Menu

Futbal

Európska liga

FC Slovan Liberec – Olympique Marseille

2:4

koniec (0:2)

10.12.2015, 19:00 • U Nisy, Liberec • 6 • Skupina F • Michal Bakoš (@bako_baks)

Fortuna: 4.25 3.6 1.91

Za stavu 0:3 sa už zdalo byť o všetkom rozhodnuté, Liberec však zásluhou Bakoša a Šurala behom jednej minúty dokázal znížiť. V záverečných minútach sa ešte domáci snažili o vyrovnanie, ale gól padol už len do brány Koubeka.

S konštatovaním, že Liberec nepostupuje do jarných bojov Európskej ligy, sa s vami lúčim. Ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok večera. (20:57:41)

90+5

Koniec zápasu.

90+4

90+4. Lucas Ocampos (OMA)

90+4

Marseille dal gól! V nadstavenom čase sa už Liberec k žiadnej vážnejšej šanci nedostal, naopak, pri hre na maximálne riziko inkasoval štvrtý gól. To, čo LUCASOVI OCAMPOSOVI nevyšlo pred malou chvíľou, si naplno vynahradil prelobovaním Koubeka, ktorý ostal len v roli štatistu!

90+4

Ocampos sa mohol zapísať do streleckej listiny, v šestnástke Liberca to však prešpekuloval, predviedol jednu kľučku naviac a nakoniec z toho bude len rohový kop.

90+3

Rozohrávku priameho kopu si vzal na svoje triko Lucas Silva, ktorý loptu dostal ponad múr, ale aj pod horné brvno Koubekovej svätyne.

90+2

Po nepresnosti na vlastnej polovici ihriska musel Pavelka hasiť vznikajúce nebezpečenstvo nedovoleným zákrokom. Ofenzívna štandardná situácia je pre Marseille vodou na mlyn.

90+1

Nadstavený čas k druhému polčasu sú štyri minúty.

90

Coufal to pri postrannej čiare nevyriešil ideálne, loptu poslal len do autu.

89

Striedanie v tíme FC Slovan Liberec: z ihriska odchádza Jan Sýkora, prichádza Milan Kerbr.

88

Striedajúci Ocampos robil problémy obrane Liberca, proti početnej presile sa ale nakoniec nepresadil.

87

Žltú kartu dostáva Jacques-Alaixys Romao (Olympique Marseille).

86

Rabušic pomohol pri defenzívnej štandardke a odvrátil loptu za postrannú čiaru. Manquillo sa s autovým vhadzovaním, pochopiteľne, neponáhľa.

85

Žltú kartu dostáva Lukáš Bartošák (FC Slovan Liberec).

84

Bartošák pravačkou odcentroval na zadnú tyč, kde Marek Bakoš na poslednú chvíľu prenechal loptu Pavelkovi, ktorý to nečakal a hlavou už nestačil zakončiť.

83

Po centri Hovorku lopta dlho padala, no ako prvý pri nej bol kapitán Olympiqueu Mandanda, ktorý vyboxoval loptu do bezpečia.

81

Žltú kartu dostáva Dmitrij Jefremov (FC Slovan Liberec).

79

Hlásateľ v Liberci oznámil, že štadión je zaplnený do posledného miesta. Vypredané tribúny neskutočným spôsobom ožili a ženú Liberec za vyrovnaním.

78

Mandanda vyboxoval loptu mimo svoje pokutové územie a následne bol zbytočne faulovaný Lukášom Bartošákom.

76

76. Josef Šural (LIB)

76

Liberec dal gól!
Neuveriteľné, čo sa libereckým podarilo v priebehu dvoch minút. Zo zdanlivo strateného zápasu je razom poriadna dráma! Jefremov, ktorý mal prsty i v akcii predchádzajúcej penalte, posadil centrom z pravej strany loptu priamo na hlavu JOSEFA ŠURALA, ktorý na zadnej žrdi prehlavičkoval Manquilla a rozjasal domáce tribúny!

75

75. Marek Bakoš (LIB)

75

Liberec dal gól!
Loptu si na biely bod postavil MAREK BAKOŠ, ktorý s prehľadom napol sieť! Mandanda sa hodil po svojej pravici, zatiaľ čo slovenský útočník poslal loptu do stredu brány.

75

Žltú kartu dostáva Nicolas N'Koulou (Olympique Marseille).

74

74. Nicolas N'Koulou (OMA)

74

Pavelka sa vrútil do šestnástky medzi dvojicu protihráčov, mohol sa ocitnúť v obrovskej šanci, ale N'Koulou ho doslova zoťal. Penalta v prospech Liberec!

73

Striedanie v tíme Olympique Marseille: z ihriska odchádza Michy Batshuayi, prichádza Lucas Ocampos.

71

Mendy z pozície ľavého beka podporil ofenzívu, prichystal si to na strelu ľavačkou a jeho krížny pokus, ktorý mal slušné parametre, dokázal Koubek v páde výborne zlikvidovať.

70

Josef Šural je na trávniku len niekoľko okamihov a už si musel vytrpieť veľmi nepríjemné prišliapnutie nohy, ktoré mu v osobnom súboji uštedril Manquillo.

68

Po treťom strelenom góle predsa len už hosťujúci futbalisti trošku zvoľnili predtým nastolené tempo. Libercu by sa mohol v záverečnej fáze zápasu otvoriť priestor aspoň na skorigovanie výsledku.

67

Striedanie v tíme FC Slovan Liberec: z ihriska odchádza Herolind Shala, prichádza Josef Šural.

65

Striedanie v tíme Olympique Marseille: z ihriska odchádza Georges-Kévin N'Koudou, prichádza Stéphane Sparagna.

63

Libereckí futbalisti dlhšie držia loptu vo svojej moci, pohybujú sa s ňou však len v neutrálnych priestoroch, z ktorých Mandandovi nič vážnejšie hroziť nemôže.

61

Hodina zápasu je minulosťou, o výsledku je, zdá sa, definitívne rozhodnuté, preto ťažko očakávať, čo nám ponúkne posledná tretina česko-francúzskeho duelu.

60

Striedanie v tíme FC Slovan Liberec: z ihriska odchádza Zdeněk Folprecht, prichádza Michael Rabušic.

58

Hostia z rohového kopu nič nevyťažili, hra bola otočená na druhú stranu, avšak lopta doputovala len k Mandandovi, ktorý ju bude posielať dopredu.

56

Hráči Olympique Marseille si zápas za súčasného stavu užívajú, čoho dôkazom bolo aj nádherné spracovanie N'Koudouho, ktorý pri postrannej čiare naplno demonštroval svoje technické dispozície.

54

Striedanie v tíme Olympique Marseille: z ihriska odchádza Rémy Cabella, prichádza Lucas Silva.

52

Jefremov výborne zapracoval v strede poľa, dobre načasovanou prihrávkou našiel rozbehnutého Shalu, ktorému spracovanie nevyšlo ideálne, ale i napriek tomu nebezpečne zakončil, keď ľavačkou len tesne minul pravú tyč brány Stevea Mandandu!

48

Marseille dal gól! Marseille vedie na českej pôde už rozdielom triedy. Manquillov pas našiel ABDELAZIZA BARRADU, ktorý sa aj za drobného prispenia rúk presadil cez Bartošáka, prešprintoval Švejdíka a svoj výborný výkon z prvého polčasu korunoval ideálne zrealizovaným zakončením, keď sa mu podarilo prelobovať vybehnutého Koubeka!

47

Po Bartošákovom centri z pravého krídla sa hádam až štvorica libereckých futbalistov snažila loptu poslať smer Mandanda, ani jeden z nich však nedostal dostatok priestoru sa strelu.

47

Romao sa dostal k lopte len prostredníctvom nedovoleného zákroku, ktorého obeťou sa stal Jefremov.

46

Po zmene strán sme nezaregistrovali žiadnu zmenu v základných zostavách.

46

Začal sa druhý polčas.
S postupovými šancami Slovana Liberec to po prvom polčase vyzerá zle-nedobre. Prvý polčas sa niesol v réžii Olympiqueu Marseille, ktorý dokázal dvakrát skórovať a dostal sa tak do ešte lepšej východiskovej pozície, než v akej sa nachádzal pred zápasom.

Zaujímavé akcie smerom dopredu mali aj hráči Slovana Liberec, no skúseného Mandandu sa im prekonať nepodarilo.

45+2

Prvý polčas sa skončil.

45

Nad rámec prvého polčasu sa nadstavujú dve minúty.

44

44. Lukáš Bartošák (LIB)

44

Liberec s obrovskou šancou na skorigovanie nepriaznivého stavu, gól však nepadol. Vzrušenie sa nakoniec ukázalo ako zbytočné, pretože sa jednalo o ofsajdové postavenie.

43

43. Georges-Kévin N'Koudou (OMA)

43

Marseille dal gól! Dve minúty pred koncom riadneho hracieho času prvého polčasu Marseille navyšuje svoje vedenie! Barrada už ako tradične prihrávkou z hĺbky poľa hľadal Batshuayia, cez ktorého lopta prepadla až na GEORGESA-KEVINA N'KOUDOUHO a ten si v samostatnom nájazde poradil rutinérsky, keď si Koubeka pekne obišiel a loptu zasunul do odkrytej brány!

40

Georges-Kevin N'Koudou si to ako pravák naviedol z ľavej strany na stred ihriska a jeho strelu dokázal Koubek vyraziť na roh len so šťastím!

39

Batshuayi sa z pozície zakončovateľa teraz posunul do úlohy režiséra hry a krásnou prihrávkou našiel na zadnej žrdi Barradu, ktorému zakončenie z prvého dotyku nevyšlo podľa predstáv. Lopta skončila len nad brvnom libereckej svätyne!

37

Cabella dostal na pravej strane veľké penzum času i priestoru, s ktorým nakoniec nedokázal naložiť zas až tak dobre, pretože do šestnástky Liberca poslal len jednoduchý center, s ktorým si Koubek poľahky poradil.

35

Pavelka v súboji s Cabellom použil klasický šľapák, po ktorom nemohol uniknúť trestu v podobe žltej karty.

33

S Batshuayiom, ktorý od začiatku zápasu poriadne trápi Liberec, si teraz defenzíva českého tímu dokázala dobre poradiť.

30

Vyzeralo to tak, že si exekúciu priameho kopu vezme na starosti Marek Bakoš, ale napokon zakončoval Lukáš Bartošák, ktorý to nevymyslel vôbec zle. Využil fakt, že Mandanda nemal práve najlepšie postavený múr, dokázal ho obstreliť, no jeho strela ľavačkou bola tečovaná a nakoniec tesne minula pravú žrď brány Marseille!

29

Batshuayia to pri plnení si defenzívnych povinností prehnal s intenzitou. Po jeho faule, ktorý bol ohodnotený žltou kartou, má Liberec k dispozícii priamy kop zo zaujímavej parkety.

28

Žltú kartu dostáva Rémy Cabella (Olympique Marseille).

28

Keď po dlhšej odmlke Liberec konečne dostal možnosť zahrať rohový kop, hra bola prakticky okamžite opäť prerušená. Pískal sa útočný faul.

27

Žltú kartu dostáva Steve Mandanda (Olympique Marseille).

27

Žltú kartu dostáva Marek Bakoš (FC Slovan Liberec).

26

Takmer všetci libereckí hráči sa natlačili do malého vápna, zaujímavý signál zatiaľ priniesol množstvo strkaníc, ktoré musí riešiť hlavný rozhodca.

25

Po Bartošákovej štandardnej situácii bude nasledovať rohový kop Liberca.

24

Sýkora bol zdvojený, na ľavom krídle nakoniec zviedol súboj s Islom, ktorý si celú situáciu postrážil a loptu nechal doputovať mimo hracej plochy.

22

N'Koudou výborne napádal, po zisku lopty potiahol hosťujúcu akciu až pred šestnástku, kde prihral Batshuayiovi, ktorý si tentoraz nepostrážil svoje postavenie a padol do ofsajdovej pasce.

19

S nákopom do šestnástky si bez väčších ťažkostí poradil brankár Koubek, ktorý vzduchom letiacu loptu stiahol do svojej moci.

18

Francúzsky celok bude mať k dispozícii ofenzívnu štandardnú situáciu.

15

Po štvrťhodine hry sa tak Slovan Liberec ocitol v mimoriadne komplikovanej situácii.

14

14. Michy Batshuayi (OMA)

14

14. Herolind Shala (LIB)

14

Marseille dal gól! Domáci stredopoliar Folprecht sa chytá za hlavu, pretože po jeho katastrofálnej rozohrávke sa zrodila gólová akcia Olympiqueu Marseille. K lopte sa zadarmo dostal Barrada, ktorý po tretí raz v zápase dokázal vyslať do šance MICHYHO BASTSHUAYIA a ten už tentoraz nechal naplno vyniknúť svojim kanonierskym schopnostiam, keď si prehodil loptu na ľavačku a prízemnou strelou nedal Koubekovi šancu!

12

Marek Bakoš sa teraz predviedol v oveľa futbalovejšom svetle, keď peknou prihrávkou posunul do šestnástky Jefremova, po ktorého práci sa vo veľkej šanci ocitol Shala, no ten z bezprostrednej blízkosti nedokázal poskakujúcu loptu vystreliť na Mandandu!

10

Súboj medzi Bakošom a Rolandom, časť druhá. Zo vzájomnej konfrontácie opäť vyšiel víťazne portugalský stopér, ktorý bol následne Slovákom faulovaný.

8

Po druhýkrát v krátkom časovom slede fantasticky zapracoval Abdelaziz Barrada, ktorý znovu presne prihrávkou uvoľnil Batshuayi, Ten pohotovou strelou ľavačkou poriadne schladil celý štadión, ktorý si ale nakoniec mohol vydýchnuť, pretože strela 22-ročného strelca tesne minula pravú tyč Koubekovej svätyne!

7

Barrada pekne posunul loptu na Batshuayia, ktorý z dobrej pozície obtrel svoju strelu o jedného z brániacich hráčov.

6

Marek Bakoš zviedol šprintérsky súboj s Rolandom, ktorý slovenského útočníka nepustil k lopte. Bakoš sa navyše nachádzal v ofsajde.

5

V úvode stretnutia sa hrá typický medzišestnástkový futbal.

3

Coufal avizoval autové vhadzovanie až do pokutového územia Olympiqueu Marseille, nakoniec však dal prednosť rozohrávke na krátko, ktorú hostia dobre ubránili.

2

Hovorkov nákop hľadal rozbehnutého Sýkoru, no ten bol dobre pokrytý.

1

Zápas na štadióne libereckého Slovana, na ktorom sa tiesni takmer desať tisíc divákov, sa začal výkopom hosťujúcich futbalistov.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

FC Slovan Liberec: Koubek – Coufal, Hovorka, Švejdík, Bartošák – Pavelka (C) – Jefremov, Folprecht, Shala, Sýkora – Bakoš.
Náhradníci: Hladký – Won, Mudra, Kerbr, Bartl, Rabušic, Josef Šural.

Olympique Marseille: Mandanda (C) – Manquillo, N'Koulou, Rolando, Mendy – Isla, Romao – Barrada, Cabella, N'Koudou – Batshuayi.
Náhradníci: Pelé – Rekik, Sparagna, Silva, Ocampos, B. Sarr, Zambo Anguissa.

Rozhodca: Schörgenhofer – Kolbitsch, Brandner – Riedel.
Skupinová fáza Európskej ligy sa dostala do svojho finišu. Na jej účastníkov čakajú posledné zápasy, po ktorých bude definitívne zrejmé, ktoré z tímov sa v menej populárnej a sledovanej sesterskej súťaže Ligy majstrov predstavia aj na jar.

Veľmi zaujímavá situácia nastala v skupine F, z ktorej už má zabezpečený postup do vyraďovacej časti zatiaľ len portugalský Sporting Braga. O druhú miestenku do jarného šestnásťfinále zabojujú v priamom súboji FC Slovan Liberec a Olympique Marseille.

Pred vzájomnou konfrontáciou sa v lepšej východiskovej pozícii nachádza francúzsky celok, ktorému po piatich odohraných zápasoch patrí so ziskom deviatich bodov druhá pozícia. Slovan Liberec, v ktorého radoch sa nachádza trojčlenná slovenská enkláva (Lukáš Hroššo, Michal Obročník, Marek Bakoš), má v porovnaní s Olympiqueom Marseille o dva body menej. Český tím tak na dosiahnutie postupu potrebuje v domácom prostredí zaknihovať podobný výsledok, ako sa mu podarilo zaznamenať v prvom vzájomnom dueli, keď v Marseille zásluhou presného zásahu Vladimíra Coufala triumfoval 1:0.

Víťazstvo v akomkoľvek pomere posiela ďalej Slovan Liberec, všetky ostatné výsledky hrajú v prospech Olympique Marseille.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.

FC Slovan Liberec – Olympique Marseille

2:4

koniec (0:2)

Späť na online

Góly: 75. Bakoš, 76. Josef Šural – 14. Batshuayi, 43. N'Koudou, 48. Barrada, 90+4. Ocampos

Karty:   27. Bakoš (LIB), 35. Pavelka (LIB), 81. Jefremov (LIB), 85. Bartošák (LIB) – 27. Mandanda (OMA), 28. Cabella (OMA), 29. Batshuayi (OMA), 75. N'Koulou (OMA), 87. Romao (OMA)

FC Slovan Liberec: Koubek – Coufal, Hovorka, Švejdík, Bartošák – Pavelka (C) – Jefremov, Folprecht (60. Rabušic), Shala (67. Josef Šural), Sýkora (89. Kerbr) – Bakoš.
Náhradníci: Hladký – Won, Mudra, Kerbr, Bartl, Rabušic, Josef Šural.

Olympique Marseille: Mandanda (C) – Manquillo, N'Koulou, Rolando, Mendy – Isla, Romao – Barrada, Cabella (54. Silva), N'Koudou (65. Sparagna) – Batshuayi (73. Ocampos).
Náhradníci: Pelé – Rekik, Sparagna, Silva, Ocampos, B. Sarr, Zambo Anguissa.

Rozhodca: Schörgenhofer – Kolbitsch, Brandner – Riedel