Menu

Futbal

MONACObet liga

FK Poprad – FC KOŠICE

3:0

koniec (2:0)

08.08.2015, 19:00 • NTC Poprad • 2. kolo • Lukáš Rastislav Ovšonka

Fortuna: 3.85 3.55 1.9

V priebehu druhého polčasu pridali domáci ešte jeden gól, keď sa v priebehu 55. minúty presadil Zápotoka. Po bojovnom výkone popradskí futbalisti zdolali Košice a do tabuľky získavajú prvé tri body.

Ďakujem vám za pozornosť a prajem príjemný zvyšok dnešného večera. (20:45:45)

90+1

Koniec zápasu.

90+1

Košičania sa s loptou nachádzajú pred šestnástkou, ale podľa ich pohybu je vidieť, že sa cítia byť bezradní.

90+1

Rozhodcovia nadstavujú jednu minútu.

89

Stretnutie sa v týchto chvíľach začína pomaličky dohrávať. Popradčania a aj Košičania už vedia, že sa tento zápas skončí výhrou domáceho celku, a tak už nie je veľmi čo riešiť.

86

Do nebezpečného zakončenia z tesnej blízkosti sa dostal Tomáš Huk, ale bojovný popradský kapitán Bendík mu loptu vypichol spred kopačky naozaj ideálne.

85

Miroslav Viazanko posielal do pokutového územia štipľavú loptu, ktorú ale napokon jednoznačne spred Huszárika upratal do bezpečia Ľubomír Jurčo.

84

Ujčík sa najprv rozhladiol na útočnej polovici, bežalo mu dopredu viacero spoluhráčov, rozhodol sa napokon pre Bilasa, ale pred ním ešte dobre defenzívne zasiahol František Pavúk.

82

Tomáš Huk sa snažil z pravej strany presunúť loptu do vnútra pokutového územia, nikoho z jeho spoluhráčov sa mu tam napokon nepodarilo nájsť.

80

Marián Ferenc sa už ako tradične postavil k rohovej zástavke a odohral rohový kop, no ten skončil iba v rukách brankára Nikolu Stijakovića.

79

Gallovič sa mohol dostať do zakončenia v šestnástke, v šestnástkovom oblúku sa však pošmykol a ďalej už loptu nedokázal odovzdať na svojich spoluhráčov.

77

Gallovič posunul pred šestnástku na pravú stranu Pavlovi Ramsovi, ktorý sa odhodlal k streľbe, ale jeho tvrdý projektil smeroval iba do protihráča.

75

Bendík bez akýchkoľvek kompromisov odkopol loptu z priestoru pokutového územia a nedal Košičanom žiadnu šancu na zakončenie.

73

Len čerstvo naskočený hráč Dávid Gallovič kopol do protihráča a ihneď inkasuje žltú kartu.

72

Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Ján Zápotoka, prichádza Dávid Gallovič.

71

Dimun posunul na útočnej polovici Viazankovi, ktorý sa to snažil poľahky dať priamo na bránu, ale ešte sa tam pred bránkovú čiaru postavil Bendík, ktorý zákrok zabránil prieniku lopty.

69

Palutka sa prebíjal do zakončenia po pravej strane, loptu mu nakoniec vypichol Milan Dimun, Poprad bude mať možnosť rohového kopu.
Dnešné stretnutie sleduje 2 176 divákov.

67

Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Marko Lukáč, prichádza Pavol Rams.

65

V hosťujúcom sektore je situácia veľmi napätá. Ochrankári musia momentálne odolávať útokom od košických fanúšikov, ktorí sa v týchto chvíľach veľmi neprezentujú ako fanúšikovia futbalu, ale fanúšikovia násilia...

62

Veľká možnosť pre Košice! Haskić poslal presný center z ľavej strany ku protiľahlej žrdi, odkiaľ hlavičkoval Milan Dimun. Jeho zakončenie bolo vcelku presné, ale nakoniec v poslednej chvíli zasiahol popradský kapitán Bendík a loptu vyrazil na hornú sieť bránky!

60

V týchto momentoch je hra celkom pokojná, hrá sa prevažne v strede ihriska, ani jeden z tímov veľmi nechce prebrať iniciatívu v hre.

58

Spoza pokutového územia prudko a nekompromisne pálil Peter Šinglár, Huszárik ale nemusel zasahovať. Nakoniec majú Košičania k dispozícii ešte rohový kop.

57

Jurčo si v rozohrávke nerozumel s Markom Lukáčom, loptu získali rozbehnutí Košičania, zmocnil sa jej Kamil Kuzma, ale v šestnástke už nič zaujímavého nevykúzlil.

55

Striedanie v tíme FC VSS Košice: z ihriska odchádza Mikuláš Tóth, prichádza Kamil Kuzma.

55

Poprad dal gól!
Domáci futbalisti zvyšujú svoje vedenie prakticky prvým gólom z hry! V šestnástke si loptu spracoval JÁN ZÁPOTOKA, ktorý mal pred sebou ľudoprázdno a presne namieril ku protiľahlej ľavej žrdi!

54

Ujčík sa prebehol s loptou po pravej strane, keď bol pred bránkovou čiarou, nahral loptu priamo do vápna, odkiaľ zakončoval Ferenc, ale bránu netrafil!

53

Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza René Durkot, prichádza Rudolf Bilas.

52

Obrovská šanca pre FC VSS Košice! Z pravej strany poslal loptu do nebezpečného priestoru pred bránkou Dimun, ktorý hľadal vo vápne Nermina Haskića, ale tomu sa nepodarilo loptu v poslednom momente zasiahnuť!

51

Durkot posunul na ľavú stranu Ferencovi, ktorý vystrelil svojou typickou ľavačkou, ale priestor bránky tesne minul.

50

Martin Bukata sa s loptou vydal do zakončenia, pálil spoza hornej hranice pokutového územia, namieril ale vedľa brány, a tak Huszárik nemal prácu.

49

Dimun chcel vysunúť na útočnú polovicu svojho spoluhráča, v poslednej chvíli však dokázal sklzom zasiahnuť Marko Lukáč, ktorý loptu odpálil ďaleko od brány.

47

Durkot sa na útočnej polovici ihriska snažil získať loptu, nešťastne ho však trafil Viazanko. Popradský útočník je ale okamžite späť v hre a odchádza zaujať svoje miesto v ofenzíve.

46

Striedanie v tíme FC VSS Košice: z ihriska odchádza Boris Gáll, prichádza Nermin Haskić.

46

Začal sa druhý polčas.
V prvom polčase sme boli svedkami dvoch presných zásahov, keď najprv v 19. minúte si vlastný gól strelil Dordević a v 40. minúte z penalty zvýšil na 2:0 pre Poprad Ujčík.
Druhá tretina začne približne o 20:00.

45

Prvý polčas sa skončil.

45

V závere polčasu dostáva žltú kartu Filip Palutka za svoj nedovolený zákrok proti košickému futbalistovi.

44

V šanci z tesnej blízkosti sa ocitol Milan Dimun, v poslednej chvíli ale dokázal zakročiť stabilný brankár Popradu Róbert Huszárik!

43

Kapitán Košíc Peter Šinglár rozohrával štandardku pre svoj tím asi z priestoru troch metrov za hranicou vápna, loptu ale namieril iba do protihráčov stojacich v šestnástke.

41

Peter Šinglár sa dostal k zakončeniu spoza pokutového územia, brankár Huszárik loptu s prehľadom zachytil vo svojom náručí.

40

Žltú kartu dostáva Ujčík (FK Poprad).

40

Poprad dal gól!
RÓBERT UJČÍK sa z pokutového kopu nemýlil a jednoznačne trafil priestor pri pravej žrdi. Brankár Stijaković nemal nárok, pretože sa hodil do opačnej strany.

39

René Durkot sa dravo prebíjal za loptou na pravej strane a vypýtal si pokutový kop pre Róberta Ujčíka, Durkota fauloval brankár Nikola Stijaković.

38

Košický útočník Miroslav Viazanko sa snažil vypáliť z väčšej diaľky, nakoniec popradskú bránu neohrozil, a tak môže Huszárik pokojne rozohrávať z priestoru malého vápna.

36

Do nebezpečného územia sa blížil Tóth, v poslednej chvíli ho ale od lopty dokázal odstaviť Tropp s pomocou Ferenca. Huszárik bude odkopávať.

35

Erik Streňo vykopol loptu po ľavej strane po čiare, loptu však úmyselnou rukou zasiahol Mikuláš Tóth, ale žltá karta pre Košice z toho napokon nie je.

33

Ujčík šikovne získal loptu na pravej strane, mohol ísť do jednoznačného prečíslenia s Durkotom, loptu mu však posunul na päty, a tak si musel Durkot ťažšie vytvárať streleckú pozíciu. Tá nebola nakoniec výhodná a poslal iba slabú strelu na Stijakovića.

32

Lopta letela tesne popred bránkovú čiaru, nikto ju však nezasiahol. Následne Ján Zápotoka získal loptu za hranicou šestnástky, ale situáciu úplne pokazil. Loptu lenivo vystrelil prízemnou strelou vedľa pravej žrde.

30

Ujčík vybehol s loptou na pravú stranu, následne ho od nej odstavil Dordević, ale domáci futbalisti nemusia zúfať, pretože budú mať k dispozícii rohový kop.

29

Košičania si nerozumeli vo rozhrávke na ľavej strane, čo využil mladík René Durkot. Loptu získal, urobil pár rýchlych bežeckých temp a vypálil to na bránu. Stijaković však reagoval pohotovo a loptu vyrazil na rohový kop!

28

Lopta došla až ku brankárovi Huszárikovi, ktorý v doterajšom priebehu príliš veľa práce nemal, teraz ho zamestnal Jurčo, ktorý mu loptu prihral na krátku vzdialenosť a prenechal mu rozohrávku.

27

Peter Šinglár poslal do vápna tvrdú loptu, ktorá však našla iba hlavičku domáceho kapitána Matúša Bendíka. Ten ju striktne vyprevadil von z nebezpečného priestoru.

26

Miroslav Viazanko si spracoval loptu na pravej strane pri rohovej zástavke, ale cez pozorného Ferenca už ďalej neprešiel. Košice získali rohový kop.

24

Ujčík našiel krátkou prihrávkou do vnútra pokutového územia Marka Lukáča, ten si však už príležitosť na zakončenie nedokázal vytvoriť.

23

Tóth vysunul dlhým centrom na pravú stranu svojho spoluhráča Borisa Gálla. Ten sa snažil loptu presunúť ešte do pokutového územia, tam však svojich tímových kolegov už nenašiel.

21

Gáll tentokrát nepekne zasiahol Erika Streňa v jeho individuálnom pohybe cez stred poľa, tímový lekár FK Poprad prišiel na miesto a snaží sa situáciu urýchlene vyriešiť.

19

Poprad dal gól!
Popradčania sa tentokrát prekvapivým otváracím gólom dostávajú do vedenia v zápase! Erik Streňo vykopol loptu z obrannej polovice smerom na súperovu šestnástku, kde to Lazar Dordević s hlavičkou o čosi prehnal a loptu si zrazil do brány!

18

Pavúk nedobre odkopol loptu z obrannej polovice, guľatý predmet sa dostal na kopačku Ujčíka, ktorý ho chcel presúvať na rozbehnutého Durkota, ale nepodarilo sa to uskutočniť kvôli ďalšiemu pozornému košickému obrancovi.

17

Dimun príliš dlho rozmýšľal s loptou na pravej strane ihriska, Ferenc sa nenechal vyprovokovať a rázne mu loptu vykopol spred kopačky.

15

A bude o jedného košického hráča menej! Kamil Karaš druhýkrát v priebehu zápasu zákerne fauloval Jána Zápotoku a hlavný rozhodca so svojím rozhodnutím dlho nečakal a posiela Karaša predčasne pod sprchu!

14

Jurčo získal loptu na pravej strane, následne ju posielal smerom do vápna, kde hľadal buď Zápotoku alebo Durkota, ale napokon ani jeden z nich si nenašiel cestu k zakončeniu, ktoré by sa mohlo za daných okolností skončiť aj gólom.

13

Košickí hráči si teraz v pohybe v strede poľa veľmi nerozumeli, loptu pomerne lacno presunuli až ku popradskému brankárovi, ktorý mohol teda v pokoji rozohrávať.

12

Jurčo sa nedokázal prebojovať cez Kamila Karaša pri rohovej zástavke na pravej strane, loptu mu košický hráč vypichol, a Poprad bude mať aspoň aut.

11

Ján Zápotoka najprv pochybil v pohybe s loptou, faul si nevypýtal, ale nakoniec svoje zlé konanie opravil dobrým obranným sklzom na Milana Dimuna, ktorého zbavil lopty.

10

Ferenc dokázal šikovne presunúť na stred ihriska Ujčíkovi, potom Ujčík dokonale videl na hranici pokutového územia Reného Durkota, ale loptu mu tesne obrancovia vypichli.

9

Durkot najprv poľahky prešprintoval Huka, potom si loptu zasekol a snažil sa niečo vymyslieť na hosťujúceho obrancu, no nepodarilo sa mu to a loptu stratil.

8

Zápotoka sa chvíľu maznal s loptou, následne sa ju snažil pretlačiť na Durkota, ktorý sa mu rozbiehal v strede pred šestnástkou, ale košickí zadáci boli pozorní a loptu zablokovali.

7

Kamil Karaš si v súboji s domácim Filipom Palutkom nepočínal podľa predstáv hlavného rozhodcu a ani podľa pravidiel. Za faul dostal žltú kartu.

5

Mikuláš Tóth vysunul dopredu pred šestnástku Borisa Gálla, ktorý okamžite pálil spoza pokutového územia, ale priestor brány netrafil. Bola to prvá vážnejšia možnosť v priebehu zápasu.

4

Durkot bojoval o nakopnutú loptu z pravej strany od Jurča, nakoniec mu však v prevzatí zabránil František Pavúk, ktorý bezpečne loptu prihral brankárovi Stijakovićovi.

3

Popradčania získali na pravej strane druhé autové vhadzovanie v krátkom časovom slede, následne sa chcel do možnosti na streľbu prebojovať Streňo, v súboji spadol, ale hlavný rozhodca naznačil, že má pokračovať v hre.

2

Loptu na obrannej polovici zachytil Streňo, chcel okamžite rozohrávať cez protihráča, ale ten ho zastavil a bolo to nedovoleným spôsobom, čiže loptu získavajú domáci hráči.

1

Úvodného výkopu sa zmocnili futbalisti FC VSS Košice, ktorý sa na začiatok nikam nenáhlia a začínajú prihrávkami na obrannej polovici, prípadne v strede poľa.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Oba tímy vychádzajú za sprievodu rozhodcov na trávnik. Domáci futbalisti sa dnes predvedú v bielych dresoch, hostia z Košíc sa nám predstavia v žltých dresoch.
Úvodné zostavy:

FK Poprad: Huszárik – Jurčo, Bendík (C), Tropp, Streňo, Lukáč, Palutka, Zápotoka, Ferenc, Ujčík, Durkot
Náhradníci: Malec – Biskup, Šuľa, Bilas, Rams, Gallovič

FC VSS Košice: Stijaković – Huk, Dimun, Šinglár (C), Dordević, Pavúk, Tóth, Gáll, Viazanko, Karaš, Bukata
Náhradníci: Kuzma – Leško, Jonec, Kubík, Trebuňák, Hovančík, Haskić

Rozhodca: Očenáš – Balko, Sluk.
Prajem vám príjemný večer a vítam vás pri sledovaní stretnutia 2. kola DOXXbet ligy medzi FK Poprad a FC VSS Košice. Zápas sa v NTC Poprad začne o 19:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

FK Poprad
Popradčania hneď v úvodnom kole zaváhali na pôde Partizánu Bardejov, prehrali tesným výsledkom 2:1. Za hostí sa ako jediný v priebehu 19. minúty presadil nováčik v popradskom kádri – Erik Streňo. Okrem neho prišlo cez leto ďalšie kvarteto hráčov, a to Zápotoka, Rudiuk, Lukáč a Bilas. Naopak, dres v Popradu si v súčasnej sezóne neoblečie už Maliňák, Melek, Kubus a Sedlák.

FC VSS Košice
Tradičný prvoligový celok z Košíc neukončil predošlú sezónu veľmi lichotivo, v klube nastali finančné problémy, a tak museli Košičania pre nepríjemnú situáciu najvyššiu súťaž opustiť a pre sezónu 2015/2016 zaujať miesto v DOXXbet lige. Hneď v prvom kole narazili na nováčika FK Haniska, ktorého porazili hladko 3:0. Za domácich sa presadili Dimun, Gáll a Viazanko.

Ako teda bude prebiehať zaujímavý duel dvoch miest, ktorý je tradičným východniarskym derby v hokeji, no vo futbale sa hádam ešte nenaskytla príležitosť vidieť súboj týchto dvoch tímov. Ak teda nemôžete byť na štadióne, sledujte on-line prenos na webe Onlajny.eu.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.

FK Poprad – FC KOŠICE

3:0

koniec (2:0)

Späť na online

Góly: 19. Dordević (vla.), 40. Ujčík (pen.), 55. Zápotoka

Karty:   40. Ujčík (PPD), 45. Palutka (PPD), 73. Gallovič (PPD) – 7. Karaš (VSS), 39. Stijaković (VSS)   15. Karaš (VSS)

FK Poprad: Huszárik – Jurčo, Bendík (C), Tropp, Streňo, Lukáč, Palutka, Zápotoka, Ferenc, Ujčík, Durkot
Náhradníci: Malec – Biskup, Šuľa, Bilas, Rams, Gallovič

FC KOŠICE: Stijaković – Huk, Dimun, Šinglár (C), Dordević, Pavúk, Tóth, Gáll, Viazanko, Karaš, Bukata
Náhradníci: Kuzma – Leško, Jonec, Kubík, Trebuňák, Hovančík, Haskić

Rozhodca: Očenáš – Balko, Sluk

Diváci: 2 176