Menu

Futbal

Nemecká Bundesliga

Borussia Mönchengladbach – SV Darmstadt 98

3:2

koniec (1:1)

20.12.2015, 17:30 • Borussia-Park, Mönchengladbach, Nemecko • 17. kolo • Marek Farkaš

Tak a je dobojované. Stretnutie sa skončilo víťazstvom Mönchengladbachu 3:2, ktorý o zisku troch bodov rozhodol až v samom závere. Za domácich sa presadili Stindl, Nordtveit a Wendt, no a za hostí skórovali Heller a Wagner. Borussia prezimuje na 4.mieste, Ľalie na 13.priečke.

To je odo mňa všetko. Prajem Vám ešte príjemný večer. (19:23:23)

90+2

Koniec zápasu.

90+2

Darmstadt rozohrával priamy kop z polovice ihriska. Na center si nabehol aj brankár Christian Mathenia, no nič z toho nebolo a hlavný rozhodca má už píšťalku v ústach.

90+1

Nadstavený čas v 2.polčase sú 2 minúty!

90

Darmstadt ešte rozbieha jednu z posledných útočných akcií. Uvidíme koľko minút nadstaví hlavný rozhodca.

89

Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza Raffael, prichádza Josip Drmić.

88

Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza Lars Stindl, prichádza Mahmoud Dahoud.

87

Striedanie v tíme SV Darmstadt 98: z ihriska odchádza Jan Rosenthal, prichádza Dominik Stroh-Engel.

86

86. Oscar WENDT - 3:2

86

Mönchengladbach dal gól!
Krásna akcia domáceho mužstva zakončená presným zásahom pravdepodobne bude znamenať zisk troch bodov, no ešte nie je koniec. Lars Stindl výbornou prihrávkou našiel skvelo nabiehajúceho spoluhráča OSCARA WENDTA, ktorý sa zrazu ocitol zoči-voči hosťujúcemu gólmanovi. Dosiaľ nevýrazný hráč poslal loptu povedľa brankára Christiana Mathenia, a tá skončila v sieti! Borussia opäť strháva vedenie na svoju stranu a zdá sa, že o všetko rozhoduje!

84

Stretnutie sa nám chýli ku koncu a my stále nepoznáme víťaza. Hra sa prelieva zo strany na stranu a každá chyba môže znamenať inkasovaný gól.

83

Do konca tohto stretnutia ostáva približne 10 minút aj s nadstaveným časom. Podarí sa niektorému z tímov streliť víťazný gól alebo sa budú body deliť?

82

Domáci Lars Stindl skúša trpezlivosť hlavného rozhodcu. Opäť fauloval a toto už bolo pravdepodobne posledné varovanie, pretože už má toho za dnešok nazberaného až až.

80

Veľká šanca Darmstadtu! Dosiaľ neviditeľný Jan Rosenthal sa dostal k hlavičke približne z piatich metrov, no jeho pokus skončil približne dva metre vedľa domácej brány! Hosťujúci hráč bol úplne sám pri lopte a toto sa určite dalo lepšie zakončiť.

79

Hosťujúci György Garics trochu zbytočne stratil loptu pri vlastnej rohovej zástavke a nakoniec z toho bude vhadzovanie pre domácich. Úplne zbytočne sa hnevá na rozhodcu, ten túto situáciu vyriešil úplne správne.

78

Darmstadt sa ešte pokúša o zmenu skóre, no dlhé centre do vápna domácich nevedú k úspechu. Stopéri Borussie sú vysokí a s týmto štýlom hry si vedia poradiť.

77

Striedanie v tíme SV Darmstadt 98: z ihriska odchádza Tobias Kempe, prichádza Konstantin Rausch.

76

Pokiaľ sa stretnutie skončí nerozhodným výsledok, tak Mönchengladbach prezimuje na piatom mieste a Darmstadt na trinástej priečke.

75

Tempo hry v posledných minútach opadlo a vyzerá to, že obe mužstvá sa zamerajú iba na to, aby už do konca tohto stretnutia neinkasovali.

74

V jasnom ofsajde bol teraz domáci Oscar Wendt, ktorý sa vracal na hraciu plochu spoza bránkovej čiary. Loptu do hry pošle brankár Christian Mathenia.

73

Hosťujúci Tobias Kempe zastavil prenikajúceho protihráča, no tentokrát nevidel žiaden kartový trest. Lopta pre domácich.

72

Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza Thorgan Hazard, prichádza Roel Brouwers.

70

Lard Stindl si chcel naraziť s Raffaelom pred pokutovým územím hostí, no spätná prihrávka nenašla príjemcu. Lopty sa zmocnili hostia, ktorí mieria do rýchleho protiútoku.

69

Domáci Raffael sa predieral do vápna hostí cez ľavú stranu, lenže na trojicu hráčov nevyzrel. Mönchengladbach ostáva pri lopte.

67

Tím Darmstadt práve strelil gól!
Borussia zaspala v defenzíve a jej trestom bol inkasovaný gól. Hostia zahrávali rohový kop, ktorý bol však odvrátený do bezpečia. Nie však na dlho. K lopte sa dostal Marcel Heller, ktorý nadýchaným centrom našiel pred bránou úplne voľného spoluhráča SANDRA WAGNERA. Ten sa do lopty hlavou poriadne vložil a nekompromisne zavesil pod brvno! Je vyrovnané a začína sa od začiatku!

67

67. Sandro WAGNER - 2:2

65

Brankár domácich Yann Sommer teraz včas vybehol a loptu bezpečne poslal za postrannú čiaru. Vhadzovanie pre Darmstadt.

64

Heller (Darmstadt) bol neskoro v súboji a aj on videl od hlavného arbitra žltú kartu.

63

Veľká šanca hostí! Lopta po centri sa párkrát odrazila od viacerých hráčov a následne sa k hlavičke dostal Aytaç Sulu. Ten bol úplne sám, no loptu poslal iba do stredu brány, kde stál pripravený brankár Yann Sommer, ktorý nemal žiaden problém.

62

Lars Stindl prerušil akciu hostí a môže byť rád, že nevidel druhú žltú kartu. Bolo to veľmi hraničné, no nakoniec hlavný rozhodca Benjamin Brand kartu z vrecka nevytiahol.

61

Máme za sebou hodinu hry a domáci už vedú. Dokázali otočiť stav stretnutia, no dohrávajú o jedného hráča menej ako má jeho ich súper.

60

Holland (Darmstadt) sa postavil do cesty rozbehnutému Raffaelovi, ktorý sa rútil do dobre sa rozvíjajúcej akcie. Žltá karta.

58

Hosťujúci hráč je už späť a pred chvíľou vybojoval pre svoje mužstvo rohový kop.

57

Už sa znovu pokračuje a počet hráčov sa nám na chvíľu vyrovná. Marcel Heller čaká za postrannou čiarou na pokyn hlavného rozhodcu, aby sa mohol vrátiť na hraciu plochu.

56

Exekútorom bol Raffael, ale jeho bomba trafila Marcela Hellera, ktorý ostal ležať na zemi. Hra je prerušená a hosťujúci hráč už je ošetrovaný.

55

Hosťujúci Aytaç Sulu nedovolene poslal k zemi protihráča a domáci budú zahrávať voľný kop spoza pokutového územia. Ďalšia príležitosť na strelenie gólu.

54

Striedanie v tíme SV Darmstadt 98: z ihriska odchádza Peter Niemeyer, prichádza Mario Vrančić.

53

Diváci sú vo vytržení a oslavujú svojich hráčov. Tí dokázali v početnej nevýhode zabojovať a podarilo sa im otočiť nepriaznivý stav v ich prospech.

51

Mönchengladbach dal gól!
Tak to bola prekrásna strela od domáceho hráča, ktorá skončila v hosťujúcej bráne. Loptu si postavil HÅVARD NORDTVEIT a pravačkou krásne zavesil! Brankár hostí Christian Mathenia sa síce hodil a aj sa dotkol lopty, no nezabránil jej, aby neprešla do jeho brány. Borussia otáča stav stretnutia a dostáva sa do vedenia!

51

51. Håvard NORDTVEIT - 2:1

50

Domáci Raffael bol faulovaný hosťujúcim Tobiasom Kempem a Borussia bude zahrávať priamy kop z veľmi dobrej pozície. Toto je veľká šanca na otočenie skóre.

49

Domáci hrajú v početnej nevýhode a je vidieť, že sa sústredia hlavne na defenzívu s prípadnými protiútokmi.

48

Sandro Wagner bol v jasnom ofsajde. Loptu do hry pošle brankár Yann Sommer.

47

V poslednom tohtoročnom zápase najvyššej nemeckej súťaže to zatiaľ poriadne vrelo. Domáci prehrávali, dostali červenú kartu a potom vyrovnali. Sám som zvedavý, ako sa tento zápas skončí a kto získa tri body.

46

Začal sa druhý polčas.
ŠTATISTIKY PRVÉHO POLČASU

Držanie lopty: 64% – 36%
Strely (celkom): 7-7
Strely (na bránu): 3-1
Rohové kopy: 1-3
Fauly: 8-7
Žlté karty: 1-2
Červené karty: 1-0
Máme za sebou prvý polčas. V ňom to bolo pomerne vyrovnané, no predsa len nebezpečnejší boli hostia. Dosiaľ sa hrá veľmi agresívny futbal a je možné, že ešte uvidíme nejaké červenú kartu. Darmstadt sa dostal do vedenia, keď o úvodný presný zásah sa v 28.minúte postaral Marcel Heller, ktorý využil slabšiu chvíľku domácej obrany. V 39.minúte dostal červenú kartu domáci Granit Xhaka, ktorý surovo poslal protihráča k zemi, a tak musel ísť predčasne pod sprchy. O vyrovnanie sa v 44.minúte postaral Lars Stindl, ktorý spoza pokutového územia napriahol a lopta nakoniec skončila v sieti hosťujúcej brány. Podarí sa niektorému z tímov streliť ešte nejaký gól alebo budeme svedkami nerozhodného výsledku? Na túto otázku nám odpovie druhé dejstvo.

2.polčas sa začne približne o 18:34.

45+3

Prvý polčas sa skončil.

45+2

Žltú kartu dostal aj Caldirola (Darmstadt), ktorý pri postrannej čiare poriadne prebrúsil protihráča. Úplne zaslúžene.

45+1

Lars Stindl (Mönchengladbach) síce netrafil v súboji protihráča, no spôsob akým sa o to pokúšal si jednoznačne zaslúžil kartový trest. Domáci hráč doslova skočil oboma nohami dopredu a môže byť rád, že netrafil protihráča, lebo by mi asi zlomil nohu.

45

Nadstavený čas v 1.polčase sú 3 minúty!

44

44. Lars STINDL - 1:1

44

Mönchengladbach dal gól!
Domáci hrali o desiatich mužoch iba päť minút a podaril sa im streliť gól. Oň sa postaral LARS STINDL, ktorý dostal prihrávku na hranicu vápna hostí, loptu si spracoval a následne presnou strelou k pravej žrdi rozjasal Borussia-Park! Je vyrovnané a začína sa od začiatku!

43

Prvý polčas sa už iba dohráva. Som zvedavý koľko minút, a či vôbec nadstaví hlavný rozhodca.

41

Nedovolený zákrok na Thorgana Hazarda. Domáci budú zahrávať voľný kop z vlastnej polovice.

40

Do konca prvého polčasu ostáva približne päť minút. Podarí sa niektorému z tímov streliť klasický gól do šatne?

39

39. Dôvod červenej karty pre Granita Xhaku

39

Červenú kartu dostal Granit Xhaka (Borussia Mönchengladbach). Tak čo sa tam stalo? Domáci mierili do útočnej akcie a zrazu jeden z hráčov hostí padol k zemi a domáci kapitán bol pri ňom. Xhaka bol mierne pridržaný za dres, no následne to nevydržal a surovo skopol na zem protihráča. Toto sa inak ani nemohlo skončiť a neviem prečo sa domáci hráč čuduje.

37

Hra je prerušená, pretože jeden z hráčov hostí padol na zem a asistent rozhodcu Robert Schröder vehementne signalizoval porušenie proti pravidlám. Tak čo z toho bude?

36

Lenže prišla nepresná prihrávka, a tak sa lopty zmocnili hostia. Tí si loptu prihrávajú v strede poľa a nikam sa neponáhľajú.

35

Borussia sa nevie vymotať z vlastnej polovice ihriska, no teraz sa jej to už podarilo a mieri do protiútoku.

34

Domáci Julian Korb hľadal svojho spoluhráča na pravej strane, lenže jeho prihrávka bola pridlhá. Lopta prešla mimo brány za bránkovú čiaru, a tak sa bude kopať od Matheniaovej svätyne.

33

Hostia veľmi pozorne bránia a včasne pristupujú k domáci hráčom, keď preberajú loptu. Dosiaľ sa im darí svojho súpera držať na dištanc od vlastnej brány.

32

Doteraz sme boli svedkami aktívneho futbalu zo strany na stranu s množstvom striel. Snáď sa takáto hra udrží počas celého stretnutia.

31

Hosťujúci brankár Christian Mathenia a domáci Lars Stindl sa teraz zrazili hlavami a obaja potrebujú ošetrenie, pretože ostali ležať na zemi. Snáď to nebude nič vážne.

30

Máme za sebou polhodinu hry a stav skóre sa nám zmenil pred dvoma minútami. Hostia sa po pomerne nevýraznej akcii presadili a sú vo vedení.

28

28. Marcel HELLER - 0:1

28

Tím Darmstadt práve strelil gól!
Krásny signál hosťujúceho mužstva, ktorý bol zakončený presným zásahom. Lopta z vhadzovania našla hlavu Sandra Wagnera, ktorý ju predĺžil za seba do pokutového územia na spoluhráča MARCELA HELLERA. Ten predskočil obrancu a upratal loptu do domácej brány! Ľalie sa dostávajú do jednogólového vedenia.

27

Nedovolený zákrok domácich v strede poľa. Hostia budú zahrávať voľný kop.

26

Atmosféra v Borussia Parku je výborná. Fanúšikovia neustále povzbudzujú svojich miláčikov a zakaždým bučaním reagujú na každý nedovolený zákrok hostí.

25

Obrovská šanca Mönchengladbachu! Raffael dostal prihrávku na hranicu pokutového územia a odhodlal sa ku krížnej strele k ľavej žrdi hosťujúcej brány. Lopta mala dobrú razanciu a aj smer, ale nakoniec skončila tesne vedľa! Len to tak zahučalo v hľadisku.

24

24.

24

Domáci sa však výborne vrátili do defenzívy a loptu opäť získali na svoju stranu. Hra sa prelieva zo strany na stranu.

23

Mönchengladbach vybojoval rohový kop, ktorý už bol rozohraný. Ani jeden z domácich hráčov sa však k lopte nedostal a hostia sa rútia do rýchleho protiútoku.

22

Stretnutiu určite nechýba bojovnosť. Naopak, vidíme je až dostatok a vôbec to neuberá na kvalite predvedenej hry. Hrá sa zo strany na stranu a toto sa určite musí páčiť každému fanúšikovi dobrého futbalu.

21

Ďalší nedovolený zákrok hostí. Tentoraz sa previnil Tobias Kempe, ktorý tvrdo dohral protihráča. Hlavný rozhodca Benjamin Brand to zatiaľ rieši dohovorom, no nabudúce už to môže byť aj kartový trest.

20

Začína sa aj poriadne priostrovať v súbojoch. Domáci Julian Korb v šmýkačke dohral Fabiana Hollanda, lenže ten mu omylom v páde pristúpil nohu. Hra je prerušená, pretože Korb musí byť ošetrený.

19

STRELY CELKOM: 3-2
STRELY NA BRÁNU: 1-0

Strelecky sú na tom lepšie domáci, no podľa môjho názoru sú nebezpečnejší práve hostia.

18

DRŽANIE LOPTY: 57% – 43%

Zatiaľ sme svedkami pomerne vyrovnaného stretnutia, no mierne navrch v držaní lopty majú domáci.

16

Prišiel nepríjemný center do ohňa, no lopta sa odrazila za pokutové územie. Tam sa k nej dostal Peter Niemeyer, ktorý z prvej vystrelil, no loptu poslal pravdepodobne až na druhé podlažie štadióna za domácou svätyňou. Kop od brány.

15

Sandro Wagner bol v súboji s domácim hráčom sukami poslaný k zemi a Darmstadt bude zahrávať voľný kop od postrannej čiary.

14

K streleckému pokusu sa dostal domáci Lars Stindl, lenže lopta mu príliš nesadla, a tak nemala potrebnú razanciu. Pred bránou stále pripravený brankár Christian Mathenia, ktorý nemal s týmto pokusom žiaden problém.

13

Vo veľmi tesnom ofsajde sa ocitol hosťujúci Marcel Heller, ktorý bol pred obrannou líniou domáceho mužstva len o pár centimetrov.

12

Borussia sa pomaly, ale isto rozbieha a postupne zvyšuje na obrátkach. Hrá sa zo strany na stranu vo výbornej atmosfére v zaplnenom Borussia-Parku.

11

Exekútorom priameho kopu bol sám faulovaný Raffael, ale nenašiel pred bránou hostí žiadneho z jeho spoluhráčov.

10

Peter Niemeyer teraz rukami postrčil Raffaela, ktorý tesne pred pokutovým územím padol na zem. Hlavný rozhodca odpískal tento nedovolený zákrok, a tak aj domáci budú mať výhodu priameho kopu z veľmi dobrej pozície.

9

Hostia sú od začiatku stretnutia jasne lepším tímom a domáci sa len tak obzerajú. Čakali, že dnes to budú mať jednoduché, no deje sa pravý opak.

8

Tobias Kempe sa dostal k lopte v pokutovom území domácich. Vystrelil pomedzi obrancu domácich, ale jeho strela skončila na bočnej sieti!

7

Hosťujúci Aytaç Sulu bol v strede poľa faulovaný a nasledovať bude voľný kop pre Darmstadt.

6

Exekútorom priameho kopu bol Tobias Kempe, lenže ten trafil iba šesť-členný múr, od ktorého sa lopta odrazila na rohový kop.

5

Hneď v úvode budú mať hostia výhodu priameho voľného kopu spoza pokutového územia. Bol tam nedovolený zákrok domácich a toto je obrovská šanca na otvorenie skóre.

4

Hosťujúci Sandro Wagner aktívne napádal obrancov súpera a tí pod veľkým tlakom loptu radšej odkopli mimo brány za bránkovú čiaru. Budeme svedkami prvého rohového kopu v stretnutí.

3

Hostia sa prezentovali nepresnou rozohrávkou v strede poľa, keď prihrávka na Györgyho Garicsa skončila za postrannou čiarou. Vhadzovanie pre Mönchengladbach.

2

Od úvodu majú loptu v moci hostia. Tí si ju aktuálne prihrávajú v strede poľa a pomaly sa posúvajú dopredu.

1

Stretnutie sa práve začalo.

-1

O výkop sa v prvom polčase sa postarajú hosťujúci hráči. Prajem Vám príjemný športový zážitok.

-5

Hráči už prichádzajú na hraciu plochu. Domáci sa predstavia v čiernych dresoch, hostia v modrých.

-30

Úvodné zostavy:

Borussia Mönchengladbach: Sommer – Korb, Elvedi, Christensen, Wendt – Johnson, Nordtveit, Xhaka, T. Hazard – Stindl, Raffael.
Náhradníci: Sippel – Brouwers, Dahoud, Drmić, M. Schulz, Hrgota, Ritter.

SV Darmstadt 98: Mathenia – Garics, Sulu, Caldirola, Holland – Niemeyer, Gondorf – Heller, Rosenthal, Kempe – Wagner.
Náhradníci: Platins – M. Vrančić, Sailer, Stroh-Engel, Jungwirth, Rausch, Rajković.

Rozhodca: Benjamin Brand – Robert Schröder, Frederick Assmuth – Robert Kampka.
Vítam Vás pri sledovaní zápasu 17.kola Bundesligy medzi Borussiou Mönchengladbach a SV Darmstadt 98. Z tohto zápasu vám prinesieme v textovej forme akcie, štatistiky, zaujímavosti a v grafickej forme GIF obrázky.
BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH
Zverenci Andrého Schuberta hrajú v tejto sezóne ako na húpačke. Začali radou prehier, potom prišla šnúra víťazstiev a teraz zase nestačia na svojich súperov. Aktuálne im po 16 odohraných zápasoch patrí piata priečka, keď získali 26 bodov za osem výhier, dve remízy a šesť prehier. V poslednom ligovom zápase sa predstavili na trávniku Leverkusenu, kde dostali poriadny pakel. Skóre zápasu otvoril v 30.minúte Kießling, ktorý poslal domácich do vedenia. Ďalšie štyri góly padli až po zmene strán a o tri z nich sa postaral jeden muž. V 63.,75. a 76.minúte skompletizoval hetrik Mexický útočník Chicharito a keďže medzi jeho zásahmi, konkrétne v 66.minúte pridal ďalší gól Kießling, tak Bayer sa tešil zo zisku troch bodov po výsledku 5:0.
Borussia sa cez týždeň predstavila aj v Nemeckom pohári, keď na domácej pôde po divokej prestrelke nestačila na Brémy, ktoré zvíťazili tesne 4:3.

Posledné zápasy
15.12.2015 Mönchengladbach – Brémy 3:4 (Pohár)
12.12.2015 Leverkusen – Mönchengladbach 5:0
08.12.2015 Manchester City – Mönchengladbach 4:2 (LM)
05.12.2015 Mönchengladbach – Bayern 3:1
28.11.2015 Hoffenheim – Mönchengladbach 3:3

Najlepší strelec: Raffael – 6 gólov
SV DARMSTADT 98
Tím okolo Dirka Schustera bude mať v tomto ročníku Bundesligy iba jediný cieľ – záchrana. Nováčikovi najvyššej nemeckej súťaže sa zatiaľ darí celkom dobre, nakoľko sa po 16 kolách nachádza na dvanástom mieste, keď má na svojom konte 18 bodov za štyri víťazstvá, šesť remíz a šesť prehier. Naposledy sa v lige predstavil na domácej pôde, kde privítal Herthu Berlín. Domáci diváci určite nemali dôvod na úsmev, pretože z toho bol poriadny debakel. Ten začal v 12.minúte Ibisevic, ktorý poslal hostí do vedenia. V 26.minúte pridal druhý gól hostí Plattenhardt a už vtedy to nevyzeralo dobre pre domácich. Po zmene strán pridal ďalší gól Ibisevic a pripojil sa k nemu aj jeho spoluhráč Kalou, ktorý v 77.minúte uzavrel na konečných 0:4. Ľalie zahanbujúco prehrali, a tak nezískali žiaden bod.
Aj Darmstadt sa cez týždeň predstavil aj v súťaži DFB Pokal (Nemecký pohár), keď na trávniku Bayernu Mníchov prehral najtesnejším rozdielom 0:1.

Posledné zápasy
15.12.2015 Bayern – Darmstadt 1:0 (Pohár)
12.12.2015 Darmstadt – Hertha 0.4
06.12.2015 Frankfurt – Darmstadt 0:1
27.11.2015 Darmstadt – Kolín 0:0
22.11.2015 Ingolstadt – Darmstadt 3:1

Najlepší strelec: Marcel Heller – 5 gólov
VZÁJOMNÉ ZÁPASY
04.08.2013 Darmstadt – Mönchengladbach 1:0pk (Pohár)
10.01.2012 Darmstadt – Mönchengladbach 2:3 (Priateľský)

POSTAVENIE TÍMOV V TABUĽKE
5. Mönchengladbach 8-2-6 31:28 26
12. Darmstadt 4-6-6 15:23 18

STÁVKOVÉ KANCELÁRIE
Na víťazstvo domácich sa kurz pohybuje na hranici 1,45, na remízu okolo 4,33 a na výhru hostí približne 7,00.

ZHODNOTENIE
Favoritom je domáce mužstvo, ktorý by malo potvrdiť svoje kvality, no nebude to mať jednoduché. Môj tip na výsledok dnešného stretnutia je 3:1.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

Borussia Mönchengladbach – SV Darmstadt 98

3:2

koniec (1:1)

Späť na online

Góly: 44. Stindl, 51. Nordtveit, 86. Wendt – 28. Heller, 67. Wagner

Karty:   45+1. Stindl (MNC) – 45+2. Caldirola (DAM), 60. Holland (DAM), 64. Heller (DAM)   39. Xhaka (MNC)

Držení míče: 56 % : 44 %.
Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 2:8. Rohy: 1:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 12:17.

Borussia Mönchengladbach: Sommer – Korb, Elvedi, Christensen, Wendt – Johnson, Nordtveit, Xhaka, T. Hazard (72. Brouwers) – Stindl (88. Dahoud), Raffael (89. Drmić).
Náhradníci: Sippel – Brouwers, Dahoud, Drmić, M. Schulz, Hrgota, Ritter.

SV Darmstadt 98: Mathenia – Garics, Sulu, Caldirola, Holland – Niemeyer (54. M. Vrančić), Gondorf – Heller, Rosenthal (87. Stroh-Engel), Kempe (77. Rausch) – Wagner.
Náhradníci: Platins – M. Vrančić, Sailer, Stroh-Engel, Jungwirth, Rausch, Rajković.

Rozhodca: Benjamin Brand – Robert Schröder, Frederick Assmuth – Robert Kampka