVU, které je také na dresech. Pro fanoušky i novináře chceme přinášet zajímavý obsah – těšit se můžete na více videí a zákulisní obsah. Věřím, že tohle doručíme.
Již jsme kompletní, tiskovka začíná.
Jiří Janoščín, Tomáš Hůlovec a Andrej Krajíček jsou již zhruba pět minut na svém místě, čekáme ještě na Martina Latku a Tomáše Zápotočného. Tiskovka za malou chvíli začne.
Předsezonní tiskové konference se zúčastní jednatel společnosti A.I.K. spol. s.r.o., která je stoprocentním vlastníkem klubu, pan Krajíček, předseda představenstva klubu pan Tomáš Hůlovec, místopředseda představenstva klubu zodpovědný za sportovní část pan Martin Latka, hlavní trenér A-mužstva Tomáš Zápotočný a také zástupce hráčské kabiny, jimž by měl být kapitán Jiří Janoščín.
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 13:00.

Tisková konference SFC Opava

koniec udalosti