Menu

Futbal

Španielska LaLiga

Atlético Madrid – Levante UD

1:0

koniec (0:0)

02.01.2016, 20:30 • Estadio Vicente Calderón (Madrid) • 18. kolo • Andrej Marienka

: 1.4 7.0 23.0

Je dobojované, bolo to síce tesné, no Atlético získalo povinné tri body. Aj napriek tomu, že Madrid mal po celý zápas jasne navrch, skórovať sa podarilo až Parteymu v poslednej desaťminútovke.

Po dnešnom zápase tak Madrid vďaka zaváhaniu Barcelony v mestskom derby proti Espanyolu poskočí na čelo tabuľky. Naopak, Levante zotrvá na poslednej priečke.

Odomňa je to všetko, ďakujem Vám za pozornosť a prajem Vám pekný zvyšok večera. (22:23:50)

90+4

Koniec zápasu.

90+4

Ďalší faul na strane hostí, za následné protesty a vyprovokovanie strkanice vidí Verza ďalšiu žltú kartu. Čas medzitým rýchlo plynie.

90+3

Feddal navyše musel zastaviť protiútok súpera, fauloval Juanfrana, za čo vidí aj kartu žltej farby.

90+2

Hra aj naďalej pokračuje na polovici Atlética, je to však veľmi ďaleko od brány, takže o prípadnej strele nemôže byť ani reč.

90+1

Štvrtý rozhodca signalizuje, že nad rámec riadnej hracej doby sa budú nadstavovať ešte 4 minúty navyše.

90

Beží nám posledná minúta riadnej hracej doby, hostia si stále nedokážu vypracovať tlak, aj keď sa im teraz podarilo zotrvať dlhšiu dobu na polovici súpera.

89

Saúl sa s loptou predral až do šestnástky, takmer z nulového uhla sa mu podarilo narobiť Mariñovi starosti, brankár hostí to ale zvládol.

88

Domáci tím sa o čosi stiahol, hráči prehusťujú priestor v okolí stredového kruhu a hrozia iba prípadnými protiútokmi.

87

Griezmann bol na svojej polovici ihriska faulovaný, samozrejme zo zeme sa neponáhľa, čas teraz hrá s jeho tímom.

86

Hráčom Atlética sa darí udržať loptu na polovici súpera, tomu už postupne dochádzajú sily aj čas.

85

Navyše kvalita je na strane Madridu, bránu teraz ohrozil Filipe Luis, ktorý efektne zakončoval pätičkou po centri Thomasa. Mariño mal veru čo robiť aby jeho pokus vyrazil.

84

Hosťom už veľa času na vyrovnanie nezostáva, navyše strelený gól dodal vietor do plachiet domáceho tímu, prebudili sa aj tribúny, takže hráči Levante to budú mať veľmi ťažké.

83

Zrejme aj za tretím striedaním Levante je zranenie, Camarasa, ktorý v 65. minúte nahradil Mariho je na ihrisku vymenený za Rogera Martího.

81

81. Thomas Partey (ATM)

81

Atlético dalo gól! Predsa sme sa dočkali, spasiteľom domáceho tímu sa zdá sa stane striedajúci THOMAS PARTEY, ktorý si prebral loptu na hranici šestnástky a krásnou individuálnou akciou sa dostal až do zakončenia, na ktoré síce Mariño siahol, no lopta prepadla až za čiaru.

80

Z toho plynú aj nepresnosti v prihrávaní a Atléticu sa až teraz darí udržať sa dlhšiu dobu pred šestnástkou súpera. V posledných minútach to bol pre hráčov veľký problém.

79

Do konca riadnej hracej doby zostáva niečo cez 10 minút, na domácich hráčoch je vidieť aj frustrácia, keďže takmer každé rozhodnutie rozhodcu proti nim musia komentovať.

78

Griezmann s prihrávkou na ľavej strane zbytočne otáľal, stihol sa k nemu vrátiť jeden z obrancov a jeho snahu za cenu vhadzovania zneškodniť.

77

Rohové kopy sú dnes pre Atlético zakliate, v 77. minúte sme videli ďalší a ten opäť zostal nevyužitý, navyše sme nevideli ani len nebezpečnejšiu príležitosť.

76

Takéto kúskovanie hry určite viac pomohlo hráčom Levante, ktorí sa tak vymanili zo stupňujúceho sa tlaku súpera a stále tak držia nádej na zisk cenného bodu.

75

Xumetra si vypýtal striedanie, ide tak už o druhé vynútené striedanie na strane hostí. Jeho miesto zaujme Rubén García.

74

Hra je opäť prerušená, po súboji so striedajúcim Parteym sa na zemi ocitol ďalší z hráčov Levante.

73

Prerušenie hry využíva domáci tréner na posledné striedanie, z ihriska sťahuje Martíneza, ktorý nevyužil viaceré svoje príležitosti, možno sa to podarí Parteymu.

72

Vyzerá to na ďalšie svalové zranenie na strane Levante, tentoraz sa na zemi ocitol Xumetra.

71

Čas sa nám rýchlo míňa a aj napriek tomu, že je favorizovaný Madrid jasne lepším tímom, hráči svoju prevahu na gól premeniť nedokázali.

70

Ten sa hráčom využiť nepodarilo, no aj napriek tomu sa im podarilo zotrvať na dostrel brány, ktorú už ale neohrozili.

69

Hostia trošku komplikovane zakombinovali pred šestnástkou Madridu, mali aj kus šťastia, to ale chýbalo Xumetrovi, jeho zakončenie bolo zrazené na roh.

68

Gabi zahrával ďalší rohový kop, najvyššie si v šestnástke na letiacu loptu vyskočil Godín, loptu ale netrafil dobre a zakončil mimo.

67

Na opačnej strane sa až príliš ľahko do šestnástky dostal Ghilas, ktorý ale Oblaka neprekonal. Po odraze lopty sa ešte o to pokúšal Lerma, ktorý ale pálil vysoko nad.

66

Vietto si zbiehal pre loptu do šestnástky, pätičkou ešte hľadal Carrascu, no bolo to už z ofsajdovej pozície.

65

José Mari síce odkráčal po svojich, no je mimo, do hry už nebude môcť zasiahnuť, preto jeho miesto zaujme Víctor Camarasa.

63

José Mari si teraz zrejme natiahol sval, pri obrannom zákroku bolo vidieť presne kedy sa zranil. Nevyzerá to dobre, na ihrisko prichádza aj lekársky tím s nosidlami.

62

Nasleduje druhé striedanie na strane Atlética, ihrisko opúšťa Koke, jeho miesto na trávniku zaujme Ferreira-Carrasco.

62

Xumetra šiel na súperovej polovici k zemi až príliš ľahko, za filmovanie mu hlavný rozhodca udeľuje žltú kartu.

61

Koke sa pokúšal o kolmé vysunutie hneď dvoch hráčov, v poslednej chvíli jeho prihrávku zachytil Ángel Trujillo.

60

Verza sa vo vzdušnom súboji dostal do kontaktu s Griezmannom, zo zeme sa dvíha ťažšie, no nemalo by to byť vážne.

59

Videli sme tak ďalší rohový kop pre Madrid, po ňom sa pred bránou lopta niekoľkokrát poodrážala, no všetky pokusy o ohrozenie brány boli zablokované.

58

Na hráčoch Madridu je badateľná aj frustrácia, Juanfranov center najprv len pohladil brankár, Griezmannovu následnú strelu opäť zablokovali.

57

Martínez opäť zakončoval hlavou, tentoraz ho vychytal pozorný Diego Mariño, ktorého toto zakončenie nemohlo prekvapiť.

56

Prichádza prvé striedanie v zápase, z ihriska odchádza Correa, jeho miesto zaujme jeho krajan Vietto.

55

S tímom hostí tak dnes hrá aj šťastie, keďže to bolo prvý raz, čo lopta skončila na tyči.

54

54. Koke (ATM)

54

Obrovská šanca na gól! Mal ju domáci hráč Koke, ktorému prihrávku sklepol Martínez, no domáci hráč iba opečiatkoval brvno!

53

O niečo podobné sa pokúšal aj tím hostí, tak ďaleko ale hráči nedošli, ich postup stroskotal ešte ďaleko od brány.

52

52. Jackson Martínez (ATM)

52

Tentoraz sme videli rýchlu, priamočiaru akciu Atlética, Juanfran prihrával Martínezovi, ktorý zvnútra šestnástky hlavou bránu netrafil.

51

Juanfran a Correa si zopár krát vymenili loptu pri rohovej zástavke, do jednej z prihrávok im vbehol José Mari, zásluhou ktorého Madrid získava prvý roh v druhom polčase.

50

Aj napriek tomu domáci tím zostáva na polovici súpera a od samého začiatku druhej polovice zápasu sa pokúša o strelenie gólu.

49

Filipe Luis získal loptu na ľavej strane, s prihrávkou zbytočne otáľal, postupne ho k rohovej zástavke zahnala dvojica hráčov, kde o loptu prišiel.

48

Griezmann si vpredu pýtal loptu, keď sa k nemu konečne dostala, jeho snahu ukončil postranný rozhodca signalizujúci ofsajd.

47

Oblak teraz rozohrával veľmi nepresne, lopta skončila presne na kopačkách Lermu, ktorému ale trvalo poriadnu chvíľu kým sa spamätal. Keď mu konečne došlo čo sa udialo, už bol bez lopty, ktorú mu odobral obranca.

46

Počas prestávky neregistrujeme zmenu v zostave ani jedného z tímov, obaja tréneri tak majú k dispozícii všetky tri striedania.

46

Začal sa druhý polčas.
Nenadstavovala sa ani len minúta a tak je skóre po prvom polčase bezgólové. Jasne navrch mal domáci tím, ktorý mal niekoľko príležitostí na strelenie gólu, no ani jednu z nich hráči nedokázali využiť. Uvidíme, čo nám prinesie druhý polčas, ktorý začne zhruba o 21:31.

45

Prvý polčas sa skončil.

45

Griezmann si ešte nabiehal na dlhý pass, vo vzduchu si loptu nechtiac spracoval aj rukou, čo neušlo pozornosti hlavného rozhodcu.

44

Stalo sa tak, no jeho prudká strela skončila na hlave jedného z obrancov Madridu. Ten loptu okamžite dlhým odkopom poslal do bezpečia.

43

Na opačnej strane budú mať k dispozícii šancu na skórovanie hráči Levante, priamy kop bude zahrávať pravdepodobne Verza.

42

Po chybe v rozohrávke hostí sa k lopte dostal Griezmann, ten sa spoločne s Martínezom dostal do prečíslenia 2 proti 1, namiesto strely však volil prihrávku. Tá bola veľmi nepresná, mierila Martínezovi na päty, kde sa jej zmocnil ďalší z obrancov.

41

Dostali sme sa do trošku chaotickej časti hry, hromadia sa nám nepresnosti a tak majú napádajúci hráči na jednej či druhej strane uľahčenú prácu.

40

Čas do konca polčasu sa nám rýchlo míňa, hra sa znova presunula do strednej časti ihriska, kde má aj naďalej navrch domáci celok.

39

Pri rohovej zástavke o loptu bojoval Xumetra, proti dvojici protihráčov ale nemal šancu, tí ho rýchlo odzbrojili a zakladajú ďalší útok.

38

Domáci tím bol postupne vytlačený až pred svojho brankára, ktorý sa zapája do krátkej výmeny lopty. Oblak si lopty doteraz príliš veľa neužil.

37

Na vysoký center si tentoraz nabiehal Martínez, snažil sa o zakončenie v páde, no v tejto ťažkej pozícii, keď bol navyše tiesnený dvojicou protihráčov nemal šancu.

36

Z toho nič nevzniklo, rovnako ako ani z následnej snahy domácich hráčov, keďže sa dopustili ofsajdu.

35

Pekná kombinácia Griezmanna a Martíneza, po ktorej druhý menovaný pálil z hranice šestnástky. Podľa všetkého bola jeho strela mimo ešte tečovaná, uvidíme tak ďalší roh.

34

Hrá sa v strednej časti ihriska, loptu majú aj naďalej viac na svojich kopačkách hráči Atlética Madrid. Túto prevahu však zatiaľ na gól hráči nepretavili.

33

Ten si hráči opäť zopakovali, takže momentálne je to na rohy už 7:0! Ani tentoraz ale táto štandardná situácia gól nepriniesla.

32

Filipe Luis opäť dobre zahral na svojom poste, uvoľnil sa a vybojoval rohový kop pre Madrid.

31

Saúl pokazil prihrávku v útoku a takmer jeho tím prepadol, našťastie preňho rodiaci sa protiútok Levante zastavil jeden zo stopérov.

30

30. Verza (LVN)

30

Tak teraz si poriadne vydýchli aj domáci hráči, ktorí momentálne niesu tak presvedčiví ako tomu bolo na začiatku zápasu.

29

Po dlhšej dobe sme videli útočnú akciu Levante, na konci ktorej bol Verza, ktorého nenápadná strela z hranice šestnástky končí tesne mimo!

28

28. Stefan Savić (ATM)

28

Atlético získalo rohový kop, ktorý si hráči po odvrátení obrancu ešte raz zopakovali. Na druhý raz sa Savićovi podarilo zakončiť, no bolo to iba do tyče, ktorú opečiatkoval z vonkajšej strany.

27

Protestuje aj domáci tréner, s ktorým si to musel prísť vydiskutovať až hlavný rozhodca.

26

Correa sa predieral po ľavej strane, v šestnástke šiel po súboji s Josém Marim k zemi, celý tím spoločne s tribúnami žiadajú pokutový kop, no ten nasledovať nebude.

25

Filipe Luis po ľavom krídle prenikol aj s pomocou peknej kľučky, jeho center do pokutového územia už tak úspešný nebol.

24

Hostia sú bojovnejší aj pri napádaní súperovej rozohrávky, darí sa im získavať lopty už v strede ihriska.

23

Na pravom krídle si Juanfran trúfol hneď na dvojicu brániacich hráčov, cez ktorých sa mu ale prejsť nepodarilo.

22

Faktom je aj to, že Levante zlepšilo svoju hru, hráči sú na ihrisku organizovanejší a nedávajú súperovi toľko priestoru na kombináciu.

21

Útočná snaha Madridu trošku poľavila, hráči sa teraz dopredu netlačia tak dravo, zrejme svoje urobila aj hrozba od Moralesa.

20

Na opačnej strane sa na útočný výlet vydal José Luis Morales, ktorý sa s loptou predral až dovnútra šestnástky. Nezostávalo mu nič iné iba ako z ťažkého uhla ohroziť bránu. To sa mu napokon cez brániaceho hráča ani nadvakrát nepodarilo.

19

Neprešla ani minúta a Madrid zahrával ďalší priamy kop. Aj tentoraz prudký center stroskotal na jednom z brániacich hráčov Levante.

18

Gabi sa tentoraz rozhodol pre vzdušnú prihrávku, tá síce smerovala na Godína, domáci hráč sa napokon do zakončenia nedostal.

17

Madrid získava ďalšiu príležitosť z priameho kopu, faulujúcim hráčom bol tentoraz Lerma.

16

Koke sa na pravej strane dostal do súboja, ktorý bol na hranici pravidiel, rozhodca to však posúdil ako čistý zákrok, Koke tak bude mať k dispozícii aspoň vhadzovanie.

15

Priamy kop zahrával faulovaný Griezmann, jeho strela síce obišla múr pred ním, no skončila zhruba 20 centimetrov nad brvnom.

14

Xumetra však teraz musel zastaviť Griezmanna aj za cenu faulu a nechýbalo veľa a bol by z toho pokutový kop. Hráč fauloval takmer na čiare ohraničujúcej pokutové územie.

13

Po pravom krídle to skúšal Juanfran, jeho center na Kokeho dokázali odvrátiť hráči v žltých dresoch.

12

Domácemu tímu sa momentálne nedarí dostať sa cez stredovú čiaru, súper dobre napáda ich prihrávky a kladie odpor.

11

Hostia sa ubránili iba dlhým odkopom, takže sa lopta znova nachádza na kopačkách červeno-bielych.

10

Nasledoval už tretí rohový kop pre Atlético, ponad šestnástku preletelo niekoľko nebezpečných lôpt, ani v jednom prípade sa však hráčom nepodarilo usmerniť ju do brány.

9

Tento útok sa im podarilo odraziť, rovnako neúspešný bol aj center Martíneza z ľavej strany.

8

Levante sa zatiaľ v podstate iba bráni, hostia si znova museli dávať pozor, tentoraz na postupujúcich hráčov po pravom krídle.

7

Ten už tak nebezpečný nebol, zakončenie bolo tentokrát podstatne nepresnejšie a končí mimo priestoru medzi troma žrďami.

6

6. Jackson Martínez (ATM)

6

Domáci tím od začiatku ukazuje, kto je dnešným favoritom, Correa výborne zatiahol loptu až do šestnástky, tam do lepšej pozície prihral Martínezovi, ktorého prudkú strelu musel brankár vyraziť na ďalší roh.

5

Griezmann si nabiehal na dlhočiznú nakopávanú loptu, nedal si však pozor a ocitol sa v tesnom postavení mimo hry.

4

Napokon to však zvládli a dopravili loptu až na súperovu polovicu ihriska. Tam si ale útočníci nerozumeli a lopta skončila pri Oblakovi.

3

Hostia sa teraz trošku zahrávali s ohňom, obrancovia zbytočne kombinovali na malom priestore ped vlastnou šestnástkou, pričom ich napádala hneď dvojica protihráčov.

2

Kokeho center našiel pred bránou Saúla, ten zakončoval hlavou, no len do bočnej siete.

1

Úvodnej rozohrávky sa zhostili hráči Levante, pri ich prvej snahe o útok sa píliš ďaleko nedostali, naopak museli sa sami brániť, čo sa im napokon za cenu prvého rohového kopu podarilo.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Hráči obidvoch tímov už vychádzajú na hraciu plochu, domáci tím dnes bude hrať v tradičných bielo-červených pruhovaných dresoch, hostia nastúpia v reflexnej žltej.
Úvodné zostavy:

Atlético Madrid: Oblak – Filipe Luis, Godín, Savić, Juanfran – Saúl, Gabi, Koke – Correa, Martínez, Griezmann
Náhradníci: Moyá – Fernando Torres, Jesús Gámez, Ferreira Carrasco, Partey, Vietto, Giménez

Levante UD: Diego Mariño – Toño, Feddal, Ángel Trujillo, Iván López – Verza, Lerma – Xumetra, José Mari, José Luis Morales – Ghilas
Náhradníci: Rubén – Víctor Camarasa, Rubén García, Roger Martí, Karabelas, Traver, Dani Calvo

Rozhodca: Clos Gómez – Javier Aguilar, Luis Marco.
História vzájomných zápasov:

Levante 2-2 Madrid
Madrid 3-1 Levante
Levante 2-0 Madrid
Madrid 3-2 Levante
Madrid 2-0 Levante
Pekný sobotňajší večer Vám prajem a vítam Vás pri zápase 18. kola najvyššej španielskej Primera División. V tomto zápase proti seba nastúpia Atlético Madrid a Levante UD.

Atlético Madrid

Je celkom jasné, ktorý tím bude dnes favoritom. Domáce Atlético momentálne okupuje 2. miesto tabuľky, hneď za Barcelonou. V doterajšom priebehu sezóny sa hráčom podarilo nazbierať 38 bodov. Tretí mestský konkurent Real Madrid má o dva body menej, Villarreal na vedúcu dvojicu stráca 5 bodov. V posledných piatich kolách boli hráči takmer stopercentní, z piatich zápasov vyhrali štyri (proti Espanyolu, Granade, Rayu Vallecano a Bilbau). V týchto zápasoch navyše inkasovali iba jediný gól, naopak strelili ich sedem. Zvyšný zápas proti Malage sa hráčom nevydaril a súperovi na jeho ihrisku podľahli tesne 0:1. Čo sa týka zranení, na zápas dnes nebude schopný nastúpiť Tiago.

Levante UD

Hostia sa nachádzajú na úplne opačnom konci tabuľky. Momentálne totiž Levante patrí posledné, teda dvadsiate miesto. V doterajších 17tich zápasoch hráči nazbierali biednych 11 bodov. Na Granadu a Vallecano stráca Levante tri body, na to aby sa tento tím dostal na miesta zaručujúce zotrvanie v najvyššej súťaži mu chýbajú 4 body. V posledných piatich kolách to takisto nebola žiadna sláva, hráči získali iba jediný bod. Ten uchmatli Espanyolu, keď na pôde súpera remizovali 1:1. V ostatných dueloch podľahli Realu Betis, Granade, Bilbau aj Malage. Hráči sa naposledy z víťazstva tešili ešte 22.11. keď zdolali Gijón. Aj z tímu hostí je hlásená maródka, pre zranenie kolena bude v zostave chýbať Víctor Casadesús.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:30.

Atlético Madrid – Levante UD

1:0

koniec (0:0)

Späť na online

Góly: 81. Partey

Karty:   62. Xumetra (LVN), 90+3. Feddal (LVN), 90+4. Verza (LVN)

Držení míče: 56 % : 44 %.
Střely na branku: 2:1. Střely mimo: 14:8. Rohy: 13:1. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 12:14.

Atlético Madrid: Oblak – Torres Juanfran, Savić, Godín, Luís – Koke (62. Ferreira-Carrasco), Gabi (C), Ñíguez – Griezmann, Jackson Martínez (73. Partey), Á. Correa (56. Vietto).
Náhradníci: Moyà – Gámez, F. Torres, Partey, J. Giménez, Vietto, Ferreira-Carrasco.

Levante UD: Mariño – Iván López, Trujillo, Feddal, Toňo – Lerma, Verza (C) – Morales, Mari (65. Camarasa, 83. Roger), Xumetra (75. Rubén García) – Ghilas.
Náhradníci: Rubén – Karabelas, Camarasa, Rubén García, Roger, Calvo, Traver.

Rozhodca: Clos Gómez – Javier Aguilar, Luis Marco