Menu

Ďalšie

Tlačové konferencie

Tisková konference před startem fotbalové sezony 2024/25

koniec udalosti

18.07.2024, 16:30 • Tomáš Kohlmann (@tom__kohlmann) cz

To je z dnešního oficiální programu slavnostního eventu zahájení nové sezóny vše. Ligový ročník Chance Ligy začíná zítřejším utkáním Sparty s Pardubicemi, které od 19 hodin samozřejmě nabídneme v našem přenosu. (17:28:01)
Nyní probíhá představení oficiální znělky obou nejvyšších soutěží, kterou připravil DJ a producent Nobody Listen, vlastním jménem Jakub Strach.
Marek Kindernay: Pro nás určitě jsou sociální sítě jedno z velkých témat. Zároveň je pro nás důležitá spolupráce s influencery. Pro mladou generaci jsme si připravili fotbalové kartičky, čímž se chceme dostat i k té mladší generaci.
Daniel Hajný: Včera jsem dával rozhovor do Hospodárských novin, který dnes vyšel a tuším, že tam je moje věta, že nechci, aby byl fotbal jen pivo a párek. Nejenom z pohledu gastra, ale i zdravého životního stylu je v tomto případě primárně tu mladou generaci také hodně vzdělat. Je to téma pro nás i pro kluby. I kluby si uvědomily, že fanoušci už nechtějí jen koukat na fotbal, ale chtějí si odnést i pozitivní zážitek nejen z fotbalu, ale i z gastra.
Daniel Hajný: Z průzkumů nám vyšlo, že to fanouškovství vzniká do čtrnácti let věku. Proto jsme se chtěli zaměřit na tuto generaci, protože víme, že pro mladou generaci není jednoduché sledovat devadesátiminutový zápas.

Začneme trochu jinak pracovat s obsahem na sociálních sítích, na příští rok chystáme oficiální projekt fantasy ligy, už jsme začali s projektem Fotbal do škol. Aktivit je mnoho a další chystáme. Nechceme, abychom za deset až patnáct let zjistili, že tam máme generaci, která už tam je dlouho, ale že tam chybí mladší či střední generace.
Nyní se vrátili všichni hosté a budou následovat dotazy z publika.
Zdeněk Brázdil: Toto generální partnerství je primárně o posilování brandu. Máme velké ambice posouvat brand Chance. Tipsport jako takový úplně nemusí posouvat svůj brand, neboť jej má cennější než Chance. Zároveň víme, že Tipsport je spojován především s hokejem, na čemž se nic nemění a to pojede dále. Tipsport tedy bude hlavním partnerem hokeje a Chance fotbalu.

Naše spojení s O2 TV vnímáme velmi dobře, jsme za něj strašně rádi. Budeme mít obrandované studio, Tiki Taka, budou live kurzy v průběhu zápasů. Těch aktivit je více. Není to jen o názvu těch nejvyšších dvou lig, ale rádi bychom byli u fotbalu všeobecně. Proto jsme připravili soutěže pro klienty. Když jsme dostali nabídku spolupracovat s O2 TV, tak to rozhodování bylo velice rychlé a jednoduché.

Strašně moc se těším na novou sezónu, nejen já, ale celý náš tým. Spousta věcí ještě není hotová, máme v plánu nadále připravovat spoustu věcí pro klienty, pomohli bychom rádi s dramaturgickou části s marketingem.
Na pódium se vrací Zdeněk Brázdil, člen představenstva společnosti Chance.
Marek Kindernay: Na začátku bych chtěl říct, že si velmi vážíme, že jsme uspěli v tendru a že budeme exkluzivním partnerem Chance Ligy až do roku 2029. Od okamžiku, kdy skončila minulá sezóna, pro nás začala perná práce, neboť jsme se rozhodli zaručit hodně věci. Ať už to je třeba VAR centrum, ale zároveň tam byla spousta dalších podmínek jako to, že se ze všech zápasů stávají televizní zápasy. Všechny zápasy jsou na osm kamer, top zápasy na 12 kamer, což tu nikdy nebylo.

Další novinkou je tříslotový systém v sobotu a neděli, navíc někdy díky evropským pohárům se stane, že se někdy bude hrát i v dalších slotech. Například v třetím kole se stane, že se každý zápas bude hrát v extra slotu.

Před každým kolem v pátek připravujeme magazín.

My jsme vstoupili do desáté sezóny nejvyšší soutěže. Za těch 10 let se nám povedlo tu vizuální prezentaci posunout a teď je před námi ještě větší výzva to posunout a věřím, že se nám to podaří.

Musím poděkovat všem, kteří se na tom podílí nejen v LFA, ale hlavně u nás v televizi, kteří u nás nechali na krev všechno, aby doručili všechno včas a abychom mohli zítra začít. Zatím musím zaťukat, že všechno funguje.

Jak jste viděli nové znělky, nový branding, to znamená, že musíme i my změnit grafiku vnitřní i vnější jako studio. Nově se nám povedlo podepsat smlouvu s Optou, díky čemuž se dočkáme nových dat, která budeme moci poskytovat i v přímých přenosech.

Náš expertní tým posílí Martin Svědík.

Určitě je to revoluční rok pro O2 TV. Jsem rád, že jsme u ligy a že jsme přispěli do toho velkého budgetu, který liga má. Už tu bylo zmíněno, že se hraje o obrovský jackpot a myslím si, že tento rok bude ten nejsledovanější.
Další část se bude týkat O2 TV, na pódium tak přichází výkonný ředitel O2 TV Marek Kindernay.
Tomáš Bárta: Kluby, které se kvalifikují do základních fází evropských pohárů, dostávají od UEFA peníze za tzv. solidaritu. Ta částka se navyšuje ze 185 miliónů eur na 308 miliónů eur. Když naposledy hrála Viktoria Plzeň Ligu mistrů, tak kluby, které se neúčastnily, dostaly kolem deseti miliónů korun.
Tomáš Bárta: Doposud jsme mezi kluby rozdělovali 240 milión korun, nyní to bude zhruba 660 milión korun, z čehož je 560 miliónů pro účastníky Chance Ligy, kolem 100 miliónů korun pro týmy z Chance národní ligy. Chceme i výrazně podpořit týmy účastnící se evropských pohárů, budeme ale mít i tzv. Zlatý padák pro sestupující týmy, které dostanou deset miliónů korun.
Daniel Hajný: Rok je revoluční a je za ním spousta práce, primárně profesionálních klubů. Co se tu dnes komunikuje, je dlouhodobá práce, co kluby vykonávají a na čem pracují. Teď přišlo období, kdy ty kluby dostávají ty odměny. Pro nás je to obrovská motivace do budoucna. Věřím, že to celé prostředí nabije pozitivní energií, neboť profesionální fotbal v ČR si to zaslouží. Je tu spousta lid, klubů, co to chtějí posouvat.
Tomáš Bárta: V nové sezóně prezentujeme tři nové oblasti. Jedna je herní, neboť vítěz nadcházejícího ročníku postupuje do hlavní fáze Ligy mistrů. Dále bych chtěl poděkovat společnosti O2 TV, se kterou na tomto projektu pracujeme, což je centrála pro práci videorozhodčích a zároveň i kalibrovaná čára pro určení ofsajdů. A děkujeme také společnosti Chance, že příjmy, které LFA má, znamená, že kluby v nadcházející sezóně dostanou zhruba trojnásobek prostředků co doposud.
V další části jsou pozváni tito hosté:

Tomáš Bárta – Výkonný ředitel LFA
Daniel Hajný – Marketingový ředitel LFA
Soutěž se bude skládat z deseti měsíčních kol po deseti miliónech korun. Každý měsíc bude odměněno 50 tisíc nejlepších, vítěz měsíčního kola dostane milión korun, zároveň jeden milión korun může vyhrát i nejlepší tipér každého hracího kola.

Soutěž je zcela zdarma, stačí mít registraci u společnosti Chance. Zároveň je potvrzeno, že těch 100 miliónů je skutečných a reálných, vždy bude nějaký vítěz. Myšleno, že se nejedná o nějaký hypotetický jackpot.
Na pódium dnes přišel Jakub Štáfek, jenž uvádí Megatipovačku Chance Ligy.
Martin Marušinec (Touch Branding): Za Touch Branding na tomto projektu pracovalo šest lidí dnem a nocí, někteří i z dovolené. Bylo to opravdu spojení několika designerů. Je tam celkové strategické směřování, design samotný jako tvary a barvy, nemalou část tvoří motion design, což by mohlo přilákat mladou část.
Martin Marušinec (Touch Branding): Propojení s ligovým marketingem vzniklo na schůzkách, které jsme s LFA měli. Celý projekt pak trval dva měsíce. Což je docela limitovaný čas, ale díky dobré spolupráci se to povedlo. Celkově jsme prezentovali tři nápady. Propojení loga LFA a našeho nám přišlo, že je správné. Ta identita loga se poté rozšiřovala. Projekt tohoto rozsahu běžně trvá dvakrát až třikrát déle, ale myslím si, že je to pěkný start a že to bude od zítra všude vidět.

Tisková konference před startem fotbalové sezony 2024/25

koniec udalosti