Menu

Futbal

Liga majstrov

Benfica Lisabon – Atlético Madrid

1:2

koniec (0:1)

08.12.2015, 20:45 • Estádio da Luz, Lisabon (Portugalsko) • 6 • Skupina C • Lukáš Rastislav Ovšonka

Fortuna: 4.0 3.2 2.0

V druhom polčase sme ešte videli zníženie od Mitroglua v 75. minúte. Určite to zvýšilo tlak najmä hráčom a fanúšikom Atlética Madrid. Los Colchoneros však dokázali stretnutie doviesť do víťazného konca a postupujú z prvej pozície v skupine C. Benfica postupuje z druhého miesta.

Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. Dobrú noc! (22:37:14)

90+4

Koniec zápasu.

90+3

Brankár Júlio César si teraz dovolil veľa. Dostal sa až ku polovici ihriska, odtiaľ kľučkou prekabátil Torresa a následne loptu poslal späť pred pokutové územie.

90+2

Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Antoine Griezmann, prichádza José Giménez.

90+1

Prebieha už prvá nadstavená minúta. Nie je presne jasné, koľko minút sa nadstavovalo.

90

Začína sa posledná minúta riadnej hracej doby. Uvidíme, aký bude nadstavený čas. Koľko si ešte Benfica môže dovoliť.

87

Eliseu vybehol po ľavom krídle a namieril spoza pokutového územia. Brankár Jan Oblak bol v pozore a loptu zachytil do svojich rúk.

84

Obrovská šanca pre Benficu a velikánske šťastie pre Atlético! Almeida pekným centrom z ľavej strany našiel v pokutovom území Giméneza, ktorý sa dostal do hlavičkovej šance. Zakončením tesne minul bližšiu žrď!

82

Renato Sanches poslal od rohovej zástavky center do šestnástky. Odtiaľ hlavičkoval Pizzi, no iba do Filipeho Luisa, s ktorým nevyhral súboj.

81

Eliseu odcentroval loptu z rohového kopu smerom do šestnástky. Tam sa dokázali hostia ubrániť. Pre Madrid v tejto chvíli už začínajú hektické chvíle.

79

Zaujímavý pokus od hráča Benficy. Renato Sanches si vypracoval streleckú pozíciu za šestnástkou. Jeho delovka smerovala tesne nad hornou žŕdkou!

77

Žltú kartu dostáva Ljubomir Fejsa (Benfica Lisabon).

76

Striedanie v tíme Benfica Lisabon: z ihriska odchádza Nicolás Gaitán, prichádza Mehdi Carcela-González.

75

75. Konstantinos Mitroglu (BNF)

75

Benfica dala gól!
Nádej pre Benficu Lisabon stále žije! Giménez sa dostal na hranicu šestnástky a vo vnútri pokutového územia našiel KONSTANTINA MITROGLUA, ktorý pohotovou strelou ku žrdi znižuje stav stretnutia! Nasadenie Mitroglua sa teda zatiaľ vypláca.

74

Fernando Torres si vytváral zaujímavú pozíciu. Júlio César totižto vybehol až ku hranici šestnástky a loptu Torresovi vypichol iba neisto v sklze.

73

Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Yannick Ferreira-Carrasco, prichádza Óliver Torres.

70

V priebehu krátkej chvíle sme svedkami druhej žltej karty. Renato Sanches súperil o loptu so Saúlom Ñíguezom. Najprv to vyzeralo tak, že kartu dostane hráč Benficy, no tým potrestaným mužom je práve Ñíguez.

68

Diego Godín dostáva za nedovolený zákrok na protihráča žltú kartu. Je to vôbec prvý kartový trest v priebehu tohto zápasu. Rozhodca naozaj nemá veľa práce.

66

66.

66

Antoine Griezmann rozprúdil útok smerom na os ihriska. V šestnástke prihral na ľavú stranu Luisovi. Ten ešte chcel spätne adresovať loptu Fernandovi Torresovi, no ten sa do zakončenia napokon nedostal.

64

Sympatický pokus od Raúla Giméneza. Futbalista Benficy si pripravil loptu za šestnástkou a prudko vypálil. Oblak si musel nadskočiť a potom strelu zachytiť na rukaviciach.

63

Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Luciano Vietto, prichádza Fernando Torres.

62

Filipe Luis sa šikovne presadil cez jedného protihráča, ktorému nasadil jasličky. Pred šestnástkou už úspešne nevysunul Vietta.

61

Striedanie v tíme Benfica Lisabon: z ihriska odchádza Jonas, prichádza Raúl Jiménez.

60

Carrasco hľadal prihrávkou do medzery v šestnástke Vietta. Spoluhráča týchto dvoch ofenzívnych hráčov tento raz nevyšla.

58

Po druhom strelenom góle je evidentné, že Atlético hrá ešte vo väčšej pohodičke. Benfica to bude mať ťažké. V prvom rade potrebuje streliť kontaktný gól.

55

55. Luciano Vietto (ATM)

55

Atlético dalo gól!
Los Colchoneros zvyšujú svoj náskok a sú momentálne ešte bližšie k postupu z pozície lídra! Carrasco si spracoval loptu v priestore pri rohovej zástavke. Pozrel sa do šestnástky. Do malého vápna mu nabehol LUCIANO VIETTO, ktorý v sklze stečoval loptu do bránky!

53

Carrasco sa pretláčal opäť po svojej ľavej strane ihriska. Cestu mu skrížil López a ráznym sklzom mu dal jednoznačne najavo, kto je tu pánom.

51

Atlético sa tromi prihrávkami rýchlo uvoľnilo po ľavom kraji. Ako posledný sa mohol dostať do možnosti Carrasco, no loptu tesne nedobehol.

50

Gaitán pätičkou prihral na ľavú stranu Guedesovi. Ten loptu ešte stihol pred bránkovou čiarou, no nakoniec ju tam nedopatrením posunul už mimo hracej plochy.

48

Renato Sanches sa rozbehol po ľavej strane ihriska, no nedokázal si vytvoriť streleckú pozíciu. Na opačnej strane to skúšal Griezmann, no v šestnástke takisto veľmi nepochodil.

46

Hneď veľká šanca pre Benficu! V šestnástke sa individuálne skvelo uvoľniť práve striedajúci Konstantinos Mitroglu, no svojou tvrdou strelou namieril iba do bočnej siete!

46

Striedanie v tíme Benfica Lisabon: z ihriska odchádza Gonçalo Guedes, prichádza Konstantinos Mitroglu.

46

Začal sa druhý polčas.
V priebehu prvej štyridsaťpäťminútovky sme videli zaujímavý priebeh, viacero pozoruhodných akcií. Z celkového počtu jedna skončila gólovo. V 33. minúte otvoril skóre Saúl Ñíguez.
Druhý polčas sa začne približne o 21:46.

45+1

Prvý polčas sa skončil.

45+1

Nadstavuje sa jedna minúta.

45

Jonas s Guedesom sa až príliš zamotali v šestnástkovom oblúku a namiesto jednoduchej strely si prihrávali príliš zložito.

44

Griezmannovi zbiehal v šestnástke Vietto, ktorý bežal za obrancov. V tomto prípade však prihrávka do medzery úspešná nebola.

43

André Almeida posielal z pravej strany krížny center ku Guedesovi, no ten vôbec na tento pokus nereagoval.

41

S blížiacim sa koncom prvého polčasu už nehrajú tímy s takým nasadením ako do týchto chvíľ. Benfica sa však ešte snaží streliť gól do šatne.

38

Nebezpečenstvo pre Oblaka. Goncalo Guedes si spracoval loptu na hranici šestnástky, odpútal sa od hráča a vystrelil. Jeho prízemná krížna strela však napokon letela asi dva metre vedľa protiľahlej žrde.

35

Benfica si vybojovala štandardku na útočnej polovici. Center od Sanchesa však nezožal úspech.

33

33. Saúl Ñíguez (ATM)

33

Atlético dalo gól!
Hostia sa dostávajú do vedenia! Griezmann skvelo vysunul na pravú stranu za obranu Vietta. Ten sa neulakomil a posunul spätne do výhodnejšej pozície v šestnástke na SAÚLA NÍGUEZA, ktorý strelou ku opačnej žrdi podstrelil brankára Césara!

32

Benfica v tejto chvíli pohrozila aj z nenápadne vyzerajúceho rohového kopu. López si hľadal miesto na vzdialenejšej žrdi. Center však smerom veľmi nepríjemne k hornej žrdi a Oblak sa predsa len musel rukou zahnať.

29

Savić sa ako obranca dostal do zaujímavého prieniku cez stred ihriska. V pokutovom území si pripravoval streleckú pozíciu, no bol zastavený!

27

Eliseu si spracoval prihrávku na ľavej strane. K lepšiemu centru sa však už neodhodlal. Atlético teda s prehľadom odrazilo loptu.

25

Benfica sa snaží hru upokojiť a z obrannej polovice pomaly vytvoriť ďalší útok. Potrebuje sa hlavne opäť vrátiť k hernému štandardu zo začiatku stretnutia.

23

Atlético začína robiť domácim čoraz väčšie problémy! V šestnástke sa k lopte dostal Koke a snažil sa posunúť loptu Viettovi. V poslednej chvíli v malom vápne bezgólový stav zachránil López.

21

21.

21

Saúl sa dostal s loptou pred šestnástkový oblúk a vyslal krásnu tvrdú strelu! Júlio César bol pripravený a ešte krajším zákrokom strelu vyrazil do pravej strany!

20

Hráči Lisabonu si pekne vykombinovali priestor pred šestnástkou. V samotnom pokutovom území to už nebolo také perfektné a hlavne to nestačilo.

18

Boli sme svedkami presného zásahu. Po rozohrávke od rohovej zástavky sa k lopte dostal Koke. Ten presným centrom v malom vápne našiel Diega Godína, no jeho hlavička bola zaznamenaná v ofsajde!

17

Atlético sa vo väčšom počte premiestnilo na útočnú polovicu a snažilo sa využívať ľavý kraj. Griezmann poslal do behu Filipeho Luisa, ktorého následný center zablokoval hráč Benficy.

16

Atlético rozbehlo prvý útok v zápase. Do šestnástky si nabehol Ferreira Carrasco, no na ponúknutú loptu od Saúla bol prikrátky.

14

Ďalší pád v šestnástke. Tentokrát sa zrazili Griezmann s Lópezom v pokutovom území domáceho tímu. Hlavný rozhodca ostal pokojný.

12

Benfica je naďalej aktívnejším celkom v stretnutí. Lopty nestráca len tak zadarmo a Atlético to má v týchto chvíľach zápasu naozaj ťažké.

11

Eliseu rozbehol ofenzívu po ľavej strane a pred šestnástkou hľadal Brazílčana Jonasa. Ten už ďalej vystreliť nedokázal.

9

Eliseu vhodil aut priamo do vápna, kde na loptu čakali viacerí domáci futbalisti. Atlético sa bez menších ťažkostí ubránilo.

8

López neustál súboj so Saúlom, ktorý ho dokonca aj nedovolene zastavil. Bolo to síce v pokutovom území, no nakoniec z toho žiaden pokutový kop nebol.

7

Musí prebehnúť ošetrenie. Godín narazil do Gaitána, ku ktorému prišiel lekár a okamžite mu na dolnú končatinu aplikoval chladivý sprej.

6

V súboji s Fejsom to Vietto mierne podcenil a veľa toho nepredviedol. Hráč Benficy mu odobral loptu a pokračoval v pohybe.

4

Madrid pomaličky získava niečo z hry. Godín získal loptu na kopačku, avšak pri prvej prihrávke už nebol stopercentne úspešný.

3

Domáci hráči sa pomaličky približujú na útočnú polovicu. Pred šestnástkou sa k lopte dostal Gaitán, no z tejto celkom dobre vyzerajúcej situácie nedokázal nič vyťažiť.

2

Pizzi vybehol po pravej strane a snažil sa aspoň naznačiť prvý útok. Jeho dlhý nákop do šestnástky skončil v Oblakových rukách.

1

Úvodný výkop dnešného zápasu o prvú pozíciu v skupine zahrávali hosťujúci futbalisti. Snažili sa o okamžitý nákop na Césara, ktorý však zasahovať nemusel.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Domáca Benfica sa predstaví v typických červených dresoch. Atlético Madrid dnes bude hrať v netradičných tmavomodrých až čiernych dresoch.
Tímy nastupujú na ihrisku za sprievodu rozhodcov a oficiálnej hymny Ligy majstrov.
Úvodné zostavy:

Benfica Lisabon: César – A. Almeida, Lisandro López, Jardel, Eliseu – Fejsa, Sanches – Pizzi, Gaitán (C), Guedes – Jonas.
Náhradníci: Ederson – Samaris, Jiménez, Mitroglu, Lindelöf, Talisca, Carcela-González.

Atlético Madrid: Oblak – Torres Juanfran, Savić, Godín, Luís – Koke, Gabi (C), Ñíguez, Ferreira-Carrasco – Vietto, Griezmann.
Náhradníci: Moyà – Siqueira, F. Torres, Ó. Torres, Á. Correa, Partey, J. Giménez.

Rozhodca: Hategan – Sovre, Gheorghe (všetci Rumunsko).
Vitajte pri sledovaní Ligy majstrov! V tomto prenose sa budeme detailnejšie venovať zápasu Benficy Lisabon, ktorá na svojom Estádio da Luz privíta Atlético Madrid. Stretnutie sa začne o 20:45 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

Podobne ako v ostatných skupinách, aj v skupine C je už rozhodnuté o postupujúcich. Na čele skupiny je Atlético Madrid s desiatimi bodmi. Atléti vyhrali tri zápasy, jeden raz remízovali a pripísali si aj jednu prehru. Majú celkové skóre 9:2.
Klub z hlavného mesta Portugalska sa nachádza s rovnakým počtom bodov na druhom mieste v skupine. Má taktiež tri výhry, tri remízy a tri prehry. Skóre Benficy je však o niečo horšie, a to 9:6.
Na treťom mieste je turecký Galatasaray so štyrmi bodmi a na samotnom chvoste tabuľky je kazašský FC Astana. Tieto dva tímy sa v Istanbule pobijú o postupovú miestenku do vyraďovacej fázy Európskej ligy.

Počnúc od zahájenia najprestížnejšej európskej klubovej súťaže v sezóne 2015/2016 si Benfica počínala takto: porazila Astanu 2:0, zvíťazila v Madride 1:2, prehrala s Galatasarayom 1:2, zdolala Galatasaray 2:1 a naposledy remízovala na ihrisku FC Astana 2:2.
Madridské Atlético na úvod porazilo Galatasaray Istanbul 0:2, prehralo s Benficou 1:2, jasne zvíťazilo nad Astanou 4:0, remízovalo s Astanou 0:0 a vyhralo aj v druhom zápase s Galatasarayom, tentokrát 2:0.

Najlepším strelcom Atlética Madrid je Francúz Antoine Griezmann, ktorý má na konte štyri presné zásahy. Hráč Benficy Nicolás Gaitán v Lige majstrov zaznamenal doposiaľ tri góly.

Tímy z hlavných miest svojich krajín sa teda v poslednom zápase skupinovej fázy pobijú o výhodnejšiu východiskovú pozíciu. Tú by chcel mať každý lepšiu, avšak rozhodne výkon na trávniku. Ten môžete sledovať aj prostredníctvom nášho live prenosu na webe Onlajny.eu. Želám vám pekný futbalový zážitok!

Benfica Lisabon – Atlético Madrid

1:2

koniec (0:1)

Späť na online

Góly: 75. Mitroglu – 33. Ñíguez, 55. Vietto

Karty:   77. Fejsa (BNF) – 68. Godín (ATM), 70. Ñíguez (ATM)

Benfica Lisabon: César – A. Almeida, Lisandro López, Jardel, Eliseu – Fejsa, Sanches – Pizzi, Gaitán (C) (76. Carcela-González), Guedes (46. Mitroglu) – Jonas (61. Jiménez).
Náhradníci: Ederson – Samaris, Jiménez, Mitroglu, Lindelöf, Talisca, Carcela-González.

Atlético Madrid: Oblak – Torres Juanfran, Savić, Godín, Luís – Koke, Gabi (C), Ñíguez, Ferreira-Carrasco (73. Ó. Torres) – Vietto (63. F. Torres), Griezmann (90+2. J. Giménez).
Náhradníci: Moyà – Siqueira, F. Torres, Ó. Torres, Á. Correa, Partey, J. Giménez.

Rozhodca: Hategan – Sovre, Gheorghe (všetci Rumunsko)