Menu

Futbal

Španielsky pohár

Valencia CF – Granada CF

4:0

koniec (2:0)

06.01.2016, 16:00 • Estadio de Mestalla, Valencia • Osemfinále • Vojtěch Tůma cz

Fortuna: 1.72 3.7 5.0

Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji Vám za pozornost a u dalších online přenosů se budu opět těšit na počtenou! (18:13:02)
Utkání je u konce, Valencia si dnes poměrně jasným způsobem poradila s Granadou, kterou porazila poměrem 4:0! Sledovali jsme parádní utkání, oba celky hrály velmi ofenzivní fotbal a k vidění byla řada šancí a hezkých fotbalových momentů. V úvodu zápasu byla lepší Valencia, která se také zásluhou Álvara Negreda ujala vedení. Poté však zápasové otěže přebrali hosté, kteří měli řadu dobrých možností, ale využít je nedokázali, za což byli potrestáni, když na 2:0 zvýšil Rodrigo. Druhý poločas už byl daleko jednoznačnější, Netopýři svého soupeře jasně přehrávali a nakonec dokázali přidat ještě dva góly. Obě padly z penalty a obě měl na svědomí vždy přesně mířící Álvaro Negredo, který tak zkompletoval hattrick! Svěřenci Garyho Nevillea si tak připsali první výhru v roce 2016 a do odvety, která se bude konat příští čtvrtek, jdou s velmi komfortním náskokem. Troufám si říci, že o postup mezi nejlepší osmičku už by Les Che nemělo nic připravit!

90+2

Konec zápasu.

90+1

Fotbalisté Valencie už jen drží míč na svých kopačkách v hloubi vlastní obranné poloviny a vypadá to, že Granadští se ani čestného úspěchu v dnešním zápase nedočkají.

90

Nad rámec základní hrací doby se budou nastavovat dvě minuty!

89

Domácí už si závěr utkání jen užívají a stejně tak činí i jejich fanoušci, kteří jsou opravdu slyšet a na Estadio de Mestalla vytvářejí velmi příjemnou a správnou atmosféru.

88

Hosté ještě zahrávali další standardku, Marquéz si narazil s Méndezem a odhodlal se ke střele z uctivé vzdálenosti, ovšem Ryan mohl zůstat naprosto klidný, poněvadž zamířil opravdu hodně mimo pokladnici Valencie.

87

Barragán, který hraje velmi zdařilé utkání, se poněkolikáté dostal až do vápna, kde ještě nahrál volnému Fuegovi, ten ovšem ranou z první trefil jen ruku před brankou stojícího kolegy Piattiho, načež sudí míč přisoudil Granadě.

86

Orbán zvedl hlavu a dlouhým pasem kupředu vyslal rychlonohého Rodriga De Paula, který dělal, co mohl, ovšem u míče byl nakonec o chvíli později než včas vyběhnuvší brankář Kelava.

85

Hosté už jsou naprosto bezmocní a působí odevzdaným dojmem. Pořádně si zavařili, takovéto manko se jim v za týden hrané odvetě bude hodně těžko dohánět.

84

84.

84

Zdá se, že čtyřbrankový náskok domácím nestačí! Po přesné přihrávce od De Paula si míč na pravačku přehodil Pablo Piatti, jehož pokusu mířenému do levého horního rohu Kelavovy pokladnice chyběl opravdu jen kousíček!

83

83. NEGREDO - 4:0

83

Valencia právě vstřelila branku!
A domácí vedou už o čtyři góly! Pokutový kop nemohl zahrávat nikdo jiný než ÁLVARO NEGREDO, jenž sice nyní zvolil jiné zakončení než v předchozím případě, ovšem i tak slavil úspěch. Zkušený španělský útočník tímto gólem zkompletoval hattrick!

82

De Paul nakonec svými kličkami utancoval svého strážce a dokázal i odcentrovat. K míči se dral Negredo, avšak byl naprosto jasně přidržen Dóriou, a Valencia tak bude kopat další penaltu!

81

Márquez předvedl další faul na hranici pravidel a sudí už si jej volá k sobě na menší pohovor, ve kterém už zřejmě zdůrazňuje, že toto je od něj poslední varování.

80

Netopýři mohli uhánět do přečíslení čtyř proti dvěma, nakonec jim v tom taktickým faulem zabránil Márquez, jenž proti udělení žlutého kartónku nijak neprotestuje.

79

Do konce utkání zbývá zhruba deset minutek plus nějaké to nastavení. Povede se Granadě ještě snížit, a vykřesat tak alespoň malou jiskřičku naděje pro odvetu?

78

Hosté se nijak nerozpakovali a téměř vzápětí se přiřítili s protiakcí, ze které však nakonec nic převratného nevymysleli, poněvadž Márquez si nepohlídal ofsajdové postavení.

77

Domácí nařízený volný přímý kop nezahráli vůbec marně, Fuego poslal míč až k zadní tyči, kde jen centimetry scházely ve skluzu padajícímu obránci Santosovi k tomu, aby jej usměrnil do poloprázdné svatyně Granady.

76

Ještě před rozehráním standardní situace dojde ke střídání na straně Netopýrů, trenér Neville stahuje střelce druhé branky Rodriga, šanci předvést se má talentovaný Rodrigo de Paul.

75

A hněvat se mohou ještě více, podobnou situaci na druhé straně totiž sudí jako faul posoudil, Méndez je navíc odměněn žlutou kartou.

75

Hostující hráči se hodně zlobí, poněvadž Zahiba na hranici šestnáctky povalil k zemi unikajícího Márqueze. Asi se jednalo o faul a nespokojenost Granadských je proto pochopitelná.

74

Domácí se hnali s dalším zajímavě vypadajícím útokem, Mina ale tentokráte nedokázal přejít přes pozorného Mainze a chvíli nato míč získal zpět do svého držení jen za cenu nedovoleného zákroku.

72

Hosté budou naposledy střídat, pro dnešek už má odpracování Rochina, jehož na posledních dvacet minutek zastoupí Javi Márquez.

71

Pokusem z velké dálky se Ryana pokusil překvapit Uche Agbo, ovšem míč netrefil ideálně a nakonec se ukázalo, že to v jeho podání bylo naprosto zbytečné odevzdání balónu.

70

Na hrací plochu okamžitě přispěchali zdravotníci, nakonec se ale ukázalo, že Ivan Kelava žádné vážnější zranění neutrpěl a v dnešním klání bude moci pokračovat!

69

To je ale těžké, když hosté dělají takového chyby v obraně! Po vzájemném dávání si přednost v podání stoperů Granady se k míči dostal Mina, ovšem Kelava zachránil svůj tým od další pohromy! Ovšem zdá se, že si při tom lehce ublížil.

68

Na hráčích hostujícího mužstva už je vidět troška té frustrace, pro odvetu by ale bylo dobré, aby se Granadským podařilo vsítit alespoň tu jednu branku a pokud možno už neinkasovat.

67

To byla obrovská šance pro domácí! Po sérii prapodivných odrazů a zaváhání v obraně Granady se volného míče ujal Rodrigo, ovšem jeho prudkou střelu k tyči dokázal Kelava brilantním zákrokem zastavit!

66

Po Fuegově faulu kopali hosté jeden z mnoha svých dnešních přímých kopů, ovšem z těchto situací se jim stále a stále nedaří prosadit, pro letící míč si tentokráte sám vyběhl brankář Ryan.

65

Střídání v týmu Granada: ze hřiště odchází Biraghi, přichází Méndez.

64

Další změna v dresu Valencie. Do zápasu zasáhne Wilfried Zahibo, který nahrazuje Péreze.

63

63. NEGREDO - 3:0

63

Valencia právě vstřelila branku!
A Valencia tuto obrovskou šanci na zvýšení svého náskoku využívá! K exekuci pokutového kopu se postavil ÁLVARO NEGREDO, jenž s ledovým klidem překonal na druhou stranu skákajícího Kelavu – 3:0!

63

63.

63

Po pravé straně se až do šestnáctky prodral aktivní Santi Mina, který byl nakonec faulován a sudí bez sebemenšího zaváhání nařizuje pokutový kop!

62

Hosté na malou chvíli uzamkli svého soka okolo jeho vlastního vápna, míč se nakonec dostal k nohám právě příchozího El-Arabiho, ten si ale nepočínal příliš šťastně.

61

Poprvé se bude střídat i na straně Granady, hřiště opouští aktivní Success, na jehož místo nastupuje Youssef El-Arabi.

60

Valencia ale zahrávala roh, po němž se nakonec k hlavičce dostal v těchto situacích si libující zabiják Álvaro Negredo, ovšem svá mířidla měl tentokráte o kousek vychýlená.

59

Krásná kombinační akce! Pérez náramnou ulicí oslovil Santiho Minu, jenž ještě chtěl celou šanci vyšperkovat pasem na sbíhajícího a před prázdnou svatyní stojícího Negreda, k tomu se ale balón kvůli v poslední chvíli provedenému skluzu v podání Mainze nedostal.

58

Obránce Granady pro své spoluhráče nakonec vybojoval rohový kop, s bráněním těchto situací ale domácí dnes zatím nemají sebemenší problém a předvedli to i nyní.

57

Pěkný fotbalový moment! Obránce Babin si troufl na poměrně odvážnou patičku, kterou ale nakonec s trochou štěstí dokázal vyřadit ze hry dva domácí borce.

56

Dória dlouhatánským nákopem oslovil Krhina, který se ale dostal do situace, kdy byl přečíslen hned třemi protihráči, nakonec z ní vytěžil to nejvíce, co mohl, tedy autové vhazování pro Granadu.

55

Fantastický Ryan! Domácí si nyní ve vlastní šestnáctce špatně rozdělili hráče, tudíž se k hlavičce snadno dostal úplně osamocený Babin, ovšem australský brankář v dresu Valencie se proti jeho pokusu opravdu vyznamenal!

54

Po Ryanově výhozu se mohli domácí opět vydat dopředu, tentokráte to ale Barragán nevyřešil příliš dobře a nakonec mohl být rád, že na poslední chvíli provedeným obranným skluzem dokázal odzbrojit unikajícího Biraghiho.

53

Rochinův centr se stáčel do malého vápna, kde se o hlavičku snažil Miguel Lopes, ovšem vyběhnuvší Ryan byl u míče jako první a vyboxoval jej mimo šestnáctku.

52

Success si šikovně narazil s Rochinou, poté se chtěl vydat směrem vpřed, ale zastavil ho nedovolený zákrok v podání Barragána. Přímý kop pro hosty.

51

Success ještě zabojoval o pro Granadu téměř ztracený balón, na důrazného a důsledného Veza ale nevyzrál – kulatý nesmysl zpět do hry pošle brankář Mathew Ryan.

50

Další možnost pro svěřence Garyho Nevillea a znovu vše započalo u Barragána, který se nyní střemhlav vrhl do šestnáctky soupeře, kde si položil Dóriu, následně ještě chtěl přihrát Piattimu, jeho záměr ale dobře přečetl Krhin.

49

Netopýři jsou nesmírně aktivní! Pérez roztáhl hru na Barragána, jehož přízemní centr dopadl přesně na nohu Rodriga, který se snažil Kelavu překvapit střelou do protipohybu, ovšem hostující gólman nyní podržel své spoluhráče výborným zákrokem!

48

Javi Fuego svůj skluz nenačasoval vůbec ideálně a nakonec k zemi poslal Agba, přímý kop pro Granadu.

47

Domácí mohli jít ihned v úvodu druhé půle do vedení, obrana hostí totiž zapomněla na volného Santiho Minu, tomu však v ten rozhodující moment míč odskočil od kopačky, čehož rychlým výběhem využil Kelava.

46

Do druhé půle vstupuje Valencia s jednou změnou, výtečně hrajícího Pareja, který zřejmě pošetří na víkendový ligový zápas, nahradí Pablo Piatti.

46

Začal druhý poločas.
První poločas je za námi! Zatím se opravdu bavíme, protože sledujeme skvělé utkání s obrovskou řadou slibných šancí na obou stranách. V úvodu byla jasně lepší a aktivnější Valencia, která se také po trefě Negreda dostala do vedení. Postupem času ale stále více a více ze hry měla Granada, ta však své příležitosti nedokázala proměnit a byla za to potrestána, když druhý gól domácích přidal Rodrigo. Doufejme, že druhá půle bude stejně tak zajímavá, jako ta uplynulá! Zpět se přihlásíme zhruba v 17:03.

45+2

První poločas skončil.

45+2

Ne, nedokáží. Rochina místo centru nakonec zvolil přímé ohrožení branku, míč však netrefil podle svých představ a zamířil mimo tři tyče.

45+1

Sudí vytahuje další žluté varování, tentokráte jej od něj zaslouženě obdrží Lucas Orbán. Dokáží hosté ze své poslední šance v tomto poločase něco vytěžit?

45

Znovu Dani Parejo! Kapitán Valencie si naběhl na hranici šestnáctky, kde také o chvíli později míč po přihrávce od Barragána dostal a nutno zmínit, že jeho rána byla velmi povedená, protože k zasáhnutí pravé šibenice opravdu příliš nechybělo!

44

Teď už sudí Gil opravdu nemohl jinak, Biraghiho skluz byl špatně načasovaný a k zemi se po něm poroučel Parejo – naprosto jasná žlutá karta.

43

Zničehonic mohlo být sníženo! Po samostatné akci Lopes přenesl hru ke středu na Rochinu, jenž se povedeně uvolnil, přehodil si kulatý nesmysl na levačku a pěkně vypálil, ovšem Ryan se natáhl, jak nejvíce mohl a vytěsnil míč na další rohový kop!

42

Dani Parejo nakonec zvolil centr a počínal si při něm na milimetr přesně, protože našel přesně hlavu nabíhajícího si Álvara Negreda, jenž jen tak lehce trkl do balónu a poslal jej těsně vedle hostující pokladnice!

41

Hosté v posledních okamžicích výrazně přitvrdili, nyní musel faul na svou osobu zkousnout Enzo Pérez. Netopýři budou zahrávat volný přímý kop.

40

Peñaranda se s míčem vrhl mezi dva protihráče, ukousl si ale až příliš velké sousto a následně jej zpět získal jen za cenu faulu. Teď se hráči Valencie zlobí oprávněně, tohle opravdu volalo po udělení žlutého varování.

39

Agho si ve středu hřiště počíhal na Péreze a poměrně tvrdým způsobem jej poslal k zemi – sudí však zvolil pouze domluvu a kartu neudělil.

38

Rochina předvedl sprint s míčem u nohy téměř přes polovinu hřiště, následně ještě nahrál Peñarandovi, jenž celou akci vyšperkoval ještě vyšperkoval patičkou na Lopese, ten však branku vysoko přestřelil.

37

Valencia hrozí i nadále, tentokráte to ale Netopýři možná lehce překombinovali. Po Pérezově pasu se míče ujal Rodrigo, v dobré střelecké pozici však ještě chtěl najít kolegu Negreda, k němuž se kulatý nesmysl díky dobrému zásahu Dórii nedostal.

36

Hostující hráči, mezi nimi i navrátivší se Biraghi, ještě signalizují směrem k sudímu, že se jednalo o ofsajd, ovšem ten je nezlomný a stojí si za svým.

35

35. RODRIGO - 2:0

35

Valencia právě vstřelila branku!
A už je to o dvě branky! Tohle domácí sehráli skutečně parádně, Parejo dalším ze svého arzenálu fantastických pasů uvolnil na hranici ofsadju si sbíhajícího Minu, který zvedl hlavu a před prázdnou branku předložil balón RODRIGOVI, jenž už se nemohl mýlit!

34

Zatím to zvládají na výbornou, povedlo se jim totiž vybojovat již čtvrtý rohový kop. Ten hosté rozehráli na krátko, nakonec odcentroval Agbo a těsně před Ryanem balón lehce tečoval Success, ovšem domácí brankář byl připraven.

33

Biraghi je týmovými zdravotníky odveden za postranní čáru, vypadá to na nějaký problém s kotníkem. Hostující lodivod zatím střídání nechystá, Granadští musí chvíli zvládnout v deseti.

32

Na zemi zůstává ležet Cristiano Biraghi a nevypadá to s ním příliš dobře, je možné, že hosté budou muset sáhnout k neplánovanému střídání.

31

31.

31

Lahůdkový pas od Pareja! Domácí kapitán brilantní uličkou vyslal na zteč Rodriga, který se z úhlu řítil sám na Kelavu, ovšem ten jeho technickou střelu přečetl a dokázal míč lapit!

30

Máme za sebou půlhodinku hry a musíme přiznat, že se zatím ale vůbec nenudíme! Oba celky se prezentují ofenzivním fotbalem, v úvodu byli lepší domácí, v posledních minutách ale zápasové otěže přebírá Granada. Povede se jí před koncem první půle ještě srovnat?

28

No a hosté to nesehráli vůbec zle, na jakýsi střílený centr z kopačky Krhina si totiž ve vápně naskočil obránce Babin, ovšem kulatý nesmysl poslal kousek nad břevno!

27

Enzo Pérez se prezentoval poměrně zbytečným faulem, po kterém od rozhodčího viděl naprosto oprávněnou žlutou kartu – Granada bude navíc zahrávat další volný přímý kop.

26

Tady scházely centimetry! Domácí obraně pláchl Uche Agbo, v souboji tváří v tvář s brankářem Ryanem mířil ke vzdálenější tyči, ovšem o vlásek ji minul!

25

Biraghimu se nyní hrubě nepovedl pokus o odkop míče do bezpečí, následně se k němu totiž dostal Dani Parejo, ovšem, naštěstí pro Granadu, jeho přihrávka mířila do země nikoho.

24

A domácí ihned chtěli přispěchal s odpovědí, Vezo dlouhatánským nákopem hledal rozběhnutého Rodriga, ten si však, dnes už podruhé, o kousek nepohlídal ofsajdové postavení.

23

Rochina zvedl hlavu a přenesl hru napravo, kde balónu ujal Miguel Lopes, který si potáhl míč až na hranici šestnáctky, tam jej však brilantním skluzem odzbrojil Aderlan Santos.

22

V defenzivě si hosté ale zatím nevedou příliš dobře, nyní to jen potvrdil Dória, který znovu zbytečně chyboval, načež se k centru dostal Orbán, ovšem Negredo se přes Mainze k hlavičce neprodral. Španělský zabiják ukazuje, že byl přidržen, ovšem sudí tuto situaci, dle mého názoru, odpískal správně.

21

Ouuu, tak ta byla zdravá! K exekuci standardní situace se postavil Rubén Rochina a nutno poznamenat, že to trefil parádně, ovšem scházelo mu trošku více přesnosti, poněvadž míč zamířil centimetry nad horní tyč Ryanovy svatyně!

20

Javi Fuego velmi špatně načasoval svůj obranný skluz a trefil unikajícího Successe – Granada bude zahrávat přímý kop.

19

Nakonec měli k dispozici hned dva, ovšem obrana Netopýrů je zatím bezchybná a i nyní si počínala na jedničku, ve druhém případě si pro míč sám vyběhl Mathew Ryan.

18

Nebezpečí i na druhé straně, po Krhinově nahrávce se ke střele dostal Isaac Success, míč ale zblokoval clonící Vezo, a hosté tak budou zahrávat další rohový kop.

17

Pěkná kombinace v podání svěřenců Garyho Nevillea! Pérez si narazil s Parejem a následně ještě nahrál nabíhajícími si Minovi, který si ve snaze obejít obránce ale balón příliš předkopl, čehož včasným výběhem využil Ivan Kelava.

16

Konečně jsme se dočkali dalšího vzrušení, po pravé straně se jako horký nůž máslem prosmýkl rychlonohý Miguel Lopes, jehož centr ovšem nepatřil mezi ty úplně povedené a kulatý nesmysl skončil v náruči připraveného Ryana.

15

Trmu – vrmu v blízkosti středového kruhu nakonec utnul Javi Fuego, který chtěl hru roztáhnout na rozběhnutého Barragána, ovšem byl faulován a Krhin může být rád, že za tento zákrok zůstane nepotrestán.

14

Enzo Pérez hodně aktivně napadal rozehru Granady, nakonec to ale s agresivitou trošku přepískl a po jeho faulu na Mainze odpískal sudí Gil přímý kop pro hosty.

13

Dá se říci, že poprvé v utkání sledujeme pasáž hry, která se dá považovat za klidnou a při níž se toho příliš neděje. Momentálně hosté kombinují na vlastní polovině hřiště, u míče Babin.

12

Success přispěchal s další akcí Granady, když přesnou přihrávkou oslovil na ofenzivním výletě působícího Dóriu, jenž ještě našel z druhé vlny si sbíhajícího Agba, ten ale mířil mimo.

11

Na trávníku zůstává ležet hostující zadák Dória, ovšem vypadá to, že situace si ošetření žádat nebude a vše by mělo být v pořádku.

10

Negredo je zatím k nezastavení, nyní se znovu řítil sám na brankáře Kelavu, ovšem při „bekhendovém blafáku“ si balón kopl příliš daleko od nohy, což se mu nakonec stalo osudným.

9

Na druhé straně o sobě dal vědět Biraghi, jenž se hbitě potáhl po levé straně a hezkým pasem oslovil před brankou bojujícího Successe, ten si však svá mířidla neseřídil vůbec přesně.

8

8. NEGREDO - 1:0

8

Valencia právě vstřelila branku!
Valencia opět vsadila na nepříjemné napadání svého soupeře, což jí nakonec přineslo úvodní branku utkání! Hrubou chybu v rozehrávce udělal obránce Mainz, kterého v klidu obral ÁLVARO NEGREDO a v souboji tváří v tvář s brankářem Kelavou už si věděl rady a zakončil přesně!

8

Netopýři ovšem i nadále zůstali u balónu, Dani Parejo chytře myšleným dloubáčkem našel volného Rodriga, ten si ale o vlásek nepohlídal ofsajdové postavení.

7

Barragán si několikrát vyměnil míč s Rodrigem a nakonec se rozhodl pro centr, jenž ale Dória odhlavičkoval jen k volnému Negredovi, který ihned vypálil, ovšem trefil jen blokujícího kapitána Mainze.

6

Po Barragánově mizerné rozehrávce se ale Granada dostala do další akce, ze které nakonec vytěžila další kop od rohového praporku. Ani v tomto případě z něj nic světoborného nevzniklo, ale tlak hostí pokračoval a vyústil v Successovu ránu, po níž ale kulatý nesmysl zamířil mimo prostor mezi třemi tyčemi.

5

Ze svého prvního útočného snažení vytěžila Granada rohový kop, ovšem domácí obrana si počínala důsledně a s velkým klidem balón odvrátila do bezpečí.

4

Obrana hostí má v úvodu poměrně dost práce, nyní napadání svých soupeřů neodolal Mainz a přenechal míč Negredovi, jehož rána z nějakých dvaceti metrů však pro Ryana nepředstavovala vážnější nebezpečí.

3

3. Mina

3

No a hned jsme tu měli první šanci utkání! Na levé straně se hezky uvolnil Orbán, jehož přízemní centr svou hlavou ještě lehce tečoval Santi Mina a míč skončil jen kousek vedle levé tyče branky Granadských!

2

Domácí od samotného začátku drží míč na svých kopačkách a svému soupeři jej zatím ještě vůbec nepůjčili. Nakonec si Barragán na pravé straně došel pro faul, volný přímý kop pro Valencii.

1

Hlavní sudí dnešního klání právě foukl do píšťalky, jdeme na to! Výkopu se ujala domácí Valencia, která oblékne tradiční bílé dresy, naopak hosté nastupují v černých barvách.

1

Utkání právě začalo.
Ještě jednou Vás všechny vítám a zdravím u sledování našeho online přenosu, hlavní arbitr Jesús Gil právě přivádí oba celky na travnatou plochu, tudíž budeme každou chvílí moci začít!
Úvodní sestavy:

Valencia CF: Ryan – Barragán, Vezo, Santos, Orbán – Parejo "C", Fuego, Pérez – Rodrigo, Negredo, Mina
Náhradníci: Doménech – Lato, Diallo, De Paul, Piatti, Villalba, Zahibo

Granada: Kelava – Babin, Mainz "C", Dória – Lopes, Agbo, Krhin, Biraghi – Success, Rochina, Peñaranda
Náhradníci: Fernández – Lombán, Rico, Márquez, El-Arabi, Méndez, Neuton

Rozhodčí: Jesús Gil – Ángel Nevado, José Fernández.
Poslední vzájemné utkání

25.9. 2015 (6. kolo Primera División) – Valencia CF:Granada 1:0

Branky: 27. Mustafi (Bakkali)

Valencia CF: Doménech – Cancelo, Mustafi, Vezo, Orbán – Feghouli, Parejo, E. Pérez (75. Fuego), Bakkali (61. Piatti) – Alcácer, Negredo (88. Rodrigo).

Granada: Andrés Fernández – Miguel Lopes, Lombán, M. Dória, Biraghi – F. Rico, Krhin, J. Márquez (66. Agbo) – Success (60. Bifouma), El Arabi, Rochina (80. N. F. López).
Granada

Ani v Granadě zatím nemohou být s uplynulým průběhem tohoto ročníku spokojeni. Svěřenci lodivoda Sandovala mají úplně jiné starosti než jejich dnešní soupeř, v tabulce Primera División se totiž pohybují v těch nejspodnějších patrech a každý bodík je pro ně nesmírně důležitý. Momentálně se Nazaríes nachází na sedmnácté pozici, tedy té poslední zajišťující setrvání ve španělské nejvyšší soutěži i v příští sezoně. Granadu zatím trápí především defenziva, která je druhá nejhorší v celé soutěži, na sestupové vody má celek vedený kapitánem Mainzem jen náskok dvou bodů. O víkendu si ale jihošpanělský celek připsal cenný skalp, když před vlastními fanoušky poměrem 2:1 porazil letos zatím hledající se Sevillu.

Taktéž Granadští byli v rámci Copa del Rey nasazeni až do čtvrtého kola, kde se proti nim představil celek CD Leganés, druholigový celek z hlavního španělského města. Úplně jasný a bezproblémový postup to pro tým z Andalusie nakonec nebylo, jelikož Leganés první utkání před domácími fanoušky zvládlo lépe a zvítězilo 2:1. Gól vstřelený v druhé půli již zmíněného mače se nakonec ukázal býti nesmírně důležitým, poněvadž doma Granada vyhrála 1:0 a díky většímu počtu vstřelených branek na hřišti soupeře se nakonec mohla radovat z účasti mezi nejlepší šestnáctkou.
Valencia CF

Co se španělské nejvyšší fotbalové soutěže týče, nejsou na tom fotbalisté ambiciózní Valencie příliš dobře a rozhodně si nevedou podle svých vlastních představ. V tabulce La Ligy jim totiž patří až desátá příčka, na poplach však ještě není třeba bít, poněvadž odehrána ještě není ani polovina soutěže a pozice zajišťující účast v evropských pohárech jsou svěřencům kouče Garyho Nevillea, bývalého skvělého obránce Manchesteru United, vzdálené jen pět bodíků. Na ligovou výhru Los Che čekají bez jednoho dne už dlouhé dvě měsíce, o víkendu však doma uhráli cennou remízu 2:2 s výběrem Bílého baletu. "Od 20 do 70 minuty jsme hráli s velkou chutí a rychlostí. Posléze jsme po vyloučení hostujícího hráče trochu ubrali, přesto jsme hráli dobře a předvedli zatím nejlepší výkon pod mým vedením," pochválil své svěřence anglický lodivod.

Do Copa del Rey byla Valencia vstoupila až ve čtvrtém kole, v němž se střetla s Barakaldem, třetiligovým mužstvem z oblasti pro svou horkokrevnost známých Basků. Tento soupeř se však pro Netopýry neukázal býti nějakou vážnější překážkou, první utkání hrané na severu Španělska ovládl tým kolem kapitána Pareja 3:1 a na Estadio de Mestalla už si komfortní náskok zkušeně pohlídal a po trefách Negreda a Miny uspěl i napodruhé, tentokráte poměrem 2:0.
Hezké středeční odpoledne! U našeho online přenosu vítám všechny příznivce kvalitní kopané, dnes je na programu drtivá většina, konkrétně šest z osmi, zápasů osmifinálových bojů v rámci Španělského poháru. My se společně zaměříme na střetnutí dvou nejvyšší ligu hrajících celků, Valencia CF hostí Granadu. Výkop je naplánován na 16:00, tak si to nenechte ujít!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

Valencia CF – Granada CF

4:0

koniec (2:0)

Späť na online

Góly: 8. Negredo, 35. Rodrigo, 63. Negredo (pen.), 83. Negredo (pen.)

Karty:   27. Pérez (VAL), 45+1. Orbán (VAL) – 44. Biraghi (GRN), 75. Méndez (GRN), 80. Márquez (GRN)

Držení míče: 59 % : 41 %.
Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 4:9. Rohy: 5:8. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 22:22.

Valencia CF: Ryan – Barragán, Vezo, Santos, Orbán – Parejo "C" (46. Piatti), Fuego, Pérez (64. Zahibo) – Rodrigo (76. De Paul), Negredo, Mina
Náhradníci: Doménech – Lato, Diallo, De Paul, Piatti, Villalba, Zahibo

Granada CF: Kelava – Babin, Mainz "C", Dória – Lopes, Agbo, Krhin, Biraghi (65. Méndez) – Success (61. El-Arabi), Rochina (72. Márquez), Peñaranda
Náhradníci: Fernández – Lombán, Rico, Márquez, El-Arabi, Méndez, Neuton

Rozhodca: Jesús Gil – Ángel Nevado, José Fernández

Odveta: Granada - Valencia 0:3