Menu

Futbal

Španielska LaLiga

Athletic Club Bilbao – Getafe CF

3:1

koniec (2:0)

13.09.2015, 16:00 • San Mamés Barria, Bilbao • 3. kolo • Andrej Marienka

Fortuna: 1.56 3.75 6.4

Je dobojované, z trojbodového zisku sa dnes tešia domáci hráči. V druhom polčase sa síce podarilo hráčom hostí znížiť po chybe domáceho gólmana, víťazstvo však následne poistil svojim druhým gólom Aduriz.

Po dnešnom zápase sa tak Bilbao odlepí od dna tabuľky, naopak, Getafe klesne na posledné miesto.

Odomňa je to všetko, ďakujem Vám za pozornosť a prajem Vám pekný zvyšok dňa. (17:51:17)

90+3

Koniec zápasu.

90+3

Aduriz sa nám v závere zápasu ešte predviedol peknou individuálnou akciou, predral sa cez obranu a zakončil z ťažkého uhlu. Guaita mu však hetrik nedoprial, jeho pokus zneškodnil.

90+2

Z rohového kopu nijaké nebezpečenstvo nevzniklo, následne ešte domáci tím poslal loptu Ricovi, ktorý vypálil z hranice šestnástky. Jeho pokus si postrážil Guaita.

90+1

Štvrtý rozhodca nám medzitým signalizuje, že nad rámec riadnej hracej doby sa budú nadstavovať ešte 3 minúty navyše.

90

Pred bránu ešte z rohu ihriska prihrával striedajúci Ibai, obrana odvrátila na rohový kop.

89

Domáci tím sa už nikam neponáhľa, dopredu postupuje skôr postupne, tribúny už v predstihu oslavujú zisk prvých troch bodov.

88

Hostia ešte predviedli snahu zaútočiť, Lafita však nedočiahol na loptu a tak šiel k zemi v snahe získať pokutový kop. Rozhodca mu na to neskočil, loptu má vo svojej moci Iraizoz.

87

Prichádza posledné striedanie v zápase, ihrisko opúšťa Beñat, na približne päť minút si zahrá aj Mikel Rico.

86

Domáci tím opäť prekonal Guaitu, tentoraz to však bolo z ofsajdu, takže gól platiť nebude. Zdá sa, že je rozhodnuté, hostia zrejme vzdali snahu o strelenie ďalšieho gólu.

85

Žltú kartu dostáva aj strelec gólu Aduriz, jej dôvod nám je však neznámy.

84

Velázquez navyše dostáva žltú kartu za faul, po ktorom bola ponechaná výhoda a z ktorej strelil Aduriz gól.

83

83. Aritz ADURIZ - 3:1

83

Bilbao dalo gól! Zdá sa, že je rozhodnuté, domáci hráči získali loptu v strede ihriska, do útoku vyštartovali v trojici. Po presnej prihrávke z ľavej strany nemal ARITZ ADURIZ problém prekonať Guaitu.

82

Posledná zmena v zostave Getade znamená, že ihrisko opúšťa Víctor Rodríguez, na trávnik prichádza čerstvý Álvaro Vázquez.

81

Hostia si vymieňajú loptu na polovici Bilbaa, zatiaľ je to však bez ohrozenia brány. Domáci tím dobre prehusťuje priestor pred šestnástkou a súpera do zakončenia nepúšťa.

80

Nepresný center Lekueho končí iba v rukaviciach Guaitu. Ten nezaháľal, rýchlo prihrával spoluhráčom. Čas na vyrovnanie sa im rýchlo kráti.

79

Z ihriska odchádza strelec vedúceho gólu Raúl García, opačným smerom vybieha Eraso.

78

Po centri hlavou zakončoval Aduriz, svoj druhý gól tentoraz nepridá, lopta letí tesne vedľa ľavej spojnice žrdí.

77

Domáci tím bude po ďalšom faule zahrávať priamy kop Roberto Lago za prostesty vidí žltú kartu.

76

Bilbao to skúšalo dlhočiznom prihrávkou do pokutového územia súpera, tam sa vo vzduchu zrazil Guaita s Ibaiom, druhý menovaný sa drží za oblasť brucha, no faul pískaný nieje.

75

Nervozitu je badať aj na skúsenom Adurizovi, ktorý po faule v strede ihriska má tendenciu dohovárať rozhodcovi.

74

Getafe zvyšuje obrátky, domáci tím zostal akoby zaskočený, ráči si nepresne prihrávajú, robia chyby z čoho pramení šanca pre hostí.

73

Lagova prudká strela z priameho kopu stroskotala na múre tiel pred ním, od neho sa lopta odrazila za čiaru, nasledovať bude roh pre hostí.

72

San José pred svojou šestnástkou fauloval protihráča a za následné protesty vidí aj kartu žltej farby.

71

Tempo hry je však oveľa menšie ako tomu bolo na začiatku polčasu. Uvidíme, či sa to do konca stretnutia zmení.

70

Tak uvidíme, či sa takýto gól podpíše na výkone jedného alebo druhého tímu, Getafe určite bude cítiť šancu na bodový zisk, domáci tím sa možno viac zameria na obrannú hru.

69

69. Emiliano VELÁZQUEZ - 2:1

69

Getafe dalo gól! Hostia znižujú s obrovskou dávkou šťastia po nedôraznom odkope jedného z obrancov. K lopte sa pri hranici šestnástky dostal EMILIANO VELÁZQUEZ, ktorého zrazená strela prekĺzla brankárovi pomedzi ruky.

68

Strieda aj domáci tím, na posledných dvadsať minút do hry zasiahne Ibai, ten na ihrisku vymení Aketxeho.

67

Ager Aketxe bude zahrávať ďalší rohový kop pre Bilbao. To malo dnes rohových kopov k dispozícii neúrekom, po jednom skóroval Aduriz.

66

Až tearz sa im podarilo krížom cez šestnástku poslať prudkú loptu, ktorú ale zachytil iba obranca v červeno-bielom.

65

Tento trend hry pokračuje aj naďalej, hostia sú v druhom polčase bezzubí, smerom dopredu v podstate nič nevymysleli.

64

Hra sa presunula do strednej časti ihriska, loptu stále viac kontrolujú domáci hráči, ktorí si kráčajú pre prvé víťazstvo v tejto sezóne.

62

Ide o dvojité striedanie, ihrisko opúšťa aj Pedro León, jeho miesto zaujme Álvaro Medrán.

62

Z toho napokon nič nebolo a nasledovať bude prvé striedanie v zápase. Po niečo viac ako hodine zápas končí pre Juana Rodrígueza, jeho miesto zaujme Wamberto.

61

Po prudkom centri z rohu ihriska situáciu zachraňoval Velázquez. Ten odvrátil iba za cenu ďalšieho rohového kopu.

60

Ten okamžite odštartoval rýchly protiútok svojho tímu, De Marcos s prihrávkou otáľal, napokon bola zrazená na roh.

59

Pedro León sa s loptu predieral až do pokutového územia, tam ho výborným čistým zákrokom spacifikoval Ager Aketxe.

58

Domáci tím sa tak okamžite musel stiahnuť na svoju polovicu, stihol to včas, Iraizozova svätyňa ohrozená nebola.

57

Susaeta zaviezol loptu do útoku, tam spätne prihrával Beñatovi. Ten si na chvíľu nedal pozor, loptu mu zobral súper, ktorý okamžite vyštartoval do protiútoku.

56

Po rýchlom prechode do útoku opäť zbytočne pálil Aketxe, pritom dvojica hráčov pred bránou bola v oveľa lepšej pozícii. Podobne ako po strele Susaetu lopta končí mimo.

55

Getafe kombinuje na súperovej polovici, no súper hráčov drží ďaleko od svojej brány, na dostrel ich nepúšťa, hostia sú zatiaľ neškodní.

54

Súperovu rozohrávku v strede ihriska výborne zachytil Susaeta, ten vyštartoval okamžite vpred, dostal sa do zovretia tromi hráčmi a namiesto prihrávky volil strelu z ťažkej pozície. Bránu ale netrafil.

53

Na letiacu loptu sa takmer podarilo zareagovať Etxeitovi, pred ním ale za čiaru loptu odkopol jeden z protihráčov. Nasledovať tak mal ďalší rohový kop pre Bilbao, no rozhodca ukazuje, že od brány bude odkopávať Guaita.

52

A Bilbao bude mať ďalšiu šancu na navýšenie skóre, Lekue si svojou aktivitou na ľavej strane vypýtal faul a získava priamy kop.

51

Hostia sa síce oslobodili, Bilbao sa ale rýchlo vrátilo do útoku. Nebezpečný center pred zakončujúcim Adurizom odvrátil jeden z obrancov.

50

Ten si hráči obidvoch tímov zopakujú, tentoraz situáciu zachraňoval Lacen.

49

Alexis má dnes plné ruky práce, po ďalšej nebezpečnej situácii musel odvracať na ďalší rohový kop pre Bilbao.

48

48. Žltá karta - Ángel Lafita (Getafe CF)

48

Celkom zbytočného útočného faulu sa dopustil Lafita, jeho lakeť skončil v tvári protihráča. Tentoraz to už bude aj s kartovým trestom.

47

Bilbao na úvod druhého polčasu získalo priamy kop, ten sa najprv podarilo súperovi odvrátiť, následne však do šestnástky priletel ďalší center, po ktorom sa akrobaticky snažil zakončiť Susaeta, v krkolomnej pozícii ale loptu netrafil.

46

Počas prestávky neregistrujeme zmenu v zostave ani jedného z tímov, obaja tréneri tak majú k dispozícii všetky tri striedania.

46

Začal sa druhý polčas.
Hráči dnes po druhý raz opúšťajú svoje šatne, o malú chvíľu pokračujeme.
Polovica zápasu je za nami, domáci tím mal v nej jasne navrch, čo dokazuje aj polčasové skóre. Už v 6. minúte domáce tribúny potešil Aduriz, ďalší gól hlavou pridal o 18 minút neskôr Raúl García. Uvidíme čo nám prinesie druhý polčas, ktorý začne zhruba o 17:01.

45

Prvý polčas sa skončil.

45

Zmeniť to ešte chceli domáci hráči, v snahe dopraviť loptu do súperovej šestnástky sa útočného faulu dopustil Raúl García.

44

Lacen sa v strede ihriska dopustil faulu, tempo nám výrazne pokleslo, zrejme sa už väčšieho vzrušenia v prvom polčase nedočkáme.

43

García bol opäť aktívny, nabiehal si na kolmý pass na ľavej strane, do hry sa ale napokon nezapojil, keďže by nasledovalo odmávanie ofsajdu.

42

Hra sa opäť presťahovala do strednej časti ihriska, loptu si viac držia hráči v modrých dresoch.

41

41. Raúl García (ATB)

41

To napokon získalo iba vhadzovanie blízko šestnástky Getafe, hostia sa po malej chvíli oslobodili. Domáci tím si ešte po zákroku na Garcíu pýtajú pokutový kop, no ten nasledovať nebude.

40

Alexis si pri vhadzovaní na vlastnej polovici nerozumel s vlastným gólmanom, takmer z toho vznikla nebezpečná situácia pre Bilbao.

39

Z tejto štandardtky nič nebude, hostia odkopli loptu do bezpečia, navyše vo vzdušnom súboji Raúl García protihráča nepríjemne trafil ramenom do tváre.

38

Alexis musel opäť riešiť nebezpečnú situáciu na pravej strane, nasledovať bude ďalší rohový kop pre Bilbao.

37

Beñat sa zbavil brániacej dvojice, prihrával pred šestnástku, tam ale úradoval Velázquez, cez ktorého tento pass neprešiel.

36

Hostia sa ešte následne na chvíľu dostali do útoku, tam ale nič nevymysleli, po nepresnej prihrávke lopta skončila za čiarou.

35

Pred domácu bránu priletela prudká prihrávka z pravého krídla, na ňu sa snažil zareagovať Lafita. Ten sa však nepríjemne vzájomne nakopol s De Marcosom a ohrozenie brány sa tak nekonalo.

34

Roberto Lago sa vydal na útočný výlet, podarilo sa mu prejsť cez dvoch hráčov, prešiel až do šestnástky, kde sa dostal do kontaktu s obrancom. Okamžite si pýtal faul, no rozhodca tento zákrok posúdil ako čistý.

33

33. Raúl García (ATB)

33

Bilbao opäť zaútočilo, Aduriz z pravej strany poslal prudkú pozemnú prihrávku na Raúla Garcíu, ktorý pálil z prvej, no asi meter vedľa brány.

32

Ďalšiu nádejne vyzerajúcu akciu Bilbaa zastavila nepresná prihrávka, po ktorej lopta končí presne na kopačkách stopéra hostí.

31

Pred dobiedzajúcim útočníkom odkopol De Marcos loptu cez celé ihrisko. V útoku sa to snažil zužitkovať Aduriz, no bol v postavení mimo hry.

30

Raúl García inkasoval v strede ihriska nepríjemný úder do tváre ramenom, úmysel v tom nebol, no rozhodca upozorňuje Lafitu aby si na podobné zákroky dával pozor.

29

Šancu na útok zacítilo Getafe, obrana domáceho tímu sa ale dokázala sformovať a pred svojou šestnástkou nedovoľuje súperovi vypracovať si tlak.

28

Aduriz zostáva pri útočnej chuti, podarilo sa mu preštrikovať sa cez brániacich hráčov na pravej strane, jeho center však končí iba v rukaviciach Guaitu.

27

Bilbao bolo postupne vytlačené až na svoju polovicu ihriska, lopta sa však stále nachádza na domácich kopačkách, hráči sa momentálne nemajú kam ponáhľať.

26

Domáci tím zostáva aktívni, hráči chcú svoje vedenie ešte navýšiť, Aketxe si teraz trúfol sám proti trojici hráčov, no šancu na úspech mal iba mizivú.

24

24. Raúl GARCÍA - 2:0

24

Bilbao dalo gól! Domáci tím sa ale rýchlo vrátil do útoku, na center z rohu šestnástky pohotovo vo vzduchu zareagoval RAÚL GARCÍA, ktorý po druhý raz prekonáva Guaitu.

23

Bilbao opäť preberá iniciatívu, po peknej kombinácii na ľavej strane nasledoval ďalší rohový kop, ten ale pred zakončujúcim hráčom vyboxoval Guaita.

22

Ten domácemu tímu nevyšiel, naopak do protiútoku vyštartovali hostia, ktorí však boli zastavení ešte ďaleko od domácej brány.

21

Susaeta prešiel cez dvojicu hráčov na pravej strane, cez tretieho sa mu už odcentrovať nepodarilo, no získal aspoň rohový kop.

20

Nasledoval tak rohový kop, po ktorom už domáci brankár zasahovať nemusel, situáciu pred bránou vyriešila domáca obrana.

19

Veľká šanca na vyrovnanie! Po priamom kope sa aj s poriadnou dávkou šťastia lopta dostala k zakončujúcemu hráčovi, ktorý ju hlavou posielal k ľavej tyči, no tam krásnym zákrokom zasiahol Iraizoz.

18

Lafita následne prenikal po ľavej strane, bol pri tom faulovaný, Getafe získava priamy kop, no žltá karta ani napriek protestom Lafitu pre domáceho hráča nasledovať nebude.

17

Po hrubej chybe domácej obrany sa prekvapivo k lopte dostal Pedro León. Ten sa dostal až do šestnástky, kde do lepšej pozície prihrával spoluhráčovi. Prihrávku v poslednej chvíli zablokoval Gurpegi.

16

Getafe zahrávalo ďalší priamy kop, tentoraz z oveľa vzdialenejšieho miesta ako pred pár minútami, Iraizoz mohol zostať v kľude, lopta sa k nemu nedostala.

15

Hra sa vyrovnáva, o loptu sa bojuje najmä v strednej časti ihriska, kde lopta pomerne často mení svojho majiteľa.

14

Tentoraz to už nebezpečné pre domácu bránu nebolo, po nepresnom zakončení bude iba od brány rozohrávať Iraizoz.

13

Prudkú strelu z viac ako dvadsiatich metrov musel Iraizoz vyraziť na roh. Getafe tak aj naďalej zostane v útoku.

12

Prvý súvislejší prechod hostí do útoku zastavil za cenu faulu Etxeita. Getafe tak získava priamy kop z pomerne sľubnej pozície.

11

Lopta z rohového kopu smerovala na hranicu šestnástky, odkiaľ smeroval center pred bránu. Jeden z hráčov si však nedal pozor a nachádzal sa v ofsajde.

10

Ďalšie vysunutie Aduriza, tesne pred ním musel za cenu rohového kopu odvrátiť Alexis. Nasledovať tak bude tretí roh pre Bilbao.

9

Hostia sa ubránili, no len za cenu odkopu, pri lopte aj naďalej zostáva Bilbao, ktoré ukazuje, že dnes už o body prísť nechce.

8

Bilbao to skúsilo dlhou nakopávanou loptou na Aduriza, ten získal aspoň vhadzovanie neďaleko súperovej šestnástky.

7

Po súboji v strede ihriska sa na zemi ocitol Beñat, zo zeme sa zdvíha len ťažko, no zrejme bude v poriadku a bude schopný v zápase pokračovať.

6

6. Aritz ADURIZ - 1:0

6

Bilbao dalo gól! A domáci tím sa po krátkej chvíli dočkal vedenia! Center z rohového kopu vo vzduchu hlavou vo vzduchu pohladil ARITZ ADURIZ a jeho zakončenie končí v sieti.

6

Domáci tím zostáva aktívnejším celkom, z čoho pramení ďalší rohový kop, tentoraz na ľavej strane.

5

Po rohovom kope nasledoval nacvičený signál Bilbaa na konci ktorého spoza šestnástky pálil De Marcos, avšak veľmi nepresne.

4

De Marcos potiahol ďalšiu akciu po pravom krídle, tentoraz jeho center obranca odvrátil na prvý rohový kop v zápase.

3

Getafe to následne skúšalo takisto kolmicou za obranné línie súpera, avšak Lafita sa ocitol v ofsajde.

2

Prvá kombinácia domáceho tímu nevyzerala zle, po rýchlej výmene lopty však vyslal spoluhráča De Marcos príliš prudkou prihrávkou a lopta končí mimo ihriska.

1

Úvodnej rozohrávky sa zhostili hráči Bilbaa, tí si loptu vymieňajú len na vlastnej polovici ihriska, kde ich od začiatku napáda súper.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Oba tímy sa už nachádzajú na hracej ploche, domáci tím dnes bude hrať v tradičných červeno-bielych pruhovaných dresoch, zatiaľ čo hostia nastúpia v modrom.
Úvodné zostavy:

Athletic Club Bilbao: Iraizoz – Lekue, Etxeita, Gurpegi, De Marcos – Beñat, San José – Ager Aketxe, Raúl García, Susaeta – Aduriz
Náhradníci: Ibai – Laporte, Eraso, Kike Sola, Iago Herrerín, Mikel Rico, Balenziaga

Getafe CF: Guaita – Roberto Lago, Alexis, Velázquez, Carlos Vigaray – Lacen, Juan Rodríguez – Lafita, Víctor Rodríguez, Pedro León – Šćepović
Náhradníci: Megyeri – Vergini, Álvaro Vázquez, Mensah, Moi Gómez, Álvaro Medrán, Wamberto

Rozhodca: Pedro Pérez – José Matías, Alfonso Hernández.
História vzájomných zápasov:

Bilbao 4-0 Getafe
Getafe 1-2 Bilbao
Bilbao 1-0 Getafe
Getafe 1-0 Bilbao
Bilbao 1-2 Getafe
Pekné nedeľné popoludnie Vám prajem a vítam Vás pri zápase 3. kola najvyššej španielskej Primera División. V dnešnom zápase si sily zmerajú Athletic Club Bilbao a Getafe CF.

Athletic Club Bilbao

Dnešnému domácemu tímu začiatok sezóny absolútne nevychádza, po zisku superpohára a tesnom postupe do skupinovej fázy Európskej Ligy UEFA sa Bilbau prestalo dariť. V prvých dvoch kolách novej sezóny hráči nezískali ani bod a proti Barcelone a Eibaru si ani neškrtli. Navyše, so skóre 0:3 im momentálne patrí posledná, 20. priečka tabuľky. Domáci priaznivci dnes určite budú očakávať plný bodový zisk, aj keď tímu bude pre zranenie chýbať viacero hráčov. Medzi nimi by mali byť Iñaki Williams, San José, Iturraspe, Ramalho a Muniain.

Getafe CF

Ani hráčom Getafe sa nedarí podľa predstáv, aj keď oni zrejme nebudú mieriť tak vysoko ako ich dnešný súper. V minulej sezóne totiž skončili až na 15. mieste tabuľky a aj keď by si postavenie v tabuľke určite radi vylepšili, so súčasným kádrom zrejme nebudú atakovať miestenky v niektorej z európskych súťaží. Ako bolo spomínané, ani dnešnému tímu hostí sezóna nevychádza, rovnako ako Bilabo Getafe prvé dva zápasy prehralo. Obidva razy o gól prehralo s Espanyolom a Granadou. So skóre 1:3 tak Getafe patrí predposledná 19. priečka tabuľky. Aj z tímu hostí je dnes hlásená maródka, pre zranenie kolena zrejme nenastúpi Yoda.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

Athletic Club Bilbao – Getafe CF

3:1

koniec (2:0)

Späť na online

Góly: 6. Aduriz, 24. Raúl García, 83. Aduriz – 69. Velázquez

Karty:   72. San José (ATB), 85. Aduriz (ATB) – 48. Lafita (GET), 77. Lago (GET), 84. Velázquez (GET)

Držení míče: 54 % : 46 %.
Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 8:3. Rohy: 12:5. Ofsajdy: 8:2. Fauly: 12:15.

Athletic Club Bilbao: Iraizoz – de Marcos, Gurpegi, Etxeita, Lekue – San José, Etxebarria (87. M. Rico) – Susaeta, Raúl García (79. Eraso), Aketxe (68. I. Gómez) – Aduriz.
Náhradníci: Ibai – Laporte, Eraso, Kike Sola, Iago Herrerín, Mikel Rico, Balenziaga

Getafe CF: Guaita – Vigaray, Velázquez, Alexis, Lago – Juan Rodríguez (62. Wanderson), Lacen – León (62. Medrán), Víctor (82. Á. Vázquez), Lafita – Šćepović.
Náhradníci: Megyeri – Vergini, Álvaro Vázquez, Mensah, Moi Gómez, Álvaro Medrán, Wamberto

Rozhodca: Pedro Pérez – José Matías, Alfonso Hernández