Menu

Futbal

Európska liga

APOEL Nikósia – AC Sparta Praha

1:3

koniec (1:0)

10.12.2015, 21:05 • GSP, Nikózia • 6 • Skupina K • Michal Bakoš (@bako_baks)

Fortuna: 3.8 3.45 2.05

S konštatovaním, že Sparta dala za účinkovaním v skupinovej fáze Európskej ligy víťaznú bodku a do ďalších bojov postupuje z druhého miesta, sa s vami lúčim.

Ďakujem vám za pozornosť a prajem dobrú noc. (22:56:33)

90+3

Koniec zápasu.

90+2

Po krásnom oblúčiku Matějovského mohol ešte prikrášliť výsledok z pohľadu Sparty Frýdek, ale s jeho pohotovou strelou ľavačkou si Waterman dokázal poradiť!

90

K zápasu sú pridané ešte tri minúty.

89

Čerstvý Litsingi mal pred sebou množstvo voľného priestoru, ktorý ale nemohol využiť, pretože mu nevyšiel prvý dotyk s loptou.

87

87. David LAFATA - 1:3

87

Sparta dala gól! Pražský celok zrejme definitívne potvrdzuje svoje víťazstvo v poslednom skupinovom zápase Európskej ligy! Konaté prestrčil loptu na DAVIDA LAFATU, ktorý sa z hranice pokutového územia oprel do lopty a tá cez Watermana prekĺzla do siete.

85

Striedanie v tíme AC Sparta Praha: z ihriska odchádza Lukáš Juliš, prichádza Franci Litsingi.

84

Piatkowski vybojoval na Costovi rohový kop, po ktorom odvrátil loptu z pokutového územia Sparty Martin Frýdek.

83

Hráči Apoelu sa z ľavého krídla snažili o rýchly prechod do útoku, loptu poslali smer pokutové územie, no v ňom bol len pripravený brankár Štěch.

81

Domáci majú vrátane nastavenia niečo cez desať minút na zareagovanie.

80

Striedanie v tíme APOEL FC: z ihriska odchádza Fernando Cavenaghi, prichádza Mateusz Piątkowski.

77

Sparta dala gól! Tomu sa teda hovorí striedanie! Sparta ide do vedenia! DAVID LAFATA bol na trávniku sotva tri minútky a dokonale predviedol svoju najväčšiu zbraň, keď si v pokutovom území fantasticky našiel to správne miesto, z ktorého rozvlnil sieť po vynikajúcej prihrávke Konatého z pravej strany, ktorý má na tomto góle veľký podiel!

76

Štilić sa po kontakte s Matějovským porúčal k zemi v pokutovom území, domáci si pýtali odpískanie penalty, ale rozhodca ostal voči tomuto stretu absolútne chladný.

74

Striedanie v tíme AC Sparta Praha: z ihriska odchádza Lukáš Vácha, prichádza David Lafata.

74

Holek zblokoval De Vincentiho zakončenie ku Efremovi, ktorému chýbalo skutočne len málo, aby vo vzduchu zasiahol loptu a poslal ju do sparťanskej brány! Ešte pred touto situáciou mal na opačnej strane šancu Konaté, ktorý ale stroskotal na Watermanovi.

72

72. Martin Frýdek (SPA)

72

Žltú kartu dostáva Martin Frýdek (AC Sparta Praha).

70

Spolupráca dvoch striedajúcich hráčov na strane domáceho tímu nevyšla, pretože Efrem napriek tomu, že bol rozbehnutý, nestihol prihrávku Viniciusa.

67

Sparta je v týchto momentoch druhého polčasu lepším tímom, vyrovnanie si bezpochyby zaslúžila.

65

Efrem je na trávniku len päť minút, no už inkasoval kartové napomenutie.

63

Sparta dala gól! Pražanom sa podarilo zaslúžene vyrovnať! LUKÁŠ JULIŠ mal sľubnú príležitosť už aj v prvom polčase, ale presného zásahu sa dočkal až teraz, keď prekonal domáceho brankára Watermana efektnou pätičkou! Skutočne nádherný moment v podaní útočníka Sparty.

60

Striedanie v tíme APOEL FC: z ihriska odchádza Vander, prichádza Georgios Efrem.

60

60. Tiémoko Konaté (SPA)

60

Sparta mohla z pošmyknutia Sérgia vyťažiť vyrovnávajúci gól. Vácha ponúkol loptu Konatému, ale ten v tutovej pozícii nepochodil a predviedol veľké zlyhanie, keď nedokázal trafiť bránu APOELU!

58

Frýdek obdržal pri postrannej čiare ťažkú prihrávku, ktorú nedokázal spracovať a po ktorej mu lopta unikla mimo hraciu plochu.

56

V druhom polčase zatiaľ čakáme na nejakú zaujímavú situáciu pred jednou či druhou svätyňou.

54

Rohový kop nepriniesol pre defenzívu hostí na čele s brankárom Marekom Štěchom žiadne vážnejšie nebezpečenstvo.

53

Sparťanská defenzíva zrazila loptu nad svoju bránu. Rohový kop v prospech APOELU.

52

Žltú kartu dostáva Jakub Brabec (AC Sparta Praha).

51

Sérgio rád podporuje ofenzívu svojho tímu, po pravej strane tak urobil aj teraz, ale center mu vôbec nevyšiel. Loptu netrafil tak, ako si predstavoval.

48

Frýdek síce Konatého uvoľnil, ale ten jeho ťažkú prihrávku nedokázal spracovať. Lopta mu odskočila od nohy a skončila v moci brankára Watermana.

47

Bořek Dočkal pokračuje vo svojej streleckej aktivite aj po zmene strán. Pokus z veľkej diaľky však určite nebude hodnotiť ako podarený.

46

Striedanie v tíme AC Sparta Praha: z ihriska odchádza Kehinde Fatai, prichádza Marek Matějovský.

46

Začal sa druhý polčas.
Prvý polčas bol z oboch strán zaujímavý, pred jednou i druhou bránou sa odohralo viacero šancí, ale na gól bola premenená len tá, ktorú mal Cavenaghi.

45+1

Prvý polčas sa skončil.

45

K prvému polčasu bola pridaná nadstavená minúta.

42

42. Vander (APO)

42

Po minútach, kedy bola aktivita na kopačkách futbalistov Sparty, mohli domáci pridať poisťovací gól! Vander dokázal v sklze zasiahnuť center De Cincentiho, ale Štěch bol pripravený a šancu zlikvidoval!

41

Dočkal našiel centrom hlavu Costu, ktorého zakončenie až k brankárovi Watermanovi nepreniklo.

40

Konaté aktivitou na pravom krídle vybojoval pre Spartu rohový kop. V tejto štatistike má český klub navrch.

38

Domáca obrana dala vo svojej šestnástke veľmi veľa priestoru Fataiovi, ktorý si spracoval loptu zo vzduchu, pripravil si streleckú pozíciu, ale následne pálil len do pripraveného Watermana!

36

Realizačný tím cyperského tímu musel siahnuť k vynútenému striedaniu už v prvom polčase. Zdravotné problémy hlásil Carlão, ktorého miesto na trávniku zaujal Vinicius.

35

Striedanie v tíme APOEL FC: z ihriska odchádza Carlão, prichádza Vinicius.

33

Žltú kartu dostáva Vander (APOEL FC).

33

Žltú kartu dostáva Lukáš Vácha (AC Sparta Praha).

32

Konaté šikovne prestrčil loptu na Marečka, ktorý s loptou operoval na pravom kraji pokutového územia, odkiaľ ale nenašiel ani jedného zo svojich spoluhráčov.

31

Po rohovom kope sa do zakončenia tlačil okrem Brabca aj Konaté, ktorý mal ale k lopte príliš ďaleko a už ju nestačil zachytiť.

28

Štilićov center Štěch predĺžil za bránkovú čiaru. Rohový kop sa tak bude opakovať.

27

Mario Holek odviedol dobrú obrannú robotu, keď cez seba nepustil Cavenaghiho, ktorý v minulosti obliekal dres Villarrealu či francúzskeho Bordeaux.

25

Ku hlavičkovému zakončeniu sa dostal Lukáš Juliš, ktorý loptu usmernil len mimo bránu.

24

V doterajšom priebehu prvého polčasu určite patrí medzi najaktívnejších hráčov Sparty Dočkal, ktorý teraz skúšal strelecké šťastie, ale trafil len domáceho stredného obrancu Carlãoa.

23

Center Dočkala bol odrazený k Frýdekovi, ktorý neváhal a z prvej sa oprel do lopty. Tú namieril priamo do brankára Watermana.

21

Rýchlej akcii APOELU vystavilo stopku ofsajdové postavenie, v ktorom sa nachádzal práve Cavenaghi.

20

Sérgiov prízemný center si v pokutovom území Sparťanov našiel Cavenaghiho, ktorý mohol pridať svoj druhý gól v zápase, ale podobne ako pred chvíľkou na druhej strane Juliš, aj on tri žrde minul!

18

18. Lukáš Juliš (SPA)

18

Vandera za svoju spätnú prihrávku rozhodne nebude pochválený, vystihol ju totiž Lukáš Juliš, ktorý si poradil v súboji s presilou, vytvoril si výbornú pozíciu, ale bránu z nej netrafil!

17

Waterman musel čeliť strele Juliša, ktorý sa dokázal vyhnúť ofsajdovej pasci a preveril strážcu domácej svätyne.

14

Ľavý obranca APOELU Alexandrou, ktorý je kapitánom domáceho celku, si dokázal postrážiť Konatého a počkal kým lopta doputuje za postrannú čiaru.

12

12. Bořek Dočkal (SPA)

12

Hostia boli veľmi blízko vyrovnania! Dočkalovi tentoraz vyšlo zakončenie podstatne lepšie, po jeho strele pomohla gólmanovi Watermanovi tyč.

10

Štandardnú situáciu rozohral Štilić, po jeho centri ale nenasledovalo priame ohrozenie svätyne Sparty Praha.

9

APOEL bude zahrávať svoj prvý roh v zápase, ktorý vybojoval pravý obranca Sérgio.

8

Na druhej strane predviedol nepresné zakončenie z hranice šestnástky Dočkal.

6

6. Fernando CAVENAGHI - 1:0

6

Apoel dal gól!
Domáci sa vzápätí ujímajú vedenia! Konaté posielal loptu medzi dvoch svojich spoluhráčov, našiel však len skúseného argentínskeho zakončovateľa FERNANDA CAVENAGHIHO, ktorý v priamom súboji so Štěchom uspel a podarenou strelou ľavačkou poslal loptu odrazom o žrď do brány!

5

Prvú výraznejšiu príležitosť zápasu registrujeme na strane Sparty Praha, k dispozícii ju mal Juliš, ktorý ale Watermana prekonať nedokázal!

3

Jakub Brabec si nedovolene počínal v súboji s domácim útočníkom Vanderom.

2

APOEL FC nastúpil v žltých dresoch, Sparta v tradičných červených farbách.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

APOEL FC: Waterman – Sérgio, Guilherme, Carlão, Alexandrou (C) – Artymatas, Štilić, Morais – De Vincenti, Cavenaghi, Vander.
Náhradníci: Kissas – Anastasiou, Efrem, Charalambides, Piątkowski, Vinicius, Makrides.

AC Sparta Praha: Štěch – Brabec, Mario Holek, Nhamoinesu – Konaté, Dočkal (C), Vácha, Mareček, Frýdek – Fatai, Juliš.
Náhradníci: Miller – Steinhöfer, Hybš, Matějovský, Jiráček, Litsingi, Lafata.

Rozhodca: Vad – Albert, Berettyán – Viszokai.
Skupinová fáza Európskej ligy sa dostala do svojho finišu. Na jej účastníkov čakajú posledné zápasy, po ktorých bude definitívne zrejmé, ktoré z tímov sa v menej populárnej a sledovanej sesterskej súťaže Ligy majstrov predstavia aj na jar.

Skupina K patrí medzi skupiny, v ktorých sú už postupové karty jasne rozdané. Postup do šestnásťfinále si výsledkami v predchádzajúcich piatich dueloch zabezpečili Schalke 04 a zástupca českej ligovej scény AC Sparta Praha.

Jeden z troch českých klubov v skupinovej časti Európskej ligy uzavrie svoju jesennú púť touto súťažou na pôde APOELU Nikózia, ktorý sa zatiaľ nachádza na chvoste tabuľky, keď má na konte len tri body za víťazstvo s Asterasom.

Prvý vzájomný súboj sa na pražskej Letnej skončil sparťanským víťazstvom 2:0. Cyperčania sa budú na domácej pôde snažiť zabezpečiť si konečné tretie miesto, zatiaľ čo Sparta bude na diaľku bojovať o prvenstvo v skupine so Schalke, ktoré zavíta do Grécka, kde sa stretne s Asterasom Tripolis.

Dnešní súperi sa na vzájomné zápolenie v rámci Európskej ligy naladili rozdielne. APOEL počas víkendu v zápase svojej ligovej súťaže zakopol, Sparta dokázala na pôde Baníka Ostrava vybojovať najtesnejšie víťazstvo 1:0, vďaka ktorému si v tabuľke Synot ligy udržala trojbodovú stratu na priebežného lídra z Plzne.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:05.

APOEL Nikósia – AC Sparta Praha

1:3

koniec (1:0)

Späť na online

Góly: 6. Cavenaghi – 63. Juliš, 77. Lafata, 87. Lafata

Karty:   33. Vander (APO), 65. Efrem (APO) – 33. Vácha (SPA), 52. Brabec (SPA), 72. Frýdek (SPA)

APOEL Nikósia: Waterman – Sérgio, Guilherme, Carlão (35. Vinicius), Alexandrou (C) – Artymatas, Štilić, Morais – De Vincenti, Cavenaghi (80. Piątkowski), Vander (60. Efrem).
Náhradníci: Kissas – Anastasiou, Efrem, Charalambides, Piątkowski, Vinicius, Makrides.

AC Sparta Praha: Štěch – Brabec, Mario Holek, Nhamoinesu – Konaté, Dočkal (C), Vácha (74. Lafata), Mareček, Frýdek – Fatai (46. Matějovský), Juliš (85. Litsingi).
Náhradníci: Miller – Steinhöfer, Hybš, Matějovský, Jiráček, Litsingi, Lafata.

Rozhodca: Vad – Albert, Berettyán – Viszokai