Menu

Futbal

Liga majstrov

Borussia Mönchengladbach – Manchester City

1:2

koniec (0:0)

30.09.2015, 20:45 • Borussia-Park, Mönchengladbach • 2 • Skupina D • Lukáš Rastislav Ovšonka

Fortuna: 4.75 3.7 1.75

Držení míče: 38 % : 62 %.
Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 3:11. Rohy: 4:11. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 15:7. (22:41:10)
Borussia Mönchengladbach prekvapivo viedla od 54. minúty po góle Stindla a snažila sa takéto skóre udržať čo najdlhšie. Otamendi síce vyrovnal v 65. minúte, ale stále žila nádej aspoň na bod. Napokon do poslednej minúty riadnej hracej doby, keď hlavný rozhodca odpískal druhú penaltu v stretnutí. Tentokrát pre Citizens a Aguero sa nemýlil. V závere sa prekvapenie nekonalo, a tak hráči City odchádzajú z Nemecka s vydretými tromi bodmi.

Ďakujeme za pozornosť a prajeme pekný zvyšok večera. Zajtra máme pre vás, verných priaznivcov, pripravenú poriadnu porciu zápasov Európskej ligy. Tak dobrú noc a hor sa na štvrtok!

90+7

Koniec zápasu.

90+6

Traoré v šestnástke krížnym centrom hľadal obávaného Raffaela, no tomu loptu spred hlavy vypichol Demichelis.

90+5

Hráči Manchestru City čakajú, aby mohli zahrať rohový kop. Sommer je už pomaličky späť v hre.

90+4

Zdá sa, že brankár Sommer koleno svojho spoluhráča inkasoval priamo do svojho nosa. Nadstavený čas sa už natiahol a pravdepodobne hlavný rozhodca čo najskôr ukončí toto stretnutie.

90+3

Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Raheem Sterling, prichádza Pablo Zabaleta.

90+2

Ešte tam bola ďalšia šanca pre Citizens§ Kevin De Bruyne sa vyrútil po ľavej strane a prihral Aguerovi do malého vápna. Lopta však letela mimo bránky a vyzerá to tak, že brankár Sommer má nejaké problémy po nechcenom zákroku od spoluhráča Wendta...

90+1

Rozhodcovia nadstavili dve minúty, tá prvá už prakticky ubehla.

90

90. Sergio AGÜERO - 1:2

90

Manchester City dal gól!
SERGIO AGUERO si nechal priestor, rozbehol sa až spoza hranice šestnástky a potom nekompromisnou prízemnou strelou oklamal Sommera, ktorý sa hodil do opačnej strany! Manchester City prakticky aj rozhodol o výsledku.

89

89. Sergio Agüero (MAC)

89

Sergio Aguero spadol v pokutovom území po zákroku od Johnsona a hlavný rozhodca neváhal a dáva Citizens pokutový kop!

88

Álvaro Domínguez si v súboji so Sergiom Kunom Aguerom šikovne dopomohol, keď Argentínčana vyťahal za dres a potom za to dostal aj primeraný trest v podobe žltej karty.

87

Raffael sa snažil po pravej strane hracej plochy pretlačiť do šestnástky, v poslednej chvíli ho odstavil Otamendi a Manchester ide okamžite do útoku.

86

Traoré našiel krížnym centrom na ľavej strane vápna Hahna. Ten sa odhodlal k strele, avšak namieril to iba do Hartových rukavíc.

85

Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza Mahmoud Dahoud, prichádza Håvard Nordtveit.

84

Z pravej strany poslal Navas pekný center do vnútra šestnástky. Tam si na neho vyskočil Raheem Sterling, prehlavičkoval Johnsona, no mieril nad bránku.

82

Najprv sa zdalo, že po výpade Larsa Stindla to ofsajd nebude a domáci hráč pôjde do samostatného zakončenia. Napokon však čiarový rozhodca postavenie mimo hry odmával.

80

Ostáva desať minút do konca riadnej hracej doby. Je jasne vidieť, že Borussia Mönchengladbach sa sústredí čo najviac na defenzívnu hru. City vytvára útočný tlak čoraz viac a viac.

79

City sa opäť tlačilo do šestnástky. Aguero z blízkosti rohovej zástavky prihrával ku bližšej žrdi, no následne sa De Bruyne ku koncovke nedostal.

78

Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza Julian Korb, prichádza Ibrahima Traoré.

77

Fernandinho sa dostal k strele spoza šestnástkového oblúka, no jeho delovka mierila asi meter nad bránku.

76

Domáci tím sa v tejto chvíli viac-menej bráni. City získava loptu za loptou. Či už je to po súboji, alebo jednoducho prostredníctvom autového vhadzovania.

74

V týchto chvíľach mal k nemu blízko zo šestnástky Jesús Navas, ktorý pálil spoza hráčov, ale hráči Borussie pozorne zblokovali a aj následnú dorážku.

73

Manchester City aj naďalej oblieha pokutové územie domácich. Hostia sú si vedomí prípadnej straty bodov a preto sa snažia streliť gól, ktorý im pomôže v situácii v skupine.

72

Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza Patrick Herrmann, prichádza André Hahn.

71

Spoza pokutového územia tvrdo pálil hosťujúci Fernandinho, no jeho prízemný pokus mieril vedľa brány. Rozohrávka od Sommera.

69

Borussia v tejto chvíli spáchala viacero chýb vo svojej šestnástke, hráči Citizens však neboli až takí bystrí, aby tieto zlyhania využili.

67

Žltou kartou sa trestá po druhý raz v tomto zápase. Za faul na protihráča ju dostáva pravý krajný obranca Julian Korb.

65

65. Nicolás OTAMENDI - 1:1

65

Manchester City dal gól!
Citizens vyrovnávajú stav stretnutia! Po rohovom kope z kopačky De Bruyna si hostia vytvorili príleižotosť. Voľný NICOLÁS OTAMENDI sa dostal k podivnému zakončeniu z malého vápna, no napokon prestrelil Christensena, ktorý silou a mocou bránil bránkovú čiaru, no lopta ju napokon prekročila celým objemom a gól bol uznaný!

65

Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza David Silva, prichádza Jesús Navas.

64

Sagna z pravej strany vyslal prízemný pas do šestnástky, bezpečne ho však zblokoval domáci hráč.

63

Raffael si zbiehal do pokutového územia a pravej strany očakával center z kopačky Herrmanna. Nakoniec si však loptu spracovať nedokázal.

61

Kolarova mierne obťažoval Herrmann. Počas tohto spoločného súboja rozhodca Turpin pre istotu fúkol do píšťalky, aby konflikt ďalej nepokračoval.

59

Sterling spoločne s De Bruynom sa dostali k strele z priestoru vápna, no Borussia si dobre postavila hráčov a blokovala oba pokusy.

58

Sagna spoza pravej hranice šestnástky centroval do vnútra vápna. Tam nikoho zo svojich spoluhráčov nenašiel.

57

Kolarov zahral rohový kop z ľavej strany, Borussia sa bezpečne ubránila a loptu poslala do bezpečnej zóny.

56

Gól domáceho tímu určite potešil fanúšikov Borussie, ktorí neúnavne podporujú svojich a vytvárajú na štadióne trefnú futbalovú atmosféru.

54

54. Lars STINDL - 1:0

54

Mönchengladbach dal gól!
Tvrdenie predtým sa však v tejto chvíli jednoznačne vyvracia! Dahoud na pravú stranu vysunul krajného obrancu Korba, ktorý sa tesne vyhol ofsajdu. Následne ten servíroval ku hranici šestnástky, odkiaľ z prvej vystrelil LARS STINDL, ktorý sa už v tej chvíli nemýlil!

53

Mönchengladbach má loptu na vlastných kopačkách, no akosi nie a nie dostať sa ku šestnástke a vytvoriť si príležitosť. Citizent bránia a pressingujú naozaj poctivo.

51

Borussia na základe chyby hostí získala rohový kop. Stindl ho zahrával na vzdialenejšiu žrď, kde sa domáci k zakončeniu nedostali. Potom však pálil ešte Xhaka, no iba do protihráčov.

49

Manchester City si vytvoril situáciu pred šestnástkou, napokon z ľavej strany prihrával pred Sommera Aguero. Lopta bola zablokovaná na rohový kop.

48

Borussia sa snažila presadiť sa po ľavej strane, po loptu bežal, ako len mohol Johnson, no pred postrannou čiarou ju už nezastavil.

47

47. Raffael (MNC)

47

Brazílčan Raffael sa opäť dostal do dobrej šance, Raffael strieľal z ľavej strany šestnástky, nakoniec však mieril iba do Hartovych rúk!

46

Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Yaya Touré, prichádza Fernando.

46

Začal sa druhý polčas.
V prvom polčase sme videli pomerne aktívny útočný futbal, ktorý mal aj pár hluchých miest, no nebolo to nudné.
Druhý polčas sa začne približne o 21:45.

45

Prvý polčas sa skončil.

45

Oba tímy sa už do konca prvého polčasu snažia nezaváhať a nenarobiť si zbytočné problémy, ktoré by trebalo riešiť v druhom polčase.

44

De Bruyne odcentroval od rohovej zástavky. K hlavičkovaniu sa dostal Brazílčan Fernandinho, no mieril nad bránku.

43

Raheem Sterling sa v pokutovom území dostal ku hlavičkovej šanci, lopta mu však dostatočne dobre nesadla, a tak brankár Sommer nemal problém so zachytením.

42

Kolarov z ľavej strany vrátil loptu pred pokutové územie, kde na ňu čakal Fernandinho, ale následne sa už k strele nedostal.

40

City sa opäť pomaly usádza na útočnej polovici a snaží sa niečo na obranu domácich vymyslieť. Zatiaľ to boli prihrávky na Sterlinga a potom lopty ku Aguerovi.

38

Stindl si skúšal v šestnástke vybojoval penaltu po miernom zákroku Fernandinha, hlavný rozhodca mu na tieto oskarové kúsky nenaletel a odmenil ho žltou kartou.

37

37. Patrick Herrmann (MNC)

37

Možnosť pre Borussiu! Ku strele z vnútra vápna sa prebojoval Herrmann, spoza hranice päťky strieľal, no perfektný Hart strelu zastavil na rukaviciach!

36

Hra sa v týchto chvíľach viac-menej upokojila. Útoky sa síce stále striedajú zo strany na stranu, no nie sú príliš dôsledné a dobre premyslené. Preto väčšinou strely končia mimo brány.

34

34. Raffael (MNC)

34

Raffael si skvelo zabehol za obrannú líniu Citizens a dostal krásnu prihrávku od Dahouda. Joe Hart však ako skúsený brankár vybehol, zmenšil strelecký uhol a potom loptu odrazil!

32

Raffael vysunul na ľavú stranu Johnsona, ktorý si zasekol Sagnu, ale následnú prihrávku už dostatočne dobre nepremyslel.

30

Sterling z ľavej strany šestnástky hľadal krížnou prihrávkou Aguera. Lopta letela pred jeho kopačkou nejaké dva metre popred, a to bola už veľká vzdialenosť.

29

Príležitosť si vybojoval obávaný Aguero, dostal sa k strele z vnútra šestnástky, no v tejto chvíli opäť mieril vedľa, a to vedľa protiľahlej žrde.

28

David Silva svoj prienik po pravej strane ihriska nepremenil do šance pre svoj tím. Stroskotal s loptou pri postrannej čiare.

27

Sagna z pravej strany centroval do šestnástky, kde mal asi troch spoluhráčov, ale všetci mierili bližšie ku bráne, pričom center smeroval ďalej dozadu.

26

Spoza pokutového územia šťastie skúsil neúspešný aktér penalty Raffael. Strela mala razanciu a tvrdosť, ale výrazne jej chýbala presnosť.

25

Inciatívu a kontrolu nad hrou sa snažia prebrať domáci hráči, ktorí sa na základe malých chybičiek hostí bližšie a bližšie dostávajú na dostrel brány Joa Harta.

23

Napriek nepremenenej penalte na strane domácich sa domáci fanúšikovia aj naďalej na rôznych kútoch štadióna nerušene bavia a svojich miláčikov ženú vpred.

22

Na pravej strane vápna sa do možnosti uvoľnil Herrmann, prihrávka, ktorá mu prišla však bola do jasného ofsajdu.

21

V šanci na opačnej strane bol argentínsky útočník Sergio Aguero, ktorý si spracoval loptu pred šestnástkou a šiel sám z pravej strany na Sommera, no mieril asi meter vedľa protiľahlej žrde!

20

20. Penalta

20

Raffael sa postavil k lopte a loptu kopol ku pravej žrdi, kde brankár Joe Hart fantasticky zasiahol!

18

18. Raffael (MNC)

18

Žltú kartu dostáva Nicolás Otamendi (Manchester City).

18

Hráčom Citizens napokon nevyšla šanca a do protiútoku sa dostala Borussia Mönchengladbach! Raffael potiahol loptu po pravej strane, dostal sa do šestnástky, kde ho už obliehal Otamendi. Následne ten spadol a hlavný rozhodca za celkom podarený výkon prisúdil pre domácich pokutový kop!

17

Otamendi napokon tečoval loptu až za postrannú čiaru, čo znamená, že sa jej zmocní domáca Borussia a bude vhadzovať aut.

16

Borussia sa momentálne musí iba pozorne brániť. Nič iné jej asi neostáva. City v týchto chvíľach nedáva žiadne príležitosti na protiútoky pre domácich.

15

David Silva realizoval štandardku pre City do vnútra vápna, kde sa snažil zakončovať Kun Aguero, no neúspešne.

14

Citizens sa opäť klasicky rozostavili na útočnej polovici, Touré presunul loptu na Sagnu, ktorý však už De Bruyna vzápätí nevyhľadal.

13

Kolarov poslal loptu niekde na hranicu malého vápna, kde ju zblokovali domáci. Nasledoval ďalší roh, pok torom zakončoval Fernandinho, ale iba do hráča Mönchengladbachu.

12

Raheem Sterling si z ľavej strany v šestnástke potiahol loptu viac na stred a prudko pálil. Hráči domáceho mužstva loptu zblokovali na rohový kop.

11

Dahoud periférne zbadal Stindla nabiehajúceho na hrot ihriska do medzery. Loptu mu síce poslal, ale priestor si postrážil hosťujúci Otamendi.

10

10. Patrick Herrmann (MNC)

10

Borussia si vytvorila protiútok a ten bol vcelku nebezpečný! V situácii dvoch proti dvom smerovali do šance Raffael s Herrmannom. Zakončoval napokon druhý menovaný a svojím prízemným pokusom tesne minul ľavú žrď!

9

Silva si na pravej strane ihriska šikovne vymenil loptu s De Bruynom, ktorý napokon adresoval prihrávku do malého vápna. Tam na zakončenie nečakal nik.

8

Dahoud sa snažil presunúť loptu na ľavú stranu, kde si ju pýtal krajný obranca Wendt. Prihrávka však smerovala prudko a došla napokon iba za postrannú čiaru.

7

City si stále hľadá priestor na kombináciu smerom ku šestnástke. Mönchengladbach sa zatiaľ zónovo úspešne bráni a nevytvára ani len malé štrbinky vo svojej defenzíve.

6

Yaya Touré nerozohral pri poliacej čiare presne, spoluhráči však dokázali získať loptu späť a prihrávajú si loptu medzi sebou.

5

5. Sergio Agüero (MAC)

5

Krásna akcia Manchestru City! Kolarov našiel kolmicou v medzere Sterlinga. Ten vnikol do šestnástky a krížnou presnou prihrávkou našiel Sergia Aguera, ktorého zakončenie zo sklzu Sommer likvidoval úspšne!

4

Korb šikovne zablokoval prihrávku v strede ihriska a snažil sa okamžite vysunúť Stindla. Jeho prihrávka naslepo však nič neznamenala.

3

Boli sme svedkami prvej šance. Xhaka pred pokutovým územím získal loptu a na ľavú stranu posunul Raffaelovi, ktorého strela bola veľmi nepresná.

2

Aktívnejšie začínajú domáci hráči. Loptu si až azda všetci stihli vymeniť medzi sebou. Momentálne získali aut na vlastnej polovici a odohrá ho krajný obranca Korb.

1

Úvodného výkopu dnešného stretnutia sa ujali hráči Borussie, ktorí sa dlhým nákopom dostali na útočnú polovicu, kde pokračujú autom.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Oba tímy sú pripravené na zápas a za sprievodu rozhodcov a krásneho chorea na tribúnach vychádzajú na ihrisko. Mönchengladbach sa predstaví v čiernych dresoch, Citizens odohrajú stretnutie v takpovediac reflexných žltých dresoch.
Úvodné zostavy:

Borussia Mönchengladbach: Sommer – Korb, Christensen, Á. Domínguez, Wendt – Herrmann, Dahoud, Xhaka, Johnson – Stindl, Raffael.
Náhradníci: Heimeroth – Nordtveit, Drmić, T. Hazard, Traoré, M. Schulz, Hahn.

Manchester City: Hart – Sagna, Demichelis, Otamendi, Kolarov – Y. Touré, Fernandinho – De Bruyne, Silva, Sterling – Agüero.
Náhradníci: Caballero – Zabaleta, Fernando, Navas, Evans, Barker, Maffeo.

Rozhodca: Turpin – Cano, Danos (všetci FRA).
Prajem vám príjemný večer a vítam vás pri pokračovaní Ligy majstrov, ktorá má divákov azda po celom svete. Dnes pokračuje najprestížnejšia európska klubová súťaž zápasmi 2. kola. V tomto on-line prenose sa budeme venovať zápasu skupiny D medzi Borussiou Mönchengladbach a Manchestrom City so začiatkom o 20:45.

Aktuálna situácia v tabuľke
1. Sevilla, 1 V, 3:0, 3 body
2. Juventus, 1 V, 2:1, 3 body
3. Manchester City, 1 P, 1:2, 0 bodov
4. Mönchengladbach, 1 P, 0:3, 0 bodov


Borussia Mönchengladbach
Klub zo západu Nemecka v prvom kole cestoval do Španielska na štadión Ramóna Sáncheza Pizjuána v Seville. Tu Borussia inkasovala tri góly a ani raz sa jej nepodarilo skórovať. Skóre v 47. minúte otvoril z penalty Gameiro, v 66. minúte taktiež z pokutového kopu zvýšil Banega a na konečných 3:0 v 84. minúte upravil Konopljanka. V lige sa Mönchengladbachu zatiaľ nedarí, po siedmich zápasoch má na konte šesť bodov a nachádza sa až na 14. pozícii. Dokopy vyhral len dva zápasy a päťkrát odišiel z trávnika ako porazený súper. Borussia sa naposledy predstavila na ihrisku Stuttgartu, kde vyhrala 1:3.

Manchester City
V prvom zápase Ligy majstrov 2015/2016 sa Citizens predstavili domácim fanúšikom na Etihad Stadium proti minuloročnému finalistovi, turínskemu Juventusu. "Stará Dáma" si z Anglicka odniesla cenný skalp. Prehrávala síce po vlastnom góle Chielliniho z 57. minúty, no skóre šikovne otočila. V 70. minúte vyrovnal Mandžukić a o jedenásť minút neskôr poslal hostí do vedenia Morata a tento stav si už Turínčania udržali do záverečného hvizdu. V domácej Premier League sa Manchestru City vcelku darí, po siedmich kolách patrí Citizens 2. miesto so ziskom 15 bodov. City vyhralo päť zápasov a dva prehralo. Naposledy sa tento menej slávny manchesterský klub predstavil na ihrisku Tottenhamu, kde fanúšikov príliš nepotešil. So Spurs prehral 4:1.

Stretnutie sa teda v Borussia Parku začne o 20:45. V menšej psychickej výhode môžu byť domáci futbalisti, ktorí hrajú na svojom štadióne a v poslednom zápase zvíťazili. City, naopak, utrpelo trpkú porážku. V minulosti sa však potvrdilo, že Liga majstrov je iná súťaž a tímy sa na ňu pripravujú odlišne a domáce súťaže väčšinou nechávajú bokom.

Vychutnajte si teda live prenosy s videami gólov na webe Onlajny.eu a aj prostredníctvom nás buďte zapojení do diania v európskom futbale. Prajem vám pekný športový zážitok!

Borussia Mönchengladbach – Manchester City

1:2

koniec (0:0)

Späť na online

Góly: 54. Stindl – 65. Otamendi, 90. Agüero (pen.)

Karty:   38. Stindl (MNC), 67. Korb (MNC), 88. Á. Domínguez (MNC) – 18. Otamendi (MAC)

Nepremenená penalta: 20. Raffael (MNC), brankár Hart zneškodnil

Držení míče: 38 % : 62 %.
Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 3:11. Rohy: 4:11. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 15:7.

Borussia Mönchengladbach: Sommer – Korb (78. Traoré), Christensen, Á. Domínguez, Wendt – Herrmann (72. Hahn), Dahoud (85. Nordtveit), Xhaka (C), Johnson – Stindl, Raffael.
Náhradníci: Heimeroth – Nordtveit, Drmić, T. Hazard, Traoré, M. Schulz, Hahn.

Manchester City: Hart – Sagna, Demichelis, Otamendi, Kolarov – Y. Touré (46. Fernando), Fernandinho – De Bruyne, Silva (65. Navas), Sterling (90+3. Zabaleta) – Agüero.
Náhradníci: Caballero – Zabaleta, Fernando, Navas, Evans, Barker, Maffeo.

Rozhodca: Turpin – Cano, Danos (všetci FRA)